خواص و فواید آناناس را بشناسیم

  • با مصرف این میوه، احتمال گرفتگی عروق خونی پایین می‌آید و جریان پیدا کردن بهتر خون در رگ‌ها، احتمال بیمار شدن قلبتان را هم کاهش می‌دهد. محققان می‌گویند کسانی که به‌طور مداوم آناناس مصرف می‌کنند، بعید است دچار مشکلاتی چون لخته شدن خون در رگ‌ها شوند.

این روزها بازارهای میوه و تره‌بار از آناناس پر شده. میوه خوش‌طعمی که شاید تا چند سال قبل لوکس تلقی می‌شد و متاع ارزشمندی برای بیماران به نظر می‌رسید، اما حالا از موز هم ارزان‌تر شده و بهای مناسبش می‌تواند دلیل خوبی برای مصرف بیشترش باشد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از هفته نامه آتیه نو، اگر تا امروز میانه‌ای با این میوه نداشته‌اید، در این چند خط همراه ما باشید. مطمئنا با خواندن خواص این میوه، انگیزه‌تان برای خریدن این میوه بیشتر می‌شود.
از سرماخوردگی تا سرطان
آناناس دارویی مناسب برای تقویت سیستم ایمنی بدن است. به همین دلیل است که سال‌هاست با آناناس به عیادت بیماران می‌رویم. به عقیده محققان اگر این میوه را بیشتر مصرف کنید، کمتر سرما می‌خورید و حتی می‌توانید در برابر بیماری‌های مهلکی مثل سرطان تاب بیاورید و از رشد و تکثیر سلول‌های سرطانی جلوگیری کنید.
دارویی برای آرتریتی‌ها
آناناس سرشار از ترکیب‌های ضدالتهاب است. به همین دلیل بیماران آرتریتی با مصرف مداومش حال بهتری پیدا می‌کنند.
قلب سالم با آناناس
با مصرف این میوه، احتمال گرفتگی عروق خونی پایین می‌آید و جریان پیدا کردن بهتر خون در رگ‌ها، احتمال بیمار شدن قلبتان را هم کاهش می‌دهد. محققان می‌گویند کسانی که به‌طور مداوم آناناس مصرف می‌کنند، بعید است دچار مشکلاتی چون لخته شدن خون در رگ‌ها شوند.
خداحافظی با مشکلات گوارشی
کسانی که در هضم غذا مشکل دارند، باید بیشتر این میوه را مصرف کنند. خوردن آناناس باعث ترشح آنزیم‌های گوارشی می‌شود که برای هضم غذا لازم هستند.

درمان گلودرد با روش های خانگی

در این بخش روش های خانگی جالبی را به شما پیشنهاد میدهیم تا بتوانید به کمک آن به جنگ گلو درد بروید.در قسمت اول این مطلب شما را با تعدادی از درمان های خانگی در زمینه بهبود گلودرد آشنا کردیم در این مقاله نیز سعی داریم تا موارد دیگری از درمان های خانگی و طبیعی را برای تسکین گلودرد و سرفه بیان نماییم. با ما همراه باشید.

توصیه های کلی برای بهبود گلودرد

1. سعی کنید زمان مصرف مایعات و سوپ، دمای آن خیلی داغ یا خیلی سرد نباشد. زیرا غذای خیلی داغ یا خنک، به مخاط گلو آسیب می زند و درد را تشدید می کند. غذای گرم مناسب ترین گزینه است.

2. دستگاه بخور را در خانه روشن کنید. یا یک ظرف بزرگ آب روی گاز بگذارید تا آب آن بخار شود. چند قطره روغن اکالیپتوس در آن بریزید و بخار آن را استشمام نمایید.

3. تا حد امکان استراحت کنید و مایعات بنوشید. دمنوش های گیاهی، آب پرتقال، آب و نوشیدنی های غیر کافئین دار بهترین گزینه ها هستند.

جوشانده مخلوط شیرین بیان و سایر گیاهان

آب گرم و فلفل هندی (قرمز) حالتان را بهتر می کند. این هم یکی دیگر از راه های طبیعی است. ولی احتمالاً از این هم زیاد خوشتان نیاید. فلفل قرمز و سایر فلفل های تند دارای ماده شیمیایی به نام کاپسایسین هستند که مانند آسپرین، موقتاً درد را کاهش می دهند

با مصرف جوشانده شیرین بیان، گلودرد شما تسکین می یابد. مواد ضدویروسی و ضدالتهابی موجود در ریشه شیرین بیان تورم و التهاب موجود در گلو را التیام می بخشند و غشای گلو را تسکین می دهند. دستوری که در زیر می آید متشکل از مواد موثر و مفید برای گلودرد است و طعم خوبی هم دارد.

مواد لازم:

ریشه شیرین بیان خشک شده و خرد شده: یک فنجان

چوب دارچین تکه شده: نصف فنجان

میخک کامل: 2 قاشق غذاخوری

گل های بابونه: نصف فنجان

دستورالعمل

گیاهان ذکر شده را در یک ظرف به خوبی با هم مخلوط کنید. این مخلوط را در یک ظرف شیشه ای به دور از گرما و نور نگهداری نمایید. 3 قاشق غذاخوری از این مخلوط را در دو و نیم فنجان آب بریزید. بگذارید سر گاز تا به جوش آید سپس حرارت را کم کنید تا 10 دقیقه بجوشد. مواد را از صافی عبور دهید، سپس بنوشید.

مکیدن یک عدد سیر

مکیدن یک عدد سیر، به نظر چندش آور و منزجر کننده می آید و ممکن است دوست نداشته باشید این کار را انجام دهید. اما باید بدانید که سیر یک درمان طبیعی برای از بین بردن گلویی دردناک و متورم است. آلیسین ماده ای در سیر است که باکتری ها را می کشد و با باکتری های ایجاد کننده درد و تورم مبارزه می کند.

موارد لازم:

یک عدد سیر که از وسط به دو نیم شده

دستورالعمل:

نیمه سیر را بین دو لب بگذارید و با کمک دهان و دندان ها به آن فشار وارد آورید تا عصاره آن خارج شود. سعی کنید به آن زبان نزنید تا مستقیماً وارد گلو شود. یک بار در روز این عمل را انجام دهید.

دمنوش گل ختمی

مریم گلی خاصیت قابض دارد و باعث انقباض بافت ها می شود. در نتیجه به بافت گلو کمک می کند تا در زمان بلع غذا به راحتی منقبض شود و درد نگیرد گل ختمی به عنوان یک گیاه دارویی، از سال هایی بسیار دور در اروپا و شمال آمریکا به عنوان یک موسیلاژ استفاده می شده است. ریشه گل ختمی غشای موکوسی موجود در گلو را تسکین می دهد.

مواد لازم:

ریشه گل ختمی خشک شده: یک قاشق غذاخوری

آب جوش: یک فنجان

دستورالعمل:

ریشه گل ختمی را در یک لیوان درپوش دار بریزید، آب جوش را به آن اضافه کنید. درپوش آن را قرار دهید و بگذارید برای مدت 30-60 دقیقه به همین حالت بماند. بعد آن را از صافی رد کنید و سپس بنوشید.نکته: افراد مبتلا به دیابت در رابطه با مصرف ریشه گل ختمی حتماً با پزشک خود مشورت نمایند. زیرا ممکن است باعث افت قند خون در آنان گردد.

جوشانده فلفل هندی

آب گرم و فلفل هندی (قرمز) حالتان را بهتر می کند. این هم یکی دیگر از راه های طبیعی است. ولی احتمالاً از این هم زیاد خوشتان نیاید. فلفل قرمز و سایر فلفل های تند دارای ماده شیمیایی به نام کاپسایسین هستند که مانند آسپرین، موقتاً درد را کاهش می دهند. در حقیقت این مواد با سرکوب کردن ماده P که پیام درد را به مغز می فرستد، باعث کاهش احساس درد می شوند. در نتیجه گلودرد تا حدودی بهتر می شود.

مواد لازم:

پودر فلفل هندی: نصف قاشق چای خوری

آب جوش: یک فنجان

عسل: یک قاشق چای خوری

دستورالعمل:

فلفل هندی را به یک فنجان آب در حال جوش بیفزایید، عسل را به آن اضافه کنید. و سپس شعله گاز را خاموش نمایید. بگذارید کمی خنک شود، سپس بنوشید. اگر به ادویه ها حساسیت دارید، مقدار فلفل را به یک هشتم قاشق چای خوری کاهش دهید.

جوشانده زنجبیل

مکیدن یک عدد سیر، به نظر چندش آور و منزجر کننده می آید و ممکن است دوست نداشته باشید این کار را انجام دهید. اما باید بدانید که سیر یک درمان طبیعی برای از بین بردن گلویی دردناک و متورم است زنجبیل طعم تند و تیزی دارد. اما دارای ترکیباتی است که درد را از بین می برد. زنجبیل باعث شل شدن ماهیچه ها، خروج موکوس از سیستم تنفسی، افزایش جریان خون و اکسیژن رسانی به سلول ها، خروج مواد سمی و درنتیجه تسریع فرآیند شفابخشی می شود. همچنین ضدالتهاب است و با باکتری ها مبارزه می کند. بوی آن نیز باعث باز شدن سینوس ها می شود.

مواد لازم:

ریشه زنجبیل: 2 اینچ، معادل دو بند انگشت یعنی حدود 5 سانتی متر

آب:2 -3 فنجان

عسل: بر حسب نیاز

دستورالعمل:

ریشه های زنجبیل را بشویید. سپس پوست آن را با چاقوی تیزی ببرید. سپس آن را خرد کرده و با گوشت کوب له کنید، یا آن را رنده نمایید. بگذارید آب به جوش آید. سپس زنجبیل له شده را به آن بیفزایید و بگذارید برای مدت 3-5 دقیقه بجوشد. آن را صاف کنید و در حالی که گرم است به همراه کمی عسل میل نمایید.

غرغره کردن مریم گلی

مریم گلی در طول سال های متمادی، بسیار قبل تر از آنکه به صحنه آشپزی وارد شود؛ به عنوان یک گیاه دارویی شناخته می شد. مریم گلی خاصیت قابض دارد و باعث انقباض بافت ها می شود. در نتیجه به بافت گلو کمک می کند تا در زمان بلع غذا به راحتی منقبض شود و درد نگیرد. اسیدهای فنولیک موجود در مریم گلی با باکتری های موجود در دستگاه تنفسی که علائم گلودرد را ظاهر می کنند، مبارزه و آن ها را از بین می برد. بهترین حالت برای استفاده از مریم گلی در زمینه درمان گلودرد، غرغره کردن آن است.

مواد لازم:

برگ های مریم گلی به صورت تازه یا خشک شده: 2 قاشق چای خوری

آب جوش: یک فنجان

نمک: 7 گرم

دستورالعمل:

آب را بجوشانید. آن را در یک ظرف درپوش دار بریزید مریم گلی را به آن اضافه کنید. درپوش آن را قرار دهید و بگذارید برای مدت 20 دقیقه باقی بماند. آن را صاف کنید. سپس به میزان لازم در طی روز غرغره نمایید.

علائم سینوزیت / چطور بفهمم سینوزیت دارم

  • * خطر بروز عفونتهای تنفسی فوقانی را کاهش دهید.تماس خود را با افرادی که دچار سرماخوردگی هستند کاهش دهید.دستهای خود را متناوبا با آب و صابون بشویید، این کار به خصوص قبل از خوردن اهمیت زیادی دارد.

می دانید بیماری سینوزیت در اثر چه عواملی ایجاد می شود؟ اصلا این بیماری، به کدام بخش از بدن، مرتبط است؟ چرا افرادی که به این بیماری دچار هستند، در فصل سرما، احساس درد بیشتری می کنند؟ علائم این بیماری چیست؟ با هم به بررسی این بیماری می پردازیم.

 سینوزیت چیست؟
به حفره هایی که در اطراف بینی و در سایر قسمتهای صورت در استخوانها وجود دارند و در آنها هوا وجود دارد،سینوس گفته می شود.در سینوزیت حاد سینوسها ملتهب و متورم می شوند.التهاب و تورم سینوسها در تخلیه ی ترشحات اختلال ایجاد می کند و موجب افزایش ترشح مایع مخاطی می شود.این بیماری شایع است و تنفس عادی فرد، ا ز طریق بینی را با مشکل مواجه می کند.اگر دچا ر سینوزیت شوید ممکن است نواحی اطراف بینی و چشمها متورم شوند و احساس کنید صورت شما کمی متورم شده است. ممکن است در صورت خود درد ضربان داری حس کنید و یا دچار سردرد شوید.بیشتر اوقات سینوزیت حاد به دنبال سرماخوردگی رخ میدهد.
سایر عللی که موجب ایجاد سینوزیت می شوند شامل :
ویروسها که بیشتر سینوزیتها را ایجاد می کنند،باکتریها،آلرژی و حساسیتها ، پولیپ و تومورهای بینی ، انحراف بینی ، عفونتهای قارچی و در مواردی عفونتهای دندانی هستند.درمان سینوزیت حاد به عامل ایجاد کننده بستگی دارد.التهاب سینوسها اگر ادامه پیدا کند ممکن است به عفونتهای شدید و عوارض جدی تری منجر شود.در مواردی که سینوزیت بیشتر از ۸ هفته طول بکشد یا مکررا عود کند به آن سینوزیت مزمن گفته می شود.
علایم سینوزیت کدامند؟
علایم سینوزیت حاد شامل این موارد است:
* ترشحات غلیظ زرد یا سبز رنگ از بینی یا پشت حلق.
* احتقان یا انسداد بینی که موجب مشکل در تنفس از طریق بینی می شود.
* درد ،حساسیت به لمس،تورم یا احساس فشار در اطراف چشمها،گونه ها،بینی یا پیشانی.
* درد در فک فوقانی و دندانها.
* کاهش حس بویایی و چشایی.
* سرفه که ممکن است شبها بدتر شود .
برخی علایم دیگر ممکن است شامل این موارد باشند:
درد گوش، گلو درد، بوی بد دهان، خستگی، تحریک پذیری، تب، تهوع.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
اگر شما علایم سینوزیت خفیف را دارید،می توانید ابتدا اقدامات اولیه و درمانهای اولیه خانگی را شروع کنید و در صورتی که هر یک از موارد زیر برایتان رخ داد به پزشک خود مراجعه کنید:
* در صورتی که علایم شما طی چند روز بهبود نیابد و یا بدتر شود.
* اگر تب بالای ۱/۳۸ سانتیگراد داشته باشید.
* در صورتی که سابقه ی سینوزیت مکرر یا سابقه ی سینوزیت مزمن دارید.
اگر دچار علائم زیر شدید فورا به پزشک مراجعه کنید چون ممکن است این علائم نشان دهنده ی عفونتی جدی باشند:
* درد شدید یا تورم اطراف چشمها، تورم در پیشانی، سردرد شدید، احساس گیجی، دوبینی یا هرگونه تغییر در دید طبیعی، خشکی یا سفتی گردن، تنگی نفس.
عوامل خطر برای ابتلا به سینوزیت کدامند؟
اگر دچار یکی از شرایط زیر هستید خطر ابتلا به سینوزیت در شما افزایش می یابد:
* تب یونجه یا اختلال حساسیتی دیگری که سینوسها را تحت تاثیر قرار دهد.
* اختلالات ساختاری در بینی مانند انحراف تیغه ی بینی، پولیپ یا تومورها.
* برخی بیماریها مانند سیستیک فیبروزیس ، ریفلاکس اسید معده به مری و اختلالات سیستم ایمنی مانند نقص در ایمنوگلبولینها و پادتنها.
* مواجهه ی مکرر با هوای آلوده مانند سیگار کشیدن.
عوارض سینوزیت حاد کدامند؟
حمله ی آسم : سینوزیت می تواند به عنوان آغازگر حمله ی آسم عمل کند.
سینوزیت مزمن: سینوزیت حاد می تواند به سینوزیت مزمن تبدیل شود.اگر علائم سینوزیت بیش از ۸ هفته به طول بیانجامد سینوزیت مزمن روی داده است.
مننژیت: ممکن است عفونت به مغز نیز گسترش یابد و موجب بروز مننژیت شود.
مشکلات بینایی: اگر عفونت به حفره ی چشم گسترش پیدا کند ممکن است به کاهش بینایی و حتی در مواردی به نابینایی منجر شود.این حالت یک اورژانس پزشکی است و برای پیشگیری از آسیب دائمی چشم نیاز به درمان فوری دارد.
آسیب عروقی :عفونت می تواند به سیاهرگهایی که اطراف سینوسها قرار دارند انتشار پیدا کند و موجب ایجاد تداخل در جریان خون مغز شود و فرد را در معرض خطر سکته ی مغزی قرار دهد.
عفونت گوش : عفونت حاد سینوسها می تواند همراه با عفونت گوش ایجاد شود.
پیشگیری:
با انجام این اقدامات می توانید از خطر بروز سینوزیت بکاهید:
* خطر بروز عفونتهای تنفسی فوقانی را کاهش دهید.تماس خود را با افرادی که دچار سرماخوردگی هستند کاهش دهید.دستهای خود را متناوبا با آب و صابون بشویید، این کار به خصوص قبل از خوردن اهمیت زیادی دارد.
* حساسیت و آلرژی خود را کنترل کنید.اگر دچا ر حساسیت هستید به پزشک مراجعه کنید تا علائم شما کنترل شود.
* از سیگار کشیدن و قرار گرفتن در هوای آلوده جتناب کنید.همه ی دخانیات می توانند موجب تحریک و التهاب راههای هوایی فوقانی،بینی و ریه ها شوند.
* از مرطوب کننده های هوا و بخور مرطوب استفاده کنید.اگر هوایی که تنفس می کنید خشک باشد برای پیشگیری از التهاب سینوسها هوا را مرطوب کنید.دستگاههای مرطوب کننده را مرتبا تمیز کنید و از عاری بودن آنها از گرد و غبار اطمینان حاصل کنید.
درمانهای اولیه ی خانگی :
این اقدامات می توانند به تسکین علائم سینوزیت کمک کنند:
* به اندازه ی کافی استراحت کنید. این عمل موجب می شود بدن شما بهتر با عفونت مبارزه کند و زودتر بهبود یابید.
* مایعات فراوان بنوشید. این کار ترشحات مخاطی را رقیق تر می کند و تخلیه آنها را آسانتر می کند. از مصرف نوشیدنیهای حاوی کافئین و الکل خودداری کنید چون تورم مخاط بینی و سینوسها را تشدید می کنند.
* بینی خود را بخور بدهید.با یک حوله ی بزرگ سر خود را بپوشانید و بخاری که از آب داغ بلند میشود را تنفس کنید.البته باید مراقب دمای بخار آب باشید تا سوزاننده نباشد.می توانید از دوش آب گرم استفاده کنید و در هوای گرم و مرطوب آن تنفس کنید.این کار به کاهش تورم و درد و تخلیه ی ترشحات مخاطی کمک می کند.
* از کمپرس آب گرم بر روی صورت استفاده کنید.از حوله های گرم برای کمپرس صورت گونه ها و اطراف چشمها استفاده کنید. این عمل درد را کاهش می دهد.
* بینی خود را شستشو دهید.با آب جوشیده ی سرد شده همراه کمی نمک و یا با سرم شستشو، بینی خود را شستشو دهید.برای این کار می توانید از سرنگ نیز استفاده کنید. شستشوی بینی به بهبودی شما کمک می کند.
* هنگام خواب سر خود را بالاتر قرار دهید.این عمل به تخلیه ی سینوسها کمک می کند و گرفتگی و احتقان بینی را کاهش می دهد.
درمان :
در بیشتر موارد سینوزیت به درمان دارویی نیاز ندارد چون اغلب به وسیله ی ویروسهای سرماخوردگی ایجاد می شود.درمانهایی که پیشتر از این به آنها اشاره شد برای درمان این موارد مناسب است و سرعت بهبودی را افزایش می دهد.
در موارد دیگر ممکن است پزشک شما از درمان های زیر استفاده کند.بسته به علائم شما شستشو دهنده های بینی،داروهای ضد احتقان و گرفتگی بینی،اسپری های ضد التهاب استروئیدی و مسکنها ممکن است تجویز شوند.
آنتی بیوتیکها معمولا در عفونتهای باکتریال شدید،عود کننده،یا مقاوم تجویز می شوند.در صورتی که پزشک برای شما آنتی بیوتیک تجویز کرد اتمام دوره ی درمان و مصرف کامل داروها اهمیت زیادی پیدا می کند و این به این معنی است که شما باید به مدت ۱۰ تا ۱۴ روز داروها را مصرف کنید.حتی اگر علائم شما بهتر شد نباید درمان را متوقف کنید.اگر درمان را زودتر قطع کنید ممکن است بیماری شما عود کند.

سرماخوردگی روحی را بهتر بشناسیم

 

  • هرچند تجربه افراد از افسردگی و نشانه‌های آن متفاوت است‌ اما در بیشتر موارد خود فرد به وضوح احساس می‌کند‌ یک چیزی در زندگی‌اش نرمال نیست؛ یعنی در مایسه بازندگی‌اش تغییری ناخوشایندی داشته است که او را آزار می‌دهد. اما به طور کل نشانه‌های افسردگی شامل این موارد است:

تا حالا درباره «سرماخوردگی روحی» چیزی شنیده‌اید؟ اصطلاح جالبی که برخی روان‌پزشک‌ها درباره جدی‌بودن موضوع بیماری افسردگی به‌کار برده‌اند؛ بیماری که پیر و جوان نمی‌شناسد و این روزها جوان‌تر هم شده و به سن نوجوانی و کودکی هم رسیده است.

 

 

درحقیقت، نوعی بیماری روانی ا‌ست که باعث احساس غم و ناراحتی مداوم و از دست‌دادن علاقه در فرد می‌شود. بیشتر ما در طول زندگی این احساسات را تجربه کرده‌ایم که واکنش طبیعی بدن به مشکلات زندگی و از دست‌دادن چیزها و کسانی است که به آن‌ها علاقه داریم، اما زمانی که این احساس بیشتر از چند روز یا چند هفته طول بکشد، ما دچار بیماری افسردگی شده‌ و باید به فکر چاره‌ای باشیم.

برخلاف تصور افراد، افسردگی فقط یک ضعف و ناتوانی نیست و نمی‌توان آن را به سادگی نادیده گرفت؛ بلکه یک بیماری مزمن مانند دیابت و فشارخون است که باید برای درمان آن هرچه زودتر اقدام کرد. جالب است بدانید در برخی مواقع فرد به درجه‌ای از ضعف و بیماری می‌رسد که حتی در انجام وظایف روزانه‌اش هم ناتوان می‌شود و احساس می‌کند، دنیا ارزش زندگی کردن ندارد. براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، شمار افراد مبتلا به افسردگی بین سال‌های ۲۰۰۵ و ۲۰۱۵ تا بیش از ۱۸‌درصد افزایش یافته و به بیش از ۳۰۰میلیون نفر رسیده و این درحالی است که به‌طور میانگین تنها سه درصد بودجه سلامت دولت‌ها به سلامت روان اختصاص داده می‌شود.

درست است که گفتیم‌ افسردگی یک بیماری مزمن است‌ اما خوشبختانه بعد از مصرف دارو، جلسات مشاوره یا سایر اشکال درمان، بهبود می‌یابد. بنابراین لازم است که درباره این بیماری چیزهایی را بدانیم تا با شناختی که از این علائم و نشانه‌ها پیدا می‌کنیم، بتوانیم زودتر به فکر چاره‌ باشیم.

……………………………………

 

افسردگی با چه علائمی خودش را نشان می‌دهد؟

هرچند تجربه افراد از افسردگی و نشانه‌های آن متفاوت است‌ اما در بیشتر موارد خود فرد به وضوح احساس می‌کند‌ یک چیزی در زندگی‌اش نرمال نیست؛ یعنی در مایسه بازندگی‌اش تغییری ناخوشایندی داشته است که او را آزار می‌دهد. اما به طور کل نشانه‌های افسردگی شامل این موارد است:

  • احساس ناراحتی، پوچی یا ناخشنودی
  • طغیان عصبی، تحریک‌پذیری یا ناامیدی، حتی بر سر مسائل کوچک
  • از دست دادن علاقه و لذت در فعالیت‌های روزمره
  • اختلالات خواب، اعم از بی‌خوابی یا بیش از حد خوابیدن
  • خستگی یا خالی از انرژی بودن حتی برای انجام وظایف کوچک
  • تغییرات در اشتها که معمولا با کاهش اشتها و کم کردن وزن همراه است
  • اضطراب، دلهره و بی‌قراری، فکر کردن، صحبت کردن یا حرکات آهسته بدن
  • احساس مفید نبودن یا گناهکار بودن، ثابت ماندن در شکست‌های گذشته یا سرزنش کردن خود برای چیزهایی که فرد مسئول آن نبوده است
  • اختلال در فکر کردن، تمرکز کردن یا تصمیم گرفتن و یادآوری چیزها
  • افکار مکرر درباره مرگ، فکر خودکشی یا اقدام به خودکشی

 

آیا افسردگی انواع و اقسام مختلفی هم دارد؟

  • افسردگی افزون‌بر شدت و درجه از انواع مختلفی هم برخوردار است. برای روشن‌کردن نوع افسردگی، پزشک ممکن است یک ویژگی را به نام تعیین‌کننده، به تشخیص نوع افسردگی اضافه کند، مانند:
  • افسردگی با اختلال اضطراب: بی‌قراری و نگرانی غیرطبیعی درباره وقایع محتمل یا خارج از کنترل.
  • افسردگی با ویژگی‌های مختلط: هم‌زمانی افسردگی با دیوانگی که شامل اعتماد به نفس افزایش یافته، حرف زدن بیش از حد و ایده‌ها و تفکرات رقابتی است.
  • افسردگی با ویژگی‌های مالیخولیایی: افسردگی شدید همراه با پاسخ ندادن به محرک‌های لذت‌بخش در کنار صبح زود بیدار شدن، حال بد در صبح، تغییرات قابل توجه در اشتها و احساس گناهکار بودن و تحریک‌پذیری یا کندی.
  • افسردگی با ویژگی‌های غیرمعمولی: خندیدن بیش از اندازه بی واسطه اتفاقات خنده‌دار، اشتها افزایش یافته، نیاز کم به خواب، حساسیت به رد شدن و احساس سنگینی در دست‌ها و پاها.
  • افسردگی با ویژگی‌های روانی: افسردگی همراه با هذیان یا توهم که ممکن است شامل تم‌های نداشتن کفایت شخصی یا تم‌های منفی شود.
  • افسردگی پس از زایمان: در طی حاملگی یا چند ماه یا هفته بعد از زایمان رخ می‌دهد.
  • افسردگی فصلی: مربوط به تغییر فصل و کمتر در معرض نور خورشید قرار گرفتن می‌شود.

 

چه علل و عواملی سبب بروز افسردگی می‌شود؟

  • هرچند هنوز دلایل افسردگی به دقت مشخص نشده است، اما مانند بسیاری از اختلالات روانی، طیف گسترده‌ای از فاکتورها مانند می‌تواند در بروز آن دخیل باشد، مانند:
  • اختلالات بیولوژیکی یا شیمیایی که در مغز افراد افسرده رخ می‌دهد.
  • تغییرات در تعادل هورمون‌های بدن که می‌تواند از دلایل شروع افسردگی باشد، مانند تغییرات هورمونی ناشی از مشکلات تیروئیدی یا یائسگی.
  • انتقال وراثتی که در افرادی که خویشاوندان خونی آن‌ها نیز تجربه افسردگی را داشته‌اند، بیشتر است.
  • وقایعی که باعث آسیب به روان می‌شوند مانند مرگ عزیزان، شکست عشقی، مشکلات مالی، استرس و تنش بالا یا صدمه‌هایی که فرد در کودکی یا نوجوانی می‌بیند.
  • برخی ویژگی‌های شخصیتی، مانند اعتماد به نفس پایین و بیش از حد وابسته بودن یا زیادی از خود انتقاد کردن و بدبین‌بودن.
  • مصرف دارو برای بیماری‌های جدی یا مزمن، مانند داروهای پرفشاری خون یا خواب‌آور.
  • یادتان باشد‌ افسردگی معمولا از جوانی شروع می‌شود؛ ۲۰ یا ۳۰‌سالگی، ولی بروز آن در هر سنی محتمل است اما چنانچه در سن بسیار پایین باشد، یک نشانه خطرآفرین است. درضمن آمارها نشان می‌دهد که میزان افسردگی در زنان بیشتر از مردان است که این تفاوت می‌تواند به این دلیل باشد که خانم‌ها نسبت به آقایان بیشتر به دنبال درمان می‌روند.

 

افسردگی به‌جز انزواطلبی عوارض دیگری هم دارد؟

بسیاری از افراد تصوری که از افسردگی دارند، یک بیماری آرام و خاموش است که درنهایت منجر به انزواطلبی و گوشه‌گیری می‌شود، درحالی‌که یک بیماری بسیار جدی است و می‌تواند عوارض سهمناکی بر فرد یا خانواده او بگذارد. به‌طور کل افسردگی درمان نشده می‌تواند سبب مشکلات روحی، رفتاری و سلامتی بسیاری شود که خیلی از ابعاد زندگی فرد را تحت‌الشعاع قرار دهد. از عوارض بارز افسردگی می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • افزایش وزن یا چاقی که می‌تواند منجر به بیماری‌های قلبی یا دیابت شود.
  • گرایش شدید به سوء مصرف الکل یا سایر مواد افیونی.
  • عصبانیت، اختلال هراس یا ترس اجتماعی دائمی.
  • بروز درگیری‌های خانوادگی، دوستانه یا کاری.
  • انزوای اجتماعی.
  • صدمه زدن به خود، مثل بریدن قسمتی از بدن یا داشتن افکار خودکشی و اقدام به آن.
  • مرگ زودرس ناشی از ابتلا به سایر بیماری‌ها.

 

آیا وقت آن رسیده که به پزشک مراجعه کنید؟

اگر احساس افسردگی می‌کنید، هرچه زودتر یک قرار ملاقات با یک متخصص بگذارید. افسردگی اگر درمان نشود بدتر خواهد ‌شد. اگر تمایلی به درمان ندارید، حتما با یکی از دوستان یا همسرتان، یک متخصص مراقبت از سلامت، یک فرد مذهبی یا کسی که به او اطمینان دارید صحبت کنید. اما اگر قصد ملاقات با یک متخصص را دارید که بهترین تصمیم هم می‌باشد، حتما قبل از روانه شدن به مطلب پزشک این آمادگی‌ها را در خودتان ایجاد کنید:

هر علائمی که دارید، حتی آن‌هایی که به نظرتان بی‌ارتباط با دلیل مراجعه‌تان به پزشک است.

همه داروها، ویتامین‌ها یا مکمل‌هایی که مصرف می‌کنید، به علاوه زمان و مقدارش.

سوال‌هایی که در ذهنتان است و می‌خواهید از پزشک بپرسید.

درصورت امکان، یکی از دوستان یا اعضای خانواده‌ را نیز برای یادآوری تمام موارد گفته شده در زمان معاینه به همراه خود ببرید.

 

تغییرات را در شیوه زندگی‌تان آغاز کنید

درست است‌ افسردگی بیماری نیست که خودتان به تنهایی بتوانید آن را درمان کنید ولی حتی در درمان حرفه‌ای نیز خودمراقبتی برای تسریع در روند بهبودی کمک‌کننده است.

دقیقا مطابق برنامه درمانی‌تان رفتار کنید: در جلسه‌های روان درمانی‌تان غیبت نکنید. درضمن حتی اگر حالتان مساعد است از داروهایتان غافل نشوید.

درباره افسردگی بیاموزید: آموزش دیدن درباره شرایط می‌تواند شما را قدرتمندتر کند و به شما انگیزه بدهد تا برنامه درمانی خود را دنبال کنید.

به علائم هشدار‌دهنده توجه کنید: دراین باره با پزشکتان همکاری کنید و بیاموزید که چه چیزهایی ممکن است آغازگر دوباره افسردگی‌تان باشد.

……………………………………

 

برای اینکه بدانید افسردگی دارید یا نه، درپاسخ به این سوال‌ها با خودتان روراست باشید

تست‌گر و خودسنج «بک»

 

پرسشنامه‌های بسیاری برای تشخیص میزان افسردگی وجود دارد که پرسشنامه «بک» یکی از آزمون‌های معتبر و استاندارد بسیار قدیمی برای این منظور است که فرد باید به هر سؤال فقط یک جواب مطابق با روحیات خود بدهد. یادتان باشد نظر قطعی دراین‌باره را باید یک روان‌پزشک بدهد. آزمون «بک»، ۲۱‌سوال دارد که در ادامه فقط منتخبی از آن‌ها را برایتان آورده‌ایم. در این آزمون اگر جمع امتیازات‌تان کمتر از ۱۰ شد، یعنی افسرده نیستید. بین۱۱ تا ۱۶ هم افسردگی خفیف دارید. اگر ۱۷ تا ۴۰ باشد هم، یعنی بهتر است هرچه زودتر با یک روانپزشک مشورت کنید. بیشتر از ۴۰ هم به معنای افسردگی شدید و خطرناک است. باتوجه به پایین بودن کمیت سوالات در این مطلب شما باید یک دوم این اندازه‌ها را در نتیجه‌گیری‌تان لحاظ کنید.

سوال۱: (۰) غمگین نیستم. (۱) غمگین هستم. (۲) غم دست بردار من نیست. (۳) تحملم را از دست داده‌ام.

سوال۲: (۰) به آینده امیدوارم. (۱) به آینده امیدی ندارم. (۲) احساس می‎کنم آینده امیدبخشی در انتظارم نیست. (۳) هیچ روزنه امیدی ندارم.

سوال۳:‌ (۰)کم‌حوصله‎تر از گذشته نیستم. (۱) کم‌حوصله‎تر از گذشته هستم. (۲) بیشتر مواقع کم‌حوصله‌ام. (۳) همیشه کم‌حوصله‌ام.

سوال۴: (۰) مثل گذشته از زندگی‌ راضی‌ام. (۱) مثل سابق از زندگی لذت نمی‎برم. (۲) از زندگی رضایت واقعی ندارم. (۳) از هرکس و هر چیز که بگویی ناراضی‌ام.

سوال۵: (۰) احساس گناه نمی‎کنم. (۱) گاهی‌اوقات احساس گناه می‎کنم. (۲) بیشتر اوقات احساس گناه می‎کنم. (۳) همیشه احساس گناه می‎کنم.

سوال۶: (۰) انتظار مجازات ندارم. (۱) احساس می‎کنم ممکن است مجازات شوم. (۲) انتظار مجازات دارم. (۳) احساس می‎کنم در حال مجازات شدن هستم.

سوال۷: (۰) هرگز به فکر خودکشی نمی‎افتم. (۱) فکر خودکشی به سرم زده اما اقدامی نکرده‎ام. (۲) به فکر خودکشی هستم. (۳) اگر بتوانم همین امروز خودکشی می‎کنم.

سوال۸: (۰) مثل همیشه خوب می‎خوابم. (۱) مثل گذشته خوابم نمی‎برد. (۲) یکی، دوساعتی زودتر از خواب بیدار می‎شوم و خوابیدن دوباره برایم مشکل است. (۳) چند ساعت زودتر از خواب بیدار می‎شوم و دیگر خوابم نمی‎برد.

خواص چای کامبوجا چیست و چطور درست می شود

 

 

  • درحال حاضر بسیاری از قهوه خانه ها، کافی شاپ ها و رستوران ها در سراسر جهان چای کامبوچا را در منوی غذایی خود ارائه می دهند. بعد از کفیر، سرکرات و کیمچی حالا کامبوچا به جدیدترین محصول «پروبیوتیک» در جهان بدل شده است و بسیاری از بازیگران مشهور دنیا و سرآشپزهای رستوران های معروف جهان به آن متمایل شده اند.

شاید شما نیز در مجالت و یا رسانه ها ، اسم این چای یعنی کامبوچا را شنیده باشید. یکی از مواد غذایی که امروزه در لیست بهترین غذا های سلامت شناخته شده است. این چای نسبت به چای های معمولی تفاوت های زیادی دارد.

اول بدانید بعد بنوشید

شاید تا به حال اسم کامبوچا را نشنیده باشید، احتمال اینکه آن را چشیده باشید هم زیاد نیست. این چای جدید بویی شبیه زنجبیل دارد و طعم آن را به شیوه های مختلف توصیف کرده اند؛ از شبیه بودن به سرکه سیب گرفته تا چای با کمی عسل و حتی تارت سیب.

در این مطلب سعی می کنیم همه چیزهایی را که باید قبل از نوشیدن این چای بدانید را برای تان بیاوریم.

چای۲هزار ساله

شاید اسم کامبوچا را هم نشنیده باشید، اما فکر نکنید که این چای همین دیروز پیدا شده است. براساس تحقیقات انجام گرفته، اولین رد پای این چای در تاریخ در چین حدود ۲۰۰۰سال قبل بوده است. براساس متون قدیمی چینی، این چای در درمان بیماری های مزمن التهابی مثل آرتریت و دردهای استخوانی و نیز درمورد افراد مبتلا به بیماری های بسیار سخت و در حالت شدید (مثلا مبتلایان به سرطان) به کار گرفته می شد. در قرن هجدهم و نوزدهم هم پزشکان شاخه های مختلف طب سنتی در چین از این چای برای رفع آکنه، کمبود انرژی و خستگی مزمن، کاستن فشارخون، سردردهایی با علت نامشخص و یبوست استفاده می کردند.

چای کپک زده دوست دارید؟

برخلاف تصور، درست کردن کامبوچا در خانه اصلا کار سختی نیست، برای درست کردن این نوشیدنی شما به چای (سیاه یا سبز)، شکر و البته مقداری قارچ و باکتری نیاز دارید. تعجب کردید؟ این میکروب ها برای سلامت بدن ضرری ندارند و حتی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شوند. درواقع اصلا قسمت جالب این چای همین قارچ ها و باکتری هاست. شیوه خانگی درست کردن این چای هم این طور است که ماده اولیه قارچ، «کشت مادر» با مقداری چای خشک سیاه یا سبز مخلوط می شود، سپس به این مخلوط اندکی آب اضافه شده و برای مدت ۱۰روز نگهداری می شود، طی این ۱۰روز یک لایه نسبتا ضخیم از قارچ و باکتری روی این چای شکل می گیرد و پس از تکمیل این چرخه، لایه روی چای برداشته می شود تا برای ساختن چای های بعدی از آن استفاده شود و نوشیدنی زیر آن هم به عنوان «چای کامبوچا» مصرف می شود.

به جنگ سرماخوردگی بروید

درحال حاضر بسیاری از قهوه خانه ها، کافی شاپ ها و رستوران ها در سراسر جهان چای کامبوچا را در منوی غذایی خود ارائه می دهند. بعد از کفیر، سرکرات و کیمچی حالا کامبوچا به جدیدترین محصول «پروبیوتیک» در جهان بدل شده است و بسیاری از بازیگران مشهور دنیا و سرآشپزهای رستوران های معروف جهان به آن متمایل شده اند. طرفداران این چای معتقدند که این نوشیدنی سرشار از میکروارگانیسم هایی است که شبیه «باکتری های خوب» داخل روده انسان هستند.

وقتی چای معجزه آسا شما را بیمار می کند

با این همه تعریف مشخص است که تمایل زیادی در سراسر جهان برای این محصول وجود داشته باشد، اما نکته مهمی که باید درنظر گرفته شود این است که موارد متعددی گزارش شده که تلاش برای ساختن کامبوچا در خانه باعث آلوده شدن نوشیدنی به میکروب ها و قارچ های مضر و بیماری زا شده است. درواقع گذاشتن یک نوشیدنی و یک ماده غذایی در هوای آزاد برای مدت ۱۰روز احتمال آلوده شدن آن را بالا می برد. درست کردن کامبوچا در ظروف سرامیک از همه خطرناک تر است چراکه اسید موجود در کامبوچا با سرامیک ترکیب می شود و سمی خطرناک آزاد می کند. از طرف دیگر میزان قند این نوشیدنی هم یکی دیگر از نکاتی است که باید به آن دقت کنید، درست است که میزان قند معمول در این نوشیدنی بالا نیست اما اگر روزی چند نوشیدنی کامبوچا بنوشید قندخون تان ممکن است به مقدار زیادی بالا برود و این در افراد دیابتی یا افرادی که در خطر ابتلا به دیابت قرار دارند، بسیار مهم است.

مراقب باشیم سینوزیت نگیریم سینوزیت مشکوک است

 

42544_112

  • اکثر سینوزیت ها سر درد ایجاد نمی کنند و سردردهای سینوسی، همان هایی که مردم اغلب به این نام از آنها یاد می کنند، اغلب میگرن یا سردردهای غیرسینوسی است و با آنتی بیوتیک هم بهبود نمی یابد. به خصوص سینوزیت مزمن اصلا سردرد ندارد

 

با اولین سرفه و عطسه فکر می کنید حتما سرما خورده اید، اما چند روز که می گذرد و می بینید خبری از بهبودی نیست… هنوز بینی تان گرفته و هنوز سرفه می کنید و هنوز سردرد دارید. خودتان را با عجله به پزشک می رسانید.

پزشک شاید پس از شنیدن شرح حال شما و معاینه صورت و بینی و پیشانی تان و احتمالا درخواست یک رادیو گرافی از سینوس ها به شما بگوید که سینوزیت دارید. معنی ساده اش این است که سینوس های شما عفونی یا ملتهب شده اند. اما این فقط اندکی از درد و گرفتاری را که در این شرایط تحمل می کنید، نشان می دهد. سینوزیت ها شامل 5 حفره خالی در سر هستند که در اثر تجمع مخاط های بدن و عفونی شدن آنها مشکلاتی را ایجاد می کنند. سینوزیت، به خصوص سینوزیت مزمن از شایع ترین بیماری های دستگاه تنفسی در کل دنیا است.

باید گفت سینوزیت مثل سرماخوردگی است، با این تفاوت که سرماخوردگی بعد از یک هفته خوب می شود اما سینوزیت خیر. سرماخوردگی که بعد از پنج تا شش روز به جای بهتر شدن، بدتر شود ممکن است عفونت سینوس را ایجاد کند. به این عفونت سینوزیت حاد می گوییم، یعنی بیمار از قبل هیچ مشکلی نداشته و با یک بار سرماخوردگی شدید دچار سینوزیت شده است. به طور کلی شمار کمی از سرماخوردگی ها به سینوزیت منجر می شوند.

**در چه مواردی با شک به سینوزیت باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر علائم سرماخوردگی بیش از 10 تا 14 روز طول بکشد یا به تدریج بدتر شود، با سردرد شدید همراه باشد، ورم صورت یا تغییرات چشمی ظاهر شود، درد صورت بیش از دو تا چهار روز باقی بماند، تب بالای 38 درجه بیشتر از سه روز ادامه یابد، ترشحات بینی س از گذشت پنج تا هفت روز از شروع سرماخوردگی، زرد یا سبزرنگ باشد و بیش از 7 تا 10 روز ادامه یابد، 10 تا 14 روز بعد از برطرف شدن سایر علائم، سرفه همچنان باقی بماند. به ویژه اگر خلط دار باشد، گوش درد (به ویژه یک طرفه) بیش از یک روز باقی بماند، در این صورت بیمار باید حتما به پزشک مراجعه کند. این را هم درباره علائم سینوزیت باید اضافه کرد که اکثر سینوزیت ها عارضه بینی دارند، گرفتگی بینی، آبریزیش، گاهی اوقات فشارهای داخل سینوس و حفره های صورت، سردرد، از دست دادن حس چشایی و در بیشتر مواقع در اطفال، بوی بد دهان ممکن است از علائم سینوزیت باشد.

در برخی موارد کاهش حس بویای و احساس مزه بد در گلو همراه با ترشحات چرکی پشت گلو هم وجود دارد و حتی ممکن است فروبردن ترشحات در کودکان به تهوع و استفراغ منجر شود اما اگر این علائم بیش از 12 هفته طول بکشند یعنی بیمار به رغم داروهایی که استفاده کرده بهبود نیابد، در این صورت سینوزیت او مزمن شده است.

**سینوزیت حاد متناوب

این هم یکی از انواع دیگر سینوزیت ها است؛ به این ترتیب که فرد دچار سینوزیت حاد می شود و پس از مصرف دارو نیز بهبود می یابد، ولی بعد از سه تا چهار ماه بهبودی دوباره دچار عفونت سینوس می شود که درمان این نوع سینوزیت از انواع دیگر آن مشکل تر است.

**سردردهای سینوزیتی یا میگرنی؟

اکثر سینوزیت ها سر درد ایجاد نمی کنند و سردردهای سینوسی، همان هایی که مردم اغلب به این نام از آنها یاد می کنند، اغلب میگرن یا سردردهای غیرسینوسی است و با آنتی بیوتیک هم بهبود نمی یابد. به خصوص سینوزیت مزمن اصلا سردرد ندارد. در سینوزیت حاد نیز اغلب گونه های فرد دردناک می شود تا سر او. این سردردها به راحتی با مسکن و با استحرات خوب می شوند و اصلا عفونی نیستند.

**سینوزیت به لوزه سوم هم ربط دارد

همان طور که سینوزیت سبب گرفتگی و ترشحات بینی می شود، لوزه سوم هم علائم مشابهی را متظاهر می کند. در بسیاری از کودکان این دو مورد را به سختی می توان از هم تمییز داد، اما معاینه دقیق پزشک می تواند علت اصلی را مشخص کند. لوزه سوم با متوقف کردن خروج ترشحات از پشت بینی، فرد را دچار سینوزیت می کند. در سینوزیت نیز خروج ترشحات چرکی از پشت بینی موجب تحریک لوزه سوم و تورم آن می شود.

**چند درصد از سینوزیت های مزمن به جراحی نیاز دارند؟

درمان این بیماری معمولا طبی است. یعنی ترجیح بر این است، کسانی که سینوزیت دارند جراحی نشوند، مگر آنکه معالجات غیربالینی آنها غیرقابل علاج باشد. به طور متوسط کمتر از یک درصد افرادی که سینوزیت دارند و به پزشک مراجعه می کنند به جراحی نیاز پیدا خواهند کرد.

یعنی درمان دارویی در اولویت است، اما نکته مهم این است که اگر درمان آنتی بیوتیکی کامل نشود، فرد در معرض خطر سینوزیت مزمن قرار می گیرد و به همین خاطر باید سینوزیت حاد را به طور کامل طبق دستور پزشک درمان کرد.

**برای کودکان سینوزیتی هم جراحی صورت می گیرد؟

در سال های گذشته برای کودکان زیر 10 سال عمل جراحی صورت می گرفت، ولی امروزه به خاطر خطرات، عوارض و سخت بودن عمل جراحی روی کودکان، سعی بر این است که جراحی صورت نگیرد. در افراد زیر 10 سال که سینوزیت دارند اغلب مشکل لوزه سوم وجود دارد که اگر این لوزه همراه با مصرف اسپری و آنتی بیوتیک جراحی شود، بهتر از جراحی سینوس است ولی اگر فرد تا سن 15 سالگی بهبود نیافت، آن وقت اقدام به جراحی می شود.

**توصیه های قبل و بعد از جراحی

هم قبل و هم بعد از جراحی فرد باید از آلرژی زاها ازجمله آلودگی هوا دوری کند، همچنین رطوبت منزل باید بین 30 تا 40 درجه باشد، به خصوص در فصل زمستان. آب بدن نیز باید به میزان کافی باشد، در غیر این صورت خلط درون بینی غلیظ و خشک می شود و راه سینوس ها را کیپ می کند. کسانی که جراحی نمی کند نیز از طریق آنتی بیوتیک درمان می شوند، ولی شست و شوی بینی با سرم فیزیولوژی یا آب نمک دو تا سه بار در روز نیز برای این بیماران بسیار کمک کننده است.

چگونه سرما خوردگی کودکان را درمان کنیم؟

چگونه سرما خوردگی کودکان را درمان کنیم؟

ba3914

گاهی اوقات سرما خوردگی کودکان انچنان شدید نیست و احتیاج به دکتر بردن ندارد بنابراین در مطلب زیر راههای سریع درمان سرماخوردگی را براتون گذاشتم.

ادامه خواندن چگونه سرما خوردگی کودکان را درمان کنیم؟