بیماری های قلبی غافلگیر می کنند

hhh1525

  • آسیب عروقی ناشی از افزایش قند خون باعث تخریب جداری رگها شده، بیمار را در معرض بیماریهاي قلبی عروقی و سکتههاي قلبی و مغزی قرار ميدهد.

شایعترین و مهمترین ریسکفاکتورهای قلبی عبارتند از:
  •   دیس لیپیدمیا:

یعنی اختلال در متابولیسم چربیها. زمانی که تعادل چربیهای خون به دلیل دریافت، مصرف و یا سوختوساز به هم میخورد ذخیره چربی افزایش یافته و باعث رسوب چربی در بافتهای بدن بالاخص جدار داخلی رگها میگردد. این اختلال سبب تنگی و سخت شدن عروق و چاقی میشود که در نهایت فرد را به سمت بیماریهاي قلبی عروقی میبرد.

  •   هایپر تنشن یا پر فشاری خون:

افزایش فشار خون میتواند کارکرد قلب و عروق را دچار مشکل نموده و باعث سکتههاي قلبی و یا مغزی گردد.

  •   دیابت یا مرض قند:

آسیب عروقی ناشی از افزایش قند خون باعث تخریب جداری رگها شده، بیمار را در معرض بیماریهاي قلبی عروقی و سکتههاي قلبی و مغزی قرار ميدهد.
بیش از ۶0درصد افراد دیابتی به دلیل بیماریهاي قلبی فوت میکنند.

  •   سیگار:

مصرف سیگار علاوه بر آسیب به اعضای مختلف بدن ( مغز، کلیه، پوست و…) و اختلال در کارکرد سیستم ایمنی و هورمونی و فعالیت جنسی، بروز
بیماریهاي قلبی عروقی را نيز چندین برابر مینماید.افراد سیگاری هم خود و هم اطرافیان خود را به سمت بیماریهاي قلبی میبرند.

  •   زمینه ژنتیکی و ارثی:

افرادی که بستگان درجه اول آنها زیر سن ۵۰ سالگی دچار بیماریهاي قلبی عروقی هستند با احتمال بیشتری در معرض بیماری قلبی هستند این افراد بهتر است سالی ۲ بار کنترل قلبی شوند.

  •   تیپ شخصیتی:

افراد دارای تيپ هاي شخصیتي مختلفی میباشند. در تیپ شخصیتی A افراد دقیق، حساس  و غالبا مدیر هستند و با کوچکترین استرس سریعا برانگیخته میشوند.

  •   اضطراب و افسردگی:

از عوامل بسیار مهم در بروز و تشدید بیماری قلبی  بهشمار میرود که امروزه بیشتر شاهد آن هستیم.
اختلال خلق، کم تحملی، زود رنجی، بی خوابی، ناامیدی، یبوست، افزایش یا کاهش ضربان بدون علت، بدبینی، خشونت، خستگی و کسلی، بیانگیزگی، عدم تمایل به شرکت در فعالیتهاي گروهی، نگرانی و … از علائم  اضطراب و افسردگی است .

  •   کم تحرکی:

عدم فعالیتهاي ورزشی باعث افزایش احتمال بروز بیماریهاي قلبی میشود. تنها حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه ورزش منظم روزمره میتواند بیش از ۵۰درصد از بیماریهای قلبی پیشگیری نماید.


 

نقش رژیم غذایی در بیماریهاي قلبی؟

از عوامل بسیارمهم در بروز بیماریهاي قلبی نوع رژیم غذایی افراد است.رژیمهاي پر چربی و پرکالری و پرنمک در کنار کمتحرکی و زندگی شهرنشینی و طبخ ناسالم مواد غذایی بهخصوص روغنها و استفاده از مواد غذایی با ارزش غذایی پایین مانند مواد غذایی آماده به طبخ، سوسیس و کالباس ومصرف کم میوه و سبزیجات تازه  و ماهی میتواند باعث بروز بیماریهاي متابولیک و در نهایت ایجاد بیماریهاي قلبی عروقی شود.اصلاح ساختار زندگی، هم از لحاظ جسمی و هم از لحاظ روحی و رعایت موارد ذکر شده باعث پیشگیری از بسیاری بیماریها بالاخص بیماریهاي قلبی عروقی میگردد.


تستهای قلبي

 

  •  تستهای خونی شامل:
  1. عمومی (کلسترول خوب و بد، تریگلیسیرید، قند، تیروئید)تخصصی ( تروپونین؛ CK-MB و هموسیستین)
  2.  رادیوگرافی قفسه سینه
  3.  نوار قلب
  4.  تست ورزش
  5.  تالیوم اسکن قلب
  6.  آنژیوگرافی
  7.  سی تی آنژیو
  8.  اکو کاردیو گرافی تفسیر هریک از تست هاي فوق به عهده پزشک میباشد.

اگر بیماری قلبی دارید مراقب استخوان های خود باشید

images

  • شايد بالا بودن برخي از هورمون‌ها در بدن بتواند ارتباط بين بيماري‌هاي قلبي و پوكي استخوان را توضيح دهد. علاوه بر آن بيماران قلبي تحرك كمتري دارند و به‌دليل رژيم غذايي خاصي كه بايد رعايت كنند

محققان كانادايي متوجه شدند 12 درصد از افرادي كه دچار بيماري‌هاي قلبي هستند در آينده پوكي استخوان متوسط يا شديد را تجربه خواهند كرد.

اين در حالي است كه فقط تعداد كمي از بيماران قلبي كه از پوكي استخوان رنج مي‌برند به درستي تحت درمان قرار مي‌گيرند.پوكي استخوان معمولا در بسياري از بيماران شناخته نمي‌شود، چرا كه علائم مشخصي ندارد. در اين بيماري كه در بين زنان شيوع بيشتري دارد، استخوان‌ها به‌تدريج ضعيف مي‌شوند و بعد از مدتي بر اثر كوچك‌ترين ضربه دچار شكستگي مي‌شوند.

محققان معتقدند اين بيماري در بين بيماران قلبي شيوع بيشتري دارد و به همين دليل پزشكان بايد هنگام معاينه بيماران خود، به پوكي استخوان هم توجه داشته باشند.

شايد بالا بودن برخي از هورمون‌ها در بدن بتواند ارتباط بين بيماري‌هاي قلبي و پوكي استخوان را توضيح دهد. علاوه بر آن بيماران قلبي تحرك كمتري دارند و به‌دليل رژيم غذايي خاصي كه بايد رعايت كنند ممكن است بيشتر در معرض پوكي استخوان قرار بگيرند.كارشناسان مصرف لبنيات را در پيشگيري از ابتلا به اين بيماري موثر مي‌دانند.