فضای مجازی روی غذا خوردن فرد اثر منفی دارد

  • اختلالات خوردن نیز نوعی از بیماری‌های مربوط به تنهایی و انزوای اجتماعی هستند. افرادی که از مشکلات در روابط بینافردی و مسائل مربوط به عزت‌نفس و اعتمادبه‌نفس رنج می‌برند،‌ زمان زیادی را صرف پرسه‌زنی در اینترنت و رسانه‌های اجتماعی می‌کنند

 

متخصصان حوزه سلامت روان می‌گویند که ارتباط آشکاری بین رسانه‌های اجتماعی و اختلالات خوردن وجود دارد. درواقع، چندین مورد از ویژگی‌های کلیدی و اساسی رسانه‌های اجتماعی، این رسانه‌ها را به ابزار ایده‌آلی برای تشدید اختلالات خوردن تبدیل می‌کند. در ادامه با این ویژگی‌ها آشنا می‌شویم.

۱. افزایش تماس با اطلاعات مربوط به رژیم گرفتن و کاهش وزن را می‌توان یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های رسانه‌های اجتماعی دانست که اختلالات خوردن را بیشتر می‌کنند. به‌گفته متخصصان، ذهنیت مبتنی بر رژیم گرفتن به یکی از بخش‌های عادی در بسیاری از فرهنگ‌ها تبدیل شده است، چون مردم به رسانه‌های اجتماعی سرک می‌کشند تا هم از وضعیت رژیم دیگران، استراتژی‌های کاهش وزن و نتایج عینی با خبر شوند و هم نتایج مربوط به خودشان را عمومی کنند. امروزه هر فردی می‌تواند درباره هر مساله‌ای در رسانه‌های اجتماعی به فعالیت بپردازد و حتی روندهایی را در پیش بگیرد که جنبه عادی و طبیعی به اختلالات خوردن می‌بخشند.

۲. امروزه بسیاری از افراد، از رسانه‌های اجتماعی به‌عنوان واسطه‌ای برای مقایسه اجتماعی استفاده می‌کنند، درحالی که همین استفاده نادرست شدیدا اختلالات خوردن و مشکلات دیگر را تحت تاثیر قرار می‌دهد. نکته این‌جاست که مقایسه اجتماعی خصوصا بر افرادی تاثیر می‌گذارد که دچار کمبود عزت‌نفس هستند. رسانه‌های اجتماعی، چه از نظر نام و چه از نظر کارکردی، واسطه ایده‌آلی برای مقایسه اجتماعی محسوب می‌شوند، چون افراد زیادی از این رسانه‌ها برای به اشتراک گذاشتن اطلاع مربوط به رژیم گرفتن و خصوصا وضعیت ایده‌آل ظاهری خودشان سوء‌استفاده می‌کنند.
این روندها، نوعی گرایش نهفته و ناخودآگاه به لاغری را در بسیاری از افراد به‌وجود می‌آورند. درواقع این محتوای نامناسب، حتی در زنانی که وضعیت بدنی و ظاهری عادی هم دارند، به احساس عدم کفایت، نارضایتی از بدن و پایین‌تر بودن منزلت اجتماعی منجر می‌شود. این زنان پس از تجربه چنین احساساتی، تصمیم می‌گیرند که سریعا برای حل مشکل اقدام کنند و عمدتا هم سراغ رژیم‌های غذایی ناسالم و محدود، یا ورزش غیراستاندارد می‌روند تا سریع‌تر به لاغری مطلوب برسند. درواقع، آنان دائما با تصویر منفی از بدن‌شان که در ذهن‌شان ایجاد شده است، به مبارزه می‌پردازند و انواع اختلالات خوردن را در این روند تجربه می‌کنند.

۳. رسانه‌های اجتماعی،‌ تناقض‌های خاصی را در زندگی افراد به‌وجود می‌آورند. درواقع،‌ رسانه‌های اجتماعی شکل گرفته‌اند تا انسان‌ها بتوانند ارتباط اجتماعی بهتری با همدیگر داشته باشند، اما بسیاری از افراد مبتلا به اختلالات خوردن یا در معرض خطر ابتلا به این اختلالات، پس از ورود به رسانه‌های اجتماعی ترجیح می‌دهند که انزوای اجتماعی و دوری از روابط واقعی بینافردی را انتخاب کنند.
اختلالات خوردن نیز نوعی از بیماری‌های مربوط به تنهایی و انزوای اجتماعی هستند. افرادی که از مشکلات در روابط بینافردی و مسائل مربوط به عزت‌نفس و اعتمادبه‌نفس رنج می‌برند،‌ زمان زیادی را صرف پرسه‌زنی در اینترنت و رسانه‌های اجتماعی می‌کنند، درحالی که این کار در زندگی آنان به‌عنوان شیوه‌ای از پرهیز اجتماعی و ارتباط پنهان و منفعلانه با دیگران عمل می‌کند. رسانه‌های اجتماعی می‌توانند در مورد بسیاری از موضوعات و مسائل ناسالم، نوعی حس امنیت و تعلق را در افراد برانگیخته کنند.

۴. یکی از ویژگی‌های اساسی رسانه‌های اجتماعی،‌ قابلیت ناشناس بودن و گم‌نامی است. در ضمن، اختلالات خوردن نیز در پنهان‌کاری رشد می‌کنند. افرادی که کمال‌گرا هستند و از این بیماری‌ها رنج می‌برند، معمولا ترجیح می‌دهند که نارضایتی شدید از وضعیت بدنی و رفتارهای مربوط به اختلالات خوردن‌شان را از دیگران پنهان نگه دارند.
رسانه‌های اجتماعی می‌توانند حس ارتباط با جهان بیرونی را حفظ کنند، درحالی که امکان ناشناس بودن و گمنام بودن را از طریق ثبت اطلاعات و نام‌های مستعار فراهم می‌آورند. همین ویژگی، به افراد مبتلا به اختلالات خوردن اجازه می‌دهد تا در مورد این مشکلات صبحت کنند، درحالی که هویت واقعی افراد را پنهان نگه می‌دارد.

چای می تواند به درمان سرطان کمک کند

  • آیا امکان دارد تا از نقاط کوانتومی استفاده کرد تا بتوان عکسی از سلول های سرطانی گرفت تا بتوانند درک کنند که این ذرات چگونه به سلول های سرطانی متصل و در آنها نفوذ می کنند.

 

به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از اسپوتنیک، عصاره چای سبز به دانشمندان کمک کرد تا بتوانند نانوذراتی بسازند که می تواند تقریبا همه سلول های سرطانی در ریه یک فرد را زمانی که بر آنها لیز تابیده شود از بین ببرد.

دانشمندان اعلام کردند که گام بعدی افزایش مقیاس آزمایش است. آنها قصد دارند بررسی کنند آیا امکان دارد تا از نقاط کوانتومی استفاده کرد تا بتوان عکسی از سلول های سرطانی گرفت تا بتوانند درک کنند که این ذرات چگونه به سلول های سرطانی متصل و در آنها نفوذ می کنند.

دست به گریبان بودن مردان با مشکلات تغذیه ای

  • در مقابل مردانی که بیشتر در حالت نشسته قرار داند و در طی روز تحرک کمی دارند به میزان انرژی کمتری نسبت به متوسط انرژی توصیه شده، برای حفظ وزن خود نیاز دارند زیرا در غیر این‌صورت دچار اضافه وزن می‌شوند.

 

تا قبل از سن ۵۰ سالگی مردان بیشتر از زنان در معرض ابتلا به بیماری‌های قلبی قرار دارند. شیوه زندگی، شرایط روحی و عادات غذایی عمده‌ترین عوامل خطر بیماری‌های قلبی هستند.

بیماری قلبی

تغذیه می‌تواند نقش مهمی در پیشگیری از این بیماری‌ها که مهمترین علت مرگ‌و‌میر در بین مردان میان سال هستند را داشته باشد.

کنترل وزن و حفظ وزن ایده‌آل باعث کاهش فشار خون می‌شود از طرف دیگر استفاده از منابع غنی آنتی‌اکسیدان‌ها و ماهی‌های روغنی خطر تنگی عروق را کاهش می‌دهد.

تحقیقات اخیر نشان داده‌اند که رژیم غذایی حاوی فولات و اسید فولیک باعث کاهش سطح هموسیستئین می‌گردند.

امروزه به خوبی میدانیم که  افزایش سطح هموسیستئین همچون افزایش سطح کلسترول عامل مهمی در بروز بیماری‌های قلبی هستند.

مشکلات پروستات

بروز سرطان پروستات در جوامع غربی نسبت به چین و ژاپن بالاتر است.

شاید یکی از دلایل این امر بالاتر بودن سطح استروژن‌های گیاهی در رژیم‌های غذایی شرقی است که آنان را در برابر سرطان‌ها محافظت می‌کند.

مشاهده شده است که سطح استروژن‌های گیاهی در خون مردان ژاپنی ۱۱۰ برابر بیشتر از مردان غربی است.

دانه سویا و فرآورده‌های سویا عمده‌ترین منابع استروژن‌های گیاهی‌اند.

بنابراین مصرف منظم سویا و فرآورده‌های آن همچنین توت‌ها و غلات کامل به تمام مردان توصیه می‌شود.

 

 

باروری

باروری مردان  تحت تاثیر ویتامین‌ها و مواد معدنی رژیم غذایی قرار می‌گیرد. فعالیت اسپرم و قدرت باروری آن با غلظت ویتامین C و ویتامین E، سلنیوم و روی ارتباط مستقیم دارد.

رعایت تنوع غذایی در مصرف گوشت قرمز، ماهی، غلات سبوسدار و میوه و سبزی فراوان برای مردان بسیار مهم است.

استرس

مردان به علت فعالیت‌های گسترده‌ای که بر عهده‌شان است به‌طور مداوم در شرایط استرس‌زا قرار دارند.

برای حمایت سیستم عصبی مصرف منظم ویتامین‌های گروه B که در شیر، گوشت و سبزیجات یافت می‌شوند و منابع غنی فولات توصیه می‌شود.

وزن و شیوه زندگی

سرعت مصرف کالری در بدن متناسب با سطح واکنش‌های سوخت و سازی (متابولیسم) در بدن تنظیم می‌گردد.

قد، وزن، ویژگی‌های ژنتیکی، توده بدون چربی یا توده عضلانی بدن و شدت فعالیت فیزیکی از عوامل موثر بر سطح واکنش‌های متابولیکی بدن هستند.

مردانی که فعالیت فیزیکی یا کارهای دستی سنگینی انجام می‌دهند شاید روزانه به ۳۰۰۰ کالری بیشتر از مقدار متوسط انرژی توصیه شده نیاز داشته باشند.

در مقابل مردانی که بیشتر در حالت نشسته قرار داند و در طی روز تحرک کمی دارند به میزان انرژی کمتری نسبت به متوسط انرژی توصیه شده، برای حفظ وزن خود نیاز دارند زیرا در غیر این‌صورت دچار اضافه وزن می‌شوند.

از غذاهایی که برای مردان مفید است می‌توان به موارد زیر اشاره نمود

ماهی روغنی

ماهی آزاد، ماهی خال مخالی، ماهی تن و ساردین غنی از اسیدهای چرب ضروری هستند که خطر ایجاد لخته خون و بروز بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهند.

همچنین  منبع عالی پروتئین هستند که برای حفظ بافت‌های بدن خصوصا بافت عضلانی لازم‌اند.

سیر و پیاز

سیر و سبزی‌های خانواده پیاز مانند پیازچه حاوی فیتونوترینت‌هایی هستند که به کاهش سطح کلسترول خون و بروز بیماری‌های قلبی کمک می‌کنند.

این گیاهان خاصیت ضدباکتریایی و ضدویروسی دارند و می‌توانند خطر عفونت‌ها را کاهش دهند.

 

غذاهای دریایی

میگو و صدف سرشار از روی هستند و برا ی تولید اسپرم ضروری‌اند.

کلسترول موجود در میگو در صورتی که متعادل مصرف شود باعث افزایش کلسترول خون می‌شود.

حبوبات

مواد غذایی مانند لوبیای پخته، لوبیا قرمز و عدس تامینکننده فیبر محلول هستند.

جو نیز حاوی فیبر محلول است که به کاهش سطح کلسترول خون و در نتیجه کاهش بروز بیماری قلبی کمک می‌کند.

بعلاوه حبوبات از منابع خوب تامین پروتئین و کربوهیدرات هستند.

سبزی‌های تازه

سبزی‌های برگی سبزرنگ حاوی فولات هستند و بنابراین می‌توانند سطح هموسیستئین خون را کاهش دهند.

به نظر می‌آید افزایش سطح هموسیستئین باعث گرفتگی سرخرگ‌ها و در نتیجه بروز بیماری قلبی می‌شود.

همچنین سبزی‌های برگی سبز منبع با ارزش آنتی‌اکسیدان‌هایی چون ویتامین C و بتاکاروتن هستند.

 

چه غذایی برای افطار بخوریم

  • میوه بخورید. خوردن میوه با معده خالی بهترین کار برای رفع مسمومیت بدن شماست و به شما انرژی زیادی می‌دهد. اگر هم بعد از غذای افطار میوه بخورید باز هم مفید خواهد بود زیرا انرژی لازم را کسب کرده و برای عبادت در شب آماده می‌شوید.

 

ماه رمضان فواید سلامتی زیادی برای روزه‌داران دارد. اما پرخوری‌هایی که بعد از افطار می‌شود باعث شده تا عده‌ای نه تنها از فواید سلامتی روزه برخوردار شوند بلکه در پایان این ماه مبارک بیماری‌های گوارشی نیز به سراغشان آید.

 اگر نمی‌خواهید این اتفاق برای شما بیفتد، با ما همراه باشید.

افطار با غذاهای چرب ممنوع

نان‌های روغنی، پیراشکی، پودینگ میوه سرخ شده، پاکورا (نوعی سمبوسه)، مرغ سرخ شده، سیب زمینی سرخ شده، بال سرخ شده و … باید از وعده غذایی افطار حذف شود.

به نظر می‌رسد در ماه رمضان امتحان کردن این مواد خیلی دلپذیر است اما با خوردن این‌ها شما به سیستم گوارشی خود آسیب می‌رسانید.

خوردن غذاهای چرب با معده خالی منجر به سوءهاضمه و گرفتگی عضلات و نفخ معده می‌شود. در نتیجه آنها را از سفره افطار خود حذف کنید.

اشتیاق به خوردن این خوراک‌ها در وعده افطار تقصیر شما نیست. محققان با اسکن مغز دریافتند که به هنگام خالی بودن معده بدن به دنبال تمرکز روی غذاهای پر کالری است تا سطح قند خون را به حالت عادی برگرداند. درنتیجه وقتی گرسنه هستید می‌خواهید هر چیزی را بخورید بخصوص غذاهای چرب.

بهترین مواد  غذایی برای افطار چیست؟‌

 

از سنت پیروی کنید. حضرت محمد(ص) عادت داشتند در افطار خرما میل کنند و سپس نماز بخوانند. اگر خرمای تازه در دسترس نبود ایشان از خرمای خشک استفاده می‌کردند و اگر خرما نبود چند جرعه آب می‌نوشیدند. خرما در افزایش قند خون بسیار مؤثر است، زیرا به آسانی و سریع جذب بدن می‌شود. خرما غذایی سالم تر از غذاهای چرب است و به آسانی قند خون را تنظیم می‌کند.

میوه بخورید. خوردن میوه با معده خالی بهترین کار برای رفع مسمومیت بدن شماست و به شما انرژی زیادی می‌دهد. اگر هم بعد از غذای افطار میوه بخورید باز هم مفید خواهد بود زیرا انرژی لازم را کسب کرده و برای عبادت در شب آماده می‌شوید.

نمی‌توان توصیه کرد که کلا غذاهای چرب را کنار بگذارید. اگر نمی‌توانید در برابر غذاهای چرب مقاومت کنید تعداد دفعات را کمتر کنید و بطور متوسط و میانه از آنها مصرف کنید.

حداقل به این روش به سیستم گوارشی خود زیاد فشار نمی‌آورید. یا ممکن است حتی تصمیم به پخت غذاهای جدید و متنوع بگیرید.

منبع: مجله فیدیلو

کمبود ویتامین ث 12 علائم دارد

  • نتایج مطالعات نشان داده در بدن سوژه های حیوانی که مقدار بسیار زیاد ویتامین C دریافت کرده بودند، پروتئینی ترشح می شود که استخوان ها را تحت تأثیر قرار داده و تسریع آسیب مفصلی و درد در سوژه های مبتلا به آرتروز را موجب شد.

 

احتمالاً می دانید که مصرف ویتامین C به تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از بیماری مانند سرماخوردگی یا کاهش شدت آن کمک می کند، اما این تنها دلیلی نیست که باید مصرف چنین آنتی اکسیدان مهمی را جدی بگیرید.

مصرف ویتامین C ناکافی می تواند به ایجاد مشکلاتی برای سلامتی منجر شود که از احساس خستگی مداوم تا خونریزی های بی دلیل در دهان را شامل می شود. خبر خوب این است که به طور معمول، مصرف مواد غذایی سرشار از ویتامین C یا مکمل طی مدت زمانی کوتاه، کمبود این ماده مغذی را برطرف می کند. در ادامه با برخی از نشانه های مهم کمبود ویتامین C بیشتر آشنا می شویم.

لثه های ملتهب و خونریزی از آنها

یکی از شناخته شده‌ترین نشانه های کمبود ویتامین C خونریزی آسان از لثه ها، به ویژه هنگام مسواک زدن یا استفاده از نخ دندان است. لثه های متورم، از التهاب حکایت دارد و مصرف ویتامین C به عنوان یک آنتی اکسیدان می تواند به بهبود آن کمک کند.

شل شدن دندان ها

در کنار خونریزی و احساس درد در لثه ها، کمبود ویتامین C می تواند به شل شدن دندان ها نیز منجر شود. ضعف استخوان، غضروف، دندان ها و بافت همبند می تواند به شل شدن و پوسیدگی دندان ها و در نهایت از دست دادن دندان منجر شود.

کبودی

بدن برخی افراد به راحتی کبود می شود و مشخص شده است که دلایل پزشکی از جمله کمبود ویتامین C می توانند در پس این رویداد قرار داشته باشند.

جدا از افزایش سن، اعتیاد و اثرات جانبی برخی داروها، کمبود ویتامین C می تواند یکی از دلایل کبود شدن راحت بدن انسان باشد.

سطوح کم آهن

برخی ویتامین ها، مواد معدنی و عناصر برای ارائه بهترین نتیجه به مواد دیگر وابسته هستند و ویتامین C و آهن از چنین رابطه ای برخوردار هستند. بدن دو نوع آهن را جذب می کند که شامل «هم» و «غیرهم» می شوند. در شرایطی که آهن «هم» معمولاً از منابع حیوانی سرچشمه می گیرد و به راحتی جذب می شود، آهن «غیرهم» این گونه نیست. آهن «غیرهم» معمولاً از منابع گیاهی سرچشمه می گیرد و به راحتی در بدن جذب نمی شود. ویتامین C به بدن در جذب کارآمدتر آهن «غیرهم» کمک می کند و نشان داده است که نشانگری قوی برای وضعیت آهن محسوب می شود.

موخوره

موخوره و حتی شکنندگی ناخن ها می توانند نشانه ای از سطوح کم ویتامین C باشند. از آنجایی که مو یک بافت غیر ضروری در نظر گرفته می شود، مواد مغذی مانند ویتامین C پیش از اینکه در دسترس آن قرار بگیرند، ابتدا به اندام ها و بافت های مهمتر ارسال می شوند.

در شرایطی که ممکن است با دیگر نشانه های کمبود ویتامین C مواجه نباشید، بدن تغذیه بخش های دیگر با این ویتامین را هدف قرار داده و از نعمت موی درخشان و ناخن هایی قوی بی بهره خواهید شد.

مفاصل متورم و دردناک

سطوح کافی ویتامین C ممکن است به پیشگیری از انواع آرتریت کمک کند، در شرایطی که مقدار بیش از حد آن نیز می تواند مشکل ساز باشد. البته مصرف بیش از حد ویتامین C بسیار نادر است. مقدار مصرف توصیه شده روزانه ویتامین C برای زنان 75 میلی گرم و برای مردان 90 میلی گرم است.

نتایج مطالعات نشان داده در بدن سوژه های حیوانی که مقدار بسیار زیاد ویتامین C دریافت کرده بودند، پروتئینی ترشح می شود که استخوان ها را تحت تأثیر قرار داده و تسریع آسیب مفصلی و درد در سوژه های مبتلا به آرتروز را موجب شد.

خونریزی از بینی

خونریزی از بینی می تواند برای افراد بسیاری رخ دهد، اما این شرایط، یکی از نشانه های کمبود ویتامین C نیز محسوب می شود.

رگ های خونی در بینی برای حفظ استحکام خود به کلاژن وابسته هستند و ویتامین C برای تولید کلاژن ضروری است. خونریزی از بینی زمانی رخ می دهد که رگ های خونی کوچک در این قسمت از بدن پاره می شوند، از این رو، خون دماغ شدن های مکرر می تواند نشانه ای از ضعف رگ های خونی در بینی باشد.

خستگی مزمن

دلایل مختلفی می توانند به احساس خستگی مزمن منجر شوند، اما کمبود ویتامین C یکی از مواردی است که نباید نادیده گرفته شود. علائم اولیه ممکن است شامل کسالت و خستگی باشند که احتمالاً در نتیجه بیوستنز معیوب کارنیتین شکل می گیرند.

کارنیتین ماده ای است که برای کمک به انتقال اسیدهای چرب اساسی به سلول های تولیدکننده انرژی توسط بدن تولید می شود.

اسکوروی

این بیماری بسیار نادر است، اما اگر در بدن خود به میزان کافی ویتامین C نداشته باشید، ممکن است نشانه های اسکوروی را تجربه کنید.

اسکوروی با سطوح کم ویتامین C پیوند خورده است و می تواند به شکلگیری علائمی مانند خستگی بیش از حد، خونریزی بی دلیل و ایجاد زخم در لثه منجر شود و همچنین درد و تورم در اندام ها را به همراه دارد.

تغییرات خلقی

در شرایطی که ویتامین C بیشتر به واسطه توانایی خود در مبارزه با بیماری های جسمانی مشهور است، اما این ماده مغذی می تواند به همان اندازه در پرهیز از مسائل روانی نیز نقش داشته باشد.

کمبود ویتامین C می تواند موجب آسیب عصبی شود و افزودن این ماده مغذی به رژیم غذایی می تواند علائم اضطراب، افسردگی و اختلال دو قطبی را بهبود بخشیده یا معکوس کند.

پوست خشک و زبر

«کلاژن» پوست را انعطاف پذیر نگه می دارد و ظاهری جوان به آن می بخشد و بر همین اساس است که بسیاری از محصولات زیبایی حاوی کلاژن هستند. از این رو، جای شگفتی نیست که کمبود ویتامین C اثر منفی بر ظاهر و بافت بزرگ ترین اندام بدن انسان داشته باشد.

زمانی که بدن با کمبود ویتامین C مواجه است، احتمال خشکی، زبری، پوسته پوسته و قهوه ای رنگ شدن پوست نیز افزایش می یابد. این شرایط به دلیل تولید کلاژن ناکافی شکل می گیرد.

افزایش وزن

اگر ورزش می کنید و رژیم غذایی خوبی دارید، اما همچنان وزن اضافه می کنید، ممکن است سطوح کم ویتامین C دلیل شکلگیری این شرایط باشد.

ویتامین C به پشتیبانی از تولید انرژی توسط سلول ها کمک می کند و سطوح کم این ماده مغذی، با آهنگ کند سوخت و ساز پیوند خورده است. سوخت و ساز آهسته، احتمال افزایش وزن را بیشتر می کند. جای شگفتی نخواهد بود که این، اثر کمبود ویتامین C با احساس خستگی همزمان شود.

اگر شیر پاستوریزه نباشد برای سلامت خطر دارد

 

  • مسلمی گفت: به تمام شهروندان توصیه میگرددضمن عدم خرید شیر خام از این گونه مراکز در صورت مشاهده موارد مذکور سریعا به اداره دامپزشکی شهرستان اعلام و یا با تلفن 1512 تماس حاصل نمایند.

محمدحسین مسلمی معاون سلامت دامپزشکی گلستان گفت : با توجه به شروع ماه مبارک رمضان و تشدید نظارت های دامپزشکی بر اماکن بر نگهداری و عرضه فرآورده های خام دامی با تشکیل اکیپ های ثابت و سیار در تمام شهرستان ها و نظر به استقبال مردم در این ایام برای مصرف شیر خام توصیه بر آن است که شهروندان حتما شیر خام را از مراکز مجاز به صورت بسته بندی و پاستوریزه خریداری و مصرف نمایند.

وی گفت: یکی از مهم ترین وظایف ذاتی سازمان دامپزشکی کشور تضمین امنیت غذایی مردم جامعه است که پیشگیری از بروز بیماری های مشترک انسان و دام در زمره این وظایف می باشد.

مسلمی اضافه کرد: مصرف شیر خام از مبادی غیر بهداشتی خصوصا مراکز لبنی سنتی میتواند سبب افزایش بیماری تب مالت در جامعه انسانی شود در حالی که مصرف شیر پاستوریزه یکی از راه های کنترل بیماری مذکور است .

مسلمی گفت: به تمام شهروندان توصیه میگرددضمن عدم خرید شیر خام از این گونه مراکز در صورت مشاهده موارد مذکور سریعا به اداره دامپزشکی شهرستان اعلام و یا با تلفن 1512 تماس حاصل نمایند.

 

برای قوی شدن رنگینک بخوریم

  • رنگینک را دو ساعت داخل یخچال قرار دهید تا خوب سرد و سفت شود، سپس روی رنگینک را با پودر پسته یا پودر قند تزیین و سرو کنید. نوش جان. در سفره‌های افطار و سحر ما را هم دعا کنید.

 

رنگینک بخور تا پرتوان‌ شوی

چگونه روزه بگیریم و پرتوان بمانیم؟ پرسشی است که این روزها بسیاری از کاربران در فضای مجازی به دنبال پاسخی برای آن هستند. پیشنهاد امروز سفره رنگی رنگینک است. رنگینک جزو دسر‌های اصیل ایرانیان است که به خاطر داشتن خرما، گردو، آرد و کره سرشار از انرژی و کالری است، البته در بعضی مناطق از زنجبیل نیز در این دسر استفاده می‌کنند. این غذا با توجه به انرژی‌بخش‌بودن می‌تواند گزینه خوبی برای سفره‌های افطار و سحر ماه مبارک رمضان باشد. رنگینک یا حلوای خشک نوعی شیرینی متعلق به مناطق جنوب ایران است که در دسته دسرهای سنتی جنوبی قرار دارد. این دسر به شیوه‌های گوناگون تهیه و تزیین می‌شود. برای مثال شما می‌توانید رنگینک را به صورت رولتی تهیه کنید. در ادامه با نحوه تهیه آن آشنا می‌شویم.
مواد لازم برای رنگینک
آرد ٢ لیوان
کره ٢٠٠ گرم
پودر هل ١/٢ قاشق چایخوری
دارچین ١/٢ قاشق چایخوری
رطب یا خرما به مقدار لازم
مغز گردو به مقدار لازم
پودر قند یا پودر پسته برای تزیین
طرز تهیه
کره را داخل ماهیتابه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا ذوب شود. آرد را روی کره ذوب‌شده الک کنید، با قاشق چوبی و حرارت متوسط مرتب هم بزنید تا آرد در کره سرخ شود، فقط دقت کنید تا آرد نسوزد. پس از این‌که رنگ آرد طلایی شد، پودر هل و پودر دارچین را اضافه کنید. کمی تفت دهید و از روی حرارت بردارید. هسته خرماها را خارج کنید و داخل خرماها را با مغز گردو پرکنید و داخل ظرف در کنار هم بگذارید، سپس مخلوط کره و آرد را روی خرماها بریزید تا روی آنها را بپوشانید.
رنگینک را دو ساعت داخل یخچال قرار دهید تا خوب سرد و سفت شود، سپس روی رنگینک را با پودر پسته یا پودر قند تزیین و سرو کنید. نوش جان. در سفره‌های افطار و سحر ما را هم دعا کنید.

 

چرا روغن لیمو ترش مفید است

  • لیمو و روغن لیمو به دلیل خواصی چون رایحه های شاداب و تمیز، پاکسازی و تصفیه محیط و تمیزکاری محبوب هستند. تحقیقات نشان می دهد که روغن لیمو حاوی آنتی اکسیدان های قوی است و به کاهش التهاب، مبارزه با باکتری ها و قارچ ها، افزایش سطح انرژی و کاهش هضم کمک می کند.

 

لیموترش و روغن لیمو ترش حداقل ۱۰۰۰ سال در پزشکی آیورودا برای درمان طیف گسترده ای از وضعیت های سلامتی استفاده شده است.

مرکبات به دلیل کاربرد فراوان‌شان در غذا و دارو منبع اصلی روغن‌ های ضروری هستند و روغن لیمو ترش به دلیل تطبیق پذیری و ویژگی‌ های آنتی‌اکسیدان قوی‌اش، یکی از مهم‌ ترین روغن ‌های مرکبات به شمار می رود.

فواید سلامتی روغن لیمو ترش به طور علمی مشخص شده ‌است. توانایی لیمو ترش برای تصفیه سموم از بدن، علت شناخته شدن آن بوده و به طور گسترده از لیمو ترش برای تحریک تخلیه دستگاه لنفاوی، احیای انرژی، پاکسازی پوست و مبارزه با باکتری ‌ها و قارچ ‌ها استفاده می ‌شود.

در حقیقت روغن لیمو یکی از ضروری ترین روغن هایی است که برای بسیاری از اهداف از جمله سفید کننده طبیعی دندان، پاک کننده خانگی و خشبو کننده لباسشویی استفاده می شود.

روغن ضروری لیمو چیست؟

لیمو ترش که از لحاظ علمی یکی از مرکبات است گیاهی گلدار بوده که به خانواده گیاهان نیمه ‌گرمسیری تعلق دارد. لیمو ترش در بسیاری از مناطق در سراسر جهان رشد می کند، هرچند این گیاه بومی آسیا بوده و اعتقاد بر این است که حدود ۲۰۰ سال قبل از میلاد به اروپا آورده شده است. در آمریکا ملوانان انگلیسی برای محافظت از خود در برابر امراض و بیماری ‌های ناشی از عفونت‌ های باکتریایی در دریا از لیمو ترش استفاده می ‌کنند.

روغن لیمو ترش توسط پرس سرد پوست لیمو (نه میوه درون لیمو) به دست می آید. در واقع پوست لیمو به دلیل فیبرهای محلول در چربی آن بیشترین میزان مواد مغذی لیمو را داراست.

روغن ضروری لیمو ترش متشکل از بسیاری از ترکیبات طبیعی از جمله ترپن ها، سزکویی‌ ترپن ها، آلدهیدها، الکل ‌ها، استرها، و استرول ها است.

لیمو و روغن لیمو به دلیل خواصی چون رایحه های شاداب و تمیز، پاکسازی و تصفیه محیط و تمیزکاری محبوب هستند. تحقیقات نشان می دهد که روغن لیمو حاوی آنتی اکسیدان های قوی است و به کاهش التهاب، مبارزه با باکتری ها و قارچ ها، افزایش سطح انرژی و کاهش هضم کمک می کند.

موارد استفاده از روغن لیمو:

ضدعفونی کننده طبیعی: آیا به دنبال راهی برای رهایی از ضدعفونی کننده هایی مانند الکل و وایتکس هستید؟ آیا به دنبال راهی برای تمیز کردن دوش کهنه خود هستید؟ ۴۰ قطره روغن لیمو و ۲۰ قطره روغن درخت چای را به یک شیشه اسپری اضافه کنید و آن را با آب خالص (و کمی سرکه سفید) برای یک محلول تمیز کننده سنتی پر کنید. این محصول تمیز کننده طبیعی می ‌تواند برای از بین بردن سموم و باکتری‌ ها در خانه شما به ویژه در مکان‌ هایی مانند آشپزخانه و حمام مورد استفاده قرار گیرد.

لباسشویی: اگر خیلی وقت است که لباس های کثیف را درون ماشین لباسشویی ریخته اید، فقط چند قطره روغن لیمو را قبل از خشک کردن اضافه بکنید، به این صورت لباس‌ هایتان از بوی نامطبوع ماشین لباسشویی رهایی می یابند.

تمیز کردن چوب و نقره: یک پارچه مایع آغشته به روغن لیمو (با حدود ۱۰ قطره روغن) به نقره و جواهرات لکه دار شما کمک می کند. روغن لیمو را می توان برای تمیز کردن چوب هم استفاده کرد.

ماده شوینده ماشین ظرفشویی: برای جلوگیری از مواد شیمیایی شوینده موجود، از روغن لیمو برای شستن ظرف های درون ماشین ظرفشویی تان استفاده کنید

از بین بردن مواد چسبناک: مواد چسبناک مانند آدامس را از طریق روغن لیمو از بین ببرید. فقط ۳-۵ قطره روغن لیمو را به یک دستمال مرطوب اضافه کنید.

تمیز کننده دست ها: آیا وقتی در حال تعمیر اتومبیل و دورخه تان هستید، صابون معمولی به اندازه کافی دست هایتان را تمیز نمی کند؟؟ نگران نباشید، فقط چند قطره اسانس لیمو را به صابون تان اضافه کنید و دست های تمیزتان را تحویل بگیرید!

سفید کننده دندان ها: روغن لیمو، جوش‌ شیرین و روغن نارگیل را مخلوط کرده و دو دقیقه قبل از شستشو ، این ترکیب را بر روی دندان‌ های خود بمالید.

شستشوی صورت: شستن صورت با روغن لیمو موجب روشن تر شدن و نرم تر شدن پوست شما می شود. روغن لیمو، استخودوس و روغن آفتابگردان را ترکیب کرده و صورت تان را با آن بشویید. یا به سادگی دو الی سه قطره روغن لیمو را با جوش‌شیرین و عسل ترکیب کنید.

پاک کننده ناخن: می توانید روغن های اسیدی مانند لیمو ترش، گریپ فروت و پرتقال شیرین را ترکیب کرده و بر روی ناخن هایتان بمالید. نه تنها لاک ناخن قدیمی شما را از بین می‌برد، بلکه برای حفاظت از سلامتی ناخن ‌های شما نیز مفید خواهد بود.

افزایش روند کاهش وزن: برای حمایت از متابولیسم بدن و کمک به روند کاهش وزن تان ۲ تا ۳ قطره روغن لیمو را به یک لیوان آب اضافه کنید.

بهبود وضعیت شما: تقریبا ۵ قطره روغ لیمو در خانه یا محیط کار می تواند به بهبود روحیه و مبارزه با افسردگی شما کمک کند.

تقویت سیستم ایمنی: برای تقویت سیستم ایمنی بدن، از بین بردن باکتری ها و حمایت از سیستم لنفاوی خود، ۲-۳ قطره اسانس لیمو را با یک قاشق چای خوری روغن نارگیل مخلوط کنید و مخلوط را به گردن خود بمالید.

تسکین سرفه: از روغن لیمو به عنوان درمان خانگی برای سرفه نیز استفاده می شود، ۵ قطره روغن لیمو را با نصف قاشق چای خوری روغن نارگیل را با هم ترکیب کنید.

پاکسازی خلط ها: برای کمک به از بین بردن خلط ها و از بین بردن گرفتگی، ۲-۳ قطره روغن لیمو را با نصف قاشق چای خوری روغن نارگیل ترکیب کنید و آن را به صورت موضعی به سینه و بینی خود بمالید.

از بین بردن علائم آلرژی: برای کمک به تخلیه سیستم لنفاوی خود و از بین بردن نشانه های آلرژی فصلی، ۵ قطره روغن لیمو را در خانه پخش کنید، ۵ قطره را به مواد شوینده خود اضافه کنید، یا ۵ تا ۱۰ قطره را در یک بطری اسپری بریزید و روی پرده ها، فرش ها و کاناپه های تان اسپری کنید.

رفع تهوع: برای از بین بردن حالت تهوع و کاهش استفراغ، روغن لیمو را مستقیما از بطری استنشاق کنید، ۵ قطره را در خانه یا محل کارتان پخش کنید، یا ۲-۳ قطره را با نصف قاشق چای خوری روغن نارگیل ترکیب کنید و به سینه و پشت گردن خود بمالید.

بهبود گوارش: برای کاهش ناراحتی های گوارشی مانند یبوست، ۱-۲ قطره از روغن لیمو را با یک لیوان آب سرد یا آب گرم با عسل اضافه کنید و آن را دو بار در روز بنوشید.

کمک به دفع مسمومیت: برای کمک به تصفیه بدن و سم زدایی، ۱ – ۲ قطره از یک روغن را به یک لیوان آب اضافه کنید و آن را دو بار در روز بنوشید.

هشدارها:

روغن لیمو می تواند هنگام استفاده موضعی به نور حساسیت نشان دهد. بنابراین مهم است که بعد از استفاده از روغن لیمو بر روی پوست خود، از نور مستقیم خورشید به مدت ۱۲ ساعت اجتناب کنید.

بعضی از افراد ممکن است به روغن لیمو ترش حساسیت داشته باشند، بنابراین قبل از استفاده از آن به صورت موضعی، بر روی قسمتی از دست و یا پای تان کمی روغن لیمو بمالید تا از حساسیت داشتن یا نداشتن به آن مطمئن شوید.

بهتر است هنگام استفاده از روغن لیمو بر روی پوست، آن را با یک روغن مفید مانند روغن نارگیل رقیق کرده و بر روی پوست مخصوصا پوست صورت استفاده کنید.

تقویت بدن با تغذیه مناسب

  • بیشتر ورزشکاران، همیشه یک قمقمه‌ آب همراهشان دارند. مکانیزم تشنگی بدن انسان آن‌قدرها هم حساس و قوی نیست و زمانی به شما اعلام تشنگی خواهد کرد که دیگر بدنتان دچار کم‌آبی شده باشد. این خبر خوبی برای قدرت عضلانی و قدرت بدنی شما نخواهد بود؛ تنها راه‌حل، جلوگیری از کم‌آب‌شدن بدنتان است.

 

شما برای قوی‌‎ترشدن عضلات خود چه توصیه‌های تغذیه‌ای را به‌کار می‌گیرید؟ اگر در حال حاضر برنامه ورزشی مخصوص خودتان را انتخاب کرده‌اید و برای بهبود تناسب اندام مشغول انجام تمرینات هستید، قطعاً با نکات و اصول اولیه تغذیه‌ای آشنایی دارید؛ اما اگر می‌خواهید در باشگاه با قدرت بیشتری به تمریناتتان ادامه دهید و در میانه کار به اصطلاح کم نیاورید، می‌توانید با پیروی از رژیم‌های غذایی که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم، نیروی‌تان را چند برابر کنید.

۱ پروتئین = قدرت بیشتر
طبق تحقیق مقایسه‌ای که در دانشگاه کانکتیکات صورت گرفت، میزان دریافت پروتئین در یک فرد عادی به‌صورت روزانه حدوداً ۰٫۸ گرم پروتئین به ازای هر کیلو وزن او است. در حالی که ورزشکاران قدرتی در رژیم غذایی خود ۰٫۱۶ گرم پروتئین به ازای هر یک کیلو و ورزشکارانی که رژیم غذایی‌شان سرشار از پروتئین است نیز به ازای هر کیلو وزنشان ۳٫۲ گرم پروتئین دریافت می‌کنند.
با جمع‌آوری این اطلاعات پایه، به این نتیجه رسیدند که میزان تعادل نیتروژنی در افراد مصرف‌کننده بیشترین پروتئین، در مقایسه با دو گروه دیگر، بیشتر بوده است. در نتیجه این افراد، اگر بدنسازی و تمرینات وزنه انجام دهند، قطعاً بیشترین عضله‌سازی را خواهند داشت و بدون شک این پروتئین‌ها به شکل عضله در بدنشان ذخیره خواهد شد.(چرا پروتئین تا این حد برای هر بدنساز حیاتی است؟)

۲ مصرف چربی بیشتر
منظورمان این نیست که ظرف غذایتان را با چربی پر کنید، اما اضافه‌کردنِ مقدار کمی چربی به رژیم غذایی، قطعاً فواید بسیار زیادی برایتان خواهد داشت. چربی‌های ترانس اشباع‌شده (polyunsaturated fats) و تک سیر نشده (monounsaturated fats) تأثیر بسیاری در عملکرد قلبی و عروقی فرد دارد. اما مهم‌تر از آن، این نکته است که بدن زنان و مردان در مقابل چربی عکس‌العمل‌های متفاوتی از خود نشان می‌دهد.
همان‌طورکه می‌دانید، چربی در بدن زنان با سرعت بیشتری ذخیره می‌شود؛ از طرف دیگر طبق نتیجه مقاله‌ای که در مجله پزشکی ورزشی بریتانیا به چاپ رسید، چربی‌سوزی در بدن زنان، سریع‌تر از مردان اتفاق می‌افتد؛ زیرا تأمین انرژی مردان، ابتدا از طریق منابع گلیکوژنی (منابع کربوهیدرات ذخیره شده) تأمین شده و سپس به سراغ چربی‌سوزی می‌رود، اما بدن زنان دقیقاً برعکس مردان ابتدا به‌سراغ سوزاندن چربی‌های مصرف‌شده رفته و سپس به سمت منابع گلیکوژنی می‌رود؛ بنابراین زنانی که قصد انجام تمرینات قدرتی دارند، باید حتماً به مصرف بیشتر چربی قبل از تمرین دقت داشته باشند.(۱۲ غذای خوشمزه با بیشترین پروتئین و کمترین چربی)
البته این نکته بازهم بستگی به فرم تمرینی یا مسابقه‌ای دارد که قصد شرکت در آن را دارید. اگر قصد انجام ورزش استقامتی یا شرکت در مسابقه ماراتن را دارید، بهترین کار بهره‌گیری از رژیم غذایی سرشار از کربوهیدرات است؛ اما در مقوله قدرت، قضیه متفاوت بوده و بهتر است حواستان به مقدار چربی‌ای که در رژیم غذایی مصرف می‌کنید، باشد. وقتی وزنه‌های سنگین بلند می‌کنید، قطعاً به مفاصل فشار وارد می‌شود؛ پس بهتر است برای سلامتی مفاصل هم که شده از چربی‌های سالم بهره بگیرید.

۳ مصرف کربوهیدرات بیشتر
در دو مورد قبلی، توضیح دادیم که باید میزان مصرف پروتئین و چربی‌های سالم و مفید را افزایش دهید، اما حرفی از کاهش میزان مصرف کربوهیدرات نزدیم. حتی اگر بدنتان ترجیح بدهد با شروع تمرینات، چربی‌های مصرف‌شده را بسوزاند، بازهم دلیل نمی‌شود که از کربوهیدرات غافل شوید. (کربوهیدرات‌های خوب قبل از تمرین)
این بدین معنی نیست که بدنتان به هیچ‌وجه گلیکوژن نخواهد سوزاند؛ بنابراین باید به فکر جایگزینی کربوهیدرات مصرف‌شده در بدنتان نیز باشید. طبق یکی از مطالعاتی که در دانشگاه انگستان صورت گرفت، ورزشکارانی که قبل از ورزش، در وعده صبحانه و ناهار، کربوهیدرات‌های دیرجذب می‌خوردند، سطح انسولین بدنشان پایین باقی می‌ماند و در نتیجه چربی‌سوزی بیشتری در مقایسه با ورزشکاران مصرف‌کننده کربوهیدرات‌های زودجذب داشتند. از نظر ما کربوهیدرات‌های دیرجذبی مانند برنج قهوه‌ای، جو دوسر، نان تصفیه‌نشده، سیب‌زمینی شیرین و میوه‌های مختلف، منابع خوبی برای تأمین کربوهیدرات قبل از تمرین به‌شمار می‌روند.

۴ سوخت‌گیری قبل از تمرین
مطالعات صورت گرفته، یکی پس از دیگری نشان می‌دهند که خوردن ترکیبی از پروتئین و کربوهیدرات پیش از تمرین، منجربه افزایش حجم عضلات و قدرت فرد در حین تمرین می‌شود.
در یکی از این تحقیقات که در دانشگاه ویکتوریا استرالیا صورت گرفت، افراد شرکت‌کننده، دقیقاً پیش از شروع تمرین، ترکیبی از پروتئین و کربوهیدرات مصرف می‌کردند؛ این کار باعث می‌شد که در حین تمرین، عملکرد بهتری داشته باشند و بتوانند تا پایان تکرار، فوق‌العاده عمل کنند. از طرف دیگر چربی‌سوزی‌شان نیز در مقایسه با افراد دیگری که حدوداً ۵ ساعت قبل، این ترکیب را میل کرده بودند، تا حد قابل توجهی بیشتر بود.
بنابراین نکته‌ای که برای تغذیه پیش از تمرین اهمیت دارد، زمان‌بندیِ مصرف و نوع محتویاتی است که میل می‌کنید؛ حتی می‌توانید با ترکیب پروتئین زودجذب و کربوهیدرات دیرجذب، برای خودتان شیک پیش از تمرین درست کنید. پروتئین وی انتخابی فوق‌العاده به‌عنوان پروتئین زودجذب و آب پرتقال و غلات کامل نیز انتخابی مناسب به‌عنوان کربوهیدرات دیرجذب خواهد بود.(خوشمزه‌ترین غذاهای پروتئینی بعد از ورزش)

۵ ریکاوری حرفه‌ای بدن
در نکته قبلی گفتیم که بهترین شیوه برای شروع تمرین، استفاده از ترکیب پروتئین و کربوهیدرات است. برای بعد از تمرین نیز این نکته صدق می‌کند، اما یک تفاوت وجود دارد، آن هم سرعت هضم کربوهیدرات است.
مصرف کربوهیدرات بعد از تمرین، باعث افزایش سطح انسولین خون می‌‌شود؛ در نتیجه پروتئین‌ها به سمت سلول‌های عضلات هجوم خواهند برد (به‌خاطر همین است که می‌گوییم باید بعد از تمرین پروتئین مصرف کنید). در این مرحله، تمامی کربوهیدرات‌ها به‌سرعت خواهند سوخت. نکته‌ای که وجود دارد این است که چربی، باعث کندشدنِ سرعت هضم کربوهیدرات خواهد شد؛ پس در نتیجه باید چربی کمتری مصرف کنید. پیشنهاد ما استفاده از کربوهیدرات‌های کم‌چرب مانند ژله و نان سفید است، تا سرعت هضم و جذب کربوهیدرات کند نشود.

۶ جلوگیری از کم‌آب‌شدن بدن
بیشتر ورزشکاران، همیشه یک قمقمه‌ آب همراهشان دارند. مکانیزم تشنگی بدن انسان آن‌قدرها هم حساس و قوی نیست و زمانی به شما اعلام تشنگی خواهد کرد که دیگر بدنتان دچار کم‌آبی شده باشد. این خبر خوبی برای قدرت عضلانی و قدرت بدنی شما نخواهد بود؛ تنها راه‌حل، جلوگیری از کم‌آب‌شدن بدنتان است.

 

چای سبز و دیابت

  • چای سبز، آنتی‌اکسیدان قدرتمندی به نام پلی فنول دارد که به آن خاصیت ضد سرطانی و ضدالتهابی داده و از کلسترول می‌کاهد. پلی فنول‌ها، ترکیباتی گیاهی هستند که از سلول‌های ما در برابر آسیب محافظت می‌کنند.

 

حتماً در مورد فواید شگفت انگیز چای سبز به اندازه کافی شنیده‌اید. محققان از نقش بالقوه‌ی چای سبز در تقویت سلامت قلب، مبارزه با عفونت‌ها و حتی بهبود عملکرد مغز بسیار گفته‌اند، اما آیا این نوشیدنی پُرطرفدار در رژیم غذایی دیابت نوع دوم هم جایی دارد؟

به گزارش قانون به نقل از جام جم، اگر دیابت نوع دوم داشته باشید، سلول‌های بدنتان دیگر نمی‌توانند قند خون را که منبع اصلی انرژی است به طور مؤثر جذب کنند، چون حالتی به نام مقاومت به انسولین در بدنتان ایجاد شده است. مقاومت به انسولین منجر به افزایش گلوکز خون می‌شود که ریسک بیماری‌های مرتبط با دیابت، مانند بیماری قلبی، نارسایی کلیوی و آسیب‌های عصبی را افزایش می‌دهد.

چیزی که شما برای خوردن و نوشیدن انتخاب می‌کنید می‌تواند تأثیر قابل توجهی روی سطح قند خونتان بگذارد. یکی از دلایل اصلی اپیدمی شدن چاقی و دیابت، قند اضافی است که در محصولات متداولی، چون نوشابه‌های ورزشی، نوشابه‌های گازدار و آبمیوه‌ها وجود دارد. چای سبز از این جهت می‌تواند در تثبیت قند خون بسیار مفید باشد.

فوایدی از چای سبز برای دیابتی‌ها که پشتوانه‌ی علمی دارد

در این مورد که چای سبز چگونه می‌تواند به کاهش وزن کمک کند پژوهش‌های زیادی صورت گرفته و نتایج همگی حاکی از آن هستند که این نوشیدنی مفید در کنترل قند خون نیز سودمند است. یک فنجان چای سبز خالص هیچ کالری ندارد. یعنی می‌تواند جایگزینی بسیار عالی برای نوشابه‌های قندی و پُرکالری و نوشابه‌های انرژی‌زا باشد.

وقتی که وزن کم می‌کنید، حساسیتتان را به انسولین بالا می‌برید و قند خون پایین‌تری خواهید داشت. در مطالعه‌ای، دوز‌های گوناگون چای سبز روی ۶۳ نفر که دیابت نوع دوم داشتند مورد آزمایش قرار گرفت و محققان دریافتند نوشیدن ۴ فنجان چای سبز در روز موجب کاهش وزن و کاهش فشارخون می‌شود.

چای سبز، آنتی‌اکسیدان قدرتمندی به نام پلی فنول دارد که به آن خاصیت ضد سرطانی و ضدالتهابی داده و از کلسترول می‌کاهد. پلی فنول‌ها، ترکیباتی گیاهی هستند که از سلول‌های ما در برابر آسیب محافظت می‌کنند

همچنین نوشیدن چای سبز می‌تواند ریسک ابتلا به دیابت نوع دوم را کاهش دهد، یعنی جنبه‌ی پیشگیری نیز دارد. تحقیقی در ژاپن نشان داد افرادی که روزانه ۶ فنجان یا بیشتر چای سبز می‌نوشیدند در مقایسه با آن‌هایی که کمتر از یک فنجان در هفته چای سبز می‌نوشیدند، ۳۳ درصد کمتر در معرض ابتلا به دیابت نوع دوم قرار داشتند.

چای سبز، آنتی‌اکسیدان قدرتمندی به نام پلی فنول دارد که به آن خاصیت ضد سرطانی و ضدالتهابی داده و از کلسترول می‌کاهد. پلی فنول‌ها، ترکیباتی گیاهی هستند که از سلول‌های ما در برابر آسیب محافظت می‌کنند.

همچنین چای سبز تأثیر آرامش‌بخش بر جسم و روح دارد که علت آن اسیدآمینه‌ی تیانین است. طبق تحقیقات انجام شده، آل – تیانین می‌تواند از اضطراب کم کرده و جلوی استرس‌های مرتبط با افزایش فشارخون را بگیرد. داشتن بیماری مزمنی، چون دیابت می‌تواند موجب استرس و اضطراب شود، بنابراین نوشیدن یک فنجان چای سبز می‌تواند علاوه بر تمام فواید گفته شده، شما را آرام هم بکند.

اگر دیابت دارید چقدر باید چای سبز بنوشید؟

تحقیقات نشان می‌دهد تا زمانی که به چای سبزتان قند اضافه نکنید، نوشیدن آن هیچ تأثیر منفی نخواهد داشت. اگر هم مایلید چای سبزتان را کمی شیرین کنید حتماً از شیرین کننده‌های طبیعی مانند استویا یا شیرین برگ استفاده کنید که شیرین کننده‌ای طبیعی است.

در نوشیدن چای سبز، نکته‌ی دیگری که باید مدنظر داشته باشید، کافئین آن است که می‌تواند بر فشارخون و قند خون اثر بگذارد. فشارخون یکی از نگرانی‌های خاص برای افراد مبتلا به دیابت نوع دوم است که باعث می‌شود در مقایسه با آن‌هایی که دیابت ندارند، ۲ تا ۴ برابر بیشتر در معرض مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی باشند.

یک راه خوب برای اینکه ببینید واکنش بدنتان نسبت به کافئین چای سبز چگونه است این است که قبل از نوشیدن چای سبز و سپس یکی دو ساعت بعد از آن، قند خون خود را چک کنید. اگر قبل و بعد از نوشیدن چای سبز، میزان قند خونتان در طیف هدف بود پس نیازی نیست مصرف چای سبز خود را محدود کنید.

خوشبختانه چای سبز نسبت به چای سیاه یا قهوه، کافئین بسیار کمتری دارد. اما اگر بدن شما نسبت به کافئین حساس است پس این می‌تواند مسئله‌ای برایتان باشد و حتماً باید به واکنش‌های بدن خود توجه کنید.

نوشیدنی‌های مفید دیگر برای کنترل دیابت نوع دوم

تفاوت میان چای سبز، چای اولانگ و چای سیاه در شیوه‌ی فرآوری آن‌هاست. چای سبز از برگ‌های تازه تهیه می‌شود که بخار داده می‌شوند تا جلوی تخمیرشان گرفته شود. چای سبز، ترکیبات آنتی‌اکسیدانی و رنگ سبز خود را حفظ می‌کند. اما چای اولانگ کمی تخمیر می‌شود و چای سیاه کاملاً تخمیر می‌شود.

عده‌ای چای اولانگ یا چای سیاه را ترجیح می‌دهند، زیرا خوش طعم‌تر و ملایم‌ترند، اما چای سبز کمی تلخ مزه است. چای سیاه و چای اولانگ در مقایسه با چای سبز، به مقدار یکسان آنتی‌اکسیدان ندارند و کافئین‌شان تا حدودی بیشتر است، اما به این معنی نیست که انتخاب‌های نامناسبی هستند.

اگر به کافئین حساسیت دارید، دمنوش‌های گیاهی می‌توانند جایگزین بسیار خوبی باشند. دمنوش‌های گیاهی کافئین ندارند و می‌توانند خوش عطر و بوتر باشند. چای دارچین برای افرادی که دیابت نوع دوم دارند هم از لحاظ طعم و عطر و هم از نظر خاصیت انتخاب خوبی است. ضمناً شواهد علمی نشان می‌دهد دارچین می‌تواند به کنترل قند خون در مبتلایان به دیابت نوع دوم به میزان قابل توجهی کمک کند.