طب سنتی و راهکارهای درمان دل درد در این مقاله به بررسی داروهای گیاهی ویژه درمان درد دل می پردازیم .
سالیانه میلیونها نفر در سراسر جهان به بیماریهای معده، نفخ و سوء هاضمه مبتلا میشوند. یبوست، عفونت، کیست تخمدان، بیماریهای روده، بارداری و استرس از جمله عوامل موثر در ایجاد دل درد هستند که در این مطلب گیاهانی را معرفی میکنیم که تاثیر بسزایی در درمان دل درد دارند.
ریشه گیاه باباآدم
این گیاه با افزایش اسید معده و ترشحات روده، فرآیند هضم را بهبود میبخشد. مبتلایان به زخم معده باید دمنوش باباآدم را ۳۰ دقیقه قبل از هر وعده غذایی مصرف کنند.
نعناع فلفلی
نعناع فلفلی حاوی ترکیبی به نام منتول است. منتول خاصیت ضد اسپاسم دارد. استنشاق عطر نعناع فلفلی عضلات معده را آرام میکند. مصرف روغن نعناع فلفلی درد و نفخ معده را کاهش میدهد.
رازیانه
در بسیاری از کشورها رازیانه معمولاً پس از مصرف وعده غذایی جهت بهبود فرآیند هضم استفاده میشود. پژوهشی در سال ۲۰۰۷ نشان میدهد که رازیانه به طرز چشمگیری ضایعات مخاطی معده و آسیبهای ناشی از آن را کاهش میدهد.
آویشن
آویشن درد، ورم و نفخ معده را از بین میبرد. این گیاه فرآیند هضم را نیز بهبود میبخشد. مصرف منظم آویشن در کاهش علائم سندروم روده تحریک پذیر موثر است.
رزماری
استفاده از رزماری درد معده را کاهش میدهد و به هضم بهتر غذا کمک میکند. این گیاه با افزایش تولید صفرا سبب دفع سموم از کبد میشود. رزماری همچنین اشتها را نیز افزایش میدهد.
بابونه
بابونه آرامبخش، ضد التهاب و اسپاسم و در درمان مشکلات معده به ویژه ناراحتیهای ناشی از اضطراب و عصبانیت، موثر است. استفاده از دمنوش بابونهخطر ابتلا به زخم معده را نیز کاهش میدهد.
هل
هل ضد درد و اسپاسم است و برای درمان بیماریهای گوارشی مانند اسهال خونی، یبوست و سوء هاضمه مفید است.
زنجبیل
مصرف زنجبیل درد ناشی از نفخ روده و معده را کاهش میدهد. نوشیدن یک فنجان دمنوش زنجبیل قبل یا پس از غذا سبب بهبود فرآیند هضم میشود.
یک راهکار سنتی برای درمان عفونت ریه و سرماخوردگی را بیان می کنیم درمان سرماخوردگی با عسل و شلغم با ما باشید .
سرماخوردگی و عفونت ریه، این روزها از بیماریهای شایع است که همه بهویژه کودکان را گرفتار میکند بهعلاوه تهیه شربت سینه و داروهای ضدسرفه، گرچه قیمت زیادی نسبت به دیگر داروها ندارند، باز هم کمهزینه نیستند.
مشکل سوم در درمان عفونت ریه بهویژه برای اطفال، تلخ و بدطعم بودن شربتها و داروهای رایج در بازار است اما شربتی که ما پیشنهاد میکنیم، نوشیدنی خوشمزهای است.
مصرف این شربت طبیعی و ارگانیک، نهتنها آثار سوء ندارد بلکه حتی اگر بیمار نباشید با نوشیدن آن لذت خواهید برد و اگر بیماری شما، عفونت ریه نباشد، باز هم خواص درمانی آن برای عفونتهای دستگاه گوارش و کلیه مفید خواهد بود.
مواد اولیه تهیه این شربت، ساده و در دسترس بوده و هزینه تولید این شربت، بسیار اندک است.
روش تهیه شربت سینه طبیعی
یک عدد شلغم نسبتاً بزرگ را انتخاب کنید و درون آن را حفره و تُهی کنید تا مانند یک قندان شود؛ بهتر است مراقب باشید کف و دور شلغم سوراخ نشود بلکه ماننند یک قندان سالم بماند.
بعد، درون حُفره شلغم را با “عسل” پر کنید و زیر شلغم، یک کاسه بگذارید.
چند ساعت صبر کنید؛ با نشت عسل از این حفره، به درون کاسه، شهدی در کاسه جمع میشود که شربت سینه مورد نظر ما است؛ از این شربت روزی 6ــ3 قاشق غذاخوری و حتی اگر اشتها داشت بیشتر از آن را به بیمار بدهید چون این شربت خاصیت غذائی دارد و هیچگونه اثر سوئی ندارد که از ازدیاد مصرف آن بترسید.
برای تولید بیشتر آن، میتوانید همزمان از چند شلغم استفاده کنید اما خوب است بهمیزان مصرف یکی ــ دو روز این شربت را تولید کنید تا همیشه شربت تازه داشته باشید؛ برای پرهیز از اسراف، خردههای شلغم بیرونآمده از حفره و نیز اصل شلغم را پس از تولید دارو، دور نریزید بلکه به سوپ یا انواع آش اضافه کنید.
اگر جز کسانی هستید که دوست ندارید داروی شیمیایی مصرف کنید در این مطلب 10 راهکار سنتی درمان درد گلو را پیشنهاد می کنیم .
1. سریعتر احساس کنید
گلو درد می تواند اولین نشانه ی سرما خوردگی، یک اثر جانبی از کشش تارهای صوتی و یا نشان دهنده چیزی جدی تر (مانند گلودرد باشد). صرفنظر از علت، نگرانی شما هنگامی که درد و رنج می کشید این است که چگونه سریعا به کاهش درد کمک کنید. جفری لیندر، یک متخصص داخلی در بریگهام و بیمارستان زنان در بوستون می گوید: ممکن است شما وسوسه شوید که به دیدن پزشک بروید، اما برخی از بهترین درمان ها، داروهای خانگی و داروهای موجود در منزل می توانند به شما کمک کنند.
2. استفاده از داروهای ضد التهاب
یکی از موثر ترین درمان های گلودرد احتمالا در جعبه کمک های اولیه شما وجود دارد: داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی می توانند به راحتی گلو درد شما را محو کنند. این داروها ترکیبی از داروهای ضد درد و ضد التهاب هستند، به طوری که آنها احساس خوبی به شما می دهند و همچنین تورم ناشی از گلودرد را کاهش می دهند. اگر تب هم داشته باشید می توانند آن را نیز کاهش دهند”
3. آب نمک درمان گلو درد
مطالعات متعدد نشان داده است که چندین بار در روز قرقره با آب نمکی گرم می تواند تورم در گلو را کاهش دهد و مخاط را از بین ببرد و به تخریب عوامل مضر یا باکتری کمک کند. پزشکان به طور کلی توصیه می کنند در یک لیوان آب نصف قاشق چای خوری نمک حل کنید. اگر طعم شور برای شما خیلی ناخوشایند است، سعی کنید مقدار کمی عسل را اضافه کنید و مخلوط کنید.
4. شربت سرفه
حتی اگر شما هنوز سرفه ندارید، شربت های ضد سرفه می توانند به کاهش درد گلوکمک کنند. مانند قطره ها و اسپری ها، آنها گلو را پوشانده و تسکین درد موقت را فراهم می کنند.
5. مایعات درمان گلو درد
دکتر لیندر می گوید: ” هیدراته ماندن بسیار مهم است، به خصوص زمانی که بیمار هستید و گلویتان تحریک شده یا ملتهب شده است. شما باید مایعات کافی بنوشید تا ادرار شما روشن یا زرد باشد. این باعث می شود که غشاهای مخاطی شما مرطوب و قادر به مبارزه با باکتری ها و تحریک کننده هایی مانند آلرژن ها باشند و بدن شما قادر به مبارزه علیه سایر علائم سرماخوردگی خواهد بود. آب همیشه کار می کند تا می توانید آب بنوشید.
اگر از آب آشامیدنی خسته می شوید، یک فنجان چای گرم گیاهی که می تواند فوری و آرام بخش باشد برای گلو درد خود فراهم کنید. چای های گیاهی – چه آنها با برگ های سیاه، سبز و یا سفید ساخته شده اند حاوی آنتی اکسیدان هایی هستند که سیستم ایمنی را تقویت می کنند و عفونت را دفع می کنند.
6. سوپ مرغ درمان گلودرد
سوپ مرغ نیز می تواند به کاهش درد گلوکمک کند. دکتر لیندر می گوید: سدیم در سوپ در واقع می تواند خواص ضد التهابی داشته باشد و می تواند احساس خوبی برای شماداشته باشد. خوردن غذا باعث می شود از دریافت مواد مغذی مورد نیاز برای مبارزه با عفونت اطمینان پیدا کنید.
7. استراحت کنید
شاید استراحت کردن سریعترین راه حل کاهش گلودرد نباشد اما ثابت شده است استراحت راهی برای مبارزه با عفونت است می تواند به بهبود سریعتر شما کمک کند.
8. استفاده از آنتی بیوتیک ها
حدود 10٪ یک گلودرد در بزرگسالان ناشی از یک عفونت باکتریایی مانند استرپتوکوک پیتوژنز است و پزشک باید آنتی بیوتیک را تجویز کند. (مصرف آنتی بیوتیک ها برای گلودرد ناشی از ویروس موثر نخواهد بود) پس همیشه دوره درمان خود را کامل کنید حتی اگر بعد از چند روز احساس راحتی می کنید .
9. استفاده از دستگاه بخور
اگر گلو شما درد داشته باشید، نشستن در یک اتاق با هوای خشک ملزم به رفع آن نمی شود. برای جلوگیری از این محیط ناخوشایند، یک مرطوب کننده را امتحان کنید! این دستگاه دستی، هوا را با رطوبت پر می کند، و باعث می شود که هوای اتاق برای تنفس بسیار آسان تر و لذت بخش ترباشد و علائم گلودرد را کاهش دهد.
10. یک قاشق غذاخوری عسل
شما می دانید عبارت “یک قاشق غذا خوری برای دارو است.” اما وقتی صحبت کاهش گلو درد است. یک قاشق غذا خوری عسل در واقع این کار را انجام می دهد. نه تنها بافت نرم و ضخیم و گلو را تسکین می دهد بلکه اعتقاد بر این است که دارای خواص ضد میکروبی است و ممکن است به شما کمک کند تا خود را سریعتر درمان کنید .
دارچین یک ادویه پرخاصیت می باشد که در درمان برخی از بیماری ها موثر است در این مطلب به بیان آنچه درباره خاصیت های درمانی دارچین نمیدانید .
دارچین را به عنوان یک مکمل به برنامه غذایی خود اضافه کنید نه به عنوان جایگزین دارویی، مخصوصا برای بیماری دیابت.
طعم دارچین یکی از طعم ها و رایحه های محبوب من در تمام طول سال است. برای من بوی این ادویه مانند بوی خانه است ( شاید به این خاطر که از آن برای تازه کردن هوای خانه استفاده می کنم.) مادرم همیشه از خواص دارچین می گفت و به همین علت عادت کردم هر روز صبح در چای یا قهوه ام مقداری از آن را بریزم. اما دارچین چه خواصی دارد؟ برای روشن شدن این موضوع با چند پزشک صحبت کردم.
متوجه شدم پاسخ به این سوال آنچنان هم سر راست نیست. تئوری های فراوانی وجود دارد که می گویند دارچین خاصیت های ضد التهابی، ضد سرطانی و ضد دیابتی دارد.
با این حال برخی پزشکان بر این عقیده هستند که برای اثبات کامل این مزایا به آزمایش های اثبات شده جامع تر و بیشتری نیاز است.
البته انجام چنین تحقیقی بسیار دشوار است، چون علاوه بر استفاده از دارچین باید نکات دیگری مانند سبک زندگی، ژنتیک و دیگر مواردی که روی سلامت فرد تاثیر گذار هستند را در نظر داشت.
مزایای دیگر دارچین چیست؟
برخی از مزایای مطرح شده برای دارچین با خاصیت آنتی اکسیدانی آن، در ارتباط هستند. دارچین همچنین برای کمک به افراد دیابتی مشهور شده است. برخی از متخصصان بر این باورند که ترکیبات موجود در دارچین می توانند ترشح انسولین را بهبود ببخشند.
سایر مزایای مطرح شده عبارتند از کاهش سطح گلوکز در بیماران دیابتی، بهبود فشار خون، بهبود علائم مولتیپل اسکلروزیس و کاهش کلسترول.
چه مقدار دارچین استفاده کنیم؟
توصیه می شود در روز، بیش از 6 گرم دارچین مصرف نکنید. دو نوع اصلی دارچین وجود دارد: دارچین سیلان و دارچین کاسیا. هر کدام از این موارد از نظر ترکیبات و چهره با دیگری متفاوت است.
کومارین یک ترکیب شیمیایی است که در دارچین کاسیا حضور دارد و گفته می شود با وجود اینکه خاصیت رقیق کننده خون دارد، می تواند در برخی موارد به کبد آسیب برساند. به همین دلیل اگر داروی رقیق کننده خون مصرف می کنید، بهتر است قبل از استفاده از دارچین با پزشک خود مشورت کنید. در صورت آلرژی داشتن به دارچین نیز مصرف آن را متوقف کنید.
مانند هر چیز دیگری دارچین را هم نباید در مقادیر بسیار بالا استفاده کنید. با وجود اینکه دارچین مزایای زیادی برای سلامتی دارد، اما بر اساس گزارش ها، استفاده آن در مقدار بسیار بالا می تواند تاثیری سمی روی کبد داشته باشد.
دارچین را به عنوان یک مکمل به برنامه غذایی خود اضافه کنید نه به عنوان جایگزین دارویی، مخصوصا برای بیماری دیابت.
هیچ ادویه یا غذای جادویی وجود ندارد که بتواند تمام مشکلاتتان را حل کند. مواردی مانند دارچین در کنار سبک زندگی سالم،
می توانند نقشی کمک کننده داشته باشند. بنابراین هرچقدر هم که مزایای آن کم باشد، این بار که خواستید چای یا قهوه بنوشید مقداری دارچین به آن اضافه کنید.
خیلی از والدین سوال می کنند که صحت دارد درمان سرفه با عسل و لیمو یا خیر ؟ در این مطلب تحقیق یک کارشناس را در اختیار شما قرار می دهیم .
یک کارشناس انگلیسی روش قدیمی مصرف عسل و لیمو را برای درمان سرفه موثر و مفیدتر از داروهای ضدسرفه دانست.
عسل و لیمو یک داروی ضد سرفه
دکتر اولیور بوینگتون از کالج سلطنتی اطفال و بهداشت کودکان می گوید: شربت ها و داروهای ضد سرفه در بسیاری از موارد بدون نسخه پزشک مصرف می شوند و این خطر را دارند که سهوا به اندازه زیادی مصرف شوند و باعث بروز مسمومیت در کودکان نوپا شوند.
بوینگتون خاطرنشان کرد که بیشتر موارد سرفه و سرماخوردگی در دوران کودکی به سادگی با استراحت، مصرف مایعات و احتمالا پاراستامول یا ایبوپروفن بهتر می شوند.
وی ادامه داد: اما بسیاری از داروهای ضدسرفه و سرماخوردگی حاوی ترکیبات فعالی مانند ضداحتقان های بینی، آنتی هیستامین ها و سرکوب کننده های سرفه هستند که در دوزهای بالا می تواند عوارض جانبی داشته باشند و یا در صورت مصرف در مقادیر زیاد به ویژه در کودکان زیر 6 سال که حساس ترند، باعث بروز مسمومیت شوند.
دانستنی هایی درباره دانه و بذر کتان که خیلی ها آن را بیشتر روی چربی سوزی می شناسند در این جا به شما معجزات و خاصیت های درمانی دانه کتان معرفی می کنیم .
مصرف صحیح این دانه ها، به درستی درک نمیشود. زیرا آنها را فقط برای خشک شدن در نظر می گرفتند. آنها مملو از مواد مغذی بوده و دارای خواص باورنکردنی هستند که برای یک پخت و پز سالم نیاز است. با آماده سازی صحیح، درخواهید یافت که آنها صندوقچه ای برای ذخیره و ضروری هستند.
1- آنها بسیار متنوع هستند؛ هم پوشیدنی هم خوردنی
بذر کتان ابتدا در خاورمیانه و 2000 سال قبل از میلاد کشف شد. از طریق اثرات آن بر تجارت خارجی و تقاضا، تولید کتان در سرتاسر جهان پراکنده شد. در حال حاضر کانادا اولین پیشرو در تولید آن و سپس کشورهای روسیه، فرانسه و آرژانتین به ترتیب بیشترین تولید را دارند. از آنجا که بذر کتان ابتدا به دلیل فراوانی فیبر تشخیص داده شده بود، همواره برای مصارف آشپزی و نیز مصارف نساجی از آن استفاده میشود. بازار بذر کتان به دلیل شناخت طولانی مدت از خواص تغذیه ای آن و نیز دوام نساجی، در سالهای اخیر به طور پیوسته رونق گرفته و رو به افزایش است.
2- دانه کتان کوچک ولی پر از مواد مغذی است
فقط سه قاشق غذاخوری از آن حاوی مواد زیر است:
امگا3 – 8 گرم فیبر – 6 گرم پروتئین – 31 درصد ویتامین B1– 35 درصد منگنزگول ظاهر کوچک آن را نخورید؛ این دانه های کوچک مانند مشتی قوی و مفید هستند. علاوه بر مواد مغذی ذکر شده در بالا، این دانه های کوچک حاوی فسفر، سلنیوم، ویتامین B6 ، آهن، پتاسیم، مس و روی نیز هستند. برای اطمینان از کافی بودن مصرف روزانه، حداقل 2 قاشق غذاخوری از آن را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنید.
3- دانه کتان، راههایی بیشتر از مصرف فیبر ارائه می دهد
اگر با بذر کتان آشنا باشید، ممکن است متوجه شده باشید که فیبر آن برای تنظیم سطح کلسترول و همچنین تنظیم سطح قند خون حیاتی است. اما این دانه های کوچک مفید خواص دیگری نیز دارند:
– سلامت پوست و مو: دانه های کتان حاوی چربی های ALA (آلفا لینولنیک اسید) است که از طریق ارائه چربی های ضروری و ویتامین های گروه B به پوست و مو کمک میکند و باعث کاهش پوسته- پوسته شدن و خشکی میشود که منجر به شوره سر میگردد. همچنین میتواند به کاهش آکنه، اگزما و روزاسه کمک کند. در برخی از گزارشها آمده است که مصرف آن میتواند به کاهش خشکی چشم کمک کند.
– دارای آنتی اکسیدان بالا: آنتی اکسیدان هایی که در بذر کتان یافت میشود، به نام Lignans معروف است. این ها پلی فنول های مرتبط با فیبر است که دارای خواص ضد پیری، حفظ تعادل هورمونی و سلامت سلولی برای ما می باشد. پلی فنول ها همچنین از رشد باکتریهای مفید در روده ما حمایت میکنند. البته این همه خواص آن نیست؛ آنها دارای خواص ضد ویروسی و ضد باکتریایی هستند؛ یعنی تقویت سیستم ایمنی بدن
– سلامت گوارش: یکی از دلایلی که چرا بذر کتان سودمند است، بر میگردد به غلظت بالای موقت آن. این یک فیبر به شکل ژل است که محلول در آب بوده و به جذب مواد مغذی کمک میکند. چربی های ALA برای محافظت از پوشش دستگاه گوارش و حفظ عملکرد کلی آن کمک میکنند.
– کاهش خطربرخی از انواع سرطان: فرضیه ای در این مورد وجود دارد و آن این است که دانه های کتان، میتوانند خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش دهند و حتی در برخی موارد روند آن را معکوس کنند. سه لیگنان که در بذر کتان یافت شده، به طور طبیعی باعث تعادل هورمونها میشود و بنابراین برای سلامت زنان بسیار مهم است. گزارش شده است که دانه کتان برای مبارزه با سرطان کولون، پروستات و سرطان تخمدان کمک کرده است.
– کاهش علائم یائسگی: از آنجا که بذر کتان توانایی متعادل سازی هورمونها را دارد، این دانه و مشتقات آن، اکسیر زندگی برای زنان در دوره یائسگی است؛ زیرا دارای خواص استروژنی است. این نتایج برای گرگرفتگی زنان یائسه موفقیت آمیز بوده است.
– مزایای قلبی عروقی: چربی های ALA موجود در بذر کتان، دارای خواص ضد التهابی فوق العاده هستند و میتوانند باعث محافظت رگهای خونی در برابر آسیب شوند. از آنجا که این امر همچنین به میزان قابل توجهی باعث کاهش کلسترول نیز میشود، پس این دانه ها کمک میکنند تا شریان ها ازهرگونه انسداد پاک شوند.
– درمان سندرم تونل کارپل: زمانی که به طور مستقیم روغن دانه کتان را به مچ دست بمالید، میتواند تا حد زیادی پیشرفت تونل کارپل را کاهش یا حتی آن را معکوس گرداند.
4- آیا چنین چیزی ضرر هم دارد؟
اضافه کردن دانه های کتان به رژیم غذایی میتواند حرکات روده را افزایش دهد، اما در برخی موارد باعث ایجاد ناراحتی های گوارشی با نشانه هایی شامل: التهاب، گاز، دردشکمی، یبوست، اسهال، دردمعده و تهوع میشود. به دلیل وجود استروژن، مصرف آن به زنان باردار توصیه نمیشود.
5- راههای مختلف مصرف بذر کتان
– بذر کتان قهوه ای وجود دارد که میتوان آن را به صورت خام یا بوداده مصرف کرد. برای مصرف فقط آن را بر روی گرانول، ماست، سالاد و یا هر چیزی که دوست دارید بپاشید.
– بذر کتان طلایی نیز وجود دارد که درست مثل بذر کتان قهوه ای میتوان آن را هم خام مصرف کرد وهم بوداده. دستورات مصرف برای رژیم های غذایی مثل دانه کتان قهوه ای است.
– بذر کتان معمولا به یک وعده غذا اضافه شده یا با غذا پخته میشود و یا مخلوط با سایر مواد غذایی مصرف میشود. این بذر یک دانه عالی برای تهیه نان است و نیز یک جایگزین عالی برای تخم مرغ.
– در انتها روغن بذرکتان نیز در دسترس است. معمولا از آن برای درمانهای موضعی استفاده میشود اما میتوان از آن به عنوان یک ماده غذایی یا روغنی برای مصارف خوراکی نیز استفاده کرد.
6- زیاده روی در مصرف هر چیز خوبی نیز، بد است.
از آنجا که مصرف بیش از حد بذر کتان میتواند به مشکلات گوارشی منجر شود، مصرف بیشتر از روزی 50 گرم تخم کتان توصیه نمیشود.
اطلاعات علمی درباره خاصیت های انار ترش و شیرین و این که افزایش هورمون های مردانه با مصرف انار ترش را مورد بررسی قرار می دهیم .
به گفته پژوهشگر طب سنتی، انار خواص غذایی و دارویی فراوان دارد. انار ترش طبعی سرد و خشک و انارشیرینمزاجی سرد و معتدل دارد و این میوه حاوی ویتامین هایی مانند A، E، C و اسید فولیک است. همچنین خاصیت آنتی اکسیدانی انار 3 برابر چای سبز است و آب انار از تجمع پلاکت ها در عروق خونی جلوگیری می نماید.
رب انار خاصیت چاق کنندگی دارد بنابراین مصرف آن برای افراد لاغر مفید است. در دوران بارداری هم مصرف انار باعث زیبایی چهره نوزاد می شود و آب انار در زمان بارداری مانع از آسیب رسیدن به مغز جنین می شود.
مبتلایان به زخم معده باید از مصرف انار ترش اجتناب کنند. زیاده روی در مصرف انار ترش هورمون های مردانه را کاهش می دهد.
انار و فواید شگفت انگیز آن بر روی تمام بدن و درمان انواع بیماری ها
خوردن انار به غیر از ارزش غذایی بسیار، جنبه های دارویی و اثرات درمانی قابل توجه ای دارد.خوردن انار در از دیدگاه قرآن و ائمه بسیار توصیه شده است. انار برای پیشگیری و درمان بسیاری از بیماریها از جمله تصلب شرائین ، سرطان و همچنین کمک به طول عمر و کند کردن واکنشهای پیر شدن سلولها تأثیرات فراوانی دارد.
توصیه قرآن کریم به مصرف انار
طبق نظر محققان طب قرآنی ، اناربه عنوان یک میوه بهشتی از این جهت در فصل پاییز به بار می نشیند که فصل پاییز فصل خزان درختان و گرفتگی آسمان است و برای جلوگیری از افسردگی و نگرانی دانه های انار بسیار مفید بوده و موجب شادابی می شوند.
انار یکی از میوه های خوش آب و رنگ فصل پاییز و زمستان است که در مقایسه با سایر میوه های این فصل، آنتی اکسیدان بیشتری برای افزایش ایمنی، مقاومت و حفاظت از بدن در مقابل بیماری ها، میکروب ها و ویروس ها دارد.
از امام رضا(ع) هم نقل شده که:انار بخورید تا دهان تان پاکیزه و خوش بو شود.» مطابق نظر کارشناسان خوردن انار مانع تشکیل پلاک های دندانی و بروز پوسیدگی دندان می شود و برانی دندان درد نیز خوردن انار مفید می باشد.
از انار شیرین نیز میتوان در مواردی مانند :سرماخوردگی ، تقویت نیروی جنسی ،تقویت روده ها ، تقویت معده ، تقویت ریه ، حساسیت ، وجود خون در ادرار ، مسمومیت ، استسقاء ، درد گوش ، التهاب معده ، اسکوربیت ، آب ریزش چشم ، خون ریزی رحم ، خارش پوست ، تقویت لثه ، تصفیه خون ، کم خونی ، اسهال خونی استفراغ و کم اشتهایی استفاده نمود.
خوردن انار برای کمک به رشد جنین و سلامت فرزند نیز مفید است و خوردن انار در زمان باردار یباعث زیباتر شدن فرزند می شود.علاوه بر جلوگیری از ویار و نیز تقویت مادر، به رشد آینده ی کودک هم کمک می کند.
دانستنی هایی درباره خاصیت های سیب ترش و اثرات درمانی این گیاه پرخاصیت همراه ما باشید با سیب زمینی ترش راهی برای کاهش فشار خون ، قند خون در ادامه مطلب .
سیبزمینی ترش با نام علمی heliantus tuberosus کمابیش در فصل پائیز برای بانوان باسلیقهای که میخواهند «ترشی» درست کنند، فرآوردهای آشنا است.
شاید ندانید که اصل این فرآورده، گیاهی علفی است با ساقه بلند که گاه تا دو برابر قد آدمی ارتفاع دارد؛ ساقه این گیاه راست و خشن، برگهای آن ساده، منفرد، نوکتیز و دارای کنارههای دندانه دار است، چیزی شبیه به ساقه گل آفتاب گردان و گل ختمی؛ گل آن نیز شبیه گل آفتابگردان است اما از آن اندکی کوچکتر است.
آنچه از این گیاه مصرف غذائی و داروئی دارد، غدههای ریشه آن است که ظاهری شبی به سیبزمینیدارد، این غدهها را از زیر زمین بیرون میکشند.
در منابع جدید به اشتباه منشأ و موطن این گیاه را امریکای شمالی دانستهاند که درست نیست؛ این گیاه، یک فرآورده شرقی و ایرانی است و در منابع و کتابهای کهن پزشکی ایران زمین درباره آن سخن گفتهاند.
غدههای سیبزمینی ترشیرا میتوان خام خورد البته در هندوستان و نیز اروپا و امریکا آن را کباب یا آبپز هم میخورند؛ در ایران خام یا آب پز آن را در سرکه گذاشته و گاه منفرداً و گاه با کلم، هویج و… ترشی میسازند.
خوردن این فرآورده، درمانکننده آلودگیهای ریوی است؛ سرفه و گرفتگی سینه و حنجره را رفع میکند.
این فرآورده برای درمان فشار خون و کاهش قند و چربی و نیز پائین آوردن کلسترول خون (چربی گرم) و همچنین نارسایی کلیه به ویژه مشکلات کلیوی ناشی از اوره (اورومی) و تسریع در درمان بیماریهائی چون نقرس، مفید است همچنین برای درمان لاغری ناشی از صفرای سوخته و بیمارانی که از شدت قند خون لاغر هستند، مفید است و بدن آنها را مستعد چاقی میکند؛ موجب تقویت قوای جنسی میشود و مخصوصاً ضعف قوای جنسی ناشی از قند بالا را هم درمان میکند.
به علاوه شیرافزا است و خوب است مادران برای افزایش شیر برای نوزاد دلبند خود، به مصرف آن مبادرت کنند به علاوه ادرارآور و به اصطلاح مُدر است همچنین نیز زودهضم، بوده و به همین منظور با شستشوی معده به درمان فساد_معده و دستگاه گوارش، سرعت میبخشد.
آبزن و تنقیه با آب حاصل از دمجوش این میوه میتواند ورم روده را درمان کند و به تسریع درمان بیماریهایی مانند بواسیر و پروستات، کمک میکنند.
ترشی آن زود هضم است البته باید بگوییم که سرکه از اثر آن کم میکند؛ میتوانید آن را بهصورت آبپز و کباب نیز میل کنید؛ برای اینکه از آن خورشتهای خشمزه بپزید میتوانید آن را ابتدا در آب بجوشانید، سپس آب آن را دور بریزید یا برای استفاده در سوپ و انواع آش کنار بگذارید؛ بعد پخته آن را با گوشت و سیبزمینی سرخ کنید.
برخی گیاهان به مقدار زیادی ساپونین دارند و به همین دلیل خاصیت کف کنندگی در آن ها وجود دارد. در جانوران خون گرم از نظر سیستمیک ساپونین جذب نمی شود ولی چون کشش سطحی را کم می کند
بالا رفتن مقدار کلسترول و یا تری گلیسرید از مقدار طبیعی آنها در خون که باعث بیماری چربی خون می شود. میزان این مواد در خون در اثر مصرف مواد غذایی بیش از میزان مورد نیاز یا هنگام بروز اختلال در سوخت و ساز چربی، افزایش می یابد.
به گزارش شفا آنلاین، تأثیر گیاهان در کاهش چربی خون یکسان نیست، تأثیر برخی از آنها بیشتر است و به دلیل خاصیتی که در کاهش کلسترول(Cholesterol) و تریگلیسرید خون دارند، برای تهیه دارو استفاده میشوند.
● برخی گیاهانی که موجب کاهش چربی خون می شوند:
* دمکرده آویشنن که از دیدگاه طب سنتی(Traditional medicine) ایران دفع کننده رطوبت و بلغم از بدن است، از پایین آورنده های مناسب چربی خون محسوب می شود.
* مصرف روزانه یک قاشق چای خوری پودر یا نیمکوب شده سیاه دانه یا دانه تره هم می تواند در کاهش چربی خون نیز تأثیر داشته باشد.
* سیر، سویا، گشنیز، جعفری و شوید از سبزیجات موثر در کاهش چربی و کلسترول است. به عنوان مثال، نوشیدن دم کرده شوید و لیمو عمانی یک ساعت پس از غذا می تواند در کاهش سطح کلسترول و چربی خون موثر باشد.
* چای پور (Puer) یکی از معروف ترین انواع چای چینی است که دارای خواص بسیار قوی کاهنده چربی و کلسترول است.
* دم کرده پوست نارنگی و زنجبیل نیز می تواند موثر باشد.
* جومینگ ز نیز گیاه بسیار موثری در کاهش چربی، کلسترول و قند خون(Blood glucose) است.
* نوشیدن دم کرده زینان و عناب نیز در این امر موثر است.
* مصرف سماق همراه غذا نیز به دلیل تأثیراتی که روی صفرا دارد، می تواند تأثیرات مناسبی در پایین آوردن چربی خون داشته باشد.
سیر، سویا، گشنیز، جعفری و شوید از سبزیجات موثر در کاهش چربی
و کلسترول است. به عنوان مثال، نوشیدن دم کرده شوید و لیمو عمانی یک ساعت
پس از غذا می تواند در کاهش سطح کلسترول و چربی خون موثر باشد
برخی گیاهان به مقدار زیادی ساپونین دارند و به همین دلیل خاصیت کف کنندگی در آن ها وجود دارد. در جانوران خون گرم از نظر سیستمیک ساپونین جذب نمی شود ولی چون کشش سطحی را کم می کند (مثل رزین) چربی ها و کلسترول به آن باند شده که خود سبب دفع کلسترول از بدن می شود. این گیاهان عبارتند از:
* تخم شوید : در داروخانه ها دارویی بنام آنتوم موجود است که به صورت قرص است و حاوی شاه تره، کاسنی و شوید می باشد. این دارو پایین آورنده چربی خون است. این دارو که بیشترین ماده مۆثر آن شوید است، طبیعت گرم دارد.
* شوید : در کسانی که ترش می کنند و سوزش سردل دارند خیلی مۆثر است. همچنین زیاد کننده شیر و لاغر کننده است. پایین آورنده چربی خون نیز هست. (قطره دیل سان)
* کاسنی: به نام عربی آن الهندبا است در حدیثی از حضرت محمد آمده است : برگی از کاسنی نیست مگر قطره ای از بهشت بر آن باشد. کاسنی تقویت کننده معده، ضد درد و ضد تب است و در درد چشم، بیماری های کبدی، یرقان، قولنج نارسای کلیوی و در بیماری های اعصاب از آن استفاده می شود. کاسنی طبیعت سرد دارد.
* شاه تره : طبیعت سرد دارد و از گیاهان دیگر در فراورده آنتوم است. این گیاه تصفیه کننده خون، صفرا آور، بر طرف کننده خارش های جلدی و اشتها آور است و در درمان یرقان و تصلب شرایین نیز از آن استفاده می شود. از عرق آن به عنوان تقویت کننده و اشتها آور استفاده می شود.
آنغوزه نه تنها برای روده مفید است، بلکه برای سیستم ایمنی بدنتان نیز عالی است، تحقیقات سال 2009 نشان داد ریشه آنغوزه ترکیبات ضد ویروسی دارویی تولید می کند که در شرایط آزمایشگاهی جلوی ویروس N1H1 را گرفته است.
به گزارش بهداشت نیوز، دکتر ایمی شاه دارای گواهی پزشکی از دو دانشگاه کلمبیا و هاروارد است، یکی از علایق او ادویه جات شرقی است. در این مقاله دکتر ایمی شاه ادویه مورد علاقه خود را که باعث تقویت گوارش می شود به ما معرفی می کند.
به عنوان یک پزشک سنتی که در آمریکا آموزش داده شده، برایم بسیار شگفت انگیز بود که میدیدم آیورودا و طب یکپارچه غربی با یکدیگر اشتراکات فراوانی دارند.
آیورودا، یک سیستم باستانی درمان است، و بر این باور است که آتش گوارش ضعیف ( آگنی ) عدم تعادل گوارشی می سازد ( آما ) که ریشه تمام بیماری ها است.
به عنوان یک پزشک، حقیقت این فلسفه را دیدم. در طب غربی به آن عدم تعادل روده می گوییم و به زمانی اشاره دارد که قوی نیست و به خوبی کار نمی کند و می تواند یکی از عوامل اصلی بسیاری از بیماری ها و به طور کلی ضعف در سلامت باشد.
با این ذهنیت شروع به یافتن غذاهای آیورودایی کردم که بیماران برای رفع مشکل آگنی یا عدم تعادل روده بتوانند به سادگی وارد برنامه غذایی خود کنند. در تغذیه آیورودا، گیاهان و ادویه ها فقط برای اضافه کردن طعم به غذاها اضافه نمی شوند،بلکه برای شعله ور کردن آتش گوارش و سم زدایی بدن از زباله های متابولیک ( آما ) نیز به کار می رود.
در تحقیقاتی که داشتم، متوجه موردی شدم که بارها و بارها نامش به میان آمد: ادویه آنغوزه. حتی اگر نامش را هم نشنیده باشید به احتمال زیاد بارها آن را در غذاهای ایتالیایی خورده اید. این ادویه یکی از اجزای اصلی بیشتر غذاهایی است که در آنها کاری استفاده شده.
اما هشدار می دهم: آنغوزه ادویه ای تلخ و تند است با بویی ناخوشایند. در واقع این بوی بد باعث شده حتی بعضی نام ” کود شیطان را نیز روی آن بگذارند. وقتی می پزیدش عطر و طعمش شما را به یاد پیاز و سیر می اندازد. این ادویه بیشتر در غذاهای هندی استفاده و همراه با زردچوبه در شور، گوشت سرخ کرده، ادویه کاری و یا به شکل دمنوش استفاده می شود.
از عطر و طعم های تلخ و تند مانند آنغوزه، قرن ها است در آیورودا برای بهبود گوارش و حفظ تعادل روده استفاده می شود. خواص این گونه ادویه ها را به این شکل می شناسند:
التیام گاز معده و نفخ
بهبود گردش خون
بهبود سوزش سر دل و دیگر نشانه های سوء هاضمه
تقویت آنزیم گوارش صفرا و تولید HCL
آرام کردن ناراحتی معده و حالت تهوع
تثبیت سطح قند خون سالم
متعادل کردن اشتها
جلوگیری از هوس قند
بهبود یبوست
کشتن انگل ها
از بین بردن خلط
حمایت از عملکرد کبد و پوستی سالم
آنغوزه نه تنها برای روده مفید است، بلکه برای سیستم ایمنی بدنتان نیز عالی است، تحقیقات سال 2009 نشان داد ریشه آنغوزه ترکیبات ضد ویروسی دارویی تولید می کند که در شرایط آزمایشگاهی جلوی ویروس N1H1 را گرفته است. بعلاوه از این ادویه برای درمان عصبانیت و برافروختگی، برونشیت، آسم، سیاه سرفه و همچنین تقویت کننده میل جنسی استفاده می شود.
آنغوزه ادویه ای است که اگر می خواهید فوایدش شامل حالتان شود باید هفته ای چند مرتبه مورد استفاده اش قرار دهید. ساده ترین راه برای استفاده اش خوردن غذاهای حاوی ادویه کاری و یا نوشیدنش به شکل دمنوش است، مانند این دمنوش که به شما آموزش می دهم:
چای آنغوزه
مواد لازم:
یک دوم فنجان آب
یک دوم قاشق چای خوری نمک
یک دوم قاشق چای خوری پودر فلفل سیاه
به اندازه دو نیشگون ( گرفتن ادویه بین دو انگشت اشاره و شست ) آنغوزه
به اندازه یک فشار آب لیمو
آماده سازی:
همه مواردی که گفته شد به جز آب لیمو را در یک کتری با هم میکس کنید و به جوش بیاوریدشان. اجازه دهید خنک شود و سپس لیمو را اضافه کنید.
توجه: اگر به صورت پیوسته از آنغوزه استفاده کنید ممکن است دچار اسهال شوید ( چون برای درمان یبوست به کار می رود ).