-
اگر به کالباس های بیرون اطمینان ندارید در این جا به شما آموزش درست کردن کالباس یا ژامبون در خانه را یاد می دهیم که در کمتر از 5ساعت آماده است .
آموزش درست کردن کالباس یا ژامبون در خانه ، مواد اولیه :
گوشت ۳۷۵گرم (مخلوط گوسفند و گوساله(برای کالباس گوشت) و یا ران مرغ(برای کالباس مرغ))
آب ۶۰میلی لیتر (سرد به همراه یخ پودر شده داخل آن)
تخم مرغ ۱عدد
نمک ۱۰گرم(۲قاشق چایخوری سرخالی)
شکر نصف قاشق چایخوری
شیر خشک نصف قاشق سوپخوری
نشاسته ۱ونیم قاشق سوپخوری (پودر شده)
فلفل سیاه ۱سوم قاشق چایخوری
پودر سیر ۱قاشق چایخوری
پودر موسیر ۱قاشق چایخوری
پودر زنجبیل ۱چهارم قاشق چایخوری
پودر تخم رازیانه ۱چهارم قاشق چایخوری
روغن مایع ۲قاشق سوپخوری
پودر تخم شنبلیله ۱چهارم قاشق چایخوری
پسته به میزان لازم (تازه)
فلفل قرمز به میزان لازم
هویج به میزان لازم
قارچ به میزان لازم
آموزش درست کردن کالباس یا ژامبون در خانه :
جهت تهیه ژامبون خانگی ابتدا گوشت یا مرغ را شسته و خوب خشک کنید و بعد آن را ۲ بار چرخ کنید و خوب ورز دهید و داخل نایلون ریخته و ۱۱ ساعت داخل فریزر بگذارید تا کمی یخ بزند.
ادویه هایتان اگر درسته است با آسیاب پودر کنید و آماده بگذارید.
اکنون گوشت یا مرغ را که حالت یخمکی دارد را در یک ظرف بگذارید و ورز دهید تا کاملا چسبندگی پیدا کند.سپس نمک را اضافه کنید و به خوبی آن را ورز دهید.
سپس ۳۰ میلی از آب و یخ پودر شده را داخل گوشت ریخته و مجددا آنقدر ورز دهیدتا به خورد گوشت برود.
در ادامه تخم مرغ را اضافه کنید و ورز دهید.پس از این مرحله روغن و باقی آب یخ را اضافه کنید و آنقدر ورز دهید تا گوشت خودش را بگیرد.
در مرحله آخر تمام مواد خشک و ادویه ها را بریزید و به خوبی مخلوط کرده و ورز دهید. تمام مراحل فوق را میتوانید با میکسر یا غذا ساز هم انجام دهید.
اگر از مواد اضافه مانند پسته،قارچ و فلفل یا… استفاده می کنید زمانی درون مایه بریزید که مخلوط کردن شما تمام شده و از داخل غذا ساز به ظرف دیگر منتقل کرده اید.
یا آخر ورز دادن با دست به ظرف اضافه کنی
مرحله آخر تهیه کالباس خانگی :
۱)مخلوط را داخل چرخ گوشت بریزید و اگر از بسته بندی مخصوص سوسیس استفاده میکنید سر مخصوص سوسیس را روی چرخ سوار کرده و مخلوط را داخل آن قرار دهید .
و بعد از اتمام کار ژامبون ها را به اندازه داخواه نخ ببندید تا مانند ژامبونهای آماده قطعه قطعه بشود.
۲)بعد از میکس کردن گوشت و مخلوط کردن آن با فلفل و پسته یک تکه فویل بزرگ را بر روی میز یا سطح کارتان باز کنید.و گوشت را روی قسمت بالای آن قرار دهید.
با دست چرب شده آن را به صورت رول شکل دهید.کوچک یا بزرگ دست خودتان است.
رولهای آماده را داخل بخار پز بگذارید و ۱ ساعت و نیم بپزیدو یا میتوانید بر روی گاز با یک آبکش بخار پز درست کنید و رولها را بپزید.
بعد پخت ، رولها را داخل کیسه فریزر بگذارید و مقدار زیادی یخ خرد شده روی آن بریزید تا ژامبونها خنک شوند.
نکات:
۱)شما میتوانید از قارچ،هویج،پسته ،بادام یا هر افزودنی دلخواه دیگری در مرحله آخر استفاده کنید اما سعی کنید همین ادویه ها را داخل ژامبون بریزید تا خوشمزه تر شود.
۲)دقت کنید که برای منسجم شدن کالباس رول ها را محکم بپیچید و سر آنها را هم خوب و محکم بپیچید.
۳)آب و یخ پودری را میتوانید با گوشت کوب برقی درست کنید و یا آب را بگذارید داخل فریزر و به مرحله یخ زدن که رسید بیرون بیاورید و هم بزنید.
دوباره داخل فریزر بگزارید تا یک حالت آب و یخ درست شود.(مثل یخ در بهشت)
۴)در مرحله ورز دادن اگر دیدید مایه کمی شل است میتوانید کمی نشاسته یا آرد اضافه کنید.