روغن زیتون برای سلامت کبد مفید است

  • مطالعه انجام شده بر روی موش ها نشان داد هیدروکسی تیروزول قادر به کاهش آنزیم های کبدی مرتبط با ایجاد عدم توازن در ترکیب اسیدچرب کبد، مغز، و قلب و همچنین افزایش فعالیت آنهاست.

طبق نتایج یک مطالعه، ترکیب موجود در روغن زیتون فوق خام به شکل قابل توجهی موجب کاهش علائم مقاومت انسولین و بیماری کبد چرب غیرالکلی می شود.

 « هیدروکسی تیروزول» پلی فنول یافت شده در روغن زیتون فوق خام و تصفیه نشده، دارای خواص آنتی اکسیدانی بوده که نقش مهمی در سلامت دارد.

رودریگو والنزوئلا، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه شیلی، در این باره می گوید: «تحقیق ما نشان می دهد که در موش های تغذیه شده با رژیم غذایی پرچرب، هیدروکسی تیروزول تاثیری حفاظتی بر کبد خواهد داشت.»

مطالعه انجام شده بر روی موش ها نشان داد هیدروکسی تیروزول قادر به کاهش آنزیم های کبدی مرتبط با ایجاد عدم توازن در ترکیب اسیدچرب کبد، مغز، و قلب و همچنین افزایش فعالیت آنهاست.

والنزوئلا در ادامه افزود: «ما اثبات کردیم که این ترکیب می تواند نقش حفاظتی در مقابل فشار اکسایشی و ترکیب مضر اسیدچرب موجود در کبد، قلب و مغز ناشی از رژیم غذایی پرچرب داشته باشد.»

در این مطالعه به چهار گروه متشکل از ۱۲ تا ۱۴ موش، رژیم غذایی پرچرب (۶۰ درصد چربی) یا رژیم غذایی کنترل (۱۰ درصد چربی)، همراه با مکمل ۵mg هیدروکسی تیروزول به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به مدت ۱۲ هفته داده شد و به برخی هم این مکمل داد نشد.

نتایج آشکار ساخت افزودن دوز نسبتا پایین هیدروکسی تیروزول به رژیم غذایی قادر به برگرداندن تاثیر فشار اکسایشی مرتبط با بیماری کبد چرب بود. همچنین هیدروکسی تیروزول موجب افزایش سطح لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) یا کلسترول بد شد.

با این حال محققان تاکید دارند این یافته ها باید بر روی انسان ها هم به اثبات برسد.

چیز برگر کبد را تخریب می کند

 

  • آزمایش‌ها نشان داد که روغن پالم باعث افزایش فوری تجمع چربی در کبد و افزایش تولید قند در کبد، در نهایت کاهش حساسیت به انسولین می‌گردد. این تغییرات ممکن است در درازمدت به دیابت نوع ۲ منجر شود.

اگر هر از چند گاهی چیز برگر می‌خورید، بهتر است دیگر هرگز همبرگر و چیز برگر نخورید! زیرا خوردن حتی یک چیزبرگر هم باعث اختلال در سوخت و ساز کبد می‌گردد. در ادامه این مطلب را به نقل از سلامت نیوز بخوانید.

کارشناسان حوزه بهداشت و سلامت هشدار داده‌اند که مصرف یک وعده بزرگ غذای چرب، حساسیت بدن به انسولین را کاهش می‌دهد. در نتیجه خوردن غذای چرب به طور فوری میزان‌های چربی مرتبط با بیماری قلبی را بالا می‌برد.
بدن ما در ابتدا می‌تواند از این ضربه ناشی از خوردن غذای چرب بهبود یابد، اما در صورتی که این کار به صورت عادتی منظم درآید، ممکن است آسیب‌های مزمن ایجاد کند.

پژوهشگران مرکز دیابت آلمان در دوسلدورف آلمان، با انجام آزمایش بر ۱۴ مرد ۲۰ تا ۴۰ ساله سالم لاغراندام، آن‌ها را واداشتند که یک دوز روغن پالم با طعم وانیل بخورند. مقدار چربی‌های اشباع شده در این روغن پالم معادل چربی‌های اشباع‌شده در یک چیزبرگر به همراه یک ظرف بزرگ سیب‌زمینی سرخ‌کرده بود.

آزمایش‌ها نشان داد که روغن پالم باعث افزایش فوری تجمع چربی در کبد و افزایش تولید قند در کبد، در نهایت کاهش حساسیت به انسولین می‌گردد. این تغییرات ممکن است در درازمدت به دیابت نوع ۲ منجر شود.

کبد چرب نیز باعث بروز بیماری‌های خطرناک بسیاری برای این عضو و دیگر اعضای بدن می‌گردد.