کدام مواد غذایی برای سلامت چشم مضر هستند

  • ویتامین E آنتی اکسیدان قدرتمند دیگری بوده که اغلب در موادغذایی سالم سرشار از روغن سبزیجات قابل دریافت است. براساس مطالعات بیماری های چشم مرتبط با سن، محققان دریافتند که دریافت ویتامین E با کاهش ۲۵ درصدی خطر پیشرفت دژنراسیون ماکولا در ارتباط است.

 

به گزارش بهداشت نیوز، بسیاری از افراد به ویژه سالمندان از بیماری های چشمی رنج می برند. مصرف برخی از موادغذایی می تواند در بهبود سلامت چشم ها موثر باشد.

مطالعات نشان می دهند که پیروی از رژیم غذایی محتوی ویتامین C، ویتامین E، بتاکاروتن و روی در کاهش ۲۵ درصدی خطر دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن نقش دارد.

موادغذایی زیر حاوی موادمغذی مهمی هستند که در حفظ تیزبینی و کاهش خطر پیشرفت مشکلات چشمی موثر می باشند.

بهترین موادغذایی مفید برای چشم ها

چشم ها دارای رگ های خونی می باشند و ارتباط نزدیکی میان سلامت چشم و سلامت عروق وجود دارد. چشم به منبع باثباتی از خون وابسته است.

یک رژیم غذایی سلامت قلب میزان کمی چربی اشباع شده و ترانس دارد که به سلامت قلب و چشم ها کمک می کند.

موادغذایی غنی از آنتی اکسیدان ها محافظ چشم ها در برابر دژنراسیون ماکولا بوده که این بیماری با کوری و آب مروارید در سالمندان در ارتباط است.

 

ویتامین C

 

ویتامین C محافظ چشم ها در برابر اشعه فرابنفش خورشید و آسیب ناشی از آن می باشد.

ویتامین C یک آنتی اکسیدان موثر است. آنتی اکسیدان محافظ سلول ها در برابر اثرات طبیعی اکسیداسیون است.

اکسیداسیون عاملی کلیدی در پیشرفت دژنراسیون ماکولا به حساب می آید و این ویتامین به عنوان یک محافظ سن برای چشم ها عمل می کند.

  • منابع غذایی

میزان نیاز روزانه توصیه شده ویتامین C برای مردان ۹۰ میلی گرم و برای بانوان ۷۵ میلی گرم است. هرچند مطالعات نشان می دهد که برای پیشگیری از آب مروارید این میزان باید بیشتر از ۳۰۰ میلی گرم باشد.

فلفل های دلمه ای قرمز، آناناس، پاپایا، انبه، کلم بروکسل، بروکلی، کلم قمری، سبزی خردل، جعفری، توت فرنگی، رزبری، کیوی، گواوا و طالبی منابعی عالی از ویتامین C به حساب می آیند. مصرف پاپایا به تنهایی می تواند ۳۱۳ درصد از نیاز روزانه بدن به این ویتامین را تامین کند.

 

ویتامین E

 

ویتامین E آنتی اکسیدان قدرتمند دیگری بوده که اغلب در موادغذایی سالم سرشار از روغن سبزیجات قابل دریافت است. براساس مطالعات بیماری های چشم مرتبط با سن، محققان دریافتند که دریافت ویتامین E با کاهش ۲۵ درصدی خطر پیشرفت دژنراسیون ماکولا در ارتباط است.

این ویتامین همچنین ممکن است در جلوگیری از ابتلا به آب مروارید موثر باشد.

  • منابع غذایی

موادغذایی غنی از ویتامین E شامل توفو، اسفناج، بادام، دانه های آفتابگردان، غلات غنی شده، آووکادو، میگو، ماهی، روغن زیتون، کدو، کدو تنبل، جوانه گندم و کره بادام زمینی است.

 

روی

 

 

ماده معدنی روی برای بینایی حیاتی است، این ماده معدنی به طور فراوان در شبکیه چشم یافت می شود.

روی به عنوان یک محافظ در برابر پیشرفت برخی از فرم های دژنراسیون ماکولا عمل می کند.

با افزایش سن سطوح عنصر روی موجود در چشم کاهش می یابد، بنابراین حفظ سطوح بالای این ماده معدنی در بدن اهمیت دارد.

  • منابع غذایی

موادغذایی غنی از ماده معدنی روی شامل جوانه گندم، صدف، نخود، قارچ، لوبیا چشم سیاه، لابستر، دانه های آفتابگردان، بادام، بادام هندی، توفو، برنج قهوه ای، شیر، شکلات، گوشت گاو، گوشت بره، بوقلمون و مرغ است.

 

بتاکاروتن

 

بتاکاروتن باعث بهبود بینایی در شب می شود، زیرا در بدن به ویتامین A تبدیل شده و این ویتامین برای مبارزه با شب کوری حیاتی است.

بتاکاروتن حامی سلامت بینایی بوده و ممکن است به جلوگیری از ابتلا به آب مروارید موثر باشد.

کاروتنوئیدها آنتی اکسیدان های گیاهی می باشند و متخصصان چشم معتقدند که برای پیشگیری از ابتلا به دژنراسیون ماکولا ضرورت دارند.

کاروتنوئیدها شبکیه چشم و ماکولا را حفظ می کنند. ماکولا بخش مرکزی شبکیه است که بیشترین حساسیت به نور را دارد و موجب دید مستقیم و واضح می‌شود. اگر ماکولا آسیب ببیند، تصاویر در مرکز میدان دید تار خواهند شد.

  • منابع غذایی

سیب زمینی شیرین، زردآلو، کلم کیل، شلغم، اسفناج، کدوحلوایی، کاهو رومی، فلفل دلمه ای قرمز، کلارد، طالبی، انبه، برگ چغندر، آلبالو و البته هویج از بهترین منابع بتاکاروتن به حساب می آیند.

 

اسیدهای چرب امگا ۳

 

اسیدهای چرب امگا ۳ به طور عمده در روغن ماهی یافت می شود. براساس مطالعات دانشگاه جان هاپکینز در ایالات متحده، افرادی که به مقدار زیادی از اسیدهای چرب امگا۳ استفاده می کنند، کمتر احتمال ابتلا به دژنراسیون ماکولا در آنها وجود دارد.

همچنین شواهد زیادی وجود دارد که امگا۳ از چشم ها در برابر بیماری آب مروارید محافظت می کند.

  • منابع غذایی

ماهی هایی از جمله ساردین، سالمون، هالیبوت، شاه ماهی، خال مخالی و قزل آلا از منابع عالی امگا ۳ محسوب می شوند. دیگر منابع غذایی امگا ۳ شامل بذرکتان، گردو، توفو، لوبیا قرمز، اسفناج، بروکلی و گل کلم است.

 

لوتئین و زیگزانتین

 

لوتئین و زیگزانتین هر دو جزو موادمغذی و کاروتنوئیدها به حساب می آیند که باعث کاهش پیشرفت دژنراسیون ماکولا و همچنین توقف آب مروارید می شوند.

این دو ماده مغذی برای چشم ها به عنوان آنتی اکسیدان ها عمل می کنند.

براساس مطالعات دانشگاه تافتس در ایالات متحده، بانوان بالای ۵۰ سالی که در رژیم غذایی خود از لوتئین و زیگزانتین بیشتری استفاده می کنند نسبت به سایرین ۲۳ درصد کمتر در معرض خطر پیشرفت آب مروارید قرار می گیرند.

  • منابع غذایی

موادغذایی غنی از لوتئین و زیگزانتین شامل بروکلی، کلم کیل، کلارد، اسفناج، ذرت، برگ های شلغم، سبزی قاصدک، نخود سبز، کاهو رومی، تخم مرغ و کلم بروکسل است.


 

۵ ماده غذایی مضر برای سلامت چشم ها

همانند برخی موادغذایی مانند هویج که برای سلامت چشم مفید است، برخی از موادغذایی می تواند به چشم ها آسیب برسانند.

 

مارگارین و روغن های سبزیجات

 

مارگارین و روغن سبزیجات طبیعی نبوده و ساخته ی دست انسان است. این مواد تحت پردازش قرار می گیرند و برای ساخت آنها از موادشیمیایی استفاده می شود.

این روغن ها میزان بالایی چربی های چنداشباع نشده دارند که بسیار بی ثبات می باشند و اکسیداسیون آن ها در بدن به آسانی صورت می گیرد.

چربی های اکسید شده ممکن است موجب جهش های سلولی و التهاب شوند و این جهش ها و التهاب منجر به گرفتگی رگ ها خواهند شد.

موادغذایی سرخ شده

 

همانطور که گفته شد روغن های صنعتی سبزیجات برای بدن مضراتی دارند و سرخ کردن موادغذایی با آنها توصیه نمی شود.

برای نمونه روغن کانولا، گرفتگی عروق را به دنبال دارد، همچنین پلاک های عروقی می توانند منجر به فشار خون شوند که برای چشم ها خطرناک است.

 

کیک ها و کلوچه های آماده ی تجاری

 

کیک ها و کلوچه های آماده ی تجاری سرشار از چربی های ترانس می باشند و این چربی ها از فرآوری روغن های گیاهی توسط تولیدکنندگان موادغذایی به وجود می آیند.

چربی های ترانس باعث افزایش سطح کلسترول نوع بد یا LDL می شوند که انسداد رگ ها را به دنبال دارند.

چربی های ترانس سطوح تری گلیسرید در خون را افزایش می دهند که با رسوب چربی در رگ ها مرتبط است.

 

کراکرها

 

بیشتر انواع کراکر سرشار از چربی های ترانس می باشند که این چربی ها باعث گرفتگی رگ ها می شوند.

گرفتگی رگ های چشم علاوه بر فشار وارده بر چشم منجر به نرسیدن موادمغذی و اکسیژن به این اندام شده که با سکته چشم و کاهش دید همراه است.

 

نوشیدنی های شیرین شده

 

طعم شیرین نوشیدنی های شیرین شده از منابع افزودنی های قندی مانند شربت ذرت با فروکتوز بالا است.

از نظر علمی ثابت شده که این قندهای افزودنی باعث افزایش فشارخون بالا و سطوح تری گلیسرید می شوند که برای سلامت سیستم قلبی-عروقی و چشم ها خطرناک است.

بنابراین برای سلامت چشم و سلامت عمومی بدن از مصرف موادغذایی و نوشیدنی های فرآوری شده اجتناب نمایید.

مصرف موادغذایی سرشار از ویتامین A و آنتی اکسیدان های کاروتنوئید از جمله سیب زمینی شیرین، اسفناج، هویج و .. توصیه می شود.

 

با این 12 مواد غذایی پوستی زیبا داشته باشید!!

اگر میخواهید پوستی زیبا داشته باشید می توانید با خوردن این مواد غذایی پوستی زیبا و شفاف داشته باشید.هیچ چیز قادر نیست به اندازه غذای سالم در بدن و رژیم سالم غذایی، پوست شما را زیبا کند.پوست، به عنوان مهم  ترین عضو در بدن، احتیاج به مراقبت دارد و باید نحوه غذا خوردن صحیح باشد.صورت زیبا، پول بسیار زیادی نمی خواهد، بلکه مزه خوب و خوش طعم و خوراک سالم، برایش کافی است.

۱-چای سبز

با چای سبز می توانید رطوبت مورد نیاز و سلامت پوست را تامین کنید.حتی چای سبزی که کافئین دارد، می تواند رطوبت مورد نیاز را تامین کند.آنتی اکسیدان موجود در چای، پوست را در مقابل آسیب های ناشی از نور خورشید،محافظت می کند. چای سبز، در لاغری، حافظه بهتر و جوان تر ماندن، موثر است.

۲-ویتامین E

پیری (هم در پوست و هم در ظاهر) را با ویتامین E به تاخیر بیاندازید.ویتامین E در موادی چون دانه کدو تنبل، بادام خشک بو داده و دیگر دانه ها و آجیل و برخی روغن های سبزیجات، یافت می شود. ویتامین E ارمغان طبیعت برای داشتن صورتی زیبا ست

۳-امگا۳

اسیدهای چرب امگا ۳، با خاصیت ضد التهابی خود، پوست را صاف و موها را براق و خوش حالت می کنند.امگا ۳ در موادی چون ماهی آب های سرد (تن، سالمون، قزل آلا، کپور، شاه ماهی و ساردین)، تخم کتان و گردو وجود دارد.سالمون و روغن آن، رطوبت و زیبایی پوست را به ارمغان می آورد و التهاب و سرخی پوست را درمان می کند.علاوه بر امگا ۳ بایست اسیدهای چرب دیگر را در رژیم غذایی خود بیاورید تا ناخن ها و پوستی قوی داشته باشید و از التهاب دور ناخن هایتان کم شود.روغن گل پامچال، روغن گل گاوزبان، روغن بذر کتان و روغن ماهی، اسیدهای چرب دیگر را دارا هستند.

۴-امگا ۶

با نانی که از گندم کامل باشد و کمی ژله و کره بادام زمینی، یک ساندویچ درست کنید.کره بادام زمینی، منبع غنی اسیدهای چرب امگا ۶ است. آووکادو نیز یکی دیگر از این مواد است.

۵-گوجه فرنگی

این ماده که سرشار از رنگدانه قرمز، معروف به لیکوپن، است، به شکل آنتی اکسیدان عمل می کند.این آنتی اکسیدان کمک می کند تا رادیکال های آزاد، قبل از آسیب زدن به پوست، خنثی شوند و پوست را در مقابل اشعه UV محافظت می کند.گوجه.ویتامین A و فیبر نیز دارد که به رشد سلول های پوست کمک می کندو به بدن تان نیز شکل بهتری می دهد؛ کمبود ویتامین A باعث خشک شدن پوست می شود.گوجه ی پخته، مواد مغذی بیشتری به بدن انتقال می دهد.

۶-ویتامین C

پرتقال که سرشار از ویتامین سی است، آنتی اکسیدانی قوی برای دفع رادیکال ها، مخصوصا آنهایی که در پوست بخاطر قرار گرفتن در آفتاب و یا مونواکسید کربن هوا، ایجاد می شوند، به شمار می رود.میوه های دیگر و سبزیجات، مخصوصا فلفل این ویتامین را دارند. کولاژن نیز به جوان شدن پوست کمک می کند.کلم بروکلی، طالبی و چای سیاه سرشار از کولاژن هستند.

۷-آب و مایعات

نوشیدن آب به اندازه کافی یکی دیگر از عوامل ایجاد رطوبت برای پوست است و البته کافئین و الکل، از رطوبت پوست کم می کند.

۸-نخوردن شکر

از خوردن بسیار زیاد شکر، که به مرگ سفید معروف است، بپرهیزید.شکر، با چسبیدن به کولاژن و الاستین در بدن، باعث ایجاد چین و چروک و شکستگی در پوست می شود.شکر باعث می شود دایره هایی سیاه رنگ در پوست زیر چشم ایجاد شود. قند خون را در سطح نرمال حفظ کنید.شکر زیاد باعث خرابی دندان ها نیز می شود.

۹-خیار و زیبایی پوست صورت

خیار که یکی از مواد اصلی در ماسک های زیبایی نیز هست،در صاف کردن و تازگی پوست صورت بسیار نقش داردو آب زیادی که دارد، باعث جوان تر شدن پوست می شود.

۱۰-با تغذیه خوب از استرس تان بکاهید

نداشتن استرس و فشار و نخوردن غذاهای فست فود، بسیار به شادابی پوست کمک می کند.یک مدل زندگی پر استرس می تواند شما را خسته و پژمرده و نحیف کند.علاوه بر داشتن خواب کافی، مصرف خوراکی های حاوی ویتامین C نیز یکی از عوامل کاهش استرس محسوب می شود.و همه این عوامل در مجموع در داشتن یک صورت زیبا شما را یاری خواهند داد.

۱۱-سبزیجات تازه

سبزیجات تازه و بخارپز، سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.انواع توت ها که سرشار از ویتامین C هستند،به تقویت سیستم ایمنی بدن و تولید کلاژن برای نرمی و انعطاف پوست،کمک می کند. ویتامین K و روی به ترمیم پوست کمک می کنند.
گفته می شود که روی از آکنه و جوش نیز جلوگیری می کند.صدف خوراکی یکی از منابع غنی روی است.

۱۲-باید ترکیبی از میوه ها

سبزیجات، حبوبات، دانه های آجیل و مواد سالم غذایی دیگر در دیگر گروه های غذایی را در رژیم غذایی روزانه تان جای دهید. طعمی دلنشین، زنگی زیبا و غذایی سالم، در این رژیم به چشم می خورد.

خوردن انگور برای سلامت کلیه ها مفید است

  • اثرات انگور به دلیل داشتن همین آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین‌هایی از جمله ویتامین C، E و بتاکاروتن به مدت ۳ روز در کلیه‌ها فعال می‌ماند و به همین دلیل از این میوه به عنوان درمانی طبیعی برای این اعضا یاد می‌شود. تمام ترکیبات انگور به دفع سموم از کلیه‌ها کمک کرده و باعث بهبود عملکرد آنها می‌شوند.

توصیه می‌شود که انگور را وارد برنامه غذایی روزانه کنید. به خاطر اینکه این میوه خواص درمانی ویژه‌ای دارد که برای حفظ عملکرد کلیه‌ها مفید هستند.

انگور، درمانی طبیعی برای کلیه‌ها
برای حفاظت از سلامتی کلیه‌هایتان چه اقداماتی انجام می‌دهید؟ آیا آب کافی می‌نوشید؟ آیا مطمئن هستید که نمک دریافتی از مواد غذایی را به‌طور کامل دفع می‌کنید؟ آیا هر روز ورزش می‌کنید؟ باید بدانید که تمام این اقدامات برای داشتن کلیه‌هایی سالم لازمند. با این حال خیلی از ما از انجام چنین کارهای ساده‌ای نیز غفلت می‌کنیم و تا قبل از مشاهده نخستین علائم بیماری در کلیه‌ها به فکر سلامت آنها نمی‌افتیم. خوشبختانه انگور جزو میوه‌هایی است که برای ارتقای سلامت این اندام‌های لوبیایی شکل مفید است.

فواید انگور برای کلیه‌ها

درد در قسمت پایین کمر که به شکم سرایت می‌کند، درد در حین دفع ادرار، تغییر رنگ ادرار و غیره جزو علائمی هستند که نشان می‌دهند کلیه‌ها دچار مشکل شده‌اند. بر اساس بررسی‌های انجام شده توسط محققان آمریکایی در آینده از هر ۹ نفر یک نفر با مشکلات کلیوی مواجه خواهند شد. این مشکلات از عفونت‌های ساده مجاری ادراری گرفته تا سنگ کلیه یا بیماری‌های مزمن کلیه را شامل می‌شوند که در طولانی‌مدت کار بیمار را به مراقبت‌هایی مانند دیالیز یا پیوند کلیه می‌کشاند. سلامت کلیه‌ها نیاز به مراقبت‌های روزانه دارد؛ چون مشکلات کلیوی صرفا به بیماری ژنتیکی محدود نمی‌شوند. عادت‌ها و سبک زندگی و همچنین تغذیه ما نقش مهمی در وضعیت سلامت کلیه‌هایمان دارد. در نتیجه لازم است که یک رژیم غذایی مناسب داشته باشد تا با مصرف مواد غذایی مفید کلیه‌هایتان سالم‌تر بمانند. به همین دلیل توصیه می‌شود که انگور را وارد برنامه غذایی روزانه بکنید. به خاطر اینکه این میوه خواص درمانی ویژه‌ای دارد که برای حفظ عملکرد کلیه‌ها مفید هستند.

قدرت هسته‌ انگور

اثرات انگور به دلیل داشتن همین آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین‌هایی از جمله ویتامین C، E و بتاکاروتن به مدت ۳ روز در کلیه‌ها فعال می‌ماند و به همین دلیل از این میوه به عنوان درمانی طبیعی برای این اعضا یاد می‌شود. تمام ترکیبات انگور به دفع سموم از کلیه‌ها کمک کرده و باعث بهبود عملکرد آنها می‌شوند. هسته انگور به تنظیم فشارخون، بهبود جریان خون و تقویت رگ‌های خونی نیز کمک زیادی می‌کند.

نقش ویتامین E در سلامت پوست

  • اما آیا ویتامین E به واقع برای پوست خوب است؟ خوشبختانه به نظر می رسد استفاده از محصولات حاوی ویتامین E بی فایده نیست و این ترکیب اثر مفیدی بر پوست انسان دارد. ویتامین E دارای ویژگی ضد التهابی است که به پیشگیری از قرمزی، پف، و دیگر موارد التهاب عمومی در پوست ما کمک می کند.

 

روی بسیاری از محصولات مراقبت از پوست برچسبی در بیشتر مواقع خودنمایی می کند: حاوی ویتامین E. بر همین اساس، بسیاری از ما این گونه در نظر می گیریم که ویتامین E چیز خوبی برای پوست محسوب می شود. اما آیا این ماده مغذی به آن اندازه که فکر می کنیم برای پوست مفید است؟

 به نقل از “دِ کات”، به گفته دکتر کریس دی آدامو، استادیار دانشگاه مریلند، ویتامین E خانواده ای از هشت ماده مغذی مختلف است که برای سلامت انسان ضروری هستند. این ترکیبات همگی محلول در چربی هستند و این به معنای آن است که برای جذب در بدن انسان به نوعی از چربی نیاز دارند.

اما به طور کلی، ویتامین E یک آنتی اکسیدان قدرتمند است و از ما در برابر رادیکال های آزاد که می توانند موجب شکل گیری آسیب های مزمن مانند سرطان و مشکلات قلبی شوند، محافظت می کند و همچنین در مقابله با التهاب نقش دارد. نتایج مطالعه ای جدید نیز به این نکته اشاره داشت که ویتامین E ممکن است به پیشگری از زوال عقل کمک کند.

منابع ویتامین E چه چیزهایی هستند؟ ویتامین E به طور طبیعی در بسیاری از مواد غذایی وجود دارد و از این رو، دریافت آن از طریق یک رژیم غذایی عادی آسان است. به گفته بریجیت زیتلین، کارشناس تغذیه، این ماده مغذی در آووکادو، بادام، سیب زمینی شیرین، دانه آفتابگردان، غلات کامل، ماهی قزل آلا، روغن زیتون، اسفناج، و بسیاری مواد دیگر یافت می شود. همچنین، این ویتامین به غلات غنی شده اضافه می شود. همچنین، ویتامین E را می توان در قالب مکمل مصرف کرد و به صورت موضعی از طریق کرم ها مورد استفاده قرار داد.

اما آیا ویتامین E به واقع برای پوست خوب است؟ خوشبختانه به نظر می رسد استفاده از محصولات حاوی ویتامین E بی فایده نیست و این ترکیب اثر مفیدی بر پوست انسان دارد. ویتامین E دارای ویژگی ضد التهابی است که به پیشگیری از قرمزی، پف، و دیگر موارد التهاب عمومی در پوست ما کمک می کند. از سوی دیگر، ویژگی آنتی اکسیدانی این ویتامین به پیشگیری از نشانه های پیری و چین و چروک ها کمک می کند و همچنین در خلاص شدن از شر جای زخم ها نقش دارد.

حال شاید این پرسش مطرح شود که به چه میزان ویتامین E نیاز داریم؟ بنابر گزارش کلینیک مایو، مقدار مصرف توصیه شده روزانه ویتامین E برای بزرگسالان 15 میلی گرم است. بانوان باردار نیز به میزانی مشابه نیاز دارند، اما برای مادران شیرده برابر با 19 میلی گرم است. بیشتر مردم به راحتی میزان لازم از ویتامین E را از رژیم غذایی روزانه خود دریافت می کنند و از این رو، کمبود آن نادر است.

چه اتفاقی رخ می دهد اگر به میزان کافی ویتامین E مصرف نکنیم؟ همان گونه که در بالا اشاره شد، کمبود ویتامین E در میان بزرگسالان نادر است، اما اگر با این شرایط مواجه باشید، ممکن است از دست دادن هماهنگی عضلات، اختلال در بینایی، و اختلال در گفتار را تجربه کنید. افرادی که در معرض خطر کمبود ویتامین E قرار دارند، آنهایی هستند که در جذب چربی مشکل دارند زیرا همان گونه که پیش‌تر اشاره شد، این ماده مغذی محلول در چربی است. در همین راستا، اگر با هر گونه بیماری روده تحریک پذیر مواجه باشید به ظور بالقوه در معرض خطر قرار دارید.

لیست کامل همه ویتامین هایی که پوست نیاز دارد

 

  • ویتامین F یک نام مشترک برای اسیدهای چرب ضروری خود پوست است که پوست را نرم نگه می‌دارند. پارکر می‌گوید: مهم‌ترین آنها اسید گاما لینو لنیک، و اسید لینو لئیک هستند. یک مرطوب کننده‌ی با کیفیت باید حاوی هر دوی آنها باشد، ترجیحا به شکل روغن گل گاوزبان که غنی ترین منبع طبیعی از اسیدهای چرب ضروری است.

 

احتمالش وجود دارد که پوستتان به اندازه‌ی کافی مواد مغذی دریافت نکند. ریچارد پارکر شیمیدان، نکاتی مختصر و مفید درباره‌ی ویتامین‌های مورد نیاز پوست شما و چگونگی افزایش آنها بیان می‌کند:

ویتامین A

رتینول، پالمیتات رتینیل، و آلدهید رتینال، شکل‌های مختلف ویتامین A هستند که کلاژن را افزایش می‌دهند، منافذ پوست را می‌بندند، و لکه و خطوط ریز را به حداقل می‌رسانند. ریچارد پارکر می‌گوید: معروف‌ترین آنها رتینول است، اما موجب تحریک پوست می‌شود، در حالیکه آلدهید رتینال، فعال‌تر است و روی اکثر پوست‌ها بخوبی جواب می‌دهد.

ویتامین B

ویتامین B شامل یک گروه از ویتامین‌های مختلف، اما مرتبط است، و پارکر پیشنهاد می‌کند که به دو تا از آنها بیشتر توجه کنید: ویتامین B3 (نیاسین آمید) برای محافظت از سلول‌های ایمنی پوست، تقویت لایه‌های بیرونی پوست، کمک به کنترل رنگدانه‌ها، و بهبود خاصیت ارتجاعی پوست؛ و مرطوب کننده‌ی ویتامین B5 که مانند یک عامل ضد التهابی عمل می‌کند.

ویتامین C

اسید ال-اسکوربیک، شکلی از ویتامین C است که در تولید کلاژن و رنگدانه نقش دارد. پارکر می‌گوید: به دنبال فرمولاسیون‌های حاوی اسید اسکوربیک محلول در روغن باشید زیرا بسیار پایدار و بادوام هستند و مانند یک آنتی اکسیدان، افزایش دهنده‌ی کلاژن، و مرطوب کننده عمل می‌کنند.

ویتامین D

این ویتامین، از طریق پوست وارد بدن می‌شود و به تقویت استخوان‌ها و سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند. حتی با اینکه میزان کمبود این ویتامین بالاست، استفاده از کرم‌های ضد آفتاب ضروری است. پارکر می‌گوید: به دنبال ضد آفتاب‌هایی باشید که حاوی پرو ویتامین D هستند، زیرا وقتی توسط نور خورشید فعال شوند، سطح ویتامین D پوست را افزایش می‌دهند.

ویتامین E

پارکر می‌گوید: ۸ فرم مختلف از ویتامین E وجود دارد که بعنوان یک آنتی اکسیدان قوی عمل می‌کنند، جلوی سرطان پوست را می‌گیرند، و رنگدانه‌ها را متعادل می‌کنند. یک آنتی اکسیدان موضعی مناسب، باید شامل هر ۸ فرم باشد –آلفا، بتا، گاما، دلتا توکوفرول، و توکوترینول‌های مشابه.

ویتامین F

ویتامین F یک نام مشترک برای اسیدهای چرب ضروری خود پوست است که پوست را نرم نگه می‌دارند. پارکر می‌گوید: مهم‌ترین آنها اسید گاما لینو لنیک، و اسید لینو لئیک هستند. یک مرطوب کننده‌ی با کیفیت باید حاوی هر دوی آنها باشد، ترجیحا به شکل روغن گل گاوزبان که غنی ترین منبع طبیعی از اسیدهای چرب ضروری است.

سایر نکات زیبایی

– پپتیدها: این پروتئین‌های کوچک، پوست شما را فعال می‌کنند تا با واکنش‌های درست، سالم‌تر شود.

-آنتی اکسیدان‌ها: یعنی هر ماده‌ای که میزان آسیب رادیکال‌های آزاد را به پوست کاهش می‌دهد.

-گلیکان‌ها: این مولکول‌های پیام رسان، ارتباط بین سلول‌ها را در لایه‌های مختلف پوست تسهیل می‌کنند و تولید کلاژن پوست را افزایش می‌دهند. با بالا بردن میزان گلیکان بطور مصنوعی یا برنامه‌ریزی دوباره‌ی گلیکان‌های قدیمی در پوست‌های پیر، شاید این پوست‌ها جوان تر بنظر برسند.

-اسیدهای هیدروکسی: آلفا (گلیکولیک، لاکتیک و اسید سیتریک) و بتا (سالیسیلیک). این اسیدها پوست را لایه برداری می‌کنند تا صاف و نرم باقی بماند.

سرامیدها: این چربی‌های طبیعی، مانند سد عمل می‌کنند و خاصیت انعطاف پذیری پوست را حفظ می‌کنند.