چطور به آرامش کامل برسیم ؟

 

  • این مشاور و روانشناس افزود: اگر قرار باشد دوست داشتن فرد با توجه به مشروط بودن شخص و با توجه به شرایط و دیدگاه و نظرات دیگران متغیر یا به این موارد وابسته باشد آرامش از فرد گرفته می شود و فرد زمانی خود را دوست خواهد داشت که نظرات و دیدگاههای دیگران درباره او مثبت باشد.

 

سرکار خانم بیتا ارشد روانشناسی بالینی و مشاور در گفتگو با خبرنگار پایگاه فرهنگی اجتماعی نسیم شیراز درباره اینکه چرایی از دست دادن آرامش، علل نداشتن آرامش، راههای رسیدن به آرامش گفت: یکی از اصلی ترین علت هایی  که موجب بهم خوردن  آرامش می شود قضاوت کردن است.

وی درباره اینکه چگونه می توان سریع راجع مسئله ای قضاوت نکرد گفت: تا قبل از اینکه موضوعی که پیش آمده را قضاوت کنیم باید سریع آن را کات کنیم و پرورش ندهیم و احتمالات را در ذهن خود بیاوریم و خود را جای دیگری بگذاریم. همیشه نه مثبت نگر، بلکه واقع بین باشیم.

وی افزود: در سه جا قضاوت باعث می شود آرامشمان بهم بریزد:

اول: قضاوت درباره وقایع و اتفاقات رخ داده برای خودمان

دوم: قضاوت درباره خودمان

سوم: قضاوت درباره دیگران

وی بیان داشت: باید اینقدر سعه صدر و گستره دید داشته باشیم تا خوبی ها و بدی ها را با هم ببینیم و حد وسط را همیشه رعایت کنیم.

این مشاور در ادامه گفت: برگشت به گذشته و دیدن توانمندیها و نقاط مثبت خود باعث آرامش فرد می شود.به جای قضاوت کردن زود هنگام باید موقعیت خود را بپذیریم و به دنبال مقصر هم نگردیم و راه حل محور وقایع و قضایع را نگاه کنیم.

وی گفت: در سخت ترین شرایط هم می شود راه حل های خوب و مناسبی با توجه به موقعیت بیابیم.

وی راحت طلبی را  دومین چیزی دانست که آرامش فرد را بهم می زند.

این روانشناس بالینی گفت: کسی که هدفش را به اشتباه انتخاب کند و بدنبال راحت طلبی باشد دچار اضطراب می شود وآرامش فرد بهم می ریزد و از زندگی لذت نمی برد زیرا تنوع برای فرد وجود ندارد.

وی افزود: دنبال لذات و شهوات زیادی رفتن و چیزهایی که نشاط و لذت را از فرد می گیرد یکی دیگر از مواردی است که آرامش را از فرد می گیرد.

وی تاکید کرد: وقتی افراطی به دنبال این هستیم که لذت ها را برآوریم آرامش خود را از دست می دهیم.

وی ادامه داد: انسانی که خویشتن داری میکند و تمام لذت ها را به صورت متعادل دارد از زندگی با آرامش لذت می برد.

بیتا،  دوست نداشتن خود فرد و عدم نارضایتی از خویش را یکی از عللی دانست که باعث عدم آرامش می شود.

این مشاور و روانشناس افزود: اگر قرار باشد دوست داشتن فرد با توجه به مشروط بودن شخص و با توجه به شرایط و دیدگاه و نظرات دیگران متغیر یا به این موارد وابسته باشد آرامش از فرد گرفته می شود و فرد زمانی خود را دوست خواهد داشت که نظرات و دیدگاههای دیگران درباره او مثبت باشد.

وی ادامه داد: ما باید خودمان را بدون قید و شرط دوست بداریم تا به آرامش برسیم.

این روانشناس اضافه کرد:  منظور از دوست داشتن فرد از بعد رفتاری نیست بلکه از بعد ارزشی و شخصیتی است.

ما باید خودمان را به خاطر ارزش های مثبت انسانی دوست بداریم و دیگران هم بدون قید و شرط دوست بداریم و به آن ها محبت کنیم و این خود راه رسیدن به ارامش است.

وی در ادامه اظهار داشت: کسانی که در زمان حال زندگی نمی کنند ارامش ندارند.نگران آینده بودن و در فکر گذشته گذشته بودن باعث ایجاد نگرانی و اضطراب می شود و باعث می شود که با ایجاد دغدغه و تشویش و نداشتن تمرکز باعث از بین رفتن آرامش می شود.

وی بیان کرد: اگر بر روی کاری که داریم انجام می دهیم تمرکز داشته باشیم و چند کار را با هم انجام ندهیم وتمام حواسمان بر روی کاری باشد که انجام می دهیم باعث می شود از کارمان لذت برده و به آرامش برسیم.

این مشاور و روانشناس تاکید کرد: زمانی که شخصی نتواند مدیریت هیجانی داشته باشد و خود را کنترل کند آرامش خود را از دست می دهد.

بیتا توصیه کرد: جهت کم کردن استرس و دست یافتن به آرامش می توانیم لیستی از علاقه مندی ها و چیزهای دوست داشتنی تهیه کنیم و آنها را انجام دهیم.

وی گفت: جهت کنترل کردن قضاوت درباره دیگران باید ویژگی های مثبت فرد مقابل را در ذهن خود  بیاوریم.فرضیه سازی های مثبت در ذهن و نوشتن اتفاق های مثبت و وقایع خوب زندگی و مرور آنها باعث آرامش فردی می شود.

این روانشناس بالینی گفت: ذکر و یاد خدا و سپاسگذاری از خداوند باعث آرامش و تسکین خاطر می شود.

بیتا در پایان گفت: مداومت در هر کدام از راهکارهای بیان شده ضروری است تا انسان به نتیجه و در اصل آرامش مطلوب دست یابد.

با طبیعت درمانی خشم خود را کنترل کنیم

  • خسروی نژاد گفت: در واقع در این تحقیقات نشان داده شد که ارتباط نزدیک تر با طبیعت از جهت سلامت روانی در راستای رسیدن به آرامش بسیار موثر بوده و همزمان با شروع دوره شهرنشینی، ایده کاهش فشارهای روحی ناشی از آن با ایجاد این ارتباط بیش از پیش خود نمایانی می کند.

 

 

خشم یک هیجان گرم و احساسی مانند دیگر احساسات طبیعی انسان است که به هنگام بروز، سبب برانگیختگی انسان و خروج بدن از حالت آرامش و سکون می شود.
گرچه همه انسان ها خشمگین می شوند و خشم به خودی خود بد نبوده و مجاز است، اما آنچه اهمیت دارد شیوه ابراز آن است؛ این که چگونه خشم خود را ابراز کنیم که به خودمان یا به دیگری صدمه ای وارد نشود.
برخی افراد خشم خود را بروز نمی دهند که این کار سبب آسیب جسمی و روانی به خود آنها می شود و بعضی نیز خشم خود را نثار دیگران می کنند که به آن ‘ پرخاشگری ‘ می گویند و به رابطه فرد با دیگران آسیب می زند. احساس خشم یک فرد ممکن است برای دیگران قابل مشاهده نباشد، اما رفتار پرخاشگرانه برای دیگران قابل مشاهده است.
بروز خشم و پرخاشگری در بین زنان و مردان متفاوت و معمولا بر اساس خصوصیات خانواده و فرد، افراد برای کنترل خشم خود یا دست به پرخاشگری زده و یا آن را مخفی کرده و خشم خود را فرو می خورند.
در حقیقت دو مدل ابراز خشم وجود دارد؛ می تواند به صورت گرم یعنی همان رفتارهای پرخاشگرانه، کتک زدن و … یا سرد مانند کینه جویی، غیبت و … ابراز شود.
فریبا خسروی نژاد که دارای دکترای تخصصی زیست شناسی گیاهی است،در گفت وگو با خبرنگار علمی درباره خشم و راهکار اساسی برای کنترل آن این گونه توضیح داد: خشم‌‌ حالتی از خُلق است که بسته به منبع ایجاد کننده، می تواند از یک ناراحتی ساده تا حتی عصبانیت و واکنش شدید ما را شامل شود. یکی از مهمترین دلایل نارضایتی و خشم در زندگی امروزی، برآورده نشدن نیازهای عاطفی و ارتباطی افراد است.
وی ادامه داد: رکن پررنگ و اساسی در مبحث مدیریت خشم، آموزش و فرهنگ سازی در اقشار و سنین مختلف است؛ افراد باید با مراقبت از افکار، هیجانات و البته رفتار خود، از آسیب های احتمالی ناشی از خشم محافظت شوند چرا که دارا بودن احساس خوب و افکار مثبت یکی دیگر از مواردی است که در خودمراقبتی روحی-روانی همگان موثر است.
خسروی نژاد افزود: برای بهتر زندگی کردن باید تدبیر داشت و آموخت که همواره شرایط و اوضاع مطابق میل ما نبوده و دیگران الزاما نمی توانند همانند ما فکر کنند.
این بازرس انجمن علمی کشت سلول و بافت گیاهی ایران با اشاره به سخن سقراط در باره خشم که می گوید ‘ داروی خشم، خاموشی است’ گفت: اما تا رسیدن به نقطه ای که فرد بتواند خودش را به طور کامل مدیریت کرده و زمان ایجاد خشم، با سکوت خودش را آرام کند، راهی طولانی در پیش است.
وی تصریح کرد: ‌البته ناگفته پیداست تا زمانی که عوامل ایجاد کننده خشم، مثل کمبودها، برآورده نشدن نیازها و باورهای افراد، محکم سرجایشان ایستاده اند، نمی شود چندان توقع داشت که آنها در عین ناکامی، با خونسردی به موقعیت های ناخوشایند خود لبخند بزنند.
خسروی نژاد تصریح کرد: در سالیان اخیر از طرف دانشمندان علوم طبیعی و اجتماعی تئوری های مختلفی مبنی بر چگونگی افزایش رفاه و کیفیت زندگی انسان ها با حضور یافتن در طبیعت، ارائه شده است. همچنین بسیاری از مطالعات در حوزه روان شناختی، تاثیر شهرنشینی روی سلامتی روحی انسان ها را مورد بررسی قرار داده است.
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: از جمله نتایج مطالعات اخیر نشان می دهند که بهره مند شدن و گذراندن زمان هفتگی در طبیعت می تواند تا ٦٩ درصد احتمال بروز بیماری‌های روانی را کاهش دهد و موجب تعادل بیشتر بین ناقل‌های شیمیایی‌ مانند دوپامین و سروتونین در مغز و در نتیجه دستییابی به احساس لذت و شادمانی شود‌.

****قابل اعتماد مانند طبیعت
خسروی نژاد گفت: در واقع در این تحقیقات نشان داده شد که ارتباط نزدیک تر با طبیعت از جهت سلامت روانی در راستای رسیدن به آرامش بسیار موثر بوده و همزمان با شروع دوره شهرنشینی، ایده کاهش فشارهای روحی ناشی از آن با ایجاد این ارتباط بیش از پیش خود نمایانی می کند.
وی با بیان این که اساس ‘جنبش باغچه های شهری’ نیز به برقراری رابطه مثبت دوباره بین انسان و طبیعت استوار شد، افزود: درمانگران بیمارستان ها و مراکز درمانی نیز جهت بهبود پیشرفت در سیر بیماری و مداوای مراجعین خود از روش هایی مانند مشغول کردن آنها به فعالیت در باغچه ها و ایجاد برقراری ارتباط بین آنان و گیاهان، به طور گسترده ای استفاده کرده و نتیجه طبیعت درمانی را راهکار مناسبی در جهت پیشگری و کنترل اضطراب، استرس و البته وسواس فکری معرفی کرده اند.
این متخصص زیست شناسی گیاهی تاکید کرد:‌ امروزه با بهره گیری از موسیقی طبیعت‌، همانند صدای آتش یا سوختن چوب و آوای باران در راستای صیقل دادن روح و سلامت روان استفاده می شود،به نوعی که امروزه از تاثیر فوق‌العاده ‌هارمونی و نظم صدای باران برای کنترل و بهبود بیماری‌هایی‌ مانند اضطراب و یا افسردگی بهره گرفته می شود.
خسروی نژاد ادامه داد: همچنین مشاهده شد که خیره شدن به منظره طبیعی چه به صورت عکس و چه یک منظره واقعی به مدت حداقل 40 ثانیه، می‌تواند عملکرد مغزی مراجعین را افزایش دهد.
وی ادامه داد: بر اساس تحقیقات پژوهشگران دانشگاه ملبورن استرالیا که روی 150 دانش‌آموز صورت گرفت، نگاه به مناظر طبیعی سبب افزایش بازده و بهره وری مغزی آنها در به خاطر سپردن کارها و انجام محاسبات ریاضی بهتر شده است.
خسروی نژاد با بیان این که خو گرفتن و احترام به طبیعت، آرامش درون را در آدمی برمی انگیزد و در پی آن، هورمون های شادی و لذت را در بدن تنظیم می کند، گفت: پیشنهاد می‌کنم در محیط کار و یا در محل زندگی خود از عوامل طبیعی مانند گیاه و گلدان جهت بهبود سطح سلامتی جسمی و روانی بهره مند شوید.

برای درمان استرس ورزش شنا کنیم

  • بله، ورزش نه‌تنها باعث سلامت جسم ما مي‌شود بلکه به سلامت رواني‌مان هم کمک زيادي مي‌کند و البته آرامش يکي از مزاياي ورزش است. جسم و روان ما همواره با يکديگر در تعامل هستند و روي هم اثر مي‌گذارند.

 

اين روزها خسته و کسل هستيد و کلي کار ناتمام داريد و استرس زيادي را تجربه مي‌کنيد؟ پيشنهاد ما به شما اين است که لابلاي همه مشغله‌هايتان زماني را به ورزش آن هم ورزش‌هاي هوازي اختصاص دهيد. شايد بگوييد با اين همه استرس و خستگي چطور مي‌توان ورزش کرد، شايد هم بگوييد ورزش شما را خسته‌تر مي‌کند اما ما به پشتوانه تحقيقات علمي به شما مي‌گوييم سخت در اشتباه هستيد چرا که ورزش نه‌تنها خستگي شما را دوچندان نمي‌کند بلکه آرامش فکري و آسودگي جسمي بيشتري برايتان به ارمغان مي‌آورد و مي‌توانيد با روحيه بهتر، آرامش بيشتر و اعتماد به‌نفس بالاتر زندگي‌تان را پيش ببريد.

با دکتر کامبيز کامکاري، روان‌شناس و دبير کميسيون روان‌شناسي ورزش در مورد اينكه چه ورزش‌هايي به آرامش ما کمک و استرس را از ما دور مي‌کنند، گفت‌وگو كرده‌ايم.

آقاي دکتر! آيا ورزش مي‌تواند باعث آرامش در افراد شود؟

بله، ورزش نه‌تنها باعث سلامت جسم ما مي‌شود بلکه به سلامت رواني‌مان هم کمک زيادي مي‌کند و البته آرامش يکي از مزاياي ورزش است. جسم و روان ما همواره با يکديگر در تعامل هستند و روي هم اثر مي‌گذارند. زماني که فردي ورزش‌هاي هوازي انجام مي‌دهد سيستم تنفسي او عملکرد بهتري خواهد داشت، ريه‌ها دم و بازدم را بهتر انجام مي‌دهند و اکسيژن بيشتري به خون مي‌رسد و همه اينها باعث عملکرد بهتر قلب مي‌شود. افرادي که به‌طور مستمر ورزش مي‌کنند روحيه شاداب‌تري دارند و آرامش بيشتري را در زندگي خود تجربه مي‌کنند و اعتماد به‌نفس بيشتري هم دارند.

کدام ورزش‌ها بيشتر به آرامش ما کمک مي‌کند؟

همه ورزش‌ها در ايجاد آرامش مفيد هستند اما آرامش‌بخش‌ترين ورزش که مانند مسکني استرس و اضطراب را کاهش مي‌دهد، شناست، آن هم شنا کردن آرام. مسکني که نه‌تنها هيچ عارضه‌اي ندارد بلکه براي جسم و روانمان بسيار مفيد است.

شنا در گروه ورزش‌هاي هوازي است. ويژگي اين ورزش‌ها چيست؟

طي انجام ورزش‌هاي هوازي، اکسيژن به صورت مداوم به گروه عضلاني اصلي مي‌رسد. يکي ديگر از ويژگي‌هاي ورزش‌هاي هوازي اين است که ورزش در مدت زمان نسبتا طولاني با سرعتي يکنواخت انجام مي‌شود. نرم دويدن و شنا کردن جزو گروه ورزش‌هاي هوازي هستند.

البته منظور ما شنايي است که با سرعت يکنواخت و آهسته انجام شود و گاهي تند و گاهي کند نباشد. در اين شنا بايد اکسيژن‌گيري صحيح انجام شود.

پياده‌روي تند، دو استقامت و نرم دويدن از ديگر ورزش‌هاي هوازي هستند. با اين حال نرم دويدن و شناي آرام از بهترين ورزش‌ها براي دستيابي به آرامش محسوب مي‌شوند.

ورزش‌هاي هوازي چگونه باعث آرامش و کاهش استرس مي‌شوند؟

اين ورزش‌ها روي تنظيمات شيميايي بدن تاثير مي‌گذارند. اين تاثيرگذاري 3 مرحله دارد. انجام ورزش‌هاي هوازي به صورت آرام و يکنواخت ابتدا باعث مي‌شود اکسيژن بيشتري به بدن برسد او به اين شکل مانع افزايش اسيد لاکتيک در خون شود . در نتيجه احساس خستگي و فرسودگي در فرد ايجاد نمي کند و حتي باعث کاهش آن مي شود. در مرحله بعدي ترشح مواد شيميايي آرامش بخش و شادي آفرين در بدن افزايش پيدا مي‌کند و همين امر باعث شادي در فرد مي‌شود.

سپس فرد خستگي توام با آرامش را تجربه خواهد کرد. ورزش‌هاي هوازي تنيدگي و تنش عضلاني را از بين مي‌برند و افسردگي و بي‌قراري و تنش را کاهش مي‌دهند و باعث آرامش فرد مي‌شوند.

شما معتقديد ورزش بهترين دارويي است که مي‌تواند حال ما را خوب کند؟

بله، متاسفانه اين روزها برخي از جوانان به بهانه کاهش استرس و تجربه شادي و سرخوشي به مصرف داروها و موادي روي مي‌‌آورند که بسيار زيان‌آور است و به مرور زمان بدن به آنها معتاد مي‌شود و البته تاثير اوليه خود را هم از دست مي‌دهند در حالي که ورزش مستمر نه‌تنها آرامش و شادي هميشگي براي ما به ارمغان خواهد آورد بلکه اگر درست انجام شود هيچ عارضه‌اي هم ندارد.

بهترين زمان براي ورزش چه موقع است؟

شما مي‌توانيد ورزش‌هاي هوازي را در هر زماني که دوست داريد انجام دهيد و تعيين زمان براي انجام ورزش به ريتم بدن شما بستگي دارد ولي معمولا بهتراست اين ورزش‌ها صبح قبل از صبحانه يا شب انجام شوند. توصيه مي‌شود افراد کهنسال روزانه نيم ساعت و جوانان نيم تا يک ساعت و نيم اين ورزش‌ها را انجام دهند اما يادتان باشد اين ورزش‌ها را آرام انجام دهيد تا ضربان قلبتان از 140 بالاتر نرود.

ورزش‌هاي هوازي روي بچه‌ها چه تاثيري دارد؟

تحقيقات نشان داده سيستم عصبي و عضلاني افرادي که در دوران کودکي (از 5 سالگي ) ورزش‌هاي هوازي را انجام مي‌دهند بهتر رشد مي‌کند. اين ورزش‌ها تاثيرات مثبتي روي رشد و عملکرد قشر مغز دارد. جالب است بدانيد قشر مغز وظيفه تصميم‌گيري را در بدن برعهده دارد.

10 اصول اولیه و مهم در تربیت کودک

 

  • وقت اختصاصی برای تمام اعضای خانواده – حتی خود شما – از اهمیت فراوانی برخوردار است. علاوه بر آن آگاه باشید که قصه گفتن و در آغوش کشیدن کودک، روش های مناسبی برای آرام کردن او به شمار می آیند.

 

ده قانون تربیت، مهمترین اصول تربیتی هستند که بیش ترین کارآمدی را دارند و در اکثر موارد صدق می کنند :

1. تحسین و پاداش

بهترین پاداش برای کودکان تعریف، تمجید، تحسین و محبت شماست. استفاده از اسباب بازی و خوراکی های متنوع برای پاداش به کودکان الزامی نیست. شاید استفاده از تابلوی ساده ای که در آن ها رفتار خوب فرزندتان را با یک ستاره پاداش دهید، موثرترین تمجید از وی باشد.

2. ثبات قدم و استمرار

وقتی مقرراتی را برای کودکتان تعیین می کنید، نباید آن را به سادگی تغییر دهید. اغلب والدین برای برقراری آرامش در خانه و یا پایان دادن به گریه فرزندشان، قوانین را نقض می کنند اما اگر قاعده ای را تعیین کردید، هیچ کس – پرستار بچه، همسرتان و حتی خود شما – نباید آن را نقض کند و همگی باید آن را محترم بشمارید. قانون وقتی قانون است که همه آن را رعایت کنند و در برابر آن مطیع باشند.

3. برقراری روال معین

نظم و روال شخصی را در خانه برقرار کنید. مهمترین اصل در برقراری روال معین در زندگی، تعیین وقت دقیق خوابیدن، بیدار شدن و غذا خوردن است. وقتی روال شخصی را در زندگی برقرار کردید، فقط در موارد خاص مانند زمان سفر و بیماری می توانید کمی انعطاف به خرج دهید.

تربیت صحیح فقط با وجود نظم امکان پذیر است اما این فقط فرزند شما نیست که باید نظم را رعایت کنید بلکه تمام اعضای خانواده باید منظم باشند تا کودک منظم زندگی کند و امکان تربیتش فراهم شود. تعیین روال مشخص، چهارچوب برنامه خانواده است و باید آن را حفظ کرد اما افراط نکنید و عاقلانه انعطاف به خرج دهید چرا که بی شک خانه پادگان نیست.

4. حد و حدود و خط قرمزها

کودکان باید به طور کامل با حد و حدود و خط قرمزها آشنا باشند و به وضوح بدانند چه کارهایی پذیرفته و کدام غیرقابل قبول هستند. با تعیین حد و حدود برای فرزندتان مشخص می کنید از وی چه انتظاری دارید و محدوده آزادی عمل او کجاست.

5. نظم

حد و حدود و خط قرمزها با رعایت نظم امکان پذیر می شود و نظم یعنی نظارتی قاطعانه و عادلانه. برای برقراری نظم راه های متفاوتی مانند قاطعیت در صحبت کردن یا هشداری ساده با حرکت انگشت سبابه وجود دارد، اما نکته پراهمیت این است که هرگز نباید نظم را با استفاده از خشونت و تنبیه برقرار کنید.

6. هشدارها

هشدار دو نوع است. در هشدار نوع اول برنامه بعدی روزانه را به اطلاع کودک می رسانید. برای مثال به او اطلاع می دهید که به زودی باید آماده رفتن به رختخواب شود یا اینکه تا چند دقیقه دیگر سفره غذا پهن می شود. در هشدار نوع دوم رفتار نامناسب فرزندتان را به گوشزد می کنید و در واقع به او فرصت می دهید تا رفتار خود را تصحیح کند.

7. انتظارها

بهتر است به بچه هایتان بگویید که چه انتظاری از آن ها دارید و چه رفتاری را می پسندید. برای این منظور با آنان راجع به خواسته هایتان صحبت کنید اما از ارائه توضیحات اضافه، استدلال و پیچیده کردن موضوع پرهیز کنید و فقط نکته اصلی را به ساده ترین شکل ممکن بیان کنید. به خاطر بسپارید; توضیح های خود را متناسب با سن فرزندانتان بیان کرده و از آن ها سوال کنید، آیا متوجه شده اند که چرا چنین انتظاری از آنان دارید یا خیر، تا به تدریج نظم مورد نظر شما را بپذیرند.

8. محدودیت ها

خونسرد بوده و بر اعصاب خود مسلط باشید. بی شک تصمیم نهایی بر عهده شما والدین است. نافرمانی را نباید با خشم و فریاد پاسخ دهید. همچنین اجازه ندهید کودکان به راحتی با اعصابتان بازی کنند.

9. مسئولیت پذیری

کودکان در نهایت روزی بزرگ خواهند شد، پس به آنها اجازه رشد بدهید. به آن ها اجازه رشد بدهید. به آنها امکان دهید کارهای کوچک را خودشان به تنهایی انجام دهند و موفقیت های هرچند ناچیز به دست آورند تا اعتماد به نفسشان پرورش یابد و مهارت های زندگی و توانایی های اجتماعی در آنان تقویت گردد. اما دقت کنید که انتظارهای شما باید متناسب با سن و توانایی های کودک باشد، در غیر این صورت به جای برنده شدن، بازنده بودن را به کودک می آموزید.

10. آسودگی خیال و آرامش

وقت اختصاصی برای تمام اعضای خانواده – حتی خود شما – از اهمیت فراوانی برخوردار است. علاوه بر آن آگاه باشید که قصه گفتن و در آغوش کشیدن کودک، روش های مناسبی برای آرام کردن او به شمار می آیند.

به دلیل آنکه توجه، ترکیبی از تایید کلامی و غیرکلامی است، اعضای خانواده باید از طریق گفتار و رفتار به یکدیگر اطمینان خاطر بدهند که برای همدیگر مهم و دوست داشتنی هستند و این قانون فقط شامل حال کودکان نمی شود بلکه در مورد والدین هم صادق است.

روش های آسان و راحت برای کوچک کردن شکم

lose-belly-fat

 

  • بيشتر افرادی كه شكم دارند دارای مشكلات گوارشی هستند. تخمیر نادرست غذای خورده شده، نوشیدنی‌های گازدار و بلعیدن هوا به معده به همراه غذا همه باعث چاقی می‌شوند البته استرس و فعالیت‌های روزانه نیز در برجسته شدن شكم موثر هستند.

 

بزرگی شکم از آن مشکلات رایجی است که زن و مرد نمی‌شناسد؛ زن و مردهای زیادی هستند که بزرگی شکم شان به شدت آزارشان می‌دهد و در هر جا به دنبال راه‌حلی برای خلاصی از این معضل هستند، آنها هنگام خرید لباس باید مواظب باشند لباسی بخرند که این بزرگی را بپوشاند تا احساس ناراحتی کمتری کنند اما همیشه که نمی‌توان با لباس شکم را پوشاند باید فکری اساسي کرد. روش‌های مختلفی برای حل این مشکل وجود دارد تا بتوانید به طور اساسی این شکم آزاردهنده را از بین ببرید اما اصولی هستند که رعایت کردن آنها نه تنها هیچ ضرری ندارند بلکه با اصلاح سبک زندگی شما کاری می‌کنند که دیگر برای شکم بازگشتی نباشد .


با آرامش غذا بخورید

بيشتر افرادی كه شكم دارند دارای مشكلات گوارشی هستند. تخمیر نادرست غذای خورده شده، نوشیدنی‌های گازدار و بلعیدن هوا به معده به همراه غذا همه باعث چاقی می‌شوند البته استرس و فعالیت‌های روزانه نیز در برجسته شدن شكم موثر هستند.

توصیه می‌كنیم زمانی را با آرامش به خوردن غذا اختصاص دهید، تند غذا خوردن آثار منفی بسیاری روی معده شما می‌گذارد؛ یكی از این اثرات، ذخیره شدن چربی در ناحیه‌ شكم است. پشت یك میز نشسته و غذای خود را در آرامش بخورید؛ هر وعده‌ غذایی باید 30 دقیقه به طول انجامد. علاوه‌بر این‌ها خوردن انواع گوشت مثل مرغ، ماهی و گاو می‌تواند انرژی و پروتئین بدن شما را تامین كند بدون این‌كه جذب و ذخیره‌سازی آن در ناحیه‌ شكم شما صورت بگیرد.


 

با بد نشستن هم شكم می‌آورید

بد نشستن و بد ایستادن هر 2 می‌توانند باعث تضعیف عضلات شكم شده و به مرور به‌طور غیرمستقیم باعث افتادگی شكم شوند. از سوی دیگر، بد ایستادن(افتادگی شانه و تو رفتگی قفسه سینه) باعث بیرون زدن شكم شده و این ناحیه را چاق و بد شكل نشان می‌دهد. اگر صاف و درست بایستید جدا از شرایط بهتری كه برای ستون مهره‌ها ایجاد می‌شود شكم هم صاف‌تر به‌نظر می‌رسد.

توصیه می‌كنیم حتما هنگام راه رفتن عضلات شكم خود را به سمت داخل جمع كنید، این كار باعث می‌شود عضلات شكم منقبض ‌شوند و حالت ورزش‌های شكمی چون دراز و نشست تداعی شده و در نتیجه به مرور زمان شكم‌تان كوچك‌تر می‌شود.


 

نخوردن تنها كافی نیست

یك تغذیه نامناسب به همراه نداشتن فعالیت‌های جسمی كافی، خود را به شكل چربی‌های اضافه نشان می‌دهد كه این چربی‌ها هم در نخستين مرحله در ناحیه شكم جا خوش می‌كنند. چربی شكم، چربی ذخیره‌ای بدن است بنابراین مقاوم‌ترین چربی در برابر رژیم لاغری و ورزش است و تنها راه درمان چربی شكم، رژیم غذایی اصولی به همراه ورزش است؛ فقط و فقط با این 2 روش در كنار هم است كه چربی از بین می‌رود. حتی ورزش مخصوص شكم به تنهایی و بدون رعایت رژیم غذایی و بدون انجام ورزش‌های هوازی(مثل پیاده‌روی) ممكن است روی چربی شكم اثری نداشته باشد. بهترین راه برای سوزاندن چربی شكم انجام ورزش‌های هوازی است؛ ورزش‌های هوازی مثل پیاد‌ه‌روی، دویدن، دوچرخه‌سواری، شنا و كوهنوردی مقدار زیادی از چربی‌های بدن را می‌سوزاند.


 

مواظب شل شدن عضلات باشید

به غیر از چربی شكمی، یكی از بزرگ‌ترین مشكلات این منطقه كه منجر به اختلال در زیبایی می‌شود، از دست رفتن قوام عضلات شكم است كه منجر به جلو آمدگی شدید شكم، حتی با كوچك‌ترین نفخ گوارشی می‌شود. علت شل شدن عضلات این است كه فعالیت‌های روزمره هیچ كدام عضلات شكم را در گیر نمی‌كنند، به‌خصوص در خانم‌ها معمولا عضلات شل‌تر هستند و در جریان بارداري و زایمان این عضلات دچار كشیدگی و حتی بریدگی(در سزارین) می‌شوند، بنابراین قوام این عضلات شدیدا كاهش می‌یابد. پس اگر به‌دنبال خوش فرم شدن شكم هستید، حتما با ورزش‌هایی كه روی عضلات شكم تمركز دارند، عضلات شكم را تقویت كنید.


 

با چند تمرین شكمی آشنا  شوید

بعد از این‌كه شكم‌تان توسط رژيم غذايي و برنامه ورزشي هوازي آب شدند باید كاری كنید تا عضلات زير آن‌ها فرم يافته و زيبا ‌شوند. پس براي قوام گرفتن و زيبا كردن عضلات شكم باید هفته‌اي چند بار تمریناتی را انجام دهید از جمله این تمرین‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره كرد:

1. دراز و نشست: روي زمين به پشت دراز بكشيد درحالي‌كه دست‌هاي‌تان پشت سر است، از كمر خم شده و تا حدي بالا بياييد كه آرنج‌تان به زانوهاي‌تان كه خم هستند بخورند. اين حركت را هر جلسه 3 نوبت و در هر نوبت حداقل 20 بار تكرار كنيد.

2. پا دوچرخه: روي زمين دراز بكشيد، دست‌ها پشت سر، زانو خم و ساق موازي با سطح زمين باشد. سپس حركاتي شبيه به دوچرخه‌سواري را در هوا با پاها انجام دهيد. اين حركت را نيز هر جلسه 3 نوبت و هر نوبت 3 دقيقه انجام دهيد.

3. بالا آوردن پاها در حالت خوابيده: در حالت خوابيده به پشت پاهاي‌تان را به‌صورت مستقيم بالا بياوريد تا حدي كه استخوان نشيمنگاه از زمين بلند شود سپس به آرامي پاها را به موقعيت اول برگردانيد. اين حركت را نيز هر جلسه 3 نوبت و در هر نوبت حداقل 20 بار تكرار كنيد.


 

آب را فراموش نكنید

شاید خیلی‌ها گمان كنند نوشیدن آب هیچ تاثیری در لاغری یا چاقی آن‌ها ندارد اما باید بدانید نوشیدن زیاد آن نه تنها حجم معده را پر می‌كند و عاری از كالری است همچنین باعث می‌شود سوخت و ساز بدن‌تان در حركت باشد و در نتیجه چربی‌ها كمتر تجمع كنند اما پیشنهاد می‌كنیم نوشابه را كامل از برنامه غذایی‌تان حذف كنید چون مملو از كالری است همچنین نوشابه سطح كورتیزول (هورمون استرس كه به ذخیره شدن چربی در شكم‌تان كمك می‌كند) را بالا می‌برد.


 

خوردن شیرینی‌‌ها را كاهش دهید

شیرینی مانند شكلات و كیك سریعا جذب می‌شوند پس به این نكته دقت داشته باشید به‌خصوص شب‌ها و زمانی كه به ساعت خوابیدن نزدیك هستید از خوردن شیرینی بپرهیزید زیرا فعالیتی ندارید و فقط این مواد جذب بدن می‌شوند و به جای این مواد از غلات استفاده كنید كه سرشار از ویتامین و پروتئین هستند.


 

سوخت و ساز بدن را افزایش دهید

شما می‌توانید سوخت و ساز بدن‌تان را با تمرینات كوتاه و سنگین شكم افزایش دهید. ورزش‌های شكم اگر درست انجام شوند به‌راحتی می‌توانند سوخت و ساز بدن شما را به مقدار زیادی افزایش دهند. این كار باعث می‌شود چربی اضافی در بدن شما مصرف شده و ذخیره نشود تا در شكم خودش را نشان دهد البته غذاهایی كه می‌خوریم هم مهم هستند اما بهتر است تا جایی كه ممكن است غذاهای سالم‌تر بخورید، در عین حال هیچ‌وقت فكر نكنید خوردن یك چیزبرگر حتما به بدن شما چربی اضافه می‌كند چون مي‌توانيد با ورزش آن را از بین ببرید.