بیرون زدگی و دیسک کمر چطور درمان می شود

  • رعایت این موارد باعث می شود فشار بر روی دیسک های مختلف از جمله دیسک کمر، دیسک گردنوسایر قسمت ها وارد نشود.به طور کلی دیسک کمر بیماریی است که نگران کننده نبوده و با توجه به همکاری بیماربه راحتی درمان می گردد.

اگر بیمار مبتلا به دیسک کمر به موقع مراجعه کند و هنوز بیماری خیلی پیشرفت نکرده باشد، در اکثر این بیماران با دادن داروهای شل کننده و ضد التهاب، مراحل حاد بر طرف می شود.

مرحله بعدی درمان بیماران مبتلا به فتق دیسک کمر، انجام فیزیوتراپی می باشد. متعاقب آن با تقویت عضلات اطراف ستون فقرات به وسیله ورزش یا تحریکات الکتریکی، بار و فشار وارده به ستون فقرات را کم می کنیم تا مشکل بیماری کاهش یابد.

ولی اگر بیماری دیسک کمر در مراحل پیشرفته باشد و فرد دچار پارگی و بیرون زدگی و فشار روی ریشه عصبی شده باشد، در این مرحله نمی توان از روش های ذکر شده استفاده کرد. به عبارتی هر کدام از روش های درمانی، زمان و مورد خاصی باید داشته باشند تا نتیجه مطلوب گرفته شود.

آیا بعد از درمان دیسک کمر، امکان عود مجدد وجود دارد؟

در تمام روش های درمانی دیسک کمر، امکان عود مجدد وجود دارد، ولی معمولا عودها در سطوح بالاتر و پایین تر دیسک درمان شده ی قبلی اتفاق می افتد. البته گاهی ممکن است در همان سطح قبلی هم اتفاق بیفتد.

اگر بیمار مراحل درمان را به خوبی انجام دهد و ورزش هایی را که برایش تجویز شده ادامه دهد و وزن خود را نیز کاهش دهد، ممکن اســت تـــــــا آخر عمرهیچ مشکلی برایش پیش نیاید، ولی اگر مراحل درمانی را کامل انجام ندهد، امکان عود مجدد وجود دارد. در روش های جراحی هم به همین ترتیب می باشد.

وقتی بیمار عمل می شود، به او توصیه میشود که به تقویت عضلات بپردازد و در کنار تقویت عضلاتفیزیوتراپی را هم ادامه بدهد، نباید وزنه های سنگین را بلند کند و کارهای اشتباهی راکه قبلا انجام می داده تکرار کند. در غیر این صورت ممکن است در همان سطح اولیه و یا سطوح دیگر دچار در رفتگی دیسک شود.

روش های پیشنهادی درمان کمردرد:

۳روز استراحت مطلق.

۲هفته استراحت شامل کمترنشستن و کمتر ایستادن. چون دو حرکت نامبرده فشار داخل دیسک را افزایش داده و موجب افزایش بیرون زدگی آن می شود.

انجام۱۰ الی ۲۰جلسه فیزیوتراپی که ۱۰ جلسه اول هر روز و۱۰جلسه دوم یک روز در میان باشد.

همزمان با۱۰جلسه دوم هفته ای ۲بار پیاده روی درآب و استفاده از سونا و جکوزی توصیه می شود که بهتر است تا۲ماه ادامه پیدا کند. بعد ازآن هم پیاده روی در آب حداقل هفته ای یک بار در برنامه بیمار قرار داشته باشد.

تمرینات ورزشی توصیه شده توسط فیزیوتراپیست، بهتر است در تمام مدت زندگی انجام گردد.

توصیه کلی به افراد مبتلا و دیگر افراد غیر مبتلا

بهترین توصیه این است که پیش گیری بهتر از درمان می باشد. پس در مرحله اول باید سعی کنیم که اصلا مبتلا به این بیماری نشویم.

می بایستی در این ارتباط تمام مواردی که باعث پیش گیری از ایجاد این بیماری می شود را رعایت کنیم؛ از جمله ورزش کردن، کاهش وزن، عدم بلند کردن اجسام سنگین و هول دادن اجسامی مانند اتومبیل. ورزش ملایم روزانه داشته باشیم تا بدنمان همیشه در فرم ایده آل قرار گیرد و عضلات وضعیت طبیعی را حفظ نمایند و استخوان ها دچار پوکی نشوند.

همچنین باید تغذیه مناسبی داشته باشیم، از میوه جات و سبزی جات ولبنیات حتما در وعده های غذایی استفاده کنیم. در معرض نور خورشید به مقدار لازم قرار گیریم.

درست بنشینیم یا بخوابیم یا راه برویم؛ مثلا موقع مطالعه، پشت میز و صندلی قرار بگیریم و اگر می خواهیم تلویزیون نگاه کنیم، لم ندهیم یا کج نشویم و یا در تخت خواب و به حالت نیم خیز مطالعه نکنیم.

رعایت این موارد باعث می شود فشار بر روی دیسک های مختلف از جمله دیسک کمر، دیسک گردنوسایر قسمت ها وارد نشود.به طور کلی دیسک کمر بیماریی است که نگران کننده نبوده و با توجه به همکاری بیماربه راحتی درمان می گردد.

یک رژیم غذایی لاغری همراه با استراحت و خواب کافی

images

 

  •  همه ما در بسياري از كار‌ها و امور روزمره غرق شده‌ايم. در بين ساعات روز آنقدر درگيري‌هاي مختلف داريم كه ديگر براي رفتن به باشگاه ورزشي و انجام تمرينات بدني وقت نداريم و گاهي تنها زماني كه مي‌توانيم به اين منظور اختصاص دهيم، صبح زود است.

در شرايطي كه احساس كنيد ورزش كردن مداوم‌تان نتيجه نمي‌دهد، آيا همچنان به تمرينات روزانه‌تان ادامه مي‌دهيد يا نااميد شده و فكر داشتن اندامي زيبا را از سرتان بيرون مي‌كنيد؟ شايد بهتر است به جاي ر‌ها كردن اهدافي كه براي كاهش وزن و تناسب اندام در نظر داريد و نااميد‌شدن از بي‌نتيجه بودن تلاش‌تان، روي آن‌ها تجديد‌نظر كنيد. بعضي عوامل سبب مي‌شوند فعاليت شما در اين زمينه بيشتر و بهتر نتيجه بدهد. در اين‌جا چند مورد تاثيرگذار را برشمرده‌ايم كه مي‌توانيد با رعايت آن‌ها به سايز مورد نظرتان برسيد.


   سخت تر ورزش كنيد

اگر با گذشت هفته‌ها، ماه‌ها و سال‌ها هنوز همان مدت زمان و شيوه تمرينات خود را حفظ كرده و برنامه ورزشي‌تان را تغيير نداده‌ايد، نبايد تعجب كنيد كه بدن‌تان در همان وزن و سايز باقي مانده و ديگر تغييري نكند. اين‌كه در هفته‌هاي ابتدايي تلاش براي كاهش وزن حتي با نيم ساعت ورزش در روز لاغر مي‌شديد و حالا ديگر نه، به اين برمي‌گردد كه بدن‌تان به آن سختي‌ها عادت كرده و حالا ديگر با آن ميزان فعاليت كالري نمي‌سوزاند و تغيير نمي‌كند.

راه‌حل پيشنهادي: براي اين‌كه از تمرينات ورزشي نتيجه بگيريد بايد بدن را از آنچه به آن عادت كرده و برايش آسان شده است جدا و وارد مراحل سخت‌تر كنيد. با افزايش زمان و شدت بخشيدن به تمرينات‌تان مي‌توانيد دوباره روند كاهش وزن را شروع كنيد. ثبت‌نام در يك كلاس ورزشي جديد يا تمرين با يك گروه ديگر، افزايش زمان پياده‌روي، سرعت بخشيدن به راه رفتن‌تان روي تردميل و روش‌هاي اين‌چنيني در اين زمينه مي‌توانند به شما كمك كنند.


 

    بيشتر استراحت كنيد

مسئله اين‌جاست كه تلاش زيادي مي‌تواند نتيجه عكس هم بدهد. اين‌كه ساعات زيادي از روز را به ورزش اختصاص دهيد و در بين روزهاي تمرين هيچ‌وقت به بدن‌تان استراحت ندهيد نه‌تنها به بيشتر نتيجه گرفتن كمك نمي‌كند بلكه مي‌تواند مانعي براي كاهش وزن هم به حساب بيايد. درگير كردن مداوم بدن با حركات سخت و طاقت‌فرسا، نه تنها روند ماهيچه‌سازي‌ را سريع‌تر نمي‌كند بلكه آن را كاملا مختل مي‌كند. ضمن اين‌كه احساس خستگي هميشگي، سردردهاي ناگهاني، بي‌خوابي و بي‌انگيزگي براي ادامه دادن حركات ورزشي از ديگر عواقب زياده‌روي در سخت گرفتن به بدن است.

راه‌حل پيشنهادي: 3 تا 5 روز از برنامه ورزشي‌تان دست كشيده و به بدن‌تان استراحت دهيد. اين كار ممكن است براي‌تان سخت باشد اما در نظر بگيريد كه بدن‌تان به اين زمان احتياج دارد تا دوباره فعاليت‌هاي‌تان موثر واقع شود. پس از آن كم‌كم و بدون فشار آوردن به بدن‌تان تمرين‌هاي‌تان را شروع كنيد. اين را هم فراموش نكنيد كه يك يا 2روز از هفته را ورزش نكنيد يا دست كم حركات سنگين ورزشي انجام ندهيد تا بدن‌تان فرصت بازسازي داشته باشد.


 

    بخوابيد تا لاغر شويد

همه ما در بسياري از كار‌ها و امور روزمره غرق شده‌ايم. در بين ساعات روز آنقدر درگيري‌هاي مختلف داريم كه ديگر براي رفتن به باشگاه ورزشي و انجام تمرينات بدني وقت نداريم و گاهي تنها زماني كه مي‌توانيم به اين منظور اختصاص دهيم، صبح زود است. اما اين قضيه وقتي مشكل‌ساز مي‌شود كه شب به ميزان كافي نخوابيده باشيم و براي انجام تمرينات و وزن كم كردن، مجبور شويم از ميزان خواب كافي شبانه‌مان بكاهيم. در اين‌صورت چيزي كه در انتظارمان خواهد بود كاملا برعكس است؛ اضافه وزن. نتايج تحقيقات نشان داده خواب ناكافي سبب كاهش سرعت متابوليسم و سوزاندن كالري‌ها شده و در نتيجه به چاق شدن منجر مي‌شود. به گفته محققان خوابيدن به ميزان كافي مي‌تواند در جلوگيري از چاق شدن موثر باشد.

راه‌حل پيشنهادي: براي فعاليت روزانه، ساعت خواب و زمان ورزش روزانه‌تان يك برنامه‌ريزي دقيق داشته باشيد كه خيلي امكان جابه‌جايي نداشته باشد. با اين حال اگر هر از چند گاه و به ندرت پس از يك بي‌خوابي شبانه به ورزش كردن پرداختيد اشكالي ندارد اما اگر به‌طور مداوم بي‌خوابي بكشيد و پس از آن ورزش كنيد، بيشتر از آن‌كه براي بدن‌تان مفيد باشد، به آن آسيب مي‌رساند.


آهسته  اما پيوسته حركت كنيد

چه كسي دلش نمي‌خواهد تنها بعد از يك هفته ورزش كردن و رژيم گرفتن اندامش به شكلي كه مد نظر دارد در بيايد يا چند روز به‌شدت ورزش كند ولي در عوض زودتر لاغر شود؟ مسلما چنين اتفاقي خيلي وسوسه انگيز است اما مسئله اين‌جاست كه متاسفانه برخلاف خواسته بسياري از ما، نتايج يك شبه ظاهر نمي‌شوند. تجربه نشان داده اين‌كه اگر در انجام ورزش‌ها آن‌قدر سخت بگيريم كه خسته و حتي بيمار شويم، نتيجه‌اي نخواهد داشت و زودتر ما را به مقصد نخواهد رساند.

راه‌حل پيشنهادي: صبور باشيد. در نظر داشته باشيد كه در حال تنظيم برنامه‌اي براي تمام عمرتان هستيد تا با اجراي آن تناسب اندام و سلامت‌تان را براي هميشه حفظ كنيد. بنابراين عجله نكنيد و در مقابل افكاري كه شما را وادار مي‌كنند بيش از حد معمول ورزش كنيد تا زودتر نتيجه بگيريد، مقاومت كنيد.


     با خوراكي جشن نگيريد

در پايان روزي كه تمرينات ورزشي‌تان را به‌خوبي انجام داده، از وزن و به‌طور كلي عملكردتان راضي هستيد، خودتان را براي يك شام مفصل به رستوران دعوت مي‌كنيد؟ در اين صورت بهتر است همه فعاليت‌هاي‌تان را هدر رفته حساب كنيد. شايد يك برش اضافه پيتزا چندان قابل توجه به‌نظر نيايد اما همان مقدار اضافه مي‌تواند برنامه شما را به‌طور كلي به هم ريخته و مدت‌ها شما را از اهدافي كه در ذهن داريد دور نگه‌ دارد.

راه حل پيشنهادي: براي پرهيز از قرار گرفتن در چنين شرايطي، بهتر است ميزان كالري‌اي كه روزانه با ورزش كردن مي‌سوزانيد را محاسبه كنيد. در اين‌صورت اگر وسوسه شديد پرخوري كنيد بلافاصله ياد زحمت‌هايي كه براي سوزاندن آن ميزان كالري كشيده‌ايد افتاده و منصرف مي‌شويد. به‌عنوان مثال اگر بدانيد با دويدن روزانه‌تان 300 كالري مي‌سوزانيد، هنگام شام حتما حواس‌تان جمع خواهد بود كه با خوراكي‌ها آن را جبران نكنيد.