روستای کندوان

 

  • در دل این تپه‌های بلند که ارتفاع بعضی از آن‌ها به 40 متر می‌رسد، صدها آغل، انبار و اتاقک حفر شده که بسیار دیدنی است ولی آنچه به کندوان هویت باستانی داده وجود 117 خانوار و منزل مسکونی در درون توده‌های مخروطی و هرمی شکل صخره‌ای است.

صخره‌های کله قندی و غارهای دستکن توسط انسان که به عنوان خانه‌های مسکونی مورد استفاده قرار می‌گیرد، یکی از شگفت‌انگیزترین روستاهای صخره‌ای جهان را پدید آورده است.

روستای کندوان از توابع دهستان سهند، در 62 کیلومتری جنوب غربی تبریز و 18 کیلومتری جنوب اسکو در دامنه سرسبز سلطان داغی قرار گرفته است.

در تاریخ این منطقه، نقل شده است که نخستین کسانی که به کندوان پا گذاشتند، ساکنان روستایی به نام حیله‌ور در 2 کیلومتری غرب کندوان بوده‌اند که در قرن هفتم هجری قمری برای در امان ماندن از حمله مغول‌ها به دشتی در مقابل کندوان فعلی مهاجرت کردند و به تدریج درون کران‌ها را حفاری کرده و پناهگاهی امن برای خود ساختند اما برخی بر این عقیده‌اند که قدمت این روستا به دوره‌های قبل از اسلام مربوط می‌شود.

در دل این تپه‌های بلند که ارتفاع بعضی از آن‌ها به 40 متر می‌رسد، صدها آغل، انبار و اتاقک حفر شده که بسیار دیدنی است ولی آنچه به کندوان هویت باستانی داده وجود 117 خانوار و منزل مسکونی در درون توده‌های مخروطی و هرمی شکل صخره‌ای است.

منبع کجارو

%d8%b1%d9%88%d8%b3%d8%aa%d8%a7%db%8c-%da%a9%d9%86%d8%af%d9%88%d8%a7%d9%862 %d8%b1%d9%88%d8%b3%d8%aa%d8%a7%db%8c-%da%a9%d9%86%d8%af%d9%88%d8%a7%d9%865 %d8%b1%d9%88%d8%b3%d8%aa%d8%a7%db%8c-%da%a9%d9%86%d8%af%d9%88%d8%a7%d9%867 %d8%b1%d9%88%d8%b3%d8%aa%d8%a7%db%8c-%da%a9%d9%86%d8%af%d9%88%d8%a7%d9%868 %d8%b1%d9%88%d8%b3%d8%aa%d8%a7%db%8c-%da%a9%d9%86%d8%af%d9%88%d8%a7%d9%869 %d8%b1%d9%88%d8%b3%d8%aa%d8%a7%db%8c-%da%a9%d9%86%d8%af%d9%88%d8%a7%d9%8610 %d8%b1%d9%88%d8%b3%d8%aa%d8%a7%db%8c-%da%a9%d9%86%d8%af%d9%88%d8%a7%d9%8611 %d8%b1%d9%88%d8%b3%d8%aa%d8%a7%db%8c-%da%a9%d9%86%d8%af%d9%88%d8%a7%d9%8612 %d8%b1%d9%88%d8%b3%d8%aa%d8%a7%db%8c-%da%a9%d9%86%d8%af%d9%88%d8%a7%d9%8613

روستای فردو – قم

 

  • روستای کوهپایه‌ای فردو بافت مسکونی متراکم دارد و خانه‌های روستا برای غلبه بر شیب طبیعی زمین و امنیت بیشتر در کنار یکدیگر و اکثر در یک طبقه و به ندرت در دو طبقه با سقف‌های مسطح ساخته شده‌اند.

روستای فردو در 15 کیلومتری جنوب شرقی کهک و 47 کیلومتری جنوب شهر قم قرار دارد

این روستا از جنوب غربی به کوه چال از جنوب شرقی به کوه عبدالوهاب و از شرق به کوه سلطان سعید شاه محدود می‌شود.

نام روستای فردو برگرفته از کلمه فردوس به معنای بهشت است.

روستای فردو در محدوده کوهستانی جنوب شرقی کهک استقرار یافته و ارتفاع آن از سطح دریا در حدود 2070 متر است و اقلیمی معتدل و کوهستانی دارد.

آب و هوای این روستا در بهار و تابستان خنک و مطبوع و در زمستان سرد و خشک است. رودخانه فصلی فردو در شرق روستا جریان دارد.

روستای فردو قدمت و پیشینه تاریخی طولانی دارد. بنای امامزاده بسوره (باوره) در حوالی روستا و همچنین امامزاده‌ای در داخل روستا قدمت این روستای کوهستانی را نشان می‌دهند. قدمت این زیارتگاه‌ها به دوره صفوی می‌رسد.

مردم روستای فردو به زبان فارسی و با لهجه محلی سخن می‌گویند مسلمان و پیرو مذهب شیعه جعفری هستند.

درآمد اکثر مردم روستای فردو از فعالیت‌های زراعی ودامداری تامین می‌شود. گروهی از مردم روستا در امور خدماتی و تولید صنایع دستی اشتغال دارند. در روستای فردو پرورش زنبور عسل نیز رواج دارد.

مهم‌ترین محصولات زراعی روستا شامل گندم، جو، لوبیا و عدس است. اراضی این روستا به صورت آبی و دیم کشت می شوند و آب اراضی مزروعی از رودخانه و قنات تامین می‌شود.

باغداری در روستا رونق دارد و انواع میوه‌ها مانند گردو، قندق، گیلاس، بادام، هلو، زردآلو و سیب از محصولات باغی آن است.

مراتع سرسبز و حاصلخیز اطراف این روستا موجبات رونق دامداری را فراهم آورده و انواع لبنیات در آن فراهم آورده و انواع لبنیات در آن فرآورری می شود. زنان روستای فردو در کنار فعالیت‌های زراعی و دامداری به بافت انواع قالی، زیلو و گلیم می‌پردازند.

روستای کوهپایه‌ای فردو بافت مسکونی متراکم دارد و خانه‌های روستا برای غلبه بر شیب طبیعی زمین و امنیت بیشتر در کنار یکدیگر و اکثر در یک طبقه و به ندرت در دو طبقه با سقف‌های مسطح ساخته شده‌اند.

دیوارهای خانه‌ها ضخیم است و در و پنجره‌های چوبی و آهنی دارند. مصالح عمده به کار رفته در ساخت اکثر واحدها مسکونی آجر، خشت، کاهگل، گچ، سیمان و آهن می‌باشد.

شکل خانه‌ها از نوع معیشت و مشاغل خانوار روستایی تبعیت می‌کند؛ مثلا در منازل دامداران علاوه بر فضاهای معمول انبار علوفه و اصطبل نیز وجود دارد سبک سیاق معماری روستا بسیار ساده و در عین حال بسیار زیباست.

جاذبه‌های گردشگری روستای فردو:

روستای فردو با ویژگی‌های منحصر به فرد طبیعی یکی از روستاهای جالب توجه منطقه است.

ارتفاعات اطراف مراتع وسیع کشتزارهای پیرامونی و باغ‌های روستا چشم اندازهای زیبا و شگفت انگیزی را پدید آورده‌اند.

در فاصله یک کیلومتری روستا چشمه‌های آب از زمین می جوشند و مزارع و باغات روستا را مشروب می‌سازند. جریان چشمه‌ها مزارع و باغات از جاذبه‌های بسیار زیبایی اطراف روستا هستند.

در فاصله 10 تا 12 کیلومتری اطراف روستا رودخانه پرآبی جریان دارد که حواشی آن زیستگاه پرندگان و جانوران گوناگونی است.

سواحل رودخانه در فصول بهار و تابستان بسیار سرسبز است و محلی مناسب برای گشت و گذار و تفرج گردشگران به شمار می‌رود.

کوه برف انبار در فاصله 12 کیلومتری روستا قرار دارد و با چشم اندازهای بسیار زیبا گردشگران طبیعت دوست را به سوی خود جذب می‌کند.

سطوح کوه در فصل زمستان از برف یکپارچه سفید پوش می‌شود و جلوه‌ای بسیار تماشایی می‌یابد.

غار سالمستان یکی دیگر از جاذبه‌های طبیعی این روستاست که در فاصله 5/8 کیلومتری قرار دارد. این غار مورد توجه غار نوردان و فضایی برای به گذران اوقات فراغت است.

مزرعه وسف از مزارع وسیع سرسبز و از جاذبه‌های طبیعی و تفرجگاه‌های اطراف روستا است.

ویلحال مرتع وسیع و زیبایی است که در 16 کیلومتری روستای فردو قرار دارد. این مرتع یکی از نواحی سرسبز و تماشایی روستاست که در بهار و تابستان با هوایی ییلاقی جلوه‌ای ویژه می‌یابد.

انواع گیاهان دارویی مانند گل گاو زبان، شیرین بیان، گل ختمی، شاتره، خاکشیر و گون در پیرامون روستا می‌رویند که کاربردهای متنوعی دارند.

انواع پرندگان و جانوران مانند شغال، گرگ، روباه، خرگوش، کبک و تیهو حیات جانوری پیرامون روستا را تشکیل می‌دهد.

آرامگاه امامزاده فردو، بقعه‌ای ساده و کوتاه است که در بالای تپه‌ای کوچک و میان گورستان روستا قرار دارد. این آرامگاه را مدفن شش تن می‌نامند.

در برابر در ورودی بقعه، یکی دو سنگ قبر کوچک با تاریخ‌های 1027 و 1150 هجری قمری و درون گورستان، چند سنگ قبر کهنه از جمله دو سنگ بزرگ از قرن یازدهم هجری قمری دیده می‌شود، لکن بنای امامزاده چندان قدیمی نیست. امامزاده فردو، مورد احترام مردم روستای فردو و روستاهای پیرامونی است.

بنای امامزاده بوره (باوره)، در 8 کیلومتری روستای فردو در مزرعه باوره واقع شده است.

این بنا شامل دو بقعه است که در هر بقعه، دو امامزاده به نام های شاهزاده محمد و حسین، حلیمه خاتون و زینب خاتون از احفاد امام کاظم (ع) مدفون شده‌اند.

پوشش این دو بقعه از نوع عرقچینی با مصالح سنگ و گچ و از آثار قبل از دوره صفوی است که تزئینات هنری خاصی ندارد.

قاعده هر دو بقعه از خارج و داخل به شکل مربع و دهانه آن 3 و ارتفاع آن 7 متر است؛ در هر ضلع آن شاه نشینی با طاق رومی پوش ساخته شده است.

در زوایای بالای بقعه، نیم طاقی های مربع به هشت ضلعی تبدیل شده اند. نورگیرهای 8 ضلعی گچ بری مشبک دارد.

در میانه هر یک از دو بقعه دو صندوق منبت، روی قبور نصب گردیده که از آثار هنری قرن یازدهم هجری قمری است.

در جهت شمال امامزاده، ایوان قدیمی از سنگ و گچ با جدار سفید کاری احداث شده است.

دو لنگه در منبت کاری شده تابستانی، در مدخل بقعه و در زیر ایوان نصب شده است. این امامزاده مورد احترام و توجه مردم روستا و زائران است.

مردم روستای فردو، در اعیاد بزرگ مذهبی و ملی به جشن و سرور و در ایام سوگواری به عزاداری می‌پردازند. مراسم شبیه خوانی و تعزیه خوانی در ایام محرم برگزار می‌شود.

انواع موسیقی محلی در مراسم جشن و شادی و عروسی و همچنین در برخی از عزاداری‌ها رواج دارد.

پوشاک محلی در میان مردم روستا کمتر مشاهده می‌شود، اما کهنسالان از لباس محلی استفاده می کنند.

قالی‌های زیبا با طرح‌های سنتی و ابتکاری که اغلب از جنس ابریشم و در ابعاد کوچک بافته می‌شود از مهم‌ترین صنایع دستی مردم این روستاست.

همچنین انواع گلیم و زیلو در طرح ها و رنگ های متنوع در روستا بافته می شود.

از غذاهای محلی روستا می‌توان به کالجوش، اشکنه، آش جو، فسنجان، قورمه و کوفته اشاره کرد.

انواع نان‌های محلی، قره قوروت، لبنیات، خشکبار و محصولات باغی از مهم‌ترین سوغاتی‌های روستای فردو به شمار می‌روند.

بازدیدکنندگان در بهار و تابستان برای اقامت شبانه از امامزادة داخل روستا و امامزاده باوره استفاده می‌کنند.

روستای فردو از طریق شهرهای قم و کهک، با جاده آسفالت و از طریق شهر کاشان روستای رحق با جاده خاکی ماشین‌رو قابل دسترسی است.

همچنین این روستا با داشتن ۱۰۴ شهید (با توجه به جمعیت کم) در دوران جنگ تحمیلی در ایران رکورددار است.

فردو قبلا به خاطر آب وهوای متعادل آن و حضور گردشگران در تابستان معروف بود اما بعدا شهرتش به فراتر از مرزها رسید و به اولین روستای اینترنتی و هسته‌ای ایران معروف شده است.

نام روستای فُردو به دلیل اینکه برای تأسیسات هسته‌ای کشورمان در حوالی قم انتخاب شد، در صدر اخبار جهانی به‌ویژه خبرگزاری‌ها قرار گرفت به طوری که می‌توان گفت فردو، روستایی است که یک شبه جهانی شده است.

منبع کجارو

 

روستای دشه

12-12-14-16937deshah-jpg1_

  • از مکانهای ممتاز این روستا می توان به قهوه خانه سنتی “هانه کوان” اشاره کرد. این مکان حاوی چشمه ایست که شاید در منطقه اورامانات کم نظیر باشد، این مکان هر ساله گردشگرهایی را جذب می کند.

روستای دشه در حدود 10 کیلومتری شهرستان پاوه در شمال غربی استان کرمانشاه قرار دارد. این روستا که از توابع بخش مرکزی شهرستان پاوه است، حدود ۲۰۰۰ نفر جمعیت دارد.

جنگل تپه‌ول مشرف بر این روستا است و از قله بروژ چشم‌انداز سرسبزی بر این روستا نمایان است.

آب آشامیدنی این روستا از چشمه سرتاویران تامین می‌شود. تعدادی از اهالی دامدار و عده کمی هم باغدار می‌باشند.

روستای دشه دارای مردمی با فرهنگ و از لحاظ علمی دارای افراد با سواد است. این روستا از نظر آب در یک منطقه معتدل کوهستانی قرار دارد و به همین دلیل دارای چشمه‌های خدادادی متعددی است.

نام این روستا را می توان از ریشه آن یعنی دژکه به معنی قلعه، مستفاد نمود. زیرا در این روستا، قلعه‌‌هایی وجود دارد که شاید مهمترین آنها قلعه پاسکه واقع در شرق روستا باشد که در بالای آن یک فرورفتگی شبیه به حوض با قدمت تاریخی وجوددارد.

قله “به روژ”(کله قندی) در مرتفع ترین نقطه روستا است که بر روستا اشراف دارد می توان آنرا به سه قسمت تقسیم کرد در یک قسمت به روستا و در قسمت دیگر به منطقه کرند و در قسمت دیگر به “ده ره تفی” که یکی از نقاط دیدنی روستاست و در آنجا نیز چشمه‌ای وجود دارد منتهی می‌شود.

از دیدنی‌های دیگر روستا می‌توان به منطقه “هیلاو” اشاره کرد که به دلیل وجود چشمه تا چندی پیش بعضی از مردم روستا در فصل بهار و تابستان به آنجا کوچ می‌کردند و در آنجا بدلیل وجود چراگاه های مناسب برای چرای دام‌هایشان دو فصل از سال را به سر می بردند.

همچنین آبشار دشه در دل باغ‌های گردو و انار روستای دشه خودنمایی می‌کند و آب این آبشار پس از عبور از رودخانه پاوه رود وارد رودخانه بزرگ سیروان می‌شود.

از جاهای زیبای دیگر روستا می توان به “ته په وه ل” اشاره کرد که در روبه روی محل اسکان اهالی روستا، واقع شده است.

از مکانهای ممتاز این روستا می توان به قهوه خانه سنتی “هانه کوان” اشاره کرد. این مکان حاوی چشمه ایست که شاید در منطقه اورامانات کم نظیر باشد، این مکان هر ساله گردشگرهایی را جذب می کند.

مردم این روستا بیشتر به شغلهای فصلی رجوع می کنند مانند گردوشکنی، سقزچینی و … مشغول هستند، بعضی از مردم زنبورداری می‌کنند و بعضی دیگر باغدارند و تعدادی از اهالی به شغلهای دولتی مشغولند و بعضی دیگر مشغول شغل آزادند.
از محصولات باغ‌های روستا می‌توان به گردو، توت و انار اشاره کرد.

چطور می توانیم ویزای دبی بگیریم

  • ویزای دبی به صورت برگه‌ای صادر می‌شود و اجباری به الصاق عکس ندارد و برای دریافت آن ارائه اسکن رنگی از کلیه صفحه‌های گذرنامه دارای اعتبار کافی است.

روزانه تعدادی بسیاری از شهروندان ایرانی به عنوان‌های مختلف مانند کار، تجارت، تفریح و … به شهر دبی سفر می‌کنند و به همین منظور نیازمند دریافت روادید سفر به کشور امارات هستند. برای آشنایی با انواع روادید سفر به دبی و مراحل دریافت آن باشید.

روادید یا ویزا به مجوز ورود به کشور خارجی گفته می‌شود که کلیه اتباع خارجی (به استثنا اتباع کشورهایی که با یکدیگر قرارداد لغو روادید دارند) پیش از ورود به کشوری بیگانه برابر مقررات ملزم به دریافت آن هستند. در کلیه کشورهای جهان روادید اتباع بیگانه توسط مراجع قانونی از قبیل سفارتخانه‌ها و … صادر می‌شود، در حالی که روادید دبی به عنوان مجوز ورود به امیر نشین دبی توسط اداه مهاجرت و وزارت کار این کشور صادر می‌شود و کلیه افراد (به استثنای شهروندان کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس شامل عربستان سعودی، بحرین، کویت، قطر، عمان و همچنین شهروندان برخی از کشورهای اروپایی؛ این افراد می‌توانند به هنگام ورود به خاک کشور امارات ویزای ۹۰ روزه دریافت کنند) ملزم به دریافت ویزا در هنگام سفر به این کشور هستند. البته نوع روادید بر حسب هدف و مدت سفر متغیر است و به چند نوع گروه مختلف تقسیم می‌شود. همچنین برای هریک از روادید‌ها مبلغی نیز از طرف درخواست کننده ویزا باید پرداخت شود و در صورت خرید بلیط بدون ویزا یک فقره چک به عنوان ضمانت نیز دریافت می‌شود.

949aa9a4-8546-488b-a807-eea9bbca4819

 

انواع ویزای دبی

نوع ویزا قیمت اقامت (روز) اعتبار (روز)
توریستی ۱۴ روزه عادی ۲۹۰ درهم ۱۴ ۶۰
توریستی ۱۴ روزه فوری ۳۷۰ درهم ۱۴ ۶۰
توریستی یک ماهه ۳۴۰ درهم ۳۰ ۶۰
توریستی سه ماهه ۱۰۹۰ درهم ۹۰ ۶۰
توریستی مولتی سه ماهه ۲۲۹۰ درهم ۱۴ ۶۰
توریستی ویژه دبی اتباع خارجی ۴۰۰ درهم ۱۴ ۶۰
توریستی یکماهه مولتی دبی ۱۰۱۰ درهم ۱۴ ۶۰

نکته قابل توجه اینکه ورود به هریک از شهرهای کشور امارات مستلزم دریافت روادید بوده و اقامت بیش از مدت ذکر شده در روادید حتی برای مدت یک روز غیر قانونی بوده و فرد خاطی ملزم به پرداخت جریمه نقدی خواهد بود. همچنین دریافت ویزای این کشور به دلیل عدم دخالت سفارت نیازی به مصاحبه حضوری ندارد و توسط کارگزاران بسیاری (که در کشور امارات کفیل نامیده می‌شوند) انجام می‌شود.

مدت زمان اخذ ویزای دبی

ویزای دوبی به دو صورت عادی و اضطراری صادر می‌شود. به طور معمول ویزای عادی در مدت۷ روز و ویزای اضطراری در مدت ۳ روز کاری صادر می‌شود.

مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای دبی

ویزای دبی به صورت برگه‌ای صادر می‌شود و اجباری به الصاق عکس ندارد و برای دریافت آن ارائه اسکن رنگی از کلیه صفحه‌های گذرنامه دارای اعتبار کافی است.

منبع کجارو