چند روش برای درمان کمردرد

  • شنا بهترين ورزش براي کساني است که از کمردرد رنج مي برند. شنا نوعي درمان کامل براي مشکلات کمر است. وقتي که بدن در آب است، در حالت بي وزني است و از يک سري از قيد و بندها رها مي شود. در نتيجه ستون مهره ها تحت فشار و وزن بدن قرار ندارد.

شنا بهترين ورزش براي درمان کمردرد است.

درمان کمردرد با ورزش

ورزش درماني باعث درمان انواع مختلف کمردرد مي شود چون ورزش تاثيرات مختلفي روي اعضاء بدن مي گذارد که اين تاثيرات داراي فوايد درماني زيادي هستند.

شايد براي شما هم پيش آمده باشد که در حين کار ناگهان کمردرد گرفته ايد و از انجام دادن کار بازمانده ايد .به طور معمول کمردرد ها تدريجي شروع مي شوند و اغلب با صدمات فيزيکي به دنبال بلند کردن وسايل سنگين و يا فعاليت‌هايي سنگين ايجاد مي شوند که در آخر هم به کمر درد حاد و يا ديسک کمر منجر مي شوند .

ديسک کمر معمولا به دليل فشار اعصاب نخاعي و يا طناب نخاعي ايجاد مي‌شود اما موارد کمتر شايع، کمردرد ناشي از اختلالات استخواني مثل بيماري پاژت استخوان و يا سرطان استخوان و يا سرطان‌هايي که به استخوان‌ها هم دست‌ درازي کرده‌اند و ممکن است ايجاد شود به وجود مي ايد .

ورزش درمانی و کمر درد

بنا به اعتقاد بسياري از متخصصان پزشکي ورزشی و کارشناسان ورزشي ، سه نوع ورزش براي درمان و يا تسکين انواع کمردرد مفيد هستند

۱٫ورزش‌هاي قدرتي (Strengthening) که در آنها انقباضات متوالي عضلاني تا حدي انجام مي‌شوند که خستگي پديد آيد.
۲٫ورزش‌هاي کششي يا انعطاف‌پذيري (Stretching) که در آنها کشش‌هاي آهسته براي مدت خاصي به عضلات وارد مي‌شود.
۳٫ورزش‌هاي هوازي (Aerobic) که در آنها دستجات مختلف عضلات بصورت مداوم به تمرين و حرکت واداشته مي‌شوند.
بايد توجه داشت براي پيشگيري از ايجاد آسيب جديد بايد ورزش‌ها را به آهستگي و اصولي انجام دهيم.

نکات مهم در درمان کمر درد با ورزش

۱٫ورزش منظم ، باعث کاهش وزن افراد چاق و رسيدن به وزن متناسب مي شود اين موضوع فشار وارد بر کمر را کم کرده و باعث درمان کمردردهايي ميشود که به خاطر اضافه وزن ايجاد شده اند.

۲٫ ورزش باعث بيشتر شدن انعطاف بدني مي گردد انعطاف بدني ، توانايي حرکات در جهات مختلف را افزايش مي دهد و کمردر هاي حاصل از خشکي کمر را درمان مي کند

۳٫ با انجام دادن تمرینات مخصوص و البته با مشورت پزشک متخصص و یا فیزیوتراپ مي توان عضلات شکم و کمر را تقويت کرد

ورزش هاي مفيد براي درمان يا کم کردن کمر درد

پياده روي و دويدن آرام:

پياده روي نيز يک فعاليت جسمي بسيار مناسب است. بسيار ساده مي توان پياده روي کرد؛

چه مسير کوتاه باشد و چه طولاني، چه سرعت پياده روي زياد باشد و چه کم، فايده و تأثير خود را خواهد داشت. اگر پياده روي مي کنيد بايد تعداد گام هايتان را افزايش دهيد به جاي اينکه اندازه گام هايتان را بيشتر کنيد. در واقع هر چه طول گام بيشتر باشد، ميزان پيچ خوردگي در ستون مهره ها بيشتر خواهد بود.

 شنا:

شنا بهترين ورزش براي کساني است که از کمردرد رنج مي برند. شنا نوعي درمان کامل براي مشکلات کمر است. وقتي که بدن در آب است، در حالت بي وزني است و از يک سري از قيد و بندها رها مي شود. در نتيجه ستون مهره ها تحت فشار و وزن بدن قرار ندارد.

انجام دادن حرکات در آب:

تمرینات بسیاری برای درمان کمر درد در آب موجود است که بسیار مفید است و بهتر است.

بیمار ابتدا روش صحیح انجام دادن این حرکات را زیر نظر مربی مربوطه آموزش ببیند و سپس به تنهایی انجام دهد. برای اجرای تمرینات در آب باید کل بدن تا زیر گردن در آب باشد به طوریکه سرشانه ها به طور کامل در آب باشد و پس از آن حرکات انجام شود.البته راه رفتن در آب با همین شرایط هم برای رفع کمردرد موثر است.

 دوچرخه سواري :

دوچرخه سواري به شرطي مناسب است که موقعيتي مناسب براي قرارگرفتن بر روي دوچرخه داشته باشيد (تناسب بين اندازه دوچرخه و ارتفاع بدن) و هيچ مشکل خاصي براي سطح ستون مهره ها ايجاد نشود.

در اين موارد حتماً با پزشک تان مشورت کنيد، او مي تواند تمرينات و حرکات مناسبي به شما پيشنهاد کند. انواعی از دوچرخه ثابت های موجود در باشگاه های ورزشی دارای پشتی و تکیه گاه هست، که برای افراد مبتلا به کمردرد مناسب است.

از دیگر نکات حائز اهمیت در درمان کمر درد با ورزش توجه به این است که هرگز ورزش خود را با دويدن سريع و طولاني شروع نکنيد و دوي سريع را به طور کلی فراموش کنيد زيرا زماني که مي دويد، در هر گام ستون مهره ها ۱۰ برابر وزن بدن را بايد تحمل کند. به علاوه موج هاي سختي در راستاي پاهاي شما بالا مي روند. در نتيجه، ستون مهره ها در معرض درد قرار خواهد گرفت.

اگر واقعاً اصرار داريد که بدويد، بايد احتياط کنيد و کفش هاي مناسبي بپوشيد که بتوانند از شدت شوک هاي وارده بر ستون مهره ها بکاهند. همچنین بدون مشورت با پزشک اقدام به دویدن نکنید.

روزانه 5 کیلومتر پیاده روی برای افراد دیابتی لازم است

  • کارشناسان انجمن دیابت آمریکا اعلام می‌کنند به 6 دلیل، پیاده روی عمده‌ترین راه مدیریت دیابت نوع 2 محسوب می‌شود: کنترل بهتر قند خون، کنترل وزن، بهبود سلامت قلب، رهایی از استرس، خواب بهتر، عوارض کمتر بیماری.

این در حالی است که انجمن دیابت آمریکا نیز اعلام کرده که در کنار رژیم غذایی مفید، مصرف به موقع داروها و … یکی از مهمترین راه‌های مدیریت دیابت نوع 2، ورزش است.
در برنامه‌های پیشگیری از دیابت نیز تاکید شده که انجام 150 دقیقه ورزش در هفته و از دست دادن 7 درصد از وزن بدن، به طور قابل توجهی شانس ابتلا به این بیماری را کاهش می‌دهد.
اما در صورت ابتلا به دیابت نوع 2، یکی از بهترین کارهایی که می‌توانید انجام دهید، راه رفتن است و آن هم تقریباً برابر با 5 کیلومتر در روز.
کارشناسان انجمن دیابت آمریکا اعلام می‌کنند به 6 دلیل، پیاده روی عمده‌ترین راه مدیریت دیابت نوع 2 محسوب می‌شود: کنترل بهتر قند خون، کنترل وزن، بهبود سلامت قلب، رهایی از استرس، خواب بهتر، عوارض کمتر بیماری.

روش صحیح پیاده روی

  • هدف نهایی شما در این مرحله باید این باشد که بتوانید مقدار پیاده‌روی خود را به 1000 قدم در روز برسانید. این تعداد یعنی مسیری حدود 8 کیلومتر.  شما می‌توانید نیمی از این قدم‌ها را تنها با خرید رفتن روزانه با پای پیاده تامین کنید. می‌توانید نیم دیگر آن را با رفتن روی تردمیل یا پیاده‌روی به قصد ورزش انجام دهید.

 

سارا باون‌شیا نویسنده مشهور تناسب‌اندام در روزنامه نیویورک‌تایمز و مشاور موفق برنامه پربیننده مادر دونده است. او با مجله‌های دیگری مثل شیپ هم همکاری داشته و در برنامه‌های تناسب‌اندام تلویزیون‌های مختلف حضور دارد. وي در این مطلب درباره روش‌های درست پیاده‌روی صحبت می‌کند. زندگی در این روزها معمولا وقت چندانی برای ورزش باقی نمی‌گذارد. اما هر کس باتوجه به زندگی و وقت اضافه‌ای که دارد، می‌تواند زمانی را برای پیاده‌روی اختصاص دهد. اگر بدانید چطور از پیاده‌روی نهایت استفاده را ببرید، می‌توانید با همان وقت کم به نتایج بزرگی برسید. توجه کنید که مراحل قابل تبدیل به هم هستند.

اگر بعضی وقت‌ها پیاده‌روی می‌کنید

حالت عادی: با 10 تا 15 دقیقه راه رفتن روی سطح صاف شروع کنید. بهتر است مسیرهایی را انتخاب کنید که در ابتدا صاف هستند و شیب ندارند. سعی نکنید آهسته راه بروید. این مقدار پیاده‌روی باید تقریبا معادل 2 هزار قدم شود. شما می‌توانید برای ورزش هدفمند از دستگاه‌های قدم شمار استفاده کنید. البته در حال حاضر بیشتر گوشی‌های تلفن همراه برنامه‌هایی دارند که به وسیله آنها می‌توان تعداد قدم‌ها یا مسیری که شخص طی می‌کند را مشخص کرد. اما به هر حال توجه کنید که شما برای تماشای مغازه‌های یک پاساژ نرفته‌اید. باید درست راه بروید تا کاری که می‌کنید پیاده‌روی محسوب شود.

نکته‌ها:

– هنگام راه رفتن صاف بایستید اما نه به این معنی که فشار بیش از حد به خود وارد کنید. سعی کنید در عین حال که پشت را صاف نگه داشته‌اید و با گردن صاف راه می‌روید، گردن، کمر و شانه‌ها را راحت و بی‌فشار نگه دارید. توصیه‌ من این است که سعی کنید از دست دادن وزن با تفریح توام باشد. شما باید از کاری که می‌کنید لذت ببرید تا بتوانید از آن نتیجه بگیرید. همین دید باعث می‌شود بتوانید آرام و بی‌فشار ورزش کنید و هنگام ورزش بیش از حد خسته نشوید و به بدن‌تان آسیب نرسانید.

– فشار روی کمر خود را به حداقل برسانید. برای این کار لازم نیست به عقب خم شوید. همین که در کل پیاده‌روی حواس‌تان باشد که کمرتان قوسی طبیعی داشته باشد کافی است.

– عضلات شکم خود را به آرامی هنگام ورزش منقبض و منبسط کنید. سعی کنید در بیشتر زمان ورزش شکم‌تان به داخل جمع شده باشد. این کار علاوه‌بر اینکه باعث تقویت عضلات شکم و جمع شدن آن می‌شود، فشار را از پشت برمی‌دارد و احتمال کمردرد را به حداقل می‌رساند.

اهداف:

هدف نهایی شما در این مرحله و بعد از اصلاح روش‌های پیاده‌روی باید این باشد که این راه رفتن را از گهگاه به 5 روز در هفته به طور منظم ارتقا دهید. برای اینکه به شما فشار نیاید از زمان بسیار کم شروع کنید و هر دو یا سه هفته 5 دقیقه به زمان پیاده‌روی خود بیفزایید. در این حالت بعد از دو تا سه ماه باید بتوانید 30 دقیقه به راحتی پیاده‌روی کنید. بعد از رسیدن به این زمان دیگر افزایش زمان را متوقف کنید و برای بهبود ورزش خود سرعت را بالا ببرید یا از جاهای شیب‌دار برای پیاده‌روی استفاده کنید. این کار باعث می‌شود در عین حال که به عادت خود وفادار مانده‌اید از خود حس رضایت بیشتری داشته باشید.

اگر هر روز پیاده‌روی می‌کنید

حالت عادی: این بخش برای کسانی مناسب است که به‌طور منظم 30 دقیقه در روز پیاده‌روی می‌کنند. اگر شما هم از این دسته هستید، وقتش است که در پیاده‌روی معمول خود کمی تغییر ایجاد کنید. برای این کار روی افزایش مسیر یا افزایش سرعت تمرکز کنید. شما می‌توانید زمان پیاده‌روی خود را تا 45 دقیقه بالا ببرید. البته لازم است در عین حال سرعت را هم بالا ببرید. می‌توانید برای اندازه‌گیری مسیر یک بار از اتومبیل استفاده کنید. یعنی با اتومبیل مسیر را بروید و از روی کیلومتر شمار اندازه مسیر را تعیین کنید. توجه کنید که برای راه‌رفتن سریع‌تر نباید اندازه قدم‌های خود را بالا ببرید، بلکه باید قدم‌های‌تان را سریع‌تر بردارید. قدم برداشتن بلند ممکن است به بدن شما آسیب برساند اما قدم‌های سریع باعث می‌شود فعالیت بیشتری داشته باشید و کالری بیشتری بسوزانید.

نکته‌ها:

– آرنج‌های خود را به اندازه 90 درجه خم كرده و سعی کنید آنها را مثل پاندول با زاویه خیلی کم و حرکات سریع عقب و جلو ببرید. در این وضعیت شما قادر خواهید بود آنها را سریع‌تر نوسان دهید که این کار می‌تواند به پاهای شما کمک کند سریع‌تر حرکت کنند و در نتیجه بیشتر کالری بسوزانید. برای اینکه به خودتان ثابت شود دست‌ها چقدر می‌توانند به پاها کمک کنند، می‌توانید یکی از دست‌های خود را ثابت نگه دارید و دست دیگر را به عقب و جلو حرکت دهید. می‌توانید بفهمید چقدر در حرکت پا موثر است.

اهداف:

هدف نهایی شما در این مرحله باید این باشد که بتوانید مقدار پیاده‌روی خود را به 1000 قدم در روز برسانید. این تعداد یعنی مسیری حدود 8 کیلومتر.  شما می‌توانید نیمی از این قدم‌ها را تنها با خرید رفتن روزانه با پای پیاده تامین کنید. می‌توانید نیم دیگر آن را با رفتن روی تردمیل یا پیاده‌روی به قصد ورزش انجام دهید.

اگر ورزشکار حرفه‌ای هستید

حالت عادی:

سریع‌ترین سرعتی که می‌توان در راه رفتن به دست آورد ورزش شما را به ورزشی استقامتی با سوخت کالری بالا تبدیل می‌کند. شما با سرعت بالا راه بروید اما اگر احساس کردید پاهای‌تان دارند غیرعادی حرکت می‌کنند، لازم است سرعت خود را پایين بیاورید. سرعت‌های بالاتر از این مقدار برای دویدن استفاده می‌شود.

نکته‌ها:

– اگر می‌خواهید بسیار تند راه بروید باید پاها را صاف نگه دارید و آرنج‌ها را خم کنید. سپس می‌توانید سریع قدم بردارید.

– سرعت در این مرحله باید حدود 200 قدم در هر دقیقه باشد. نباید از این حد زیاد بالاتر بروید.

اهداف:

شما می‌توانید از این مرحله هم گذر کنید. درواقع می‌توانید کوهنورد شوید. برای اینکه ورزش سنگین‌تری انجام دهید، می‌توانید مسیرهای شیب‌دار را برای پیاده‌روی انتخاب کنید. اول که شروع می‌کنید، می‌توانید در طول 45 دقیقه 10 دقیقه را به صورت پراکنده به سطوح شیب‌دار اختصاص دهید. کم‌کم که جلو می‌روید، می‌توانید سراسر 45 دقیقه را در شیب ورزش کنید. برای اینکه به شما فشار کمتری وارد شود، می‌توانید از سطوح با شیب کمتر شروع کنید و بعد آرام‌آرام شیب را افزایش دهید. البته شاید حوالی منزل یا محل کار شما سطوح متفاوت وجود نداشته باشد. در این صورت می‌توانید سرعت را با روش شیب تغییر دهید. یادتان باشد که حرکت روی شیب می‌تواند بدن شما را بسیار قوی‌تر کند. این کار مخصوصا می‌تواند روی ماهیچه‌های ساق پا و عضلات چهارسر ران تاثیر مثبت بگذارد. شیب منفی به مقدار زیاد به زانوها فشار می‌آورد اما در زمان کم می‌تواند باعث تقویت عضلات شود.