بیماری دیابت ثانوی چیست و عوارض آن

  • کلیه ها حاوی میلیون ها خوشه عروقی بسیار کوچک هستندکه مسئول تصفیه خون می باشند. دیابت می تواند به این سیستم تصفیه ای آسیب وارد کند و و کلیه توانایی خود برای فیلتر کردن مواد زاید را کم کم از دست بدهدو نهایتا منجر به بیماری کلیه گردد(اطبا به آن نفروپاتی میگویند).

 

دیابت  ثانوی چیست؟
این بیماری هنگامی بوجود می آید که انسان داروهایی مصرف کرده باشد که آن داروها باعث کند شدن کار لوزالمعده شوند و یا حتی باعث از کار افتادن موقتی لوزالمعده(پانکراس) بشوند.این بیماری با قطع داروی مصرفی و یا کم کردن موقتی مصرف مواد قندی و نشاسته ای و غذاهای مصرفی درمان میشود لیکن قطع داروی مصرفی (به هر منظوری که شخص مصرف می کرده است حتما باید با نظر پزشک معالج باشد…) زیرا ممکن است برای پیشگیری از مضرات این کار پزشک دستورات دیگری بدهد و  یا داروی دیگری جایگزین نماید.
عوارض کلیوی دیابت:
کلیه ها حاوی میلیون ها خوشه عروقی بسیار کوچک هستندکه مسئول تصفیه خون می باشند. دیابت می تواند به این سیستم تصفیه ای آسیب وارد کند و و کلیه توانایی خود برای فیلتر کردن مواد زاید را کم کم از دست بدهدو نهایتا منجر به بیماری کلیه گردد(اطبا به آن نفروپاتی میگویند).بیماری های کلیوی معمولا خیلی نشانه ندارند تا اینکه تقریبا تمام عملکرد کلیه از بین رفته باشد.بعضی از علایم بیماری های کلیوی (اختصاصی نیستند)عبارتند از: تجمع مایع در بدن – بیخوابی – بی اشتهایی – ناراحتی معده – ضعف – مشکل در تمرکز حواس.که عرض کردم این ها علامت های اختصاصی نیستند یعنی ممکن است مربوط به بیماری های دیگر هم باشند و لذا باز هم تشخیص پزشک ملاک است.اگر خدای ناکرده این حالات برای فرد دیابتی پیش آید و تشخیص پزشکی هم گویای بروز مشکل در کلیه ها بوده باشد معمولا نیاز به دیالیز پیدا می شود. متخصصین توصیه می کنند که افراد دیابتی علاوه بر سایر چکهای لازمه حداقل سالی یک بار هم از لحاظ کلیه چک پزشکی حتما داشته باشند.
دیابت و دندان:
ممکن است دیابتی ها در برابر ابتلابه عفونت های شدید آسیب پذیر شوند.یکی از این عفونت ها عبارت است از مشکلات دندان ها و لثه ها. پزشکان معتقدند که لازم است حداقل روزی دو بار مسواک بزنند و روزی یک بار از نخ دندان استفاده کنند و سالانه دو بار به دندانپزشک مراجعه  و چک آپ شوند.دیابتی ها در موقعی که مشکلات دهان و دندان دارند نمی توانند خود سرانه هر دارویی را بخورند (تنها با تجویز پزشک مجازند.)بعضی از چرک خشککن ها  مثل آنتی بیوتیک آموکسی سیلین که معمولا برای عفونت های دندان هم تجویز میشوند ممکن است پزشک یا دندانپزشک مصرف آنرا برای فرد دیابتی (که مخصوصا مشکلات قلبی عروقی هم داشته باشد) صلاح نداند و برایش از داروی جایگزین استفاده نماید.

علت دردهای دائمی شکم چیست؟

علت دردهای دائمی شکم چیست؟

علت دردهای دائمی شکم چیست؟

گاهی اوقات دچار دل دردهای مبهمی میشوید که نمیدانید واقعا این درد ناشی از کجاست بنابراین در مطلب زیر علت این دل دردها را بیان میکند.

ادامه خواندن علت دردهای دائمی شکم چیست؟