در فصل گرما و تابستان از کدام عطر و ادکلن استفاده کنیم

  • یکی از ظریف ترین و زنانه ترین عطرهای تابستانه، گوچی بلوم است. همانطور که از نام این عطر پیداست، از ترکیب گل های سفیدی چون یاس ساخته شده است. بنابراین اگر از اسانس های گل خوشتان می آید، بی شک عاشق این عطر خواهید شد.

 

تابستان فصلی است که نیاز ما به عطر و ادکلن بیش از فصل های دیگر است. هر فصل عطرهای مخصوص به خود را دارد، به عنوان مثال در زمستان عطرهایی با اسانس گرم بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند، در حالی که در تابستان اسانس های سبک و خنک تر طرفداران بیشتری دارد. اگر شما هم دوست دارید که تابستان امسال را خوشبوتر از همیشه بگذرانید، از محبوب ترین عطرهای تابستانه ای که در ادامه به شما معرفی می کنیم، مصرف کنید.

1. Velvet Haze
عطر ولوت هیز از عطرهایی ست که همیشه طرفداران زیادی دارد. این عطر از ترکیب اسانس هایی چون نارگیل، برگ پچولی، شکلات و مشک وحشی تشکیل شده است. ترکیب این اسانس ها در کنار هم رایحه ای دلنشین و تاثیرگذار را تشکیل می دهند.

 


2. Kilian Love the Way
علت محبوبیت این عطر، منحصر بفرد بودن آن است. ترکیب اسانس هایی چون ترنج، نارگیل، بهار نارنج و یاس این عطر را متفاوت از دیگر برندها کرده است. این عطر در عین خنکی، رایحه ای شیرین نیز دارد که می تواند انتخاب فوق العاده ای برای روزهای گرم تابستان تان باشد.

 


3. Marc Jacobs Decadence
اگر دوست دارید که عطری کاملا خنک و تابستانه را به کلکسیون عطرهای خود اضافه کنید، ما این مدل از عطر مارک جاکوبز را به شما پیشنهاد می دهیم. این عطر برای مراسم رسمی، مانند محیط های اداری یا جلسات کاری بسیار مناسب است. از اسانس های آن می توان به یاسمین، عنبر و تمشک اشاره کرد.

 


4. Elizabeth & James Nirvana
یکی از عطرهایی که برای میهمانی های شبانه و ملاقات های عاشقانه در فصلی چون تابستان مناسب است، عطر الیزابت اند جیمز نیروانا می باشد. این عطر از اسانس های ساده ای چون چوب بلوط و وانیل تشکیل شده است، از این رو مورد پسند هر فرد خوش سلیقه ای قرار خواهد گرفت.

 


5. Jo Malone English Oak & Hazelnut
نام عطر جو مالون را همیشه در میان محبوب ترین عطرها خواهید دید. جدیدترین مدل آن با نام Oak & Hazelnut نیز طرفداران بسیاری پیدا کرده است. این عطر تخیل شما را تحت تاثیر قرار داده، به طوری که پس از استفاده از آن، احساس می کنید که در جنگلی سر سبز در حال قدم زدن هستید.

 


6. Estée Lauder Bronze Goddess
عطر اسی لودر برنز گادس از جمله عطرهایی ست که با سلیقه هر دختری جور در می آید. کارشناسان آن را «الهه تابستان» می نامند، از این رو که با زدن آن در فصل تابستان، هر زنی تبدیل به الهه ای جذاب می شود. اگر شما هم دوست دارید که با عطری متفاوت همه را تحت تاثیر قرار دهید، ما این مدل را به شما پیشنهاد می کنیم.

 


7. Kilian Moonlight in Heaven
ترکیب اسناس هایی چون نارگیل و برنج سفید، رایحه این عطر را آنقدر جذاب کرده که با یک بار استفاده به آن معتاد می شوید. جدا از رایحه منحصر بفردش، ماندگاری این عطر از دیگر عوامل ی است که خانم ها را به سمت آن جذب کرده است.

 


8. Aerin Lauder Hibiscus Palm
زمانی که شما این عطر را می زنید، مثل این است که در جزیره ای استوایی قدم می زنید. از ترکیبات این عطر می توان به بهار نارنج، شیر نارگیل، وانیل و زنجبیل اشاره کرد.

 


9. Gucci Bloom
یکی از ظریف ترین و زنانه ترین عطرهای تابستانه، گوچی بلوم است. همانطور که از نام این عطر پیداست، از ترکیب گل های سفیدی چون یاس ساخته شده است. بنابراین اگر از اسانس های گل خوشتان می آید، بی شک عاشق این عطر خواهید شد.

 


10. Michael Kors Sexy Ruby
آیا به اسانس میوه علاقه دارید؟ اگر پاسخ شما مثبت است، مطمئنا از این عطر جدید مایکل کورس که رایحه ای شیرین دارد، خوشتان می آید. ترکیبات این عطر شامل هلو، تمشک، گل رز و چوب کشمیر است.

 

اگر گرمازده شدیم کدام نوشیدنی را بخوریم

  • تخم شربت در حقیقت دانه گیاه ریحان است که به علت داشتن ترکیبات لعاب‌دار به صورت محلول در آب (شربت) استفاده می‌شود. لعاب این دانه‌ها پس از جذب آب، به صورت ژله‌ای درمی‌آید که می‌تواند برای رفع عطش مورد استفاده قرار گیرد. تخم شربتی در طب سنتی ایران به عنوان رفع کننده التهابات دستگاه تناسلی و مجاری ادرار کاربرد بسیار داشته است.

 

 

گرمازدگی در فصل تابستان یکی از شایع‌ترین مشکلاتی است که افراد با هر سن و سال و وضعیت جسمانی، ممکن است با آن مواجه شوند. در روزهای گرم، نوشیدنی‌های خنک طرفدارهای بیشتری پیدا می‌کنند، اما گاهی تنها نمی‌توان با آب روزها را گذراند، چرا که افت فشار و گرمازدگی در روزهای گرم‌ بیشتر است.

بنابراین‌ خوب است از میوه‌های تازه و خوشمزه این فصل برای درست کردن نوشیدنی‌های سالم استفاده کنیم و از آبمیوه‌های مصنوعی که پر از رنگ‌های شیمیایی و اسانس هستند، دوری کنیم.

 

علایم گرمازدگی

سردرد

تهوع و استفراغ

سرگیجه و ضعف

برافروخته شدن پوست

تنفس سریع و افزایش ضربان قلب

گرفتگی عضلانی و درد شکمی

عدم تعرق و تعریق شدید

ممکن است در موارد شدید هم علایم عصبی در بیمار دیده شود که عبارتند از:

کج خلقی و عصبانیت

توهم و هذیان

تشنج

تغییرات رفتاری عجیب و غریب

در ادامه به معرفی برخی از شربت ها که در فصل گرما می تواند مفید باشد می پردازیم.

دوغ

مصرف دوغ که از درصد بالایی آب و مقداری از پروبیوتیک‌ها تشکیل شده است هم در درمان و پیشگیری از گرمازدگی بسیار موثر است.

2 قاشق غذاخوری ماست را به یک لیوان آب بیافزایید و کمی نمک و پودر زیره سبز(اختیاری) به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. برای جلوگیری از گرمازدگی در فصل تابستان، حتما این نوشیدنی سنتی و دلپذیر را 1 تا 2 بار در روز بنوشید.

 سرکه سیب

سرکه سیب هم دارای مواد معدنی و ویتامین است که برای جلوگیری از کاهش آب و مایعات بدن و همچنین المترولیت‌های آن بسیار مفید می‌باشد.

عناب و شکر

برای رفع گرمازدگی بهتر است عناب را در آب جوشانده و با کمی شکر به صورت خنک میل کنید. همچنین خوردنی‌های سرد و تر مانند گل بنفشه، خاکشیر، هندوانه و تخم خیارین (خیار، کدو، هندوانه و خربزه) نیز توصیه می‌شود. البته بهترین دارو برای رفع گرمازدگی دم کرده عناب و زرشک است که همراه با مقداری شکر میل می‌شود.

خاکشیر یخ زده و شربت آب‌لیمو

استفاده از خاکشیر یخ‌زده و شربت آب‌لیمو برای جلوگیری از گرمازدگی موثر است. برای جلوگیری از اسهال و تأثیر خنکی، خاکشیر باید به شکل یخ‌زده یا همراه خرده یخ مصرف شود، در غیر این صورت ملین و اسهال‌آور است.

با توجه به گرمی و آلودگی هوا، مصرف آب‌لیمو نیز به دلیل داشتن ویتامین C که دارای خاصیت ضدعفونی‌کننده است، توصیه می‌شود و نیاز است هر دو روز یک بار، یک عدد لیمو در آب مصرفی استفاده شود.

تخم شربت

تخم شربت در حقیقت دانه گیاه ریحان است که به علت داشتن ترکیبات لعاب‌دار به صورت محلول در آب (شربت) استفاده می‌شود. لعاب این دانه‌ها پس از جذب آب، به صورت ژله‌ای درمی‌آید که می‌تواند برای رفع عطش مورد استفاده قرار گیرد. تخم شربتی در طب سنتی ایران به عنوان رفع کننده التهابات دستگاه تناسلی و مجاری ادرار کاربرد بسیار داشته است.

 

به لیمو

به‌لیمو گیاهی به صورت درختچه است که از برگ آن استفاده می‌شود. این گیاه از قدیم در طب سنتی ایران به عنوان آرام‌بخش، ضد تشنج، ادرارآور، رفع کننده‌ سرگیجه و تپش قلب مورد استفاده بوده و در حال حاضر نیز از آن استفاده می‌شود.

هندوانه

هندوانه یک میوه تابستانی لطیف، آبدار، خنک کننده، آرام بخش و مسکن التهابات درونی است که اصولا برای رفع عطش در اوج گرمای تابستان مصرف می‌شود و مورد پسند بسیاری از مردم است. طبیعت هندوانه سرد و تر است و برای افراد گرم مزاج بسیار مطلوب است. مربای پوست هندوانه برای رفع حرارت بدن، رفع تشنگی و گرمازدگی بسیار مفید است.

گلاب

بنابر اعلام دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران، برای معالجه اشخاص گرمازده، بهترین راه خوراندن گلاب همراه با مقداری یخ است، به قدری که باعث استفراغ شده و صفرا را خارج کند. نوشیدن گلاب خنک، گرمی درون را از بین می‌برد و بدن را تقویت می‌کند. بوییدن گلاب برای تقویت قلب و رفع بیهوشی و تقویت حواس باطنی مفید است.

شربت زرشک

با استفاده از زرشک تازه به صورت شربت به عنوان تصفیه کننده خون، به یک نوشیدنی بسیار گوارا در تابستان دست یابید. البته مصرف مقدار زیاد زرشک و یا ریشه و ساقه و برگ آن برای زنان حامله مناسب نیست، زیرا رحم را تحریک می‌کند و ممکن است باعث سقط جنین شود. مصرف زیاد این گیاه به مدت طولانی می‌تواند سبب ناراحتی معده و روده‌ها شود و جذب ویتامین‌های گروه B را در بدن مختل کند. عرق طبی زرشک که از تقطیر آب میوه زرشک به دست می‌آید، نیز خواص زیادی دارد از جمله کاهش کلسترول خون، کاهش قند خون، تقویت معده، رفع سوء هاضمه، درمان زخم معده و رماتیسم.

سکنجبین

سکنجبین شربت مناسبی برای فصل گرم است. پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها با روش تهیه این نوع شربت آشنایی کامل دارند، چراکه از قدیم و ندیم سکنجبین رفیق کاهو بوده و هر وقت که سفره‌ای از کاهو می‌گسترانند، سکنجبین نیز در کنارش بوده و هنوز هم ما ایرانی‌ها دوست داریم این دو را با هم مصرف کنیم.

آب طالبی

مطالعات نشان داده است، مصرف یک لیوان آب طالبی در روز به میزان 25 درصد احتمال بروز فشار خون را کاهش می‌دهد. محققان برای آزمایش، مقداری از پلاکت‌های خون را گرفته با مقدار کمی عصاره یا آب طالبی شیرین مخلوط کرده و مشاهده کردند در طالبی عاملی وجود دارد که به شدت مانع از انباشته شدن غیرطبیعی پلاکت‌ها می‌شود و در نتیجه از انعقاد و لخته شدن خون در رگ‌ها (که عامل حمله‌های قلبی است) جلوگیری می‌شود.

طالبی را بدون شکر یا چیزهایی دیگر به طور ساده باید پیش از غذا خورد، کسانی که طالبی را با نمک و فلفل می‌خورند، هضم آن را آسان‌تر می‌کنند ولی در مقابل، خاصیت ملین آن را کم می‌کند.

یک قاشق غذاخوری سرکه سیب را در یک لیوان آب مخلوط کنید و بعد از یک پیاده‌روی و زمانی که در معرض نور خورشید بوده‌اید میل کنید.

 

گشنیز

گشنیز برای بدن خنک کننده است و حرارت، حالت تهوع و استفراغ را برطرف می‌کند.

مقداری گشنیز را له کنید و آب آن را با مقداری آب مخلوط نمایید و کمی شکر هم به آن اضافه کنید. این نوشیدنی را هر روز می‌تونید میل کنید.

منابع: زیبامون، نبض ما، عصر ایران

مریم گلی کلسترول بالا را درمان می کند

 

  • طرفداران مریم گلی عقیده دارند که استفاده از محلولی حاوی ترکیبی از چای مریم گلی و چای سیاه یا رزماری برای شست‌وشوی موها و پوست سر به افزایش رشد موها و تیره کردن موهای خاکستری کمک می‌کند و می‌توان از این محلول به‌جای رنگ مو استفاده کرد.

 

بر اساس مطالعه‌ی کوچکی که در سال ۲۰۰۹ در مجله‌ی بین‌المللی علوم مولکولی منتشر شده است، چای مریم گلی به کاهش کلسترول بالا کمک می‌کند. در این مطالعه پس از ۴ هفته مصرف منظم چای مریم گلی، میزان کلسترول LDL شرکت‌کنندگان کاهش یافت و سطح کلی کلسترول آنها بهبود پیدا کرد. به‌علاوه، این مطالعه نشان داد که چای مریم گلی می‌تواند به افزایش فعالیت آنتی‌اکسیدانی در بدن کمک کند.
 کمک به گوارش و هضم غذا

رزمارینیک اسید موجود در مریم گلی به‌صورت عاملی ضدالتهابی برای معده عمل می‌کند. مریم گلی از اسپاسم‌های معده جلوگیری می‌کند و بروز اسهال و ورم معده را در بیماران دچار شرایط ناراحت‌کننده و مشکل‌ساز، به‌طور چشمگیری کاهش می‌دهد. اضافه کردن مریم گلی به وعده‌های غذایی‌تان کل فرایند گوارشی شما را به حالت طبیعی برمی‌گرداند و التهاب در سراسر روده را کاهش می‌دهد.

کاهش گرگرفتگی و تعریق ناشی از یائسگی

شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد برگ‌های مریم گلی برای کاهش گرگرفتگی، تعریق شبانه و تعریق بیش‌ازحد مرتبط با یائسگی مفید هستند. برای نمونه، در مطالعه‌ای مقدماتی که در مجله‌ی پیشرفت‌های درمانی (Advances in Therapy) منتشر شد، پژوهشگران از ۷۱ زن خواستند که به‌مدت ۸ هفته از درمان، روزانه یک قرص برگ مریم گلی تازه استفاده کنند. نتایج به‌دست‌آمده، کاهشی ۵۰ درصدی پس از ۴ هفته و ۶۴ درصدی پس از ۸ هفته در گرگرفتگی این زنان را نشان داد.

 جلوگیری از موکوزیت دهانی (Oral Mucositis)

یکی از رایج‌ترین عوارض شیمی‌درمانی و پرتودرمانی در درمان سرطان، موکوزیت دهانی است. موکوزیت دهانی زمانی رخ می‌دهد که زخم‌های دهانی دردناکی در مخاط دهان ایجاد می‌شود.

مطالعه‌ای راهنما (pilot study، مطالعه‌ای که در آن، روش‌ها و فرایندهایی را که قابلیت اجرا در مطالعه‌ای بزرگ‌تر و در سطحی وسیع‌تر دارند، به‌صورت محدود بررسی می‌شود) که در سال ۲۰۱۶ در مجله‌ی درمان‌های تکمیلی در پزشکی (Complementary Therapies in Medicine) منتشر شده، نشان می‌دهد که شست‌وشوی دهان با مریم گلی برای کاهش موکوزیت دهانی در افرادی که تحت شیمی‌درمانی قرار دارند، مفید است.

در این مطالعه از افرادی که تحت شیمی‌درمانی قرار داشتند، خواسته شد که علاوه‌بر مراقبت‌های معمول دهان و دندان، دهان خود را با چای مریم گلی، آویشن و نعناع بشویند و از گروه دیگری از این بیماران نیز خواسته شد که فقط مراقبت‌های معمول بهداشت دهان و دندان را انجام دهند. سپس وضعیت این افراد در روزهای ۵ و ۱۴ بررسی شد.

بروز موکوزیت دهانی در گروهی که دهان خود را با این محلول شست‌وشو داده بودند، در مقایسه با افرادی که از این محلول استفاده نکرده بودند، پایین‌تر بود. بیشتر افرادی که در کنار مراقبت‌های معمول بهداشت دهان و دندان از این محلول گیاهی استفاده کرده بودند، در روز پنجم دچار موکوزیت دهانی نشدند.

فواید و خواص مریم گلی برای موها

طرفداران مریم گلی عقیده دارند که استفاده از محلولی حاوی ترکیبی از چای مریم گلی و چای سیاه یا رزماری برای شست‌وشوی موها و پوست سر به افزایش رشد موها و تیره کردن موهای خاکستری کمک می‌کند و می‌توان از این محلول به‌جای رنگ مو استفاده کرد. البته برای اثبات این ادعاها شواهد علمی وجود ندارد، ولی ممکن است که تانن‌های موجود در چای سیاه یا چای مریم گلی به‌طور موقت موهای خاکستری را رنگ کنند.

برای استفاده از این محلول برای موها ابتدا چای را تهیه کنید و اجازه دهید خنک شود و سپس آن را روی موهای خاکستری خود اسپری کنید. معمولا باید این محلول ۵ تا ۱۰ دقیقه روی موها بماند و سپس موهایتان را طبق معمول بشویید. (توجه داشته باشید که تانن موجود در چای می‌تواند موجب ایجاد لکه روی حوله و لباس شود).

انواع دیگر مریم گلی

مریم گلی معمولی (Salvia officinalis) نوعی از مریم گلی است که در بیشتر فروشگاه‌های موادغذایی یافت می‌شود و از آن برای تهیه‌ی بیشتر چای‌های کیسه‌ای مریم گلی استفاده می‌شود. این نوع مریم گلی را نباید با سایر انواع و گونه‌های آن اشتباه گرفت. برای نمونه، مریم گلی مقدس (Salvia divinorum) گیاهی با خواص توهم‌زاست که در بعضی از فرهنگ‌های بومی برای اهداف مذهبی استفاده می‌شود. مریم گلی سفید (Salvia apiana)، گیاهی بومیِ جنوب کالیفرنیا و بخش‌هایی از مکزیک است که در طول مراسم تطهیر بومی، به‌عنوان بخور سوزانده می‌شود.

عوارض جانبی مریم گلی

مریم گلی معمولا در آشپزی استفاده می‌شود و این مسئله باعث می‌شود که فکر کنید کاملا بی‌ضرر است. البته اگر به مقادیر توصیه‌شده در دستورهای آشپزی از مریم گلی استفاده شود، به‌طور کلی عارضه‌ای ایجاد نمی‌کند. ولی باید توجه داشته باشید که مریم گلی حاوی توژون (thujone) و کافور (camphor) است. توژون و کافور عطرهای گیاهی و روغنی‌ای هستند که اگر در مقادیر بالا و به‌صورت خوراکی مصرف شوند، به‌طور بالقوه خطرناک هستند و عوارض جانبی جدی مانند تشنج و آسیب به اندام‌ها را به‌دنبال دارند.

هنوز حد مجاز مصرفی که به‌طور گسترده پذیرفته شده باشد، تعیین نشده است، ولی در گزارش کمیته‌ی محصولات دارویی گیاهیِ آژانس داروهای اروپای اتحادیه‌ی اروپا (EU European Medicines Agency Committee on Herbal Medicinal Products)، دریافت ۶ میلی‌گرم توژون از محصولات مورد استفاده برای اهداف دارویی به‌عنوان حد مجاز ایمن و بی‌خطر توصیه شده است.

بر اساس مطالعه‌ای مقدماتی که در مجله‌ی Chemical Central منتشر شده، مصرف ۳ تا ۶ فنجان چای مریم گلی در روز مشکلی ایجاد نمی‌کند و موجب نمی‌شود که به آستانه‌ی سمّی شدن (toxicological threshold) برسیم. ولی مطالعه‌ی دیگری نشان می‌دهد که مصرف روزانه‌ی چای مریم گلی باید کمتر از این مقدار باشد. بر اساس یافته‌های آنها میانگین توژون و کافور به ترتیب، ۴٫۴ و ۱۶٫۷ میلی‌گرم در لیتر (mg/L) در چای خوراکی و ۱۱٫۳ و ۲۵٫۴ میلی‌گرم در لیتر در چای دارویی است. میزان توژون، کافور و سایر ترکیباتی که در چای مریم گلی وجود دارد، بسته به عواملی که قدرت و توانایی این گیاه را تحت تأثیر قرار می‌دهد، مانند فرآیند تولید (مانند روش‌های برداشت، خشک کردن و عصاره‌گیری) و زمان دم کشیدن، بسیار متغیر است.

زنان باردار نباید از مریم گلی بیش از مقادیر معمول مورد استفاده در آشپزی استفاده کنند. زیرا مصرف بالای توژون موجب انقباضات رحمی می‌شود.

گرچه گاهی به مادران شیردهی که با تولید بیش‌از حد شیر روبه‌رو هستند (یا مادرانی که قصد دارند کودک خود را از شیر بگیرند) توصیه می‌شود که برای کاهش تولید شیر خود از چای مریم گلی استفاده کنند، زنان شیرده باید پیش از مصرف چای مریم گلی (به دلیل توژون موجود در آن) با پزشک خود مشورت کنند.

عوارض جانبی مریم گلی شامل مشکلات خفیف گوارشی، جوش‌های پوستی، فشارخون بالا یا پایین (بسته به نوع مریم گلی استفاده شده) و پایین آوردن سطح قندخون در افراد مبتلا به دیابت است. این نگرانی نیز وجود دارد که ممکن است برخی از انواع مریم گلی مانند مریم گلی اسپانیایی (Salvia lavandulaefolia) اثراتی شبیه استروژن داشته باشند. بنابراین افرادی که مشکلات هورمونی دارند، نباید مریم گلی مصرف کنند. مریم گلی در مقادیر زیاد می‌تواند با داروهای مختلفی مانند آرام‌بخش‌ها، داروهای ضدتشنج و داروهای دیابت تداخل پیدا کند.

کلام آخر

گرچه مقداری قابل اندازه‌گیری از اگزالات‌ها یا پورین‌ها در مریم گلی وجود ندارد و این گیاه معمولا گیاهی آلرژیک درنظرگرفته نمی‌شود، ولی ازآنجاکه مریم گلی از خانواده‌ی نعنائیان است، کسانی که به اعضای خانواده‌ی گسترده‌ی نعنائیان واکنش‌های آلرژیک نشان می‌دهند، باید پیش از افزودن مریم گلی به رژیم‌غذایی خود با پزشک مشورت کنند. نوشیدن گاه‌به‌گاه چای مریم گلی، با هیدراته نگه داشتن بدن و افزایش مصرف آنتی‌اکسیدان، به سلامتی کلی شما کمک می‌کند. ولی پژوهش‌های انجام شده نشان نمی‌دهد که مصرف چای مریم گلی، درمانی مفید برای هر مشکل و بیماری است. همچنین باید مراقب باشید و به‌دلیل توژون (و کافور) موجود در مریم گلی، این گیاه را به‌طور منظم یا در مقادیر زیاد مصرف نکنید

راهنمای دم کردن داروهای گیاهی

  • گیاه درمانی مجموعه مراقبت‌های درمانی است که مستقیما از داروهای گیاهی سود می‌‌جوید. داروهای گیاهی ممکن است به سادترین شکل خود (دم کرده‌های ساده یا مرکب) یا به شکل تهیه شده به طرق گالنیک (تنطور ، عصاره ، مرهم) مورد استفاده قرار گیرند

 

بسیاری از مردم بدون توجه به عوارض داروهای شیمیائی و بخاطر تاثیر سریع آن روی بدن ترجیح میدهند از این داروها استفاده کنند ولی‌ افرادی که برای سلامت جسمی‌ و تغذیه سالم اهمیت قائل هستند ترجیح میدهند از دروهای گیاهی برای دارمان خود استفاده کنند.

این امر مستلزم دانستن خواص مواد غذایی می‌باشد ، در این مطلب که گرداوری شده از سایت تفریحی 5 عصر می‌باشد چند دستور العمل برای تهیه دم کرده دارویی برای شما آماده کردیم که امیدواریم استفاده کنید.

گیاه درمانی چیست ؟

گیاه درمانی مجموعه مراقبت‌های درمانی است که مستقیما از داروهای گیاهی سود می‌‌جوید. داروهای گیاهی ممکن است به سادترین شکل خود (دم کرده‌های ساده یا مرکب) یا به شکل تهیه شده به طرق گالنیک (تنطور ، عصاره ، مرهم) مورد استفاده قرار گیرند

جوشانده تلخ

ترکیبات: افسنتین 200 گرم، قنطریون صغیر 200 گرم، شبدر آبی 150 گرم، ریشه قصب الدیره 100 گرم، ریشه جنتیان 100 گرم.

طرز تهیه: سرشاخه های افسنتین، قنطریون صغیر، شبدر آبی، ریشه قصب الذیره، و ریشه جنتیان را تمیز کرده سپس خرد می کنند.
موارد مصرف: مخلوط تلخ جهت تقویت معده.

طرز تهیه و مقدار مصرف: 2 قاشق سوپخوری را در 100 میلی لیتر آب سرد می ریزند و می گذارند حدود 8 ساعت خیس بخورد. پس از صاف کردن آن 100 میلی لیتر آب جوش روی خیسانده می ریزند و کمی می جوشانند. یک بار دیگر این جوشانده را صاف کرده با مایع اول مخلوط می کنند و به صورت ولرم هر بار یک لیوان نیم ساعت قبل از غذا و دو بار در روز مصرف می نمایند.

جوشانده قابض، ضد اسهال

ترکیبات: میوه مورد 320 گرم، ریشه انجبار 200 گرم، ریشه گیاه توت روباه 200 گرم، گل بابونه 70گرم، برگ مریم گلی، نعناع، ریشه شیرین بیان از هر یک 70 گرم.

طرز تهیه و مقدار مصرف : این گیاه را پاک و مخلوط میکنند. مخلوط را در 250 میلی‌ گرم آب ریخته ، یک ربع ساعت در یک ظرف سر پوشیده دم نموده و سپس صاف می کنند. دم کرده نباید بجوشد. آن را سه بار در روز پس از غذا بدون شکر و به صورت گرم می نوشند.

مقدار مصرف: یک قاشق سوپخوری (5گرم)

مورد مصرف: اسهال همراه با گاستریت (ورم معده)، سوءهاضمه.

 

دم کرده بادشکن

ترکیبات: نعناع 250 گرم، گل بابونه 250 گرم، رازیانه 100 گرم، ریشه شیرین بیان 200 گرم، ریشه خطمی 200 گرم.

طرز تهیه: نعناع، ریشه خطمی و ریشه شیرین بیان و گل بابونه را با هم مخلوط نموده میوه رازیانه را ابتدا ساییده، سپس یک قاشق سوپخوری شکر به آن اضافه نموده با دیگر گیاهان مخلوط کرده 150 میلی لیتر آب روی 3 قاشق سوپخوری از مخلوط حاصل می ریزند و می گذارند که حدود 8 ساعت خیس بخورد. سپس آن را صاف کرده 150 میلی لیتر آب جوش روی خیسانده مزبور ریخته آن را برای مدت بسیار کوتاهی می جوشانند. هنگامی که قسمت های سخت از هم باز شدند آن را دوباره صاف می کنند و دو مایع به دست آمده را با یکدیگر مخلوط کرده، نیم ساعت قبل از هر غذا می آشامند.

مورد مصرف: بادشکن (ضد نفخ)

جوشانده، مسهل صفرا

ترکیبات: ریشه زنجبیل شامی 150 گرم، ساقه زیرزمینی ریوند 150 گرم، ریشه اونونیس خاردار 150 گرم، شاخه برگ دار غافث 400 گرم، شاخه برگ دار فراسیون سفید 150 گرم و برگ تمشک 50 گرم.

طرز تهیه و مقدار مصرف : گیاهان فوق را الک کرده با هم مخلوط می کنند. یک قاشق سوپخوری (5 گرم) از این مخلوط را در 250 میلی لیتر آب جوش می ریزند و به مدت یک ربع ساعت در یک ظرف سرپوشیده دم می کنند، سپس آن را صاف و دوبار در روز، ناشتا و قبل از غذا می نوشند.

مورد مصرف: عفونت کیسه صفرا و مجاری صفراوی.

جوشانده مدر

ترکیبات: ریشه اونونیس 250 گرم، ریشه جعفری 250 گرم، شاخه برگ دار دم اسب 100 گرم، برگ تمشک 100 گرم، برگ درخت غان 250 گرم.

مقدار مصرف و طرز تهیه: همه را کاملا با هم مخلوط نموده سپس گرد و غبار ریشه اوئو ئیس، ریشه جعفری، شاخه برگ دار دم اسب و برگ تمشک و غان را با رد کردن از الک ریز از آنها جدا می کنند. یک قاشق سوپخوری (5 گرم) این مخلوط را در 250 گرم آب جوش ریخته آن را به مدت یک ربع ساعت در یک ظرف سرپوشیده دم می کنند، سپس آن را صاف کرده به صورت ولرم سه بار در روز مصرف می کنند.

مورد مصرف: مدر

جوشانده ملین

ترکیبات: پوست نر پرون 40 گرم، تارترات سدو- پتاسیک 6 گرم، اسید تارتریک 4 گرم، 10 گرم آب ،میوه رازیانه 10 گرم، گل زیزفون 20 گرم، گل آقطی 20 گرم.

طرز تهیه و مقدار مصرف: 6 گرم تارترات سد و پتاسیک را در 6 گرم آب ولرم حل نموده 25 گرم پوست نرپرون را در این محلول خیس می کنند. 15 گرم باقی مانده پوست نرپرون را با 4 گرم آب باقی مانده و 4 گرم اسید تارتریک خیس کرده، پس از آن پوسته های خیسانده را در لایه های نازک در حرارت 30 تا 35 درجه سانتیگراد خشک می کنند. این پوسته ها را با میوه رازیانه که کمی خرد شده باشد و گل زیزفون و گل آقطی سیاه مخلوط کرده با 250 میلی لیتر آب جوش روی یک قاشق سوپخوری (5 گرم) از این مخلوط ریخته نیم ساعت آن را در یک ظرف در بسته دم می کنند. سپس محلول حاصل را صاف نموده یک بار در روز به طور ولرم و ترجیحا در شب مصرف می کنند.

جوشانده سنبل الطیب

ترکیبات: ریشه سنبل الطیب 23/5 گرم، گل سرخ ولیک 16/5 گرم، میوه رازک 10 گرم، اسطوخودوس 10 گرم، بادرنجبویه 10 گرم، یولاف 10 گرم، پوست درخت بید 6/5 گرم، برگ نعنای فلفلی 3/5 گرم.

مورد مصرف: آرامبخش و مقوی اعصاب است و با تحریک اعصاب و بی خوابی مبارزه می کند.

طرز تهیه و مقدار مصرف: گیاهان فوق را مخلوط و پاک کرده، 250 گرم آب جوش روی یک قاشق سوپخوری (5گرم) از مخلوط ریخته یک ربع ساعت در یک ظرف دربسته بدون این که بجوشد دم می کنند. سپس آن را صاف کرده سه فنجان در روز مصرف می نمایند.

چطور در خانه گشنیز بکاریم

  • گشنیز را سه بار قبل از اینکه گل بدهد برداشت کنید. صبر کنید تا گشنیز ۱۵ سانتی متر شود و بعد آن را برداشت کنید. تمام قسمت های آن خوراکی است و برای اینکه گشنیزهای چیده شده تازه بمانند، باید ساقه های آن را در یک شیشه آب قرار داد، در این صورت تا چند روز تازه می مانند.

 

کشت سبزیجات در منزل ضمن اینکه می‌تواند سرگرمی مفیدی برای شما باشد، کمکی است برای مصرف سبزی خوردن کاملا تازه و خوش طعم. یکی از این سبزیجات گشنیز است که شیوه کشت آن را می‌توانید با نظر زینب معصومی، دانشجوی کارشناسی ارشد کشاورزی یاد بگیرید.گشنیز گیاهی است یکساله و ریشه این گیاه به طول۲۰ تا ۴۰ سانتیمتر می‌رسد و این گیاه غده‌ای‌، دوکی شکل و سفید رنگ است‌. ارتفاع گیاه بسته به شرایط اقلیمی بین‌۱۶۰-۵۰ سانتی متر است و برگ‌های آن متناوب‌، بی زبانه، غلافی و به رنگ سبز روشن است‌.برگ‌های قسمت فوقانی ساقه باریک و برگ‌های پایینی آن بزرگ و دارای دمبرگ بلندی است‌. گل‌ها کوچک‌ و سفیدند و در انتهای ساقه و در چترهای مرکب تجمع دارند. گشنیز گیاهی نورپسند است و برای رشد و نمو به نور زیاد، حرارت مناسب، مواد غذایی کافی و آب نسبتازیاد احتیاج دارد و خاک با بافت متوسط همراه با کود دامی مناسب برای کشت این گیاه است.زمان کاشت گشنیز بستگی به شرایط اقلیمی محل رویش گیاه دارد و به دو صورت بهاره و پاییزه کشت می‌شود. زمان کاشت آن به منطقه ای که در آن زندگی می کنید بستگی دارد. در شرایط سرد زنده نمی ماند و در گرمای شدید هم نمی تواند رشد کند. بهترین زمان کاشت گشنیز در اواخر بهار است. در مناطق گرمسیری هم بهتر است گشنیز را در پاییز که هوا خنک می شود کاشت. اگر هوا خیلی گرم باشد گشنیز گل می دهد و تولید دانه می کند‌، بنابراین باید زمان مناسبی را برای کاشت آن انتخاب کرد. برای افزودن قوه رویشی بهتر است که بذرها به مدت ۲۴تا۱۲ ساعت در دمای مناسب در آب خیسانده شوند. برای کشت از دو روش دست پاشی و ردیف کار استفاده می‌شود. در روش دستپاشی پس از مخلوط کردن بذرها با خاک نرم، آنها را در زمین مورد نظر می‌پاشند و در ردیف کاری با استفاده از ردیف کار غلات، بذرها در ردیف‌های مورد نظر کشت می‌شوند. در ضمن برای کاشت گشنیز باید از یک خاک غنی با زهکشی خوب استفاده کرد. برای افزایش زهکشی هم می توان مقداری شن و ماسه با خاک مخلوط کرد.این سبزی برای اینکه به مرحله جوانه زدن برسد به آب زیادی نیاز دارد. تا بیرون آمدن جوانه ها باید آبیاری هر روز و منظم انجام شود تا خاک رطوبت مورد نیاز را داشته باشد.گشنیز را سه بار قبل از اینکه گل بدهد برداشت کنید. صبر کنید تا گشنیز ۱۵ سانتی متر شود و بعد آن را برداشت کنید. تمام قسمت های آن خوراکی است و برای اینکه گشنیزهای چیده شده تازه بمانند، باید ساقه های آن را در یک شیشه آب قرار داد، در این صورت تا چند روز تازه می مانند.

خوردن خیار برای آب کردن چربی شکم مفید است

  • برای خلاص شدن از ظاهر پف آلودی که اغلب در اطراف شکمتان مشاهده می‌کنید نیاز دارید که بدنتان را سم زدایی کنید. دانه‌های خیار کمک می‌کنند تا آب اضافی و سموم ناخواسته از بدنتان رها شوند. این عمل باعث کاهش نفخ و همچنین سفت شدن عضلات شکم می‌شود.

 

چربی شکمی از سخت‌ترین چربی‌هاست که برای آب کردنش باید کارهای سنگینی انجام دهید. مردم به چربی شکم توجه زیادی دارند زیرا می‌دانند که این مشکل می‌تواند به بیماری‌های قلبی عروقی، فشارخون بالا، دیابت و حتی سرطان منجر شود.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از تبیان، برای خلاص شدن از چاقی شکمی، شما باید در تمرین‌های سخت ورزشی به صورت منظم شرکت کنید و از مواد غذای کم کالری و کم چربی مانند خیار بیشتر استفاده کنید. خیار با داشتن 95٪ آب و فیبر، می‌تواند به آزادسازی سموم از بدن و افزایش سوخت و ساز آن کمک کند.

در ادامه عوامل دیگری که باعث می‌شود خیار به کاهش چربی شکم کمک کند را ذکر کرده‌ایم:

1– خیار کلسترول و قند خون را پایین می‌آورد

خیار به تنظیم سطح کلسترول در بدن کمک می‌کند و محتوای اتانول موجود در آن باعث کاهش میزان قند خون نیز می‌شود. از آنجا که چربی شکمی با افزایش خطر ابتلا به دیابت مرتبط است، مصرف خیار در واقع می‌تواند به حفظ وضعیت تحت کنترل کمک کند.

هم لیمو و هم زنجبیل به افزایش متابولیسم بدنتان کمک می‌کنند و از این طریق باعث کاهش وزن می‌شوند. علاوه بر این، زنجبیل دارای آنتی اکسیدان هایی است که موجب کاهش التهاب و راحت‌تر کردن هضم غذا می‌شوند

2. سم زدایی و کاهش نفخ

برای خلاص شدن از ظاهر پف آلودی که اغلب در اطراف شکمتان مشاهده می‌کنید نیاز دارید که بدنتان را سم زدایی کنید. دانه‌های خیار کمک می‌کنند تا آب اضافی و سموم ناخواسته از بدنتان رها شوند. این عمل باعث کاهش نفخ و همچنین سفت شدن عضلات شکم می‌شود.

3. سوزش معده را کاهش می‌دهد

زخم معده نیز می‌تواند موجب نفخ شود و خیار اینجا مانند یک تسکین دهنده عمل می‌کند. در واقع خیار کمک می‌کند تا التهاب کم شود و همچنین باعث کاهش سوزش و ناراحتی در ناحیه پوشش آستر معده می‌شود.

4. یبوست را کاهش می‌دهد

هنگامی که سیستم گوارش بدن شما تحت تأثیر قرار می‌گیرد، ممکن است دچار نفخ شود. مقدار آب و فیبر بالای موجود در خیار به هضم بهتر کمک می‌کنند. در واقع خوردن خیار به صورت خام باعث تمیز شدن روده و از بین رفتن یبوست می‌شود.

حالا می‌رسیم به این که چگونه از خیار برای کاهش چربی شکم استفاده کنیم؟

در اینجا طرز تهیه‌ی یک نوشیدنی سم‌زدا با خیار را آموزش می‌دهیم که از طریق پاکسازی سالم بدن و دفع سموم از آن به کاهش چربی شکمی کمک می‌کند.

همه چیزهایی که نیاز دارید، عبارتند از:

خیار، آب لیمو، آلوئه ورا، زنجبیل و گشنیز.

روش تهیه:

یک عدد خیار را با آب یک عدد لیمو و یک قاشق غذاخوری زنجبیل رنده شده همراه با کمی گشنیز و دو قاشق غذاخوری آب آلوئه ورا و یک فنجان آب به خوبی در مخلوط کن ترکیب کنید.

این معجون سم زدا به شما کمک می‌کند تا احساس نشاط و طراوت کنید و نیرویی تازه به شما می‌دهد تا آنچه را احساس کنید که تا قبل از این تجربه نکرده بودید.

هم لیمو و هم زنجبیل به افزایش متابولیسم بدنتان کمک می‌کنند و از این طریق باعث کاهش وزن می‌شوند. علاوه بر این، زنجبیل دارای آنتی اکسیدان هایی است که موجب کاهش التهاب و راحت‌تر کردن هضم غذا می‌شوند.

ژل آلوئه ورا نیز می‌تواند سطوح چربی را کاهش دهد. این ماده‌ی غذایی هم با افزایش سوخت و ساز بدن به کاهش وزن کمک می‌کند.

 

زنبور درمانی

  • در جهان، درمانگران و محققان  زیادی درباره تاثیر زنبوردرمانی برای تسکین و بهبود دردهای قاعدگی و درمان نازایی مطالبی را به رشته تحریر در آورده‌اند و از تاثیر زنبوردرمانی برای بهبود دردهای دوران قاعدگی، درمان نازایی و پیشگیری از بروز یائسگی زودرس صحبت کرده‌اند.

 

زنبوردرمانی یکی از شیوه‌های طبیعی درمان در جهان است که از سال‌های بسیار دور در میان مردم یونان و چین متداول بوده و امروزه نیز به دلیل گسترش عوارض جانبی و آثار سوء داروهای شیمیایی به عنوان یکی از شیوه‌های درمانی کم‌خطر و غیرتهاجمی در اروپا و کشورهای آمریکایی شناخته می‌شود.
در این شیوه درمانی که در سال‌های اخیر در کشورمان، نیز رایج شده است، متخصصان زنبور درمانی از زنبور و فرآورده‌ها و تولیدات آن مانند عسل، ژله رویال، گرده گل و موم  برای درمان انواع بیماری‌ها استفاده می‌کنند.
متخصصان زنبوردرمانی موفقیت این شیوه را در درمان بسیاری از بیماری‌ها از قبیل بیماری‌های سیستم عصبی، ام.اس، زونا، روماتیسم، آرتریت و افسردگی به اثبات رسانده‌اند. این شیوه بی‌شک یکی از راه‌های درمان طبیعی است که بیمار را از مصرف داروهای شیمیایی و شیوه‌های درمانی طب رایج بی‌نیاز می‌کند. برای آشنایی بیشتر با این شیوه درمانی با دکتر «بهنام کاویانی‌وحید» محقق و پژوهشگر زنبوردرمانی به گفت‌وگو نشستیم تا جزئیات بیشتری را در این زمینه به دست آوریم.

هر بیماری برای زنبوردرمانی مناسب نیست

درمانگران زنبوردرمانی برای ارائه این شیوه درمانی بیمارشان را مورد بررسی قرار می‌دهند و پس از معاینه بیمار و مطمئن شدن از وی‍ژگی‌های بدنی او برای پذیرش این شیوه درمانی، دست به کار می‌شوند. این درمانگران علاوه بر معاینه بیمار، شرح حال بیمار را می‌گیرند و درباره تغذیه او، عملکرد دستگاه گوارش و برنامه ورزشی روزانه وی اطلاعاتی را به دست می آورند و پس از مطلع شدن و مطمئن شدن از عملکرد مناسب دستگاه گوارش و برنامه ورزشی بیمار  برای درمان او با شیوه زنبوردرمانی آماده می شوند.  در عین حال آنها به بیمارانشان توصیه می‌کنند بعد از آغاز مراحل درمانی از قرار گرفتن در محیط‌های استرس‌زا پرهیز کنند.

با نیش زنبور درمان شوید

درمانگران زنبوردرمانی، متناسب با نوع بیماری افراد از نیش زنبور، سم زنبور یا دیگر فرآورده‌های زنبور عسل استفاده می‌کنند. این درمانگران تحت شرایطی خاص و کنترل شده با کمک نیش طبیعی زنبور عسل یا سم آن ، با تزریق سطحی وارد بدن می‌شود و برای درمان بیمار اقدام می‌کنند و سیستم ایمنی بدن او را تحریک کرده و به تنظیم و متعادل سازی عملکرد این سیستم کمک می‌کنند. در حقیقت آنها با کمک سم نیش زنبور به تولید آنتی‌بادی‌هایی در بدن اقدام می‌کنند که می‌تواند توانایی سیستم ایمنی بدن را بالا ببرد. به این ترتیب ، سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با سم نیش زنبور و پیشگیری از نفوذ آن در بدن اقدام به مقابله می‌کند و با تحریک این سیستم، مقابله با دیگر بیماری‌ها و اختلال‌های موجود در بدن از قبیل ام.اس قوت می‌گیرد.

زنبوردرمانی؛ ام اس و آرتریت

زنبوردرمانی از جمله شیوه‌های درمانی طب مکمل است که در دهه‌های گذشته راهکارهای قابل تاملی را برای درمان و بهبود کیفیت زندگی افراد مبتلا به بیماری ام.اس در جهان ارائه کرده است. در سال‌های آغازین دهه 90 طی نامه‌نگاری‌هایی که با یکی از درمانگران زنبوردرمانی با نام «ویلیام اسکات» در ایالات متحده داشتم با جزئیات جالبی درباره شیوه زنبوردرمانی و اثرات مفید آن بر درمان بیماری ام اس آشنا شدم. «اسکات» در نامه‌هایش به این نکته اشاره کرد که زنبوردرمانی شیوه  مناسبی برای درمان بیماران مبتلا به آرتریت، استئو آرتریت و ام اس است و می‌تواند نتایج چشمگیری را در روند درمان بیماری ارائه کند. او حتی نتایج برخی از تحقیقاتش را در این زمینه ارسال کرد و گفت با کمک زنبوردرمانی حتی می‌تواند دردهای  ناشی از بیماری زنا، را به حداقل ممکن برساند.

تاثیر زنبورها در تسکین دردهای قاعدگی

در جهان، درمانگران و محققان  زیادی درباره تاثیر زنبوردرمانی برای تسکین و بهبود دردهای قاعدگی و درمان نازایی مطالبی را به رشته تحریر در آورده‌اند و از تاثیر زنبوردرمانی برای بهبود دردهای دوران قاعدگی، درمان نازایی و پیشگیری از بروز یائسگی زودرس صحبت کرده‌اند. آنها اگر چه تحقیقات مدون و وسیعی در زمینه آثار درمانی زنبوردرمانی ارائه ندادند اما در پرو‍ژه‌های درمانی خود به طور تجربی موفق به درمان و بهبود روند زندگی تعداد زیادی از مبتلایان به ام‌اس و نازایی شده‌اند. بسیاری از این درمانگران بر این باورند که تزریق زیرپوستی سم زنبور علاوه بر آنکه می‌تواند دردهای ناشی از دوران قاعدگی را تسکین ببخشد می‌تواند برخی از نازایی‌هایی که به دلیل عدم تخمک‌گذاری یا اختلال در تخمک‌گذاری زنان به وجود می‌آید را درمان کند.

درمان اختلال‌های تنفسی با بره موم

علاوه بر عسل و سم زنبور عسل، فرآورده دیگری از زنبور عسل وجود دارد که از آن با نام «بره موم» یاد می‌کنند. این ماده که خاصیت ضدمیکروبی دارد می‌تواند در بهبود و درمان بیماری‌های میکروبی و ویروسی از قبیل سرماخوردگی‌ها، برخی از اختلال‌های تنفسی، گلو درد و برخی از عفونت‌ها موثر باشد. این محصول کندوی عسل  در درمان بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی، گلودرد و ناراحتی‌های تنفسی تجویز می‌شود.

بازسازی اعصاب آسیب‌دیده با سم‌درمانی

در شیوه زنبوردرمانی، درمانگر با کمک سم نیش زنبور که در جلسات درمانی از طریق نیش طبیعی زنبور یا تزریق سطحی به بیمارش ارائه می‌دهد، به ترمیم و بازسازی غلاف‌های میانی اعصاب که به دلیل بیماری‌ دچار اختلال و اشکال شده، کمک می‌کند. در این حالت سم وارد شده به بدن با تحریک سیستم دفاعی و عصبی بدن به تسریع روند درمانی بیمار کمک می‌کند. در سال های گذشته بیماری مبتلا به ام اس داشتم که به دلیل پیشروی بیماری علاوه بر از دست دادن قدرت تکلم دچار ناشنوایی نیز شده بود. او با انتخاب شیوه زنبوردرمانی و دریافت نیش زنبور و تحریک اعصاب و ترمیم غلاف‌های میانی اعصاب آسیب‌دیده، بعد از 5 تا 6 جلسه درمانی توانست توانایی تکلم خود را به دست آورد.

توقف رشد سلول‌های سرطانی

در بدن همه انسان‌ها سیستمی وجود دارد که از آن با عنوان «مرگ برنامه‌ریزی شده سلولی» یاد می‌کنیم. به این ترتیب که سلول‌های بدن  بعد از مدت زمانی مشخص به مرور ضعیف شده و از بین می‌روند و بر اساس برنامه‌ای خاص از بدن دفع می‌شوند. اما اگر روند مرگ برنامه‌ریزی شده سلول‌ها دچار اختلال یا کندی شود این مسئله موجب ابتلا به سرطان می‌شود. تحقیقات جدیدی که در این زمینه انجام شده نشان می دهد سم نیش زنبور با تحریک روند مرگ سلول‌ها و حذف به موقع آنها از بدن می تواند در پیشگیری از ابتلا به سرطان‌ها در انسان پیشگیری کند. به این ترتیب با دریافت این سم می‌توان از حذف به موقع سلول‌ها مطمئن شد و احتمال ابتلا به سرطان را به صفر رساند.

تسریع روند درمان سرطان سینه با زنبوردرمانی

مطالعات مختلفی وجود دارد که در آن به تاثیر زنبوردرمانی در تسریع روند درمان سرطان مجاری سینه اشاره شده است. در این تحقیقات ذکر شده ، زنبوردرمانی شیوه‌ای موفق است که می‌تواند مانع از تکثیر سلول‌های سرطانی در این مجاری شود و به عنوان یک عامل شیمی‌درمانی به بهبود روند درمان در بیمار کمک کند. این در حالی است که دریافت سم زنبور از طریق نیش زنبور یا تزریق سم این حشره می‌تواند طول عمر برخی از مبتلایان به سرطان به ویژه سرطان لنفسیت‌های خونی را افزایش دهد و کیفیت زندگی این افراد را بهبود ببخشد.

این نکات را آویزه گوش کنید

– پیش از تجربه شیوه درمانی زنبوردرمانی باید به نکات زیر عمل کنید. رعایت نكردن این نکات ممکن است خطر مرگ را برای شما به همراه داشته باشد.

– مصرف داروها یا فرآورده‌هایی حاوی الکل مانند شربت دیفن هیدرامین و فرآورده‌های حاوی الکل حتی برای ضدعفونی کردن موضع دریافت تزریق به بیمار توصیه نمی‌شود و همواره به درمانگران پیشنهاد می‌شود برای ضدعفونی کردن موضع تزریق از مواد مشابه دیگر استفاده کنند، زیرا سم نیش زنبور با الکل به هیچ وجه سازگاری ندارد.

– در دوران بارداری و قاعدگی نباید برای درمان به شیوه زنبوردرمانی اقدام کرد.

این عوارض طبیعی‌اند

زنبوردرمانی عوارض درمانی دیگری نیز به دنبال دارد که بروز آنها در بدن چندان نگران‌کننده نیست. به عنوان مثال افرادی که بعد از زنبوردرمانی دچار اختلال خواب، خارش، گرگرفتگی یا حالت تهوع می‌شوند نباید نگرانی چندانی داشته باشند، زیرا این علائم از جمله عوارضی است که در غالب بیماران پس از دریافت سم زنبور چه به صورت طبیعی و چه به صورت تزریقی دیده می‌شود و بعد از مدت زمان یك تا 2 روز از بین می‌رود یا توصیه‌های ساده‌ای برای تسکین آنها وجود دارد که از میان آنها می‌توان به تاثیر خمیر ماست و سدر برای کاهش میزان خارش بدن بعد از دریافت سم نیش زنبور اشاره کرد با استفاده از این خمیر می‌توانید التهاب، خارش و قرمزی ناشی از این شیوه درمانی را به حداقل امکان برسانید.

این توصیه را جدی بگیرید

همه شیوه‌های درمانی چه در طب رایج و چه در طب مکمل با عوارض جانبی همراه هستند که متناسب با نوع و شیوه درمانی میزان این عوارض ممکن است به حداقل میزان خود برسد. شیوه زنبوردرمانی نیز یکی از این شیوه‌های طبیعی است که علاوه بر امتیازها و راهکارهای موثری که برای درمان بیماری‌ها دارد، می‌تواند عوارض جانبی‌ای را نیز برای بیمار به همراه داشته باشد.  گاهی افرادی که زنبوردرمانی می‌کنند با حالت‌هایی مانند سرگیجه، افت فشار خون، اختلال در تنفس، تهوع و استفراغ شدید، اختلال در دید، برون‌ریزی‌های سطح پوست و بی حالی و غش رو به رو می‌شوند. به توصیه درمانگران و متخصصان زنبوردرمانی هر فردی که بعد از زنبوردرمانی دچار یکی از حالت‌های زیر شد باید خود را در سریع‌ترین زمان ممکن به پزشک برساند.

تغذیه سالم می تواند جلوی موخوره را بگیرد

  • ویتامین C نوعی آنتی‌اکسیدان مهم است که بدن را در مقابل رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند. کمبود این ویتامین باعث موخوره و شکنندگی مو می‌شود. ویتامین C با تولید کلاژن در حفظ یکپارچگی بافت همبند از جمله مو نقش دارد.

 

موخوره (trichoptilosis) وضعیت نامطلوبی است که در زندگی هر زنی پیش می‌آید. موخوره وقتی ایجاد می‌شود که لایه سطح محافظ مو در انتهای فیبرهای مویی نوک مو از بین رفته باشد. موخوره بیشتر در موهای خشک و شکننده به وجود می‌آید و به خاطر خشکی بیش از حد و با شدت برس کشیدن بر موها ایجاد می‌شود. وقتی که سطح محافظ مو از بین می‌رود امکان جایگزینی آن دیگر میسر نیست.

هر روزه تبلیغات متفاوتی برای استفاده از شامپوها و سایر مواد آرایشی و بهداشتی در جهت پیشگیری از بیماری‌های مو صورت می‌گیرد، اما باید بدانید تنها مصرف موضعی جهت بهتر نمودن کیفیت مو مطرح نیست بلکه نوع رژیم غذایی نیز نقش موثری دارد. اگر شما تغذیه سالم و متناسبی داشته باشید کیفیت مو به طور بارزی تحت تأثیر قرار می‌گیرد.

مواد غذایی مختلف و ریزمغذی‌های موجود در آن‌ها نقش اساسی در حفظ سلامت مو دارند. همچنین کمبود پروتئین موجب شکننده شدن مو شده و در نهایت مو رنگ خوب و طبیعی خود را از دست خواهد داد. در این مقاله به تفکیک به شرح آن دسته از مواد غذایی می‌پردازیم که در حفظ سلامت مو و پیشگیری از ایجاد بیماری‌های مو از جمله موخوره نقش مهم تری دارند.

 

1. آب

نوشیدن آب کافی (نوشیدن یک و نیم تا دو لیتر آب در روز) در سلامت موها نقش مهمی را بازی می‌کند و موجب درخشندگی موها و نرم شدن آن‌ها می‌شود. تعادل دایم میزان آب بدن در سلامت موها بسیار موثر است. این تعادل زمانی به دست می‌آید که شما به مقدار کافی آب بنوشید، بنابراین تنها وقتی که احساس تشنگی کردید نوشیدن آب برای بدن شما کافی نمی‌باشد. سعی کنید ترجیحاً روزانه یک  و نیم تا دو لیتر آب بنوشید.

 

2. پروتئین‌ها

قسمت عظیمی از موی شما از پروتئین‌ها تشکیل شده است. اگر غذای شما به اندازه کافی دارای پروتئین نباشد موجب باریک و شکننده شدن موها و ایجاد موخوره خواهد شد. پروتئین مورد نیاز برای رشد موها و کلفت شدن آن‌ها را می‌توان در منابع غذایی مانند تخم‌مرغ، ماهی، حبوبات، فرآورده‌های سویا و ماست یافت. حبوبات نه تنها سرشار از پروتئین هستند، بلکه آهن، روی و بیوتین نیز در آن‌ها یافت می‌شود. علاوه بر آن، سویا حاوی فیتواستروژن‌ها (استروژن‌های گیاهی) می‌باشد که به سلامت موها کمک می‌کند. نوشیدن شیر سویا نیز برای سلامت موها بسیار مفید می‌باشد.

 

3. امگا 3

امگا3 در سلامت موها تأثیر بسیاری دارد. مصرف مواد غذایی حاوی امگا 3 به موها کمک می‌کند ضخیم‌تر و رشدشان سریع‌تر شود. کمبود اسیدهای چرب امگا3 می‌تواند باعث ریزش مو و نازک شدن موها شود. ماهی (به خصوص سالمون و قزل‌آلا) و گردو از منابع غنی امگا 3 می‌باشند.

اگر می‌خواهید سلامت موی خود را تقویت کرده و از موخوره جلوگیری نمایید،

حتماً ماهی (به ویژه سالمون و قزل‌آلا)، سبزیجات سبز تیره، لوبیا، عدس، نخود،

آجیل یا مغز گیاهان، گوشت مرغ و بوقلمون، تخم‌مرغ، غلات سبوس‌دار،

محصولات لبنی کم‌چرب و هویج را در رژیم غذایی خود بگنجانید

4. منگنز

منگنز نیز باعث حفظ سلامتی مو می‌شود. منگنز در موز، غلات سبوس‌دار، چای، قهوه، زرده تخم‌مرغ، سبزیجات برگی، حبوبات، آجیل، آناناس و چغندر یافت می‌شود.

 

5. روی

کمبود روی فولیکول‌های مو را به تدریج از بین می‌برد و تعداد موهای در حال رشد را کاهش می‌دهد. همچنین کمبود روی موجب خشکی و شکنندگی موها و در نهایت دو یا چند شاخه شدن آن‌ها می‌شود. منابع غذایی مناسب روی شامل گوشت قرمز، ماهی، ماکیان، شیر و لبنیات، غلات کامل، جگر، لوبیا و آجیل می‌باشد. آجیل علاوه بر روی سرشار از سلنیوم و منیزیم می‌باشد که برای سلامت مو مفید است. مغز گردو حاوی اسید آلفا لینولنیک (نوعی اسید چرب امگا 3) است که حالت مو را ارتقا می‌بخشد و باعث نرمی مو شده و از موخوره جلوگیری می‌کند.

 

6. ویتامین C

ویتامین C نوعی آنتی‌اکسیدان مهم است که بدن را در مقابل رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند. کمبود این ویتامین باعث موخوره و شکنندگی مو می‌شود. ویتامین C با تولید کلاژن در حفظ یکپارچگی بافت همبند از جمله مو نقش دارد.

افراد سیگاری به میزان دو برابر افراد غیر سیگاری به این ویتامین نیاز دارند. تعادل دائم ویتامین B و ویتامین C که به عنوان یک آنتی‌اکسیدان عمل می‌کند موجب نرم شدن موها می‌شود و از بروز موخوره جلوگیری می‌نماید. ویتامین C در مرکبات، توت، خربزه، فلفل، سبزیجات با برگ تیره، سیب‌زمینی و گوجه‌فرنگی یافت می‌شود.

 

7. آهن

کم خونی ناشی از فقر آهن بر روی تمام سلول‌های بدن از جمله فولیکول‌های مو تأثیر می‌گذارد و سلامت مو را به خطر می‌اندازد. استفاده از قرص‌های آهن در رفع کم خونی توصیه می‌شود، اما مصرف غذاهای آهن‌دار در پیشگیری و درمان این بیماری حائز اهمیت می‌باشد. گوشت قرمز، مرغ، ماهی، جگر، تخم‌مرغ، حبوبات به ویژه عدس و لوبیا و سبزی‌های برگ سبز تیره منبع خوبی از آهن هستند و مصرف متعادل آن‌ها طی روز تأثیر مثبتی در حفظ سلامت مو می‌گذارد.

 

8. سلنیوم

سلنیوم یک ماده ضروری است که کمبود آن باعث ریزش مو، سفید شدن و شکنندگی موها و موخوره می‌شود. منابع سلنیوم عبارت‌اند از غلات، جگر، نان کامل، ماهی تن، پیاز، گوجه‌فرنگی و کلم بروکلی.

ویتامین b

9. ویتامین B

ویتامین‌های گروه B خواص آنتی‌اکسیدانی دارند. ویتامین‌های B6، B12 و اسیدفولیک در تولید هموگلوبین و در نتیجه اکسیژن‌رسانی به بافت‌ها از جمله مو نقش دارند. موهای قوی و سالم به خون‌رسانی و اکسیژن کافی نیاز دارند. کمبود این دسته از ویتامین‌ها باعث آسیب‌رسانی به ساقه مو می‌شود. گوشت، مرغ، ماهی، جگر، سویا، دانه‌های گیاهی، تخم‌مرغ و فرآورده‌های لبنی منابع غنی از این گروه ویتامینی هستند.

 

کلام پایانی

در مجموع موخوره در موهای آسیب‌دیده ایجاد می‌شود و برای پیشگیری از ایجاد آن باید سلامت مو را به طور کلی بهبود بخشید. برای تحقق این منظور داشتن یک تغذیه سالم و متعادل که تمام درشت مغذی‌ها و ریزمغذی‌های مورد نیاز برای حفظ سلامت و پیشگیری از بیماری‌های مو را تامین می‌کند شرطی لازم و ضروری می‌باشد. در صورتی که از رژیم‌های غذایی نامتعادل به مدت طولانی استفاده کنید بدن شما دچار کمبود مواد مغذی شده و پس از اتمام ذخایر، بدن مجبور می‌شود همان مواد مغذی را به ارگان‌های مهم‌تر برساند. در واقع این مواد مغذی آن قدر ناچیزند که دیگر به موها نمی‌رسد. سلامت مو به خطر افتاده و دچار بیماری‌های مختلف از جمله موخوره می‌شود.

در پایان اگر می‌خواهید سلامت موی خود را تقویت کرده و از موخوره جلوگیری نمایید، حتماً ماهی (به ویژه سالمون و قزل‌آلا)سبزیجات سبز تیره، لوبیا، عدس، نخود، آجیل یا مغز گیاهان، گوشت مرغ و بوقلمون، تخم‌مرغ، غلات سبوس‌دار، محصولات لبنی کم‌چرب و هویج را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

مصرف دمنوش مریم گلی بوی بد دهان را از بین می برد

 

  • انفوزیون برگ مریم‌گلی برای درمان التهاب گلو و لوزه‌ها و همچنین درد گلو، بسیار موثر است. غرغره کردن با استفاده از این دارو به صورت دو بار در روز، تسکین سریعی برای این مشکلات است. ویتامین C موجود در برگ‌های این گیاه دارویی کمک می‌کند تا ایمنی بدن در برابر التهاب افزایش بیابد.

 

بوی بد دهان از جمله مشکلات بسیاری از افراد است که شاید مشکل دهان و دندان نداشته باشند. گاهی اوقات سینوزیت باعث ایجاد بوی دهان می گردد. اما به کمک گیاهان دارویی نیز می توان این مشکل را رفع کرد. یکی از این گیاهان مریم گلی است. در این مقاله بیشتر با خواص مریم گلی آشنا شوید.

بوی بد بدن را از بین می‌برد.

یک پژوهش نشان می‌دهد که این گیاه دارویی به کاهش میزان تعریق کمک می‌کند و در از بین بردن بوی بد بدن نیز موثر است. برخی محصولات دئودورانت از کنسانتره‌ی این گیاه استفاده می‌کنند. در واقع، برگ‌های مریم‌گلی مزایای بسیار زیادی دارند.

از پیری زودرس جلوگیری می‌کند.

روغن برگ مریم گلی گردش خون را بهبود می‌بخشد و موجب احیای سلولی می‌شود. این گیاه سرشار از ویتامین A و کلسیم است، که نقش مهمی در بازسازی سلولی روزانه ایفا می‌کنند. آنتی اکسیدان‌های موجود در مریم گلی با رادیکال‌های آزاد مقابله می‌کنند و در نتیجه، چین و چروک، خطوط چهره و دیگر نشانه های پیری را از بین می‌برد،. خلاصه این‌که، این گیاه بی‌نظیر به حفظ طراوت، پویایی و شفافیت پوست کمک می‌کند.

همچنین چین و چروک صورت و قرمزی را از بین می‌برد که باعث می‌شود پوست جوان‌تر به نظر برسد.

به سلامت لثه‌ها کمک می‌کند.

به نظر می‌رسد ترکیبات خاصی در مریم‌گلی دارای خواص ضد التهابی هستند. مطالعه‌ای وجود دارد که در مورد اثرات تعدادی از این ترکیبات بر واکنش التهابی در فیبروبلاست‌های لثه انجام شده‌است. فیبروبلاست نوعی سلول است که در بافت همبند لثه یافت می‌شود. نتیجه‌ی مطالعه نشان داد که مریم‌‌گلی می‌تواند التهاب لثه را تسکین دهد. ویتامین C به حفظ سلامت لثه‌ها کمک می‌کند و از ایجاد درد در لثه‌ها توسط باکتری جلوگیری می‌کند.

گلودرد را درمان می‌کند.

انفوزیون برگ مریم‌گلی برای درمان التهاب گلو و لوزه‌ها و همچنین درد گلو، بسیار موثر است. غرغره کردن با استفاده از این دارو به صورت دو بار در روز، تسکین سریعی برای این مشکلات است. ویتامین C موجود در برگ‌های این گیاه دارویی کمک می‌کند تا ایمنی بدن در برابر التهاب افزایش بیابد.

گیاه مریم گلیبرای درمان بیماری های عفونی

مریم گلی به دلیل دارا بودن خواص ضدعفونی‌کنندگی، می‌تواند مانع گسترش عوامل عفونت زا شود. خواص آنتی‌اکسیدانی این گیاه نیز باعث کاهش عوامل التهاب زا خواهد شد. علاوه بر این‌ها مریم گلی خواص قابضی دارد و به همین دلیل نیز می‌تواند روان شدن ناشی از التهاب‌ها در مجاری تنفسی را کاهش دهد. مریم گلی با افزایش موضعی تولید گلبول‌های سفید باعث تقویت سیستم ایمنی بدن نیز می‌شود. اکنون که فصل سرما فرارسیده و مشکل سرماخوردگی کم‌کم دامن خیلی‌ها را گرفته است می‌توانید به این گیاه اعتماد کنید. می‌توانید از اسپری‌های مخصوص این گیاه استفاده کنید و یا اینکه با دم کرده‌ی آن قرقره کنید.

تسکین دردهای قاعدگی با گیاه مریم گلی

این گیاه می تواند سطح هورمون در بدن را حفظ کند که باعث کاهش علائم PMS می شود. مریم گلی نفخ, تغییرات رفتاری ,گرفتگی عضلات و میل به غذا را کاهش می دهد. عصاره ی این گیاه یک ضد انقباض طبیعی است که می تواند اسپاسم ها و انقباضات که علت درد های قاعدگی است را کاهش دهد.

خواص مریم گلی برای پوست

عصاره گیاه مریم گلی بوده در درمان جوش و آکنه صورت و بدن بسیار مؤثر است. جوش و آکنه بیماری شایع پوستی است که اغلب بین نوجوانان و جوانان شایع بوده و شدت آن در افراد مختلف متفاوت است. تغییرات هورمونی در زمان بلوغ، زمینه ژنتیکی، رژیم غذایی نامناسب، عفونت، افزایش تولید چربی در پوست و مشکلات روانی از علل ایجاد کننده آکنه به شمار می روند. همچنین آثار ناشی از آکنه بر چهره، اغلب موجب مختل شدن فعالیت های اجتماعی افراد شده و در موارد شدید ممکن است به ایجاد اضطراب و افسردگی منجر شود. استفاده از عصاره گیاه مریم گلی برای پوست، از گذشته برای درمان جوشهای دوران نوجوانی بسیار مفید بوده، ابن سینا نیز در کتاب خود به آن اشاره کرده است. در حقیقت مـواد مؤثر موجود در عصاره گیاه مریم گلی به دلیل داشتن اثرات ضـد التهابی و مهار فعالـیت غدد چـربی ساز پوست به بهبـود سـریع تر ضایعات آکـنه کـمک می نمایند. به این منظور روزانـه 2 بار پس از شستن و خشـک کردن محل جوش ها، پنبه‌ای را به عصاره گیاه مریم گلی آغشته کرده و در محل جوش ها قرار داده و به آرامی ماساژ دهید.

درمان تبخال

خاصیت ضد میکروبی این گیاه باعث شده، برای مقابله با مشکل تبخال مفید باشد. به این منظور کافی است چند قطره روغن گیاهی درخت چای یا روغن گیاهی اسطوخودوس را با چند قطره روغن گیاهی مریم گلی مخلوط کرده و در مقدار کمی روغن گیاهی دیگر مانند روغن زیتون رقیق کنید. سپس روغن به دست آمده را روی تبخال بزنید.

آلزایمر را درمان می‌کند.

مریم گلی، اگر به‌طور منظم استفاده شود، به افزایش قدرت حافظه کمک می‌کند. از این‌رو، برای درمان از دست دادن حافظه ازجمله آلزامیر خفیف، توصیه می‌شود. مریم گلی، همچنین ، پردازش اطلاعات را در بین مبتلایان به چنین بیماری بهبود می‌بخشد.

سندرم خون آشام چیست و چه کسانی به این بیماری مبتلا می شوند

 

  • پوست ۵۰ درصد از افراد آسیب دیده به خاطر این بیماری حساسیت شدید به نور خورشید را نشان می‌دهد. که این حساسیت به صورت انتشار آفتاب سوختگی همراه با تاول یا آریتمی در حضور نشر کم نور خورشید است .

 

گزرودرما به بیماری سندرم خون آشام نیز معروف است در این بیماری فرد بیمار نمی‌تواند در معرض نور خورشید قرار بگیرد، زیرا با اینکار پوست وی ملتهب می‌شود، بنابراین احتمال ابتلای فرد به سرطان پوست و چشم زیاد است.

گزرودرما یک اختلال ژنتیکی <Genetic disorder>اتوزومی است که بر اثر آن عامل بازسازی دی‌ان‌ای آسیب دیده و به وسیلهٔ اشعه فرابنفش، کارایی خود را از دست می‌دهد همچنین این اختلال، خشکی، رنگدانه‌های قهوه‌ای و زخم روی پوست را همراه دارد.

تشخیص بیماری گزرودرما کلینیکی و براساس شرح حال حساسیت شدید پوستی به نور خورشید و سرطان پوست است. ویژگی‌ اصلی این بیماری خشکی‌‌پوستی است که برای تایید تشخیص سندرم خون آشام نمونه‌برداری از پوست انجام می‌شود تا ترمیم دی‌ان‌ای و حساسیت به پرتوهای فرابنفش در فیبروبلاست‌های پوست ارزیابی شود.

پوست ۵۰ درصد از افراد آسیب دیده به خاطر این بیماری حساسیت شدید به نور خورشید را نشان می‌دهد. که این حساسیت به صورت انتشار آفتاب سوختگی همراه با تاول یا آریتمی در حضور نشر کم نور خورشید است .

بیماری گزرودرما باعث ویژگی‌های غیر طبیعی در چشم به خصوص در افرادی که در معرض اشعه  uv هستند، می‌شود بنابراین قرار گرفتن به صورت ممتد در معرض uv ممکن است باعث انتشار keratitis شود که عامل تیرگی قرنیه وتخلخل آن است، همچنین گزرودرما رنگدانه پلک‌ها را افزایش و باعث تحلیل مژه‌ها می‌شود.

افراد مبتلا به گزرودرما نباید در معرض نور خورشید قرار بگیرند و پوشیدن لباس‌های محافظ، استفاده از کرم‌های ضد آفتاب‌ و مراقبت دقیق از نظر بدخیمی‌های پوست جهت جلوگیری از گسترش این بیماری بسیار موثر است .