نوشیدن چای از آلزایمر پیشگیری می کند

 

 

  • اگر جزء طرفدارن چای هستید روزانه تا سه فنجان از این نوشیدنی مصرف می کنید شادمان باشید؛ چراکه تا 50 درصد خطر ابتلا به یکی از مشکلات سخت درمان و شایع این روزگار را کاهش داده اید.

 

 

شاید باور نکنید اما همین نوشیدنی ساده که جایگاه ویژه ای در میان ایرانیان دارد می تواند مانع از ابتلا به یکی از شایع ترین و آزاردهنده ترین بیماری های روزگار ما یعنی آلزایمر شود. بنا بر نتایج به دست آمده از آخرین تحقیقات انجام شده، نوشیدن هر روز چای خطر کاهش قوای شناختی مغز را تا 50 درصد کاهش می دهد. این موضوع بدین معناست که احتمال بروز بیماری های مرتبط با عصب شناختی از جمله آلزایمر به نحو قابل توجهی کمتر می شود.

یافته های دانشمندان حکایت از آن دارد که مصرف هر روز چای در طولانی مدت تأثیری بسیار  شگرف بر سیستم شناختی مغز ما دارد. نکته جالب توجه این است که نقش چای در حفظ قدرت شناختی مغز ما زمانی بیشتر می شود که ما انواع چای را در برنامه روزانه خود قرار دهیم. به عقیده محققان، منبع چنین ویژگی را باید در وجود ترکیبات بایو اکتیو در چای جستجو کرد.

این ترکیبات عبارت اند از: کاتچین ها که نوعی آنتی اکسیدان محسوب می شوند، تی فلاوین و تیانین ها که نوعی اسیدآمینه آرامش بخش هستند. علاوه بر این، وجود مقادیر قابل توجهی آنتی اکسیدان به این نوشیدنی محبوب خاصیت ضد التهابی نیز بخشیده است که خود از مانع از آسیب دیدگی ماهیچه های مغز و سیستم شناختی مغز می شود.

بنابراین، اگر جزء طرفدارن چای هستید روزانه تا سه فنجان از این نوشیدنی مصرف می کنید شادمان باشید؛ چراکه تا 50 درصد خطر ابتلا به یکی از مشکلات سخت درمان و شایع این روزگار را کاهش داده اید.

می توانیم دشمنان حافظه را شکست دهیم

40929_526

  • ممکن است علت فراموشکاری از خونتان یا دقیق تر بگوییم  از قند موجود در خونتان باشد. مراقب خود باشید! اگر در خانواده سابقه بیماری فشار خون یا دیابت دارید مرتب قند خونتان را کنترل کنید، غذای سالم بخورید و ورزش کنید.

 

آیا برای شما نیز پیش آمده است که برای انجام کاری یا برداشتن وسیله ای وارد جایی شوید و همان لحظه فراموش کنید برای انجام چه کاری آن جا رفته اید؟ یا لحظاتی در مقابل در یخچال یا گنجه ای مکث کنید و به ذهنتان فشار بیاورید که چه می خواهید؟! اینها از علایم فراموشی های لحظه ای اند که ریشه در اختلالات جسمی دارند. باید بدانید که برخی از مشکلات جسمی بذر بی نظمی و آشفتگی را در ذهن می پاشند و باعث ایجاد اختلال در یادآوریمسایل می شوند. خوشبختانه برای رفع این مشکلات جسمی راه حل های مناسبی وجود دارد البته در گام نخست باید با مشکلاتی که به فراموشی های لحظه ای منجر می شوند آشنا شوید.

1 – شما از فشار خون بالا رنج می برید

ممکن است علت فراموشکاری از خونتان یا دقیق تر بگوییم  از قند موجود در خونتان باشد. مراقب خود باشید! اگر در خانواده سابقه بیماری فشار خون یا دیابت دارید مرتب قند خونتان را کنترل کنید، غذای سالم بخورید و ورزش کنید.

2 – به اندازه کافی نمی خوابید

به نظر می رسد مغز از خواب برای ثبت خاطرات جدید بهره می برد. براساس نتیجه پژوهشی که به مدت 2 هفته روی چند داوطلب انجام گرفت، افرادی که شبانه روز به مدت 6 ساعت خوابیده بودند احساس کمبود خواب نمی کردند اما این افراد در تست های مربوط به حافظه کوتاه مدت نتایج ضعیفی کسب کردند. مراقب سلامتی خود باشید! به اندازه کافی زمان برای خواب اختصاص دهید. اگر کارتان به گونه است که نمی توانید به اندازه کافی بخوابید چرت های کوتاه 6 دقیقه ای داشته باشید. پژوهش مذکور نشان داده است که چرت های چنددقیقه ای، در مدت زمان کوتاهی عملکرد ذهن داوطلبان را بهبود بخشیده است. محققان بر این عقیده اند خوابیدن، مکانیسم یادآوری را در مغز به کار می اندازد.

3 – خرناس می کشید

احتمالا شما از آپنه خواب رنج می برید: یعنی این که در خواب مجرای تنفسی مسدود می شود و به مدت چند ثانیه اکسیژن به سلول های مغز نمی رسد. مردان بیشتر از زن ها از این مشکل رنج می برند. از عوامل آن می توان به چاقی و سن بالای 40 سال اشاره کرد.

مراقب خود باشید! اگر زیاد و دایم احساس خستگی می کنید به پزشک مراجعه نکید. اگر دچار آپنه خواب باشید احتمالا مجبور خواهید بود موقع خواب از دستگاهی استفاده کنید که به کمک یک لوله کوچک جریان هوا را به طور مداوم به سوراخ های بینی می رساند و از قطع شدن اکسیژن جلوگیری می کند.

4 – تیروئیدتان کم کار یا پرکار است

احتمالا از اختلالات تیروئید رنج می برید. هورمون های تیروئید متابولیسم بدن را کنترل می کنند اما پرکاری یا نارسایی آنها روابط بین سلولهای مغزی را به هم می ریزد پرکاری تیروئید باعث ایجاد تداخل در رد و بدل شدن پیام ها می شود و نارسایی آن سرعت پیشروی پیام ها را کند می کند. مراب سلامتی خود باشید! با پزشک خود درباره علایمی که دارید صحبت کنید (خانم ها بیشتر از پرکاری تیروئید رنج می برند) غده تیروئید کم کار باعث می شود که احساس خستگی بکنید و وقتیپرکار باشید قلبتان تندتر می زند و بیش از حد هیجان زده یا مضطرب هستید.

5 – سنتان بالای 65 سال است

در سن و سال شما بدن به سختی ویتامین B12 موجود در مواد غذایی را جذب می کند و کمبود جدی آن علایمی ایجاد می کند که بیشتر شبیه علایم آلزایمر است. درواقع 20 درصد افرادی بالای 60 سال با کمبود ویتامین B12 مواجه اند. مراقب سلامتی خود باشید! اگر پا به سن گذاشته اید و انرژیتان کم شده است از پزشک خود بخواهید ویتامین B12 بدنتان را بررسی کند. ممکن است به مکمل های غذایی نیاز داشته باشید. همچنین اگر گیاهخوار هستید باید بدانیدکه شما نیز به این بررسی نیاز دارید زیرا از منابع اصلی این ویتامین محروم اید.

6 – کمی افسرده هستید

افسردگی حاد سلول های مغزی را از بین می برد و هرچه این وضعیت به طول بینجامد سلول های بیشتری در بخش های کلیدی مغز از بین می رود. بنابراین مراقب روح و روان خود باشید! بدون فوت وقت به فکر درمان باشید. براساس پژوهشی که در سال 2008 انجام گرفت به نظر می رسد افرادی که مدت طولانی افسرده بوده اند حتی بعد از اینکه جلوی پیشرفت بیماریشان گرفته می شود باز کمتر قادر به تقویت حافظه خود هستند.

7 – داروهای ضدحساسیت یا خواب آور مصرف می کنید

برخی از داروهایی که به طور رایج برای درمان بی خوابی، بی اختیاری در عمل دفع و آلرژی تجویز می شود برای افراد مسن می تواند باعث ایجاد خواب آلودگی و فراموشکاری شود. مراقب سلامتی خود باشید. اگر بیش از 60 سال دارید نسبت به تاثیرات نامطلوب داروهای خواب آور و ضدآلرژی آسیب پذیرتر خواهید بود. اگر پس از مصرف این داروها دچار آشفتگی ذهنی شدید موضوع را با پزشکتان در میان بگذارید.

8 – زیاد دارو مصرف می کنید

اگر روزانه باید 5 دارو یا بیشتر مصرف کنید و به این مقدار چند داروی بدون تجویز پزشک نیز اضافه می نکید باید بدانید بیشتر در معرض تاثیرات متقابل داروها قرار دارید.

مراقب سلامتی خود باشید! اسم تمام داروهایی را که مصرف می کنید به پزشکتان بگویید. اگر براساس تبلیغات تصور می کنید دارویی برایتان مفید است با پزشکتان مشورت نکید اما اصرار نداشته باشید که حتما دارو را تجویز کند.

آلزایمر و فراموشی را شکست دهیم

 

  • در گذشته این باور وجود داشت که افراد سیگاری کمتر از غیرسیگاری ها به آلزایمر مبتلا می شوند اما مطالعات اخیر نشان می دهند که سیگارکشیدن خطر ابتلا به آلزایمر را 2 برابر می کند.

 

ورزش و پیاده روی

ورزش باعث حفظ سلامت مغز می شود. فعالیت فیزیکی منظم، گردش خون را در مغز افزایش می دهد و مواد مغذی لازم را برای مقاوم شدن بافت ها در برابر آلزایمر فراهم می کند.

هیچ چیز جای پیاده روی را نمی گیرد. پس خودتان را به پیاده روی عادت دهید. فقط کافی است 30 دقیقه در روز پیاده روی کنید یا 3 مرتبه برای 10 دقیقه روی تردمیل قدم بزنید.

مصرف روزانه 1 یا 2 عدد سیب

محققان دانشگاه ماساچوست معتقدند که سیب، تولید نورون های انتقال دهنده عصبی را تحریک می کند یعنی همان کاری که داروی آلزامیر انجام می دهد. مصرف منظم آب سیب نه تنها کمک می کند تا عملکرد ذهنی افراد در بهترین شرایط خود قرار داشته باشد، بلکه قادر است بروز علایم ابتلا به آلزایمر را به تاخیر بیندازد و روش های درمانی آن را افزایش دهد.

47655_672

نوشیدن چند فنجان قهوه

گری آرنداش، محقق مرکز تحقیقات بیماری آلزایمر می گوید: «من سعی می کنم روزی 5 فنجان قهوه بخورم.» او معتقد است کافئین از بروز آلزایمر در مغز جلوگیری می کند. نتیجه یک آمار نشان داد که نوشیدن 3  تا 5 فنجان قهوه در روز خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را تا 65 درصد کاهش می دهد.

خوردن شکلات تلخ

شکلات تلخ قادر است گردش خون را در مغز افزایش دهد، فشارخون را کاهش دهد و مانع بروز سکته مغزی شود. تمامی اینها نقش مهمی در جلوگیری از ابتلا به بیماری آلزایمر و زوال عقلی دارند. حتما مطمئن شوید که میزان کاکائوی محصول تان حداقل 70 درصد باشد.

وب گردی روزانه

بله، یک جستجوی اینترنتی ساده، به شرطی که هر روز انجام شود، می تواند مغزهای سالخورده را تحریک و حافظه را تقویت کند. پس می توانید بازی های هوشی آنلاین انجام دهید.

انجام کارهای جدید

زمانی که شما به موضوع جدیدی می اندیشید یا کار جدیدی انجام می دهید، سلول های مغزی تان تحریک می شوند. افرادی که به فعالیت های ذهنی جدید می پردازند، خطر ابتلا به آلزایمر را در خود کاهش می دهند.

خوردن یک فنجان توت

محققان دانشگاه تافت می گویند: «اگر می خواهید حیوانات آزمایشگاهی پیر و فراموشکار را جوان تر و باهوش تر کنید، فقط به آنها توت فرنگی، تمشک سیاه و شاتوت بدهید. چقدر؟ روزی حداقل یک فنجان.»

مصرف مولتی ویتامین

مولتی ویتامین مخصوصا اگر حاوی آنتی اکسیدان های بالایی ماننده E، C و آلفالیپوییکا سید باشد، پیرشدن مغز را به تعویق می اندازد. مطمئن شوید در روز 500 میکروگرم B12، 800 میکروگرم فولیک اسید و 20 میلی گرم B6 دریافت می کنید.

خوردن غذاهای حاوی ادویه کاری

عناصر تشکیل دهنده ادویه کاری به عنوان مانعی در برابر ابتلا به آلزایمر شناخته شده اند و تقویت کننده حافظه هستند. کشور هند که ادویه کاری محصول عمده آن به شمار می رود، پایین ترین آمار ابتلا به آلزایمر را به خود اختصاص داده است.

47654_797

ملاقات با دوستان و اقوام

هرچه دایره دوستان و نزدیکانتان بزرگ تر با شد، بهتر است. افراد برون گرا با روابط اجتماعی بالا، هرچه پا به سن می گذارند، کمتر دچار ضعف شناختی (آلزایمر) می شوند. ازدواج نیز از پیشرفت بیماری آلزامیر جلوگیری می کند.

ادامه تحصیل

آمارها نشان می دهد هرچه تحصیلات شما بالاتر باشد شانس تان نیز در مقابله با آلزایمر بیشتر خواهد بود. شاید این موضوع به این خاطر است که افراد تحصیلکرده از مواد مغذی بیشتری استفاده می کنند و در طول زندگی خود از مراقبت های پزشکی بهتری هم بهره می برند.

غلبه بر استرس

استرس نقش بسزایی در پیشرفت آلزایمر دارد. بدن با تنولید مقدار بیشتری کورتیزول نسبت به استرس واکنش نشان می دهد. کورتیزول هورمونی است که قسمت مربوط به حافظه را در مغز منقبض می کند. هرچه در مواجهه با بحران ها آرام تر و اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید چه در کوتاه مدت و چه در طولانی مدت، کورتیزول کمتری در بدنتان تولید می شود.

داشتن رژیم غذایی مناسب

تا جایی که ممکن است کمتر چربی حیوانی مصرف کنید تا میزان آسیب پذیری خود را نسبت به آلزامیر کاهش دهید. میزان شیوع آلزایمر در هر کشوری با میزان مصرف چربی در آن کشور مرتبط است. مثلا در آمریکا 5 درصد افراد بالای 65 سال از این بیماری رنج می برند درحالی که میزان شیوع این بیماری در چین و نیجریه که کمترین میزان مصرف چربی را دارند، فقط یک درصد است.

پرهیز از مصرف نیکوتین و الکل

در گذشته این باور وجود داشت که افراد سیگاری کمتر از غیرسیگاری ها به آلزایمر مبتلا می شوند اما مطالعات اخیر نشان می دهند که سیگارکشیدن خطر ابتلا به آلزایمر را 2 برابر می کند.

افراد سیگاری با مصرف بالا، یعنی حداقل یک پاکت در روز، 2 تا 3 سال زودتر از آنهایی که کمتر سیگار می کشند دچار آلزایمر می شوند. همچنین افراد معتاد به الکل که روزی بیش از 2 لیوان نوشیدنی الکلی مصرف می کنند، 4 تا 8سال زودتر از افراد غیرالکلی به بیماری آلزایمر مبتلا می شوند.

47657_524

مصرف ویتامین E

ویتامین E باعث افزایش میزان باروری در موش ها می شود. این ویتامین برای قلب مفید است و بسیاری از پزشکان آن را در میان بیماری های عروقی تجویز می کنند به خصوص در درمان بیماری التهاب مفاصل. ویتامین E باوجود خواص آنتی اکسیدانی خود می تواند بروز بیماری آلزایمر را به تاخیر بیندازد.

آنتی اکسیدان ها آثار منفی رادیکال های آزاد را خنثی می کنند. این رادیکال ها دارای الکترونی اضافی هستند که به پروتئین موجود در مغز و دیگر قسمت های بدن آسیب می رسانند و به روند پیری سرعت می بخشند. بدن انسان به طور طبیعی این رادیکال های آزاد را خنثی می کند اما ویتامین E در این دفاع به او کمک می کند.

مصرف داروهای ضدالتهاب غیراستروییدی

میلیون ها نفر از ما برای رهایی از هر دردی از این داروها استفاده می کنیم. از سردرد گرفته تا درد التهاب مفاصل. در سال های اخیر محققان میزان شیوع آلزایمر را بین افرادی که از بیماری آرتریت روماتویید رنج می برند و برای مدتی از این داروها استفاده کرده اند، 50 درصد کمتر از آنهایی که از این نوع داروها مصرف نکرده اند، تخمین می زنند. بیماران آلزایمری که آسپرین یا دیگر داروهای ضدالتهاب غیراستروییدی مصرف می کنند، عملکرد ذهنی و کلامی بهتری دارند و در مجموع پیشروی بیماری شان به طور مشهودی آهسته تر است.