ترفندهای برنزه کردن پوست در خانه

 

  • دانشمندان معتقدند، بهترين زمان براي برنزه شدن پوست هنگام صبح است زيرا در اين زمان بدن پروتئين‌هايي توليد مي‌كند كه مي‌تواند آسيب رسيده به پوست در اثر تابش نور خورشيد را ترميم كند. در حقيقت در اين زمان توليد اين پروتئين بيشترين مقدار را دارد و بهتر از سلول‌هاي بدن محافظت مي‌شود

با نزديك‌شدن به روزهاي گرم و داغ تابستان روز به روز اشتیاق برخي از جوانان برای برنزه کردن پوست بيشتر مي‌شود. اما همین برنزه کردن که به نظر ساده‌ترین کار می‌آيد روش‌های خاص خودش را دارد. برخی از این روش‌ها مانند سولاریوم آنقدر عوارض دارد که به هیچ وجه توصیه نمی‌شود. روش‌هاي ديگر مانند حمام آفتاب‌گرفتن و استفاده از كرم‌ها و محصولات برنزه‌كننده پوست است كه اگر در حد اعتدال باشد و نکات ایمنی آن رعایت شود ضررهای کمتری خواهد داشت. ما سعی کرده‌ایم در اين مطلب بیشتر به این 2 روش اخیر بپردازیم و درباره ساده‌ترين راه‌هاي برنزه كردن پوست بگوییم. شيوه‌هايي که می‌تواند عوارض برنزه کردن را به حداقل برساند.

آب هویج بدن را برنزه می‌کند

موادی مثل قهوه، آب‌هويج، آب‌گوجه و… كه برخی افراد براي برنزه شدن از آنها استفاده می‌کنند از جمله موادي هستند كه استفاده از آنها حتي بدون آفتاب گرفتن هم به بدن رنگ مي‌دهد. برخي از مردم با ماليدن اين خوراكي‌ها به پوست و قرار گرفتن زير تابش نور خورشيد پوست‌شان را برنزه مي كنند. در حقيقت آفتاب به آنها كمك مي‌كند تا منافذ پوستي بهتر باز شوند ورنگ اين مواد طبيعي در لايه‌هاي عميق‌تر پوست نفوذ كند. البته بعضي افراد براي برنزه كردن از مواد ديگري مانند بتادين نيز استفاده مي‌كنندكه استفاده از آن خطرات و عوارضي به همراه دارد.براي نمونه اگر فردي به يد حساسيت داشته باشد حتي براي ضد عفوني كردن زخم هم نبايد از اين دارو استفاده كند. بتادين به علت ماهيت ضدعفوني‌كننده‌اش نبايد براي مدت  زيادی روي پوست بماند زيرا در اين حالت باعث خراب شدن پوست مي‌شود. بتادين مي‌تواند به پوست رنگ دهد ولي ممكن است آن را ابلق و دو رنگ هم كند.

حمام آفتاب قانون دارد

مي‌توانید با استفاده از كرم‌هاي ضدآفتاب با spfهاي مختلف اشعه مضر آفتاب را گرفته و برنزه شوید، البته یادتان باشد که بايد از ساعات و زمان كم آفتاب گرفتن را شروع و بعد به مرور، مدت آن را زياد كنید. اگر مي‌خواهید زودتر برنزه شوید، مي‌توانید از يكسري لوازم بهداشتي و آرايشي استفاده كنید كه روي آنها مدت زمان لازم ‌براي برنزه شدن نوشته شده است. از طرف دیگر محصولات برنزه‌کننده در 2 نوع وجود دارد، يك نوع آن خودبه‌خود به پوست رنگ مي‌دهد و به لايه‌هاي عميق‌تر پوست نفوذ مي‌كند و نوع دیگر محصولاتی هستند كه همراه با آفتاب گرفتن، به بدن رنگ می‌دهند.

اگر می‌خواهید بیشتر برنزه بمانید…

با اتمام زمان آفتاب‌گرفتن حتما با آب ولرم یا نسبتا خنک دوش بگیرید و روغن‌های اضافی را خوب بشویید. سپس با برداشتن و گذاشتن حوله روی پوست، رطوبت آن را بگیرید. از کشیدن حوله روی پوست خودداری کنید. بعد از آن حتما از یک لوسیون مرطوب‌کننده استفاده کنید. البته لوسیون‌ها و ژل‌های مخصوص بعد از آفتاب هم هستند که پوست را خنک، ترمیم و رنگ برنزه پوست را تثبیت می‌کنند. این لوسیون‌ها معمولا برای پوست بدن طراحی شده‌اند. برای پوست صورت‌تان باید از کرم‌های مخصوص صورت استفاده کنید. در ادامه روز نیز هر زمان احساس کردید پوست‌تان خشک شده دوباره به آن لوسیون بماليد. آفتاب باعث می‌شود بیش از پیش به این مرطوب‌کننده‌ها احتیاج پیدا کنید. برای تهیه تمام این روغن‌ها و لوسیون‌ها می‌توانید به فروشگاه‌های لوازم آرایشی بهداشتی یا داروخانه‌ها مراجعه کنید.

بهترین زمان آفتاب گرفتن

دانشمندان معتقدند، بهترين زمان براي برنزه شدن پوست هنگام صبح است زيرا در اين زمان بدن پروتئين‌هايي توليد مي‌كند كه مي‌تواند آسيب رسيده به پوست در اثر تابش نور خورشيد را ترميم كند. در حقيقت در اين زمان توليد اين پروتئين بيشترين مقدار را دارد و بهتر از سلول‌هاي بدن محافظت مي‌شود.با گذشت زمان و نزديك شدن به هنگام شب توليد اين پروتئين كمتر مي‌شود. محققان معتقدند ساعت طبيعي بدن وظيفه كنترل اين حالت را بر‌عهده دارد. ميزان اين پروتئين در ساعت 7 صبح بيشتر از بقيه زمان‌هاست و شايد اين ساعت‌ها بهترين زمان براي استفاده از نور آفتاب باشد.البته هنوز هم محققان به مردم توصيه مي‌كنند، به هيچ وجه سراغ استفاده از تخت‌هاي برنزه‌كننده يا آفتاب گرفتن با هدف برنزه شدن نروند زيرا اين كار در هر حالتي خطر سرطان پوست را بيشتر مي‌كند.

اگر برنزه کرده‌اید و می‌خواهید سفید شوید…

آبلیمو از آن دست موادی است كه برای از بین بردن رنگ برنزه پوست بسیار استفاده می‌شود چرا که هم خاصیت لایه برداری دارد و هم رنگ پوست را روشن می‌کند. کافی است لیمو را قاچ كرده و روی مناطق برنزه و تیره شده پوست بمالید.حدود2 تا 3 دقیقه آن را ماساژ دهید و سپس10 دقیقه آن را رها كنید تا روی پوست خشک شود و بعد دوش بگیرید و اگر هم توانستید در حمام حسابی پوست را لیف بکشید. اسید سیتریك داخل آبلیمو، سلول‌های مرده را از بین می‌برد و در نتیجه پوست برنزه شده کم‌کم به رنگ طبیعی خود بازمی‌گردد. با اینكه به احتمال زیاد این روش به شما كمك خواهد كرد تا احساس تازگی كنید اما هنگام به كار بردن آن حواس‌تان را جمع کنید اگر پوست‌تان شروع به خارش كرد، آن را سریع بشویید. چون این احتمال وجود دارد كه پوست شما حساس باشد و نتواند اسید را روی خود تحمل کند. پس دقت داشته باشيد كه به پوست‌تان آسيب نرسانيد و هر گز از اين شيوه روي پوست‌هاي آسيب‌ديده استفاده نكنيد.

آیا محصولات برنزه کننده ضرر دارند؟

این روزها بسیار مرسوم شده‌است که برخی با استفاده از انواع کرم، لوسیون یا روغن‌های اتوبرنزه رنگ پوست را تیره و برنزه می‌کنند؛ باید گفت که ماده اصلی این کرم‌ها، لوسیون‌ها، اسپری‌ها و تمام محصولات اتوبرنزه ماده‌ای به نام دی هیدروکسی استون است که تا چندسال پیش بیشتر افراد تصور می‌کردند ضرری ندارد و در واقع استفاده از این محصولات برنزه کننده به مراتب از سولاریوم یا حمام آفتاب کمتر است و حتی بودند تولیدکنندگانی که مدعی بودند این محصولات برنزه‌کننده هیچ ضرری برای بدن ندارند. ما در سال‌های اخیر با توجه به نتیجه تحقیقات بسیاری که پژوهشگران در این زمینه انجام داده‌اند، معلوم شده که استفاده بی‌اندازه و مداوم از محصولات برنزه‌کننده می‌تواند مشکلاتی مانند مقاومت به انسولین، ابتلا به دیابت، ایجاد اختلال‌های هورمونی در بدن یا حتی نازایی را به وجود آورد. با توجه به تمام این موارد استفاده از برنزه کننده به هیچ عنوان به خانم‌های باردار و شیرده توصیه نمی‌شود.

برنزه‌کننده‌ها یا سولاریوم و حمام آفتاب

درست است که محصولات برنزه‌کننده عوارض خاص خود را دارند اما این عوارض وقتی خود را نشان می‌دهند که مصرف بیش‌ از اندازه و افراطی شود؛ در واقع منظور این است که یعنی استفاده از چنین محصولاتی برای کوتاه مدت و در دفعات محدود و انگشت شمار مشکلی ایجاد نخواهد کرد.به طور کلی نباید فراموش کرد که در مقایسه بین نور آفتاب، اشعه فرابنفش سولاریوم و محصولات برنزه‌کننده بدون شک خطر نور آفتاب و دستگاه سولاریوم به مراتب بیشتر از برنز‌ه‌کننده‌هاست.

حمام آفتاب پرخطرتر است یا سولاریوم؟

در مقایسه دستگاه‌های سولاریوم و حمام آفتاب می‌توان عنوان کرد آفتاب کم خطرتر است چرا که آفتاب واکنش‌های حفاظتی پوست را نسبت به مقابله با عوارض نورآفتاب تحریک و پوست را ضخیم‌تر می‌کند. در صورتی که اشعه ماورای بنفش ساطع شده از دستگاه‌های سولاریوم این کار را نمی‌کنند و خطر بیشتری را برای فرد به دنبال دارند. یادتان باشد ابتلا به سرطان پوست در اثر تابش بیش از اندازه نور آفتاب یا اشعه‌های مضر دستگاه سولاریوم یکی از بدترین عوارض برنزه کردن پوست با این روش‌هاست.

ناگفته نماند که احتمال ابتلا به سوختگی یا ایجاد لک‌های پوستی در کوتاه مدت در افرادی که هفته‌ای چند مرتبه این کار را می‌کنند، هم وجود دارد.

آیا استفاده زیاد از سولاریوم اعتیاد آور است ؟

80132_639

 

 

  • مطالعه‌ای در سال 2005 نشان داده تعداد بی‌شماری از كسانی كه به كرات حمام آفتاب می‌گیرند به‌طور همزمان به دلیل اختلال سوء‌مصرف مواد‌مخدر به روان‌پزشك مراجعه كرده‌اند و بر همین اساس از آن‌ها تست‌های گوناگونی برای تشخیص اعتیاد گرفته شده است.

 

پژوهش‌ها نشان می‌دهد، افرادی كه به‌طور مداوم از دستگاه‌های سولاریوم استفاده می‌كنند، در فعالیت‌های مغزی خودشان تغییراتی را تجربه می‌كنند كه مانند مواردی است كه فرد اعتیاد به مواد‌مخدر دارد. دانشمندان پیش‌تر هم گمان می‌كردند، مدام قرار گرفتن در معرض تابش اشعه ماورای‌بنفش می‌تواند نوعی اعتیاد را ایجاد كند اما پژوهش‌های تازه نشانگر این است كه اولین قسمتی كه در برابر این اشعه قرار می‌گیرد، مغز است و واكنش‌ها از همان بار اول استفاده از سولاریوم شروع می‌شود.  همچنین پژوهشگران به تازگی دریافتند قسمت‌های مختلف مغز كه در مسئله اعتیاد نقش دارند، وقتی در برابر تابش اشعه ماورای‌‌بنفش قرار می‌گیرند فعال می‌شوند. این دستاوردها كه در شماره جدید مجله اعتیاد شناسی منتشر شده، می‌تواند به تشریح این كه چرا برخی افراد با وجود آگاهی از خطراتی مثل سرطان پوست، پیری زودرس و چین و چروك‌ها بارها برنزه كردن را انجام می‌دهند، كمك كند.


 

اعتیادآور، مثل شكر

«دكتر بریون آدینوف»، پروفسور روان‌پزشك دانشگاه مركز پزشكی جنوب غربی تگزاس می‌گوید: «آنچه این تحقیق نشان می‌دهد این است كه مغز به اشعه ماورای‌بنفش پاسخ می‌دهد و این پاسخ در ناحیه تشویق و تحریك مغز است. این مناطق دقیقا همان مناطقی است كه وقتی فرد مواد اعتیادآور یا حتی مواد‌غذایی اعتیادآور مثل مواد غنی از قند مصرف می‌كند شاهد فعالیت آن‌ها هستیم.» با وجود هشدارهای عمومی در مورد ابتلا به سرطان پوست، برنزه‌كردن پوست این روزها رایج‌تر شده است. در آمریكای شمالی تقریبا 30 میلیون نفر در سال از سولاریوم‌های خانگی استفاده می‌كنند و بیش از یك میلیون نفر هم معمولا یك روز در هفته به سالن‌های سولاریوم مراجعه می‌كنند.


 

اعتیاد همزمان

در سال‌های اخیر، دانشمندان از این موضوع متعجب شده‌اند كه آیا نادیده گرفتن عمدی عوارض خطرناك و كشنده اشعه ماورای‌بنفش توسط بسیاری از افراد نشانه این است كه انگیزه آن‌ها برای برنزه‌كردن مكرر پوست چیزی بیشتر از مسئله زیبایی است؟ در واقع سوال اصلی این است كه آیا عادت كردن به گرفتن حمام آفتاب و سولاریوم می تواند ناشی از اعتیاد باشد؟

مطالعه‌ای در سال 2005 نشان داده تعداد بی‌شماری از كسانی كه به كرات حمام آفتاب می‌گیرند به‌طور همزمان به دلیل اختلال سوء‌مصرف مواد‌مخدر به روان‌پزشك مراجعه كرده‌اند و بر همین اساس از آن‌ها تست‌های گوناگونی برای تشخیص اعتیاد گرفته شده است.


 

یك مطالعه جسورانه

دكتر آدینوف و همكارانش گروه كوچكی از افرادی را كه به گفته خودشان حداقل 3 بار در هفته به سالن‌های سولاریوم می‌روند و آن‌هایی كه تداوم عمل برنزه كردن برای‌شان اهمیت زیادی داشت را گردآوری كردند. این افراد قبول كردند تا به آن‌ها ماده رادیواكتیوی تزریق شود كه به پژوهشگران اجازه می‌داد چگونگی تاثیرات برنزه كردن را در مغز آن‌ها مشاهده كنند.

یك گروه از اشخاص مورد مطالعه یك جلسه سولاریوم معمولی را تجربه كردند اما پژوهشگران برای گروه دیگر از فیلتری كه فقط اشعه ماورا‌ی‌بنفش را مسدود می‌كرد، استفاده كردند. پس از آن، عكس‌هایی كه از مغز آن‌ها گرفته شد نشان داد در مغز كسانی كه سولاریوم معمولی گرفتند و اشعه ماورای‌‌بنفش به آن‌ها تابیده، چند ناحیه كلیدی مغز روشن شده كه این شامل همه نواحی بود كه در مسئله اعتیاد دخیل هستند اما زمانی كه اشعه ماورای‌بنفش فیلتر شد، آن نواحی مغز فعالیت بسیار‌اندكی نشان دادند. نكته جالب‌تر این است كه افرادی كه فیلتر برنزه داشتند متوجه قلابی بودن اشعه و ‌دریافت نكردن میزان معمول اشعه ماورای‌بنفش در خود شده بودند.


 

ترك سولاریوم مشكل است

دكتر آدینوف در مورد تحقیقاتش اینگونه می‌گوید: «همه افراد جلساتی را كه در آن‌ها از اشعه ماورای‌بنفش فیلتر نشده استفاده می‌شد را دوست داشتند. همه آن‌ها هم قادر به بیان عدم‌وجود یا وجود این اشعه در جلسه خود بودند. در واقع مثل موارد اعتیاد كه فرد فرق بین ماده مخدر با یك ماده دیگر را می‌فهمد بدن آن‌ها فقط به نور ماورای‌بنفش كه به آن معتاد شده بودند واكنش خوب نشان می‌داد.» دكتر آدینوف بیان می‌كند: «این دلایل نشان می‌دهد بسیاری از افراد به سولاریوم معتاد شده‌اند و این افراد در طولانی مدت برای متوقف كردن یا حتی كاهش جلسات رفتن به سولاریوم دچار مشكل می‌شوند.»

با روش های ساده ظاهر بهتری داشته باشیم

10503_564

  • خواب خوبی داشته باشید تا اثر معجزه‌آسای آن را روی پوست خود ببینید. 7 تا 8 ساعت خواب شبانه، مانع از ایجاد کبودی زیر چشم، پف چشم و رنگ‌پریدگی پوست می‌شود و بدن و پوست را همیشه روی فرم نگه می‌دارد.

 

همیشه وقتی صحبت از پوست جوان، زیبا و شاداب می‌شود، فوری ذهنمان به سمت کرم‌های مرطوب‌کننده، ضدآفتاب یا محصولات زیبایی می‌رود. اما فقط این محصولات نیستند که باعث زیبایی پوست می‌شوند. شیوه زندگی کردن، اثر مستقیمی روی پوست دارد و اگر می‌خواهید پوست خوبی داشته باشید، باید تغییراتی در نحوه زندگی خود ایجاد کنید. با خواندن مطلب زیر متوجه می‌شوید که زندگی چه اثراتی می‌تواند روی پوست به جا بگذارد و باید چه چیزهایی را تغییر دهید.


10506_291

ویتامین بخورید

درست است که کرم‌های ضد‌پیری که حاوی ویتامین C و E هستند، از پوست محافظت می‌کنند، اما باید این امکان را فراهم کنید که این آنتی‌اکسیدان‌ها از درون نیز به داد شما برسند.
مصرف غذاهایی غنی از این ویتامین‌ها به همراه سلنیوم از پوست در برابر آسیب‌های ناشی از نورخورشید محافظت کرده و آثار پیری (مثل چین و چروک و کدر شدن پوست) را به تعویق می‌اندازد.


 

اگر سنتان بالاست

پوست با افزایش سن، دچار تغییراتی شده و بدن مثل دوره جوانی کلاژن و الاستین (که باعث انعطاف‌پذیری پوست می‌شود) تولید نمی‌کند. بنابراین به‌راحتی از شر سلول‌های مرده خلاص نمی‌شوید و پوست نو به سرعت جایگزین نمی‌شود. بنابراین در این دوران باید از صابون‌های خشک‌کننده استفاده کنید و میزان و تعداد دفعات استفاده از کرم‌های مرطوب‌کننده را افزایش دهید. برای از بین بردن یا جلوگیری از بروز چین و چروک نیز با تجویز پزشک از کرم‌های مخصوص استفاده کنید.


10504_663

همین الان ترک کنید

سیگار برای پوست بسیار مضر است و بعد از آفتاب، دومین دلیل اصلی چین و چروک و خشکی پوست است. سیگار کشیدن باعث کاهش جریان خون در پوست می‌شود و میزان تولید کلاژن را کاهش می‌دهد. کلاژن کمتر، مساوی است با چین و چروک بیشتر. پس همین الان سیگار را ترک کنید.


 

آلودگی‌ها را بشویید

به‌طور معمول، پوست هر روز در معرض آلودگی‌هایی مثل آلودگی هوا، دود سیگار، دود ماشین‌ها و… قرار می‌گیرد. بنابراین برای سلامت نگه داشتن پوست، باید آن را تمیز نگه دارید. هر شب با استفاده از یک لایه‌بردار ملایم، سلول‌های مرده پوست را از روی پوست برداشته و صورت خود را با یک صابون ملایم بشویید. پس از شست‌وشو حتما از کرم مرطوب‌کننده استفاده کنید. لازم به ذکر است که پوست‌های چرب نیز به مرطوب‌کننده احتیاج دارند، اما باید از محصولات بدون چربی استفاده کرد.


 

ورزش کنید

ورزش برای تمام ارگان‌های بزرگ و اصلی بدن (مثل پوست) بسیار موثر و مفید است. تحرک، باعث بهبود جریان خون و خروج سموم از پوست می‌شود. علاوه بر این، افزایش جریان خون، اکسیژن و مواد مغذی بیشتری به پوست می‌رساند و کمک می‌کند تا پوست، کلاژن بیشتری تولید کند و کلاژن ماده‌ای است که چین و چروک را از بین می‌برد، البته توجه به چند نکته ضروری است.
بعد از ورزش حتما باید صورت خود را بشویید و از هِدبندها و سربندهای سفت استفاده نکنید، زیرا باعث تعریق بیشتر و حساسیت پوست می‌شود.


 

مراقب پوستت باش

پوست از بدن مراقبت می‌کند، اما فقط نمی‌توان به همین نکته بسنده کرد. صورت و زیبایی پوست، آن نکته مهمی است که فرد براساس آن در نزد همگان شناخته می‌شود و سلامتی پوست منشا این زیبایی است. انتخاب‌هایی که در طول روز دارید (مثل اینکه چه چیزی بخورید، کجا بروید و یا چه احساسی داشته باشید) همه و همه روی ظاهر پوست اثر می‌گذارد. پس به راحتی و با رعایت کردن چند نکته ساده می‌توانید پوست خود را سالم، جوان و بدون چین و چروک نگه دارید.


10505_387

از خورشید فاصله بگیر

حمام آفتاب، پیاده‌روی و رانندگی مواردی هستند که پوست را در معرض نور خورشید قرار می‌دهند و بیش از 60 درصد آسیب‌دیدگی پوست، ناشی از تابش نور خورشید است. نور خورشید، خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش می‌دهد. پس همیشه (حتی در زمستان) از کرم‌های ضدآفتاب استفاده کنید و در ساعات بین 10 صبح تا 2بعدازظهر سعی کنید کمتر در معرض نورآفتاب قرار بگیرید؛ زیرا در این ساعات، میزان اشعه‌های مضر آفتاب بسیار زیاد است.


 

… در دوران بارداری

در دوران بارداری، در 60درصد خانم‌ها، لک‌هایی روی پوست ایجاد می‌شود، اما معمولا بعد از تولد نوزاد این لک‌ها از بین می‌روند. استفاده از مرطوب‌کننده‌ها و کرم‌های حاوی ویتامین A، لک‌ها را زودتر از بین می‌برد.
آکنه نیز یکی از مشکلات پوستی رایج این دوران است که در اثر افزایش ترشح هورمون‌ها ایجاد می‌شود. برای جلوگیری از ایجاد آکنه باید در روز، دو بار صورت خود را بشویید و بعد از آن بلافاصله از کرم‌های مرطوب‌کننده فاقد چربی (روغن) استفاده کنید.


 

استراحت کنید

خواب خوبی داشته باشید تا اثر معجزه‌آسای آن را روی پوست خود ببینید. 7 تا 8 ساعت خواب شبانه، مانع از ایجاد کبودی زیر چشم، پف چشم و رنگ‌پریدگی پوست می‌شود و بدن و پوست را همیشه روی فرم نگه می‌دارد. البته نحوه خوابیدن نیز بسیار مهم است. اگر سالیان سال در یک حالت یکسان سر خود را روی بالشت قرار دهید، در قسمتی که روی بالشت قرار می‌دهید، چین‌وچروک ظاهر می‌شود. بهترین راه‌حل برای بروز این حالت، خوابیدن روی پشت است. در این حالت، پوست و صورت کاملا استراحت می‌کند.


 

به صورت خود غذا برسانید

اگر پوست خوب و سالمی می‌خواهید، مراقب رژیم غذایی خود باشید. با مصرف بیشتر ویتامین C و کاهش مصرف چربی‌ها و کربوهیدرات‌ها، سلامت و زیبایی را به پوست خود هدیه بدهید. تغییر رژیم غذایی به ظاهر بهتر کمک می‌کند. مصرف ماهی، میوه‌جات و سبزیجات مانع از خشکی پوست و ایجاد چین و چروک در اثر بالا رفتن سن می‌شود. این مواد غذایی از پیری پوست جلوگیری می‌کنند.


 

سولاریوم ممنوع

در فصل‌های گرم، پوست در اثر تعریق، آب خود را از دست می‌دهد. پس حتما آب زیاد بنوشید و 2 ساعت یک‌بار کرم ضدآفتاب خود را تمدید کنید. به جای حمام آفتاب یا استفاده از دستگاه سولاریوم نیز از کرم‌های برنزه‌کننده استفاده کنید. خطر این کرم‌ها کمتر است.