چرا دچار استرس و اضطراب می شویم

 

  • بارها در جامعه و در مکان‌های مختلف دیده‌ایم، اشخاصی که شغلشان سبب می‌شود در معرض سر و صدای محیطی قرار داشته باشند، نسبت به یکدیگر و مردم چگونه رفتار می‌کنند و نسبت به کوچک‌ترین و پیش پاافتاده‌ترین مسائل، رفتاری پرخاشگرانه از خود به صورت کلامی و عملی نشان می‌دهند

استرس بر بدن تاثیرات زیادی دارد و می تواند اختلالات زیادی را در سلامتی شما ایجاد می کند. هر چه سعی کنید استرس را بیشتر از بدن خود دور کنید، سلامتی بیشتری خواهید داشت. در این مطلب به بررسی این موضوع پرداخته ایم. با دکتر سلام همراه باشد تا ببینیم چگونه می توان استرس درون خود را کنترل کنیم.

کافی است نام استرس به گوشمان بخورد تا احساسی از ترس، شک و دودلی، اضطراب و مانند آن در ما پدید آید. گرچه استرس همیشه معنا و مفهومی منفی ندارد، اما اغلب ما استرس را به عنوان یک احساس مخرب می‌شناسیم. برای مثال محیط کاری ای را در نظر بگیرید که پر از سر و صدا باشد. این موضوع (پر سر و صدا بودن محیط‌های کاری) خود، نمونه‌ای از جاهایی است که روابط اجتماعی افراد در آن به طور ریشه‌ای دچار اختلال می‌شود.
بارها در جامعه و در مکان‌های مختلف دیده‌ایم، اشخاصی که شغلشان سبب می‌شود در معرض سر و صدای محیطی قرار داشته باشند، نسبت به یکدیگر و مردم چگونه رفتار می‌کنند و نسبت به کوچک‌ترین و پیش پاافتاده‌ترین مسائل، رفتاری پرخاشگرانه از خود به صورت کلامی و عملی نشان می‌دهند. به بیانی، وجود صداهای بلند بر عملکرد شغلی در مشاغلی که نیاز به تمرکز دارند،‌ اثر منفی می‌گذارد. از طرفی، صداهای مزاحم نیز فرد را دچار تنش کرده، از لحاظ روانی از وضعیت مطلوب خارج می‌کند. در مقابل، اگر در محیط‌های کاری و خانوادگی صداهایی به گوش انسان برسد که موجب احساسی از شادی و فرح‌بخشی شود، بدون تردید باعث سر زندگی و شادمانی در محیط خانواده و کار خواهد بود.

مساله دیگری که می‌تواند هم در خانواده و هم در محیط‌های کاری استرس ایجاد کند، نبودن همدلی و یکرنگی است. آنچه در یک خانواده و یک محیط کاری از اهمیت برخوردار است، نوع رابطه حاکم میان اعضای آنهاست. خانواده‌ای که هر فردش ساز خود را بزند و ناهماهنگ باشد، در رابطه با بسیاری از مسائل و چالش‌های زندگی دچار مشکل خواهد شد و همین مساله می‌تواند مولد استرس منفی باشد. از سویی، اداره و سازمانی که اعضایش با هم یکدل و هماهنگ نباشند،‌ در سطح پایینی از اثر بخشی و بهره‌وری خواهد ماند و پیشرفت نخواهد کرد و چه‌بسا همین رکود سبب اختلاف میان اعضا و به وجود آمدن تنش و استرس شود.

موضوع مهم دیگری که اغلب باعث استرس می‌شود، پاسخگو نبودن افراد به نیازهای غریزی است. حتما شنیده‌اید که گفته شده، انسان ذاتا یک موجود اجتماعی است. همین مساله، یعنی اجتماعی بودن ایجاب می‌کند که یک فرد با جامعه اطراف خود رابطه داشته باشد. حال تصور کنید، شخصی تمایل به برقراری ارتباط با دیگران نداشته باشد. این قضیه به خودی خود، نوعی فشار و استرس برای وی ایجاد می‌کند. مشکلات خانوادگی و جسمی را نیز می‌توان به موارد گفته شده اضافه کرد.

آشفتگی، بی‌نظمی و نداشتن سازماندهی در کارها و برنامه‌ها نیز می‌تواند استرس‌زا باشد. این که هر کدام از ما بدانیم در چه وضعیتی قرار داریم و دانستن چشم‌اندازی از آنچه پیش روی ماست، در کاهش استرس مخرب می‌تواند مهم باشد. در غیر این صورت، وجود استرس که ناشی از سردرگمی، فراموشی و احساس ترس از شکست باشد،‌ محتمل است. اهداف رویایی و تخیلی، آرمانگرایانه و غیرمنطقی نیز سبب به وجود آمدن استرس می‌شود.

مورد موثر دیگر در تولید استرس منفی، انتقاد بیش از اندازه و عیب‌جویی بی‌مورد از دیگران است. در صورتی که هر کدام از ما سعی کنیم، اصطلاحا نیمه پر لیوان را ببینیم و از خصوصیات مثبت افراد تعریف و تمجید کنیم، از یک سو، ارزش و احترام دیگران را برای خود به ارمغان آورده‌ایم و از سوی دیگر، این موضوع به آرامش و در نتیجه، کاهش استرس ما کمک می‌کند.

از دیگر عوامل استرس‌زا می‌توان به نداشتن آستانه تحمل و صبر و حوصله در افراد اشاره کرد که نبود هر یک موجب به وجود آمدن یاس، ناکامی و عصبانیت می‌شود. بعلاوه، افراط و تفریط در رقابت با دیگران و چشم و هم چشمی بی‌جا و غیرضروری می‌تواند استرس‌آفرین باشد.

هر کدام از مواردی که مطرح شد و بسیاری از عوامل استرس‌آفرین دیگر در اطرافمان، مجموعه‌ای از عوارضی چون احساس بی‌اعتمادی، طرد، خشم و افسردگی می‌آفرینند که این احساسات به نوبه خود می‌توانند سبب بروز مشکلات و بیماری‌های مختلف شوند، اما راه‌حل چیست؟ به نظر می‌رسد، بهترین، عمومی‌ترین و بادوام‌ترین راه کاهش انواع استرس، تغییر و دگرگونی عقاید باشد که البته یک فرآیند مشکل و پرزحمت است.

 

اسانس پرتقال استرس و اضطراب را کاهش می دهد

 

  • نتایج بررسی‌های پیشین نیز حاکی از آن است که اختلال استرسی پس از ضایعه روانی با التهاب بوجود آمده از طریق سیستم ایمنی مرتبط است و نشان می‌دهد اسانس پرتقال می‌تواند به درمان این اختلال کمک کند.

 

نتایج یک بررسی نشان می‌دهد: اسانس پرتقال می‌تواند در کاهش استرس نقش داشته باشد.

به گزارش ایسنا، محققان دانشگاه جرج واشنگتن آمریکا در بررسی‌های خود دریافتند: اسانس پرتقال می‌تواند با احساس ترس و اضطراب در موقعیت‌های استرس‌آور مقابله کند. در آزمایش انجام شده روی موش‌ها، محققان به این موضوع پرداختند که آیا اسانس پرتقال می‌تواند در احساس ترس و استرس تاثیری داشته باشد.

در این آزمایش، محققان صدایی برای موش‌ها پخش کردند که موجب شود از ترس میخکوب شوند. این موش‌ها در سه گروه دسته بندی شدند. گروهی از آن‌ها تنها در معرض صدای وحشت‌آور قرار گرفتند، تعدادی دیگر از این موش‌ها قبل و بعد از پخش صدا در معرض آب قرار گرفته و مابقی آن‌ها قبل و بعد از پخش صدا در معرض اسانس پرتقال قرار گرفتند.

محققان آمریکایی دریافتند: موش‌هایی که اسانس پرتقال را استشمام کرده‌اند، کمتر از شنیدن صدای وحشت‌آور میخکوب شده‌اند. همچنین سلول‌های ایمنی آن‌ها در مقایسه با موش‌هایی که در معرض این اسانس قرار نگرفته بودند، متفاوت بوده‌ است.

نتایج بررسی‌های پیشین نیز حاکی از آن است که اختلال استرسی پس از ضایعه روانی با التهاب بوجود آمده از طریق سیستم ایمنی مرتبط است و نشان می‌دهد اسانس پرتقال می‌تواند به درمان این اختلال کمک کند.

به گزارش ایسنا به نقل از مدیکال دیلی، به گفته محققان اسانس پرتقال نسبت به داروها مقرون به صرفه‌تر است و عوارض جانبی کمتری هم دارد.

رژیم غذایی حاوی موز فشار خون را کاهش می دهد

 

  • محققان توصیه می کنند علاوه بر مصرف میوه ها و سبزیجات سرشار از پتاسیم، راه های دیگری هم برای کاهش طبیعی فشار خون وجود دارد که از آن جمله می توان به حفظ وزن سالم و کنترل استرس اشاره کرد.

 

میوه ها و سبزیجات حاوی پتاسیم به کاهش فشارخون کمک می کنند.

به گفته محققان مصرف میوه و سبزیجات نه تنها به تناسب اندام کمک می کند، بلکه می تواند موجب کاهش فشارخون هم شود.

محققان دریافتند خوردن مواد خوراکی سرشار از پتاسیم نظیر موز، سیب زمینی شیرین، آووکادو، اسفناج و لوبیا علاوه بر کاهش مصرف نمک، به کاهش فشارخون هم کمک می کند.

در این تحقیق، تیم مطالعه به بررسی چندین مطالعه در مورد بررسی مصرف پتاسیم افراد پرداخت. سپس محققان نحوه تاثیر مصرف پتاسیم را بر سایر فاکتورها نظیر فشارخون و مصرف سدیم بررسی کردند.

آنها همچنین در مدل موش ها هم به بررسی تاثیر پتاسیم بر فشارخون پرداختند. نتایج آشکار ساخت مصرف بیشتر پتاسیم با کاهش فشارخون، بدون توجه به میزان مصرف سدیم، همراه است.

تیم تحقیق بر این باور است که تاثیر پتاسیم بر فشارخون ممکن است ناشی از تلاش مداوم بدن ما برای حفظ تعادل بین نمک و پتاسیم باشد.

آلیشیا مک دونا، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «زمانیکه میزان پتاسیم مصرفی بالا باشد، کلیه ها نمک و اب بیشتری دفع می کنند که موجب افزایش دفع پتاسیم می شود. از اینرو مصرف رژیم غذایی سرشار از پتاسیم همانند مصرف مدّر است.»

محققان توصیه می کنند علاوه بر مصرف میوه ها و سبزیجات سرشار از پتاسیم، راه های دیگری هم برای کاهش طبیعی فشار خون وجود دارد که از آن جمله می توان به حفظ وزن سالم و کنترل استرس اشاره کرد.

چرا نوجوانان خودکشی می کنند ؟

  • عوامل خطرزا عادت یا پیشینه‌هایی هستند که می‌توانند احتمال قرار گرفتن فرد در موقعیت خودکشی را افزایش دهند. بعضی از عوامل خطرزای خودکشی ممکن است ارثی باشند که برای نمونه می‌توان به سابقه ارتکاب خودکشی در میان یکی از اعضای خانواده اشاره کرد.

شفا آنلاین:بسیاری از جوانان دارای مشکلات خانوادگی با سطوح بالایی از استرس و آشفتگی مواجه می‌شوند. گاهی از اوقات سطوح استرس و آشفتگی به حدی می‌رسند که فراتر از توانایی یک نوجوان در کنترل آن‌ها هستند.

به گزارش شفا آنلاین:شاید برای شما تعجب‌آور نباشد که خودکشی در میان نوجوانان به نحو فزاینده‌ای در حال رشد است. باوجوداین، تعداد تلاش‌هایی که در جهت خودکشی انجام می‌گیرد بیشتر از تعداد خودکشی‌های انجام‌گرفته است. ازآنجایی‌که مردها غالبا از روش‌های خشن‌تری برای خودکشی خود استفاده می‌کنند، تلاش آن‌ها برای خودکشی غالبا موفقیت‌آمیز هستند؛ اما ممکن است که زن‌ها در مقایسه با مردها تلاش‌های بیشتری برای خودکشی انجام دهند، اما ازآنجایی‌که روش‌های خودکشی آن‌ها به خشونت روش‌های خودکشی مردها نیست، تلاش‌های آن‌ها نیز غالبا موفقیت‌آمیز نیستند. اگر تاکنون به‌طورجدی به ارتکاب خودکشی فکر کرده‌اید، یعنی اگر برای خودکشی خود برنامه‌ریزی کرده‌اید و احساس ناامیدی شدید دارید این را باید گفت که باید این تفکر خود را خیلی جدی بگیرید و پیش از آن‌که برنامه خودکشی خود را عملی کنید فورا به یک متخصص سلامت روان مراجعه کنید و در مورد تفکرات خودکشی و ناامیدی شدید خود با او صحبت کنید.

عوامل خطرزای خودکشی نوجوانان چیست؟
عوامل خطرزا عادت یا پیشینه‌هایی هستند که می‌توانند احتمال قرار گرفتن فرد در موقعیت خودکشی را افزایش دهند. بعضی از عوامل خطرزای خودکشی ممکن است ارثی باشند که برای نمونه می‌توان به سابقه ارتکاب خودکشی در میان یکی از اعضای خانواده اشاره کرد. از دیگر عوامل خطرزای خودکشی می‌توان به یک بیماری فیزیکی اشاره کرد که خارج از کنترل فرد است؛ اما اگر بتوانید عوامل خطرزای خودکشی را زود تشخیص دهید و در جهت تغییر عوامل خطرزای قابل‌کنترل اقداماتی را انجام دهید می‌توانید زندگی فرد را نجات دهید. از عوامل خطرزای خودکشی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
 تلاش‌های خودکشی قبلی
 اختلالات روانی، مخصوصا افسردگی و دیگر اختلال‌های ذهنی، اسکیزوفرنی و اضطراب اجتماعی
 سوءمصرف مواد مخدر و الکل
 پیشینه سوءاستفاده از نوجوان یا سوء رفتار با او.
 سابقه خانوادگی خودکشی
 احساس‌های ناامیدی
 بیماری جسمی
 تمایلات تکانه‌ای یا پرخاشگرانه
 زیان مالی یا اجتماعی
 شکست در روابط عاطفی
 انزوا یا نبود حمایت اجتماعی
 دسترسی آسان به روش‌ها یا ابزار خودکشی
 تماس با افرادی که مرتکب خودکشی شده‌اند
عوامل محافظتی خودکشی چیست؟
عوامل محافظتی خودکشی چیزهایی هستند که امکان رفتار خودکشی را کاهش می‌دهند. این عوامل محافظتی شامل موارد زیر هستند:
 مراقبت روانی و بالینی برای اختلال‌های فیزیکی، روانی و سوءمصرف مواد
 دسترسی محدود به شیوه‌های خودکشی
 حمایت خانواده و جامعه
 حمایت کارکنان مراقبت بهداشتی و پزشکی
 بهبود مهارت‌های حل مسئله و تعارض
 نظام‌های اعتقادی مذهبی و فرهنگی که خودکشی را بازمی‌دارند
آیا افسردگی با خودکشی در ارتباط است؟
اگر می‌خواهید که از خودکشی جلوگیری کنید، درک افسردگی حائز اهمیت است. از کلمه افسردگی غالبا برای توصیف احساس‌های کلی ناتوانی، بی‌ارزشی و ناامیدی استفاده می‌شود. وقتی‌که نوجوانان احساس غم یا بی‌حوصلگی می‌کنند، غالبا می‌گویند که افسرده شده‌اند. درحالی‌که همه ما گاهی اوقات احساس غم یا بی‌حوصلگی می‌کنیم، احساس‌های افسردگی جدی طولانی‌مدت‌تر و غالبا جدی‌تر هستند.
افسردگی زمانی تشخیص داده می‌شود که یک شخص حداقل پنج مورد از علائم زیر را داشته باشد:
 احساس بی‌حوصلگی، افسردگی یا غم در اکثر اوقات روز و احساس خشم و عصبانیت
 از دست دادن علاقه به فعالیت‌های روزانه
 کاهش یا افزایش وزن چشمگیر؛ کاهش یا افزایش اشتها
 سخت خوابیدن یا خوابیدن بیش‌ازحد
 احساس عصبی بودن و بی‌تابی شدید؛ احساس بی‌حالی
 خستگی یا نداشتن انرژی
 احساس بی‌ارزشی یا احساس گناه غیرضروری
 اختلال در تمرکز و بی تصمیمی یا دودلی
 تفکرات مکرر مربوط به مرگ، تلاش برای خودکشی چه بدون برنامه قبلی و چه با یک برنامه مشخص.
محدود کردن دسترسی به راه‌های خودکشی
یک عامل محافظتی اصلی خودکشی این است که دسترسی فرد را به شیوه‌ها یا راه‌های ارتکاب خودکشی محدود کنید. آگاهی و درک روش‌های مرسوم خودکشی یک عامل محافظتی مهم است که دوستان و اعضای خانواده یک فرد در معرض خطر خودشی باید مدنظر داشته باشند.از روش‌های معمول خودکشی می‌توان به خفه کردن خود، غرق کردن، بریدن شریان‌ها مصرف بیش از داروها یا مواد مخدر و مسموم کردن خود با گاز مونوکسید کربن اشاره کرد. دوستان و اعضای خانواده یک فرد دارای عوامل خطرزای خودکشی باید تمام گام‌های لازم را بردارند تا دسترسی فرد را به وسایلی همچون چاقو، طناب و دارو محدود کنند.
اگر شخصی تهدید به خودکشی ‌کرد چه‌کار باید کرد؟
هر تفکر خودکشی یا تهدید به خودکشی را جدی بگیرید. اگرچه ممکن است که یک شخص در ظاهر زندگی بی‌عیب و نقصی داشته باشد، اما این امکان وجود ندارد که بدانید دقیقا در باطن فرد و زندگی خصوصی او چه می‌گذرد. نوجوانانی که به خودکشی فکر می‌کنند باید به دنبال کمک فوری از دوستان، خانواده و متخصص مراقبت از سلامتی یا متخصص سلامت روان باشند. هر فردی که با یک نوجوان تهدیدکننده به خودکشی مواجه شده است باید فورا با یک متخصص مراقبت از سلامتی تماس بگیرد و خانواده او را از این تهدید فرزند خود آگاه کند.
اگرچه ممکن است که در مورد جدیت تهدید خودکشی فرد شک و تردیدهایی داشته باشید، اما باید این تهدید فرد را جدی بگیرید و هیچ شک و تردیدی به خود راه ندهید و اقدامات لازم را در جهت وقوع این تهدید انجام دهید.
برای نوجوانانی که به خودکشی فکر می‌کنند چاره‌های بسیار زیادی وجود دارند. دوستان نزدیک، اعضای خانواده، معلم‌ها و دیگر اعضای جامعه می‌توانند آسایش و حمایت اخلاقی را برای فرد فراهم آورند. اگر احساس می‌کنید که فردی خواهان خودکشی است، از نزدیک شدن به او و صحبت در مورد احساساتش نترسید. صحبت با افراد و بیان احساس‌های خود می‌تواند جان فرد را نجات دهد. گروه‌های مذهبی و گروه‌های محله‌ای از دیگر منابع کمک در دسترس برای افراد دارای افکار خودکشی هستند.سپید

با این گیاهان استرس را از بین ببرید!!

بسیاری از گیاهای می باشند که باعث می شود انسان به دور از استرس باشد حال ما شما را با این گیاه آشنا می کنیم.
وقتی دچار اضطراب و نگرانی می شویم، سلامتی ما نیز دستخوش تغییراتی می شود ،که جبران ناپذیر است ،و انسان را به سمت بیماری و پیری می کشاند. اضطراب و استرس ۷ سال از عمر آدم را بر باد می‌دهد و بقیه را به کامش تلخ می‌کند.

اما گویی در دنیای امروزه با این زندگی‌های پرتنش به خصوص در شهرهای بزرگ اضطراب و استرس جزو جدایی‌ناپذیر از زندگی روزمره است و باید به نوعی با آن کنار آمد. استرس یکی از بیماری‌های جدی زمانه‌ی ماست. خوشبختانه این روزها روش‌های متعددی برای غلبه بر استرس و فشارهای روحی وجود دارد مانند یوگا، ریلکسیشن، ماساژ و غیره.

علاوه بر این‌ها یک روش کاملا طبیعی دیگری نیز وجود دارد که به کنترل احساسات منفی و اضطراب کمک می‌کند. بله استفاده از گیاهان. حتما شما هم شهرت گل گاوزبان را در کاهش استرس شنیده‌اید. باید بدانید که علاوه بر گل گاوزبان گیاهان دیگری هم هستند که استرس و اضطراب را از شما دور می‌کنند.

از بین بردن استرس با زالزالک

زالزالک خواص آرام بخشی دارد. کپسول‌های این گیاه تپش قلب، حالت‌های عصبی، زودرنجی یا احساسات افراطی را کاهش داده و ضربان قلب را تنظیم می‌کند. تمام این‌ها هم باعث می‌شود که آرامشتان را بازیابید و اضطرابتان کمتر شود. در این صورت خواب راحتی هم تجربه می‌کنید.

از بین بردن استرس با اسطوخودوس

استرس یک گیاه ضد اضطراب است. این گیاه به راحتی می‌تواند اعصابتان را آرام و عضلاتتان را شل کند. می‌توانید روزانه دو تا سه فنجان دم کرده‌ی اسطوخودوس میل کنید. از این گیاه مفید برای رفع اختلالات خواب، سردرد و ناراحتی‌های عصبی نیز استفاده می‌شود.

از بین بردن استرس با گیاه جینسنگ

گیاه جینسنگ برای مقابله با استرس و تقویت سیستم ایمنی بدن فوق‌العاده است. این گیاه به طور موثر با اضطراب مقابله کرده و خواب راحتی را برای شما به ارمغان می‌آورد. می‌توانید از کپسول‌های ۲۵ تا ۵۰ میلی‌گرمی عصاره‌ی خشک جینسینگ استفاده کنید. دکتر داروساز می‌تواند در مورد میزان مصرف آن توضیحاتی به شما بدهد. توجه داشته باشید که دوره‌ی درمانی با این گیاه نباید بیش از ۳ ماه طول بکشد.

از بین بردن استرس با بادرنجبویه

بادرنجبویه خواص آنتی اکسیدانی دارد و دم کرده‌ی آن نیز آرامش‌بخش است و با اضطراب مقابله می‌کند. به عقیده‌ی محققان این گیاه اختلالات عصبی مانند خوابی، نگرانی و آشفتگی را برطرف می‌کند. از روغن این گیاه نیز برای رفع تنش‌های عصبی استفاده می‌شود.

از بین بردن استرس با سنبل الطیب

سنبل الطیب یک درمانگر همه کاره است. دم کرده یا کپسول‌های آن آرامبخش اعصاب است، حالت‌های عصبی را کاهش داده و کیفیت خواب شما را بهبود می‌بخشد. در واقع این گیاه خواب راحتی برای شما فراهم می‌کند بدون اینکه بعد از مصرف آن دچار خواب‌آلودگی شده باشید.

از بین بردن استرس با بابونه

بابونه هم یکی از آن گیاهان همه‌ کاره هست. علاوه بر اثر مفیدی که روی پوست می‌گذارد آرامبخش، ضداسپاسم، ضد التهاب، ضدعفونی‌کننده، بادشکن و برطرف‌کننده‌ی جراحات می‌باشد. اگر دچار حالت‌های عصبی شده‌اید، مضطرب، نگران، آشفته، بی‌خواب هستید و سردردهای عصبی و میگرنی گرفته‌اید بابونه را دریابید. این گیاه به جذب مواد معدنی کمک زیادی می‌کند. توصیه می‌کنیم از عطار یا دکتر داروساز نحوه‌ی مصرف این گیاه را بر حسب نوع نیازتان جویا شوید.

از بین بردن استرس با گیاه رازک

رازک قدمتی هزاران ساله دارد. این گیاه آرام‌بخش و خواب‌آور طبیعی است. ۱۵ گرم گیاه رازک را در یک لیتر آب جوش بریزید و اجازه دهید به مدت حدود ۱۰ دقیقه بجوشد. سپس بگذارید محلول به دست آمده خنک تر شود و سپس آن را صاف کنید. می‌توانید روزانه ۲ تا ۳ فنجان از این دم کرده میل کنید. مصرف این جوشانده برای درمان دل شوره، نگرانی و استرس بسیار مفید است.

چند توصیه‌ی کلی

اول از همه بدانید که شما تنها نیستید این روزها اضطراب و استرس همه‌گیر شده است. همه درگیر این مشکل هستند باید راهی برای کاهش آن پیدا کرد.

* به طور منظم ورزش کنید.

* مواد غذایی متنوعی در برنامه‌ی غذایی‌تان بگنجانید.

* مصرف الکل، دخانیات و کافئین زیاد را کاهش دهید.

* به اندازه‌ی کافی بخوابید.

* روی تنفستان تمرکز کنید. به آرامی و از شکم نفس عمیق بکشید.

* زمانی که اضطراب تمام وجودتان را می‌گیرد دستهای‌تان را خیلی محکم مشت و سپس رها کنید.

* به خاطرات خوبتان فکر کنید و سعی کنید ترس را با غرق شدن در خاطرات خوب از خود دور کنید.

علت سرد بودن برخی زنان در رابطه جنسی!!

برای بسیاری از آقایان سوال می باشد که چرا برخی زنان در رابطه جنسی بسیار سرد می باشند؟تمایل جنسی زنان به طور طبیعی در طول سالیان زندگیشان در نوسان است. با آغاز یا پایان رابطه یا تغییرات اصلی زندگی مانند بارداری، یائسگی یا بیماری کم و زیاد می شود. برخی داروهای ضدافسردگی هم موجب کم شدن تمایل جنسی زنان می شود.

اگر شما تمایل کمی به رابطه ی جنسی دارید به طوری که موجب نگرانی و ناراحتی شما شده است، ممکن است دچار اختلالات جنسی شده باشید.اگر شما به دلیل کمبود میل جنسی تان اذیت میشوید، تغییراتی در سبک زندگی بوجود آورید تا رابطه جنسی تان به میزان نرمال و عادی برگردد.

علائم: اگر کمتر از همسرتان علاقمند به برقراری رابطه ی جنسی هستید و این در حالی است که هیچ کدام از شما نسبت به هم سن و سالانتان به این جهت خیلی متفاوت نیستید ممکن است شرایط روانی مانند اضطراب یا افسردگی باعث بروز چنین رفتاری شده باشد.البته تعریف مشخصی برای کم بودن تمایل به رابطه ی جنسی وجود ندارد. چرا که از زنی به زن دیگر متفاوت است.

 
 چه زمانی باید به پزشک مراجع کرد

اگر به دلیل کم بودن تمایل جنسیتان ارتباط شما و همسرتان دستخوش ناراحتی شده، به پزشک خود مراجعه کنید. ممکن است با تغییر داروهای ضد افسردگیتان به همین سادگی مشکل شما رفع شود.تمایل یک زن به رابطه ی جنسی ارتباط متقابل و پیچیده ای با بسیاری از عوامل دارد. که شامل علت های فیزیولوژیک،جسمانی و عاطفی و تجارب، اعتقادات، سبک زندگی و رابطه ی کنونی می باشد. اگر شما در هر کدام از این جنبه ها مشکلی دارید، می تواند بر تمایلات جنسی شما تاثیر بگذارد.

 علت های فیزیولوژیک

مسائل جنسی: اگر شما در طول رابطه درد دارید یا نمی توانید ارضا شوید همین مساله می تواند موجب شود که تمایل شما به رابطه ی جنسی کم شود.بیماری های پزشکی: سرطان، قند، فشار خون بالا، بیماری های عصبی و بیماری های مربوط به قلب و عروق موجب کم شدن تمایل شما به برقراری رابطه ی جنسی می شود.

الکل: الکل زیاد موجب از بین رفتن و تباهی تمایلات جنسی می شود.عمل جراحی: هر نوع عمل جراحی در سینه ی شما یا دیگر بخش های بدن شما ممکن است به کم شدن تمایل شما به برقراری رابطه ی جنسی شما منجر شود.خستگی مفرط: به خاطر مراقبت از والدینی که سن و سال بالایی دارند یا بچه های کوچک نیز می تواند منجر به کم شدن تمایلات جنسی شما شود.

تغییرات هورمونی:

یائسگی: کم شدن سطح استروژن در طول دوران یائسگی منجر به کم شدن تمایلات جنسی می شود. البته در دوران یائسگی ممکن است که زنان افزایش تستوسترون را نیز تجربه کنند که تستوسترون همانطور که می دانید موجب افزایش تمایلات جنسی هم در مردان و هم در زنان می شود.

بارداری و شیردهی به کودک: تغییرات هورمونی در طول دوران بارداری، درست بعد از بچه دار شدن و در طول دوران شیر دهی می تواند تغییراتی در تمایلاتی جنسی به وجود آورد. خستگی، تغییر درتصویر ذهنیتان از خودتان، فشار مراقبت از بچه همه در تمایلات جنسی تاثیر دارند.

 
دلایل روانشناختی:

دلایل روانشناختی بسیاری نیز منجر به کم شدن تمایل جنسی میشوند مانند:

مسائل مربوط به سلامت روان، مانند فشار عصبی یا افسردگی

استرس مانند استرس کاری یا مالی

تصویر ضعف جسمانی

تجربه ی سوء استفاده ی جسمی یا جنسی

مشکل داشتن در رابطه نیز می تواند منجر به کم شدن تمایل به رابطه ی جنسی در زنان شود

کم بودن رابطه با همسرتان

جرو بحث های حل نشده

عدم اعتماد به همسر

درمان های خانگی سبک زندگی درست می تواند تغییرات زیادی در رابطه ی شما ایجاد کند.ورزش: اروبیک منظم می تواند قوای شما را افزایش دهد، تصویر ذهنی شما را از خودتان بهبود بخشد، مود شما را بهبود بخشد، تمایل جنسی شما را زیاد کند.

کم کردن میزان استرس: راهی برای برخورد با استرس کاری بیابید.

با همسرتان رابطه برقرار کنید: صادق بودن با همسر و بهبود بخشیدن رابطه میتواند به رابطه ی جنسی بهتر بیانجامد و مشکل عدم تمایل شما را به برقراری رابطه ی جنسی حل کند.زمانهایی را برای خلوت با همسرتان اختصاص دهید: این امر به بهبود روابط شما و حل مشکل شما کمک می کند.در موقعیت های روابط جنسی تان تنوع دهید: تغییر زمان و مکان و موقعیت می تواند به شما کمک کند.

چند توصیه برای ترک کردن جویدن ناخن

  • قدم اول در ترک این عادت کشف علت آن است. چه چیزی باعث جویدن ناخن در شما می شود؟ استرس و اضطراب؟ ناراحتی؟ بی حوصلگی و خستگی؟ علت را کشف کنید. انجام کارهایی مانند یوگا و مدیتیشن می تواند در آرام کردن ذهن و کاهش استرس و اضطراب به شما کمک زیادی بکند.

جویدن ناخن یکی از عادت های شایع بین کودکان و بعضی از بزرگترهاست، این عادت که اغلب به صورت ناخودآگاه انجام می شود در دراز مدت باعث ایجاد مشکل در سلامتی پوست و ناخن و زیبایی ظاهری دست ها می شود. علاوه بر آن به علت اینکه انگشتان دست با میکروب های زیادی در تماس هستند و احتمال آلودگی ناخن ها به میکرب زیاد است، جویدن ناخن ها باعث بروز بیماری خواهد شد. برای ترک این عادت از روش های مختلفی می توان کمک گرفت که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد،

انگشتان دست و ناخن ها یکی از مهم ترین اعضایی است که بیانگر زیبایی و سلامت ظاهر افراد می باشد، پس باید در حفظ سلامت و زیبایی پوست و ناخن تلاش کنید. پیش تر مطلبی در رابطه با حفظ زیبایی پوست دست برای شما عزیزان آماده کرده بودیم که در آن نکات جالب و کاربردی برای حفظ سلامت دست ها آورده شده بود. با رعایت نکات گفته شده و توجه و رسیدگی به ناخن ها می توانید زیبایی و سلامت دست هایتان را تضمین کنید.

عادت جویدن ناخن معمولا به علت داشتن استرس ایجاد می شود، اگر شما هم ناخن های خود را می جوید باید بدانید این عادت خیلی هم بد نیست، تحقیقات نشان داده است کسانی که در کودکی عادت هایی مثل ناخن جویدن یا مکیدن شست را دارند، در بزرگسالی کمتر به بیماری های آلرژی زا دچار می شوند. در گذشته پژوهشگران تحقیقات روی ۱۰۰۰ نفر کودک را شروع کردند و درباره عادت مکیدن انگشت یا ناخن جویدن آنها در بازه های زمانی و در سنین مختلف با پدر و مادر آنها در تماس بودند. نصف افراد شرکت کننده در این تحقیق که هیچ کدام از این عادت ها را در کودکی نداشتند در سن ۳۲ سالگی مبتلا به نوعی آلرژی شدند، افرادی که یکی از این دو عادت را در کودکی داشتند ۴۰ درصد کمتر به آلرژی مبتلا شدند و افرادی که هر دو عادت جویدن ناخن و مکیدن شست را در کودکی داشتند پایین ترین درصد ابتلا به آلرژی را داشتند. نتیجه این یافته ها این نظریه بهداشتی را تایید می کند که هر چقدر بیشتر با باکتری ها، ویروس ها و عوامل آلرژی زا در تماس باشید سیستم ایمنی بدن شما تقویت شده و کمتر به بیماری دچار می شوید.

مطلبی که گفته شد به این معنا نیست که ناخن جویدن یا مکیدن انگشت عادت خوبی است، منظور این است که تمیز نگه داشتن بیش از حد کودک و منع کردن او از انجام کارهایی که ممکن است به کثیفی او منجر شود کاری اشتباه است. اگر شما هم جزء افرادی هستید که ناخودآگاه ناخن های خود را می جوید تا دیر نشده با استفاده از راهکارهایی که برای شما خواهیم گفت اقدام به ترک آن کنید.

۱- علت جویدن ناخن را کشف کنید.

قدم اول در ترک این عادت کشف علت آن است. چه چیزی باعث جویدن ناخن در شما می شود؟ استرس و اضطراب؟ ناراحتی؟ بی حوصلگی و خستگی؟ علت را کشف کنید. انجام کارهایی مانند یوگا و مدیتیشن می تواند در آرام کردن ذهن و کاهش استرس و اضطراب به شما کمک زیادی بکند.

۲- خود را مجبور به ترک آن کنید.

بعد از اینکه علت جویدن ناخن برای شما مشخص شد باید تصمیم بگیرید که به طور جدی آن را کنار بگذارید. حواس خود را پرت کنید، عادت های دیگری برای خود ایجاد کنید مثلا اگر استرس دارید یک توپ استرس را فشار دهید یا هر فعالیتی که انگشتان شما را درگیر می کند.

۳- از دوستان و اطرافیان خود کمک بگیرید.

به اطرافیان خود بگویید زمانی که دیدند شما ناخن می جوید به شما یادآوری کنند. این ممکن است برای شما کمی سخت باشد که به دوست خود این موضوع را بگویید ولی در ترک این عادت به شما کمک زیادی می کند.

۴- ناخن ها را کوتاه و صاف نگه دارید.

ناهموار بودن لبه ناخن و بلندی یا داشتن گوشه یکی از علت هایی است که شما را ترغیب به جویدن ناخن می کند. پس سعی کنید همیشه ناخن ها را صاف و کوتاه بدون داشتن ناهمواری نگه دارید. برای صاف نگه داشتن ناخن ها از سوهان های نرم ناخن استفاده کنید.

۵- ناخن های خود را شکیل و تمیز نگه دارید.

یکی از راه های بسیار موثر در ترک جویدن ناخن برای خانم ها استفاده از لاک و مانیکور ناخن هاست. امروزه کاشت ناخن طرفداران زیادی پیدا کرده و شما می توانید از این روش به راحتی برای ترک عادت خود استفاده کنید. همین که در ظاهر تغییر زیادی را روی ناخن های خود مشاهده می کنید انگیزه ای برای ترک این عادت می باشد.

روش های زیادی برای ترک این عادت وجود دارد که به چند مورد اصلی آنها اشاره شد. روش های دیگری هم وجود دارد که از آن جمله می توان به مصرف کلیسیم و منیزم بیشتر، پوشیدن دستکش و انجام دادن بیشتر فعالیت های دستی و استفاده از لاک های مخصوص ترک ناخن اشاره کرد.

دوش گرفتن با آب سرد چه خواص و فوایدی دارد

  • دوش آب سرد یک شوک ناگهانی به سیستم عصبی شما وارد می کند. بدن به محض قرار گرفتن زیر دوش آب سرد به صورت لحظه ای دچار استرس می شود و سیستم دفاعی بدن به مقابله با این وضعیت می پردازد و در همین حین اکسیژن بیشتری به مغز می رسد.

عده ای از افراد بعد از یک روز گرم دوش گرفتن با آب سرد را ترجیح می دهند ولی عده ای دیگر دوش گرفتن با آب گرم را باعث از بین رفتن خستگی و آرامش بخش تر می دانند. به راستی کدام یک از این دو روش صحیح و از نظر پزشکی بیشتر تایید شده است؟ شاید این توصیه را زیاد شنیده باشید که وقتی عصبی یا خسته هستید دوش آب سرد بگیرید و بسیاری از افراد فکر می کنند که گرفتن دوش آب سرد تنش و استرس را به مقدار زیادی کاهش می دهد. با این مطلب جالب سایت خانومانه را همراهی کنید.

دوش گرفتن باعث مرطوب شدن پوست، از بین رفتن سلول های مرده پوست، رفع عرق و بوی بدن و رفع کثیفی بدن و موها می شود. آیا شما تا به حال دوش آب سرد را امتحان کرده اید؟ در فصل سرما شاید این کار بسیار سخت به نظر برسد ولی در فصول گرم این کار بسیار دلچسب است. آب سرد، به جز خنک کردن، مزایای زیادی برای زیبایی و سلامتی به همراه دارد. اگر تصور می کنید دوش گرفتن با آب سرد فقط باعث لرزیدن شما می شود مزایا و نکاتی که در این مطلب برای شما بازگو می شود را به دقت مطالعه کنید.

امروزه تحقیقات زیادی در مورد مزایای دوش آب سرد انجام شده و محققان تاکید دارند که اگر این شیوه به شکل منظم انجام شود اثرات مثبت و تاثیرگذار جالبی می تواند روی فرد داشته باشد. اثرات مفیدی که گرفتن دوش آب سرد برای بدن دارد شامل موارد زیر می باشد:

۱- شما را هشیار می کند.

دوش آب سرد یک شوک ناگهانی به سیستم عصبی شما وارد می کند. بدن به محض قرار گرفتن زیر دوش آب سرد به صورت لحظه ای دچار استرس می شود و سیستم دفاعی بدن به مقابله با این وضعیت می پردازد و در همین حین اکسیژن بیشتری به مغز می رسد. توصیه می شود قبل از رفتن سرکار حتما دوش آب سرد بگیرید زیرا این کار باعث افزایش ضربان قلب و خونرسانی شده و شما را تا پایان روز پر انرژی و شاداب نگه می دارد.

۲- موها را درخشان تر می کند.

دوش آب سرد تاثیر زیادی روی درخشندگی و جذابیت موهای شما دارد. آب سرد کوتیکول موها را بسته و این به معنی حفظ رطوبت بیشتر در مو می باشد. این کار از کثیف شدن موها در گرد و غبار جلوگیری می کند. حتی اگر شما نمی توانید به هر دلیلی دوش آب سرد را تحمل کنید آبکشی موها با آب سرد را فراموش نکنید.

۳- پوست را روشن تر می کند.

دوش با آب گرم شاید برای شما احساس بهتری به همراه داشته باشد ولی باید بدانید که آب گرم پوست را خشک کرده و سبب تشدید آکنه و اگزماهای پوستی می شود. اگر پوست شما جوش می زند بهتر است از دوش آب سرد استفاده کنید. دوش آب سرد پوست را سفت کرده و اثری بی نظیر روی پوست خواهد داشت.

۴- نوعی تمرین و ورزش به شمار می رود.

عکس العمل بدن شما در مواجه شدن با آب سرد باعث گرم شدن داخلی بدن شما می شود و این عمل باعث سوختن کالری خواهد شد. اگر شما برای ورزش وقت ندارید حداقل روزانه از دوش آب سرد استفاده کنید، قرار گرفتن در معرض آب سرد سوخت و ساز بدن را تا درصد زیادی افزایش داده و در صورت تداوم باعث کاهش وزن اضافی می شود.

۵- انرژی از دست رفته بعد از فعالیت ورزشی را بدست می آورید.

بعد از یک تمرین و فعالیت ورزشی گرفتن دوش آب سرد علاوه بر کاهش درد و گرفتگی عضلات، باعث می شود به دلیل افزایش سوخت و ساز بدن، توان و انرژی از دست رفته را مجددا به دست آورید.

۶- از نظر روانی در شرایط بهتری قرار می گیرید.

آب سرد نیروی تازه ای به سیستم عصبی بدن شما می دهد. تئوری هایی وجود دارد که بیانگر این موضوع است که تغییرات ناگهانی در دما به بهبود فعالیت های مغزی کمک می کند. آب سرد مانند ورزش باعث آزاد شدن مقدار زیادی آندورفین که به هورمون خوشبختی معروف است، می شود. بعضی از افراد دوش آب سرد را به عنوان راهی برای رهایی از استرس می دانند و تحقیقاتی هم در این رابطه وجود دارد که می گوید دوش آب سرد سطح سروتونین بدن را متعادل می کند. سروتونین یک انتقال دهنده عصبی می باشد که کمبود آن بر خلق و خو تاثیر داشته و منجر به بروز افسردگی، وسواس و اضطراب و خشم می شود.

۷- از بیمار شدن شما جلوگیری می کند.

این گفته مادرتان که به شما می گفت در سرما نمانید را فراموش کنید! دوش آب سرد باعث فعال شدن سیستم ایمنی بدن و افزایش گردش خون شما می شود. این عمل به علت افزایش ترشح لنفوسیت که نوعی گلبول سفید است باعث افزایش ایمنی بدن در برابر بیماری هایی مانند سرطان، واریس، هموروئید و حتی سرماخوردگی می شود.

مهارت شاد بودن را یاد بگیریم

  • مطالعات نشان می‌دهد استرس منجر به تغییرات بیولوژیکی و هورمونی می‌شود و یکی از مهمترین دلایل تغییرات فشار خون، استرس است. افراد شاد پایین‌ترین سطح هورمون استرس، کورتیزول، را دارند. کاهش این هورمون در سلامت قلب نیز موثر است.

گرچه شادی می تواند ریشه ژنتیکی داشته باشد؛ ولی احساس شادی و رضایت بیشتر یک مهارت است. احساس شادی و رضایت از زندگی بر عملکرد تمام ارگان‌های بدن تاثیر گذار است.

-شادی سبب سلامت قلب می‌شود

مطالعات نشان می‌دهد افراد شاد ضربان قلب منظم‌تری دارند و نوسانات فشار خون در این افراد کمتر دیده می‌شود. مطالعات صورت گرفته در سال 2010 میلادی توسط محققان کانادایی نشان می‌دهد احساسات مثبتی مانند شادی، هیجان و شور و نشاط، احتمال ابتلا به بیماری‌های عروق کرونر قلب را تا 22 درصد کاهش می‌دهد.

-شادی سیستم ایمنی را تقویت می‌کند

مطالعه انجام شده در سال 2033 میلادی نشان می‌دهد احساس شادی سبب می‌شود بدن به کمک یک آنتی بادی، پاسخ بهتری به عوامل بیماری‌زا دهد. ممکن است در اطراف خود دیده باشید که افراد شاد کمتر به بیماری‌های مختلف مبتلا می‌شوند.

-شادی مهمترین روش مبارزه با استرس است

مطالعات نشان می‌دهد استرس منجر به تغییرات بیولوژیکی و هورمونی می‌شود و یکی از مهمترین دلایل تغییرات فشار خون، استرس است. افراد شاد پایین‌ترین سطح هورمون استرس، کورتیزول، را دارند. کاهش این هورمون در سلامت قلب نیز موثر است.

-شادی درد را کاهش می‌دهد

مطالعات صورت گرفته در سال 2001 میلادی نشان می‌دهد شادی سبب کاهش درد و فشار عضلانی، سرگیجه و سوزش معده می‌شود. از طرفی این مطالعات نشان می‌دهد میزان درد در بیماران مبتلا به التهاب مزمن از جمله آرتریت با احساس شادی مرتبط است و بیماران به ویژه زنان شاد کمتر دچار درد بیماری‌های التهابی می‌شوند.

-شادی ناتوانی‌های جسمی را کاهش می‌دهد

مطالعات نشان می‌دهد خوش‌بینی و شادی احتمال ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها از جمله سرطان سینه را کاهش‌ می‌دهد. این نتیجه در بسیاری از بیماری های دیگر ثابت شده است.

-شادی به سلامت مغز کمک می کند

شادی و تفکر مثبت از طریق روش‌های زیر بر سلامت مغز موثر است :

•شادی محرکی برای رشد ارتباطات عصبی مغز است

•شادی سبب بهبود قابلیت‌های شناختی و افزایش بهره‌وری مغز می‌شود

•شادی قابلیت تجزیه و تحلیل مغز را افزایش می‌دهد

•شادی سبب بهبود تمرکز و حافظه می‌شود

-شادی سبب طول عمر می‌شود

احساس رضایت و شادی مهمترین روش مبارزه با بیماری‌های روحی از جمله افسردگی است. از طرفی افراد شاد انگیزه بیشتری برای ورزش و چکاپ‌های دوره‌ای دارند.

*** مواد غذایی موثر در بهبود خلق و خو و افزایش احساس شادی

مطالعات محققان دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد نشان می دهد که استفاده از مواد غذایی حاوی اسیدهای چرب امگا 3، ویتامین B12، فولیک اسید و پروتئین های گیاهی و گوشت سفید سبب بهبود خلق و خو و احساس شادی می شود.

برخی از عادت های غذایی موثر در بهبود خلق و خو عبارتند از:

-از کربوهیدرات تصفیه شده تا حد امکان استفاده نکنید

استفاده از کربوهیدرات های تصفیه شده مانند آب نبات، شکلات، شیرینی و آرد سفید، در ابتدا به مصرف کننده احساس انرژی می‌دهند؛ ولی به سرعت بدن را خسته و خلق و خو را تنگ می‌کنند. برخلاف تصور عموم، استفاده از خوراکی‌هایی که قند مصنوعی دارند، سبب شادی و حس سرزندگی نمی‌شود.

-از مواد پروتئینی استفاده کنید

استفاده از مواد پروتئینی، به ویژه پروتئین‌های گیاهی و گوشت سفید، سبب احساس شادی می‌شود و خلق و خو را بهبود می‌دهند.

-از اسیدهای چرب امگا 3 استفاده کنید

اسیدهای چرب امگا 3 یکی از مهمترین فاکتورهای بهبود خلق و خو و رفع افسردگی هستند.

-ویتامین B12 و فولات را فراموش نکنید

تحقیقات نشان می دهد که ویتامین B12 و فولات (فولیک اسید) یکی از مهمترین منابع تولید انتقال دهنده عصبی سروتونین است که نقش مهمی در ایجاد احساس شادی و نشاط دارد.

-استفاده از غذاهای حاوی اسید آمینه

-موز

-تخم کدو تنبل

-چای بابونه

راهکارهایی هم برای بهبود خلق و خو و حس شادی وجود دارند که عبارتند از :

-در هر وعده غذای سنگین نخورید

پرخوری و حجم بالای غذا در یک وعده، یکی از مهمترین دلایل ناراحتی و احساس تنبلی است؛ بهتر است تعداد وعده های غذایی بیشتر شود، ولی در هر وعده غذای کمتری میل شود.

-ورزش کنید

ورزش و پیاده روی منظم یکی از مهمترین روش های بهبود خلق و خو است. تحقیقات نشان می‌دهد که ورزش منظم و گروهی مانند کلاس‌های یوگا و پیلاتس، علایم افسردگی را به طور کامل نابود می‌کند.

-خواب کافی داشته باشید

-هوای تازه استنشاق کنید

-زیاد بخندید

-در کارهای داوطلبانه اجتماعی شرکت داشته باشید

شادی و خنده

نقش شادی بر سلامت قلب، مغز و سیستم ایمنی بیش از حد تصور است

*** تحقیقات علمی صورت گرفته در ارتباط با شادی

*تحقیقات اخیر محققان دانشگاه UCLA و کارولینای شمالی آمریکا نشان می‌دهد ژن‌ها و سلول‌ها، واکنش فوق العاده‌ای نسبت به شادی و بخشندگی نشان می‌دهند.

روانشناسان از سال‌ها قبل بر تاثیر مثبت شادی بر روح و روان انسان تاکید کرده‌اند و مدتی است که در سراسر دنیا سخنرانی‌هایی که انگیزه افراد را برای زندگی شاد تقویت می‌کند ،رایج شده است؛ ولی این نخستین باری است که تاثیر ملموس شادی بر سلامت انسان‌ها به صورت کاملا علمی به اثبات رسیده است.

در این تحقیقات نشان داده شده است که سیستم ایمنی افراد شاد و خیرخواهی که به دنبال یک فرصت برای کمک به هم‌نوعان خود هستند بسیار قوی‌تر از افراد خودخواهی است که مدام احساسات منفی دارند.

در این تحقیقات تاثیر احساساتی مانند شادی، بخشندگی، استرس، حسادت و ترس بر روی سلول‌ها و ژن‌های افراد به مدت 10 سال مورد بررسی دقیق قرار گرفته است.

به گفته مدیر این پروژه تحقیقاتی، تاثیر مستقیم شادی و احساسات خوب بر سلامتی جسمی و روحی کاملا واضح و اثبات شده است؛ ولی اطلاعات جامعی در مورد مبنای اصلی بیولوژیکی این موضوع در دسترس نیست.

در ادامه این تحقیقات آمده است که اعمالی که برای ارضای نفس انسان انجام می‌شود بار بسیار منفی روی سلول‌ها دارد. از این میان، سلول‌های ایمنی نسبت به ترس و افسردگی واکنش بیشتری از خود نشان می‌دهند، ملتهب می شوند و فعالیت های ضد ویروسی آنان کاهش می‌یابد. از طرفی آزمایش خون و ژنتیک نشان می دهد فعالیت‌های ژنتیکی افراد شاد و خیرخواه، مطلوب‌تر از افراد غمگین، مضطرب و خودخواه است.

روانشناسان بر این باورند که تعیین یک هدف مشخص در زندگی و تلاش برای رسیدن به آن و تقویت رضایتمندی، مهمترین روش برای شادی و کاهش استرس است.

*مطالعات محققان دانمارکی نشان می‌دهد که استفاده نکردن از شبکه‌های اجتماعی، کلید شادی است

یک موسسه دانمارکی با بررسی هزار کاربر شبکه اجتماعی فیس بوک، تحقیقات جدیدی را در زمینه ارتباط شبکه‌های اجتماعی با شادی و احساس رضایت از زندگی انجام داده است.

در این مطالعه از کاربران خواسته شد برمبنای عواملی مانند احساس شادی، احساس رضایت از زندگی، احساس نگرانی و غم و مواردی مشابه، به زندگی خود از یک تا 10 نمره دهند. 94 درصد کاربران ادعا کردند که حداقل روزی یک بار به فیس بوک سر می‌زنند. سپس از پنجاه درصد کاربران خواسته شد که برای یک هفته، وارد فیس بوک نشوند و از بقیه خواسته شد زندگی طبیعی خود را دنبال کنند.

پس از یک هفته، میزان رضایتمندی کاربران مجددا توسط پرسشنامه‌ای مورد ارزیابی قرار گرفت. نتیجه نشان داد میزان شادی و رضایتمندی از زندگی در کاربرانی که به مدت یک هفته فیس بوک را کنار گذاشتند، به میزان قابل ملاحظه ای افزایش یافت و از میانگین 7.56 به 8.12 رسید.

مدیر این پروژه معتقد است که فیس بوک و شبکه های اجتماعی دیگر، ذاتا بد نیستند، بلکه نحوه تاثیر آنان بر فرد و درک کاربران از زندگی مشکل ساز است. فیس بوک واقعیت زندگی و انسان‌ها را تحریف می کند؛ چراکه فرد همواره بر این تصور است که کاربران دیگر، واقعیت‌های زندگی خود را به نمایش می‌گذارند و آنچه در معرض نمایش قرار دارد، واقعیست.

افراد به طور خودآگاه، موارد مثبت را، بدون درنظر گرفتن اینکه واقعیت است یا دروغ، به طور مغرضانه‌ای بزرگنمایی می‌کنند. بنابراین پس از ورود به یک شبکه اجتماعی، کاربر با یک دنیای رویایی دور از واقعیت در مورد دوستان و آشنایان مواجه می‌شود و به طور ناخودآگاه با زندگی واقعی خود مقایسه می‌کند. این امر علاوه بر احساس شکست و ناامیدی، سبب می‌شود که دست از تلاش بردارد و نداشته های خود را مدام در ذهن بپروراند. در این مطالعه آمده است که ذهن انسان به طور طبیعی تمایل دارد روی نداشته ‌ای خود و داشته های دیگران تمرکز کند و شبکه های اجتماعی این حس فطری را بیشتر تحریک می کنند

تحقیقات دیگری که در آمریکا در این زمینه صورت گرفته، این پژوهش را تایید می‌کند و کاهش شادی در افراد 30 سال به بالا را یکی از مهمترین اثرات شبکه های اجتماعی می‌داند.

*مطالعات جدید محققان نشان می‌دهد، افرادی که برای وقت خود بیشتر از پول ارزش قائلند، شادتر هستند.

مطالعه محققان دانشگاه بریتیش کلمبیا در کانادا با بررسی چهار هزار و 600 داوطلب نشان می‌دهد، افرادی که به وقت بیشتر از کسب ثروت بها می‌دهند، شادتر هستند و رضایت بیشتری از زندگی دارند.

اختصاص دادن زمان به کارهای مورد علاقه و لذت بردن از زندگی، به جای سپری کردن زمان برای کسب در آمد، نقش مهمی در افزایش رضایت از زندگی دارد؛ البته این مطالعه به هیچ عنوان تاثیر رفاه و درآمد را در کیفیت زندگی زیر سوال نمی برد، بلکه بر این نکته تاکید دارد که باید در کنار کار و امور روزمره، زمانی را به لذت بردن از آن اختصاص داد.

محققان به افراد توصیه می کنند که در روز، زمانی را برای خود درنظر بگیرند و آن را به انجام امور مورد علاقه اختصاص دهند.

در این مطالعه، بیشتر افرادی مورد نظر هستند که به طور افراطی به کسب در آمد می‌پردازند و از خود غافل هستند. این موضوع سبب می شود حتی در صورت موفقیت در امور مالی، شاد نباشند و احساس خلاء کنند.

*یک گروه بین المللی متشکل از 190 محقق در 140 مرکز مطالعاتی واقع در 17 کشور مختلف، با بررسی اطلاعات ژنوم صدها هزار انسان توانستند تنوع ژنتیکی مرتبط با احساس رضایت، افسردگی و روان رنجوری را شناسایی کنند. محققان دریافتند که این ژن‌ها اغلب در سیستم عصبی مرکزی و در بافت‌های آدرنال یا پانکراس وجود دارند.

محققان برای انجام این تحقیقات، اطلاعات حاصل از تعداد زیادی از تحقیقات قبلی را گردآوری کردند و با استفاده از ابزارهای تحلیل آمار پیشرفته، این اطلاعات را در قالب یک مجموعه واحد متشکل از اطلاعات ژنتیکی 298 هزار داوطلب، تجزیه و تحلیل کردند.

در تحقیقات پیشین مشخص شده است که تفاوت موجود بین میزان احساس شادی و رفاه افراد، با ساختار ژنتیکی بدن آن ها در ارتباط است. این موضوع با اثبات تاثیر مستقیم رفاه در میزان سلامت روحی و جسمی افراد، بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است.

اما محققان معتقدند ساختار ژنتیکی، تنها عامل موثر در نحوه احساسات و تفکر افراد در مورد زندگی آن ها نیست. بلکه محیط اطراف و نحوه تعامل آن با ژن ها نیز از همیت بالایی برخوردارند.

مطالعه ژن ها می تواند درک صحیحی از دلایل استعداد بیولوژیکی افراد در تشدید این احساسات حاصل کند و راهگشای شناسایی عوامل موثر در میزان احساس شادی در بین افراد مختلف باشد.

مدیتیشن خیلی سریع لاغر می کند

  • روش چوپرا، شما را تشویق می‌کند که از طعم غذا لذت ببرید، ولی باید مراقب باشید که چقدر و چرا غذا می‌خورید؟ بجای اینکه تمرکزتان را از دست بدهید و بعد متوجه شوید که بیش از حد غذا خورده اید، به بدنتان توجه کنید.

 

زمانیکه  مردم به لاغر شدن می اندیشند، معمولا نخستین چیزی که به فکرشان خطور می‌کند  محاسبه  کالری و عرق کردن از راه حرکات طاقت فرسا است. ولی«دیپاک چوپرا» که نویسنده است و در مورد طب فراگیر کار می‌کند (یعنی طبی که به همه بدن شخص مرطوب است، نه فقط به خود بیماری)  بیانگر این است   که مدیتیشن قادر است به لاغری هم کمک کند.

چوپرا در مقاله‌ای در «هافینگتون پست» توضیح می‌دهد که چگونه مدیتیشن می‌تواند در ۸ هفته آنقدر تغییرات مثبت در مغزتان ایجاد کند که سیم کشی بدنتان دوباره انجام شود و بتوانید عادت‌های غذایی و سایر رفتارهایتان را تغییر دهید!

چوپرا پیشنهاد می‌کند که این باور قدیمی که بیولوژی هر فرد سرنوشت او را تعیین می‌کند را کنار بگذارید و بجای آن، آگاهی را بعنوان تعیین کننده‌ی سرنوشت خودتان بپذیرید.

مدیتیشن تمرکزی

اکثر انواع مدیتیشن که شامل نشستن به مدت طولانی است (چوپرا آنرا برای کاهش وزن توصیه می‌کند) می‌تواند در زمان نشستن یا هنگامی که در حال انجام فعالیتهای روزمره‌تان هستید انجام شود.

کلید مدیتیشن تمرکزی، تمرکز حواس است. بدین معنا که چند کار را بطور همزمان انجام ندهید. مثلا برای تمرین مدیتیشن تمرکزی، در هنگام غذا خوردن، بجای اینکه در طول غذا خوردن مطالعه کنید، حرف بزنید، یا تلویزیون تماشا کنید، فقط به غذایتان توجه کنید.

روش چوپرا، شما را تشویق می‌کند که از طعم غذا لذت ببرید، ولی باید مراقب باشید که چقدر و چرا غذا می‌خورید؟ بجای اینکه تمرکزتان را از دست بدهید و بعد متوجه شوید که بیش از حد غذا خورده اید، به بدنتان توجه کنید.

آگاهی و وزن

چوپرا در مصاحبه‌ای در برنامه‌ی دکتر اوز می‌گوید: گاهی اوقات وقتی مردم شروع به مدیتیشن می‌کنند، حتی بدون تلاش کردن می‌توانند وزن کم کنند! این موضوع باید به افزایش آگاهی شما از آنچه در بدنتان می‌گذرد مربوط باشد.

مردم به دو دلیل غذا می‌خورند: گرسنگی جسمی، و گرسنگی روحی. مدیتیشن، می‌تواند به آرام کردن شما کمک کند تا احتمال اینکه دچار استرس شوید و از غذا بعنوان یک مکانیزم دفاعی استفاده کنید، کمتر شود.

سطح گرسنگی

آگاهی نسبت به معده، یک بخش بزرگ از استراتژی مدیتیشن تمرکزی چوپرا برای کاهش وزن است. قبل از اینکه غذا بخورید، یک دست را روی شکمتان قرار دهید و درباره اینکه چقدر گرسنه اید فکر کنید!

از درجه‌ی یک تا ده را در نظر بگیرید که۱ بمعنی گرسنگی زیاد و ۱۰ بمعنی سیر بودن است. چوپرا توصیه می‌کند تا زمانی که سطح گرسنگی شما به ۱ نزدیک شود صبر کنید. یک معده‌ی خالی به اندازه‌ی یک مشت بسته است.

چوپرا می‌گوید‌: دستهایتان را باز کنید و تصور کنید که دو دستتان پر از غذا است. این مقدار، تقریبا اندازه‌ی مناسبی است. شما برای هضم بهتر باید فقط دو سوم از معده‌تان را پر کنید که از درجه‌ی ۱ تا ۱۰ تقریبا عدد ۵ میشود.

جنگ یا گریز

دکتر اوز در طول مصاحبه‌اش با چوپرا می‌گوید: سطح بالای استرس در دنیای مدرن امروز، مردم را در حالت «جنگ و گریز» نگاه می‌دارد. وقتی استرس دارید، استروییدها ترشح می‌شوند و چربی شکمتان افزایش می‌یابد. زیرا بدن، حالت استرس مزمن را مانند حالت قحطی در نظر می‌گیرد.

اما مدیتیشن با این پاسخ بدن مقابله می‌کند. بجای اینکه تحت تاثیر استرس قرار بگیرید، مدیتیشن انجام دهید. زیرا اعصاب شما را آرام می‌کند و چربی اضافه‌ی شکمتان را از بین می‌برد.