-
مواد شيميايي موجود در دهانشويهها همچنين ممكن است با برخي افزودنيهاي غذايي كه روي دندانها باقي ماندهاند نيز واكنش دهند كه آن نيز به نوبهخود باعث لك شدن دندانها ميشود.
تحقيقات نشان ميدهد بسياري از دهانشويهها يعني تقريبا 26 درصد از آنها حاوي الكل هستند كه براي نفوذ به داخل پلاكهاي دنداني و از بين بردن آنها، به دهانشويهها اضافه شده است. اما الكل ميتواند باعث خشكي داخل دهان شده و در نهايت دهان را بدبو كند. دهانشويههاي حاوي الكل همچنين ممكن است خطر ابتلا به سرطانهاي دهان را افزايش دهد. بعضي از تركيبات موجود در خميردندان نيز ممكن است با فلورايد به كار رفته در دهانشويهها واكنش نشان داده و آن را بياثر كنند. به همين دليل بهتر است حداقل بين مسواك زدن و استفاده از دهانشويه نيم ساعت فاصله بيندازيد. تحقيقات نشان داده برخي دهانشويهها حتي ميتوانند باعث لك شدن دندانها شوند. اين موضوع بهدليل وجود يك تركيب شيميايي خاص در دهانشويههاست كه براي كاهش تعداد باكتريها و حذف پلاكها از روي دندان به كار ميرود.
استفاده زياد از دهانشويهها ميتواند باعث بروز واكنشهاي شيميايي روي ميناي دندان شده و قسمتهايي از آن را زرد كند. زرد شدن دندانها حتي ممكن است 10 روز بعد از شروع استفاده از دهانشويهها آغاز شود. مواد شيميايي موجود در دهانشويهها همچنين ممكن است با برخي افزودنيهاي غذايي كه روي دندانها باقي ماندهاند نيز واكنش دهند كه آن نيز به نوبهخود باعث لك شدن دندانها ميشود.