نکاتی درباره چربی سوزی طبیعی

اگر نمیدانید که چربی سوزی طبیعی چیست یا اینکه چربی سوزی طبیعی به نحوی صورت میگیرد متن زیر را بخوانید.گیاهخواری از نظر کاهش وزن، مزایایی نسبت به گوشت خواری دارد. زیرا مواد غذایی گیاهی، سرشار از فیبر هستند، در حالیکه غذاهای حیوانی، فاقد فیبر می‌باشند.فراورده های لبنی و تخم مرغ ها نیز حاوی فیبر نمی‌باشند بنابراین وگان ها در کاهش وزن، حتی یک قدم جلوتر از گیاهخواران هستند. چرا باید به فیبر اهمیت دهید؟ فیبر، کالری صفر یا بسیار ناچیزی به غذا اضافه کرده و دستگاه گوارش را سالم نگه می‌دارد، اشتها را کنترل می‌کند و به حرکات روده ای منظم کمک می‌کند.

یک رژیم غذایی با فیبر بالا نه تنها کنترل وزن و عملکرد دستگاه گوارش را بهبود می‌بخشد بلکه با پیشگیری و درمان بیماریهای مزمن قلب، کاهش فشار خون، کاهش خطر ابتلا به سرطان و کنترل قند خون در ارتباط است. با توجه به مجله تغذیه بالینی آمریکا: رژیم های غذایی گیاهی، چگالی انرژی پایینی دارند و سرشار از کربوهیدراتهای پیچیده، فیبر و آب هستند که حس سیری و مصرف انرژی در حالت استراحت را افزایش می‌دهند.بنابراین اجازه دهید نگاه دقیق تری بیندازیم به ۶ ماده غذایی گیاهی که نه تنها به کاهش وزن کمک می‌کنند، بلکه در واقع چربی‌سوز هستند.

۱- آووکادو

برخی از رژیم گیرنده ها از مصرف آووکادو اجتناب می‌کنند زیرا یک آووکادوی متوسط حاوی ۲۱ گرم چربی می‌باشد. اما همانطور که غذا، دشمن شما نیست، چربی نیز نمی‌تواند دشمنتان باشد، حداقل نه هر نوع چربی. با توجه به دستورالعمل‌های غذایی اداره پیشگیری از بیماری و ارتقاء سلامت ایالات متحده، آووکادو تنها میوه ای است که دارای چربی تک غیر اشباع (یک نوع چربی خوب که کلسترول را کاهش می‌دهد) می‌باشند و همچنین آنها دارای حدود ۸۰ درصد فیبر غذایی می‌باشند.

در یک مطالعه روی ۲۶ فرد بزرگسال چاق، شرکت کنندگانی که در ناهارشان نصف یک آووکادو را خورده بودند، گزارش دادند که حس سیری بیشتر، گرسنگی کمتر و تمایل کمتری به پرخوری داشتند. مطالعات متعدد در مورد چربیهای تک غیر اشباع نشان داده اند که رژیم های سرشار از این مواد غذایی از تجمع چربی در اطراف ناحیه شکمی جلوگیری می‌کنند.

۲- لوبیای سیاه

لوبیاها حاوی فیبر هستند و کالری کمی دارند اما برای چربی سوزی، لوبیای سیاه جزء بهترین لوبیاهاست. لوبیاهای تیره رنگ بطور کلی دارای مقادیر بالاتری از ترکیبات فنولیک هستند که می‌توانند در جذب گلوکز تداخل ایجاد کرده و نقش مهمی‌در کنترل وزن ایفا کنند. نصف فنجان لوبیای سیاه دارای ۱۰۰ کالری و ۶ گرم فیبر است و فاقد کلسترول یا چربی می‌باشد. آنها همچنین یک منبع عالی از پروتئین گیاهی هستند.

با توجه به مطالعه دانشگاه کلرادو، مواد غذایی سرشار از نشاسته مقاوم (مانند لوبیای سیاه) به بدن کمک می‌کنند که در طول روز تا ۲۴ درصد بیشتر کالری بسوزاند و از آنجا که لوبیاهای سیاه، شاخص قند خونی پایینی دارند، به بدن کمک می‌کنند که بجای جمع آوری و افزایش اندازه اسیدهای چرب، آنها را متابولیزه کند.

۳- اسفناج

بسیاری از سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج، کالری کم و فیبر بالایی دارند که باعث می‌شود سریع تر احساس سیری کنید و کمتر بخورید. یک فنجان اسفناج خام حدود ۳٫۵ گرم فیبر دارد که بعلت تراکم مواد مغذی و این واقعیت که در هر وعده فقط ۸ کالری دارد، قابل توجه است.

اخیرا مطالعاتی با استفاده از عصاره اسفناج که یک مایع غلیظ از این سبزی است، انجام شد. یک آزمایش سوئدی در دانشگاه لوند، ۳۸ زن دارای اضافه وزن را بمدت ۳ ماه مورد بررسی قرار داد و ۹۵ درصد کاهش در میل به پرخوری و ۴۳ درصد کاهش وزن بیشتر، مشاهده کرد. اسفناج، این توانایی را دارد که هوس های غذایی را کاهش دهد زیرا در بدن به آهستگی و بطور طبیعی تجزیه می‌شود و به معده امکان می‌دهد به مغز سیگنال بفرستد که به اندازه کافی غذا خورده است. برخلاف غذاهای بشدت فراوری شده و محصولات حیوانی، اسفناج، فرایند هضم را برای ارسال و دریافت این نوع سیگنالها بقدر کافی کند می‌سازد و  مثل یک چربی‌سوز عمل میکند.

۴- بروکلی

بروکلی مانند اسفناج، سرشار از فیبر و کلسیم است ــ این مواد مغذی، چربی را در بدن تجزیه کرده و از تشکیل چربی جدید جلوگیری می‌کنند. بروکلی خام در هر نصف فنجان، ۴ گرم فیبر و فقط ۲۰ کالری دارد. بروکلی، یک سبزی فوق العاده سیرکننده است که اشتهای شما را تا چندین ساعت بعد از یک وعده غذایی کنترل می‌کند.

بروکلی همچنین، ویتامین C بسیار بالایی دارد که اغلب با تقویت سیستم ایمنی بدن مرتبط است اما در چربی سوزی و کاهش وزن نیز نقش مهمی‌ ایفا می‌کند. محققانی که یک مطالعه کاهش وزن سالم را در مجله کالج تغذیه آمریکا منتشر کردند، نوشتند: افرادی که مقدار ویتامین C کافی داشتند، در طول یک جلسه تمرینی متوسط نسبت به افرادی که ویتامین c پایینی داشتند، ۳۰% بیشتر چربی اکسید کردند. بنابراین ممکن است افرادی که کمبود ویتامین C دارند، در برابر از دست دادن توده چربی، مقاوم تر باشند.

۵- بادام

آجیل ها یک مهارکننده اشتهای معروف هستند اما بادام بطور خاص به عنوان چربی‌سوز در بدن و با به حداکثر رساندن روند گوارش، موثر است. از آنجا که بادام ها، کربوهیدات (که باعث تحریک اشتها می‌شود) پایینی دارند، شما می‌توانید با خوردن حدود ۲۰ تا ۲۵ عدد بادام در روز، هوس های غذایی تان را کاهش دهید.

جالب است که تحقیقات نشان می‌دهند افرادی که رژیم های غذایی سرشار از آجیل دارند، چربی بیشتری در مدفوعشان دفع می‌کنند. از آنجا که بادام و گردوی آمریکایی، دانه های چربی را ذخیره می‌کنند، آنها به آسانی بعنوان چربی، جذب بدن نمی‌شوند بلکه براحتی از دستگاه گوارش عبور می‌کنند.

۶- چای سبز

چای سبز، یک اکسیر چربی‌سوز نامیده می‌شود زیرا حاوی پلی فنول هاست که آنزیمهایی را در سلولهای چربی شما فعال می‌کنند. یک پلی فنول به نام اپیگالوکاتچین گالات، بطور قابل توجهی وزن بدن را کاهش داده و با مسیرهای کنترل اشتها تعامل می‌کند.

این گیاه با ریشه های عمیق در مراسم باستانی و سنت های معنوی، برای افزایش متابولیسم نیز بقدر کافی قدرتمند است. به دلیل خواص ترموژنیک آن، چای سبز باعث افزایش اکسیداسیون چربی که فرایند در هم شکستن یا تجزیه اسیدهای چرب و آزاد کردن انرژی است، می‌شود.

همیشه اسفناج بخوریم

 

 

  • یکی از غذاهای خوشمزه‌ای که با اسفناج تهیه می‌شود، خورش آلو اسفناج است که البته طرفداران زیادی هم دارد. برای تهیه این خورش باید اول پیاز را خلالی خرد کرده و در روغن سرخ کنید تا کاملاً طلایی رنگ شود. سپس گوشت یا مرغ را به پیازها اضافه کنید و تفت دهید

یکی از سبزی‌های بسیار مفید توصیه شده برای هر سنی، اسفناج است که گفنه می‌شود از ایران به سایر نقاط جهان رفته و سرشار از ویتامین، پتاسیم و آهن است.

یکی از برترین مزیتهای اسفناج مبارزه با رادیکال‌های آزاد است که باعث بروز سرطان می‌شودد. برخی غذاها و مزایای دیگر آن را در ادامه بخوانید.

اسفناج برای رفع ورم ریه و روده هم موثر است. آن را هم با ماست و به‌ عنوان پیش غذا می‌خورند، هم با آن خورش و پلو طبخ می‌کنند؛ اما آنچه مهم است این‌که تا می‌توانید باید از فریزر کردن اسفناج خودداری کنید و آن را تازه بخورید.

استفاده از اسفناج در چند غذا

خورش آلو اسفناج

یکی از غذاهای خوشمزه‌ای که با اسفناج تهیه می‌شود، خورش آلو اسفناج است که البته طرفداران زیادی هم دارد. برای تهیه این خورش باید اول پیاز را خلالی خرد کرده و در روغن سرخ کنید تا کاملاً طلایی رنگ شود. سپس گوشت یا مرغ را به پیازها اضافه کنید و تفت دهید. بعد مقداری آب داخل مواد بریزید تا گوشت خوب بپزد. اسفناج‌ها را نیز بعد از شستن و خردکردن همراه مقداری روغن کمی سرخ کنید.

اسفناج سرخ‌شده را همراه تعدادی آلوی خیس شده، درون خورش بریزید. بعد از نیم ساعت غذا آماده است و می‌توانید آن را نوش‌جان کنید.

کوفته‌ریزه با اسفناج

برای تهیه این غذا اول مقداری لپه را درون آب بپزید، وقتی خوب پخت و آبش کم شد، آن را کنار گذاشته، مقداری گوشت چرخ کرده را با نمک و فلفل خوب ورز دهید بعد به صورت کوفته‌‌های ریز درآورده و درون روغن سرخ کنید. اسفناج را هم که خوب شسته و خرد کرده‌اید اضافه کنید و کمی تفت دهید.

مقداری آرد برنج را با ‌آبغوره خوب مخلوط کنید، این مخلوط را همراه با مقداری آب به مواد اضافه کنید سپس لپه‌های پخته را هم اضافه کرده و بگذارید تا بجوشد و خورش به روغن بیفتد و خوب بپزد.

خوراک سیب‌زمینی – اسفناج

دو عدد پیاز را خلالی کرده، سرخ کنید. نیم کیلو اسفناج را که قبلاً پخته‌اید و آبش را گرفته‌اید به پیاز اضافه کرده و تفت دهید. تعدادی سیب‌زمینی را بپزید و بعد از این‌که سرد شد، همراه با نمک و فلفل له‌کنید.

ته ظرف پیرکسی را کمی چرب کنید و نیمی از سیب‌زمینی‌ها را ته ظرف بگذارید. حالا اسفناج‌ها را روی این لایه سیب‌زمینی پهن کنید و بقیه سیب‌زمینی‌ها را روی اسفناج‌ها ریخته و مقداری هم پنیر پیتزا روی آن رنده کنید. غذا را به مدت 15 دقیقه درون فر قرار دهید و وقتی پنیر پیتزا طلایی شد از فر بیرون بیاورید. غذایتان آماده است.

بورانی اسفناج

برای تهیه بورانی اول اسفناج را خوب شسته و درون آبکش بریزید تا آب آن گرفته شود. سپس اسفناج‌ها را درون ظرفی ریخته و بگذارید با حرارت کم بپزد و آب آن گرفته شود. در آخر اسفناج‌ها را له کنید و با مقداری نمک و یک حبه سیر له‌شده درون ماست بریزید و میل نمایید؛ البته می‌توانید اسفناج را بعد از شستن و خشک‌کردن با چاقو ریزکرده و به صورت خام درون ماست بریزید.

نرگسی، غذایی تمام ایرانی

مثل همه غذاهای دیگر که با اسفناج پخته می‌شود، ابتدا اسفناج را شسته و با قدری آب در قابلمه می‌ریزیم و روی شعله می‌گذاریم تا بپزد، اما باید حواسمان باشد هم له نشود، هم رنگش تغییر نکند.

در یک ظرف دیگر مقداری کره یا روغن را آب کرده و سپس اسفناج پخته که آبش را گرفته‌ایم روی‌ کره (یا روغن) داغ می‌ریزیم. آن را کمی تفت می‌دهیم و سپس چند عدد تخم‌مرغ (بنا به میزان اسفناج‌ها و ذائقه خودمان) روی اسفناج‌ها می‌شکنیم. بهتر است با نوک قاشق فضایی برای تخم‌مرغ‌ها باز کنیم تا زودتر ببندند.

قدری نمک و فلفل که به این مخلوط اضافه کنیم، غذای ایرانی ما آماده خوردن است. البته بعضی‌ها هم اسفناج را با پیاز تفت می‌دهند.

اسفناج را بخاطر فوایدش آب پز نکنیم

2ce072e6-5e4a-4de6-af8c-72b1b4581db3

 

  •  گاهي پيش مي‌آيد، بدن‌مان در شرايطي قرار دارد كه مصرف برخي از ميوه‌ها و سبزي‌هاي تازه نيز ممكن است براي آن مضر باشد. اسفناج نيز از اين امر مستثنا نيست. زمان‌هايي پيش مي‌آيد كه بايد از مصرف اين گياه مفيد و شفابخش پرهيز كرد.

امروزه مردم بسياري از كشورهاي جهان به‌ويژه كشورهاي آسيايي و اروپايي از اسفناج نه تنها براي عطر و طعم دلنشين‌اش بلكه به خاطر خواص غذايي و درماني كه دارد در وعده‌هاي غذايي خود به‌ويژه غذاي كودكان و نوجوانان‌شان استفاده مي‌كنند. دكتر رضا حشمت، درمانگر طب سنتي چين برخي از خواص درماني اسفناج را از ديدگاه طب سنتي چين با ما درميان مي‌گذارد.


 

    چرا بايد 3 بار در هفته اسفناج بخوريد

از ديدگاه طب سنتي چين، اسفناج گياهي است كه طبيعتي خنك و ملين دارد بنابراين مصرف آن در افرادي كه دچار اختلال در عملكرد دستگاه گوارش هستند يا با كندي حركت روده‌ها مواجهند بسيار ضروري است، زيرا اين سبزي مغذي مي‌تواند بهترين دارو براي درمان يبوست به‌ويژه در افراد ميانسال و كهنسال باشد. علاوه‌بر اين اسفناج توسط درمانگران طب سنتي چين به‌عنوان يك غذاي دارويي در درمان بيماران مبتلا به ديابت و افرادي كه دچار خستگي، ضعف و سرگيجه هستند، تجويز مي‌شود.


 

   اسفناج مرهم بيماري‌هاي گوارشي

اسفناج يكي از بهترين غذاهاي دارويي براي افرادي است كه دچار كم‌خوني هستند.

درمانگران چيني اسفناج را بهترين مرهم براي بيماراني مي‌دانند كه كم‌خوني آن‌ها ناشي از خونريزي‌هاي گوارشي است. به‌عنوان مثال افراد مبتلا به هموروئيد يا بواسير يا افرادي كه مبتلا به خونريزي معده يا زخم‌هاي معده هستند مي‌توانند اسفناج در سبدغذايي خود قرار دهند. مصرف اين سبزي به تنهايي يا در كنار موادغذايي ديگر مي‌تواند تاثير زيادي در خون‌سازي و جبران كم‌خوني ناشي از خونريزي‌هاي گوارشي داشته باشد.


 

    چگونه خواص اسفناج را حفظ كنيم

براي حفظ خواص و مواد مفيدي كه در اسفناج وجود دارد هرگز آن را آب‌پز نكنيد. قرار دادن اين سبزي هنگام شست‌وشو درون آب يا پختن آن به وسيله آب، موجب از بين رفتن خواص مفيد و ويتامين‌هاي آن مي‌شود. بهترين راه‌حل آن است كه اسفناج را تفت دهيد. مي‌توانيد براي اين كار از مقدار بسيار اندكي روغن استفاده كنيد. تركيب اسفناج با انواع گوشت‌هاي قرمز در وعده غذايي بهترين و مفيدترين تركيب‌هاست زيرا خواص مفيد اسفناج در كنار گوشت قرمز بهتر جذب بدن مي‌شود.


 

   در چه شرايطي اسفناج نخوريم

گاهي پيش مي‌آيد، بدن‌مان در شرايطي قرار دارد كه مصرف برخي از ميوه‌ها و سبزي‌هاي تازه نيز ممكن است براي آن مضر باشد. اسفناج نيز از اين امر مستثنا نيست. زمان‌هايي پيش مي‌آيد كه بايد از مصرف اين گياه مفيد و شفابخش پرهيز كرد.

  •   افراد مبتلا به اسهال نبايد اسفناج مصرف كنند زيرا اسفناج به‌دليل خاصيت ملين بودنش موجب تشديد اسهال مي‌شود.
  •  زياده‌روي در مصرف اسفناج موجب بروز آكنه در برخي از افراد مي‌شود. بنابراين همواره بايد نه تنها در مصرف اسفناج بلكه در مصرف هر ماده غذايي تعادل را درنظر داشت.

 


 

 نكات طلايي درباره اسفناج

با دانستن اين نكات بهتر مي‌توانيد از ارزش‌هاي غذايي اسفناج و تاثير آن در پيشگيري از ابتلا به بيماري‌هاي مختلف بهره‌مند شويد.

  •  درمانگران طب سنتي اسفناج را مفيدترين سبزي براي درمان بيماري‌هاي كبد و معده مي‌شناسند و آن را به بيماران‌شان تجويز مي‌كنند.
  •  خوردن اسفناج به تنهايي يا تهيه سالاد با كمك برگ‌هاي سبز آن در درمان يبوست و كندي عملكرد روده‌ها موثر است.
  •   اسفناج موجب تقويت چشم و افزايش قوه بينايي در افراد مي‌شود، بنابراين مصرف آن در دوران نوجواني و ميانسالي بسيار توصيه مي‌شود.