از هموگلوبین اصلاح شده خون مصنوعی ساخته شد

  • تحقیقات نشان می‌دهد هموگلوبین اصلاح‌شده به خودی خود سمی است و پروتئینی به نام متموگلوبین تشکیل می‌دهد. این پروتئین با اکسیژن ترکیب نمی‌شود و به همین دلیل میزان اکسیژن حمل شده به بافت‌ها توسط خون کاهش می‌یابد

 

محققان در حال توسعه هموگلوبینی هستند که از نظر شیمیایی اصلاح شده است و می‌تواند جایگزین خون شود.

به گزارش روز یکشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس دیلی، سلول‌های قرمز خون یکی از ضروری‌ترین فرآورده‌های خونی قابل انتقال هستند که سالانه جان میلیون ها انسان را در سراسر جهان نجات می‌دهند.

سلول‌های قرمز خون حاوی پروتئینی به نام هموگلوبین است که نقش حمل اکسیژن به بافت‌های بدن را برعهده دارند. محققان چینی در حال توسعه هموگلوبینی هستند که از نظر شیمیایی اصلاح شده است و می‌تواند جایگزین خون باشد.
تحقیقات نشان می‌دهد هموگلوبین اصلاح‌شده به خودی خود سمی است و پروتئینی به نام متموگلوبین تشکیل می‌دهد. این پروتئین با اکسیژن ترکیب نمی‌شود و به همین دلیل میزان اکسیژن حمل شده به بافت‌ها توسط خون کاهش می‌یابد؛ از طرفی متموگلوبین منجر به تولید پراکسیدهیدروژن شده که یکی از مهمترین دلایل آسیب به سلول است. به همین دلیل محققان در تلاشند تا هموگلوبین اصلاح‌شده را درون پوششی قرار دهند تا عوارض منفی این دستاورد کاهش یابد.
به این منظور از ماده‌ای به نام پلیدوپامین یا PDA استفاده می‌شود که کاربردهای زیست پزشکی گسترده‌ای دارد. مطالعات اولیه نشان می‌دهد هموگلوبین‌هایی که در پوشش PDA قرار می‌گیرند، هیچ یک از عوارض ذکر شده را نشان نمی‌دهند و علاوه بر حمل مقدار کافی اکسیژن، از تشکیل متموگلوبین و پراکسید هیدروژن جلوگیری می‌شود.
به علاوه در این حالت آسیب سلولی به حداقل کاهش می‌یابد و این بسته خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و رادیکال‌های آزاد را مهار می کند. نتایج این تحقیقات در نشریه ACS منتشر شده است.

احتمال حمله قلبی در آتش نشان ها بیشتر است

  • تیم مطالعه با بررسی تپش قلب و فشار خون هر آتش نشان ۳۰ دقیقه قبل از شروع تمرین اطفاء حریق و ۲۴ ساعت بعد از عملیات دریافتند آتش نشان ها در معرض کاهش فشارخون و افزایش لختگی خون قرار دارند.

 

 

یافته های یک مطالعه نشان می دهد گرمای شدید و فشار ناشی از آن، آتش نشان ها را در معرض ریسک بالای حمله قلبی قرار می دهد.

به گفته محققان اسکاتلندی، لازمه فیزیکی آتش نشانی احتمال تشکیل لخته های خونی و آسیب به عملکرد عروق خونی را به همراه دارد. این دو فاکتور با افزایش ریسک حمله قلبی و سکته مرتبط هستند.

این گزارش می تواند به توضیح این موضوع کمک کند که چرا بیماری قلبی علت اصلی مرگ در بین شجاع ترین افراد است.

محققان در یک تمرین شبیه سازی شده حریق، تغییرات فزیولوژیکی آتش نشان ها را به هنگام نجات یک قربانی گرفتار در حریق بررسی کردند.

نیکلاس میلز، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه ادینبرگ اسکاتلند، در این باره می گوید: «ما دریافتیم دمای مرکزی بدن به طور میانگین حدود ۲ درجه فارنهایت در طول ۲۰ دقیقه افزایش می یابد.»

وی در ادامه می افزاید: «و در نتیجه افزایش در میزان هموگلوبین (مولکول پروتئین موجود در سلول های قرمز خون که به لخته شدن خون کمک می کند) اتفاق می افتد چراکه بدن آب از دست داده و خون غلیظ تر شده است.»

این مطالعه بر فشار منحصربه فرد وارد به سیستم قلبی-عروقی که آتش نشان ها با آن روبرو هستند تاکید دارد.

تیم مطالعه با بررسی تپش قلب و فشار خون هر آتش نشان ۳۰ دقیقه قبل از شروع تمرین اطفاء حریق و ۲۴ ساعت بعد از عملیات دریافتند آتش نشان ها در معرض کاهش فشارخون و افزایش لختگی خون قرار دارند.

به گفته میلز، این تغییرات بیشتر ناشی از کم شدن آب بدن و افزایش خون منحرف شده به سوی پوست برای کمک به سردشدن بدن است.