چرا رژیم سم زدایی برای بدن مفید است ؟

  • استفاده از مواد غذایی تازه، سالم، فرایندنشده و دست اول می‌تواند بهترین راه پیشگیری از تجمع سموم در بدن باشد. به عبارت ساده‌تر، دوری هر چه بیشتر از فست‌فودها و‌ غذاهای فرآوری و سرخ‌شده، مهم‌ترین برنامه برای جلوگیری از ورود سم به بدن محسوب می‌شود.

 

یکی از تبلیغات جدید برخی از مراکز چاقی و لاغری، پیروی از «رژیم سم‌زدایی» برای دفع سموم بدن است. شاید این سوال برای خیلی‌ها پیش بیاید که این رژیم چیست؟ دقیقا چه کاری در بدن می‌کند؟ این سموم از کجا می‌آیند و چطور دفع می‌شوند و آیا اصلا رژیمی به نام رژیم سم‌زدایی در سایر نقاط جهان و به صورت علمی وجود دارد یا نه؟ برای پاسخ به این سوالات، با دکتر محمدرضا وفا، متخصص تغذیه و دانشیار دانشگاه علوم‌پزشکی ایران گفت‌وگو کرده‌ایم.

آیا رژیم سم‌زدایی، اعتبار علمی دارد؟

نه، متاسفانه برخی افراد و مراکز رژیم‌درمانی از شرایط خود و ناآگاهی مردم سوءاستفاده می‌کنند و سعی دارند با درج عناوین جدیدی مانند رژیم سم‌زدایی، اقدام به کسب مخاطب و درآمد بیشتری کنند. بهتر است بدانید که اصلا در هیچ منبع علمی‌ای نامی از رژیم سم‌زدایی و کاربرد آن به صورتی که تبلیغ می‌شود، برده نشده و این رژیم در هیچ دانشگاه یا مرکز معتبر علمی و دانشگاهی جهان و ایران تدریس نمی‌شود. خبر بدتر اینکه برخی مراکز اقدام به فروش محصولات گرانقیمتی برای سم‌زدایی از بدن می‌کنند که سلامت این محصولات و تاثیر مثبت یا منفی آنها بر بدن هم کاملا ناشناخته است. علاوه بر این، تبلیغ سم‌زدایی از نقاط خاص بدن مانند کف پا هم وجهه علمی و دانشگاهی ندارد و تمام این تبلیغات، صرفا برای کسب درآمد بیشتر است.

یعنی امکان تجمع سم در بدن هم وجود ندارد؟

چرا، در بسیاری از موارد، امکان تجمع سموم و آلودگی‌های شیمیایی و میکروبی در بدن وجود دارد.

منبع تولید این سموم در بدن چیست؟

هم منابع خوراکی و هم منابع غیرخوراکی. گاهی کار کردن در برخی کارخانه‌ها و استنشاق گازها و بخارهای شیمیایی باعث تجمع سم در بدن می‌شود و گاهی هم مصرف برخی مواد غذایی. به‌طور کلی، ‌امکان تجمع سموم در بدن افرادی که عادت به مصرف مداوم غذاهای بیش از اندازه چرب، دودی، نمک‌سود، سرخ‌کردنی، ‌کنسروها، محصولات دارای مواد نگهدارنده، گوشت‌های فرآوری‌شده و قسمت‌های سوخته و کربنی غذا (مانند بخش‌های سوخته ته‌دیگ، گوشت‌های سرخ یا کبابی قهوه‌ای تیره) دارند، بیشتر از سایر افراد است. از طرف دیگر، مصرف میوه‌ها و سبزی‌هایی که امکان باقی ماندن آلاینده‌های شیمیایی، سموم دفع آفات نباتی یا آلودگی‌های میکروبی در آنها وجود دارد هم احتمال تجمع سم در بدن را افزایش می‌دهد.

توصیه شما برای پیشگیری از تجمع سموم در بدن چیست؟

استفاده از مواد غذایی تازه، سالم، فرایندنشده و دست اول می‌تواند بهترین راه پیشگیری از تجمع سموم در بدن باشد. به عبارت ساده‌تر، دوری هر چه بیشتر از فست‌فودها و‌ غذاهای فرآوری و سرخ‌شده، مهم‌ترین برنامه برای جلوگیری از ورود سم به بدن محسوب می‌شود. یعنی هر چه شیوه غذایی و زندگی ما سالم‌تر باشد، امکان تجمع سم در بدنمان هم پایین‌تر می‌آید. البته منظور ما از این حرف،‌ این نیست که برخی خوراکی‌ها را از برنامه‌ غذایی‌تان حذف کنید. ما می‌توانیم حتی غذاهای چرب،‌ سرخ‌کرده و فرآوری‌شده را هم به ‌صورت محدود و ماهی یکی-دو مرتبه مصرف کنیم و مصرف آنها تنها در صورتی که مداوم و بی‌رویه باشد، می‌تواند باعث تجمع سموم در بدن شود و سلامتمان را به خطر بیندازد.

آیا امکان دفع سموم بدن هم با مصرف غذاهای تازه و سالم مانند میوه‌ها و سبزی‌ها وجود دارد؟

میوه‌ها و سبزی‌های تازه حاوی آنتی‌اکسیدان‌های فراوانی هستند اما نمی‌توانند سموم تجمع‌یافته یا تاثیر منفی آنها را بر ارگان‌های حیاتی بدن از بین ببرند. هرچند آنتی‌اکسیدان موجود در میوه‌ها یا سبزی‌های تازه می‌تواند تا حدی تاثیر سموم را کم کند اما به هیچ عنوان آنها را به‌طور کامل از بدن دفع نخواهد کرد یا اثر منفی‌شان را کاملا از بین نخواهد برد.

این سموم در کدام قسمت‌های بدن بیشتر تجمع می‌یابند؟

معمولا ما شاهد تجمع و تخریب بافت سلولی در کبد و کلیه‌ها در اثر تجمع سموم در بدن هستیم. از آنجایی که این 2 ارگان،‌ نقش اساسی در سم‌زدایی از بدن دارند، احتمال تجمع سموم بیش از اندازه‌ای که وارد بدن می‌شوند، در آنها وجود خواهد داشت. زمانی که بافت کبد و کلیه‌ها در اثر تجمع سموم در بدن دچار تخریب سلولی می‌شود، دیگر نمی‌توان با کمک هیچ رژیم غذایی خاصی، این تخریب را برطرف کرد و دوباره بافت کبد و کلیه‌ها را به حالت اولیه خود برگرداند. مصرف خوراکی‌های حاوی آنتی‌اکسیدان مانند میوه‌ها و سبزی‌ها هم تنها تا حدی جلوی این تخریب را می‌گیرد و به ‌هیچ عنوان نمی‌تواند احتمال این تخریب را به‌طور کامل از بین ببرد.

به گفته برخی افراد، مصرف مکمل‌های غذایی هم می‌تواند باعث تجمع سموم در بدن شود. نظر شما در این باره چیست؟

کاملا درست است. به همین دلیل هم ما توصیه اکید بر پرهیز از مصرف خودسرانه مکمل‌های غذایی داریم. به‌طور کلی، بهتر است بدانیم تغذیه، علم تعادل و تناسب است. مثال ساده در این مورد هم مصرف آب است. ما میان خوراکی‌ها و آشامیدنی‌های مختلف، ساده‌تر از آب نداریم و اگر همین آب را بیش از اندازه مصرف کنیم، باعث ایست قلبی و مرگ خودمان می‌شویم. مکمل‌های غذایی، نوع متراکم‌شده‌ای از ریزمغذی‌ها هستند که اگر بیش از اندازه به بدن برسند، باعث ایجاد مسمومیت می‌شوند.

مثلا از آنجایی که کمبود آهن و ویتامین ‌D در کشور ما شایع است،‌ خیلی از افراد اقدام به مصرف خودسرانه مکمل آهن یا ویتامین D می‌کنند. افزایش دوز دریافتی این ریزمغذی‌ها می‌تواند مانند سم عمل کند و حتی فرد را از پا دربیاورد. از این رو، افراد مبتلا به کم‌خونی یا کمبود ویتامین D باید به متخصص تغذیه مراجعه کنند و ایشان هم براساس شرایط فردی مراجعان خود،‌ دوز مصرفی مناسبی برای آنها در نظر می‌گیرد.

 

رژیم غذایی DASH چه فواید و مزایایی دارد ؟

  • سحر گلپور دانشجو کارشناسی ارشد رشته تغذیه در پایان نامه خود به بررسی “بررسی ارتباط بین میزان پیروی از رژیم غذایی DASH در سطوح مختلف سدیم دریافتی با شاخص‌های چاقی در کودکان و نوجوانان۱۱تا ۱۸ سال شهر اصفهان” پرداخت.

 

از مزایای پیروی از رژیم غذایی DASH چه میدانید؟ این رژیم می تواند از ابتلای فرزندان شما به چاقی و اضافه وزن پیشگیری کند. این رژیم بر مبنای کاهش مصرف سدیم پایه ریزی شده است و به همین دلیل باعث کاهش چاقی شکمی در کودکان و نوجوانان خواهد شد.

نتایج یک تحقیق نشان می‌دهد پیروی از رژیم غذایی DASH همراه با کاهش سدیم دریافتی با کاهش شانس ابتلا به چاقی در کودکان و نوجوانان همراه است.

سحر گلپور دانشجو کارشناسی ارشد رشته تغذیه در پایان نامه خود به بررسی “بررسی ارتباط بین میزان پیروی از رژیم غذایی DASH در سطوح مختلف سدیم دریافتی با شاخص‌های چاقی در کودکان و نوجوانان۱۱تا ۱۸ سال شهر اصفهان” پرداخت.

با توجه به ارتباط مستقیم اختلالات متابولیک با چاقی در دوران کودکی و دریافت مقادیر بالای سدیم در کودکان و نوجوانان، هدف از این مطالعه حاضر بررسی ارتباط بین میزان پیروی از رژیم غذایی DASH در سطوح مختلف سدیم دریافتی و چاقی در کودکان و نوجوانان شهر اصفهان است.

این تحقیق یک پژوهش مشاهده‌ای- مقطعی است که بر روی ۴۵۶ کودک و نوجوان ۱۱ تا ۱۸ سال انجام و در آن دریافت‌های غذایی با استفاده از پرسشنامه FFQ، امتیاز DASH، شاخص‌های تن سنجی و نمونه ادار ۲۴ ساعته در هر فرد ارزیابی شد.

همچنین اضافه وزن و چاقی به صورت شاخص توده بدنی بزرگتر یا مساوی صدک ۸۵ در هر گروه سنی و جنسی و چاقی شکمی به صورت نسبت دور کمر به قد بزرگتر یا مساوی ۰.۵ تعریف می‌شود.

پیروی بیشتر از رژیم غذایی DASH ارتباط معکوس معنی داری با درصد بافت چربی بدن داشت(OR ۰/۲۷; ۹۵% CI ۰/۱۴-۰/۵۵). همچنین شرکت کنندگان در پایین‌ترین سطح پیروی از الگوی غذایی DASH و بالاترین سطح سدیم دفعی نسبت به افراد در بالاترین سطح پیروی از این الگوی غذایی و کمترین میزان سدیم دفعی، شانس اضافه وزن/ چاقی بالاتر (OR ۶/۳۹; ۹۵% CI ۲/۲۸-۱۷/۹۵) و چاقی شکمی بیشتر (OR ۶/۳۸; ۹۵% CI ۲/۵۳-۱۶/۰۷) داشتند.

نتایج این پژوهش حاکی از آن است که پیروی از رژیم غذایی DASH همراه با کاهش سدیم دریافتی با کاهش شانس ابتلا به چاقی در کودکان و نوجوانان همراه است.

این پایان نامه با راهنمایی دکتر مرتضی صفوی در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان دفاع شد.

ایسنا

راهی برای از بین بردن چربی گونه ها!!

در بسیاری از افراد دیده می شود که دچار چربی گونه هستند ولی اگر دوست دارید از شر این چربی ها خلاص شوید مطلب زیر را دنبال کنید.هنگامی که بدن شما محکم و قوی است، چرا باید صورتتان چاق به نظر برسد؟ بچه ها و نوزادان با گونه های چاق، دوست داشتنی به نظر می رسند اما این مسئله در مورد بزرگسالان، چندان جذاب نیست. در وهله اول، دلایل متعددی وجود دارد که چرا گونه ها چاق می شوند. گونه های چاق می توانند به علت بالا رفتن سن، وراثت ژنتیکی باشد یا اینکه چربی بدن شما در صورتتان جمع می شود.

دلایل موقت دیگر می توانند احتباس آب یا یک سبک زندگی پر استرس باشد. برای کاهش چربی گونه ها فقط دو راه ممکن وجود دارد. اول عمل جراحی و دوم کاهش چربی با تغییر رژیم غذایی شما و انجام تمرینات صورت. اگر چندان ناامید نیستید و عجله ندارید، پس پیشنهاد خوب این است که گزینه دو را امتحان کنید. اگر نه، می توانید به جراحی متوسل شوید، اما این تغییرات ممکن است دائمی یا موقت باشند. بعد از اینکه در مورد انتخاب ها تصمیم گرفتید، مطالب زیر را بخوانید تا متوجه شوید که دوست دارید در مورد کدام یک از آنها بیشتر بدانید.

از بین بردن چربی گونه

جراحی

این روش معایب متعددی دارد و تنها دارای یک مزیت است: جراحی قطعا چربی گونه ها را از بین می برد. جراحی های گونه که اغلب لیپو ساکشن صورت نامیده می شوند، شامل عوارض جانبی بعد از درمان هستند و ممکن است مشکلات خاصی به وجود بیاورند. همچنین جراحی به پول زیادی نیاز دارد و هیچ تضمینی هم وجود ندارد که نتایج آن، دائمی باشد.

ورزش های صورت

۱- پف دادن گونه ها، یک ورزش خوب است. کاری که باید انجام دهید، واقعا ساده است: گونه راستتان را پف دهید و حدود ۱۰ ثانیه نگه دارید. باد آن را خالی کرده و استراحت کنید. این کار را ۱۰ بار تکرار کنید و برای طرف دیگر نیز انجام دهید.
مطلب مرتبط:  چیزهایی که باید در مورد مزایای ال آرژینین بدانید

۲- تمرینات دهان ماهی نیز بسیار متداول هستند. هر دو گونه تان را مانند یک ماهی بکشید (مضحک به نظر می رسد اما واقعا مفید است). آن را برای ۱۰ ثاینه نگه دارید. استراحت کرده و دوباره تکرار کنید.

۳- چشمانتان را محکم ببندید. متوجه می شوید که گونه هایتان خود به خود بالا می آیند. برای ورزش دادن عضلات صورتتان، این حرکت را ۱۰ تا ۲۰ بار در روز انجام دهید.

۴- ممکن است تعجب کنید اما کاردیو، یکی از بهترین راه ها برای از دست دادن مقداری از چربی صورت است تا به صورتتان، ظاهری سفت تر و محکم دهید. تمرینات قلبی عروقی شدید باعث می شوند که بدنتان به مرحله چربی سوزی برود. اما هنگامی که کل بدنتان، ورزش کافی انجام ندهد، غذایی که می خورید (که در واقع باید به عنوان منبع انرژی استفاده گردد)، به صورت چربی ذخیره می شود.

۵- یوگای قدرتی نیز یک راه بسیار متداول است که مردم برای کاهش چربی در دراز مدت به آن متوسل می شوند. اگر چه مدتی طول می کشد تا شما شروع به از دست دادن وزن کنید، اما قطعا به ورزش دادن عضلات صورت شما کمک می کند. پیلاتس، یوگا به همراه تنفس، بسیار مفید هستند.

۶- یک روش برای افزایش جریان خون، ماساژ صورت است. این کار به جلوگیری از شل شدن عضلات کمک می کند. کلید کار، ماساژ دادن در حرکات دایره ای و رو به بالا (حرکات رو به پایین، باعث افتادگی پوست می شوند) است.

رژیم غذایی

۱- به غیر از ورزش، رژیم غذایی نیز بخش مهمی از نگهداری از بدن و صورتتان و دادن ظاهری باریک، تراشیده و لاغر به آن است.

۲- کم آب شدن بدن می تواند باعث شود که بدن گمان کند باید هر مقدار آب کمی که از غذاها دریافت می کند را به عنوان بافر ذخیره کند. این، گزینه سالمی نسیت زیرا اولین جایی از بدن که آب جمع شده را نشان می دهد، گونه ها هستند. حرف آخر اینکه روزی ۸ لیوان آب بنوشید.

۳- ویتامین ها و مواد معدنی بسیار مهم هستند. آنها می توانند از سبزیجات و میوه ها گرفته شوند. هنگامی که بدن شما اینها را نداشته باشد، ممکن است به یک فاجعه متابولیکی منجر شده و به طور طبیعی کار نکند.

۴- جویدن آدامس نیز می تواند تاثیرات مثبتی داشته باشد. این کار تا حد زیادی به ورزش دادن عضلات گونه های شما کمک می کند.بنابراین هنگامی که گزینه جراحی را در مقابل ورزش کردن بررسی می کنید، مطمئن شوید تلاشی که در هر دو مورد برای سفت کردن صورتتان انجام می شود را در نظر می گیرید. در حالی که جراحی، گران و تهاجمی است، ورزش راحت و سالم می باشد. گزینه هایتان را ماهرانه بسنجید.

روزانه 5 کیلومتر پیاده روی برای افراد دیابتی لازم است

  • کارشناسان انجمن دیابت آمریکا اعلام می‌کنند به 6 دلیل، پیاده روی عمده‌ترین راه مدیریت دیابت نوع 2 محسوب می‌شود: کنترل بهتر قند خون، کنترل وزن، بهبود سلامت قلب، رهایی از استرس، خواب بهتر، عوارض کمتر بیماری.

این در حالی است که انجمن دیابت آمریکا نیز اعلام کرده که در کنار رژیم غذایی مفید، مصرف به موقع داروها و … یکی از مهمترین راه‌های مدیریت دیابت نوع 2، ورزش است.
در برنامه‌های پیشگیری از دیابت نیز تاکید شده که انجام 150 دقیقه ورزش در هفته و از دست دادن 7 درصد از وزن بدن، به طور قابل توجهی شانس ابتلا به این بیماری را کاهش می‌دهد.
اما در صورت ابتلا به دیابت نوع 2، یکی از بهترین کارهایی که می‌توانید انجام دهید، راه رفتن است و آن هم تقریباً برابر با 5 کیلومتر در روز.
کارشناسان انجمن دیابت آمریکا اعلام می‌کنند به 6 دلیل، پیاده روی عمده‌ترین راه مدیریت دیابت نوع 2 محسوب می‌شود: کنترل بهتر قند خون، کنترل وزن، بهبود سلامت قلب، رهایی از استرس، خواب بهتر، عوارض کمتر بیماری.

برای پیشگیری از سرطان سینه توت فرنگی بخوریم

  • برای دستیابی به تأثیر مصرف توت فرنگی در سرطان سینه، به موش‌های ماده یک ماهه، رژیم غذایی استاندارد یا رژیم غذایی همراه با عصاره توت فرنگی داده شد. حدود یک ماه بعد به موش‌ها، سلول‌های سرطان سینه به شدت تهاجمی تزریق شد.

مصرف روزانه توت فرنگی به مدت 5 هفته، در صورتی که همراه با دیگر میوه‌ها و سبزیجات باشد می‌تواند در پیشگیری و درمان سرطان سینه کمک کند.

به گزارش فارس، نتایج مطالعات نشان داده است مصرف توت فرنگی در هر روز و به مدت 5 هفته، در صورتی که همراه با دیگر میوه‌ها و سبزیجات باشد می‌تواند در پیشگیری و درمان سرطان سینه کمک کند.

نتایج تحقیقات پژوهشگران که در مجله “Scientific Reports”  نیز منتشر شده، نشان داده است استفاده از مکمل رژیم غذایی همراه با عصاره توت فرنگی برای جلوگیری از انتشار سلول‌های سرطانی به بافت‌های سالم مجاور کمک مؤثری می‌کند.

برای دستیابی به تأثیر مصرف توت فرنگی در سرطان سینه، به موش‌های ماده یک ماهه، رژیم غذایی استاندارد یا رژیم غذایی همراه با عصاره توت فرنگی داده شد. حدود یک ماه بعد به موش‌ها، سلول‌های سرطان سینه به شدت تهاجمی تزریق شد.

در نهایت پنج هفته بعد، محققان تومورها را از موش‌ها خارج کرده و دریافتند رژیم غذایی غنی از توت فرنگی موجب توقف گسترش سلول‌های سرطانی به بافت سالم جانبی شد.

باتینو، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه پلی تکنیک در ایتالیا گفت: این آزمایشات و تحقیقات برای پی بردن به تأثیر توت فرنگی بر سلول‌های سرطانی سینه است و نیاز است که تحقیقات کلینیکی و اپیدمیولوژیکی به طور کامل انجام شود تا تأثیر توت فرنگی بر روی انسان‌ها نیز تأیید شود. گرچه اگر غیر از این بود، باید نتیجه قابل قبولی در هنگام آزمایش موش‌ها هم نمی‌گرفتیم.

رژیم غذایی حاوی موز فشار خون را کاهش می دهد

 

  • محققان توصیه می کنند علاوه بر مصرف میوه ها و سبزیجات سرشار از پتاسیم، راه های دیگری هم برای کاهش طبیعی فشار خون وجود دارد که از آن جمله می توان به حفظ وزن سالم و کنترل استرس اشاره کرد.

 

میوه ها و سبزیجات حاوی پتاسیم به کاهش فشارخون کمک می کنند.

به گفته محققان مصرف میوه و سبزیجات نه تنها به تناسب اندام کمک می کند، بلکه می تواند موجب کاهش فشارخون هم شود.

محققان دریافتند خوردن مواد خوراکی سرشار از پتاسیم نظیر موز، سیب زمینی شیرین، آووکادو، اسفناج و لوبیا علاوه بر کاهش مصرف نمک، به کاهش فشارخون هم کمک می کند.

در این تحقیق، تیم مطالعه به بررسی چندین مطالعه در مورد بررسی مصرف پتاسیم افراد پرداخت. سپس محققان نحوه تاثیر مصرف پتاسیم را بر سایر فاکتورها نظیر فشارخون و مصرف سدیم بررسی کردند.

آنها همچنین در مدل موش ها هم به بررسی تاثیر پتاسیم بر فشارخون پرداختند. نتایج آشکار ساخت مصرف بیشتر پتاسیم با کاهش فشارخون، بدون توجه به میزان مصرف سدیم، همراه است.

تیم تحقیق بر این باور است که تاثیر پتاسیم بر فشارخون ممکن است ناشی از تلاش مداوم بدن ما برای حفظ تعادل بین نمک و پتاسیم باشد.

آلیشیا مک دونا، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «زمانیکه میزان پتاسیم مصرفی بالا باشد، کلیه ها نمک و اب بیشتری دفع می کنند که موجب افزایش دفع پتاسیم می شود. از اینرو مصرف رژیم غذایی سرشار از پتاسیم همانند مصرف مدّر است.»

محققان توصیه می کنند علاوه بر مصرف میوه ها و سبزیجات سرشار از پتاسیم، راه های دیگری هم برای کاهش طبیعی فشار خون وجود دارد که از آن جمله می توان به حفظ وزن سالم و کنترل استرس اشاره کرد.

هر روز سبزیجات و میوه بخوریم

  • این عضو هیأت علمی دانشگاه لرستان ادامه داد: یک رژیم غذایی سالم رژیمی است که از طریق تأمین نیازهای تغذیه‌ای بدن به ارتقا سطح سلامت کمک کند.

دکتر وحید ولی‌پور، اظهار کرد: میوه و سبزیجات سرشار از آب، فیبرها و ویتامین‌ها هستند که به یک گروه غذایی تعلق دارند.

وی اضافه کرد: میوه و سبزیجات سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها هستند که سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و احتمال ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهند.

ولی‌پور یادآور شد: میوه و سبزیجات باید به صورت روزانه مصرف شوند تا نیاز بدن تأمین شود.

این عضو هیأت علمی دانشگاه لرستان ادامه داد: یک رژیم غذایی سالم رژیمی است که از طریق تأمین نیازهای تغذیه‌ای بدن به ارتقا سطح سلامت کمک کند.

وی افزود: مصرف روزانه سبزیجات ضامن سلامتی است و سبزیجات دارای برگ سبز تیره آنتی‌اکسیدان بیشتری دارند.

عوارض رژیم غذایی با پروتئین بالا را بشناسیم

  • علاوه بر اینکه گوشت قرمز، یک استرس زیست محیطی بزرگ است، مصرف گوشت قرمز و گوشت‌های فراوری شده با افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات در مردان مرتبط دانسته شده است، بخصوص اگر این گوشت در دماهای بالا پخته شده باشد.

رژیم‌های غذایی با پروتئین بالا و کربوهیدرات محدود، پایه و اساس بسیاری از رژیم‌های مد روزند. این رژیم‌های غذایی علاوه بر مقادیر بالای پروتئین، معمولا محدود سازنده هستند، یا حتی گروههای غذایی را بطور کامل حذف می‌کنند. اگر چه حذف یا محدود ساختن شدید گروه‌های غذایی ممکن است باعث مقداری کاهش وزن شود، اما این رژیم‌های غذایی، اغلب در فراهم کردن تمام فیتونوترینت‌های ضروری، ویتامین‌ها، مواد معدنی کمیاب، فیبر و آنتی اکسیدان‌هایی که بدن شما نیاز دارد، موفق نیستند.

مقادیر توصیه شده روزانه برای نیازهای پروتئینی، حداقل ۰.۸ گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن یا حدود ۰.۴ گرم به ازای هر پوند است، اما بسیاری از رژیم‌های غذایی با پروتئین بالا ۱.۲ تا ۱.۴ گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن را هدف می‌گیرند. در هنگام تعیین نیازهای پروتئینی‌تان مطمئن شوید که آن را بر اساس وزن بدنتان محاسبه می‌کنید، نه درصد کالری‌هایی که قصد دارید در روز مصرف کنید. رژیم‌های غذایی با پروتئین بالا معمولا شامل حدود ۲۵ تا ۳۰% پروتئین، ۴۰ تا ۴۵% کربوهیدرات و ۳۰% چربی هستند.

دلیل آنکه چرا پروتئین بالا همچنان یک جنبه متداول از اکثر رژیم‌های غذایی است، آن است که خوردن پروتئین به حس سیری طولانی تری نسبت به خوردن چربی یا کربوهیدرات منجر می‌شود. خوردن پروتئین با وعده‌های غذایی‌تان به شما کمک خواهد کرد برای مدت طولانی‌تری احساس سیری کنید، چون پروتئین‌ها آهسته‌تر هضم می‌شوند. این، افراد را قادر می‌سازد که کمتر غذا بخورند و توانایی بیشتری در کنترل اشتهایشان احساس کنند. علاوه بر این، پروتئین میزان گرمازایی بالاتری دارد بنابراین هضم، استفاده و متابولیزه پروتئین و سایر مواد مغذی موجود در منابع پروتئینی، به انرژی بیشتری نیاز دارد.

مطلب مرتبط:  مزایا و خطرات رژیم غذایی بدون گلوتن

اما به یاد داشته باشید شما باید نه تنها در زمان شام یک وعده غذایی با پروتئین بالا بخورید، بلکه باید در طول روز نیز پروتئین مصرف کنید. تعادل پروتئین مثبت فقط حدود ۳ ساعت بعد از هضم طول می‌کشد، بنابراین مطمئن شوید که وعده‌های غذایی را حذف نمی‌کنید و یک منبع پروتئین به صبحانه و ناهارتان اضافه می‌کنید.

ورزش نیز باید یک عنصر کلیدی از یک سبک زندگی و رژیم غذایی با پروتئین بالای شما باشد. این رژیم‌ها علاوه بر کمک به ساخت توده عضلانی خالص معمولا به حفظ توده خالص بدنی در طول کاهش وزن نیز کمک می‌کنند. ورزش کردن، بخصوص افزایش قدرت به شما کمک خواهد کرد عضله بسازید و پروتئین رژیم غذایی تان را مورد استفاده قرار دهید. رژیم‌های غذایی با پروتئین بالا با نرخ ۲۰% تجزیه توده عضلانی خالص و حدود ۸۰% تجزیه چربی مرتبط هستند. در حالیکه مقادیر دیده شده در حالت قحطی حدود ۵۰% تجزیه چربی و بافتهای خالص است. ورزش کردن به پایین‌تر نگه داشتن میزان از دست دادن عضله کمک خواهد کرد.

برخی از چالش‌هایی که در رژیم غذایی با پروتئین بالا پیش روی شماست از این قرارند:

۱. اگر شما بیماری کلیوی یا دیابت دارید

در واقع شواهد بالینی کمی وجود دارند که از این ادعا حمایت می‌کنند که رژیم‌های غذایی با پروتئین بالا بر کلیه‌ها فشار آورده و باعث عوارض بلند مدت می‌شوند. اما برای آن دسته از افرادی که در حال حاضر بیماری‌هایی مانند بیماری کلیوی یا دیابت دارند که بر قابلیت عملکرد کلیه‌ها تاثیر می‌گذارد، رژیم‌های غذایی با پروتئین بالا ممکن است انتخاب خوبی برای کاهش وزن نباشند.

۲. گزینه‌های پروتئین خالص را انتخاب کنید

اگر شما در حال امتحان کردن یک رژیم غذایی با پروتئین بالا هستید، روی انتخاب گزینه‌های پروتئینی خالص مانند لوبیاها، عدس، ماهی، توفو، بوقلمون و مرغ تمرکز کنید. اگر چه این رژیم‌های غذایی معمولا اثر مثبتی در کاهش تری گلیسیرید و بالا بردن سطوح HDL دارند اما تغییر کمی در سطوح LDL وجود دارد و این رژیم‌های غذایی معمولا چربی کل، چربی اشباع و کلسترول بالاتری دارند. آکادمی تغذیه و رژیم‌های غذایی همچنین مصرف محدودی از چربی‌های ترانس و چربی‌های اشباع شده را نیز توصیه می‌کند.

مطلب مرتبط:  آیا رژیمتان باعث می‌شود سردرد بگیرید؟

۳. گوشت قرمز را کاهش دهید

علاوه بر اینکه گوشت قرمز، یک استرس زیست محیطی بزرگ است، مصرف گوشت قرمز و گوشت‌های فراوری شده با افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات در مردان مرتبط دانسته شده است، بخصوص اگر این گوشت در دماهای بالا پخته شده باشد.

۴. مصرف کلسیم

سطوح بالاتری از کلسیم دفع شده در ادرار وجود دارد، بنابراین با مصرف حداقل ۳ وعده از مواد غذایی غنی از کلسیم در هر روز، این مقادیر از دست رفته را جبران کنید. همچنین مشخص شده که رژیم‌های غذایی با پروتئین بالا، جذب کلسیم را افزایش می‌دهند و بنابراین از سلامت استخوان حمایت کرده و تراکم استخوان را در طول کاهش وزن حفظ می‌کنند اما مهم است که اتلاف مواد مغذی ضروری را با مصرف متعادل کنید.

۵. سطوح انرژی

برخی از مردم، خستگی خفیف تا شدید را گزارش می‌کنند. کربوهیدرات‌ها، آسان هضم‌ترین مواد غذایی برای تولید انرژی برای مغز و بدن شما هستند. اگر احساس خستگی می‌کنید، کربوهیدرات‌های پیچیده‌ی بیشتری به رژیم غذایی‌تان اضافه کنید، مانند سبزیجات نشاسته‌ای، میوه‌های تازه یا غلات کامل.

برنامه غذایی و تغذیه برای والیبالیست ها

  • براساس بررسی های موجود نیاز به انرژی در یک خانم والیبالیست ، ۴۲۰۰ – ۲۵۰۰ کیلوکالری و برای یک مرد ۵۰۰۰ – ۲۸۰۰ کیلوکالری براساس اندازه بدن و میزان فعالیت های روزانه متغیر است.

والیبال در کشور ما طی سالیان اخیر با رشد و بالندگی خوبی در حال پیشرفت بوده و از رشته های افتخارآفرین به شمار می‌رود.

والیبال به عنوان ورزشی قدرتی محسوب می‌شود که تولید انرژی طی فعالیت های آن بیشتر از سیستم بی‌هوازی است، بر این اساس یک والیبالیست باید بتواند ذخایر انرژی خود را سریع آزاد کرده و به سرعت توان خود را بازیابی کند.

تغذیه یکی از عوامل بسیار مهم و موثر بر بهبود عملکرد، بازتوانی سریع و ارتقای سلامتی ورزشکاران رشته والیبال محسوب می‌شود.

نیازهای تغذیه‌ای در والیبال :
انرژی
دریافت انرژی کافی، اولویت اصلی و نخست در برنامه غذایی یک والیبالیست بوده و همانند سایر ورزشکاران برای حفظ سلامتی فرد، توده بدنی و ارتقای عملکرد ضروری است.

انرژی مورد نیاز در یک ورزشکار رشته والیبال براساس جنسیت، وزن، اندازه و ترکیب بدن، برنامه تمرینی و فعالیت های روزانه غیر ورزشی فرد متغیر است.

انرژی مصرفی طی یک فعالیت ورزشی والیبال شدید و سنگین ۱۴۲/۰ کیلوکالری به ازای کیلوگرم وزن بدن در دقیقه و طی یک فعالیت متوسط و تفریحی ۰۶۴/۰ کیلوکالری به ازای کیلوگرم وزن بدن در دقیقه است.

این بدان معنی است که یک والیبالیست ۸۰ کیلوگرمی که یک ساعت به تمرینات شدید و سنگین والیبال می پردازد، حدود ۶۸۰ کیلوکالری انرژی بیشتر نیاز دارد.

کیلوکالری ۶۸۱ = ۱۴۲/۰ * (دقیقه) ۶۰ * (وزن) ۸۰
لازم به ذکر است میزان انرژی مورد نیاز این فرد براساس شرایط سن و جنس و فعالیت روزانه را محاسبه کرده و این میزان کالری را برای هر ساعت فعالیت شدید والیبال به آن می افزاییم.

براساس بررسی های موجود نیاز به انرژی در یک خانم والیبالیست ، ۴۲۰۰ – ۲۵۰۰ کیلوکالری و برای یک مرد ۵۰۰۰ – ۲۸۰۰ کیلوکالری براساس اندازه بدن و میزان فعالیت های روزانه متغیر است.

درشت مغذی ها :
کربوهیدرات اصلی ترین منبع انرژی در رشته ورزشی والیبال می باشد. اگرچه چربی و به مقدار کمتر پروتئین در تامین انرژی نقش دارند ، اما وجود ذخایر کربوهیدرات برای تامین انرژی عضلات طی فعالیت هی نظیر پرش های متعدد و حفظ تمرکز ذهنی ضروری است. تخلیه ذخایر گلیکوژن با بروز خستگی مرتبط است. در والیبالیست ها نیز دریافت ۱۰ – ۶ گرم کربوهیدرات به ازای کیلوگرم وزن بدن توصیه می شود. بهترین منابع غذایی کربوهیدرات عبارتند از : برنج، نان، سیب زمینی، انواع میوه ها و نوشیدنی های ورزشی.

نیاز به پروتئین به عنوان یک ماده مغذی موثر بر ترمیم و بازتوانی و با توجه به نقش محدود آن در تامین انرژی ، در ورزشکاران رشته والیبال افزایش می یابد توصیه می شود یک ورزشکار رشته والیبال به ازای هر کیلوگرم وزن بدن ۷/۱ – ۲/۱ گرم پروتئین مصرف کند. بهترین منابع پروتئین : انواع گوشت قرمز و سفید ، لبنیات ، حبوبات و مغز دانه ها.

چربی ها به عنوان منبع فشرده انرژی ، برای تکمیل انرژی مورد نیاز ورزشکار قابل توصیه است.

در یک ورزشکار اغلب ۳۰ تا ۳۵ درصد انرژی از چربی قابل تامین خواهد بود. البته والیبالیست ها نیز بهتر است چربی های مصرفی خود را از بین انواع سالم تری که دارای اسید چرب اشباع و اسید چرب ترانس کمتر هستند انتخاب کند. دریافت انرژی کمتر از ۱۵ درصد انرژی روزانه از چربی با افزایش تری گلیسرید ، اختلال در سیستم ایمنی ، بروز آمنوره مرتبط با ورزش و حتی اختلال در عملکرد ورزشکار همراه است.

ریز مغذی ها :
ریزمغذی ها شامل ویتامین ها و موادمعدنی بوده و نقش های فراوانی در بدن داشته و برای سلامتی ضروری هستند. در بین موادمعدنی کلسیم در رشته والیبال از اهمیت ویژه ای برخوردار است. برای یک والیبالیست بزرگسال روزانه ۱۰۰۰ میلی گرم کلسیم و در والیبالیست نوجوان ۱۳۰۰ میلی گرم روزانه توصیه میشود.

شیر، لبنیات، کلم و بادام کلسیم خوب و قابل قبولی دارند. آهن از دیگر ریزمغذی هایی است که بر عملکرد والیبالیست ها بسیار موثر است. آنتی اکسیدان ها و عنصر روی از دیگر عوامل مغذی موثر بر عملکرد والیبالیست ها می باشند.

وعده غذایی قبل از ورزش :
توصیه میشود حدود ۴ ساعت قبل از ورزش ، یک وعده غذایی که تامین کننده ۴-۳ گرم کربوهیدرات به ازای کیلوگرم وزن بدن است مصرف گردد. این وعده غذایی باید دارای موادغذایی با هضم آسان و جذب سریع باشد و از مصرف چربی زیاد و پروتئین بالا در آن خودداری کرده و مصرف سبزی در این وعده کاهش یابد. علاوه بر این یک میان وعده که تامین کننده ۲-۱ گرم کربوهیدرات به ازای کیلوگرم وزن بدن باشد نیز در حدود ۲-۱ ساعت قبل از رقابت توصیه میشود.

همچنین طی ۲-۱ ساعت قبل از ورزش مصرف ۵/۲-۵/۱ لیوان(۶۰۰-۴۰۰ میلی لیتر) آب و مایعات لازم است.

وعده غذایی طی ورزش :
براساس الگوی فعالیت بدنی در ورزشکاران والیبال نیز مصرف ۶۰-۳۰ گرم کربوهیدرات در هر ساعت از ورزش میتواند سودمند باشد. میزان مصرف مایعات نیز براساس میزان تعریق و گرما و رطوبت محل رقابت متغیر است.

وعده غذایی پس از ورزش:
برای افزایش سرعت بازتوانی ورزشکاران باید در نیم ساعت نخست پس از رقابت به ازای هر کیلوگرم وزن بدن ۵/۱ گرم کربوهیدرات مصرف شود. این میزان کربوهیدرات سپس هر ۲ ساعت تا ۶ ساعت (سه مرحله) پس از ورزش می بایست تکرار شود. علاوه بر آن به ازای هر کیلوگرم کاهش وزن طی ورزش توصیه میشود ۵/۱ لیتر آب و مایعات نوشیده شود.

ماست به درمان افسردگی کمک می کند

  • دکتر آلبن گالتیه، محقق اصلی این پژوهش گفته که اگر تحقیقات به سمت و سوی خوبی برود، دیگر نیازی به داروهای پیچیده با عوارض جانبی زیاد نیست. به این ترتیب، با تغییر رژیم غذایی و باکتری‌هایی که بدن مصرف می‌کند، می‌توان به سلامت رسید و حس و حال را بهتر کرد.

می‌دانیم که ماست برای هضم غذا، پوست شفاف‌تر و موهای براق‌تر مفید است. اما تحقیق جدیدی نشان داده که ماست می‌تواند افسردگی را هم درمان کند.

آزمایش روی موش‌ها نشان داده که باکتری‌های خوب ماست می‌توانند فشار خون، اضطراب و افسردگی را کاهش دهند.

محققان دریافتند که حضور باکتری خوب لاکتوباسیلوس در بدن، روی یک متابولیت به نام کینورنین در خون تأثیر می‌گذارد و این مساله باعث کاهش افسردگی می‌گردد. هنگامی که لاکتوباسیلوس در روده کاهش یافت، میزان کینورنین بالا رفت و علائم افسردگی در موش‌ها پدیدار شد.

محققان به این نکته اشاره کرده‌اند که درک بهتر باکتری‌های روده می‌تواند باعث شود که بیماری‌هایی نظیر افسردگی با مواد طبیعی درمان شوند.

دکتر آلبن گالتیه، محقق اصلی این پژوهش گفته که اگر تحقیقات به سمت و سوی خوبی برود، دیگر نیازی به داروهای پیچیده با عوارض جانبی زیاد نیست. به این ترتیب، با تغییر رژیم غذایی و باکتری‌هایی که بدن مصرف می‌کند، می‌توان به سلامت رسید و حس و حال را بهتر کرد.