شاید تعجب کنید از اینکه میتوان با خیار چنبر هم آش درست کرد.این آش یکی از غذاهای سنتی همدان و مرکزی میباشد و بسیار پرطرفدار است.برای تهیه این آش ادامه مطلب را مطالعه کنید
مواد لازم برای آش خیار چنبر :
سیب زمینی | ۴ عدد متوسط |
پیاز | یک عدد بزرگ |
لپه | یک فنجان |
عدس | یک فنجان |
سیر | یک بوته کوچک |
خیارچنبر | ۶ تا ۷ عدد |
نمک و زردچوبه | به میزان لازم |
کشک | نیم کیلو |
روغن | به میزان لازم |
نعناع داغ | ۴ قاشق غذاخوری |
آب | به میزان لازم |
طرز تهیه آش سنتی خیار چنبر
طرز تهیه آش خیار چنبر :
ابتدا پیازها را خرد و داخل روغن سرخ کنید. سپس زردچوبه را به آن اضافه کنید.
عدس و لپه را داخل مواد بریزید و با پیاز و زردچوبه مخلوط کنید و مقداری آب داخل قابلمه بریزید تا مواد داخل آن بپزد.
از طرف دیگر، خیارهای چنبر را پوست کنده و تخمه های آن را بگیرید.
آنگاه خیارها را به شکل مربعی خرد کنید. سیب زمینی ها را هم به همین شکل خرد کرده و با هم داخل ماهیتابه تفت دهید.
بعد از کمی تفت دادن، نعناع را به آن اضافه کنید و به همراه خیار و سیب زمینی آن را تفت دهید تا نعناع داغ تهیه شود.
البته نعناع داغ را به طور جداگانه هم می توانید آماده و به مخلوط اضافه کنید.
سپس این مخلوط را به مواد داخل قابلمه بیفزایید.
کمی بعد کشک را هم به غذا اضافه کنید و بگذارید جوش بخورد.
به خاطر داشته باشید به خاطر شوری کشک، نمک را در انتها به آن اضافه کنید که غذا بیش از حد شور نشود.
آش که خوب پخت و به اصطلاح جا افتاد، مقداری سیر رنده شده اضافه کنید تا بو و عطر غذا تکمیل شود.
* این غذای مقوی را می توانید پس از سرو، به صورت تلیت استفاده کنید.