و این دسرهای لاغرکننده و ضد چاقی

a173405022294102a

  • توصیه می ‌شود دسرها حداقل يک ساعت بعد از غذا خورده شوند تا اثرات مفیدتری داشته باشند. البته اين زمان، بسته به نوع دسري که ميخواهيم مصرف کنيم و شرايط جسماني و وزنمان متفاوت است.

  • خوردن دسر بعد از غذا چاق نمی کند؟

اين سوالي است که هميشه افراد، به ويژه مادران که مسئول تهيه و سرو غذاي خانواده هستند، در پي يافتن پاسخ آن هستند. در افکار عمومي بسيار بيان ميشود که خوردن دسر پس از غذا باعث سهولت هضم غذا ميشود و در اين رابطه، خوردن دسرهاي شيرين توصيه ميگردد. حداقل نياز روزانه به قند برابر 5 گرم به ازاي هر 100 کالري انرژي مورد نياز بدن است. مثلا در رژيم 3000 کالري روزانه حداقل 150 گرم مواد قندي ضروري است.


 

  • کم بخور

از سوي ديگر اين مواد هضم آسان و کاملي دارند و پس از سوختن در بدن، تنها آب و دي اکسيد کربن توليد ميکنند.

البته در صورت مصرف اضافي، به جاي تبديل شدن به انرژي، به تريگليسيريد تبديل ميشوند و در بدن ذخيره ميگردند و چاقي ايجاد ميکنند.


 

  •  اگر عادت به خوردن دسر دارید به شما چند پیشنهاد داریم:

در میان دسرها، گروه میوهها از بهترین هستند. بهترین دسری که می‌توانیم پیشنهاد کنیم، سالادی تهیه شده از میوه‌های فصل و تازه است. به علاوه، می‌توان بعد از غذا از دسرهای كم‌ كالری مانند چند عدد كشمش، یك عدد انجیر خشك، یك عدد خرما و یا حتی یك قاشق كوچك مربا استفاده كرد. اما بدانيم که میل به جویدن غذا، خود ایجاد احساس سیری توأم با شادي ميکند.

مواد غذایی جامد مثل كشمش يا مغز گردو در دسرها،‌ حس جویدن را ارضا ميكند. خوردن این مواد بیشتر از 20کیلوکالری انرژی توليد نميکند در حالی که یک تکه کیک دارای حداقل دو برابر مقدار یادشده کالری است.از طرف ديگر زولبيا، بستنی، کرم کارامل و شیرینی‌های چرب بسیار پرکالری‌اند.


 

  • بهترين منبع تأمين انرژي

با وجود آن که نميتوان گفت مواد قندي قسمت اصلي رژيم غذايي را تشکيل ميدهند، زيرا تا مدت‌ها ميتوان بدون کربوهيدراتها زندگي کرد؛ اما در رژيم غذايي ما حداقل بايد نيمي از انرژي روزانه از کربوهيدراتها تأمين گردد.

مواد قندي مهمترين منبع انرژي در تغذيه انسان ميباشد. اين مواد به دليل تحريک ترشح انسولين، به سرعت هضم شده، انرژي توليد ميکنند و با تحريک ترشح آندورفينها سبب شادي ميشوند.

همچنين از آنجا که مغز براي انجام فعاليتهاي خود از انرژي حاصل از مواد قندي استفاده ميکند؛ به همين جهت در زمان افطار خوردن مواد قندي توصيه ميشود.

  • بين وعدههاي غذايي

توصیه می ‌شود دسرها حداقل يک ساعت بعد از غذا خورده شوند تا اثرات مفیدتری داشته باشند. البته اين زمان، بسته به نوع دسري که ميخواهيم مصرف کنيم و شرايط جسماني و وزنمان متفاوت است. توجه داشته باشید بهترین زمان مصرف دسرها، بین وعدههای غذایی است.

  • خانگي بهتر است

بهتر است که دسرها در خانه تهيه شوند،زیرا می توانید  میزان قند، نمک و روغن موجود در آن را كنترل کنید. مثلا یك برش 100 گرمی كیك 400 كالری انرژي دارد، اما بعضی كیكها مانند كیك ساده اسفنجی چون با روغن كمتري تهیه می ‌شوند، مفیدترند. در ضمن، به شرطی كه به فرم پخت كیك آسیبی نرسد، از انواع میوه‌ها، كشمش و مغزها هم بهره بگیرید.

  • آیا خوردن دسر بعد از غذا ضرورت دارد؟

کربوهيدراتها براي اکسيداسيون کامل و صحيح چربيها و پروتئينها ضرورت دارند. ذخيره اين مواد در بدن، انرژي آماده و فوري را در موارد نياز در دسترس قرار ميدهد و وجود آنها در شرايط استرس زا، موجب حفظ پروتئينهاي بدن ميشود.

اما واقعيت آن است که بدن چندان احتیاجی به دسر بعد از غذا ندارد. این سوء تفاهمی بیش نیست كه ميگویند «اگر بعد از غذاهای چرب، شیرینی‌جات بخوریم از مضرات چربی غذا كاسته ميشود.» این عادت یعنی مصرف شیرینی و دسر بعد از غذا، جزء ذائقه ما ایرانیها محسوب ميشود که البته بسیار لذت ‌بخش است، اما تا امروز شواهد علمی در این باره به دست نیامده است.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *