عفونت واژن را کم اهمیت ندانیم

  • واژینوز باکتریال در واقع یک سندرم ناشی از عدم تعادل انواع مختلف باکتری ها در واژن است.  در مهبل (واژن) موجودات سالم متعددی وجود دارند که به طور طبیعی زندگی می کنند. اکثریت این موجودات سالم حدود 95 درصد متعلق به یک نوع باکتری به نام لاکتوباسیلوس است.

 

شاید به هزاران دلیل عفونت های ناحیه واژن نادیده گرفته شوند و حتی این سهل انگاری به بیماری های خطرناک تر  و از دست دادن سلامت عمومی بدن منجر شود. اما زمانی که در مورد این بیماری اطلاعات بیشتری داشته باشیم شاید بهتر با آن مقابله کنیم و سلامت کلی بدن خود را حفظ کنیم.

واژینوز باکتریال (BV)  یکی از شایع ترین نوع عفونت های واژن است که به عنوان واژینیت شناخته شده است. دو عفونت دیگر  یکی می تریکومونا است که  یک بیماری مسری جنسی است و  دیگری به نام عفونت های قارچی معمول شناخته شده است.

واژینوز باکتریال اغلب نادیده گرفته می شود و یا تشخیص داده نمی شود. با این حال. همان طور که حدود یک سوم از زنان در ایالات متحده دارای واژینوز باکتریال هستند. با توجه و تحقیقات بیشتر نشان می دهد که BV  اگر درمان نشود می تواند به عوارض قابل توجهی، از جمله زایمان زودرس، عفونت پس از زایمان، بیماری التهابی لگن (PID)، عوارض بعد از جراحی (بعد از سقط، هیسترکتومی، سزارین)، افزایش آسیب پذیری نسبت به عفونت HIV و احتمالا ناباروری منجر شود.

واژینوز باکتریال در حال حاضر یک بیماری مقاربتی در نظر گرفته می شود. زنانی که یک شریک جنسی جدید  دارند در معرض خطر واژینوز باکتریال هستند. گرچه گاهی این بیماری هرگز تشخیص داده نمی شود. دوش واژینال نیز به نظر می رسد باعث افزایش خطر ابتلا به واژینوز باکتریال شود که نباید از آن غافل شوید.

انواع مختلفی از لاکتوباسیلوس وجود دارد که حداقل یکی از آنها مسئول حفظ pH  مهبل (واژن) در سطوح طبیعی است. هنگامی که این سطوح نامتعادل شوند، میکروارگانیسم های خاص ممکن است به صورت غیر نرمال منجر به عفونت درجه پایین شوند که اغلب باعث تولید ترشحات غیر طبیعی واژن می شوند.

واژینوز باکتریال در گذشته با نام های مختلف ، از جمله واژینیت غیر اختصاصی و گاردنرلا واژینالیس واژینیت نامیده شده است. به خاطر داشته باشید، در گذشته این بیماری شاید نام ساده ای داشته است اما هیچ چیز ساده ای در مورد این بیماری وجود ندارد که بتوان آن را بی ضرر دانست. همان طور که قبلا به یک باور تبدیل شده بود که این بیماری بی خطر است.

واژینوز باکتریال در واقع یک سندرم ناشی از عدم تعادل انواع مختلف باکتری ها در واژن است.  در مهبل (واژن) موجودات سالم متعددی وجود دارند که به طور طبیعی زندگی می کنند. اکثریت این موجودات سالم حدود 95 درصد متعلق به یک نوع باکتری به نام لاکتوباسیلوس است.

تشخیص عفونت واژن:

با توجه به نتایج منفی که در حال حاضر به واژینوز باکتریال (BV) مرتبط است، مهم این است که زنان تست این بیماری را انجام دهند و درمان شوند. اما بررسی ها نشان می دهند که اکثر متخصصان مراقبت های بهداشتی به طور معمول تست را برای تشخیص و یا درمان واژینوز باکتریال انجام نمی دهند.  با این حال حدود 29 درصد از زنان بین 14 تا 49 سال و 50 درصد از زنان آمریکایی آفریقایی تبار واژینوز باکتریال دارند.

علامت شایع واژینوز باکتریال:

یکی از اصلی ترین علامت های واژینوز باکتریال داشتن ترشحات و بوی ناخوشایند واژن است. زنان ممکن است به راحتی واژینوز باکتریال را به عنوان یک عفونت قارچی ساده که توسط رشد بیش از حد قارچ کاندیدا آلبیکانس ایجاد شده است اشتباه بگیرند. با این حال، واژینوز باکتریال نیاز به درمان های مختلف دارد. بنابراین مهم است که شما بتوانید ابتدا تشخیص دقیقی از آن داشته باشید. علاوه بر این، شما ممکن است بیش از یک نوع  مشکل واژینیت همان زمان داشته باشید. به طوری که داشتن یک عفونت قارچی به این معنا نیست که شما نمی توانید واژینوز باکتریال را نیز داشته باشید. با این حال این امر و داشتن علامت حتماً باید پیگیری و درمان شود تا از عوارض سنگین آن جلوگیری شود.

معنی استراحت مطلق در دوران بارداری چیست

 

  • از چندین دهه قبل تا کنون، استراحت مطلق در بسیاری از عوارض بارداری توصیه می شود. بارداری‌های دو یا چند قلوئی و مواردی که در آن احتمال زایمان زودرس می رود (نظیر نارسایی دهانه رحم)، شایعترین مواردی هستند که استراحت مطلق در آنها تجویز می شود.

 

استراحت مطلق چیست؟ این بدان معناست که پزشک توصیه می کند که اکثر اوقات یا تمام اوقات روز را باید در بستر بماند. استراحت مطلق ممکن است از چند روز تا چند ماه طول بکشد.

در صورتی که شما واقعاً خسته و بی انرژی باشید استراحت مطلق توصیه خوبی است ولی اکثر خانم های باردار بعد از چند روز از این کار ناراحت و ناراضی می شوند و اگر چند روز استراحت تبدیل به چند هفته شود بیش از آنکه جنبه استراحت داشته باشد حالت شکنجه خواهد داشت.

این مسئله بستگی به عوامل زیادی دارد. برای استراحت مطلق تعریف استانداردی وجود ندارد بنابراین به تشخیص پزشک بستگی خواهد داشت. به طور کلی، استراحت مطلق یعنی اینکه شما ۲۴ ساعت شبانه روز را در رختخواب بمانید و فقط برای رفتن به دستشوئی از جا برخیزید (و حتی بعضی از خانمها از پوشکهای مخصوص استفاده می کنند).

پزشک به شما توصیه خواهد کرد که اکثر ساعات بر یک پهلو بخوابید زیرا فشار رحم از روی ورید اجوف تحتانی که خون را از قسمت پائین بدن به قلب می رساند برداشته می شود.

بعضی از پزشکان انواع دیگری از استراحت را که تا این اندازه شدید نیست توصیه می کنند. مثلاً شما می توانید در منزل بمانید و در رختخواب استراحت کنید و گاهی نیز بیرون رفته و البته با اتومبیل به گردش بپردازید (معمولاً فقط برای مراجعه به پزشک) و در منزل نیز غذا بپزید و دوش بگیرید. حتی ممکن است به شما توصیه شود که کمی از فعالیتهای خود بکاهید و فقط چند ساعت در روز در رختخواب بمانید.

چرا استراحت مطلق توصیه می شود؟

از چندین دهه قبل تا کنون، استراحت مطلق در بسیاری از عوارض بارداری توصیه می شود. بارداری‌های دو یا چند قلوئی و مواردی که در آن احتمال زایمان زودرس می رود (نظیر نارسایی دهانه رحم)، شایعترین مواردی هستند که استراحت مطلق در آنها تجویز می شود.

همچنین اگر پزشک به عدم رشد صحیح جنین مشکوک باشد (محدودیت رشد در داخل رحم) و یا جفت سرراهی (قرار گرفتن جفت در قسمت پائین رحم و یا در دهانه رحم) وجود داشته باشد، استراحت مطلق تجویز خواهد کرد.

و بالاخره اگر افزایش فشار خون بارداری یا پره اکلامپسی خفیف وجود داشته باشد به شما توصیه می شود که در منزل در رختخواب بمانید تا فشار خون تحت کنترل درآید.

در رابطه با مفید بودن استراحت مطلق مطالعات بسیار کمی انجام گرفته است بنابراین مشخص نیست که استراحت مطلق در بسیاری از موارد فایده ای داشته باشد.

تا امروز اطلاعات کافی جهت تایید یا رد مزایای استراحت در جفت سرراهی، افزایش خفیف فشار خون بارداری یا پره اکلامپسی، نارسائی دهانه رحم، و یا احتمال زایمان زودرس در بارداری های تک قلو در دست نیست.

از طرف دیگر، بسیاری از مطالعات مزایای استراحت مطلق در بیمارستان را درمورد بارداریهای دوقلو مورد بررسی قرار داده اند و هیچکدام به این نتیجه نرسیده اند که این عمل خطر زایمان زودرس را می کاهد.

در حقیقت در یک مطالعه حتی نشان داده شد که استراحت مطلق در بیمارستان خطر زایمان زودرس را افزایش می دهد. (متاسفانه تاکنون مطالعه خوبی در مورد استراحت مطلق در منزل برای بارداری های دوقلو انجام نگرفته است).

تنها یک مطالعه کوچک تا به امروز تاثیر استراحت مطلق را در محدودیت رشد در داخل رحم مورد بررسی قرار داده است و به این نتیجه رسیده است که به نظر نمی رسد استراحت مطلق کمکی به این امر بکند.

در این زمینه مطالعات علمی بیشتری لازم است. در عین حال کارشناسان در مورد زنان و چگونگی استراحت مطلق اختلاف نظر دارند. بسیاری از پزشکان معتقدند که تا زمانی که شواهد کافی بر علیه استراحت مطلق وجود ندارد، امتحان آن ارزشمند است.

بعضی دیگر معتقدند که استراحت مطلق خود می تواند دارای آثار منفی باشد و نباید آن را به خانمها توصیه نمود مگر آنکه مطمئن باشید فواید آن بیش از ضررش است.

این پزشکان بر این عقیده اند که استراحت مطلق باید در موارد بسیار محدودی تجویز شود و در بسیاری از موارد تنها کافی است خانم ها از فعالیت خود بکاهند، شغل خود را رها کنند، از بلند کردن اشیاء سنگین و یا ایستادن به مدت طولانی بپرهیزند، و فقط روزی چند ساعت در رختخواب استراحت کنند.

درچه مواردی استراحت مطلق مضر است؟

استراحت در رختخواب ممکن است به سلامت شما لطمه وارد کند. استراحت مطلق به مدت طولانی خطر تشکیل لخته را افزایش می دهد. (در بعضی شرایط ممکن است حتی هپارین برای پیشگیری از تشکیل لخته تجویز شود.

به علاوه، از آنجایی که شما از عضلات، قلب و ریه هایتان به اندازه کافی استفاده نمی کنید، توان و نیروی خود را تا حد زیادی از دست می دهید وخیلی زود خسته می شوید.

بی خوابی از دیگر عوارض استراحت مطلق است. تغییرات متابولیسم، از دست رفتن توده استخوانی، به وجود آمدن انواع دردها، احساس بی حوصلگی و تنهایی به سلامت روانی شما آسیب وارد می کند. وقتی رفته رفته دوران استراحت مطلق به سر می رسد هفته ها طول می کشد تا نیروی شما بازگردد و این امر نگهداری از نوزاد را مشکل می سازد.

زندگی محدود به بستر می تواند کابوس و خسران مالی به شما و خانواده تان وارد سازد. ممکن است شما مجبور شوید قبل از زمانی که پیش بینی کرده بودید شغلتان را ترک کنید و یا کسی را استخدام کنید که از کودکانتان مراقبت کند. هنگام استراحت مطلق باید یک نفر ۲۴ ساعته در خدمت شما باشد تا غذا و سایر مایحتاج را به شما برساند.