نکاتی جالب درباره کم کننده های اشتها

بسیاری از افراد برای کم کردن اشتهای خود دست به کارهای ناسالمی نیز می زنند.این ادعاها را شنیده اید. این قرص را بگیر و پوف… با ولع شدید به غذا خداحافظی کنید. معادله‌ی ساده ایست. اگر گرسنه نباشید، غذا نخواهید خورد. خداحافظ وزن اضافه. سوال این است که، به چه قیمتی؟

رفتن به دنبال راههای چاره سریع، مثل قرص ها و مکمل ها، برای لاغر کردن سریع اندامتان،  وسوسه انگیز است. مصرف کم کننده اشتها می تواند کمک کند تا آن حس آزاردهنده ای که در وهله ی اول وادارتان می کند که بخواهید غذا بخورید، کنار بگذارید: گرسنگی. آنقدر خوب است که باور کردنی نیست، درست است؟بستگی دارد.دو نوع کم کننده اشتها وجود دارد: با نسخه و بدون نسخه.

کم کننده اشتها با نسخه

کاهنده های اشتهای با نسخه، تحت آزمایش های دقیقی توسط سازمان غذا و دارو (FDA) قرار می گیرند. عوارض جانبی و هرگونه عوارض بالقوه ی بلند مدت آنها مشخص شده است. علاوه بر این، آنها به طور معمول فقط برای افرادی که از نظر بالینی چاق هستند، یعنی افرادی که شاخص توده بدنی (BMI) 30 یا بالاتر دارند، تجویز می شوند.

کم کننده اشتها بدون نسخه

از طرف دیگر، هر کسی می تواند سرکوب کننده اشتهای بدون نسخه بخرد. صدها نوع از آنها در بازار وجود دارد. این کاهنده ها به صورت آنلاین و در داروخانه ها، فروشگاه های غذای بهداشتی، و سوپرمارکت ها فروخته می‌شوند. بیشتر ادعا می شود که سریع، بی خطر، و مؤثر هستند.

اگرچه ممکن است نشان “طبیعی” یا “گیاهی” داشته باشند، اما راهی برای دانستن اینکه واقعاً حاوی چه چیزهایی هستند، وجود ندارد. بر خلاف مواد دارای تأییدیه ی FDA، مطالعات بالینی نسبتاً کمی وجود دارد که تأثیرات مکمل ها را بررسی می نماید.اما وقتی صحبت از مکمل ها و قرص های بدون نسخه می شود، مهم ترین چیزی که باید به خاطر داشت، این است که اینها تحت آزمایش هایی که FDA برای داروهای دارای نسخه انجام می دهد، قرار نگرفته اند.

فقط به این دلیل که بدون نسخه در دسترس هستند بدین معنا نیست که عوارض جانبی بالقوه ی خطرناکی ندارند. در واقع ممکن است کمک کنند تا به سرعت وزن کم کنید، اما احتمالاً، مصرف آنها برای دوره های طولانی می تواند پیامدهای شدید و دائمی مدت داشته باشد.

پرتقال تلخ شاید از بدترین کاهنده های اشتهای حال حاضر در بازار باشد.در سال ۲۰۰۴، FDA افدرا، یک جزء طبیعی در قرص های کاهش وزن، را ممنوع کرد. از آن زمان، پرتقال تلخ به عنوان جزء فعال در بسیاری از سرکوب کننده های اشتهای “بدون افدرا” جایگزین شد.

معمولاً در قرص های رژیمی که حاوی کافئین نیز هستند یافت می شود، ترکیبی که مطالعات نشان داده است می تواند ضربان قلب را افزایش داده و موجب فشار خون بالا در بزرگسالان غیر سالم گردد. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد خوردن پرتقال تلخ با کافئین می تواند ریسک غش کردن، حمله ی قلبی، و سکته را افزایش دهد.سایر شواهد نشان داده اند که پرتقال تلخ می تواند سردردها، از جمله سردردهای میگرنی را تحریک کند.

روی هم رفته، شواهد کافی وجود دارد که نشان دهد پرتقال تلخ به اندازه ی افدرا خطرناک است. و با این حال، همچنان جزء فعال صدها نوع سرکوب کننده اشتها، باقی می ماند.آیا این بدین معناست که تمام سرکوب کننده های اشتها، مضرند؟ نه لزوماً. حرف آخر این است که همیشه باید پیش از مصرف یک مکمل، حتی اگر دارای نشان طبیعی باشد، با یک پزشک یا داروساز مشورت نمایید.