بیرون زدگی و دیسک کمر چطور درمان می شود

  • رعایت این موارد باعث می شود فشار بر روی دیسک های مختلف از جمله دیسک کمر، دیسک گردنوسایر قسمت ها وارد نشود.به طور کلی دیسک کمر بیماریی است که نگران کننده نبوده و با توجه به همکاری بیماربه راحتی درمان می گردد.

اگر بیمار مبتلا به دیسک کمر به موقع مراجعه کند و هنوز بیماری خیلی پیشرفت نکرده باشد، در اکثر این بیماران با دادن داروهای شل کننده و ضد التهاب، مراحل حاد بر طرف می شود.

مرحله بعدی درمان بیماران مبتلا به فتق دیسک کمر، انجام فیزیوتراپی می باشد. متعاقب آن با تقویت عضلات اطراف ستون فقرات به وسیله ورزش یا تحریکات الکتریکی، بار و فشار وارده به ستون فقرات را کم می کنیم تا مشکل بیماری کاهش یابد.

ولی اگر بیماری دیسک کمر در مراحل پیشرفته باشد و فرد دچار پارگی و بیرون زدگی و فشار روی ریشه عصبی شده باشد، در این مرحله نمی توان از روش های ذکر شده استفاده کرد. به عبارتی هر کدام از روش های درمانی، زمان و مورد خاصی باید داشته باشند تا نتیجه مطلوب گرفته شود.

آیا بعد از درمان دیسک کمر، امکان عود مجدد وجود دارد؟

در تمام روش های درمانی دیسک کمر، امکان عود مجدد وجود دارد، ولی معمولا عودها در سطوح بالاتر و پایین تر دیسک درمان شده ی قبلی اتفاق می افتد. البته گاهی ممکن است در همان سطح قبلی هم اتفاق بیفتد.

اگر بیمار مراحل درمان را به خوبی انجام دهد و ورزش هایی را که برایش تجویز شده ادامه دهد و وزن خود را نیز کاهش دهد، ممکن اســت تـــــــا آخر عمرهیچ مشکلی برایش پیش نیاید، ولی اگر مراحل درمانی را کامل انجام ندهد، امکان عود مجدد وجود دارد. در روش های جراحی هم به همین ترتیب می باشد.

وقتی بیمار عمل می شود، به او توصیه میشود که به تقویت عضلات بپردازد و در کنار تقویت عضلاتفیزیوتراپی را هم ادامه بدهد، نباید وزنه های سنگین را بلند کند و کارهای اشتباهی راکه قبلا انجام می داده تکرار کند. در غیر این صورت ممکن است در همان سطح اولیه و یا سطوح دیگر دچار در رفتگی دیسک شود.

روش های پیشنهادی درمان کمردرد:

۳روز استراحت مطلق.

۲هفته استراحت شامل کمترنشستن و کمتر ایستادن. چون دو حرکت نامبرده فشار داخل دیسک را افزایش داده و موجب افزایش بیرون زدگی آن می شود.

انجام۱۰ الی ۲۰جلسه فیزیوتراپی که ۱۰ جلسه اول هر روز و۱۰جلسه دوم یک روز در میان باشد.

همزمان با۱۰جلسه دوم هفته ای ۲بار پیاده روی درآب و استفاده از سونا و جکوزی توصیه می شود که بهتر است تا۲ماه ادامه پیدا کند. بعد ازآن هم پیاده روی در آب حداقل هفته ای یک بار در برنامه بیمار قرار داشته باشد.

تمرینات ورزشی توصیه شده توسط فیزیوتراپیست، بهتر است در تمام مدت زندگی انجام گردد.

توصیه کلی به افراد مبتلا و دیگر افراد غیر مبتلا

بهترین توصیه این است که پیش گیری بهتر از درمان می باشد. پس در مرحله اول باید سعی کنیم که اصلا مبتلا به این بیماری نشویم.

می بایستی در این ارتباط تمام مواردی که باعث پیش گیری از ایجاد این بیماری می شود را رعایت کنیم؛ از جمله ورزش کردن، کاهش وزن، عدم بلند کردن اجسام سنگین و هول دادن اجسامی مانند اتومبیل. ورزش ملایم روزانه داشته باشیم تا بدنمان همیشه در فرم ایده آل قرار گیرد و عضلات وضعیت طبیعی را حفظ نمایند و استخوان ها دچار پوکی نشوند.

همچنین باید تغذیه مناسبی داشته باشیم، از میوه جات و سبزی جات ولبنیات حتما در وعده های غذایی استفاده کنیم. در معرض نور خورشید به مقدار لازم قرار گیریم.

درست بنشینیم یا بخوابیم یا راه برویم؛ مثلا موقع مطالعه، پشت میز و صندلی قرار بگیریم و اگر می خواهیم تلویزیون نگاه کنیم، لم ندهیم یا کج نشویم و یا در تخت خواب و به حالت نیم خیز مطالعه نکنیم.

رعایت این موارد باعث می شود فشار بر روی دیسک های مختلف از جمله دیسک کمر، دیسک گردنوسایر قسمت ها وارد نشود.به طور کلی دیسک کمر بیماریی است که نگران کننده نبوده و با توجه به همکاری بیماربه راحتی درمان می گردد.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *