کدام نوشابه ها عوارض کمتری دارند

  • لازم است بدانید اسید فسفریک درون نوشابه‌های مشکی باعث اختلال در گوارش غذا، اسیدی شدن خون، ورود کلسیم از استخوان‌ها به خون، دفع کلسیم و در نهایت پوکی استخوان، فشار به کلیه‌ها، ایجاد سنگ کلیه و به هم خوردن تعادل فسفر کلسیم بدن می‌شود

 

با وجود رسانه‌هایی که هر روز از مضرات نوشابه می‌گویند اما باز هم این نوشیدنی بین ایرانیان طرفداران بسیار دارد و برخی از افراد اصلا وعده‌های غذایی بدون وجود این نوشیدنی برایشان مفهومی ندارد. اگرچه تمامی نوشابه‌ها و در رنگ‌های مختلف عوارض خاص خودشان را دارند اما بهتر است با سالم‌ترین و مضرترین نوع آن‌ها آشنا شوید.

چرا نباید نوشابه بخوریم؟

مواد تشکیل دهنده این نوشیدنی‌ها شامل آب، شکر، طعم‌دهنده، اسیدکربنیک، اسیدفسفریک، افزودنی‌ها، رنگ‌دهنده و مواد نگهدارنده (که برای جلوگیری از کپک زدن آن به دلیل وجود شکر استفاده می‌شود) می‌باشد. وجود این موارد در درون این نوشیدنی مضراتی را به همراه دارد به طوریکه بررسی‌‌های محققان انگلیسی و آمریکایی نشان می‌دهد به ازای هر قوطی از آن که در روز مصرف شده باشد، فشار خون به ‌طور منظم بالاتر می‌رود. دانشمندان معتقدند که شکر زیاد در خون باعث به هم خوردن حالت عادی رگ‌ها و میزان نمک در بدن می‌‌شود. نوشیدنی‌های رژیمی که با شیرین‌کننده‌های مصنوعی شیرین شده باشند، چنین خطری را ندارند. مالکان صنعت نوشابه‌سازی می‌گویند که محصولات آن‌ها در صورتی که به اندازه مصرف شوند، خطری ندارند. انجمن قلب آمریکا می‌گوید که نباید هفته‌ای بیش از ۳ قوطی ۳۵۵ میلی‌لیتری از این نوشیدنی مصرف کرد.

ایران مقام اول را برای مصرف نوشابه در دنیا دارد چرا که سرانه مصرف آن در دنیا حدود تا ۱۰ تا ۱۲ لیتر اما در ایران بیش از ۴۰ لیتر است.

به طور کلی مضرات نوشابه برای بدن می‌تواند شامل موراد زیر گردد:

  • موجب چاقی و اضافه وزن می‌شود.
  • هضم غذا را با مشکل مواجه می‌کند.
  • خطر سکته را افزایش می‌دهد.
  • موجب پوکی استخوان می‌شوند.
  • عامل اصلی پوسیدگی دندان‌ها هستند.
  • موجب افزایش احتمال ابتلا به سرطان لوزالمعده می‌شود.
  • موجب افزایش احتمال ابتلا به سنگ‌های کلیوی می‌شود.
  • سیستم عصبی را به دلیل کافئینی که دارد تحریک می‌کند.

 

مشکی؟ زرد؟ سفید؟

لازم است بدانید اسید فسفریک درون نوشابه‌های مشکی باعث اختلال در گوارش غذا، اسیدی شدن خون، ورود کلسیم از استخوان‌ها به خون، دفع کلسیم و در نهایت پوکی استخوان، فشار به کلیه‌ها، ایجاد سنگ کلیه و به هم خوردن تعادل فسفر کلسیم بدن می‌شود. یک متخصص تغذیه درباره رنگ این نوشیدنی‌ها و مضر بودن یا نبودن آن‌ها گفت: همانطور که همگان واقف هستند از این نوشیدنی به خصوص رنگ مشکی آن برای پاک‌کنندگی جرم و کثیفی (بخصوص برای تمیز کردن چربی روغن ماشین در تعمیرگاه‌ها) استفاده می‌شود و این به دلیل اسیدیته قوی آن است، لذا وقتی این ماده وارد معده می‌شود هرچند که قادر به تحمل آن است اما با تنبل بارآوردن معده در ترشح اسید خود ، اگر دیگر با غذا نوشابه میل نشود سیستم گوارشی بدن دچار اختلال می‌شود.

این متخصص تغذیه رنگ نوشابه‌های مشکی را بخاطر کارامل (وقتی قند را زیاد حرارت می‌دهند به آن رنگ تبدیل می‌شود) بدون مشکل دانست و افزود: در عوض رنگ‌دهنده‌های مصنوعی اضافه شده به نوشابه‌های زرد باعث ایجاد سرطان‌های مختلف می شود. درواقع ضرر تمام نوشابه‌ها یکسان است و تفاوت رنگ آن‌ها ماجرا را عوض نمی‌کند. هرچند که ابتدا نوشابه‌‌های سفید (به دلیل نداشتن رنگدانه‌ها)، سپس مشکی (با داشتن کارامل تقریبا بی‌ضرر) و در نهایت زرد (به دلیل رنگ‌دهنده‌های مصنوعی) به ترتیب در وضعبت بهتری نسبت هم مطرح می‌شوند اما هیچ یک از آن‌ها به دیگری ارجحیت ندارند.

اشتراک:


نظر خود را بیان کنید



امتیاز گوگل یادتون نره :)