علت بروز جوش و آکنه چیست؟

علت بسیاری از بروز جوش و آکنه در افراد در بخش پایین برای شما نیز قرار داده ایم.خیلی از افراد می پندارند علت جوش های صورت شان به خونشان مرتبط است و به اصطلاح افرادی که خونشان کثیف است دچار جوشهای چرکی می شوند، حقیقت یا دروغ؟در این خصوص نیز باید گفت در علم پزشکی اگر خون فردی کثیف باشد بلافاصله می میرد و این مسئله منبع علمی ندارد و از دید ما متخصصان پوست این مطلب بسیار نادرست و غیر علمی است.

آیا جوش صورت با تغذیه فرد ارتباط دارد؟

تئوری‌های مختلفی در مورد ارتباط رژیم‌های غذایی مانند شکلات، غذاهای سرخ شده، غذاهای چرب و کیک با بدتر شدن جوش ها وجود دارد، اما متاسفانه هنوزهیچ تحقیق علمی نتوانسته اثبات کند آیا واقعا بین این 2 عامل ارتباطی وجود دارد یا خیر البته طی تحقیقات علمی افرادی که بیشتر از میوه، ماهی، سبزی‌ها استفاده می‌کنند و اصلا سراغ کربوهیدرات‌ها و قند و شکر نمی‌روند کمتر دچار جوش می شوند. به‌نظر می‌رسد باید بپذیریم که رژیم غذایی چرب و شیرین بر پوست تاثیر‌گذار است.

ماسک ها و پوست میوه ها در درمان جوش و آکنه موثرند؟

به گفته این متخصص پوست میوه ها و انواع ماسک ها به دلیل اسیدی بودن آن ها گزینه مناسبی برای بهبود جوش و آکنه پوست نیست چرا که پوست میوه ها خاصیت اسیدی و محرک دارند و شخصی که خود سرانه از این ماسک ها استفاده می کنند نمی داند این میوه یا گیاه مواد محرک دارد و ممکن است پوست خود را علاوه بر تشدید جوش ها، دچار سوختگی و التهاب کند. توصیه می شود قبل از هرگونه اقدام در این رابطه حتما با یک متخصص مشورت نمایید چرا که جوش ها ضایعات کوچکی هستند و به راحتی قابل درمان اند اما متاسفانه افراد با خودرمانی های غیر پزشکی فقط درمان را سخت تر می کنند.

آیا سیگار و قلیان در پیدایش جوش ها نقشی دارند؟

تحقیقات علمی هنوز به نتیجه مشخصی در این خصوص نرسیده است اما می توان گفت سیگار و قلیان که امروز شاهد استفاده زیاد آن دربین جوانان هستیم، باعث انسداد منافذ پوست، که یکی از دلایل عمده پدید آمدن جوش و آکنه است می شود. مصرف سیگار و قلیان در دراز مدت باعث چین و چروک شدید، پیری زودرس، زردشدن پوست ،نازک شدن پوست و در نهایت سرطان پوست می شود.

چند نکته مهم:

– از دست زدن به جوش های صورت خود بپرهیزید. لمس جوش باعث افزایش چربی، تحریک پوست و همچنین باعث افزایش رشد باکتری می شود. با پوست خود به ملایمت رفتار کنید و با نوک انگشتان خود و با استفاده از پاک کننده غیر ساینده پوست خود را بشویید و همواره از محصولات مراقبتی ملایم برای پوست استفاده کنید.

– و نکته حائز اهمیت این است که در درمان قطعی جوش ابتدا باید منشا این عارضه در فرد کشف شود و سپس دارویی برای او تجویز شود بنابرین افراد خودسرانه کرم یا محصولی را استفاده نکنند چرا که نه تنها کمکی به رفع جوش ها نمی کنند بلکه ممکن است وضعیت را بدتر هم بکنند .

اعتیاد به مواد مخدر از قلیان شروع می شود

  • هوشمند در ادامه در رابطه با علل گرایش بیشتر خانواده‌ها و فرزندانشان به قلیان اظهار کرد: استفاده از قلیان نیز همچون سایر آسیب‌های اجتماعی با عوامل مختلفی رابطه داشته و عوامل گوناگون اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و روانی در افزایش آن بین نوجوانان، جوانان و خانواده‌ها تأثیر دارد.

یک پژوهشگر مسائل اجتماعی در نهاوند گفت: متأسفانه در سال‌های اخیر گرایش به مصرف موادمخدر و قلیان در بین نوجوانان، جوانان و خانواده‌ها افزایش چشمگیری داشته که این امر نگرانی‌هایی برای صاحب‌نظران و کارشناسان فرهنگی و اجتماعی و والدین ایجاد کرده است که باید در این زمینه برنامه‌ریزی‌های اساسی و اقدامات جدی برای کنترل و کاهش آن صورت گیرد.

مهرداد هوشمند در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: مصرف سیگار و قلیان مقدمه و زمینه گرایش نوجوانان و جوانان به سوی مصرف مخدرهای دیگر است و بی‌دلیل نیست که از آن به عنوان دروازه ورود به اعتیاد و ناهنجاری‌های دیگر یاد می‌شود بنابراین قلیان پدیده شومی است که با گرایش به اعتیاد رابطه نزدیکی دارد پس باید برای آن چاره‌اندیشی صورت گیرد و مسئولان و سازمان‌ها و نهادهای فرهنگی و والدین حساسیت و نظارت بیشتری در این زمینه داشته باشند.

این مدرس دانشگاه با بیان اینکه باید جوان، نوجوان و خانواده‌های آنها را از عوارض و آسیب‌های سوءمصرف مواد دخانی و قلیان آگاه سازیم، افزود: در این زمینه والدین و سازمان‌ها و نهادهای فرهنگی و تربیتی نظیر دانشگاه‌ها، آموزش و پرورش، صداوسیما و حوزه‌های علمیه نقش مهم و تعیین‌کننده‌ای دارند بنابراین اگر در این راستا از نظر فرهنگی و آموزشی غفلت و سهل‌انگاری کنیم به طور قطع آسیب‌ها و عوارض آن نسل جوان و نوجوان در جامعه و خانواده‌ها را تهدید خواهد کرد و سلامت جسمی، روحی و روانی آنها را به مخاطره خواهد انداخت.

هوشمند تصریح کرد: افزایش آگاهی و شناخت والدین نسبت به عوارض و پیامدهای مصرف قلیان نقش مهم و تأثیرگذاری در پیشگیری و کاهش مصرف آن دارد و در حال حاضر متأسفانه این باور و اندیشه غلط در بین خانواده‌ها شکل گرفته و رواج یافته که مصرف قلیان توسط فرزندان اعتیادآور نیست و نسبت به مصرف آن توسط فرزندان خود نگران نیستند و بر این باورند که مصرف قلیان عوارض خاصی ندارد بنابراین همین باور و فکر در بین والدین زمینه را برای شیوع و گسترش بیشتر مصرف این مواد به دنبال دارد که باید در این حوزه فرهنگ‌سازی و آگاه‌سازی صورت گیرد تا والدین با خطرات و عوارض سوء این مواد آشنایی بیشتری داشته باشند.

وی با بیان اینکه خانواده‌ها باید نسبت به گرایش و استفاده از قلیان توسط فرزندان در روابط خانوادگی و دوستانه توجه و نظارت بیشتری داشته باشند، عنوان کرد: قلیان زمینه و بستر ورود به سایر موادمخدر بوده و اعتیادآور است بنابراین باید تلاش کرد به راحتی در روابط خانوادگی جای پیدا نکند و نظارت بیشتری در خانواده‌ها صورت گیرد.

این پژوهشگر مسائل اجتماعی اظهار کرد: متأسفانه در حال حاضر مشکل ایجاد شده در خانواده‌ها این است که استفاده از قلیان جنبه خانوادگی پیدا کرده به عبارتی همه اعضای خانواده در کنار یکدیگر به راحتی از قلیان استفاده کرده و والدین علاوه بر تعارف قلیان به یکدیگر، به فرزندانشان هم می‌دهند که این امر نگرانی‌ها را در این زمینه بیشتر می‌کند در حالیکه طبق نظر صاحب‌نظران پزشکی و بهداشتی عوارض و خطرات قلیان بیشتر از سیگار است به طوریکه زیان هر وعده مصرف قلیان معادل 50 تا 100 نخ سیگار بوده و ناراحتی‌های قلبی و عروقی و عفونت‌های تنفسی و اختلالات عروقی را در پی خواهد داشت.

وی ادامه داد: در حال حاضر والدین نسبت به کشیدن سیگار توسط فرزندان خود نگرانی داشته و در این زمینه حساسیت نشان می‌دهند و یا اگر خانم‌ها سیگار بکشند والدین ناراحت می‌شوند اما متأسفانه نسبت به مصرف قلیان توسط فرزندان و خانم‌ها قبحی وجود ندارد و اعضای خانواده به راحتی در کنار یکدیگر در خانواده و یا اماکن عمومی و تفریحی و پارک‌ها قلیان مصرف کرده و به یکدیگر تعارف می‌کنند و نسبت به مصرف قلیان نگرش بدی ندارند و استفاده از آن را نابهنجار نمی‌دانند که باید در این زمینه آگاهی و شناخت والدین، نوجوانان و جوانان را افزایش داد.

هوشمند در ادامه در رابطه با علل گرایش بیشتر خانواده‌ها و فرزندانشان به قلیان اظهار کرد: استفاده از قلیان نیز همچون سایر آسیب‌های اجتماعی با عوامل مختلفی رابطه داشته و عوامل گوناگون اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و روانی در افزایش آن بین نوجوانان، جوانان و خانواده‌ها تأثیر دارد.

وی یادآور شد: به طور کلی عواملی نظیر عدم کنترل و نظارت جدی والدین، کمبود امکانات فرهنگی و تفریحی سالم، تقلید از بزرگ‌ترها یا همسالان، بیکاری و عدم اشتغال، احساس بزرگی در بین نوجوانان و جوانان، کاهش مهارت‌های اجتماعی، حضور در جمع دوستان و همسالان، دسترسی آسان به مواد قلیانی، ارزان بودن، نداشتن آگاهی لازم والدین و جوانان از مضرات و زیان‌های قلیان، عدم نظارت جدی بر مراکز عرضه مواد قلیانی و دخانی، کمبود سرگرمی‌های مناسب فرهنگی، ورزشی و تربیتی برای گذراندن اوقات‌فراغت و … در گرایش و ترغیب نوجوانان و جوانان به مصرف قلیان تأثیرگذار است.

وی خاطرنشان کرد: در این زمینه رسانه‌های جمعی، شبکه‌های اجتماعی و نهادهای آموزشی، فرهنگی و تربیتی می‌توانند با اطلاع‌رسانی مناسب و افزایش آگاهی و اطاعت والدین و جوانان نقش مهم و تأثیرگذاری در کاهش و عدم استفاده از قلیان داشته باشند.