چای ترش ( چای قرمز ) چه خواص و فوایدی برای سلامتی دارد

hibiscus-tea

  • . به عنوان یک نوشیدنی خنک و شیرین نیز می‌توانید چای ترش سرد را با آب سیب ترکیب نموده و مصرف کنید.

چای ترش یا چای قرمز دمنوشی است که در اکثر نقاط دنیا به خاطر طعم، رنگ و فواید زیادش برای سلامتی به صورت سرد یا گرم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

چای ترش نوع متفاوتی از چای است
که
به علت رنگ، طعم و خاصیت ویژه ‌ای که دارد،
جایگاه مهمی‌ را به خود اختصاص داده است.
چای ترش یا چای قرمز
یا چای روزل در بسیاری از مناطق دنیا به‌صورت نوشیدنی گرم و یا سرد مصرف می‌شود. در آمریکای
لاتین و بخصوص در جامائیکا مصرف آن متداول است و به‌نام گل جامائیکا و در شمال آفریقا
بنام چای سودانی و در مصر بنام کرکده مشهور است. موطن اصلی گیاهی که از آن چای ترش
تهیه می‌شود غرب آفریقاست ولی امروزه در سطح وسیعی در غرب آفریقا، آسیا، استرالیا،
هند، مالزی، اتریش، آمریکای مرکزی و بسیاری از کشورهای گرمسیر کشت می‌گردد. در ایراناین
گیاه در سیستان و بلوچستان و در شهرهای ایرانشهر
و نیکشهر به طور گسترده‌ای کاشت می‌شود. همچنین بصورت گسترده‌ای در شبه جزیره عربستان کشت شده و
مورد استفاده قرار می‌گیرد و از این جهت به آن چای مکه نیز گفته می‌شود.

طریقه مصرف چای ترش

برای هر بار مصرف، ۵ گرم از گل برگ‌‌های
چای قرمز را داخل یک فنجان ریـخـته و سپس آب جوش بر روی آن بریزید و سرپوشی گذاشته،
۱۰ دقیقه بماند تا دم بکشد، سپس صاف کرده و میل کنید. می‌توانید به آن مقدار کمی
لیمو ترش، دارچین و عسل اضافه نموده و دمنوشی معطر و خوش طعم داشته باشید و از
نوشیدن آن لذت ببرید. چنانچه دوست دارید چای شما غلیظ‌تر باشد می‌توانید گلبرگ‌های بیشتری
را داخل آب جوش بریزید. چای ترش همانگونه که از نامش پیداست دارای طعمی ترش است. این
چای را می‌‌توان به صورت سرد و گرم همراه مقداری شکر یا عسل یا حتی بدون آن و به عنوان یک نوشیدنی رژیمی‌ مصرف
کرد
ولی از آنجا که این چای منجر به کاهش فشارخون می‌شود بهتر است با معده
خالی مصرف نشود. به عنوان یک نوشیدنی خنک و شیرین نیز می‌توانید چای ترش سرد را با آب
سیب ترکیب نموده و مصرف کنید.

خواص چای ترش

  • مصرف روزانه ۳ فنجان از این چای به بهبود جریان خون،تصفیه
    خون، تمدد اعصاب و کاهش وزن کمک می‌کند.
  • یکی از مهم ترین خواص چای قرمز شباهت ترکیبات
    آن با انسولین است و به همین جهت این گیاه خواص ضد دیابتی هم دارد. افرادی که دارای
    دیابت، کلسترول و فشارخون بالا هستند، می‌توانند یک تا دو نوبت از چای روزانه ی خود
    را به چای قرمز اختصاص دهند. مصرف دم کرده چای ترش به طور معنی داری
    نسبت به چای معمولی به رفع پر فشاری خون بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ کمک می‌کند.
  • برای افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی عروقی
    مفید است.
  • در کنار رژیم غذایی و تحرک می‌تواند یک
    نوشیدنی رژیمی و کم‌کالری باشد و روند کاهش وزن را تسهیل کند چرا که حاوی ماده‌ای است
    که جذب کربوهیدرات‌ها را کاهش می‌دهد.
  • از آنجا که دارای اسید سیتریک و ویتامین
    C می‌باشد سیستم
    ایمنی را تقویت کرده و برابر عفونت و سرماخوردگی مقاومت ایجاد می‌کند.
  • به دلیل غنی بودن از آنتی‌اکسیدان‌ها، با
    حذف رادیکال‌های آزاد به حفاظت از سلول‌های بدن کمک می‌کند وخواص ضد سرطانی دارد.
  • برعکس چای سیاه که باعث دفع آهن می‌شود
    چای ترش خود یکی از منابع غنی آهن به شمار می‌آید.

احتیاط در مصرف!

زنان باردار، شیرده، افرادی که قصد بارداری
دارند، کسانی که از قرص ضدبارداری استفاده می‌کنند و زنان یائسه‌ای که تحت هورمون‌درمانی
هستند، باید با نظر پزشک از این چای استفاده کنند؛ چرا که این چای سطح استروژن بدن
را تغییر می‌دهد. همچنین افرادی که قند و فشار خون پایینی دارند باید در مصرف این نوشیدنی
احتیاط کنند تا دچار رخوت و سستی نشوند.

چای ترش همخانواده چای سیاه، چای سبز
یا چای سفید نیست اما می‌تواند یک نوشیدنی مناسب برای کسانی باشد که به دنبال
جایگزینی برای چای هستند.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *