برای پایین آمدن کلسترول گوجه پخته شده بخوریم

10898_946

 

 

  • يكي از اين آنتي اكسيدان‌ها ليكوپين نام دارد كه به ميزان فراواني در اين گياه يافت مي‌شود. از مهم‌ترين خواص اين آنتي‌اكسيدان قدرتمند كاهش كلسترول و پيشگيري از حمله قلبي است.

 

جالب اين‌جاست كه تاثير اين ماده خوراكي تقريبا به اندازه قرص‌هايي است كه با اين منظور به فروش مي‌رسند. يكي از داروهايي كه بسيار براي بيماراني كه اين مشكل را دارند تجويز مي‌شود استاتين‌هاست. اين در حالي است كه اين داروها عوارضي مانند ضعيف‌تر شدن اعصاب و ابتلا به دردهاي عضلاني را دارند.

اما مصرف 50 گرم گوجه پخته در روز مي‌تواند به‌طور موثري نقش اين داروها را براي بيماران بازي كند. افرادي كه علاقه به خوردن گوجه به‌صورت پخته ندارند، مي‌توانند هر روز نيم ليتر آب آن را بنوشند.

البته مصرف گوجه به‌صورت پخته فوايد بيشتري نسبت به نوع خام آن براي بدن دارد، چرا كه جذب آنتي‌اكسيدان‌هاي موجود در آن را براي سيستم گوارش ساده‌تر مي‌كند.

يكي از اين آنتي اكسيدان‌ها ليكوپين نام دارد كه به ميزان فراواني در اين گياه يافت مي‌شود. از مهم‌ترين خواص اين آنتي‌اكسيدان قدرتمند كاهش كلسترول و پيشگيري از حمله قلبي است.

بخاطر سلامتی هر روز سبزی بخوریم

10907_916

  • .متاسفانه امروزه رژیم‌های غذایی پر چربی و سرشار از پروتئین طرفداران زیادی پیدا کرده است که این موضوع میلیون‌ها نفر را در خطر ابتلا به بیماری‌های خطرناک مانند چاقی و سرطان قرار داده

 

 

افرادي که هر روز انواع مختلفي از سبز‌ي‌ها را مي‌خورند، حداقل 2 سال بيشتر از ديگران عمر مي‌کنند.در حقيقت اشخاصي که هر روز 60 گرم سبزي مي‌خورند، عمر طولاني‌تري نسبت به اشخاصي دارند که کمتر از 20 گرم در روز انواع سبزي‌ها را در رژيم غذايي خود وارد مي‌کنند.اين کار به‌خصوص براي سيگاري‌ها فوايد زيادي دارد و آن‌ها هم با داشتن يک رژيم غذايي سالم مي‌توانند طول عمر خود را افزايش دهند اما با اين حال بايد گفت سیگاری‌ها در هر حالتی زودتر از غیر سیگاری‌ها می‌میرند.متاسفانه امروزه رژیم‌های غذایی پر چربی و سرشار از پروتئین طرفداران زیادی پیدا کرده است که این موضوع میلیون‌ها نفر را در خطر ابتلا به بیماری‌های خطرناک مانند چاقی و سرطان قرار داده. اما خوردن مقادیر زیاد میوه و سبزی می‌تواند تا حد زیادی از ابتلا به این بیماری‌ها پیشگیری کند.

داشتن رژیم غذایی بدون میوه و سبزی یکی از کارهای خطرناک برای سلامت است و به هیچ وجه از لحاظ پزشکی قابل تائید نیست.

به اعتقاد کارشناسان هر شخص باید حداقل 5سهم میوه و سبزی در روز بخورد که تقریبا معادل با 400 گرم در هر روز می‌شود.

بهترین خوراکی های میان وعده سالم و خوشمزه

  • خوردن بارهاي غلات كه از تركيبي از گندم، دانه‌هاي مغذي و تكه‌هاي ميوه‌خشك شده هستند واقعا مي‌تواند اشتهاي شما را كاهش دهد. هر بار غلات شامل 130 تا 140 كالري انرژي، 4 گرم فيبر و 5 گرم پروتئين است.

 

بعضي از ما به 3 وعده غذايي در طول روز بسنده نمي‌كنيم و در فواصل مختلف و در ساعات متفاوتي از روز بدن‌مان به مواد‌غذايي بيشتر احتياج دارد و ذهن‌مان ما را به سمت استفاده بيشتر از مواد خوراكي سوق مي‌دهد. در اين صورت خطري كه ممكن است پيش بيايد، دريافت بيش از اندازه غذا توسط بدن و در نتيجه چاقي خواهد بود. اما آيا براي پيشگيري از وقوع چنين اتفاقي، بايد به فكر حذف ميان وعده‌ها بود؟ لزوما نه، شايد انتخاب ميان وعده درست، بهترين كار باشد. ميان وعده‌ها؛ همين وعده‌هاي غذايي كوچك به شما كمك مي‌كنند تا گرسنگي‌تان را كنترل كنيد و تا حد ممكن لقمه‌هاي غذايي خود را در وعده‌هاي اصلي كوچك‌تر برداريد. اما اگر ميان وعده‌هايي كه مي‌خوريد نتواند اشتهاي شما را كاهش دهد، باز هم بعد از تمام كردن آن‌ها به‌دنبال غذاهاي ديگر خواهيد رفت. براي آنكه بهتر بتوانيد ميان ‌وعده‌هاي مناسب را انتخاب كنيد، كارشناسان نظرهاي مختلفي دارند. به اعتقاد آن‌ها يك ميان‌وعده مناسب بايد بتواند معده شما را پر كند، به اندازه كافي حاوي مواد مغذي باشد و بين001 تا 002كالري انرژي در خود داشته باشد.


11056_649

هر بار غلات 140 کیلو کالری

غلات اشتها  را كور مي‌كنند

خوردن بارهاي غلات كه از تركيبي از گندم، دانه‌هاي مغذي و تكه‌هاي ميوه‌خشك شده هستند واقعا مي‌تواند اشتهاي شما را كاهش دهد. هر بار غلات شامل 130 تا 140 كالري انرژي، 4 گرم فيبر و 5 گرم پروتئين است. نكته مهم اين است كه علاوه بر مغذي بودن، اين ميان ‌وعده‌هاي كوچك واقعا طعم خوبي دارند. اين بارها يك ميان‌وعده خوب با كالري مناسب هستند كه مقدار فيبر موجود در آن نيز به نسبت حجم‌شان بالاست و مي‌توانند به‌عنوان يك ميان وعده خوب در طول روز به شمار رود. اگر تا‌كنون خوردن آن‌ها را تجربه نكرده‌ايد به فروشگاه نزديك خانه‌تان سر بزنيد و با خريدن يك بار غلات مشتري هميشگي آن‌ها شويد.


11057_761

نصف فنجان 55 کیلو کالری

چرا لوبياي سبز اشتها را كم مي‌كند؟

سبزي‌هاي منجمد نيز از خوراكي‌هايي هستند كه براي استفاده در طول روز توصيه مي‌شوند. اگر تا به حال از اين محصولات استفاده نكرده‌ايد نگران طعم آن‌ها نباشيد چرا كه طعم خوبي دارند. با منجمد كردن سبزي‌ها، شما در حقيقت طعم شيرين طبيعي آن‌ها را تا حد ممكن كاهش مي‌دهيد و به همين دليل خوردن آن‌ها با حس بهتري همراه است.نصف فنجان لوبياي سبز 55 كالري انرژي و 3 گرم فيبر دارد. همين مقدار ذرت هم داراي 72 كالري انرژي است و نزديك به 2 گرم فيبر دارد. تركيب اين دو غذا كه داراي مقادير پايين كالري هستند، هم مي‌تواند معده شما را پر كرده و هم اشتهاي‌تان را كم كند. سبزيجات منجمد هم مثل سبزيجات تازه واقعا طعم لذت‌بخشي دارند و
بر خلاف تصورتان، به سرعت در دهان حل شده و اصلا مانند آنچه تصور مي‌شود سفت و سخت نيستند.مي‌توانيد همين روش را با ميوه‌ها هم امتحان كنيد. خوردن آلبالوي يخ زده هم خالي از لطف نيست.


 

یک فنجان 150 کیلو کالری

ماست‌چربي مي سوزاند؟

چرا به جاي هله هوله‌هاي پر از چربي و شكر، ماست را امتحان نمي‌كنيد؟ در انتخاب ماست نيز طبيعتا بهتر است ماست كم چرب را انتخاب كنيد تا كالري و چربي كنترل شده‌اي به بدن‌تان وارد شود. بررسى‌ها نشان مي‌دهد كه مصرف مواد غذايى غنى از كلسيم مى‌تواند چربى بدن را كاهش دهد، از همين رو محققان توصيه مى‌كنند كه اگر مى‌خواهيد وزن كم كنيد، بيشتر از مواد غذايى سرشار از كلسيم به‌ويژه فرآورده‌هاى لبنى كم چرب مانند ماست استفاده كنيد. ماست همچنين جزو منابع غذايى بسيار غنى از فسفر، ريبوفلاوين يا ويتامين2B و يد محسوب مى‌شود. ويتامين21B، اسيد پانتوتنيك يا ويتامين 5B، روى، پتاسيم و پروتئين را نيز مي‌توانيد از اين خوراكي دلچسب دريافت كنيد. اگر خيلي هم با طعم ماست‌هاي معمولي ميانه خوبي نداريد، امروزه ماست با طعم‌هاي مختلفي به بازار آمده كه به سادگي مي‌توانيد ماست با طعم ميوه دلخواه‌تان يا نوع كم چرب ماست‌هاي ميوه‌اي را تهيه كرده و به برنامه ميان وعده روزانه خود اضافه كنيد.


11061_892

هر عدد 100 کیلو کاری

چرا سيب را توصيه مي‌كنند؟

توصيه هميشگي محققان همواره اين بوده است كه اگر مي‌خواهيد وزن‌تان را كاهش دهيد، بهترين روش، افزايش مصرف ميوه‌ها و سبزيجات است چرا كه با اين كار حجم غذايي كه مي‌خوريد افزايش پيدا مي‌كند و در عين حال كالري كمتري وارد بدن‌تان مي‌شود. هرچقدر هم كه سرتان شلوغ باشد، بي‌شك در طول روز 5 دقيقه وقت داريد كه به سلامت بدن‌تان اختصاص دهيد. شايد الان همان 5 دقيقه‌اي باشد كه بدن‌تان به آن نياز دارد؛ پس دست به كار شويد، يك چاقو برداريد، سيب‌ها را پوست كنده و قاچ كنيد.  سپس اين سيب‌ها را با تكه‌هاي گردو و يك يا دو قاشق چاي‌خوري شربت افرا به‌عنوان سس ميل كنيد. حتي مي‌توانيد براي تنوع آن را با يك قاشق چاي‌خوري كره بادام زميني بخوريد؛ اين ميان وعده متفاوت تقريبا به اندازه 100 كالري در خود انرژي دارد.


11059_688

هر بسته 100 کیلو کالری

«چيپس سويا» چربي‌ها‌ را آب مي‌كند

چيپس سويا يك ميان ‌وعده كم كالري همراه با مقادير بالاي فيبر است كه منبع قابل توجه پروتئين سويا به شمار مي‌آيد. براساس يافته‌هاي به دست آمده از يك تحقيق بين‌المللي در مورد چاقي، پروتئين سويا، نه تنها به كاهش وزن كمك مي‌كند بلكه به شما اين اطمينان را مي‌دهد كه وزن اضافه خود را با از دست دادن چربي‌هاي اضافه خود كم كنيد و نه با آب كردن عضلات بدن‌تان.
ايزوفلاون‌هاي موجود در سويا درست مانند استروژن عمل مي‌كنند. به اين شكل كه از ترشح آنزيم‌هايي پيشگيري مي‌كنند كه باعث انباشته شدن چربي در بدن مي‌شوند. يك بسته چيپس سويا داراي 7 گرم پروتئين سويا و نزديك به 100 كالري انرژي است. امروزه انواع مختلف چيپس سويا با مارك‌هاي متفاوت اين محصول را مي‌توان در فروشگاه‌ها پيدا كرد.


11060_496

هر 28 گرم 100 کیلو کالری

شيرين بيان اشتها را كم مي‌كند

شيرين بيان داراي يك تركيب فعال به نام اسيد است كه تحقيقات نشان مي‌دهد مي‌تواند به كاهش وزن كمك كند. نگران نباشيد؛ اصلا لازم نيست نام اين اسيد را ياد بگيريد تا از فوايد بي‌نظير آن بهره‌مند شويد!شيرين بيان به 2 شكل مي‌تواند به كاهش وزن كمك كند. در توضيح مورد اول كه كمي هم پيچيده است بايد گفت اين گياه مي‌تواند مانع از فعاليت آنزيمي شود كه نقش مهمي در انباشت چربي در بدن بازي مي‌كند. دوم اينكه با خوردن شيرين بيان اشتهاي شما به غذا خوردن كاهش پيدا مي‌كند. شايد دليل اين موضوع طعم خوشايند شيرين بيان باشد كه افراد را از خوردن غذاي بيشتر بي‌نياز مي‌كند. شما مي‌توانيد نوع خشك اين گياه يا قرص آماده آن را از عطاري خريداري كنيد و آن را در برنامه غذايي‌تان قرار دهيد.


 

3 پيشنهاد ويژه

 

یک پیمانه پخته 130 کیلو کالری

با جو سير شويد!

يكي از بهترين ميان وعده‌هاي خوشمزه و مقوي جوي دو سر است. بهترين روش براي پخت آن اضافه كردن شير، كشمش، بادام خرد شده،  دارچين و كمي عسل به جوي دوسر خشك است. اين ميان وعده هم سير‌كننده است و هم سرشار از فيبر. آن را مي‌توانيد به‌عنوان عصرانه يا صبحانه مناسب نوش جان كنيد.


 

هر عدد 80 کیلو کالری

بستني يخي خانگي  بمب ويتامين

قالب‌هاي آب‌ميوه يخ‌زده يكي از ميان وعده‌هاي بسيار لذيذ هستند. علاوه بر آن‌كه آن‌ها شيرين و خوشمزه‌هستند، به‌دليل منجمد بودن خوردن آن‌ها بيش از زمان‌هاي معمول طول مي‌كشد. اين قالب‌ها كالري‌بسيار كمي دارند و حتي برخي از ويتامين‌هاي مفيد را نيز براي بدن شما فراهم مي‌كنند.  مي‌توانيد در خانه دست به كار شده و با انواع آب‌ميوه تازه براي خود و اعضاي خانواده‌تان بستني يخي خانگي با طعم‌هايي كه دوست داريد آماده كنيد.


 

هر عدد 5 کیلو کالری

آدامس بجويد، وزن كم كنيد

قبل از آن‌كه سراغ خوردن ميان‌وعده خود برويد از خود اين سؤال را بپرسيد: آيا من گرسنه‌ام؟ اگر در پاسخ دادن به اين سؤال مطمئن نيستيد، به جاي خوردن غذا، آدامس را امتحان كنيد. محققان در بررسي ميزان انرژي كه صرف جويدن آدامس مي‌شود، اين نتيجه را به دست آوردند كه به سادگي و فقط با بالا و پايين بردن آرواره‌هاي خود در هر ساعت 11 كالري بيشتر از حالت معمولي مي‌سوزانيد. البته شايد سوزاندن 11كالري درنظر شما زياد نباشد اما اگر هر روز يك ساعت آدامس بجويد در طول يك سال مي‌توانيد نزديك به نيم كيلوگرم از وزن خود را كاهش دهيد! البته دليل ديگري كه آدامس جويدن باعث مي‌شود افراد وزن كم كنند اين است كه سبب مي‌شود كمتر به سمت خوردن ميان ‌وعده‌ها بروند. در انتخاب آدامس خود هوشيار باشيد و نوع بدون شكر آن را بخريد.

رژیم فلفل قرمز چطور است ؟

10248_842

 

  • لازم به ذکر است که مصرف ادویه‌جات و فلفل قرمز برای افرادی‌که از بیماری‌های گوارشی مثل زخم معده و یا ورم‌ معده و یا سندرم روده تحریک پذیر رنج می‌برند، توصیه نمی‌شود

  • آیا فلفل قرمز به کاهش وزن کمک می‌کند؟

فلفل‌های قرمز بزرگ که به فلفل هندی معروف هستند، به کاهش اشتها و سوزاندن کالری (به خصوص در افرادی که عادت به خوردن آن ندارند) کمک می‌کند. مطالعات نشان می‌دهد نصف یک قاشق چایخوری فلفل قرمز (وقتی با غذا خورده می‌شود) باعث می‌شود که طی 4 ساعت 10 کالری بیشتر بسوزانید.
علاوه بر این، فلفل در افرادی که عادت به خوردن غذاهای ادویه دار و تند ندارند، منجر به کاهش اشتها می‌شود. پزشکان معتقدند فلفل باعث تحریک یکی از عصب‌های سر و گردن می‌شود و این عصب تاثیر مستقیمی روی اشتها و میزان غذای مصرفی دارد. این محرک وقتی که برای فرد ناآشنا باشد، تاثیرات بیشتری به جای می‌گذارد.
بنابراین می‌توانید هنگام طبخ غذا کمی فلفل قرمز به غذای خود اضافه کنید. اما لازم به ذکر است که مصرف ادویه‌جات و فلفل قرمز برای افرادی‌که از بیماری‌های گوارشی مثل زخم معده و یا ورم‌ معده و یا سندرم روده تحریک پذیر رنج می‌برند، توصیه نمی‌شود؛ زیرا غذاهای تند و ادویه‌دار باعث تشدید بیماری و تحریک شدن اعصاب معده می‌شود.

بهتر است بعد از غذا میوه نخوریم

10928_681

  • هضم میوه همراه با غذا باعث ترشح آنزيم‌هايي مي‌شود که جذب غذا را مختل می‌کند. علاوه بر اين، چون خود میوه‌ها دارای کالری هستند، بهتر است به‌عنوان میان وعده جداگانه مصرف شوند

 

 

شكي نيست كه خوردن ميوه ضامن سلامتي است و خوردن آن‌ بايد يكي از عادت‌هاي غذايي هميشگي ما باشد؛ اما اين تنها يك بخش ماجراست چون همان‌قدر كه خوردن ميوه‌ها مهم و قابل توصيه است، زمان و چگونگي خوردن آن‌ها هم مطرح است، مثلا اينكه بدانيم ميوه‌ها را  بايد همراه با غذا بخوريم يا قبل و بعد از آن در برنامه‌ريزي ما براي خوردن ميوه‌ها بسيار تاثير‌گذار است چون يك باور رايج اين است كه خوردن ميوه همراه با وعده‌هاي غذايي ‌اصلي، مانع جذب مواد مغذي مي‌شود! از طرف ديگر با رسيدن تابستان پاي آبميوه‌ها هم در ميان است و يك سوال مهم ديگر اين‌كه آبميوه‌ها مي‌توانند جايگزين مناسبي براي ميوه‌ها باشند؟! «دكتر فرید نوبخت حقیقی»، کارشناس ارشد تغذیه در اين گزارش به سوال‌هاي شما پاسخ مي‌دهد.


 

 روزانه، 4 واحد ميوه بخوريد

ميوه‌ها به‌عنوان يكي از مواد‌غذايي مورد نياز بدن انسان نقش بسيار مهمي در سلامت ما ايفا مي‌كنند. به‌طور كلي نياز به خوردن ميوه يكي از نيازهاي اساسي ماست كه نبايد ساده و بي‌تفاوت از كنار آن عبور كنيم. ميوه‌ها علاوه بر اينكه از خوراكي‌هايي خوش طعم و خوش خوراك هستند به‌عنوان منابع سرشار از ويتامين، فيبرها و املاح معدني مورد نياز بدن هم به شمار مي‌روند اما همانقدر كه خوردن ميوه‌ها مهم است بحث چگونگي خوردن، از نظر زمان و مقدار آن‌ها هم مطرح است بدن ما روزانه بايد بخش مشخصي از كالري مورد نياز خود را از طريق ميوه‌ها دريافت كند كه معمولا اين مقدار بسته به شرايط افراد و از فردي به فرد ديگر متفاوت است. اما در يك نگاه كلي بايد گفت به‌طور متوسط يك فرد بالغ بايد روزانه دسته كم 3 تا 4 واحد از انواع ميوه‌ها مصرف كند تا نياز بدنش به املاح، فيبر و ويتامين‌هاي موجود در آن‌ها تامين شود. منظور از يك واحد ميوه هم بنابر قرارداد تعريف شده، مقدار ميوه‌اي است كه از نظر حجم به اندازه يك سيب متوسط باشد اما تنها مقدار و حجم ميوه‌ها مطرح نيست، براي استفاده مناسب از اين منابع سرشار از ويتامين بايد به زمان و چگونگي خوردن آن‌ها هم دقت كرد.


 

     ميوه،‌ بهترين ميان‌وعده است

يك برنامه غذايي متعادل تشكيل شده از 3 وعده غذايي اصلي و 2 ميان وعده در طول روز؛ اما اين وعده‌ها به تنهايي نه قادرند همه نياز بدن به مواد‌غذايي را تامين كنند نه اينكه از احساس گرسنگي كه خواه‌ناخواه در طول روز به آن دچار مي‌شويم جلوگيري كنند بنابراين پاي ميان‌وعده‌ها به‌عنوان يكي از منابع تامين‌كننده مقدار كالري مورد نياز روزانه ما به ميان مي‌آيد. از آنجا كه ميوه‌ها شرايط يك ميان‌وعده مناسب از نظر مقدار كالري، ويتامين و املاح مورد نياز بدن را دارند توصيه مي‌شود بين وعده‌هاي اصلي و به‌عنوان بهترين ميان‌وعده‌ها در برنامه غذايي روزانه افراد جاي بگيرند. سرعت جذب قند موجود در ميوه‌ها بسيار پايين است از همين رو فرآيند جذب اين قند، بسيار كند و به آرامي در بدن انجام مي‌گيرد بنابراين خوردن آن‌ها بين وعده‌هاي اصلي غذا مي‌تواند قند خون را در تمام ساعات روز در محدوده ثابتي نگه‌دارد و در نتيجه از بروز احساس گرسنگي يا حتي سيري مفرط جلوگيري كند.


 

     ميوه‌هايي كه جذب آهن را سريع‌تر مي‌كنند

ما طبق يك ذائقه قديمي، سراغ مركبات و ميوه‌هايي مثل ليموترش و نارنج مي‌رويم كه  بايد گفت اين اتفاق يك عادت غذايي به جاست آن هم به اين دليل كه در مورد خوردن ميوه ‌همراه با وعده‌هاي غذايي نمي‌توان قانون كلي وضع كرد چون ميوه‌هايي هم هستند كه خوردن آن‌ها همراه با غذا نه تنها بد نيست بلكه به جذب مواد معدني موجود در غذا كمك مي‌كند. اين ويژگي به دليل ويتامين C بالاي موجود در برخي ميوه‌هاست. همراهي ويتامين ‍‍‍C با وعده‌هاي اصلي، جذب آهن، روي و كلسيم موجود در مواد‌غذايي را بيشتر مي‌كند بنابراين ليمو، نارنج و حتي پرتقال ميوه‌هايي هستند كه خوردن آن‌ها همراه با غذا نه تنها بد نيست بلكه جذب آهن را بيشتر هم مي‌كند. اما در مورد ميوه‌هاي شيرين داستان فرق مي‌كند، از آنجا كه اين ميوه‌ها قند خون را بالا مي‌برند، توصيه مي‌شود بعد از غذا و معمولا به‌عنوان ميان‌وعده عصر يا صبح‌گاهي خورده شوند چون اين مواد به دليل افزايش قند خون، در شما احساس سيري كامل ايجاد مي‌كنند،  درحالي‌كه خوردن همين ميوه‌ها قبل از غذا به‌عنوان دسر، سيري كاذب ايجاد مي‌كند و باعث كم اشتهايي مي‌شود البته اين كم‌اشتهايي كاملا موقتي است و شما ناچاريد به فاصله كوتاهي و با خوردن غذاي بيشتر آن را جبران كنيد.


 

    بعد از غذا ميوه نخوريد

همانطور كه پيش‌تر از اين هم اشاره شد ميوه‌ها منابع سرشاري از فيبرها هستند. بنابراين اگر بعد از غذا خورده شوند به دليل مقدار فيبر بالايي كه دارند سرعت حركت غذا را در دستگاه گوارش زياد مي‌كنند و در نتيجه مانع جذب تمامي ريزمغذي‌هاي موجود در آن مي‌شوند. در حقيقت جريان از اين قرار است، از آنجا كه ميوه‌ها منابع غني از فيبر هستند وقتي كه ميوه مي‌خوريم يك‌باره مقدار زيادي فيبر وارد دستگاه گوارش ‌ما مي‌شود. اين فيبرها باعث تند شدن حركات دودي شكل روده‌ها مي‌شوند و در نتيجه عبور مواد‌غذايي در دستگاه گوارش خيلي سريع‌تر از حد معمول انجام مي‌گيرد. به اين ترتيب وقتي ميوه را همراه يا بلافاصله بعد از غذا مي‌خوريم، مواد‌غذايي با سرعت بيشتري از دستگاه گوارش ما عبور مي‌كنند و به دليل همين حركت سريع، جذب خيلي از مواد‌غذايي مثل ويتامين‌ها، مواد معدني و… بسيار كم مي‌شود. از اين‌روست كه هميشه توصيه شده بلافاصله بعد از غذا، ميوه مصرف نكنيد.


نکته : هضم میوه همراه با غذا باعث ترشح آنزيم‌هايي مي‌شود که جذب غذا را مختل می‌کند. علاوه بر اين، چون خود میوه‌ها دارای کالری هستند، بهتر است به‌عنوان میان وعده جداگانه مصرف شوند


10929_413

    ميوه‌ها را با پوست بخوريد

يك سوال هميشگي در مورد ميوه‌ها اين است كه بايد آن‌ها را با پوست خورد يا بدون پوست؟ اتفاقا خيلي از افراد به اين بهانه‌ كه پوست ميوه‌ها مي‌تواند محل تجمع آلودگي‌ها و حتي سموم ضد‌آفت باشد از خوردن پوست آن‌ها خودداري مي‌كنند غافل از اينكه به اين ترتيب خود را از دريافت منابع فيبر و ويتامين زيادي محروم كرده‌اند. معمولا در پوست ميوه‌ها مقدار متراكمي فيبر و ويتامين وجود دارد و اين مقدار حتي گاهي بيشتر از مغز خود ميوه است. به‌عنوان مثال مواد فيتوشيميايي ضد‌سرطاني كه در پوست سيب درختي وجود دارد 78 درصد بيشتر از مغز اين ميوه است بنابراين كاملا واضح است كه حذف پوست ميوه‌ها ما را از دريافت بخش زيادي از خواص آن‌ها محروم مي‌كند. به همين دليل توصيه مي‌شود ميوه‌ها را تا جايي كه ممكن است با پوست بخوريد مگر اينكه دستگاه گوارش شما نسبت به هضم ميوه‌ها با پوست حساس باشد. البته طبيعي است كه براي خوردن ميوه‌ها با پوست بايد از شست‌وشوي مناسب آن‌ها مطمئن باشيم.


10930_119

آبميوه‌ را جايگزين ميوه‌نكنيد!

آبميوه‌ها در شمار نوشيدني‌هاي محبوبي قرار دارند كه در فصل بهار و تابستان تمايل به استفاده از آن‌ها بيشتر از هميشه مي‌شود. متاسفانه در بين مردم اين باور غلط رايج است كه خوردن مايعات تاثير چنداني روي اضافه وزن ندارد، درحالي‌كه به هيچ وجه اينطور نيست. به‌طوري كه نه تنها خوردن آبميوه ‌بلكه خود ميوه‌ هم به دليل مقدار كالري كه دارد روي اضافه وزن بي‌تاثير نيست. مصرف يك ليوان آبميوه معادل عصاره گرفته شده از تمام ميوه‌هايي است كه براي تهيه آن استفاده شده، بنابراين كالري تمام ميوه‌ها را يك‌جا دارد. نكته ديگر در مورد اين نوشيدني‌ها اين است كه بسياري از آب‌ميوه‌هايي كه ما از آبميوه فروش‌ها به‌عنوان نوشيدني‌هاي طبيعي تهيه مي‌كنيم علاوه بر قند طبيعي خود ميوه‌، براي خوش طعم شدن داراي مقدار قابل توجهي شكر هم هستند كه خود اين شكر مي‌تواند كالري اضافه‌به بدن ما وارد كند. اين درحالي است كه اغلب ما بر اين تصوريم كه در خوردن آبميوه و حتي ميوه‌ها به دليل قند طبيعي كه دارند هيچ محدوديتي وجود ندارد چون اين مواد منجر به اضافه وزن نمي‌شوند! به هر حال ميوه و آبميوه‌ها هم به سهم خود مقدار مشخصي كالري دارند كه به طبع مصرف بيش از مقدار نياز آن‌ها مي‌تواند افزايش وزن را به‌دنبال داشته باشد. اتفاقا اين حساسيت در مورد آبميوه‌ها بيشتر هم مي‌شود. وقتي ما آبميوه مصرف مي‌كنيم در حقيقت بدن‌مان را از فيبري كه درون خود ميوه‌وجود دارد محروم كرده‌ايم درحالي‌كه خود اين فيبر خاصيت‌هاي بسياري دارد از جمله اين‌كه از ابتلا به برخي از سرطان‌ها جلوگيري مي‌كند وكاركرد دستگاه گوارش و ميزان قند خون را تنظيم مي‌كند. به‌طور كلي منظور از اين توضيحات، صرف‌نظر كردن از آبميوه‌ها نيست بلكه اين است كه با توجه به مردود بودن اين تصور كه خوردن آبميوه منجر به اضافه وزن نمي‌شود خوردن آن تا حد امكان محدود شود.

اطلاعات کامل درباره سوء هاضمه

  • وجود عفونت هلیکوباکتر در معده فرد می‌تواند ایجاد زخم معده و اثنی عشر کند»، اظهار داشت:«بین این عفونت با سوء هاضمه هم می‌تواند رابطه ای وجود داشته باشد

یک متخصص گوارش و کبد با بیان اینکه « استفراغ‌های مداوم، یکی از علائم هشداردهنده سوء هاضمه است»، گفت:« افراد مبتلا به سوء هاضمه باید از مصرف داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی، آسپرین و ایبوبروفن و … خودداری کنند چرا که ممکن است این افراد زخم معده داشته و با مصرف این داروها دچار خونریزی شوند.»

دکتر امیرحسین اظهار داشت:«سوء هاضمه به احساس ناراحتی و درد در قسمت فوقانی شکم اطلاق می‌شود که در بیشتر موارد هیچ علتی برای آن پیدا نمی‌شود.»

وی افزود:«علاوه بر احساس ناراحتی و درد در ناحیه شکم، نفخ و احساس پری و سنگینی پس از غذا خوردن در ناحیه معده و یا قسمت فوقانی شکم، تهوع، استفراغ، کاهش اشتها و کاهش وزن از دیگر علائم سوء هاضمه در فرد است.»

این متخصص گوارش و کبد تصریح کرد:«علائم هشدار دهنده‌ای که فرد در صورت مواجه شدن با آن باید به پزشک مراجعه کند عبارتند از: 1- استفراغ هایی که مداوم هستند و قطع نمی شوند 2- استفراغ های خونی 3- کاهش وزن 4- عدم اشتها و توقف کامل اشتها 5- دفع مدفوع قیری 6- اشکال در بلع و عدم توانایی غذا خوردن 7- سابقه سرطان گوارش در بستگان نزدیک.»

9101_527

دکتر فقیهی ادامه داد:« افرادی که دچار اشکال در سیستم عصبی هستند با غذا خوردن معده آنها تحریک شده و باعث می‌شود که غذا با حرکات معده به سمت روده باریک رانده شود و اگر این سیستم به خوبی کار نکند باعث می‌شود که کار تخلیه معده به خوبی انجام نگیرد همچنین این افراد با بیشتر غذا خوردن احساس می‌کنند که معده آنها دچار کشش شده و احساس درد در ناحیه معده خود می‌کنند.»

وی با بیان اینکه « وجود عفونت هلیکوباکتر در معده فرد می‌تواند ایجاد زخم معده و اثنی عشر کند»، اظهار داشت:«بین این عفونت با سوء هاضمه هم می‌تواند رابطه ای وجود داشته باشد.»

این متخصص گوارش و کبد درباره راه‌های تشخیص این بیماری گفت:«تست های خاصی برای تشخیص این بیماری وجود ندارد اما توصیه ما به افراد بالای سن 55 سال و یا کسانی که سن کمتری با علائم شدیدتری دارند این است که برای انجام گاستروسکوپی از قسمت فوقانی دستگاه گوارش و معده به پزشک متخصص مراجعه کنند که البته شاید قبل از آن تست های دیگری مثل تست تنفس اوره یا بررسی آنتی ژن این میکروب در مدفوع فرد انجام شود.»

این استاد دانشگاه یادآور شد:« بیماران مبتلا در صورتی که تحت درمان قرار گیرند و پس از 4 تا 8 هفته بهبود نیابند باز هم برای انجام گاستروسکوپی کاندیدا خواهند بود.»

دکتر امیرحسین فقیهی گفت:«بهترین درمان برای این بیماران این است که به آنها اطمینان دهیم که بیماری خطرناکی ندارند اما باید اطلاعات کافی از علائم هشداردهنده این بیماری داشته باشند و به صورت مستقیم با پزشک خود صحبت نمایند.»

وی در ادامه اظهار داشت:«گاهی برای این بیماران مشاوره روانشناسی درخواست می‌شود چرا که برخی افراد ممکن است به دلیل استرس شدید و یا افسردگی و هیجانات روحی و روانی دچار سوء هاضمه شده باشند.»

این متخصص گوارش و کبد درباره رژیم های درمانی این افراد گفت:«افراد مبتلا به سوء هاضمه بایستی در عادات غذایی خود تغییراتی ایجاد کنند و از مصرف غذاهای چرب که تخلیه معده را سخت تر می‌کند پرهیز کنند و غذاهای با حجم کم در وعده‌های بالا مصرف کنند و از مصرف غذاهایی که احساس سوء هاضمه را بدتر می‌کند پرهیز کنند که البته حساسیت افراد به غذا فرق می‌کند اما باید بدانیم که تمام گروه های غذایی را نباید یکدفعه قطع کنند و در این مورد با پزشک خود مشورت نمایند.»

وی خاطرنشان کرد:«مصرف داروهای کاهنده ترشح اسید معده باعث بهبود وضعیت این افراد می‌شود و همچنین اقدام برای درمان میکروب هلیکوباکتر می‌تواند در درمان سوء هاضمه این افراد موثر باشد و حتی استفاده از داروهای ضد افسردگی می‌تواند به بهبود این افراد کمک کند و افراد باید بدانند که از مصرف داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی، آسپرین و ایبوبروفن و … خودداری کنند چرا که ممکن است این افراد زخم معده داشته و با مصرف این داروها دچار خونریزی شوند.»

کدام خوراکی ها مثل واکسن عمل می کنند

  • توت و ساير ميوه‌هايي كه در اين خانواده قرار دارند هم مانند گيلاس خاصيت آنتي‌اكسيداني دارند كه مي‌توانند از بدن در برابر امراض قلبي محافظت كنند.

9026_742

ضد‌پيري: گيلاس

طبق تحقيقات متخصصان تغذيه،  اين ميوه و ساير ميوه‌هايي كه در اين خانواده قرار دارند سرشار از خواص ضد‌التهابي هستند. گيلاس حاوي آنتي‌اكسيدان‌هاست و در برابر اثرات زيان‌آور مواد شيميايي سرطان‌زا و بيماري‌هاي مزمني كه با افزايش سن بروز پيدا مي‌كنند، مي‌تواند از بدن محافظت كند.


9027_968

ضد‌چاقي شكمي: توت

توت و ساير ميوه‌هايي كه در اين خانواده قرار دارند هم مانند گيلاس خاصيت آنتي‌اكسيداني دارند كه مي‌توانند از بدن در برابر امراض قلبي محافظت كنند. طبق تحقيقات انجام شده توسط گروهي از متخصصان تغذيه در سال 2009 ميلادي، اين ميوه‌ها باعث از بين رفتن چربي‌هاي شكمي (يكي از دلايل مهم بروز امراض قندي و قلبي‌) مي‌شوند.


9028_142

معدن ويتامين: كيوي

اين ميوه ترش با خاصيت اسيدي خود سرشار از ويتامين C است كه با مصرف آن به‌راحتي مي‌توانيد مقدار زيادي ويتامينc موردنياز بدن خود را تامين كنيد، همچنين اين ميوه كالري كمي دارد و همين ويژگي آن‌ را به يكي از ميوه‌هاي اعجاب‌انگيز براي سلامت تبديل كرده است.


9029_380

كم‌چرب و مفيد: گوشت گاو

گوشت حيوانات گياه‌خواري كه به آن‌ها هورمون آنتي‌بيوتيك و استروئيد كمتري تزريق مي‌شود، برخلاف حيواناتي كه در زمين‌هاي فاقد گياه و علوفه تغذيه مي‌كنند و رشد هورموني دارند،  چربي كمتري دارد. فراموش نكنيد، گوشت حيوانات گياه‌خوار منبع غني امگا 3 است.


9030_468

ضد‌سرطان: بذرهاي گياهي

دانه‌هاي گياهي منبع فوق‌العاده شگفت‌انگيز امگا 3 هستند كه حاوي مواد بسيار قوي ضد‌سرطاني و فيبرند. فيبر به هضم سريع غذا در بدن كمك فراواني مي‌كند و باعث سلامت بدن مي‌شود.


9031_777

محافظ قلب: گوشت ماهي

علاوه‌بر گوشت حيوانات گياه خوار، گوشت ماهي نيز سرشار از امگا 3 است كه به سلامت قلب و مغز كمك زيادي كرده و با كاهش فشار خون و تري‌گليسريد از بروز بيماري‌هاي خطرناك قلبي ـ عروقي نيز جلوگيري مي‌كند.


9032_143

شاه سبزي‌ها: كاهو

كاهو يكي از اعضاي خانواده سبزي‌هاست كه بنا به عقيده متخصصان به شاه سبزي‌ها معروف است. كاهو حاوي موادي است كه در برابر بروز سرطان از بدن محافظت مي‌كند و باعث افزايش بينايي مي‌شود. علاوه‌بر اين، كاهوسرشار از كلسيم، آهن و ويتامين‌هاي A، C و K است.


9033_144

هرچه تلخ‌تر بهتر: شكلات تلخ

طبق بررسي‌هاي انجام شده توسط متخصصان تغذيه در سال 2005 ميلادي، شكلات تلخ حاوي مواد بسيار مفيدي است كه مي‌تواند تا حد زيادي از بروز بيماري‌هاي قلبي – عروقي جلوگيري كند. معمولا شكلات‌هايي كه تلخي بيشتري دارند جزو گروه مواد‌غذايي سالم به شمار مي‌آيند.

فلفل قرمز بخوریم تا لاغر شویم

8992_436

 

  • فلفل قرمز همچنين فعاليت سيستم گوارشي بدن را به بالاترين ميزان ممكن مي‌رساند و به اعتقاد دانشمندان عامل اصلي اين موضوع هم مزه بسيار تندي است كه شما حين خوردن اين گياه در دهان خود احساس مي‌كنيد.

 

مصرف تكه‌هايي از فلفل قرمز تند در كنار وعده‌هاي غذايي به شما كمك مي‌كند تا بتوانيد اشتهاي خود را كاهش داده و كمتر غذا بخوريد.

محققان دانشگاه پوردو در هندوستان متوجه شدند وجود ماده‌اي به نام كاپسايسين در فلفل‌هاي قرمز اشتهاي انسان را كاهش داده و در عين حال ميزان مصرف انرژي و سوزاندن چربي‌هاي اضافه را بيشتر مي‌كند. اين ماده، عامل اصلي به‌وجود‌آمدن مزه تند در فلفل‌است.

تحقيقات نشان مي‌دهد، اين تاثير به‌خصوص در افرادي كه به‌طور مرتب فلفل قرمز مصرف نمي‌كنند بيشتر است. فلفل قرمز به افراد دچار اضافه وزن كمك مي‌كند اشتهاي سيري‌ناپذير خود را كنترل كنند همچنين بعد از مصرف هر وعده غذايي بتوانند كالري بيشتري را بسوزانند.

به اين ترتيب با مصرف فلفل قرمز در يك دوره طولاني مدت مي‌توانيد به مرور زمان وزن خود را كاهش دهيد. در اين بين اگر ورزش كردن را هم به برنامه روزانه خود اضافه كرده و غذاهاي سالم‌تري هم بخوريد، خيلي سريع‌تر به هدف خود يعني وزن ايده‌آل مي‌رسيد.

فلفل قرمز همچنين فعاليت سيستم گوارشي بدن را به بالاترين ميزان ممكن مي‌رساند و به اعتقاد دانشمندان عامل اصلي اين موضوع هم مزه بسيار تندي است كه شما حين خوردن اين گياه در دهان خود احساس مي‌كنيد.

تندي فلفل باعث افزايش دماي بدن مي‌شود كه همين عامل به سوزاندن بيشتر چربي‌هاي اضافه مي‌انجامد.

 

 

کدام خوراکی ها معجزه گر هستند

5448_408

  • سیب زمینی شیرین منبع فوق العاده‌ای از ویتامین C است که به رشد کلاژن – پروتئینی که چروک‌ها را صاف و پوست را پر و جوان می‌کند – کمک می‌کند.

یک رژیم غذایی سالم نه تنها می‌تواند شکل پوست را حفظ کند بلکه بسیاری از خوراکی‌ها هستند که با مشکلات پوستی مقابله می‌کنند. اگر می‌خواهید از پوست خود در برابر نور خورشید محافظت کنید، اگر می‌خواهید پوست خود را از آکنه پاک کنید یا اگر می‌خواهید چین و چروک‌های صورتتان را کاهش دهید، این خوراکیها به شما کمک می‌کنند تا به هدف تان که داشتن پوستی سالم و درخشان است برسید.


 

  • ماهی تون

اگر در حد تعادل ماهی تون مصرف کنید مواد مغذی بیشماری از جمله سلنیوم دارد که به پیشگیری از آسیب‌های سلولی کمک می‌کند و الاستین – پروتئینی در بافت پیوندی که پوست را نرم سفت و انعطاف پذیر می‌کند – را افزایش می‌دهد. سلنیوم همچنین در گوشت گاو ماهی و بوقلمون یافت می‌شود.

  • سیب زمینی شیرین

سیب زمینی شیرین منبع فوق العاده‌ای از ویتامین C است که به رشد کلاژن – پروتئینی که چروک‌ها را صاف و پوست را پر و جوان می‌کند – کمک می‌کند.

  • خانواده توت

خانواده توت سرشار از فلاونوئید هستند که خاصیت آنتی اکسیدانی داشته و از پوست در برابر آسیب‌های نور خورشید محافظت می‌کنند.

  • چای سبز

این چای واقعا قدرت فوق العاده‌ای در حفاظت از پوست در برابر آسیب‌های ناشی از نور خورشید دارد. پلی فنول موجود در چای سبز حاوی خاصیت ضد التهاب است و آنتی اکسیدان دارد و می‌تواند از پوست در برابر امواج ماوراء بنفش خورشید محافظت کند.

توت فرنگی باعث بهتر شدن عملکرد مغز می شود

8257_850

 

  • این میوه همچنین دارای املاح كلسیم، آهن و فسفر است، به ویژه فسفر موجود در این میوه عملکرد مغز را بهبود می‌بخشد. دانشجویان و افرادی که تمرینات فکری می‌کنند، بهتر است حتما توت فرنگی میل کنند

 

یک فوق تخصص تغذیه درباره خواص میوه توت فرنگی گفت: توت فرنگی منبع غنی از فیبر، ویتامینC، پتاسیم و آنتی اكسیدان‌ها است. دکتر کیومرث دانشور اظهار داشت: از این میوه می‌توان در جهت افزایش سلامت قلب، كاهش خطر ابتلا به انواع سرطان و در مجموع ارتقاء سلامتی بدن بهره گرفت.

دکتر دانشور افزود: این میوه همچنین دارای املاح كلسیم، آهن و فسفر است، به ویژه فسفر موجود در این میوه عملکرد مغز را بهبود می‌بخشد. دانشجویان و افرادی که تمرینات فکری می‌کنند، بهتر است حتما توت فرنگی میل کنند چرا که خوردن این میوه باعث تامین فسفر مورد نیاز مغزشان می‌شود. وی در پایان گفت: نكته مهمی كه در مورد توت فرنگی باید در نظر داشت این است كه این میوه به راحتی آلوده می‌شود، لذا در زمان شستن باید دقت کافی اعمال شود.