روغن زیتون برای سلامت کبد مفید است

  • مطالعه انجام شده بر روی موش ها نشان داد هیدروکسی تیروزول قادر به کاهش آنزیم های کبدی مرتبط با ایجاد عدم توازن در ترکیب اسیدچرب کبد، مغز، و قلب و همچنین افزایش فعالیت آنهاست.

طبق نتایج یک مطالعه، ترکیب موجود در روغن زیتون فوق خام به شکل قابل توجهی موجب کاهش علائم مقاومت انسولین و بیماری کبد چرب غیرالکلی می شود.

 « هیدروکسی تیروزول» پلی فنول یافت شده در روغن زیتون فوق خام و تصفیه نشده، دارای خواص آنتی اکسیدانی بوده که نقش مهمی در سلامت دارد.

رودریگو والنزوئلا، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه شیلی، در این باره می گوید: «تحقیق ما نشان می دهد که در موش های تغذیه شده با رژیم غذایی پرچرب، هیدروکسی تیروزول تاثیری حفاظتی بر کبد خواهد داشت.»

مطالعه انجام شده بر روی موش ها نشان داد هیدروکسی تیروزول قادر به کاهش آنزیم های کبدی مرتبط با ایجاد عدم توازن در ترکیب اسیدچرب کبد، مغز، و قلب و همچنین افزایش فعالیت آنهاست.

والنزوئلا در ادامه افزود: «ما اثبات کردیم که این ترکیب می تواند نقش حفاظتی در مقابل فشار اکسایشی و ترکیب مضر اسیدچرب موجود در کبد، قلب و مغز ناشی از رژیم غذایی پرچرب داشته باشد.»

در این مطالعه به چهار گروه متشکل از ۱۲ تا ۱۴ موش، رژیم غذایی پرچرب (۶۰ درصد چربی) یا رژیم غذایی کنترل (۱۰ درصد چربی)، همراه با مکمل ۵mg هیدروکسی تیروزول به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به مدت ۱۲ هفته داده شد و به برخی هم این مکمل داد نشد.

نتایج آشکار ساخت افزودن دوز نسبتا پایین هیدروکسی تیروزول به رژیم غذایی قادر به برگرداندن تاثیر فشار اکسایشی مرتبط با بیماری کبد چرب بود. همچنین هیدروکسی تیروزول موجب افزایش سطح لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) یا کلسترول بد شد.

با این حال محققان تاکید دارند این یافته ها باید بر روی انسان ها هم به اثبات برسد.

چیز برگر کبد را تخریب می کند

 

  • آزمایش‌ها نشان داد که روغن پالم باعث افزایش فوری تجمع چربی در کبد و افزایش تولید قند در کبد، در نهایت کاهش حساسیت به انسولین می‌گردد. این تغییرات ممکن است در درازمدت به دیابت نوع ۲ منجر شود.

اگر هر از چند گاهی چیز برگر می‌خورید، بهتر است دیگر هرگز همبرگر و چیز برگر نخورید! زیرا خوردن حتی یک چیزبرگر هم باعث اختلال در سوخت و ساز کبد می‌گردد. در ادامه این مطلب را به نقل از سلامت نیوز بخوانید.

کارشناسان حوزه بهداشت و سلامت هشدار داده‌اند که مصرف یک وعده بزرگ غذای چرب، حساسیت بدن به انسولین را کاهش می‌دهد. در نتیجه خوردن غذای چرب به طور فوری میزان‌های چربی مرتبط با بیماری قلبی را بالا می‌برد.
بدن ما در ابتدا می‌تواند از این ضربه ناشی از خوردن غذای چرب بهبود یابد، اما در صورتی که این کار به صورت عادتی منظم درآید، ممکن است آسیب‌های مزمن ایجاد کند.

پژوهشگران مرکز دیابت آلمان در دوسلدورف آلمان، با انجام آزمایش بر ۱۴ مرد ۲۰ تا ۴۰ ساله سالم لاغراندام، آن‌ها را واداشتند که یک دوز روغن پالم با طعم وانیل بخورند. مقدار چربی‌های اشباع شده در این روغن پالم معادل چربی‌های اشباع‌شده در یک چیزبرگر به همراه یک ظرف بزرگ سیب‌زمینی سرخ‌کرده بود.

آزمایش‌ها نشان داد که روغن پالم باعث افزایش فوری تجمع چربی در کبد و افزایش تولید قند در کبد، در نهایت کاهش حساسیت به انسولین می‌گردد. این تغییرات ممکن است در درازمدت به دیابت نوع ۲ منجر شود.

کبد چرب نیز باعث بروز بیماری‌های خطرناک بسیاری برای این عضو و دیگر اعضای بدن می‌گردد.

چرا باید قهوه بنوشیم

  • مصرف قهوه ۵۰ درصد از ابتلا به سرطان می کاهد. نوشیدن قهوه به طور قابل توجهی خطر ابتلا به سرطان کبد را مخصوصاً در آقایان کاهش می دهد. همچنین با کاهش نرخ سرطان سینه، روده بزرگ و راست روده در ارتباط است.

قهوه دارای مزایای ارزشمندی است فراتر از عطر خوشبوی آن. یک انتخاب دلپذیر برای صبحی بانشاط است. عادت کردن به قهوه واقعاً در سلامت ما تأثیر می گذارد. در این مقاله به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت که واقعا چرا قهوه برای ما مفید است؟

فواید قهوه برای بدن

افزایش خلق و خو:

یک فنجان قهوه ی لب دوز می تواند یک اخم صبحگاهی را به یک لبخند زیبا تبدیل کند. طبق شواهد قهوه، دوپامین را در مغز افزایش می دهد. خانم هایی که ۴ فنجان قهوه در روز می خورند ۲۰درصد کمتر احتمال ابتلا به افسردگی را دارند. مصرف کنندگان قهوه دست به خود کشی نمی زنند.

2- کمک به دفع دیابت:

افرادی که مقدار زیادی قهوه می نوشند کمتر به دیابت نوع ۲ مبتلا می شوند، زیرا قهوه حاوی موادی است که قند خون را کاهش می دهد. اثرات قوی تر آن با قهوه بدون کافئین است. روش دم قهوه هم نقش عمده ای در موثر بودن آن دارد.

محافظت از قلب:

دو یا چند لیوان قهوه در هر روزمی تواند در برابر نارسایی قلبی از شما محافظت کند. افرادی که چهار فنجان قهوه در روز می نوشند از هر خطری 11 درصد می کاهند. مصرف مقدار زیادی قهوه و چای سبز خوش عطر، خطر ابتلا به سکته ی مغزی و قلبی عروقی را کاهش می دهد.

4- برای بیماری پارکینسون عالی است:

مطالعات نشان دادند که کافئین موجود در قهوه بیماری پارکینسون را مدیریت و جنبش های آن را کنترل می کند. داشتن یک مصرف بالاتر از قهوه با کاهش خطر ابتلا به پارکینسون در ارتباط است. البته ممکن است این منافع در آقایان بیشتر باشد.

جلوگیری از سنگ صفرا:

داشتن سنگ در کیسه صفرا بسیار دردناک است اما با نوشیدن قهوه می توان درد آن را مقداری تسکین داد. افرادی که به طور منظم قهوه، ماهی و نان گندم کامل می خورند کمتر به سنگ کیسه صفرا دچار می شوند.

6- دوست دار کبد شما:

مصرف قهوه با سلامت کبد در ارتباط است در عین حال به نوع قهوه ای که می نوشید بستگی دارد. مثلاً ساکاروز اسپرسو می تواند شدت بیماری کبد چرب را افزایش دهد.

محافظت از سرطان:

مصرف قهوه ۵۰ درصد از ابتلا به سرطان می کاهد. نوشیدن قهوه به طور قابل توجهی خطر ابتلا به سرطان کبد را مخصوصاً در آقایان کاهش می دهد. همچنین با کاهش نرخ سرطان سینه، روده بزرگ و راست روده در ارتباط است.

8- زندگی طولانی تر:

یک فنجان قهوه در روز مرگ ناشی از مشکلات بهداشتی با شیوه زندگی را کاهش می دهد.

*عوارض مصرف برخی از قهوه ها:

قهوه به خوبی می تواند مزایایی داشته باشد اما نوشیدن مقدار زیادی از قهوه های فیلتر نشده مانند اسپرسو باعث افزایش سطح کلسترول می شود. همچنین اگر به کافئین حساس هستید برخی از قهوه ها می تواند باعث عوارض جانبی ناخوشایندی مانند اضطراب، تهوع و سر درد شود.

کبد چرب چیست و روش های درمان آن

112865_464

  • مبتلایان به این بیماری باید زیرنظر یک فوق تخصص گوارش و کبد اقدام به درمان مناسب آن کنند

|دکتر فرزاد فرامرزی|
فوق‌تخصص گوارش، کبد و آندوسکوپی

کبد چرب و راه‌های درمان آن چیست؟

امروزه بسیاری از افراد با مشکلی به نام کبد چرب دست به گریبان هستند و در جوامع بشری بسیار شایع شده است، به‌طوری که میلیون‌ها نفر در دنیا از این بیماری رنج می‌برند. کبد چرب ارتباط مستقیمی با نمای بیرونی بدنی و همچنین میزان چربی و کلسترول خون دارد. رژیم غذایی نامناسب، نقش مهمی در ابتلا به آن ایفا می‌کند. کبد چرب معمولا بدون علامت است و اکثرا از طریق سونوگرافی مشخص می‌شود، اما در مواردی ممکن است منجر به ابتلا به بیماری‌های مزمن کبدی، بالا رفتن آنزیم‌های کبدی و حتی در صورت طول کشیدن منجر به نارسایی‌های کبدی و سیروز مزمن کبدی شود. مبتلایان به این بیماری باید زیرنظر یک فوق تخصص گوارش و کبد اقدام به درمان مناسب آن کنند. درمان‌های کبد چرب شامل موارد زیر است:
1) رژیم غذایی مناسب و کم چربی
2) کاهش وزن
3) ورزش منظم
گاهی نیز بنا به نظر پزشک احتیاج به مصرف داروهایی برای کاهش میزان چربی خون، کنترل دیابت و حتی کاهش وزن وجود دارد.

علائم کبد سمی چیست؟

علائم کبد سمی چیست؟

علائم کبد سمی چیست؟

کبد جز یکی از مهم ترین و حیاتی ترین اندام های بدن می باشد این عضو وظیفه تنظیم تمامی سموم بدن و مواد زائد را بعهده دارد.

ادامه خواندن علائم کبد سمی چیست؟