دیابت دارم چطور بارداری خوبی داشته باشم ؟

images

  • زنان مبتلا به دیابت بیشتر احتمال دارد دچار شرایطی به نام هیپوگلیسمی یا افت ناگهانی قند خون در هنگام بارداری شوند. هیپوگلیسمی زمانی رخ می‌دهد که شما به اندازه کافی غذا دریافت نمی‌کنید

دیابت بارداری تقریباً در ۴ درصد بارداری‌ها بروز می‌کند و با توجه به عوارضی که روی مادر و جنین می‌تواند داشته باشد، پیشگیری و کنترل آن در طول دوران بارداری اهمیت زیادی دارد.

دیابت بارداری، حالت عدم تحمل گلوکز است و اغلب در زنان باردار بدون سابقه دیابت ظاهر می‌شود. با این حال با استفاده از داروهای خوراکی و قرار گرفتن تحت نظر پزشک می‌توان این نوع دیابت را مدیریت کرد و بارداری سالمی داشت.

چطور می‌توان دیابت را در طول بارداری کنترل کرد؟
شما می‌توانید سطح گلوکز خون را با تغییرات درست در رژیم غذایی، ورزش و استفاده از داروها کنترل کنید. در این شرایط ممکن است نیاز به مراجعه بیشتری به پزشک وجود داشته باشد. ارائه کنندگان مراقبت‌های بهداشتی قبل از تولد نوزاد، به طور مدام برای بررسی سطح قند خون، برنامه ریزی‌هایی را ارائه می‌دهند. یک آزمایش خون به نام آزمایش هموگلوبین A1C می‌تواند برای پیگیری قند خون مفید باشد.

سطح قند خون می‌تواند بارداری را تحت تأثیر قرار دهد؟
زنان مبتلا به دیابت بیشتر احتمال دارد دچار شرایطی به نام هیپوگلیسمی یا افت ناگهانی قند خون در هنگام بارداری شوند. هیپوگلیسمی زمانی رخ می‌دهد که شما به اندازه کافی غذا دریافت نمی‌کنید و یا یک وعده غذایی را از دست می‌دهید یا این که بیش از اندازه ورزش می‌کنید. شما باید به عنوان یک زن باردار، علائم هیپوگلیسمی مانند سرگیجه، احساس لرزش، گرسنگی ناگهانی، تعریق و ضعف را بشناسید و اقدامات به موقع مثل استفاده فوری از یک ماده غذایی که قند خون را افزایش می‌دهد را انجام دهید.

رژیم غذایی چطور بارداری را تحت تأثیر قرار می‌دهد؟
پیروی از یک رژیم غذایی سالم، بخش مهمی از دوران بارداری است و این در زنان باردار مبتلا به دیابت اهمیت دوچندان دارد. تغذیه ناسالم سطح قند خون مادر باردار را بیش از حد بالا یا پایین می‌برد.

ورزش چه تاثیری در دوران بارداری دارد؟
ورزش کمک می‌کند که محدوده قند خون طبیعی باشد و مزایای دیگری مانند کنترل وزن، افزایش انرژی، کمک به خواب، کاهش کمردرد، یبوست و نفخ را دارد.

آیا از داروهای کنترل قند در دوران بارداری می‌توان استفاده کرد؟
اگر شما قبل از اقدام به بارداری انسولین را برای کنترل دیابت دریافت می‌کردید، دوز انسولین معمولاً در زمان بارداری افزایش می‌یابد. استفاده از انسولین در این دوران ایمن است و منجر به نقایص هنگام تولد نمی‌شود. اگر شما دیابت خود را با داروهای خوراکی کنترل می‌کردید، پزشک ممکن است تغییراتی را در دوز داروها ایجاد کند و یا اقدام به تجویز انسولین نماید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *