ترفندهای آشپزخانه را بشناسیم

20164136637851390a

  • براي پيشگيري از كپك زدن ترشي يا مربا كافي است مقداري گلپر به ترشي و مقداري دارچين به مرباي خود اضافه كنيد. اين مواد به‌دليل خاصيت ضدعفوني كننده‌اي كه دارند مانع از كپك زدن مي‌شوند.

دانستن اين نكات به شما كمك مي‌كند تا در شرايط خاص بتوانيد با راه‌حل‌هاي ساده مشكلاتي را كه در طول روز در آشپزخانه تجربه مي‌كنيد، پشت سر بگذاريد.

اگر بعد از پاك كردن بادنجان يا خرد كردن سبزي سرانگشتان و كف دست‌تان رنگي شده و رنگ پوست بادنجان يا سبزي را به‌خود گرفته است پيش از آن‌كه آن را با صابون بشوييد با كمك پنبه آغشته به الكل يا آب ژاول دست‌هاي‌تان را پاك كنيد.

اگر درون سطل نگهداري از برنج‌تان حشره‌هاي ريز و كوچك مي‌بينيد براي از بين بردن آن‌ها توصيه مي‌كنيم مقداري نمك لابه‌لاي برنج بپاشيد. اما حتما مراقب باشيد كه هنگام استفاده از برنج آن را به‌خوبي بشوئيد.

براي پيشگيري از فاسد شدن سبزي‌هاي در يخچال مراقب باشيد در موقع جابه‌جا كردن مواد‌غذايي حتما گوشت و ماهي را جدا از سبزي‌ها و ميوه‌ها قرار دهيد.

ادويه‌ها و سبزي‌هاي معطر را همواره درون شيشه‌ها و ظروف در بسته نگاه داريد. نگهداري آن‌ها در ظروف در باز بو و عطر اين گياهان را از بين مي‌برد.

پس از سرخ كردن سير و پياز در خانه براي از بين رفتن بوي غذا مي‌توانيد از دانه‌هاي معطر قهوه و دارچين استفاده كنيد.

براي پيشگيري از كپك زدن ترشي يا مربا كافي است مقداري گلپر به ترشي و مقداري دارچين به مرباي خود اضافه كنيد. اين مواد به‌دليل خاصيت ضدعفوني كننده‌اي كه دارند مانع از كپك زدن مي‌شوند.

براي نچسبيدن سيب زميني خرد شده به ماهيتابه هنگام سرخ شدن پس از داغ شدن روغن كمي نمك درون ظرف بريزيد.

میلیونها میکروب در آشپزخانه ها زندگی می کنند

7084_287

 

  • به‌جای اینکه مدام دنبال سوسک‌ها باشید و فریاد بکشید، در فاضلاب آشپزخانه را باز کنید و بدانید که در هر سانتی‌متر مربع آن، میلیون‌ها میکروب زندگی می‌کنند.

 

 

آشپزخانه‌ها محیط خوبی هستند. علاوه بر خوبی، محیط خوشمزه‌ای هستند که تکرار حروفش هم آب در دهان ما راه می‌اندازد، چه رسد به اینکه در خانه‌ای زندگی کنیم که همیشه عطر خوش غذا در آن ‌پیچیده است اما گاه این شیرینی، تلخ می‌شود چراکه آشپزخانه علاوه بر اینکه یک محیط مناسب و دوست‌داشتنی برای ماست، برای میکروب‌ها هم هست و شرایط خوبی را برای رشد و تکثیر سریع میکروب‌ها ایجاد می‌کند.

بهتر است این مطلب را در آشپزخانه بخوانید و همزمان با آن نگاهی به گوشه و کنار این قسمت خوشمزه خانه بیندازید.

اول از سینک ظرفشویی، یخچال و تخته‌های آشپزخانه شروع کنید چراکه اینجا بیشترین محل تجمع و تکثیر میکروب‌هاست. اگر بدانید دانشمندان،4میلیون میکروارگانیسم در کهنه‌های گردگیری و نظافت کشف کرده‌اند، حتماً از پارچه‌های یک‌بار مصرف استفاده می‌کنید و یا اینکه این پارچه‌ها را با آب 60 درجه سانتیگراد خوب شست‌وشو می دهید. البته فراموش نکنید میکروب‌ها خیلی سخت‌جان هستند و برای اینکه شما همه شانس آنها را برای رشد و تکثیرشان بگیرید، حتماً باید سطوح کاری آشپزخانه (مثل صفحه و سینک ظرفشویی) را به‌طور منظم با آب داغ شست‌وشو دهید.

به‌جای اینکه مدام دنبال سوسک‌ها باشید و فریاد بکشید، در فاضلاب آشپزخانه را باز کنید و بدانید که در هر سانتی‌متر مربع آن، میلیون‌ها میکروب زندگی می‌کنند. برای مقابله با این میلیون‌ها میکروب، بهترین راه، پاکیزگی و گندزدایی این سطوح با استفاده از آب تصفیه‌شده داغ و یا آب داغ به همراه نمک قلیایی است، نمکی که از داروخانه‌ها می‌توان تهیه کرد.
از دسته چاقو‌ها هم غافل نشوید که می‌توانند سر شما را ببرند خصوصا اگر جنسشان از چوب باشد. البته این چاقوها به مرور زمان خورده و نرم شده و محل تجمع میکروب‌ها می‌شوند.
محل قرارگیری نان‌های خشک، سطل آشغال و موادی که باید دور ریخته شوند هم باید مورد بازنگری قرار گیرد.
قرار گرفتن آشغال و زباله در سطل‌های بدون درپوش، آن هم در فضایی که مملو از مواد خوراکی است که به‌سرعت میکروب را به خود جلب می‌کنند، یکی از خطرناک‌ترین راه‌هاست.
گشت ایمنی ما در آشپزخانه با باز‌کردن در فر گاز یا مایکروفر به پایان می‌رسد. شما غذا و کیک پخته‌اید و بدون توجه به قسمت‌های جا مانده غذا و خوراکی لذیذی که پخته‌اید، ناخودآگاه سوسک و مورچه را به خانه‌تان دعوت کرده‌اید.

7085_865