با طب سنتی کمردرد و دردهای کهنه و مزمن را درمان کنیم

  • دکتر غلامرضا کرد افشاری، متخصص طب سنتی گفت: در بسیاری از مواقع، کمر درد به دنبال برداشتن بار سنگین یا حرکات نادرست و قوز کردن، عارض می‌شود. گاهی علت دیگر، یعنی درد کلیه و حتی بیماری‌های ریه است که درد در کمر را ایجاد می‌کند

رژیم غذایی مقوی و متعادل که دارای مقدار کافی کلسیم، ویتامین D و فسفر داشته باشد بهترین رژیم برای درد کمر است،طب سنتی مناسبترین داروهای خود را برای درمان این مشکل به شما پیشنهاد می دهد

کمر درد، یکی از مشکلاتی است که در صورت ابتلا به آن، کیفیت زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می‌دهد و موجب کاهش عملکرد فرد می‌شود. بنابراین رعایت نکاتی هرچند ساده، در رفع این مشکل بی اثر نیست.

دکتر غلامرضا کرد افشاری، متخصص طب سنتی گفت: در بسیاری از مواقع، کمر درد به دنبال برداشتن بار سنگین یا حرکات نادرست و قوز کردن، عارض می‌شود. گاهی علت دیگر، یعنی درد کلیه و حتی بیماری‌های ریه است که درد در کمر را ایجاد می‌کند. بنابراین تشخیص صحیح علت کمر درد بسیار با اهمیت است، ولی در حالاتی که کمر درد و برداشتن جسم سنگین از زمین  یا شیوه نا صحیح نشستن باشد، استراحت و روغن مالی با روغن‌‌های گرم به همراه شب بر و بنفشه مفید است.

روغن مالی با روغن خرزهره در بهبود کمردرد‌های کهنه و مزمن مفید است.
وی افزود: به علاوه مداومت در خوردن مارچوبه و مویز بسیار مفید است. علاوه بر اینکه موادی چون زیره، رازیانه،‌ دارچین و زعفران و سبزیجاتی چون شوید، شنبلیله و جعفری و ماش توصیه می‌شود. در بین گوشت‌ها نیز گوشت پرندگان برای تسکین کمر درد، مناسبتر است.

بیماری دیابت ثانوی چیست و عوارض آن

  • کلیه ها حاوی میلیون ها خوشه عروقی بسیار کوچک هستندکه مسئول تصفیه خون می باشند. دیابت می تواند به این سیستم تصفیه ای آسیب وارد کند و و کلیه توانایی خود برای فیلتر کردن مواد زاید را کم کم از دست بدهدو نهایتا منجر به بیماری کلیه گردد(اطبا به آن نفروپاتی میگویند).

 

دیابت  ثانوی چیست؟
این بیماری هنگامی بوجود می آید که انسان داروهایی مصرف کرده باشد که آن داروها باعث کند شدن کار لوزالمعده شوند و یا حتی باعث از کار افتادن موقتی لوزالمعده(پانکراس) بشوند.این بیماری با قطع داروی مصرفی و یا کم کردن موقتی مصرف مواد قندی و نشاسته ای و غذاهای مصرفی درمان میشود لیکن قطع داروی مصرفی (به هر منظوری که شخص مصرف می کرده است حتما باید با نظر پزشک معالج باشد…) زیرا ممکن است برای پیشگیری از مضرات این کار پزشک دستورات دیگری بدهد و  یا داروی دیگری جایگزین نماید.
عوارض کلیوی دیابت:
کلیه ها حاوی میلیون ها خوشه عروقی بسیار کوچک هستندکه مسئول تصفیه خون می باشند. دیابت می تواند به این سیستم تصفیه ای آسیب وارد کند و و کلیه توانایی خود برای فیلتر کردن مواد زاید را کم کم از دست بدهدو نهایتا منجر به بیماری کلیه گردد(اطبا به آن نفروپاتی میگویند).بیماری های کلیوی معمولا خیلی نشانه ندارند تا اینکه تقریبا تمام عملکرد کلیه از بین رفته باشد.بعضی از علایم بیماری های کلیوی (اختصاصی نیستند)عبارتند از: تجمع مایع در بدن – بیخوابی – بی اشتهایی – ناراحتی معده – ضعف – مشکل در تمرکز حواس.که عرض کردم این ها علامت های اختصاصی نیستند یعنی ممکن است مربوط به بیماری های دیگر هم باشند و لذا باز هم تشخیص پزشک ملاک است.اگر خدای ناکرده این حالات برای فرد دیابتی پیش آید و تشخیص پزشکی هم گویای بروز مشکل در کلیه ها بوده باشد معمولا نیاز به دیالیز پیدا می شود. متخصصین توصیه می کنند که افراد دیابتی علاوه بر سایر چکهای لازمه حداقل سالی یک بار هم از لحاظ کلیه چک پزشکی حتما داشته باشند.
دیابت و دندان:
ممکن است دیابتی ها در برابر ابتلابه عفونت های شدید آسیب پذیر شوند.یکی از این عفونت ها عبارت است از مشکلات دندان ها و لثه ها. پزشکان معتقدند که لازم است حداقل روزی دو بار مسواک بزنند و روزی یک بار از نخ دندان استفاده کنند و سالانه دو بار به دندانپزشک مراجعه  و چک آپ شوند.دیابتی ها در موقعی که مشکلات دهان و دندان دارند نمی توانند خود سرانه هر دارویی را بخورند (تنها با تجویز پزشک مجازند.)بعضی از چرک خشککن ها  مثل آنتی بیوتیک آموکسی سیلین که معمولا برای عفونت های دندان هم تجویز میشوند ممکن است پزشک یا دندانپزشک مصرف آنرا برای فرد دیابتی (که مخصوصا مشکلات قلبی عروقی هم داشته باشد) صلاح نداند و برایش از داروی جایگزین استفاده نماید.

موبایل به سلامت کلیه ها آسیب می زند

 

  • یافته های این پژوهش که در مجله «دانشگاه علوم پزشکی قم» منتشر گردیده، نشان می دهد که وزن موش‌ها و وزن کلیه‌های آن ها، در اثر امواج الکترومغناطیسی حاصل از موبایل، دچار اختلاف معنی‌داری در گروه‌های آزمایش نسبت به گروه کنترل نشده است.

 

تلفن‌های همراه را امروزه می‌توان در دستان همه مشاهده نمود، از کودک چندماهه گرفته تا سالمندان چند صدماهه. ولی آیا استفاده از این وسایل هیچ خطری ندارد؟ نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد که پاسخ این سوال، حداقل در جانوران مدل، منفی است!

افزایش استفاده از وسایل الکتریکی در دهه های اخیر که اکثرا میدان‌های الکترومغناطیسی در محدوده ای دور خود به وجود می آورند، موجب شده که اثرات زیستی احتمالی این امواج بر رشد و نمو انسان و سایر موجودات زنده مورد توجه قرار گیرد.

در همین راستا، محققینی از دانشگاه لرستان و دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه مطالعه ای را انجام داده اند که در آن تغییرات پاتولوژیک ایجادشده توسط این گونه میدان ها با فرکانس پایین بر ساختار بافت کلیه ها مورد ارزیابی علمی قرار گرفته است.

بدین منظور محققین از موش های آزمایشگاهی به عنوان حیوان مدل و از دستگاه تلفن همراه به عنوان یکی از مهم ترین دستگاه های رایج این روزها در ایجاد امواج الکترومغناطیسی استفاده نموده اند.

در این رابطه، تعداد 80 سر موش، به‌صورت تصادفی به  4 گروه 20تایی تقسیم شدند. یکی از گروه ها تحت عنوان گروه «کنترل» هیچ‌گونه امواجی دریافت نکرد. ولی گروه‌های دیگر، به ترتیب به مدت 1، 2 و 3 ماه به صورت روزانه و هر روز 20 بار و هر بار 155 دقیقه در معرض میدان الکترومغناطیسی (امواج حاصل از موبایل) قرار گرفتند.

پس از انجام مراحل آزمایشی فوق، موش‌ها وزن‌گیری و سپس تشریح گردیده و بافت کلیه های آن ها مورد بررسی قرار گرفت.

یافته های این پژوهش که در مجله «دانشگاه علوم پزشکی قم» منتشر گردیده، نشان می دهد که وزن موش‌ها و وزن کلیه‌های آن ها، در اثر امواج الکترومغناطیسی حاصل از موبایل، دچار اختلاف معنی‌داری در گروه‌های آزمایش نسبت به گروه کنترل نشده است.

ولی بررسی های میکروسکوپی بافت کلیه های گروه‌های آزمایش، بیانگر تغییرات بافتی مختلفی در آن ها بوده و این تغییرات شامل موارد زیر بوده اند: افزایش جریان خون ‌عروق کلیه، خرابی بافت و نکروزه شدن سلول‌های مربوط به لوله های کوچک و کلاف های مویرگی کلیه موسوم به توبول‌ها و گلومرول‌ها، نشتی سلول‌های آماسی و خون ریزی در بافت های بینابینی.

نتیجه گیری محققین از این پژوهش، نشان از آن دارد که امواج حاصل از موبایل در اثر کاربرد طولانی‌مدت می توانند بر ساختار بافتی کلیه اثرات مخرب داشته باشند.

لذا با توجه به این موضوع که چنین اثراتی ممکن است به طور مشابهی در سایر موجودات و حتی انسان ها دیده شوند، بایستی از به کارگیری طولانی مدت این وسایل ارتباطی اجتناب نمود.