آب معدنی قوای جسمانی را بالا می برد

14897_842

 

  • امروزه از اين شيوه درماني علاوه‌بر تصفيه بدن از مواد مضر براي پاكسازي بدن از سلول‌ها و بافت‌هاي سرطاني نيز استفاده مي‌شود. متخصصان طب كنوني امروزه در برخي از كشورهاي اروپايي از شيوه درماني آب‌درماني………..

 

آب‌درماني يكي از شيوه‌هاي درماني طب جايگزين است كه درمانگران در آن با تجويز آب براي بيماران‌شان به درمان بيماري‌ها مي‌پردازند. يكي از ويژگي‌هاي عمومي اين شيوه درماني قدرت پاكسازي و تخليه بدن از اخلاط نامناسب، سموم، سلول‌ها و بافت‌هاي مرده بدن است.

درمانگران در اين شيوه درماني با تجويز آب به‌مدت 10 تا 30 روز به درمان بيماران‌شان مي‌پردازند. به اين ترتيب با مصرف آب در ميزان مشخص شده توسط درمانگر، بيمار مي‌تواند تمامي سموم، اخلاط و مواد موذي باقي مانده در سلول‌ها و بافت‌هاي بدن را تخليه كرده و عملكرد سيستم دفاعي بدن را به اين ترتيب بالا ببرد. در اين شيوه درماني كل بدن بيمار از سلول‌ها، عصب‌ها، بافت‌ها، مفاصل و ساير اندام‌ها و دستگاه‌هاي دروني بدن و اجزايش شست‌و‌شو داده مي‌شوند و ميكروب‌ها، ويروس‌ها و مواد سمي و بيماري‌زاي درون آن‌ها از بدن خارج مي‌شود. خروج اين مواد دفعي و سمي از طريق دفع اين مواد به‌صورت فضولات يا به‌صورت تعريق صورت مي‌گيرد. يكي ديگر از مزيت‌هاي اين شيوه درماني علاوه‌بر پاكسازي بدن، جوان‌سازي سلول‌ها و بافت‌هاي بدن است كه به تخليه سلول‌هاي پير و فرسوده و جايگزيني آن‌ها با سلول‌هاي جوان و شاداب كمك مي‌كند. در نتيجه مكانيسم شست‌و‌شو و تخليه سلول‌هاي قديمي در اين مرحله درماني به نشاط جسماني و بازسازي بدن و افزايش انرژي و جواني در بدن نيز منتهي مي‌شود.

امروزه از اين شيوه درماني علاوه‌بر تصفيه بدن از مواد مضر براي پاكسازي بدن از سلول‌ها و بافت‌هاي سرطاني نيز استفاده مي‌شود. متخصصان طب كنوني امروزه در برخي از كشورهاي اروپايي از شيوه درماني آب‌درماني به‌عنوان يك درمان مكمل و كمكي براي بهبود حال بيماران سرطاني خود استفاده مي‌كنند.

چرا باید پروتئين بخوریم

12786_168

  • براي افرادي كه نوع خاصي از رژيم غذايي را درنظر گرفته و شروع به كاهش وزن كرده‌اند، هدف لاغر شدن است ولي مسلما اين افراد نمي‌خواهند در ازاي آن ماهيچه‌هاي‌شان ضعيف شود. پروتئين براي اين منظور يكي از بهترين گزينه‌‌هاست

بدون شك در برنامه‌هاي آشپزي كه مي‌بينيد، كتاب‌هاي تغذيه كه مي‌خوانيد و پاي صحبت متخصصان و پزشكان كه مي‌نشينيد، يكي از مهم‌ترين عناصري كه در تغذيه سالم از آن صحبت به ميان مي‌‌آورند و بر ضرورت گنجاندن آن در برنامه غذايي تاكيد مي‌كنند، پروتئين است. اما مگر اين ماده چه فوايدي در خود نهفته دارد؟ چه ميزان آن براي بدن لازم است؟ آيا هرچه بيشتر پروتئين بخوريم بهتر است يا در مصرف اين ماده هم بايد موارد و حد و حدودي را رعايت كرد؟


  گياهخواران چه كنند؟

گياهخواران بايد براي كسب پروتئين از منابع انتخاب شده دقت كرده و مطمئن شوند حتما به ميزان كافي از آن در طول روز دريافت مي‌كنند. اگر شما از گروه گياهخواران لاكتر هستيد و لبنيات و تخم مرغ را مصرف مي‌كنيد، به راحتي مي‌توانيد از تخم مرغ و لبنيات، پروتئين مورد نياز بدن خود را تامين كنيد. اما اگر جزو گياهخواران محض هستيد، مي‌توانيد از اين منابع پروتئيني استفاده كنيد: دانه سويا، دانه گندم، همبرگري كه به جاي گوشت، سويا دارد، عدس، نخود، آجيل و مغزها، برنج و تمام غلات.


12787_165

    چقدر پروتئين كافي است؟

به‌طور كلي بزرگسالان معمولا بين 10 تا 35 درصد از كالري روزانه‌شان را از طريق غذاهاي پروتئيني به دست مي‌‌آورند كه اين مقدار براي زنان چيزي حدود 46 گرم و براي مردان حدود 56 گرم پروتئين است. با خوردن روزي 2 يا 3 وعده غذاي پروتئيني، دست يافتن به اين مقدار خيلي هم كار سختي نيست. ميزان پروتئين‌در مواد‌غذايي را مي‌توانيد اينطور تنظيم كنيد.

  •  يك قطعه كوچك گوشت 75 گرمي تقريبا 21 گرم و يك قطعه گوشت با اندازه معمولي  يعني 200 گرمي، بيش از 50 گرم پروتئين در خود دارد.
  •  يك ظرف 200 گرمي ماست حدود 11 گرم پروتئين دارد.
  •  يك فنجان شير 8 گرم پروتئين دارد.
  •  از يك فنجان حبوبات خشك حدود 16 گرم پروتئين مي‌توان گرفت.


بهترين روش براي دريافت پروتئين مورد نياز بدن، تكيه كردن بر انواع منابع پروتئيني است به‌گونه‌اي كه به تناوب از همه آن‌ها استفاده شود


  اگر زياد پروتئين بخوريم…

پروتئين نقش كليدي در بدن ما بازي مي‌كند و متخصصان تغذيه و سلامت همواره روي وجود آن در غذاهاي روزانه تاكيد مي‌كنند اما گاهي هم توصيه مي‌شود كه بشقاب‌تان را از اين ماده خالي كنيد. با توجه به تاكيد‌هايي كه روي نقش پروتئين در سلامت بدن وجود دارد و توصيه مشاوران تغذيه مبني بر اينكه برنامه غذايي را بايد طوري تنظيم كرد كه شامل پروتئين باشد، بسياري از مردم فكر مي‌كنند هرچه بيشتر بايد غذاهاي پروتئيني خورد و بيشتر از حد مورد نياز آن را در برنامه غذايي‌شان قرار مي‌دهند و در اغلب موارد هم از طريق منابع حيواني از جمله گوشت قرمز، مرغ و تخم‌مرغ آن را تامين مي‌كنند.  اما نكته قابل توجه اين‌جاست كه اين ميزان بيش از نياز پروتئين، به ساختن ماهيچه‌هاي بيشتر يا قوي‌تر ساختن بدن كمك نمي‌كند بلكه گاهي نتيجه‌اي كه دارد اين است كه كالري و چربي بيشتري به بدن اضافه خواهد كرد و چاقي را به‌دنبال خواهد داشت. واقعيت اين است كه بعضي از مردم به آن اندازه كه پروتئين دريافت مي‌كنند، به آن نياز ندارند. به جاي استفاده بيش از حد نياز از مواد‌غذايي، توصيه مي‌شود، با شناخت بدن‌مان، ضعف‌‌ها و كمبودهايش، درصدد رفع آن‌ها برآييم و از عواقب دريافت بيشتر از حد آنها در امان بمانيم.


    بهترين منابع غذايي را بشناسيد

بهترين روش براي دريافت پروتئين مورد نياز بدن، تكيه كردن بر انواع منابع پروتئيني است و اين‌كه به‌گونه‌اي تنظيم شود كه به تناوب از همه آن‌ها استفاده شود.
منابع حيواني كه مي‌توان از آن‌ها در اين رابطه استفاده كرد، گوشت قرمز با چربي كم، گوشت مرغ بدون پوست، ماهي و لبنيات كم چرب يا بدون چربي هستند.
از منابع گياهي نيز مي‌توان به توفو، دانه‌هاي خوراكي، انواع سويا و همچنين جايگزين‌هاي گوشت مانند برگرهاي گياهي كه با سويا درست مي‌شوند اشاره كرد. حبوبات تا حدود 25 درصد،  سويا تا حدود 40 درصد و انواع مغزها بيش از 12 درصد پروتئين دارند.


12788_788

       راهي براي دريافت اسيدهاي آمينه

متخصصان تغذيه بيش از هر چيز بر استفاده از منابع غذايي گياهي تاكيد مي‌كنند و افراد را به سمت رو آوردن به دريافت مواد مورد نياز بدن از طريق گياهان و سبزي‌ها تشويق مي‌كنند اما با وجود همه اين‌ها مسئله اين‌جاست كه بر خلاف پروتئين‌هاي حيواني، بيشتر پروتئين‌هاي گياهي ناكامل هستند و از نظر اسيد آمينه غني نيستند به‌طوري كه مي‌توان گفت، سويا تنها منبع پروتئين گياهي است كه كامل بوده و با پروتئين‌هاي حيواني برابري مي‌كند. بنابر اين گياهخواران بايد توجه داشته باشند كه بايد انواع منابع پروتئين گياهي را مصرف كنند و به يك نوع آن بسنده نكنند تا اسيد‌هاي آمينه مورد نياز بدن به‌طور كامل تامين شود. يكي از راه‌هاي دريافت تمام اسيدهاي آمينه مورد نياز اين است كه تركيبي از مواد پروتئين دار مصرف شود؛ مثل تركيب حبوبات و غلات كه مي‌توان در اين رابطه از غذاهايي مثل عدس پلو، لوبيا پلو، عدس يا لوبيا با نان نام برد يا تركيب لبنيات با غلات كه در اين مورد نيز مي‌شود به غذاهايي مثل ماكاروني با پنير، پيتزاي سبزي‌ها و لازانياي سبزي‌ها اشاره كرد كه تركيب مناسب و كاملي هستند و ارزش پروتئيني زيادي دارند.


چه كسي به چه چيزي نياز دارد؟

همه افراد به يك ميزان پروتئين نياز ندارند. در اينجا 6 گروه را به شما معرفي مي‌كنيم كه بيشتر از سايرين بايد به نيازهاي پروتئيني بدن‌شان توجه كنند.

  •   زنان باردار و مادران شيرده: زنان باردار حدود 10 گرم بيشتر از گذشته به پروتئين نياز دارند. زنان شيرده نيز به نسبت قبل از دوران بارداري روزانه به حدود 20 گرم پروتئين بيشتر نياز دارند. متخصصان در اين زمينه پيشنهاد مي‌كنند، بهتر است زنان باردار سعي كنند گوشت قرمز كمتر مصرف كنند زيرا مقدار چربي آن بالاست بنابراين خوب است تا حد امكان از برش‌هاي بدون چربي آن استفاده شود. به گفته آن‌ها بايد سعي شود طي اين دوران 20 تا 30 گرم از پروتئين روزانه زنان باردار از طريق محصولات لبني كم چرب به دست بيايد زيرا كلسيم و ويتامين D موجود در آن نيز به سلامت استخوان‌هاي مادر و فرزند كمك خواهد كرد.
  •    ورزشكاران: بيشتر ورزش‌ها با تحليل رفتن ماهيچه‌ها در طول فعاليت و سپس بازسازي آن همراه هستند. به گفته متخصصان، ورزشكاراني كه ورزش‌هاي استقامتي انجام مي‌دهند، براي مثال دونده‌هاي ماراتن، نسبت به كساني كه چنين فعاليتي ندارند،50 درصد بيشتر به پروتئين نياز دارند. كساني كه به‌طور جدي و مرتب ورزش‌هاي بدنسازي انجام مي‌دهند نيز 2 برابر بيشتر از افرادي كه چنين فعاليتي ندارند به پروتئين نياز دارند. اما نكته قابل توجه اين‌جاست كه بهتر است اين مقدار مورد نياز از طريق برنامه غذايي به بدن برسد نه از طريق مكمل‌ها.
  •    كساني كه در رژيم هستند: براي افرادي كه نوع خاصي از رژيم غذايي را درنظر گرفته و شروع به كاهش وزن كرده‌اند، هدف لاغر شدن است ولي مسلما اين افراد نمي‌خواهند در ازاي آن ماهيچه‌هاي‌شان ضعيف شود. پروتئين براي اين منظور يكي از بهترين گزينه‌‌هاست كه به‌دليل احساس سيري كه به افراد مي‌دهد و گرسنگي را به تاخير مي‌اندازد، اجازه مي‌دهد افراد راحت‌تر برنامه لاغري‌شان را دنبال كنند و كمتر به سمت خوراكي‌ها بروند. فقط اين افراد بايد حواسشان به ميزان كالري‌ كه از وعده‌هاي اصلي غذايي يا ميان وعده‌هاي حاوي پروتئين دريافت مي‌كنند، باشد.

اگر سنگ کلیه دارید ماء‌الشعير بخورید

12782_382

  •  اگر طرفدار نوشيدني‌هاي فانتزي هستيد بايد به اين نكته دقت كنيد كه در ميان همه نوشابه‌هاي كولادار، ماء‌الشعير بهترين انتخاب است. منظور از نوشيدني‌هاي کولادار ،نوشیدنی‌های گازداری است که قند فراوان و رنگ های متنوعی دارند.

فصل تابستان، آغاز دوره‌اي است كه براي همه افراد با نوشيدن انواع شربت‌هاي خنك، نوشابه‌هاي گازدار و البته آب تگري همراه است. آنچه در اين ميان ذهن همه را به خود مشغول كرده، اين است كه آيا براي مصون ماندن از عوارض نوشابه‌هاي گازدار، مي‌توان به ماء‌الشعير پناه برد؟ آيا اين نوشيدني انرژي و قند كمتري نسبت به نوشابه‌هاي گازدار دارد؟  براي رسيدن به پاسخ تمام اين سوالات با دكتر وفا متخصص تغذيه و رژيم درماني گفت‌و‌گويي داشتيم با موضوع «نوشيدني ماء‌الشعير» كه توصيه مي‌كنيم براي رسيدن به پاسخ‌ها، تا انتهاي مطلب را بخوانيد.


 نوشابه سالم‌تر است يا ماء‌الشعير؟

اگر طرفدار نوشيدني‌هاي فانتزي هستيد بايد به اين نكته دقت كنيد كه در ميان همه نوشابه‌هاي كولادار، ماء‌الشعير بهترين انتخاب است. منظور از نوشيدني‌هاي کولادار ،نوشیدنی‌های گازداری است که قند فراوان و رنگ های متنوعی دارند. توجه داشته باشید که انواع نوشابه های رژیمی از قبیل «زیرو» و «لایت»هم در این دسته قرار می گیرند. با اين همه لازم است يادآوري كنيم زماني مي‌توانيم به ماء‌الشعير و نوشيدني‌هايي از اين دست مقام اول را بدهيم  كه فرآيند تخمير  به صورت كامل در روند تولیدآن‌ها انجام شده باشد و طي فرآيند توليد، از مخمر در آن استفاده شده باشدكه البته اغلب كارخانه‌هاي سازنده این نوشیدنی به وجود آن در فرآيند توليدشان تاكيد مي‌كنند.


نکته : نوشیدن 8 لیوان آب در طول روز را فراموش نکنید و بعد از تکمیل این میزان آب روزانه حس تشنگی را با دیگر نوشیدني‌های جایگزین، برطرف کنید.


 آب يا ماء‌الشعير؟

اگر شما هم طرفدار ماء‌الشعير  باشيد حتما اين‌كه خاصيت غذايي اين نوشيدني چقدر است و آيا مي‌توان آن را جايگزين آب كرد،يكي از پرسش‌هايي است كه هميشه ذهن‌تان را به خودش مشغول كرده است.اگر قرار باشد  راجع به اين نوشيدني صحبت كنم، همان جمله هميشگي‌ام را تكرار مي‌كنم كه بهترين نوشيدني آب است. به خصوص در فصل گرما و براي كساني كه حس تشنگي‌شان را خيلي زود جواب مي‌دهند يعني در كوتاه‌ترين زمان خشكي دهان‌شان را برطرف مي‌كنند و‌ به طور كلي افرادی که آن‌قدر تشنه نمي‌شوند كه بخواهند چند ليوان آب را با هم بنوشند. این افراد با اولین علائم تشنگی که با خشکی دهان و نیاز به نوشیدن آب خود را نشان می دهد،بلافاصله سراغ آب می روند و این نیازشان را بر طرف می‌کنند.

ویژگی مهمی که آب را از دیگر نوشیدنی ها متمایز می‌کند این است که بدون هر نوع عارضه جانبی و کالری اضافی می تواند نیاز بدن را بر طرف کند. آب به عنوان ماده اصلی تشکیل دهنده حجم زیادی از بدن ،نقش مهمی در تنظیم املاح بدن دارد.در فصل تابستان که میزان تعریق بیشتر است و گرمای هوا ،نیاز به نوشیدن مایعات خنک را بیشتر می کند، در دسترس‌ترین و باب میل ترین نوشیدنی آب است.نباید فراموش کرد کالری صفر این نوشیدنی آن را برای همه دلچسب تر می‌کند.امابعد از آب، شايد بتوان گفت، ماء‌الشعير نسبت به ديگر نوشابه‌هاي «كولادار» نوشيدني بهتري باشد. به دليل آن‌كه قند ساده‌اش به هيچ عنوان به اندازه نوشابه‌هاي كولادار نيست.


  منبع غني ويتامين B

معمولا ماءالشعير را به عنوان يك نوشيدني سرشار از ويتامين B مي‌َشناسيم اما سوال اينجاست كه مقدار اين ويتامين در اين نوشيدني چقدر است. در حقيقت ماءالشعیر ،نوشیدنی است که ماده اصلی تشکیل دهنده آن دانه «جو» است که طی فرآیند تولید کارخانه ای با قند طبیعی ناشی از تخمیر صحیح به بازار عرضه می شود.

اين نوشيدني تقريبا سرشار از ويتامين‌هاي گروه B است كه روزانه به آن نياز داريم و از اين نظر، مي‌تواند پاسخگوي بخشي از نياز بدن به اين مواد مغذي باشد. تاكيد مي‌كنم كه تنها بخشي از نياز بدن نه تمام آن؛ به دلیل آن که ما از میزان استفاده مواد مرغوب ،به اندازه و سالم در دوره تولید این نوشیدنی آگاهی کافی نداریم.در ضمن استفاده از این محصول به عنوان تنها تامین کننده ویتامین گروه B شیوه توصیه شده‌اي نیست.


  ماء‌الشعير براي تامين ويتامينB كافي است؟

شايد فكر كنيدوقتي ماء‌الشعير منبع غني از ويتامين هاي گروه B است مي‌توانيم همه نيازهاي بدن‌مان را به اين گروه از ويتامين‌ها با اين نوشيدني تامين كنيم.به عبارت ديگر تنها با نوشيدن ماءالشعیرتمام ويتامين‌های گروه B به بدن مي‌رسند و نيازي به منابع ديگر نیست؟ پاسخ منفي است. نمي‌توان گفت مصرف يك ليوان ماء‌الشعير، نياز بدن به ويتامين های گروه B را تامين مي‌كند چون ويتامين‌هاي گروه B، يكي نيست و حداقل 8 نوع ويتامين است كه بدن به آن‌ها نياز دارد .مثلا ويتامين B12 ويتاميني است كه به هيچ عنوان از منابع گياهي يا مخمرها قابل دريافت نيست. فوليك اسيد و بيوتين هم 2 ویتامین دیگر از گروه ویتامین های Bهستندکه در اين نوشيدني وجود ندارند. ولي گروه ويتامين B1 و B6 درحد قابل توجهي در اين نوشيدني‌ وجود دارد و مصرف متعادل روزانه‌اش، مي‌تواند بخشي از نياز روزانه را تامين كند نه همه آن را.


  يك ليوان ماء‌الشعير چقدر كالري دارد؟

هر ليوان نوشيدني ماء‌الشعير يعني 240 ميلي‌ليتر از آن، حدود 100 كيلو كالري انرژی دارد. اين ميزان كالري قابل توجه است . تصور كنيد فردي كه روزانه به جاي هر نوع نوشيدني ديگر، آب مصرف مي‌كند، يعني كالري به بدن نمي‌رساند و حالا اگر همان تعداد ليوان آب با كالري صفر را با نوشيدني ماء‌الشعير با 100كيلوكالري جايگزين ‌كند درواقع راه ورود كالري اضافي به بدنش را فراهم مي‌كند. به همين دليل به افرادي كه دچار اضافه وزن هستند يا در رژيم غذايي خاصي قرار دارند اكيدا توصيه مي‌كنم، آب را جايگزين اين نوشيدني پركالري كنند تا از عوارض ورود كالري اضافه به بدن دور بمانند. این توصیه در مورد کودکان در سن رشد بیشتر از همه باید مورد توجه قرار بگیرد هم به دلیل وجود قند مصنوعی احتمالی این نوشیدنی و هم گاز آن که می تواند باعث تحلیل استخوان ها و دندان های آن ها شود.


  چه طعمي بخوريم؟

وجود طعم‌هاي مختلف در اين نوشيدني انتخاب را سخت مي‌كند به خصوص اگر دنبال جذب ويتامين و مواد معدني بيشتر هم باشيد. اما موضوع اينجاست كه اساسا در صنايع غذايي از طعم دهنده ها، خيلي زياد استفاده مي‌شود ولي الزاما اين طعم‌دهندها، كالري اضافه‌اي به محصول منتقل نمي‌كنند. ولی به طور كلي، طعم يكي از شيوه‌هاي جذب ذائقه‌هاي مختلف است ولي اين‌كه با افزودن اين اسانس يا طعم مي‌توان ميزان دريافت كالري را كم كرد يا ويتامين بيشتري به بدن رساند، صحيح نيست.حتی ممكن است بعضي از اين اسانس‌ها،‌ استاندارد خوبي نداشته باشد و سلامت محصول را دستخوش تغييراتي كند كه افزودن آن‌ها به محصول، بايد تحت‌نظر متخصصان صنايع غذايي و با استانداردهاي تعريف شده‌اي انجام شود.


12783_559

  سنگ كليه با ماء‌الشعير درمان مي‌شود؟

از نظر دانش تغذيه، هيچ‌كدام از تصورات عمومي مبني بر اين‌كه مصرف ناشتا و صبحگاهي باعث زيبايي پوست مي‌شود يا در رفع سنگ‌هاي كليه اثر دارد، پذيرفته نيست.  يعني پژوهش يا دانش مشخص تغذيه‌اي صورت نگرفته كه اثبات كند اين تصورات صحيح است. البته در علم پايه‌اي تغذيه، اين دانش وجود دارد كه مثلا در افرادي كه دچار كمبود ويتامين B6 هستند، احتمال بروز برخي از انواع سنگ‌هاي كليوي بيشتر است و آن هم به دليل آن‌است كه ويتامين B6در متابوليسم پروتئين‌ها نقش دارد در نتيجه اگر كمبود اين ويتامين وجود داشته باشد، ممكن است اختلالي در متابوليسم پروتئين‌ها ايجاد شود که PH خون، اسيدي و ‌ زمينه‌ساز بروز نوع خاصي از سنگ‌هاي كليوي شود.  اين‌طور جامع صحبت كردن راجع به تاثير مصرف ماء‌الشعير بر ممانعت از توليد سنگ كليه جز تبليغ چيز ديگري نيست و به هيچ عنوان ريشه و مبناي علمي ندارد.


12784_183

كف روي ماء‌الشعير مضر است؟

ماء‌الشعير ها معمولا گازدار هستند و سوال اينجاست كه آيا گاز موجود در  اين نوشيدني تاثيري بر ميزان جذب ويتامين‌هاي آن هم دارد؟ در پاسخ به اين سوال بايد گفت یکی دیگر از افزودنی هایی که به منظور جلب مشتری به این نوشیدنی اضافه می شود،«بیکربنات سدیم»است که تحت عنوان «گاز»شناخته می شود.

مشكلي كه ممكن است با نوشیدن بیش از اندازه ماءالشعیر پيش بيايد به دليل وجود گازي است كه به آن اضافه مي‌شود. گاز نوشيدني‌هاي گازدار مي‌تواند براي بدن مضر باشد. به اين ترتيب كه اين افزودني به نوشيدني‌ها،‌ فرآيند جدا شدن املاح از استخوان‌ها را تسريع مي‌كند و مصرف مكررش براي مصرف‌كنندگان به خصوص بچه‌ها،‌ زنان در سن يائسگي،  جوانان كه نياز دارند تا 25 تا 30‌سالگي به حداكثر ميزان تراكم استخواني برسند، سالمندان و ميانسالان مضر است واگر مصرف اين نوشيدني به صورت عادت دربيايد ممكن است عوارض اين چنيني را به همراه داشته باشد.

فرآیند تحلیل استخوانی به این ترتیب است که بیکربنات سدیم روی بافت استخوانی می نشیند و با مواد و املاح تشکیل دهنده آن ترکیب شده و جدا می شود.این فرآیند با هربار استفاده از این محصول تکرار می شود پس اگر تداوم داشته باشد، در طولانی مدت عوارض جبران ناپذیری بر استخوان ها و دندان ها می‌گذارد. اما اگر از این نوشيدني هر ازگاهي و در وعده‌ها و ميان‌وعده‌هاي غذايي استفاده شود، مشكلي ايجاد نمي‌كند ولي اگر فرد عادت كند در هر وعده غذايي يا هر زمان كه احساس تشنگي كرد از اين نوشيدني استفاده كند حتما با مشكل مواجه خواهد شد.

راز ماندگاری میوه ها

12522_954

  • بهار و تابستان، فصل جولان‌پشه و ديگر حشرات گزنده است. اگر به انواع اسپري‌ها حشره‌كش و قرص‌هاي آن حساسيت‌ داريد بهتر است كمي نعناي تازه كنار تخت‌خواب يا زير بالش خود قرار دهيد و شب را راحت بخوابيد.

خطر پخت مربا در ظروف آلومينيومي

  • دقت كنيد هرگز در ظرف آلومينيومي، مرباي ريواس نپزيد. چون تركيب اين 2، مي‌تواند باعث مسموميت غذايي شود.
  • براي پوست كندن هويج، اول آن را داخل آب جوش بيندازيد، بعد از 5 دقيقه بلافاصله در آب سرد قرار دهيد. با اين روش پوست هويج درسته جدا مي‌شود.


هلو پوست‌كنده

  • تهيه مربا يا ژله هلو، با قطعات هلوي تازه، در هواي گرم تابستان خيلي دلچسب است. براي جداكردن پوست هلو، مي‌توانيد آن را يك دقيقه در آب جوش بيندازيد، بعد پوستش‌ را راحت جدا كنيد.
12523_876
  • براي نگهداري طولاني‌مدت خيار، مي‌توانيد آن را درون ظرفي پر از آب قرار دهيد. اين شيوه كمك مي‌كند خيار، تازه‌تر بماند.


12524_524
  • خريد طالبي در تابستان، در كنار خريد هندوانه، مهارت مي‌خواهد. پس دقت كنيد طالبي شيرين بايد نسبت به اندازه‌اش سنگين‌تر باشد، روي آن لكه نباشد و عطر خوبي از آن متصاعد شود.


12525_874
  • در فصل گرم تابستان يك ميوه خيلي خوش خوراك دارد به اسم گيلاس، شما مي‌توانيد بلافاصله بعد از خريد آن‌ها را خوب بشوييد و بگذاريد خيلي خوب خشك شود. بعد مي‌توانيد آن را درون يك آبكش فلزي كه داخلش دستمال پارچه‌اي انداخته‌ايد، نگهداري كنيد. تنها مشكلي كه ممكن است براي اين ميوه خوش‌رنگ و خوشمزه پيش بيايد آن است كه چوب‌هايش ممكن است خشك شود. اگر مهمان نداريد و نمي‌خواهيد اين ميوه را سرو كنيد، مي‌توانيد هنگام شست‌وشو چوب‌هايش را جدا كنيد.


12526_751

راز طول عمر كرفس
  • اگر ساقه‌هاي كرفس را پس از شست‌وشو داخل فويل آلومينيومي بپيچيد و درون يخچال بگذاريد، مدت زيادي تازه‌تر مي‌ماند.


نكته‌هايي براي فرار از مزاحمت حشرات

  • با گرم‌شدن هوا، كم‌كم مورچه‌ها سر از لانه‌هاي‌شان در گوشه‌گوشه خانه‌تان بيرون مي‌آورند و با كوچك‌ترين تكه خوراكي كه روي زمين باشد، جشني مي‌گيرند، نگو و نپرس، براي اين‌كه بتوانيد آنها دور كنيد، كمي پوست خيار جلوي لانه آنها بگذاريد تا فرار كنند.
  • بهار و تابستان، فصل جولان‌پشه و ديگر حشرات گزنده است. اگر به انواع اسپري‌ها حشره‌كش و قرص‌هاي آن حساسيت‌ داريد بهتر است كمي نعناي تازه كنار تخت‌خواب يا زير بالش خود قرار دهيد و شب را راحت بخوابيد.
  • توري‌هاي فلزي، بهترين وسيله براي جلوگيري از ورود پشه به داخل خانه هستند. ولي تميز‌كردن اين وسايل درد سر دارد! اگر ثابت باشند كه مشكل دوبرابر مي‌شود.
  • براي توري‌هاي ثابتي كه به پنجره‌هاي منزل‌تان پيچ شده‌اند و امكان اين را نداريد كه آنها را از جاي خودشان جدا كنيد، بهتر است با يك اسفنج يا پارچه آغشته به آب نيمه‌گرم و مواد شوينده روي توري بكشيد تا حداقل از طرف داخل، تميز شوند. ولي اگر لولا داشته باشند مي‌توانيد از جاي خود خارج‌شان كنيد و داخل تراس يا حمام با مواد شوينده بشوييد

زنان نباید بال و گردن مرغ بخورند

566715_916

  • علت خوشمزگي بال مرغ، چربي زيادي است كه در آن‌ قسمت‌ها انباشته شده و هرچيزي كه خوشمزه باشد يك لذت آني و يك حسرت دائمي ايجاد مي‌كند. در رابطه با گردن مرغ هم گفته مي‌شود كه گردن محل عبور خيلي از بافت‌هاي اعصاب است

حتما شما هم راجع به مضرات بال كبابي، خوراكي محبوب اين روزها به خصوص براي خانم‌ها شنيده‌ايد. راجع به اينكه خوردن اين  مرغ‌هاي كبابي خوشمزه گاهي به دردسرش نمي‌ارزد يا اينكه اصلا كباب كردن مرغ و جوجه با وجود طعم لذت بخشي كه به اين خواركي‌ها مي‌دهند شيوه پخت مناسبي نيستند. دكتر سيد ضياءالدين مظهري، متخصص تغذيه و رژيم درماني و دكتر مسعود دوغايي مقدم،  فوق تخصص گوارش، كبد و آندوسكوپي  در اين مطلب  به تمام پرسش‌هاي شما پاسخ مي‌دهد.


 

منبع چربي و آلودگي

پوست مــــــرغ آلودگي‌هاي محيطي خيلي زيادي را مي‌تواند منتقل كند. چربي‌هاي اشباع شده‌اي كه دارد، مي‌تواند ميزان كلسترول را بالا ببرد و به كبد آسيب برساند، اگر زندگي سالم مي‌خواهيد يا مي‌خواهيد خود را در برابر بسياري از بيمار‌ي‌ها بيمه كنيد بهتر است از خوردن چربي‌ حيواني در حد امكان پرهيز كنيد، حتي پوست ماهي هم مي‌تواند بسياري از آلودگي‌ها و بيماري‌ها را به مصرف‌كننده‌ منتقل كند.

چاقي يك بيماري محسوب مي‌شود و مي‌تواند صدها بيماري را زمينه‌سازي كند يا بيماري‌هاي موجود در بدن را تثبيت ‌كند امروزه مشخص شده برخلاف تصور گذشته بافت چربي در بدن، يك بافت مرده نيست و بسيار فعال است و در رديف غدد درون‌ريز شمرده مي‌شود و مي‌گويند انواع آنزيم‌ها از اين بافت‌هاي چربي ترشح مي‌شود طوري‌كه تمام سيستم كنترل‌ گرسنگي و اشتها را تحت‌تاثير خود قرار مي‌دهد. به‌خصوص اگر اين چربي‌ها در ناحيه شكم انباشته شده باشند و هرچه قطر و طول شكم بيشتر باشد عمر فرد كوتاه‌تر مي‌شود و اغلب انواع اسيدها از بافت چربي شكمي وارد جريان خون مي‌شوند و تمام رگ‌ها را طوري تحت تاثير قرار مي‌دهند كه حالت كشساني آن‌ها از بين مي‌رود.


كبد چرب مي‌تواند به سمت بيماري اي به نام استارتو هپاتايتيسم برود كه در 20درصد افرادي كه به اين بيماري مبتلا مي‌شوند موجب نارسايي كبدي شود كه اين بيماري بسيار خطرناك است و در نوع خودش مي‌تواند باعث مرگ‌ومير شود


 

خانم‌هاي جوان، بال ممنوع است

اگر در مقابل تزريق آنتي‌بيوتيك‌ها بدن‌تان مقاومت نشان مي‌دهد شايد علتش تغذيه‌تان باشد


 

رابطه طيور و آنتي‌بيوتيك

در خوردن بال و گردن مرغ احتياط كنيد، بسياري از مواد شيميايي و مواد سمي كه در دنياي خارج از بدن شما وجود دارد در بال مرغ انباشته مي‌شوند و شما با خوردن اين قسمت لذيذ مرغ، خود را دچار بسياري از بيماري‌ها مي‌كنيد. اين‌كه مي‌گويند به بعضي از طيور مثل مرغ هورمون‌هاي استروئيدي تزريق مي‌شوند به نظر من درست نيست زيرا اين هورمون‌ها بسيار گران هستند و از نظر اقتصادي استفاده از آن‌ها براي دامداران  به صرفه نيست.

به طيور معمولا آنتي‌بيوتيك مي‌دهند، آنتي‌بيوتيك‌ها آن‌ها را در مقابل بيماري‌ها محافظت مي‌كند و هم باعث مي‌شود به اصطلاح  زودتر وزن بگيرند و رشد كنند به همين دليل توصيه مي‌شود، زماني دام و طيوري كه از آنتي‌بيوتيك‌ها استفاده كرده‌اند ذبح شوند كه نيمه عمر دارو سپري شده باشد تا وقتي‌كه اين گوشت‌ها به بازار مصرف ارائه مي‌شوند، اين آنتي‌بيوتيك‌ها به انسان‌ها منتقل نشوند، ولي متاسفانه در بسياري از موارد اين نكته رعايت نمي‌شود به همين علت بسياري از افراد در مقابل انواع آنتي‌بيوتيك‌ها از خودشان مقاومت نشان مي‌دهند بدون اين‌كه خودشان علت آن را بدانند، دريافت اين آنتي‌بيوتيك‌ها مي‌تواند از طريق شير، گوشت و انواع منابع حيواني باشد.

و اما فلسفه اين‌كه مي‌گويند در خوردن بال و گردن مرغ احتياط كنيد اين است كه معمولا مواد شيميايي و مواد سمي در چربي حل مي‌شوند و اصولا بيماري‌هايي كه در حال حاضر در كشور ما خيلي گسترده هستند بيماري‌هاي قلبي و عروقي ناشي از افزايش چربي خون يا افزايش چربي LDLنانجيب است كه از طريق چربي‌هاي حيواني منتقل مي‌شوند. در مورد مرغ توصيه مي‌شود، پوست مرغ را نخورند براي اين‌كه بيشتر اسيدهاي چرب اشباع شده يا چربي‌هايي كه مي‌تواند باعث افزايش وزن و افزايش كلسترول شود در اين پوست وجود دارد. اين چربي‌ها گاهي در داخل شكم و كناره‌هاي ران مرغ هم ديده مي‌شوند كه بايد حتما جدا شوند.


پوست مرغ آلودگي‌هاي محيطي خيلي زيادي را مي‌تواند منتقل كند، چربي‌هاي اشباع شده‌اي كه دارد، مي‌تواند ميزان كلسترول خون شما را بالا ببرد و به كبد آسيب برساند


 

لذت آني، حسرت دائمي

علت خوشمزگي بال مرغ، چربي زيادي است كه در آن‌ قسمت‌ها انباشته شده و هرچيزي كه خوشمزه باشد يك لذت آني و يك حسرت دائمي ايجاد مي‌كند. در رابطه با گردن مرغ هم گفته مي‌شود كه گردن محل عبور خيلي از بافت‌هاي اعصاب است و بسياري از غدد لنفاوي در گردن قرار دارد كه احتمالا اين‌ها مي‌تواند موجبات انتقال بعضي از تركيب‌ها را فراهم كند كه براي انسان مضر است و توصيه مي‌شود كه خانم‌ها و دخترخانم‌ها ميل نكنند.

خانم‌ها وقتي كه به مرحله بلوغ مي‌رسند يك جهش پيدا مي‌كنند و يكي از تغييراتي كه در آن‌ها علاوه بر افزايش طول قدشان ديده مي‌شود، تغييرات تركيبي بدن‌شان است، دخترخانم‌ها قبل از بلوغ از نظر ذخاير چربي بدن‌شان با پسرها يكسان هستند ولي به محض اين‌كه به مرحله بلوغ مي‌رسند و اولين دوره قاعدگي را تجربه مي‌كنند مقدار چربي انباشته شده بدن‌ آن‌ها تا 30درصد افزايش پيدا مي‌كند و به اين دليل خانم‌ها نسبت به آقايان در معرض خطر شديدتري براي افزايش وزن و انباشتگي چربي قرار دارند و وقتي‌ در بدن مقدار چربي بالا باشد سوخت‌و‌ساز آن بدن پايين مي‌‌آيد، درنتيجه به حجم عضلاني بدن پسران اضافه مي‌شود و در دختران چربي‌ به بدن‌شان اضافه مي‌شود.

بعد از بلوغ نياز پسران به انرژي و پروتئين خيلي بيشتر از خانم‌هاست زيرا محل سوخت تركيب‌هاي درشت مغذي‌هايي كه توليد انرژي مي‌كند مثل قندها و چربي‌ها در عضلات، صورت مي‌گيرد. خانم‌ها عضلات ظريف‌تر و بافت چربي بيشتر و درنتيجه مقاومت بيشتري دارند و آقايان عضلات بزرگ‌تر و بافت چربي كمتر و درنتيجه مقاومت كمتري دارند. ذخيره انرژي خانم‌ها باعث مي‌شود در مقابل درد، گرسنگي و تشنگي و استرس‌ها مقاوم‌تر باشند گرچه اندام ظريف‌تري دارند.

مسئله چاقي به جز چند مورد كه جزو بيماري‌هاست برمي‌گردد به دريافت انرژي و مصرف انرژي؛ درست مثل درآمد مي‌ماند هرچه درآمد ما بيشتر از مخارج‌مان باشد به صورت پس‌انداز ذخيره مي‌شود و تبديل به يك سرمايه مي‌شود. در بدن هم هرچه‌قدر انرژي دريافتي‌مان بيشتر از انرژي مصرفي‌مان باشد مازاد آن تبديل به بافت چربي مي‌شود كه در خانم‌ها اين انباشتگي چربي خيلي راحت‌تر رخ مي‌دهد و اگر از قسمت‌هاي چرب دام‌ها و طيور استفاده شود اين دريافت انرژي افزايش پيدا مي‌كند و درنتيجه آن چاقي سريع‌تر تجلي پيدا مي‌كند.

وقتي آقايان چاق مي‌شوند استروژن بدن‌شان افزايش پيدا مي‌كند و فرم بدن‌شان به سمت فرم بدن خانم‌ها مي‌‌رود و خانم‌هايي هم كه از اين طريق چاق مي‌شوند هورمون‌هاي‌شان دچار اختلال مي‌شوند و نسبت هورمون تستسترون آن در خون‌شان افزايش پيدا مي‌كند و دچار مشكلاتي مثل رويش موهاي زائد مي‌شوند.

با بهترین آبمیوه ها آشنا شویم

  •  آب پرتقال پر از ويتامين C است و خوردن آن سيستم ايمني بدن را تقويت مي‌كند. درضمن، خيلي از آب پرتقال‌هاي موجود در بازار كلسيم اضافه شده و ويتامين D هم دارند و متخصصان تغذيه خوردن آن‌ها را براي سلامت استخوان‌ها توصيه مي‌كنند

12342_921

هوا بس ناجوانمردانه گرم است، چه چيزي خيلي مي‌چسبد؟ با يك ليوان آبميوه خنك خوشمزه چطوريد؟ در ويترين مغازه‌هاي آبميوه‌فروشي و دريخچال سوپرماركت‌ها انواع و اقسام آبميوه‌هاي تگري در انتظار شما هستند اما چه آبميوه‌اي بهتر است؟ بعضي آبميوه‌ها اگر درست تهيه شوند سرشار از ويتامين هستند اما بعضي از آبميوه‌ها نيز هيچ فايده‌اي ندارند و حتي مي‌توانند مضر هم باشند. اين راهنمايي است براي شما كه آبميوه‌هاي مناسب مصرف كنيد.


بهترين گزينه در دسترس

بارها و بارها شنيده‌ايد بايد سبزي‌ها را در رژيم غذايي خود جاي دهيد، اما احتمالا براي درنظر گرفتن جاي ثابت در بشقاب‌تان براي سبزي‌ها، مشكل داريد. خب، بهترين كار اين است كه آب سبزي‌ها را به رژيم غذايي خود اضافه كنيد. ليكوين موجود در آب گوجه‌فرنگي مي‌تواند احتمال ابتلاي شما به سرطان پروستات را كم كند. آب چغندر هم احتمالا مي‌تواند فشارخون بالا را كاهش دهد. آب سبزي‌هاي تازه سبزرنگ هم غني از فيبر هستند و مي‌توانند گزينه بسيارخوبي براي رژيم غذايي شما باشند كه احساس گرسنگي شما را كاهش دهند و به كم كردن وزن شما كمك كنند. تازه همه اين فوايد همراه اين است كه ضرري هم متوجه شما نخواهد شد زيرا آب سبزي‌ها عاري از قند است و كالري كمي هم دارد و براي همين مي‌توان آن را بهترين گزينه‌ها ميان آبميوه‌ها دانست.


معجون يعني مشكل

با شنيدن اسم «معجون» گوش به زنگ باشيد. واقعيت اين است كه خيلي از اين معجون‌ها، مقدار كمي آبميوه واقعي در خود دارند و بيشترين تركيبات داخل آن‌ها آب و شكر است، به‌خصوص محلول‌هاي قندي (قند فروكتوزي) . اين نوشيدني‌ها درواقع هيچ خاصيتي ندارند و از آن‌جايي كه پركالري و بسيار هم شيرين هستند براي بدن مضرند و مواد مفيد هم در آن‌ها بسيار كم است. تحقيقات نشان داده مصرف اين نوشيدني‌ها در كودكان خطر چاقي و مشكلات مرتبط با آن را در كودكان بالا مي‌برد.


از قديم گفته شده كه آب انگور و سركه انگور براي قلب مفيد هستند. آب انگور قرمز پر از آنتي‌اكسيدان‌هاي قوي است (به‌خصوص فلانوئيدها و رزوانرول)، خوبي آب انگور اين است كه در طريقه صحيح درست كردن آن از همه چيز انگور يعني پوسته و دانه استفاده شود.


بي‌خيال قند شويد

اين روزها تبليغات زيادي روي آبميوه‌هاي خالص بدون افزودني و بدون شيرين‌كننده‌ها وجود دارد. خب همه مي‌دانند كه اين آبميوه‌ها غني از ويتامين‌ها و آنتي‌اكسيدا‌ن‌هايي هستند كه بدن را از بسياري از بيماري‌ها مصون نگه مي‌دارند. اما مي‌دانيد مشكل چيست؟ خود اين آبميوه‌ها هم حتي بدون اضافه كردن شكر، مي‌توانند بسيار شيرين باشند و حتي پركالري، يك ليوان آب سيب خالص به اندازه يك تخته شكلات قند دارد. براي همين است كه برخي متخصصان مي‌گويند مصرف آب‌ميوه خالص را به يك بار در روز محدود كنيد.


12343_952
بهترين گزينه، سرخ سرخ

اگر مي‌خواهيد روزي فقط يك ليوان آبميوه بخوريد، بهتر است، از بهترين گزينه‌ها شروع كنيد. پس بدانيد، هر جرعه از هر آبميوه چه  مواد غذايي را در خود دارد. به نظر مي‌رسد، آب انار در صدر اين فهرست قرار مي‌گيرد. درست است، آب انار طبيعي هم كالري و هم قند بالايي دارد اما غني از آنتي‌اكسيدان است. ثابت شده است، آنتي‌اكسيدان‌هاي موجود در انار باعث حفظ عملكرد مناسب سلول‌هاي مغز مي‌شوند و با سرطان مي‌جنگند. برخي مطالعات نشان داده، 100 سي‌سي از آب انار روزانه مي‌تواند بدن را در مقابل سرطان پروستات محافظت كند.


اگر مغزتان را دوست داريد

بلوبري از ميوه‌هايي است كه به تازگي محبوب شده است. تحقيقات هم نشان داده، مواد موجود در بلوبري مي‌توانند سلامت مغز را حفظ كنند. درمطالعه‌اي در اسكاتلند محققان تاثير آب بلوبري روي حافظه را در افراد مسن بالاي 70 سال كه حافظه‌شان به دليل روند پيرشدن دچار مشكل شده بودند مورد بررسي قرار دادند. در اين مطالعه مشخص شد، افرادي كه هر روز براي 12 هفته 2و نيم ليوان آب بلوبري خورده بودند در مباحث يادگيري، به خاطر سپردن و تست‌هاي عملكرد ذهني بسيار بهتر از گروه ديگر بودند. پس اگر مغزتان را دوست داريد آب بلوبري بنوشيد.


قبل از ورزش بنوشيد

گيلاس ميوه خوشمزه‌اي است ولي خوردن آب گيلاس خيلي معمول نيست، اما يادتان باشد، خوردن يك ليوان آب گيلاس كلي آنتي‌اكسيدان به بدن شما خواهد رساند، درضمن آب گيلاس غني از مواد ضدالتهابي است. در يك مطالعه در نروژ هم نشان داده شده كه خوردن يك ليوان آب گيلاس قبل و بعد از ورزش كردن مي‌تواند دردهاي عضلاني شما پس از انجام تمرينات سنگين ورزشي را كاهش دهد.


12344_839

 آب پرتقال پر از ويتامين C است و خوردن آن سيستم ايمني بدن را تقويت مي‌كند. درضمن، خيلي از آب پرتقال‌هاي موجود در بازار كلسيم اضافه شده و ويتامين D هم دارند و متخصصان تغذيه خوردن آن‌ها را براي سلامت استخوان‌ها توصيه مي‌كنند


اگر فقرآهن داريد

آب آلوي سياه هم از آن آبميوه‌هاي عالي است كه نبايد آن را از دست بدهيد. از قديم مردم باتجربه به اين نكته رسيده بودند كه مصرف آلو مي‌تواند يبوست را برطرف كند. كاركرد اين ميوه هم به دليل اين است كه غني از فيبر و در عين حال غني از ماده سوربيتول است كه يك مسهل طبيعي است. اما اين را هم بدانيد كه آب آلو غني از آنتي‌اكسيدان، آهن و پتاسيم نيز هست.


محبو‌ب‌ترين

خيلي‌ها با شنيدن اسم «‌آبميوه» به ياد «آب پرتقال» مي‌افتند. خب، آيا آب پرتقال ارزش اين همه محبوبيت را دارد؟ خبر خوب اين است كه آب پرتقال پر از ويتامين C است و خوردن آن سيستم ايمني بدن را تقويت مي‌كند. درضمن، خيلي از آب پرتقال‌هاي موجود در بازار كلسيم اضافه شده و ويتامين D هم دارند و متخصصان تغذيه خوردن آن‌ها را براي سلامت استخوان‌ها توصيه مي‌كنند. آب پرتقال طبيعي از آب پرتقال‌ مصنوعي قند و كالري كمتري هم دارد.


يك ليوان در روز

خيلي از بچه‌ها آبميوه دوست دارند و اين بعضي از والدين را نگران مي‌كند كه آيا ممكن است بچه‌هاي‌شان بيش از حد آبميوه بخورند يا نه. به‌تازگي انجمن متخصصان اطفال آمريكا در اين زمينه توصيه كرده است كه كودكان زير 6 سال بيشتر از 100 تا 200 سي‌سي در روز آبميوه مصرف نكنند. اين ميزان براي كودكان و نوجوانان بين 7 تا 18 سال بين 250 تا 350 سي‌سي است. اگر كودك شما اصرار مي‌كند كه آبميوه بخورد آبميوه او را با آب مخلوط كنيد و در اين صورت مي‌توانيد روزي 2 يا 3 ليوان آبميوه همراه با آب به كودك‌تان بدهيد.


12345_769
خود ميوه يا آبميوه

متخصصان تغذيه مي‌گويند؛ خوردن آبميوه راهكار مناسبي براي رساندن مواد غذايي به بدن شماست اما يادتان باشد در موارد بسياري خوردن خود ميوه‌ها از آب آن‌ها بهتر است. گوشت و پالپ ميوه‌ها خاصيت‌هاي زيادي دارند كه نبايد آن‌ها را دست‌كم گرفت.

لاغری و کاهش وزن با خوردن ماست

taco-greek-yogurt-sour-cream-660x330

 

 

 

 

  • اگر قصد کاهش وزن دارید بهتر است مصرف سس مایونز را کنار بگذارید و به دنبال یک جایگزین سالم تر و تازه تر همچون ماست بروید. این گزینه به نظر بسیار ساده می‌رسد اما شما می‌توانید با اضافه کردن خیار یا ترب به ماست یونانی طعم بهتری به آن ببخشید.

 

ماست به لطف پروتئین، پروبیوتیک و تطبیق پذیری در فرآیند آشپزی، برای کاهش وزن مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این مقاله قصد داریم به همین موضوع بپردازیم. اگر شما بتوانید تنها یک محصول لبنی را در تمام عمر خود مصرف کنید، باید اولین و آخرین گزینه انتخابیتان ماست یونانی باشد. اگرچه همه محصولات لبنی حاوی پروتئین هستند و مزایای زیادی برای سلامتی بدن دارند اما ماست بیشتر از بقیه موارد می‌تواند به بدن شما کمک کند. پروبیوتیک‌هایی که در ماست وجود دارد محیطی را ایجاد می‌کند که در آن باکتری‌های خوب قادرند رشد و توسعه یابند. خوب حتما از خودتان می‌پرسید این موضوع چه معنایی دارد؟ زمانی که روده شما با وجود آنتی بیوتیک‌ها و غذاهای نامناسب ضعیف‌تر می‌گردد، احتمال التهاب بیشتر خواهد شد. در این شرایط فرد بیشتر از قبل چاق می‌شود. مطالعه منتشر شده در مجله British Journal of Nutrition نشان می‌دهد زنانی که اضافه وزن دارند و رژیم غذایی با کالری محدود و به همراه مکمل‌های حاوی پروبیوتیک را به مدت ۱۲ هفته دنبال می‌کنند، بیشتر از سایر افراد وزن کم خواهند کرد. گروهی از محققان دریافته اند که مصرف کنندگان ماست؛ نسبت به سایر افراد حجم عضلات بیشتری دارند و چربی شکمی بیشتری کم می‌کنند. این یک خبر بسیار خوب است زیرا هر چقدر حجم عضلات بیشتر باشد، کالری سوزانده شده بیشتر می‌شود و همین امر کاهش وزن را ساده تر و اسان‌تر خواهد کرد. خوشبختانه روش‌های زیادی برای استفاده از ماست وجود دارد و می‌توان از خواص بی نظیر آن برای کاهش وزن استفاده کرد.در ادامه با ما همراه باشید تا چند مورد از این روش‌ها را با هم مرور کنیم.

همچنین بخوانید: کالری انواع لبنیات

  1. از ماست به جای خامه ترش استفاده کنید:

به جای اینکه بر روی سالاد یا غذای خود از خامه ترش استفاده کنید؛ ماست یونانی را با گشنیز و ادویه تاکو مخلوط کنید و طعم دلخواه خود را به آن بیفزایید. اگر ادویه‌ای در دسترس ندارید می‌توانید از ماست یونانی ساده استفاده کنید. اینکار نه تنها یک جایگزین ساده برای کمتر کردن کالری و چربی ورودی به بدن فراهم می‌کند بلکه باعث می‌شود پروتئین بیشتری وارد بدن گردد و این یک انتخاب هوشمندانه است.

همچنین بخوانید: خواص ماست یونانی

  1. آن را در سفره غذایی خود داشته باشید:

savory-yogurt-three-ways

اگر طرفدار ماست ساده نیستید، می‌توانید با استفاده از خیار، زیتون و پونه کوهی خشک شده طعم بهتری به ماست خود بدهید. در این صورت قادر خواهید بود ماست را بر سر سفره خود بیاورید.

  1. از ماست به عنوان لایه پوششی کم کالری استفاده کنید:

cake

بیشتر پوشش‌هایی که برای مواد غذایی یا کیک مورد استفاده قرار می‌گیرد از خامه تهیه می‌شود که سلامت چندانی ندارد. در چنین شرایطی می‌توانید از یک نسخه کم چرب استفاده کنید. ماست یونانی بهترین جایگزین برای خامه محسوب می‌شود. زمانی که از این گزینه به جای پنیر خامه ای یا خامه استفاده می شود، تعداد کالری‌های ورودی به بدن تا حد زیادی کاهش پیدا می‌کند. برای اینکه بتوانید بیشترین استفاده را از این گزینه ببرید، یک پیمانه ماست یونانی، یک قاشق غذاخوری عصاره وانیل و یک سوم تا یک دوم پیمانه از پودر شکر را در یک کاسه بزرگ بریزید. مواد را با هم ترکیب کنید تا یک ماده نسبتا ضخیم ایجاد گردد. این ماده را به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال بگذارید و اجازه دهید بیشتر خودش را بگیرد. بعد از آماده شدن، می‌توانید آن را بر روی بیسکوییت‌ها، کیک‌های فنجانی، کیک یا سایر دسرها بریزید و سرو کنید.

  1. ماست را به اسموتی‌های خود اضافه کنید:

apple-smoothie

همانطور که می‌دانید روش‌های مختلفی برای تهیه اسموتی وجود دارد. معمولا مواد و ترکیبات متعددی برای اسموتی‌ها استفاده می‌شود. اما اگر هدف شما کاهش وزن است، بهتر است دفعه بعد که تصمیم به تهیه اسموتی گرفتید ماست را فراموش نکنید. بر اساس مطالعه جدیدی که در مجله American Journal of Clinical Nutrition منتشر شده است، نوشیدنی‌های غلیظ تر همچون اسموتی‌های تهیه شده از ماست می‌تواند باعث سیری طولانی مدت در فرد شود و در عین حال کالری‌های مصرفی را بکاهد. برای دستیابی به نتایج موثر، محققان ترکیبات مختلفی را برای تهیه اسموتی مورد بررسی قرار دادند. افرادی که در این مطالعه شرکت داشتند بعد از مدتی گزارش کردند که خوردن اسموتی تهیه شده از ماست آن‌ها را سیرتر کرده است. پس خوردن چنین اسموتی‌هایی را فراموش نکنید.

همچنین بخوانید: بهترین اسموتی ها برای سلامتی

  1. از ماست برای تهیه یک دیپ خوشمزه استفاده کنید:

greek-yogurt-ranch-dip

برخی از دیپ‌هایی که تهیه می‌شوند سالم نیستند و استفاده از آن‌ها می‌تواند معایب زیادی برای بدن داشته باشد. بیشتر مواد تشکیل دهنده همچون سس مایونز، باترمیلک یا خامه ترش ممکن است کالری اضافی وارد بدن کند و شما را از رسیدن به هدفتان( کاهش وزن) بازدارد. به همین خاطر برای تهیه یک دیپ آسان و سالم بهتر است از ماست کمک بگیرید. کافیست پودر سیر، پودر پیاز، شوید خشک شده، نمک، سس ورسترشایر،فلفل و پیازچه تازه را با یک پیمانه ماست یونانی ساده ترکیب کنید.

  1. یک چیز کیک(کیک پنیری) سالم تهیه کنید:

cheesecake

همانطور که می دانید، چیزکیک‌های سنتی معمولا از پنیرهای خامه‌ای تهیه می‌شوند. استفاده از چنین کیک‌هایی می‌تواند باعث افزایش وزن بیشتر در شما گردد. دستور‌های کلاسیک معمولا بیان می‌کنند که یک چهارم پیمانه شکر دانه ریز را با یک چهارم پیمانه خامه ترش ترکیب کنید. این گزینه نیز برای سلامت بدن مفید نیست. برای اینکه بتوانید چیز کیک سالم تری تهیه کنید، دو پیمانه ماست یونانی را با یک چهارم پیمانه عسل، دو عدد تخم مرغ بزرگ و یک قاشق چایخوری عصاره وانیل ترکیب کنید و یک پینچ به آن نمک بیفزایید. بقیه مواد را همانند قبل بپزید و سپس ماده آماده شده را روی آن بریزید.

  1. یک پن کیک غنی از پروتئین بپزید:

greek-yogurt-pancakes

پن کیک‌هایی که با ماست یونانی تهیه می‌شوند هنوز هم بهترین گزینه برای صبحانه شما خواهند بود. برای تهیه این پن کیک خوشمزه تنها به ۴ ماده تشکیل دهنده نیازدارید. یک پیمانه ارد سبوس دار را با یک قاشق غذاخوری بکینگ پودر، دو عدد تخم مرغ، یک و دو سوم پیمانه ماست ترکیب کنید تا مایع غلیظی حاصل شود. سپس پن کیک را به شیوه معمول بپزید.

  1. ماست را به یک ماده طعم دهنده تبدیل کنید:

greek-yogurt-marinade

اگر یک آشپز حرفه ای باشید به خوبی می‌دانید که ماست باعث می‌شود طعم پروتئین‌هایی همچون مرغ، بوقلمون یا گوشت بهبود یابد و تردتر شود. به همین خاطر بیشتر افراد از ماست به عنوان یک ماده طعم دار کننده استفاده می‌کنند. برای انجام اینکار کافیست یک پیمانه ماست ساده را با سیر، یک قاشق غذاخوری روغن زیتون، دو قاشق چایخوری گیاه خشک شده( به انتخاب خود) و نمک و فلفل ترکیب کنید. در نهایت پروتئین خود را با این ماده مزه دار کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید.

  1. از ماست به عنوان سس سالاد استفاده کنید:

cilantro-dressing-greek-yogurt

اگر دوست ندارید از سس‌های ناسالم بر روی سالاد خود استفاده کنید می‌توانید ماست را جایگزین آن نمایید. شما می‌توانید ماست یونانی را با مواد سالمی همچون آووکادو ترکیب نمایید. البته به خاطر داشته باشید که هیچ محدودیتی برای ترکیب مواد ندارید اما کالری موجود در این مواد را نیز مد نظر داشته باشید.

  1. از ماست به جای سس مایونز استفاده کنید:

turkey-deli-style-sandwich

اگر قصد کاهش وزن دارید بهتر است مصرف سس مایونز را کنار بگذارید و به دنبال یک جایگزین سالم تر و تازه تر همچون ماست بروید. این گزینه به نظر بسیار ساده می‌رسد اما شما می‌توانید با اضافه کردن خیار یا ترب به ماست یونانی طعم بهتری به آن ببخشید. همچنین می‌توانید روغن زیتون، دانه کنجد، شوید خشک و سایر گیاهان را به ماست خود بیفزایید. زمانی که می‌خواهید سالاد مرغ، سالاد ماهی، سالاد سیب زمینی تهیه کنید به جای سس مایونز از ماست استفاده نمایید.

چرا شلغم بخوریم ؟ آشنایی با خواص و فواید شلغم

652856

 

  • این گیاه مقوی و اشتهاآور نه تنها در تسکین سرفه و کاهش التهاب مجاری تنفسی مؤثر است بلکه در درمان یبوست، کاهش قند خون و تقویت کبد نیز نقش دارد.

 

شلغم از جمله میوه هایی است که در فصول سرد سال و یا در هنگام ابتلا به سرما خوردگی ها آنرا روی اجاق هر خانه ای مشاهده خواهید کرد. شلغم را می توان متخصص سرما خوردگی نامید! این میوه سرشار از ویتامین های مفید و طبیعی برای بهبود بیماری های باکتریایی است.

، اولین باد پاییزی که شروع به وزیدن می‌کند، سرماخوردگی و دردسرهای ناشی از آن هم بساطش را پهن می‌کند و خیلی‌ها را مبتلا می‌کند. سرفه، عطسه و آبریزش از بینی گاهی چنان کلافه‌مان می‌کند که حاضریم هر نسخه‌ای را که اطرافیان می‌پیچند مصرف کنیم تا زودتر از این بیماری ساده اما خسته کننده نجات پیدا کنیم. حتی اگر این درمان از نوع دستورهای مادر بزرگها باشد!
شلغم یکی از این گیاهان است که به عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی توصیه می‌شود.
دکتر غلامرضا کردافشاری با اشاره به خواص شلغم» می‌گوید: شلغم گیاهی سرشار از فیبر، ویتامین‌های B۱، B۲، B۳، کلسیم، پتاسیم، آهن و فسفر است که می‌تواند با تقویت سیستم ایمنی، بدن را در مقابل بیماری‌های ویروسی و عفونی مقاوم کرده و به درمان سرماخوردگی کمک کند.
این گیاه مقوی و اشتهاآور نه تنها در تسکین سرفه و کاهش التهاب مجاری تنفسی مؤثر است بلکه در درمان یبوست، کاهش قند خون و تقویت کبد نیز نقش دارد.
این متخصص طب سنتی می‌افزاید: هرچند شلغم منبعی غنی از انواع ویتامین‌ها است اما نحوه پخت این گیاه در حفظ خواص آن بی تأثیر نیست.
درحقیقت بخارپز کردن کمترین آسیب را به مواد مغذی شلغم می‌زند. وی در خاتمه خاطرنشان می‌کند: در هنگام سرماخوردگی بخور شلغم در رفع گرفتگی بینی و التهاب مجاری تنفسی مؤثر است.

بیماران مبتلا به آسم دسر نخورند

fvfg

  • در این تحقیق اذعان می شود رابطه بین تغذیه سالم و کاهش ریسک آسم به خوبی مشخص نیست اما شواهد نشان می دهد افرادی که از رژیم های غذایی سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی پیروی می کنند کمتر در معرض ابتلا به آسم قرار دارند.

در این تحقیق اذعان می شود رابطه بین تغذیه سالم و کاهش ریسک آسم به خوبی مشخص نیست اما شواهد نشان می دهد افرادی که از رژیم های غذایی سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی پیروی می کنند کمتر در معرض ابتلا به آسم قرار دارند.

مطالعه جدید نشان می دهد دسرهای خوراکی حمله آسم را تا ۵۳ درصد افزایش می دهند.تحقیق پژوهشگران نشان می دهد دسترسی به میوه و سبزیجات تازه می تواند ریسک تجربه حملات آسم را کاهش دهد.

نتایج این مطالعه آشکار ساخته است کودکانی که در نزدیکی فروشگاه های غذا زندگی می کنند بیشتر در معرض ابتلا به آسم قرار دارند.

در این تحقیق اذعان می شود رابطه بین تغذیه سالم و کاهش ریسک آسم به خوبی مشخص نیست اما شواهد نشان می دهد افرادی که از رژیم های غذایی سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی پیروی می کنند کمتر در معرض ابتلا به آسم قرار دارند.

محققان نمودار سلامت ۲۰۴۳ کودک ۶ تا ۱۸ سال را بررسی کردند. تمامی کودکان تحت چکاپ منظم قرار داشتند. تیم تحقیق مشخص کرد که ۵۷ درصد شرکت کنندگان حداقل در نیم مایلی فروشگاه ها و ۱۰ درصد حداقل در یک مایلی فروشگاه های مواد غذایی زندگی می کردند.

تیم تحقیق دریافت ۲۱ درصد کودکانی که در نزدیکی فروشگاه ها زندگی می کردند مبتلا به آسم بودند.

 

 

نان سفید چه عوارضی برای سلامت بدن دارد

gallery_201510096617547193622

  • گندم بیش از همه غذاهاى نباتى فسفر دارد و هم‏چنین از حیث منیزیم غنى‏تر از سایر مواد غذایى است. این دو عنصر که وجود آن‏ها اهمیت حیاتى براى بدن انسان دارد فقط در سبوس گندم موجود است نه در آرد سفید.

دکتر کارل براى اطلاع بیش‏تر از ضررهاى نان سفید توضیح مى‏ دهد: «نان سفید (نانى که سبوس گندم آن کاملا گرفته شده باشد) بزرگ‏ترین لطمه را به سلامتى مردم مى ‏زند. پوست گندم که به صورت سبوس درمى‏ آید و به وسیله الک کردن از آرد جدا مى ‏شود،
سبوس گندم آن‏قدر مواد لازم و مفیدى براى بدن دارد که آن را به نام پوسته عجیب و اسرارآمیز نامیده ‏اند زیرا یکى از مهم‏ترین اعمال حیاتى موجودات زنده اکسیداسیون گوگرد آلى است و در بدن انسان ماده ‏اى به نام گلوتاتیون وجود دارد که این اکسیداسیون را انجام مى‏ دهد و گلوتاتیون از اسید گلوتامیک ساخته شده و این اسید گلوتامیک باید به وسیله غذاها هر روز وارد بدن گردد و این ماده در هیچ‏یک از غذاها به اندازه‏اى که در گندم هست وجود ندارد. عجیب اینجا است که تمام اسید گلوتامیک موجود در گندم، در پوسته، یعنى سبوس آن جمع شده و در آرد سفید مطلقا وجود ندارد و آرد سفید تقریبا از نشاسته خالص ساخته شده است. بنابراین، نانى که از آرد سفید تهیه شده باشد یکى از مهم‏ترین اعمال حیاتى بدن را دچار وقفه مى‏ کند و عوارضى از آن ایجاد مى‏ شود».

۱٫ در نان سفید، فسفر و منیزیم که از عناصر حیاتى لازم براى بدن هستند وجود ندارد.
گندم بیش از همه غذاهاى نباتى فسفر دارد و هم‏چنین از حیث منیزیم غنى‏تر از سایر مواد غذایى است. این دو عنصر که وجود آن‏ها اهمیت حیاتى براى بدن انسان دارد فقط در سبوس گندم موجود است نه در آرد سفید. مولر در سال ۱۹۳۵ کتابى نوشته است با عنوان «نان و کمبود مواد غذایى» و در آن تصریح کرده است که کمبود اسید فسفریک و ویتامین ب در نان، علت اصلى کرم‏ خوردگى دندان است و مى‏ نویسد: «در سوئیس اطفالى که نان سفید مصرف مى‏ کنند مبتلا به کرم‏ خوردگى دندان مى ‏شوند ولى اطفالى که نان کامل، یعنى نانى که به مقدار کافى سبوس داشته باشد مصرف مى‏ نمایند و لو اینکه به هیچ وجه رعایت بهداشت دهان و دندان را نکنند مع‏هذا به کرم ‏خوردگى دندان مبتلا نمى ‏شوند». البته کرم‏ خوردگى دندان‏ها فقط به این علت نبوده است و علل دیگرى نیز دارد که آن‏ها هم به کمبود مواد غذایى در بدن مربوط است.

دلبه راجع به کمبود منیزیم در نان مطالعات زیادى کرده و پى‏ برده است که این مسئله در بروز سرطان تأثیر دارد و در حیواناتى که آزمایش کرده ثابت کرده است نان سفید استعداد بروز سرطان را در آن‏ها زیاد مى‏کند در صورتى که نان سبوس‏دار این استعداد را ایجاد نمى‏کند. دلبه تحقیقات خود را در این‏باره در فوریه سال ۱۹۳۶ براى آکادمى طب با عنوان «ضرر نان سفید» ارسال کرده است.
در کتاب سرطان‏شناسى، صفحه ۴۲۵، جلد اول نیز با عنوان «کمبود منیزیم غذایى و خاصیت سرطان‏زایى آن»، همین مطلب را تأیید مى ‏کند و مى ‏گوید سابقا نان یکى از غذاهایى بود که منیزیم زیادى در بر داشت ولى امروزه با طرقى جدید که براى تهیه آن متداول است منیزیم آن بسیار کم است.

۲٫ نان سفید در کاهش نسل بشر تأثیر دارد و آدمى را کم‏ خون مى‏ کند
ویتامین که در ازدیاد نسل کمک مى‏کند در مردمى که قوت غالب آن‏ها نان سفید است کمبود پیدا کرده و از این راه در کاهش نسل بشر دخالت مى‏کند زیرا ویتامین در جوانه گندم یافت مى‏شود که ضمن نرم الک کردن آرد با سبوس خارج مى‏شود و هم‏چنین ماده‏اى در جوانه گندم موجود است که از کم‏خونى بدن جلوگیرى مى‏کند و آن هم با سبوس، خارج شده و در آرد سفید وجود ندارد.

۳٫ یبوست مزاج که امّ الامراض بوده و خاص تمدن جدید است به وسیله نان سفید عالم‏ گیر شده است.
نوئل فیسنژر که یکى از سرشناس‏ ترین دانشمندان کنونى است ثابت کرده است که یبوست مزاج زاییده تمدن جدید است زیرا مردم چون مى‏ خواهند نان خیلى سفید بخورند، سبوس آن را حذف مى‏ کنند و علت مستقیم یبوست، حذف همین سبوس گندم است. به این جهت براى معالجه یبوست مزاج، بعضى از اطبا بیماران خود را با سبوس گندم معالجه مى ‏کنند.
ملاحظه فرمایید کار بشر متمدن و دانشمند به کجا رسیده است که نان سفید بى‏ سبوس مى‏ خورد و مبتلا به یبوست مزاج مى‏ شود، ناچار سبوس خالص را روى آن مى‏ خورد که یبوستش علاج شود!
اگر آرد را به‏طور مناسبى الک کنند که سبوس گندم به اندازه ۱۵ الى ۲۰ درصد در آن موجود باشد، باعث مى ‏شود که به سهولت مایعات را به خود جذب کرده و سپس در روده‏ ها به‏ تدریج آب را پس داده، مدفوع را نرم کرده و از طرف‏ دیگر به‏ طور ملایم روده‏ ها را تحریک و به وسیله انقباضات، به دفع مواد کمک مى‏ کند.

۴٫ در نان سفید، کاتالیزورهاى لازم براى اعمال حیاتى بدن وجود ندارد.
براى اینکه نان گندم خوب هضم و جذب شود و مواد مفید آن به سلول‏هاى بدن برسد باید دیاستازها و مواد معدنى موجود آن که حکم کاتالیزور را براى اعمال حیاتى بدن دارند در آرد گندم وجود داشته باشند ولى این‏ها نیز در قشر گندم یعنى در سبوس موجودند.
خلاصه اینکه یک حبّه گندم از مجموعه موادى ساخته شده که وجود تمام این مواد براى خوب انجام شدن اعمال طبیعى بدن لازم است و از این‏ها گذشته نان سبوس ‏دار بو و طعمش نیز بهتر از نان سفید است و اگر چند روز بماند طراوت خود را حفظ خواهد کرد، در صورتى که نان سفید خیلى زود خشک خواهد شد. با وجود ضررهایى که نان سفید دارد (چون ظاهرا مرغوب و مشترى ‏پسند است و مردم امروز هم عموما ظاهرپسند بوده و آنچه را که مرغوبیت ظاهرى داشته باشد بدون کوچک‏ترین توجه به ضررهاى آن قبول مى‏ کنند و از طرف دیگر، چون آرد سفید را بهتر مى ‏توان نگهدارى کرد و پخت آن نیز آسان‏تر است و از این راه، به قول دکتر الکسیس کارل، آسیابان و نانوا درآمد بیش‏ترى پیدا مى‏ کنند) به وسیله تبلیغاتى که فروشندگان آن کرده ‏اند همه جا عمومیت یافته است و مصرف‏ کنندگان بى‏ خبر، بدون توجه به نامرغوبى، آن را مى‏ خورند و در نتیجه، در تمام کشورهایى که نان اساس تغذیه را تشکیل مى ‏دهد مردم به سوى انحطاط مى ‏روند.

علل جلوگیرى نکردن از تولید نان سفید
در اینجا ممکن است عده ‏اى از خوانندگان عزیز با کمال تعجب سؤال کنند، چرا با وجود این همه ضررهایى که دانشمندان دنیا براى نان سفید کشف کرده‏ اند، اولیاى امور بهداشت کشور، از پخت نان سفید در نانوایى ‏ها جلوگیرى نمى ‏کنند.
در جواب، گوییم منحصر به نان سفید نیست، عده زیادى از مواد غذایى و آشامیدنى و مصرف‏ کردنى مضرّ دیگر هم هست که از فروش آن‏ها به هیچ وجه، جلوگیرى به عمل نمى‏ آید. مثل نوشابه, سوسیس و کالباس, پفک و چیپس, سیگار

جدا کردن سبوس از آرد، یعنى ارزنده‏ ترین قسمت گندم را جدا کردن. زیرا جنین جوانه گندم نیز با سبوس جدا مى ‏شود. دکتر پاژ چند دسته مرغ و کبوتر و موش انتخاب نمود، و با آزمایشهاى متعددى که آنها را دو دسته مى‏ نمود، به دسته اول فقط نان سفید مى ‏داد و به دسته دوم نان سبوس‏ دار، نشان داد که دسته‏ هاى اوّل پس از سه هفته مردند و دومى ‏ها به زندگى خود ادامه دادند.

تهیه و تنظیم از تیم تحقیقاتی بوعلی باب سلامتی
boalii.ir
منابع مورد استفاده:
مجموعه آثار دکتر سید جلال مصطفوى کاشانى، ج‏۱، ص: ۲۱۹
دائره المعارف بزرگ طب اسلامى / ج‏۳ / ۴۹۱ / * سویق ….. ص : ۴۸۴