چرا پروتئین مصرف کنیم ؟ خواص فواید و مضرات و عوارض پروتئین

  • در واقع افرادی که از بیماری‌های کلیوی رنج می‌برند باید مصرف پروتئین را محدود نمایند، زیرا پیروی از برنامه‌ی غذایی سرشار پروتئین برایشان مضر است. این امر را نباید دست کم گرفت زیرا مشکلات کلیوی بسیار خطرناک هستند.

 

 

مردم به مباحثی در مورد چربی‌ها و کربوهیدرات‌ها علاقمندند.

و البته، همگان بر اهمیت مصرف پروتئین واقفند.

اغلب مردم پروتئین کافی مصرف می‌کنند و بالطبع دچار کمبود پروتئین نمی‌شوند، اما برخی افراد باید بیش از سایرین پروتئین مصرف و جذب نمایند.

مطالعات متعددی حاکی از آن است که پیروی از برنامه‌ی غذایی سرشار از پروتئین از مزایای فراوانی برای کاهش وزن و سلامت سوخت و ساز برخوردار است.

در اینجا به ۱۰ مورد از دلایل علمی برای مصرف بیشتر پروتئین اشاره می‌کنیم:

۱.مصرف پروتئین موجب کاهش اشتها و سطح گرسنگی می‌گردد.

سه مورد از عناصر غذایی پرمصرف( چربی‌ها۷ کربوهیدرات‌ها و پروتئین‌ها) به طرق مختلف بر بدن تاثیر می‌گذارند.

مطالعات در این زمینه اثبات می‌کند که مصرف پروتئین به مراتب بیش از دیگر موارد موجب احساس سیری می‌گرددد. پروتئین کمک می‌کند تا با مقدار غذای کمتر حس سیری بیشتری داشته باشید.

بخشی از این دلیل به کاهش ترشح هورمون گرسنگی موسوم گرلین باز می‌گردد. بعلاوه مصرف پروتئین موجب افزایش سطح هورمون پپتید که حس اشباع‌شدگی را به وجود می‌آورد، مرتبط است.

این تاثیر می‌تواند بسیار قدرتمند عمل کند. در یکی از مطالعات نشان داده شد که افزایش مصرف پروتئین از ۱۵٪ کالری به ۳۰٪ کالری روزانه، موجب می‌شود تا مصرف کالری زنانی که از اضافه وزن رنج می‌بردند، بدون آنکه محدودیتی در مصرف غذا ایجاد نمایند، ۴۴۱ کالری کاهش یافت، یعنی روزانه به ۴۴۱ کالری کمتر نیاز پیدا می‌کردند.

چنانچه در صدد کاهش وزن یا کاهش چربی های شکمی هستید، جایگزین نمودن چربی‌ها و کربوهیدرات‌های مصرفی خود را با پروتئین در سرلوحه‌ی برنامه‌ی غذایی خود بگجانید. به جای آنکه سیب‌زمینی یا برنج سرو شده‌ی خود را به نصف تقلیل دهید، مقداری گوشت یا ماهی به وعده‌ی غذایی خود بیافزائید.

۲.پروتئین باعث افزایش توده‌ی عضلانی و قدرت بدنی می‌گردد.

پروتئین ساختار عضلانی را شکل می‌دهد.

بنابراین، منطقیست که چنانچه پروتئین بیشتری بخورید ساختار عضلانی قوی‌تری خواهید داشت.

پس جای تعجبی ندارد که اغلب مطالعات در این زمینه اثبات می‌کند که مصرف بیشتر پروتئین توده‌ی عضلانی را افزایش داده و قدرت بدنی را تقویت می‌کند.

چنانچه فعالیت جسمانی فراوانی دارید، وزنه‌بردار هستید یا در تلاش برای عضله‌سازی و تقویت آنها هستید، از مصرف کافی پروتئین اطمینان حاصل کنید.

جذب حداکثری پروتئین مانع از زوال عضلات در هنگام دگرگونی‌ بافت‌ها، به عنوان مثال در طی فرایند کاهش وزن، می‌شود.

۳.پروتئین برای سلامت استخوان‌ها مفید است.

شایعه‌ایی رایج درباره‌ی پروتئین مبنی بر اینکه پروتئین( اغلب پروتئین حیوانی) برای استخوان‌ها مضر است، وجود دارد.

مبنای این ایده از آنجایی نشأت می‌گیرد که مصرف پروتئین موجب افزایش حجم اسید در بدن می‌گردد و منجر به خروج کلسیم از سطح استخوان می‌شود تا این اسید را خنثی کند.

با این وجود، مطالعات متعدد و طویل‌المدت در این زمینه حاکی از آن است که پروتئین، از جمله پروتئین حیوانی، از مزایای فراوانی برای استخوان‌ها برخوردار است.

افرادی که پروتئین بیشتری مصرف می‌کنند در طی فرایند پیری توده‌ی استخوانی سالم‌تری دارند و احتمال خطر ابتلا به پوکی استخوان و شکستگی در آنها ضعیف‌تر است.

این امر به خصوص برای زنان، که پس از یائسگی در خطر پوکی استخوان قرار دارند، از اهمیت ویژه‌ایی برخوردار است. مصرف فراوان پروتئین و پرتحرک بودن بهترین روش برای پیشگیری از پوکی استخوان پس از یائسگی است.

۴.پروتئین هوس و میل شدید به غذاهای متنوع را کم کرده و گزینه‌ی مناسبی برای اسنک‌های دیرهنگام است.

هوس غذا با گرسنگی معمول متفاوت است.

گرسنگی با ضرورت بدن به انرژی و مواد مغذی مرتبط است، حال آنکه هوس، کشش مغز به پاداش است.

به عنوان فردی که اعتیاد به مواد مخدر، الکل و سیگار را پشت سر گذاشته، به شما می‌گویم که هوس هله هوله و غذای ناسالم دقیقا مشابه ولع نسبت به مواد، الکل و نیکوتین است.

متاسفانه، مهار این هوس و ولع به طرزی باورنکردنی دشوار است. شاید بهترین روش برای غلبه و سرکوب آن پیشگیری از بروز آن از همان ابتداست.

یکی از بهترین روش‌ها، جذب حداکثری پروتئین است.

نتایج مطالعه‌ایی که بر روی مردانی که دچار اضافه وزن بودند، نشان داد چنانچه پروتئین ۲۵٪ از کالری روزانه را تشکیل دهد، هوس و میل شدید به غذا ۶۰٪ کاهش می‌یابد و تا ۵۰٪ میل به اسنک‌های نیمه شب را تقلیل می‌دهد.

پروتئین میل شدید به غذا را کم می‌کند.

نموداری که با درجه‌ی آبی نشان داده شده، گروه سرشار از پروتئین را تشکیل می‌دهند و درجه‌ی قرمز گروهی که از پروتئین متوسط برخوردارند. همچنان که مشاهده می‌کنید، افزایش جذب پروتئین منجر به کاهش ولع نسبت به غذا و اسنک‌های دیروقت می‌گردد.

مطالعات بر روی دختران نیز نشان داد که خوردن صبحانه‌های سرشار از پروتئین، میل شدید به غذا و خوردن اسنک‌های نیمه‌شب را کاهش می‌دهد. شاید این امر به طور غیر مستقیم ناشی از عملکرد بهینه‌ی دوپامین، یکی از مهم‌ترین هورمون‌های مغز که دست‌اندرکار هوس و اعتیاد است، می‌شود.

۵.پروتئین سوخت و ساز بدن را بالا برده و چربی‌سوزی را افزایش می‌دهد.

خوردن غذا موجب بالارفتن سوخت و ساز بدن برای مدت کوتاهی می‌گردد.

زیرا بدن از انرژی (کالری) استفاده می‌کند تا غذاها را هضم کرده و از مواد مغذی موجود در آنها بهره بگیرد. این امر به تاثیر حرارتی غذاها باز می‌گردد.

با این حال، همه‌ی غذا از این بابت یکسان نیستند. در واقع، پروتئین از تاثیر حرارتی بیشتری(۲۰ تا۳۵٪) نسبت به چربی‌ها و کربوهیدرات‌ها(۵ تا ۱۵٪) برخوردار است.

اثبات شده است که جذب حداکثری پروتئین به طرز قابل توجهی موجب بالا رفتن سوخت و سوز بدن شده و میزان چربی‌(کالری)سوزی را افزایش می‌دهد. این میزان بالغ بر ۸۰ تا ۱۰۰ کالری در روز است.

در یکی از مطالعات انجام شده در زمینه‌ی مصرف زیاد پروتئین، مشخص شد گروهی که پروتئین زیادی دریافت می‌نمودند روزانه ۲۶۰ کالری بیشتر از گروهی که پروتئین کم دریافت می‌کردند، کالری می‌سوزاندند. این کالری سوزی معادل یک ساعت ورزش ملایم است.

۶.پروتئین موجب کاهش فشار خون می‌شود.

فشار خون بالا(بیماری فشار خون) از عمده دلایل حملات قلبی، سکته و بیماری‌های مزمن کلیویست.

جالب توجه اینکه، در چندین مطالعه‌ مشخص شد که جذب پروتئین فراوان منجر به کاهش فشار خون می‌گردد.

در مرور ۴۰ مورد آزمایش کنترل شده مشخص شد در صورت افزایش مصرف پروتئین به طور میانگین تا ۱.۷۶میلی‌متر از میزان فشار خون انقباضی و تا ۱.۱۵ میلی‌متر از فشار خون انبساطی کاسته می‌شود.

یکی از مطالعات نشان داد که پیروی از یک برنامه‌ی غذایی سرشار از پروتئین علاوه بر کاهش فشار خون، موجب کاهش کلسترول بد و تری‌گلیسیرید نیز می‌گردد.

۷.پروتئین به کاهش وزن و اجتناب از بازگشت کیلوهای از دست داده کمک شایانی می‌کند.

 

هنگامی که پای کاهش وزن در میان باشد، پروتئین پادشاه مواد مغذی محسوب می‌شود.

همچنان که در بالا ذکر شد، برنامه‌ی غذایی سرشار از پروتئین سوخت و ساز را بالا برده و به طور اتوماتیک منجر به کاهش جذب کالری و سرکوب میل شدید به غذا می‌گردد.

به همین علت، مشاهده‌ی افرادی که با مصرف بیشتر پروتئین وزن بیشتری از دست می‌دهند و به طور اتومات کالری بیشتری می‌سوزانند، تعجب‌آور نیست.

مطالعه‌ایی که بر روی زنان مبتلا به اضافه وزن صورت پذیرفت، نشان داد که تامین ۳۰٪ از کالری روزانه با پروتئین، بدون آنکه عامدانه هیچ‌گونه ماده‌ی غذایی را محدود یا حذف نمایند، موجب می‌شود تا در ۱۲ هفته حدودا ۵ کیلو از وزنشان کاهش یابد.

همچنین هنگامی که عامدانه دریافت کالری‌ را محدود می‌کنید، مصرف پروتئین برای کاهش چربی‌ها مفید است.

در مطالعه‌ایی ۱۲ ماه بر روی ۱۳۰ نفر مبتلا به اضافه وزن که باید از برنامه‌ی غذایی با کالری محدود پیروی می‌کردند، اثبات شد گروهی که پروتئین فراوانی مصرف می‌کردند بیش از ۵۳٪ از چربی بدنشان را، در مقایسه با گروهی که پروتئین معمولی مصرف می‌کرد، از دست دادند.

البته، کاهش وزن قدم اول است. برای برخی افراد حفظ وزن به مراتب چالش بزرگتری نسبت به کاهش وزن محسوب می‌شود.

مطالعات نشان می‌دهد افزایش اندکی پروتئین به برنامه‌ی غذایی کمک شایانی به حفظ وزن و عدم بازگشت چربی‌های از دست رفته می‌نماید. در یکی از مطالعات مشخص شد چنانچه میزان پروتئین مصرفی خود را از ۱۵٪ از کالری روزانه به ۱۸٪ برسانید، احتمال بازگشت وزن از دست رفته تا ۵۰٪ کاهش می‌یابد.

چنانچه در صدد کاهش وزن، حفظ وزن و پیشگیری از اضافه وزن در آینده هستید، افزایش دائم جذب پروتئین را همواره مد نظر بگیرید.

۸.پروتئین آسیبی به کلیه‌های سالم وارد نمی‌کند.

بسیاری از مردم اشتباها بر این باورند که جذب پروتئین فراوان به کلیه‌ها آسیب می‌رساند.

در واقع افرادی که از بیماری‌های کلیوی رنج می‌برند باید مصرف پروتئین را محدود نمایند، زیرا پیروی از برنامه‌ی غذایی سرشار پروتئین برایشان مضر است. این امر را نباید دست کم گرفت زیرا مشکلات کلیوی بسیار خطرناک هستند.

گرچه، جذب پروتئین فراوان برای افراد مبتلا به بیماری‌های کلیوی بسیار خطرناک است اما این امر ابدا در مورد افرادی که کلیه‌های سالم دارند، صدق نمی‌کند.

در واقع، مطالعات فراوانی در این زمینه صورت پذیرفته و اثبات شده است که برنامه‌ی غذایی سرشار از پروتئین هیچ‌گونه تاثیر زیانباری بر کلیه‌های سالم ندارد.

۹.پروتئین به بدن کمک می‌کند تا پس از آسیب بافت و اندام‌های خود را التیام بخشد.

پروتئین به بدن کمک می‌کند تا پس از آسیب‌ خود را بازیابد.

فرض بر اینکه پروتئین بتواند ساختار اصلی بافت‌های بدن و اندام‌ها را التیام بخشد، فوق‌العاده به نظر می رسد.

مطالعات متعدد در این زمینه حاکی از آن است که خوردن پروتئین فراوان پس از آسیب‌ها و جراحات، بهبود بافت‌ها و اندام‌ها را تسریع می‌نماید.

۱۰.پروتئین کمک می‌کند تا با افزایش سن سلامت خود را حفظ نمائید.

یکی از پیامدهای پیری، کاهش حجم عضلانیست.

کاهش حجم عضلات از عوارض کهولت سن است و یکی از عمده دلایل ضعف، شکستگی استخوان و تنزل کیفیت زندگی در کهنسالان است.

خوردن پروتئین فراوان در زمره بهترین روش‌های پیشگیری از کاهش حجم عضلات در پیری به شمار می‌رود.

پرتحرکی و وزنه‌برداری یا انجام منظم ورزش نیز از دیگر عوامل حیاتی در این زمینه به شمار می‌روند که تاثیر شگرفی در غلبه این عارضه دارند.

میزان پروتئین کافی چقدر است؟

گرچه جذب پروتئین فراوان برای برخی افراد از فواید بسیاری برخوردار است اما برای همه‌ی افراد ضرورتی ندارد.

اکثر مردم ۱۵٪ از کالری روزانه‌ی خود را از پروتئین‌ها کسب می‌کنند، که برای پیشگیری از کمبود پروتئین بیش از حد کفایت است.

با این وجود، در موارد خاص افراد می‌توانند بیش از این میزان یعنی تا ۲۵ یا۳۰٪ از کالری روزانه‌ی خود را از پروتئین‌ها تامین کنند.

چنانچه در صدد کاهش وزن، بهبود سلامت سوخت و ساز یا افزایش توده‌ی عضلانی هستید، اطمینان از مصرف پروتئین کافی از اهمیت ویژه‌ایی برخوردار است.

حمام با آب گرم یا آب معدنی چه خواص و فوایدی برای بدن دارد

  • روش محققان گرمایش غیرفعال نام دارد که برای افرادی که قابلیت تحرک آنها پایین است، به کار برده می‌شود. در این روش که در سال ۱۹۹۹ به وسیله فیلیپ هوپر در کلورادوی آمریکا معرفی شده، میزان قند خون پایین می‌آید و به کاهش وزن نیز کمک می‌کند.

حمام آبگرم خصوصا آبگرم معدنی می‌تواند برای بدن به منزله یک جلسه تمرین بدنی باشد.

 محققان با اندازه‌گیری متابولیسم بدن به این نتیجه رسیده‌اند که استفاده از حمام آبگرم خصوصا آبگرم معدنی می‌تواند برای بدن به منزله یک جلسه تمرین بدنی باشد.

محققان دانشگاه لافبراف انگلیس اعلام کرده‌اند میزان کالری سوزانده‌شده در هر دو حالت یکسان است.

در مقاله منتشر شده از این تحقیق آمده است که یک ساعت استراحت در آب ۴۰ درجه با نیم ساعت پیاده‌روی برابر است.

حمام آبگرم چه مزایایی دارد؟

روش محققان گرمایش غیرفعال نام دارد که برای افرادی که قابلیت تحرک آنها پایین است، به کار برده می‌شود. در این روش که در سال ۱۹۹۹ به وسیله فیلیپ هوپر در کلورادوی آمریکا معرفی شده، میزان قند خون پایین می‌آید و به کاهش وزن نیز کمک می‌کند.

کاهش فشار خون یکی دیگر از مزایای این روش است و به جلوگیری از سکته و حملات قلبی کمک زیادی می‌کند.

ممکن است این تحقیق این موضوع را به ذهن متبادر کند که سونا و جکوزی می‌تواند جایگزین فعالیت بدنی شود، اما این موضوع به هیچ وجه درست نیست. همچنان تمام متخصصان طب سنتی و مدرن معتقدند پیاده‌روی بهترین راهکار برای کاهش کلسترول و سلامت بدن است، اما استفاده از حمام آب گرم خصوصا از نوع طبیعی و معدنی آن در کنار پیاده‌روی می‌تواند مزایای فراوانی در سلامتی و تناسب‌اندام داشته باشد.

ژاپن و ایران از جمله کشورهایی هستند که چشمه‌های آب‌های معدنی در آنها زیاد است و ژاپن از جمله کشورهایی است که میانگین عمر افراد در آن بالاست.

نوشیدن آب برای لاغری و کاهش وزن مفید است

  • نوشیدن آب پیش از وعده غذایی نیز به کاهش کالری دریافتی کمک می کند. نشان داده شده است که نوشیدن آب پیش از وعده های غذایی اصلی به طور میانگین موجب کاهش  75 کالری در هر وعده می شود.

به احتمال زیاد در مورد آب و کاهش وزن بسیار شنیده اید، اما آیا دریافت زیاد آب واقعاً موجب کاهش وزن می شود؟ پاسخ به این سؤال بستگی به شرایط آب رسانی بدن دارد، بدان معنا که اگر بدن شما در وضعیت آب رسانی مطلوب باشد و شما به اندازه کافی آب دریافت کرده باشید، مصرف آب مازاد به احتمال زیاد تفاوت زیادی ایجاد نخواهد کرد با وجود این در وضعیت آب رسانی ناکافی که شما به اندازه کافی نیاز بدن خود را به دریافت آب مرتفع نکرده اید، دریافت آب می تواند تغییرات محسوسی ایجاد کند.

به طور کلی، عدم توجه به حس تشنگی و دریافت آب کافی در میان مردم امری متداول است، به بیان دیگر ما به طور معمول نیمی از نیاز بدن به دریافت آب را نیز تأمین نخواهیم کرد.

آب چگونه سوخت و ساز را افزایش می دهد؟

آب در هر نوع فرآیند شیمیایی سلولی  در بدن شرکت دارد، هنگامی که شما در وضعیت کم آبی قرار دارید، کارآمدی  سلولی کاهش می یابد که شامل سوخت و ساز نیز می شود. تصور کنید، شبیه به ماشین: اگر به اندازه کافی سوخت داشته باشد در حداکثر کارایی قرار دارد، در بدن هم شرایط مشابه وجود دارد.

به لحاظ تئوری، سوخت و ساز مجموعه فرآیند های شیمیایی است که در بدن رخ می دهد، اگر شما در وضعیت مطلوب آب رسانی باشید و به اندازه کافی آب دریافت کرده باشید این فرآیندهای شیمیایی به خوبی انجام می شوند. فراموش نکنید، کاهش 1درصدی آب بدن موجب افت معنادار سوخت و ساز خواهد شد.

حس تشنگی یا گرسنگی؟

به طور معمول، تمایز بین حس گرسنگی و تشنگی برای بدن مشکل است، بنابراین اگر پس از یک پیاده روی احساس گرسنگی بر شما غلبه کرد، ممکن است بدن شما دهیدارته یا کم آب شده باشد. در این شرایط به جای خوردن یک میان وعده بهتر است یک لیوان آب گوارا را امتحان کنید.

نوشیدن آب پیش از وعده غذایی نیز به کاهش کالری دریافتی کمک می کند. نشان داده شده است که نوشیدن آب پیش از وعده های غذایی اصلی به طور میانگین موجب کاهش  75 کالری در هر وعده می شود.

شاید این رقم آن چنان به چشم نیاید ولی با ضرب 75 کالری در 365 روز شما در مدت یکسال 27000 کالری  کمتر دریافت خواهید کرد و به طور تقریبی معادل 4 کیلوگرم کاهش وزن در طول سال می شود.

فواید آب برای دستگاه معدی روده ای

با دریافت آب کافی نه تنها به تنظیم کالری دریافتی بلکه به عملکرد مطلوب دستگاه گوارشی و پیشگیری از بروز یبوست کمک می شود. به طور معمول، افرادی که به اندازه کافی آب دریافت نمی کنند به یبوست مبتلا هستند.

آب موجب افزایش کارایی کلیه ها و فیلتراسیون مؤثر و حذف مواد زاید نیز می شود. از همه مهم تر این که دریافت ناکافی آب به صورت مزمن می تواند موجب بروز سنگ کلیه شود. هنگامی که شما به اندازه کافی آب مصرف نمی کنید، مقادیرکلسیم و سایر مواد معدنی در ادرار افزایش یافته و موجب مشکل شدن فرآیند فیلتراسیون می شوند.

چقدر آب نیاز داریم؟

فرمول ثابتی در این زمینه وجود ندارد، به طور معمول دریافت 8 لیوان آب در طول روز توصیه شده است، با وجود این این میزان از فردی به فرد دیگر متغیر است. دریافت آب به اندازه و وزن بدن و همچنین سطح فعالیت بدنی و مکانی که شما زندگی می کنید بستگی دارد.

اگر در شرایط آب و هوایی گرم زندگی می کنید میزان آب دریافتی مورد نیاز شما افزایش می یابد. یکی از روش های بسیار خوب برای پایش وضعیت آب رسانی بدن، رنگ ادرار است. در وضعیت آب رسانی مطلوب ادرار به رنگ زرد کم رنگ می باشد.

اگر شما از یک رژیم کاهش وزن پیروی می کنید، برای موفقیت بیشتر به شما توصیه می شود علاوه بر مدیریت میزان کالری دریافتی، به اندازه کافی نیز آب بنوشید.

غذاهای زیان آوری که نباید بخوریم

 

 

 

درست است که حذف کامل مواد غذایی آماده و فراوری شده غیرممکن است اما بهتر است که تا حد امکان مصرف آن‌ها را کاهش دهید. با ما همراه باشید تا بگوییم کدام مواد غذایی جایی در سبد و سفره غذایی‌تان ندارند.

گوشت‌های فرآوری شده‌

بزرگ‌ترین ویژگی انواع گوشت‌های فراوری شده، از سوسیس و کالباس گرفته تا هات‌داگ و غیره میزان فراوان نمک، چربی‌ها، طعم‌دهنده‌های مصنوعی و مواد نگه‌دارنده‌ داخل آن‌هاست. علاوه بر اینکه این گوشت‌های فراوری شده ارزش غذایی بسیار پایینی دارند، سرطان‌زا نیز هستند. اگر عاشق ساندویچ هستید بهتر است از گوشت‌های تازه که سرشار از پروتئین هستند استفاده کنید.

همبرگرهای خوشمزه

کاملا با شما موافق هستیم که همبرگر بسیار لذیذ و خوشمزه است؛ اما باید بدانید که مصرف همبرگر زیاد با ابتلا به دیابت ارتباط زیادی دارد. نتایج یک پژوهش آمریکایی نشان می‌دهد خانم‌هایی که در هفته دو تا سه بار همبرگر می‌خورند بیشتر در معرض ابتلا به سرطان قرار دارند.

غذاهای سرخ‌کردنی آماده

سرخ‌کردنی‌ها سرشار از کالری بیهوده‌اند. اگر عادت دارید که به طور مرتب غذاهای سرخ‌کردنی میل کنید باید بدانید که احتمال اضافه‌وزن و ابتلا به دیابت را در خود بالا می‌برید. توجه داشته باشید که غذاهای سرخ‌کردنی ارزش غذایی پایینی دارند. البته منظورمان این نیست که مصرف آن را به کلی قطع کنید. بلکه بهتر است در منزل این غذاها را در فر و با روغن کمی تهیه کنید.

چیپس و رفقا

اگر به دنبال کاهش وزن هستید و درعین‌حال اهل خوردن چیپس و پفک نیز هستید باید بدانید که تمام تلاشتان را به باد خواهید داد. اگر قادر هستید که از یک بسته چند عدد چیپس به دهان بگذارید مشکل چندانی پیش نخواهد آمد؛ اما اگر عادت داشته باشید که مشت مشت از این محصولات غذایی را به دهان ببرید باید بیشتر حواستان باشد. چون چیپس‌ها سرشار از نمک، چربی، کالری و مواد نگه‌دارنده‌اند و از طرف دیگر فاقد مواد مغذی و فیبرهای غذایی هستند.

نوشیدنی‌های گازدار

توصیه می‌کنیم نوشابه‌ها را از سبد غذایی‌تان حذف کنید به خاطر اینکه سرشار از کالری و قند هستند و هیچ ماده‌ مغذی وارد بدن نمی‌کنند. فراموش نکنید که این نوشیدنی‌ها همچنین حاوی شربت ذرت و سرشار از فروکتوز هستند. نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهند که نوشیدنی‌های گازدار باعث افزایش قند خون شده و به سلول‌های کبد آسیب می‌زنند. این نوشیدنی‌ها از عوامل اصلی چاقی و بیماری‌های باکتریایی هستند که درعین‌حال خطر ابتلا به سرطان را نیز افزایش می‌دهند چون بدن را اسیدی می‌کنند.

بیسکویت، کراکر، کیک‌ها و مافین‌ها

این مواد غذایی که اتفاقاً پرطرفدار نیز هستند حاوی میزان زیادی قند، نمک و همچنین اسیدهای چرب ترانس هستند. اسیدهای چرب ترانس باعث می‌شوند که ماندگاری این محصولات بیشتر شده و ظاهر آن‌ها نیز بهتر باشند. اگر به این مواد غذایی علاقه‌ زیادی دارید طرز تهیه‌شان را بیاموزید و در منزل تهیه کنید.

کروکت مرغ آماده

تقریباً در تمام فست‌فودهای زنجیره‌ای کروکت مرغ ارائه می‌شود که یکی از غذاهای مورد علاقه بچه‌هاست. به همین دلیل بعد از دیدن این غذا به سختی خواهید توانست سالاد یا سبزیجات دیگر را به خورد فرزندتان بدهید. به احتمال زیاد کروکت‌های بسته‌بندی‌شده و آماده در یخچال سوپرمارکت محله‌تان نیز پیدا می‌شود که می‌توانید با گرم کردن آن‌ها به یک غذای سریع دست پیدا کنید؛ اما توصیه ما این است که از مصرف این قبیل مواد غذایی آماده و صنعتی بپرهیزید. به خاطر اینکه بسیار شور، چرب و حاوی مواد نگه‌دارنده‌ فراوانی هستند.

غلات صبحانه‌ شیرین

غلات صبحانه که به همراه شیر صرف می‌شوند شاید به ظاهر غذای مغذی و خوبی به نظر بیایند؛ اما واقعیت این است که غلات صبحانه‌ آماده سرشار از قند هستند که در صورت مصرف بی‌رویه امکان ابتلا به دیابت را فراهم خواهند کرد. همچنین باید بدانید که این غلات فیبر کمی دارند. بهتر است غلاتی انتخاب کنید که حاوی حداقل 5 گرم فیبر بوده و کمترین میزان قند را داشته باشد. همچنین می‌توانید مقداری میوه‌ تازه به پیاله‌ غلاتتان اضافه کنید تا میزان فیبر دریافتی‌تان بالا برود.

پاپ‌کورن‌های تهیه‌شده در ماکروویو

تماشای فیلم یا فوتبال با خوردن پاپ‌کورن قدمتی طولانی دارد. درست است که ذرت بوداده خواص زیادی دارد و برای سلامتی مفید است اما بهتر است دور و بر محصولات بسته‌بندی‌شده را خط بکشید. پاپ‌کورن‌هایی که در ماکروویو تهیه می‌شوند حاوی یک ماده‌ شیمیایی به نام «دی استیل» هستند که به عملکرد ریه‌ها آسیب می‌زنند. اگر خودتان یا فرزندانتان به پاپ‌کورن علاقه‌مند هستید بهتر است خودتان و در منزل با کنترل روغن و نمک اقدام به تهیه‌ پاپ‌کورن سالم بکنید.

 

منبع سلامانه