نکات جالب درباره چربی خون

چند عادت غذایی نادرست است که می توان فرد را به بیماری چربی خون نیز مبتلا کند پس مطلب زیر را با دقت بخوانید.چربی خون یا همان کلسترول خون بی سر و صدا بالا می رود و علائمی بروز نمی دهد. متأسفانه مازاد کلسترول با افزایش خطر بیماری های قلبی ارتباط دارد. از آنجایی که این مسئله علامت خاصی ندارد لازم است که به طور مرتب آزمایش خون بدهید و میزان کلسترولتان را بررسی کنید. اگر بعد از آزمایش مشخص شده باشد که چربی خونتان بالاست باید از برخی عادت ها و مصرف برخی مواد غذایی که باعث افزایش کلسترول می شوند خودداری کنید. در این مطلب 7 عادتی که با کلسترول بالا در ارتباط است را بررسی می کنیم. لطفاً با ما همراه باشید.

به اندازه کافی چربی های خوب مصرف نمی کنید

اگر پزشکتان گفته است که چربی خون دارید یا در کاغذ آزمایش میزان LDL بالا درج شده است به این معنی است که کلسترول خونتان بالا است و این کلسترول بد باعث مسدود شدن عروق می شود. یادتان باشد که در خون علاوه بر این کلسترول بد، کلسترول خوب هم داریم. میزان کلسترول بد نباید از مرز 200 میلی گرم در دسی لیتر با باشد. متخصصان تاکنون تصور می کردند که مصرف مواد غذایی حاوی چربی باعث افزایش کلسترول خون می شود اما هم اکنون به این نتیجه رسیده اند که مصرف بیش از اندازه چربی های اشباع شده و عدم دریافت کافی چربی های غیراشباع و مفید برای قلب روی میزان کلسترول خون تأثیر دارد.

اگر میزان کلسترول بد خونتان بالاست از مواد غذایی سرشار از فیبرهای محلول در آب مانند لوبیاها، عدس، غلات کامل، میوه ها و سبزیجات غافل نباشید. این مواد غذایی به کلسترول چسبیده و آن را از بدن دفع می کنند بنابراین مصرف مواد غذایی سرشار از چربی های غیر اشباع مونو و پلی، به کنترل کلسترول بد و تری گلیسیرید خون کمک کرده و باعث افزایش میزان کلسترول خوب خون نیز می شوند. برای این کار توصیه می شود که سالادها و سبزیجاتتان را با روغن زیتون میل کنید چون منبع خوب چربی های غیراشباع محسوب می شود.

گوشت و استیک چرب و چیلی را انتخاب می کنید

اگر جزو استیک خورها هستید و حین انتخاب گوشت به سمت گوشت های قرمز پرچرب می روید کمی دقت کنید. برای سلامت قلبتان لازم است که به سراغ گوشت های سالم تر بروید. برای شروع از تکه های کم چرب گوشت شروع کنید و چربی های چسبیده به آن را جدا کنید. سالم ترین روش برای پخت گوشت ها استفاده از فر و گریل کردن آنهاست. توصیه اکید داریم از مصرف کله پاچه و جگر بپرهیزید چون سرشار از کلسترول هستند.

به میزان کافی ماهی نمی خورید

برخی ماهی ها مانند ماهی آزاد و ماهی خال مخالی سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند که تأثیری در افزایش کلسترول بد خون می شوند. برعکس؛ این اسیدهای چرب کلسترول خوب خون را بالا برده و تری گلیسیرید و در نهایت فشارخون را کاهش می دهند. بنابراین توصیه می کنیم که هر هفته حداقل دو مرتبه حدود 100 گرم ماهی میل کنید و تا حد امکان ماهی های سرشار از امگا 3 ها را انتخاب کنید. می توانید از ماهی آزاد به عنوان منبع پروتئین سالادهایتان (برای یک شام سبک و عالی) استفاده کنید.

به میزان کافی لبنیات نمی خورید

نتایج پژوهش ها نشان می دهد جذب کلسیم از طریق مواد غذایی باعث افزایش میزان کلسترول خوب خون می شود و میزان کلسترول توتال و کلسترول بد را کاهش می دهد. محصولات لبنی منبع خوب کلسیم هستند اما بهتر است به سراغ انواع کم چرب بروید. توصیه می کنیم شیر، پنیر و ماست کم چرب را به رژیم غذایی تان اضافه کنید.
عاشق سیب زمینی سرخ کرده، مواد غذایی آماده و صنعتی هستید

مواد غذایی سرخ کردنی، کنسروها و غذاهای آماده حاوی میزان زیادی چربی های ترانس هستند که به راحتی میزان کلسترول بد را افزایش داده و قاتل کلسترول خوب هستند. حتی اگر روی برچسب هر ماده غذایی درج شده باشد «حاوی چربی های اشباع شده اندک» باز تا حدود 2 گرم در هر سهم غذایی از این چربی ها دارند و درج «فاقد چربی های ترانس» نیز به این معنی است که هر سهم غذایی 0.2 گرم اسیدهای چرب ترانس دارد.

مصرف مواد غذایی سرشار از چربی های غیر اشباع مونو و پلی، به کنترل کلسترول بد و تری گلیسیرید خون کمک کرده و باعث افزایش میزان کلسترول خوب خون نیز می شوند. برای این کار توصیه می شود که سالادها و سبزیجاتتان را با روغن زیتون میل کنید

اگر روی بسته بندی مواد غذایی عنوان «روغن های نیمه هیدروژنه» را مشاهده کردید بدانید که این ماده غذایی حاوی چربی های ترانس است. معمولاً بیسکوییت ها و کیک ها، انواع هله هوله ها مانند ذرت بو داده، چیپس، پفک، غذاهای سرخ کردنی و مارگارین حاوی چربی های ترانس است. بهتر است کیک و بیسکوییت را در منزل تهیه کنید و میزان چربی و قند افزوده را کنترل کنید.

به اندازه کافی فیبر مصرف نمی کنید

اگر میزان کلسترول بد خونتان بالاست از مواد غذایی سرشار از فیبرهای محلول در آب مانند لوبیاها، عدس، غلات کامل، میوه ها و سبزیجات غافل نباشید. این مواد غذایی به کلسترول چسبیده و آن را از بدن دفع می کنند. تا می توانید به غذاها و میان وعده هایتان میوه و سبزیجات اضافه کنید. به سالادهایتان حبوبات افزوده و به طور منظم بلغور جوی دو سر میل کنید.

نوشیدنی های الکلی بدترین عادت برای افزایش کلسترول خون

مصرف نوشیدنی های الکلی باعث افزایش میزان کلسترول خون می شود. نتایج پژوهش ها نشان می دهد که این قبیل نوشیدنی ها با افزایش میزان کلسترول خون، کبد و دیگر ارگان های حیاتی را در معرض خطر قرار می دهند.

چرا باید فسفر مصرف کنیم | خواص و مضرات فسفر

VLUU L110, M110 / Samsung L110, M110

 

  • فسفر را می‌توان از طریق مواد غذایی تامین کرد. بنابراین امکان کمبود آن در بدن نادر است. همچنین وجود مقادیر بالا از فسفر در خون نیز نادر است . اما اگر چنین شرایطی وجود داشته باشد، می‌تواند با کلسیم ترکیب شود تا رسوبی را در بافت‌های نرم همچون عضلات ایجاد نماید.

فسفر یک ماده معدنی است که بیش از ۱ درصد از وزن کل بدن را تشکیل می‌دهد. این ماده دومین ماده معدنی فراوان  در بدن است. فسفر تقریبا در هر سلولی وجود دارد. بیشتر فسفر موجود در بدن در  استخوان‌ها و دندان‌ها یافت می‌شود.

عملکرد فسفر:

اصلی ترین عملکرد فسفر در تشکیل استخوان‌ها و دندان‌هاست. این ماده نقش بسیار مهمی در نحوه استفاده بدن از کربوهیدرات‌ها و چربی‌ها بازی می‌کند. همچنین برای ایجاد پروتئین برای رشد، نگهداری و ترمیم سلول‌ها و بافت‌ها نیاز خواهد بود. فسفر  در ایجاد ATP نیز  کمک می کند. ATP مولکولی است که بدن برای ذخیره انرژی از آن استفاده می‌کند.

فسفر به همراه ویتامین B  کار می‌کند. همچنین مصرف فسفر برای تامین موارد زیر نیز ضروری است:

  • عملکرد صحیح کلیه‌ها
  • انقباضات عضلانی
  • ضربان قلب نرمال
  • سیگنالینگ عصبی

منابع غذایی حاوی فسفر:

اصلی ترین منبع غذایی حاوی فسفر، گروه غذایی پروتئین‌ها یعنی گوشت و شیر است. رژیم غذایی حاوی کلسیم و پروتئین می‌تواند فسفر مورد نیاز بدن را تامین کند. نان‌های ساخته شده از غلات کامل و حبوبات نیز حاوی مقادیر بالایی فسفر هستند. با اینحال، فسفر به گونه‌ای ذخیره شده است که توسط انسان‌ها جذب نمی‌شود. میوه‌ها و سبزیجات حاوی مقدار پایینی از فسفر هستند.

عوارض جانبی:

فسفر را می‌توان از طریق مواد غذایی تامین کرد. بنابراین امکان کمبود آن در بدن نادر است. همچنین وجود مقادیر بالا از فسفر در خون نیز نادر است . اما اگر چنین شرایطی وجود داشته باشد، می‌تواند با کلسیم ترکیب شود تا رسوبی را در بافت‌های نرم همچون عضلات ایجاد نماید.  مقدار بالای فسفر در خون تنها در افرادی با بیماری حاد کلیوی یا اختلال شدید در  تنظیم مقدار کلسیم دیده می‌شود.

مقدار مورد نیاز فسفر در سنین مختلف:

با توجه به توصیه‌های پزشکان،  مصرف روزانه فسفر به شرح زیر است:

  • ۰ تا ۶ ماهه:۱۰۰ میلی گرم در روز
  • ۷ الی ۱۲ ماهه: ۲۷۵ میلی گرم در روز
  • ۱ الی ۳ ساله: ۴۶۰ میلی گرم در روز
  • ۴ تا ۸ ساله: ۵۰۰ میلی گرم در روز
  • ۹ تا ۱۸ ساله: ۱۲۵۰ میلی گرم
  • بزرگسالان: ۷۰۰ میلی گرم در روز

زنان باردار یا شیرده:

  • کمتر از ۱۸ سال: ۱۲۵۰ میلی گرم در روز
  • بزرگتر از ۱۸ سال: ۷۰۰ میلی گرم در روز

 

ریواس چه خواص و فوایدی دارد ؟

  • ریواس حاوی ماده‌ای به نام «لوتئین» است که برای سلامت چشم و پوست افراد ضروری است. با توجه به اینکه افراد روزانه در معرض گرد و غبار قرار می‌گیرند، باید برای حفاظت از پوست و چشم خود مصرف ریواس را در اولویت قرار دهند.

کمتر کسی پیدا می‌شود که نوشیدن یک لیوان شربت ریواس خنک و تگری نیشابور را در فصل‌های گرم سال تجربه نکرده باشد چرا که مادر‌ها و مادربزرگ‌ها همیشه معتقد بودند ریواس حالمان را جا می‌آورد و در عین حال کلی فایده برای بدن دارد.
البته فواید ریواس فقط به شربت ختم نمی‌شود و با این گیاه می‌توان خورش، آبگوشت، اشکنه، سالاد، کوکو و حتی لواشک هم تهیه کرد.
ریواس سرشار از عناصر معدنی و انواع ویتامین‌ها است و به هضم غذا کمک می‌کند. حال اگر کنجکاو شده‌اید که با سایر خواص و مضرات احتمالی این گیاه خوش‌رنگ و لعاب و دستورات غذایی آن آشنا شوید، به موارد زیر توجه کنید:
 ۱. کلسیم
کمبود کلسیم بر وضعیت جسمی و روحی تاثیر می‌گذارد. از طرفی گیاه ریواس سرشار از کلسیم بوده و می‌تواند در استخوان‌سازی و استحکام بدن نقش داشته باشد.
 ۲. لوتئین
ریواس حاوی ماده‌ای به نام «لوتئین» است که برای سلامت چشم و پوست افراد ضروری است. با توجه به اینکه افراد روزانه در معرض گرد و غبار قرار می‌گیرند، باید برای حفاظت از پوست و چشم خود مصرف ریواس را در اولویت قرار دهند.
 ۳. ویتامین K
دانشمندان بر این باورند مصرف این ویتامین برای سلامت کلی بدن حائز اهمیت است.
کمبود این ویتامین در بدن باعث می‌شود در صورت بروز کوچک‌ترین بردیگی بر روی بدنتان با خونریزی زیادی رو به رو شوید.
 ۴. کاهش وزن
ریواس در دسته سبزیجات کم‌کالری قرار داشته و مصرف آن برای افرادی که قصد کاهش وزن دارند، می‌تواند تاثیرگذار باشد، زیرا این گیاه با بالا بردن سوخت و ساز بدن به کاهش وزن کمک می‌کند.
 ۵. درمان آلزایمر
مصرف ریواس از اکسیداسیون سلول‌های مغزی جلوگیری می‌کند و با تحریک سلول‌های این عضو حیاتی بدن، روند اختلال‌های شناختی از قبیل آلزایمر را کند می‌کند.

موز 13 خواص و فواید برای درمان بیماری ها دارد

  • هنگامی که موز انتخاب می کنید باید پوست آن زرد و سفت و روی آن لکه های سیاه وجود داشته باشد. این لکه‌ها نشانه رسیده بودن موز است . موز نارس به دلیل داشتن نشاسته زیاد هضمش سنگین است اما برای نگهداری در زمان بیشتر مناسبتر است.

در سال 1482 پرتغالیها موز را در سواحل گینه پیدا کردند و به جزائر قناری بردند اما اکنون موز در تمام مناطق گرمسیر دنیا کشت میشود. موز را هنگامی که هنوز سبز است از درخت میچینند و به مناطق مختلف میفرستند و در آنجا بوسیله گرما دادن آن را میرسانند.موز انواع مختلفی دارد. یک نوع آن بسیار درشت و نوعی از آن هم خیلی ریز است که مزه شیرینی دارد. در کشورهای استوایی معمولا موز را میپزند و همراه با برنج و لوبیا میخورند. در کشورهای آمریکای لاتین موز را ورقه ورقه کرده و در آفتاب خشک میکنند.

هنگامی که موز انتخاب می کنید باید پوست آن زرد و سفت و روی آن لکه های سیاه وجود داشته باشد. این لکه‌ها نشانه رسیده بودن موز است . موز نارس به دلیل داشتن نشاسته زیاد هضمش سنگین است اما برای نگهداری در زمان بیشتر مناسبتر است.

ترکیبات شیمیایی
قندی که در موز وجود دارد بسرعت قابل جذب است.

در صد گرم موز مواد زیر موجود است:

انرژی: 100 کالری

آب: 70 گرم

پروتئین: 0,8 گرم

چربی: 0,2 گرم

قند: 6,5 گرم

کلسیم: 8 میلی گرم

فسفر: 25 میلی گرم

آهن: 0,7 میلی گرم

سدیم: 1 میلی گرم

پتاسیم: 370 میلی گرم

ویتامین آ: 190 واحد

ویتامین ب 1 : 1,05 میلی گرم

ویتامین ب 0 : 06/2 میلی گرم

ویتامین ث: 10 میلی گرم.

در موز چند ماده شیمیایی بسیار مهم مانند سروتونین، نوراپی نفرین، دوپامین و کاته چولامین وجود دارد.

خواص داروئی

موز از نظر طب قدیم ایران معتدل و تر است و خون را غلیظ میکند؛ انرژی زیادی دارد و چون نرم است غذای خوبی برای کودکان و اشخاص مسن به شمار میرود اما غیر از آن این مزایا را نیز دارد:

1 به دلیل داشتن پتاسیم زیاد ضد سرطان بوده و غذای خوبی برای ماهیچه‌هاست.
2 موز ملین بوده و همچنین درمان خوبی برای اسهال و اسهال خونی است.
3 خونساز است. بنابراین اشخاص لاغر و کمخون حتما باید موز بخورند.
4 موز تقویت کننده معده و نیروی جنسی است.
5 برای درمان زخم معده و روده مفید است.
6 گرد موز داروی خوبی برای پائین آوردن کلسترول است.
7 شیره گلهای موز درمان کننده اسهال خونی است.
8 ضماد برگ درخت موز برای درمان و سوختگی مفید است.
9 ریشه موز دفع کننده کرم معده است.
10 موز نفاخ است و زیاد خوردن آن خصوصا در سردمزاجان تولید گاز معده میکند (برای رفع این عارضه باید پس از موز کمی نمک خورد).
11 اثر خوبی در تامین رشد و تعادل سیستم اعصاب دارد.
12 برای درمان ضعف بدن موز را با عسل بخورید.
13 به دلیل دارا بودن قند زیاد، برای مبتلایان به مرض قند مضر است و این افراد نباید در خوردن آن افراط کنند.

با خواص دارویی و درمانی موز آشنا شویم

 

  • موز از نظر طب قدیم ایران معتدل و تر است و خون را غلیظ میکند؛ انرژی زیادی دارد و چون نرم است غذای خوبی برای کودکان و اشخاص مسن به شمار میرود اما غیر از آن این مزایا را نیز دارد:

موز گیاهی است علفی و مانند درختچه. برگهای آن بسیار بزرگ و پهن و گاهی تا 2 متر میرسد. گلهای آن مجتمع و به صورت سنبله است. میوه آن ابتدا سبز و بعد از رسیدن به رنگ زرد در میآید. موز از چهار هزار سال قبل در هندوستان کشت میشده است.

در سال 1482 پرتغالیها موز را در سواحل گینه پیدا کردند و به جزائر قناری بردند اما اکنون موز در تمام مناطق گرمسیر دنیا کشت میشود. موز را هنگامی که هنوز سبز است از درخت میچینند و به مناطق مختلف میفرستند و در آنجا بوسیله گرما دادن آن را میرسانند.

موز انواع مختلفی دارد. یک نوع آن بسیار درشت و نوعی از آن هم خیلی ریز است که مزه شیرینی دارد. در کشورهای استوایی معمولا موز را میپزند و همراه با برنج و لوبیا میخورند. در کشورهای آمریکای لاتین موز را ورقه ورقه کرده و در آفتاب خشک میکنند.

هنگامی که موز انتخاب می کنید باید پوست آن زرد و سفت و روی آن لکه های سیاه وجود داشته باشد. این لکه‌ها نشانه رسیده بودن موز است . موز نارس به دلیل داشتن نشاسته زیاد هضمش سنگین است اما برای نگهداری در زمان بیشتر مناسبتر است.

ترکیبات شیمیایی
قندی که در موز وجود دارد بسرعت قابل جذب است.

در صد گرم موز مواد زیر موجود است:

انرژی: 100 کالری

آب: 70 گرم

پروتئین: 0,8 گرم

چربی: 0,2 گرم

قند: 6,5 گرم

کلسیم: 8 میلی گرم

فسفر: 25 میلی گرم

آهن: 0,7 میلی گرم

سدیم: 1 میلی گرم

پتاسیم: 370 میلی گرم

ویتامین آ: 190 واحد

ویتامین ب 1 : 1,05 میلی گرم

ویتامین ب 0 : 06/2 میلی گرم

ویتامین ث: 10 میلی گرم.

در موز چند ماده شیمیایی بسیار مهم مانند سروتونین، نوراپی نفرین، دوپامین و کاته چولامین وجود دارد.

خواص داروئی
موز از نظر طب قدیم ایران معتدل و تر است و خون را غلیظ میکند؛ انرژی زیادی دارد و چون نرم است غذای خوبی برای کودکان و اشخاص مسن به شمار میرود اما غیر از آن این مزایا را نیز دارد:

1 به دلیل داشتن پتاسیم زیاد ضد سرطان بوده و غذای خوبی برای ماهیچه‌هاست.
2 موز ملین بوده و همچنین درمان خوبی برای اسهال و اسهال خونی است.
3 خونساز است. بنابراین اشخاص لاغر و کمخون حتما باید موز بخورند.
4 موز تقویت کننده معده و نیروی جنسی است.
5 برای درمان زخم معده و روده مفید است.
6 گرد موز داروی خوبی برای پائین آوردن کلسترول است.
7 شیره گلهای موز درمان کننده اسهال خونی است.
8 ضماد برگ درخت موز برای درمان و سوختگی مفید است.
9 ریشه موز دفع کننده کرم معده است.
10 موز نفاخ است و زیاد خوردن آن خصوصا در سردمزاجان تولید گاز معده میکند (برای رفع این عارضه باید پس از موز کمی نمک خورد).
11 اثر خوبی در تامین رشد و تعادل سیستم اعصاب دارد.
12 برای درمان ضعف بدن موز را با عسل بخورید.
13 به دلیل دارا بودن قند زیاد، برای مبتلایان به مرض قند مضر است و این افراد نباید در خوردن آن افراط کنند.

انجیر بسیاری از بیماری ها را درمان می کند

 

 

  • معروف است که برگ انجیر جلوی رشد سلول‌های سرطانی را می‌گیرد. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در انجیر، رادیکال‌های آزاد و دیگر مواد سرطان‌زا را در بدن از بین می‌برند و به این شکل از سرطان جلوگیری می‌کنند. همچنین گفته می‌شود که این میوه جلوی سرطان پستان را پس از یائسگی می‌گیرد.

انجیر میوه‌ای فصلی و بومی یونان و افغانستان است و به خانواده‌ی توت تعلق دارد. این میوه یک دهانه یا چشم دارد، که به رشد آن توسط افزایش ارتباط با محیط زیست کمک می‌کند. انجیر در رنگ‌های مختلف در دسترس است: زرد، بنفش، قرمز، سیاه، و سبز. دارای پوست صاف و گوشت آبدار همراه با دانه‌های کوچک ترد است.

این نوشتار را بخوانید تا بیش‌تر با مزایای این میوه‌ی خوشمزه و آبدار برای مو و پوست و سلامتی آشنا شوید.مزایایی که انجیر برای سلامتی دارد:

۱. سلامت قلب:

انجیر منبع بسیار خوبی از پتاسیم است، یک ماده‌ی معدنی که به کنترل سطح فشار خون کمک می‌کند. فیبر محلول، پکتین، موجود در این میوه آزادانه در بدن حرکت می‌کند و از کلسترول جلوگیری می‌کند. ثابت شده‌است که برگ انجیر سطح تری‌گلیسیرید را در بدن کاهش می‌دهد، و از حمله‌ی قلبی و سکته‌ی مغزی جلوگیری می‌کند. انجیر خشک حاوی فنول، اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ است که خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر را کاهش می‌دهند.

۲. کاهش وزن:

انجیر منبع خوبی از فیبر غذایی، است اما کالری کمی دارد. غذاهای پر فیبر شما را سیر نگه می‌دارند، و در عین حال فشار گرسنگی را کاهش می‌دهند. این میوه به عنوان یک ملین طبیعی عمل می‌کند، و به این ترتیب به فرآیند‌ی از بین بردن مواد زاند از روده‌ها کمک می‌کند. هر چه میزان سم پایین‌تر باشد، کاهش وزن‌تان راحت‌تر صورت خواهد گرفت.

۳. بهبود سلامتی دستگاه گوارش:

چنان‌چه گفته شد، حضور فیبر در انجیر باعث می‌شود که به عنوان یک ملین طبیعی عمل کند. بنابراین، انجیر برای کسانی که از یبوست رنج می‌برند مفید است. همچنین معروف است که این میوه، جنبش روده‌ی تحریک‌پذیر را درمان می‌کند. پروبیوتیک‌های داخل آن باکتری‌های خوب موجود در روده را حمایت می‌کنند، و گوارش را بهبود می‌دهند.

۴. دشمن سرطان:

معروف است که برگ انجیر جلوی رشد سلول‌های سرطانی را می‌گیرد. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در انجیر، رادیکال‌های آزاد و دیگر مواد سرطان‌زا را در بدن از بین می‌برند و به این شکل از سرطان جلوگیری می‌کنند. همچنین گفته می‌شود که این میوه جلوی سرطان پستان را پس از یائسگی می‌گیرد.

۵. جلوگیری از دژنراسیون ماکولا:

معروف است که خوردن سه عدد انجیر یا بیش‌تر در روز خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولای وابسته به سن را کاهش می‌دهد. این میوه حاوی مقادیر بالایی از آنتی‌اکسیدان‌ها، کاروتنوئیدها و ویتامین‌های آ، ث و‌ای است که باعث بهبود قدرت بینایی می‌شوند.

۵. خواص ضد دیابتی:

برگ انجیر این توانایی را دارد که مقدار انسولین مورد نیاز بیماران دیابتی را کاهش دهد. پتاسیم موجود در انجیر به تنظیم مقدار قند جذب شده بعد از وعده‌های غذایی کمک می‌کند.

۶. مفید برای داشتن استخوان‌های قوی‌تر:

انجیر منبع خوبی از کلسیم است و این عنصر برای تراکم استخوان ضروری است. علاوه بر این، پتاسیم موجود در انجیر با کاهش ناگهانی کلسیمِ ناشی از برنامه‌ی غذایی حاوی نمک بالا مقابله می‌کند، و به این ترتیب از نازک شدن سریع استخوا‌ن‌ها جلوگیری می‌کند.

مواد غذایی سرشار از کلسیم

  • عدس یکی از منابع خوب آهن محسوب می‌ شود اما خواص این ماده‌ غذایی به این جا ختم نمی ‌شود. عدس حاوی میزان قابل‌توجهی کلسیم نیز بوده و 100 گرم عدس حدود 52 میلی ‌گرم کلسیم دارد. با مصرف عدس پروتئین و فیبر کافی نیز نصیبتان خواهد شد.

حتماً شماهم با خواص کلسیم و نیاز استخوان‌هایمان به آن آشنا هستید؟ شکی نیست که محصولات لبنی غنی از  کلسیم هستند و هر شخصی می‌تواند با گنجاندن مقدار مناسبی از آنها کلسیم مورد نیاز بدن خود را فراهم کند اما گاهی اوقات ممکن است از خوردن فرآورده‌های لبنی منع شده باشیم در این صورت چگونه به کلسیم مورد نیاز بدن‌مان برسیم؟ در این مقاله غنی‌ترین منابع گیاهی کلسیم را به شما معرفی می‌کنیم:

در اینجا محصولات گیاهی که بیشترین میزان این ماده معدنی ضروری برای بدن را دارند، معرفی شده اند:

برگ چغندر:

این سبزی تیره رنگ غن یاز کلسیم، ویتامین ث و آنتی اکسیدان است. کلسیم نقش مهمی در کاهش دردهای قبل از قاعدگی دارد. این گیاه غنی از آنتی اکسیدان در صورتی که مرتب مصرف شود، خطر ابتلا به بیماری ‌های زیادی را کاهش می ‌دهد. میزان کلسیم برگ چغندر در هر یک دوم فنجان به صورت پخته شده، 79 میلی گرم است.

بادام:

این میان وعده مناسب در هر 1 اونس، 82 میلی گرم کلسیم دارد و علاوه بر کلسیم، غنی از پروتئین، روغن های سالم و ویتامین های گروه ب است. روغن بوداده بادام حاوی بیشتری میزان کلسیم است.

لوبیا چیتی:

در هر یک دوم فنجان، 86 میلی گرم کلسیم دارد و منبع خوبی از پروتئین، فولات، فیبر است.

کلم:

در هر یک دوم فنجان 90 میلی گرم کلسیم دارد و علاوه بر آن سرشار از آنتی اکسیدان ها و ویتامین ها است.

اسفناج:

اسفناج حاوی کلسیم قابل ‌توجهی است که البته میزان آن بسته به نوع پخت متفاوت است. آب ‌پز کردن باعث می ‌شود که میزان کلسیم اسفناج کاهش پیدا کند. در حالت کلی هر 100 گرم اسفناج حاوی 140 میلی‌ گرم کلسیم است.

لوبیا سفید:

لوبیای سفید سرشار از کلسیم، فیبر و پروتئین است و هر یک دوم فنجان از آن 96 میلی گرم کلسیم دارد. باید بدانید که در همین میزان لوبیا سبز 1777 میلی‌گرم کلسیم وجود دارد.دانه کنجد:

در هر 1 اونس، حاوی 273 میلی گرم کلسیم است و مواد دیگری مانند مس و منگنز نیز همراه آنند. دانه کنجد یک گیاه روغنی سرشار از آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی است.

سویا:

سویا سرشار از کلسیم است که می ‌توان آن را با شیر گاو مقایسه کرد. این ماده‌ غذایی حاوی ایزوفلاونی به نام «دیادیزن» است که اجازه نمی ‌دهد کلسیم استخوان‌ ها از بین برود. این ماده همچنین جلوی دفع کلسیم از طریق ادرار را می ‌گیرد. توجه داشته باشید که توفو یا همان پنیر تهیه شده از شیر سویا نیز حاوی میزان زیادی کلسیم است.

نخود:

نخود سرشار از کلسیم است به طوری که هر 100 گرم حاوی 134 میلی ‌گرم از این ماده‌ معدنی است.

عدس:

عدس یکی از منابع خوب آهن محسوب می‌ شود اما خواص این ماده‌ غذایی به این جا ختم نمی ‌شود. عدس حاوی میزان قابل‌توجهی کلسیم نیز بوده و 100 گرم عدس حدود 52 میلی ‌گرم کلسیم دارد. با مصرف عدس پروتئین و فیبر کافی نیز نصیبتان خواهد شد.

پیاز:

یکی از منابع انواع مواد معدنی مانند کلسیم است. 100 گرم پیاز 20 میلی ‌گرم کلسیم دارد. این ماده‌ غذایی پرطرفدار دیورتیک (ادرارآور) است، باعث افزایش اشتها شده و عملکرد معده را تنظیم می‌ کند.

احتیاط در خوردن این 5 دسر خوشمزه

 

  • برای مادر خانواده یک عدد میوه نظیر یک عدد پرتقال؛ برای پدر خانواده، یک کاسه کرم کارامل؛ برای دختر خانواده یک برش کیک با یک لیوان شیر و برای کودک 4 ساله یک کاسه بستنی وانیلی. البته خوردن تفننی ژله هم مانعی ندارد

دسر به وعده ای گفته می شود که درست 20 تا 30 دقیقه بعد از اتمام وعده غذایی اصلی سرو می شود؛ آن هم به منظور هضم بهتر غذا. برخی برای این وعده، خوراکی های شیرین را انتخاب می کنند و برخی خوردن یک عدد میوه تازه را ترجیح می دهند. به این ترتیب داشتن عادت به خوردن هریک از گزینه های یادشده، می تواند نتایجی را به دنبال داشته باشد که ما در ادامه به همین موارد پرداخته و عاقبت خوردن 5 دسر رایج را برایتان برشمرده ایم.

میوه تازه

انواع میوه های فصل به خصوص آن هایی که منبع بتاکاروتن و ویتامین C هستند، می توانند دسری مناسب بعد از مصرف غذای اصلی باشند. نکته اینجاست که در صورت ابتلا به بیماری های گوارش فرد می تواند کمپوت این میوه ها را مورد استفاده قرار دهد. به این ترتیب نیاز به هضم کمتری پس از خوردن این گروه از مواد غذایی خواهد بود.

42057_738

بنابراین اگر اضافه وزن دارید و در حال کم کردن آن هستید، بهتر است به عنوان دسر یک عدد سیب یا پرتقال میل کنید. به این ترتیب به جای کالری، فیبر بیشتری را دریافت کرده اید که نه تنها سیرکننده است. بلکه باعث افزایش وزن هم نمی شود.

ژله

خیلی ها تصور می کنند که خوردن ژله از پوکی استخوان جلوگیری می کند درحالی که سخت در اشتباه هستند زیرا این دسر بیش از کلسیم دارای شکر است بنابراین می تواند باعث چاقی شود که خود زمینه ساز پوکی استخوان است بنابراین مصرف ژله برای تنوع اشکالی ندارد (آن هم به صورت کم شکر و مخلوط شده با تکه های انواع میوه تازه) اما برای تامین کلسیم موردنیاز می توانید غذایی مانند فرنی را انتخاب کنید که از شیر تهیه شده است.

42056_892

کیک

آن هایی که به خوردن چای بعد از غذا عادت دارند، می توانند خوردن آن را برای یک ساعت به تعویق بیندازند و آن را با یک برش کیک خانگی میل کنند. بهتر است این کیک تازه باشد و با حداقل شکر تهیه شود. البته نوع شکلاتی آن می تواند تکمیل کننده انرژی موردنیاز بچه های لاغر باشد.

42053_606

کرم کارامل

این دسر از تخم مرغ تشکیل شده است و شکر دارد بنابراین کالری قابل ملاحظه ای با خوردن آن دریافت خواهید کرد. بنابراین اگر اضافه وزن دارید یا به بیماری دیابت مبتلا هستید، بهتر است خوردن این دسر را بسیار محدود کنید. نکته دیگر اینکه تخم مرغ موجود در کرم کارامل، برای بیماران کلیوی و کسانی که اسیداوریک بالایی دارند، توصیه نمی شود پس این عزیزان هنگام سرو این دسر باید مراقب باشند.

42055_845

بستنی

در میان انواع بستنی، نوع وانیلی را پیشنهاد می کنیم زیرا با خوردن آن احتمال دریافت رنگ یا هر افزودنی دیگر کمتر خواهد بود. البته کسانی که لاغر هستند، کمتر شیر و لبنیات مصرف می کنند و از همه مهم تر بچه های بدغذا می توانند بعد از مصرف غذای اصلی شان یک کاسه کوچک بستنی میل کنند.

42054_582

پیشنهاد

برای خانواده 4 نفره ای که از یک خام با اضافه وزن و یک آقای ورزشکار و یک دخترخانم در سنین بلوغ و یک کودک 4-3 ساله در سنین رشد تشکیل شده، بهترین پیشنهاد دسر این است: برای مادر خانواده یک عدد میوه نظیر یک عدد پرتقال؛ برای پدر خانواده، یک کاسه کرم کارامل؛ برای دختر خانواده یک برش کیک با یک لیوان شیر و برای کودک 4 ساله یک کاسه بستنی وانیلی. البته خوردن تفننی ژله هم مانعی ندارد.