آشنایی با خواص و فواید و مضرات گشنیز و عرق گشنیز

 

  • گشنیز گیاه معطری می باشد که در تهیه انواع غذا به خصوص آش و کوکو از آن استفاده می شود. طعم برگ های این گیاه مانند پوست لیمو می باشد که به صورت ادویه کاری با تفت دادن و پودر کردن تخم آن در طبخ انواع غذا از آن استفاده فراوان می شود.

گشنیز یک گیاه سنتی می باشد که به آن جعفری چینی نیز می گویند. پزشکان یونانی در تهیه انواع دارو از آن استفاده می کردند. از این گیاه در تهیه انواع غذا و حتی رومی ها از این گیاه به عنوان ادویه نیز استفاده می کردند. این گیاه به طور گسترده در هند، خاورمیانه، منطقه مدیترانه، آسیای جنوبی و چین مورد استفاده قرار می گیرد.

به گزارش بهداشت نیوز، ، این گیاه با خشک شدن و فریز شدن عطر بی نظیر خود را از دست می دهد از این رو باید به صورت تازه مورد استفاده قرار گیرد. اغلب افراد این گیاه را به عنوان سبزی ای که موجب کاهش قند خون می شود می شناسند که این کار را با ترشح انسولین انجام می دهند به گونه ای که به این گیاه ضد دیابت می گویند. در ادامه با خواص دارویی و درمانی گشنیز و مضرات آن در خدمت شما دوستان عزیز می باشیم.

گیاه گشنیز بهبود دهنده عمل گوارش بوده و به هضم غذا کمک می کند همچنین مصرف این گیاه منجر به دفع آلومینیوم و سرب می شود. در این مطلب با بررسی خواص گشنیز و مضرات آن در خدمت شما عزیزان می باشیم.

گشنیز گیاه معطری می باشد که در تهیه انواع غذا به خصوص آش و کوکو از آن استفاده می شود. طعم برگ های این گیاه مانند پوست لیمو می باشد که به صورت ادویه کاری با تفت دادن و پودر کردن تخم آن در طبخ انواع غذا از آن استفاده فراوان می شود. ایرانی ها در غذاهایی همچون عدس پلو و عدسی پودر تخم گشنیز و زیره سبز را با یکدیگر مخلوط کرده و از آن استفاده می کنند. از برگ های جوان تر آن که خوش طعم تر می باشند در تهیه سالادها استفاده می شود. فواید گشنیز همچون خواص سبزیجات دیگر بسیار زیاد می باشد. در ادامه با خواص گشنیز بیشتر آشنا شوید.

در بهبود عملکرد کبد تاثیر فوق العاده ای دارد.
بدن را در برابر عفونت های دستگاه ادرار ایمن می کند.
گشنیز خاصیت ضد التهابی دارد و آرتریت را برطرف می کند.
خواص گشنیز برای مقابله کردن با باکتری سالمونلا بسیار مفید می باشد.
این گیاه دارای خاصیت خلط آوری می باشد.
برای کاستن نیروی جنسی استفاده از گشنیز مفید می باشد.

فواید و خواص تخم گشنیز

ادرار آور و قاعده آور است.
برای تسکین درد دندان مفید می باشد.
معده را تقویت کرده و به هضم غذا کمک می کند.
بیماری های عفونی روده را با جوشانده تخم گشنیز می توان مهار کرد زیرا میکروب ها را نابود می سازد.
برای افزایش شیر مادران شیرده ۲ الی ۵ گرم از تخم گشنیز را با کمی عسل مخلوط کرده و میل نمایید.
به قلب قوت و نیرو داده و موجب نشاط و شادی می شود.
برای تقویت بدن تخم گشنیز را پودر نمایید و با شکر و یا عسل ترکیب نمایید که بسیار مفید می باشد.
خواص تخم گشنیز برای سرماخوردگی و رفع تب بسیار مفید می باشد.

خاصیت های عرق گشنیز

ضد کرم و باکتری است.
برای درمان جوش صورت از عرق گشنیز استفاده نمایید.
برای تقویت حافظه از عرق گشنیز استفاده نمایید.
خواص دارویی عرق گشنیز در درمان بیماری های اسید اوریک و دیابت و بواسیر موثر می باشد.
برای تقویت اعصاب و برطرف نمودن خستگی روزانه ۲ فنجان عرق گشنیز در عصر و صبح میل نمایید.
عرق گشنیز باعث شادی و نشاط می شود و ضد تشنج می باشد.
برای تقویت روده و قلب از عرق گیاه گشنیز استفاده نمایید.
خواص گشنیز و عرق آن برای افزایش اشتها و درمان سوزش زبان مفید می باشد.

خواص دارویی گشنیز و درمان خانگی بیماری ها

برای اوره خون یک قاشق چایخوری تخم گشنیز با ۱/۳ فنجان آبغوره را ترکیب کرده و آن را با آب میل نمایید.
مالیدن ترکیب آب گشنیز با گلاب به چشم برای درمان شب کوری موثر است.
برای نفخ و سوء هاضمه دم کرده تخم گشنیز مناسب می باشد.
۵ گرم تخم گشنیز را در ۳۰۰ سی سی آب بجوشانید و آن را استنشاق نمایید زیرا برای سینوزیت مناسب می باشد.
برای درمان خارش چشم یک قطره آب گشنیز را در چشم بریزید.
برای از بین بردن برفک دهان آب گشنیز را مزه نمایید.
برای رفع خارش بدن و رحم و مقعد آب گشنیز را با آرد ترکیب کرده و به محل مورد نظر بمالید.
جوشانده تخم گشنیز برای درمان غلظت خون مناسب می باشد.
برای کهیر از آش گشنیز استفاده نمایید.
در مقالات گذشته با خواص عسل و خواص روغن زیتون آشنا شدید. بد نیست بدانید ترکیب گشنیز و عسل و روغن زیتون برای درمان ورم رگ بیضه مناسب می باشد.
آش آبغوره که شامل برگ چغندر و گشنیز می باشد برای درمان اگزما موثر است.
برای درمان گوش درد گشنیز خشک شده را بجوشانید و هر ساعت ۱ قاشق به مدت ۳ روز استفاده نمایید.

مضرات گشنیز

علاوه بر خواص گشنیز این گیاه در صورت استفاده زیاد دارای مضراتی نیز می باشد. در ادامه با مضرات گشنیز آشنا می شوید:

زیاده روی در خوردن گشنیز موجب ایجاد لکنت زبان می شود.
شب ها از خوردن بیش از حد گشنیز خودداری نمایید زیرا باعث می شود تا خواب های پریشان ببینید.
افرادی که تنگی نفس دارند گشنیز برای آنان چندان مناسب نمی باشد.
مصرف بیش از حد آن مستی همراه با خستگی شدید را در پی دارد.
استفاده بیش از حد از گشنیز منجر به خواب عمیق و بی حسی و گنگی می شود.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *