خوردن آسپرین بچه برای پیشگیری از سرطان سینه مفید است

 

  • لزلی برن اشتاین، سرپرست تیم تحقیق،  در این باره می گوید: «این میزان کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه، متوسط است و شاید به اندازه ورزش خوب نباشد. اما خیلی از افراد به راحتی می توانند از شیوه منظم مصرف آسپرین پیروی کنند.»

 

برای محافظت از سلامتی خود، در برابر سرطان سینه، چه کارهایی می توان کرد؟ آیا تا به حال شنیده اید که خوردن آسپرین بچه می تواند این ریسک را کمتر کند؟ در این مطلب می خواهیم به بررسی این موضوع بپردازیم و ببینیم که آسپرین چه تاثیری بر روی سرطان سینه می گذارد.

 

محققان مرکز سرطان سیتی هوب کالیفرنیا دریافتند  مصرف دوز پایین آسپرین حداقل سه بار در هفته با کاهش ۲۰ درصدی ریسک ابتلا به سرطان های موسوم گیرنده مثبت هورمون/ HER۲ منفی، شایع ترین نوع سرطان سینه، مرتبط است.

لزلی برن اشتاین، سرپرست تیم تحقیق،  در این باره می گوید: «این میزان کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه، متوسط است و شاید به اندازه ورزش خوب نباشد. اما خیلی از افراد به راحتی می توانند از شیوه منظم مصرف آسپرین پیروی کنند.»

بسیاری از افراد بزرگسال روزانه دوز پایین آسپرین (۸۱ میلیگرم) برای کاهش ریسک حمله قلبی مصرف می کنند. این مطالعه به بررسی مصرف این دارو بر روی زنان پرداخت. در شروع مطالعه از سال ۱۹۹۵، بیش از ۱۳۳ هزار زن فعال و بازنشسته در مطالعه ثبت نام کردند.

در سال ۲۰۰۵، بیش از ۵۷ هزار شرکت کننده به سوالاتی در مورد مصرف آسپرین و سایر داروها، سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان، استفاده از هورمون درمانی، مصرف الکل، ورزش، وزن و قد پاسخ دادند. تا سال ۲۰۱۳، در حدود ۱۵۰۰ نفر از زنان مبتلا به سرطان سینه تهاجمی شده بودند.

طبق نتایج این مطالعه، مصرف منظم آسپرین بچه موجب کاهش ریسک سرطان سینه تا ۱۶ درصد می شود اما بیشترین کاهش در مورد ابتلا به سرطان سینه از نوع HR-مثبت/HER۲-منفی مشاهده شد.

محققان معتقدند مصرف آسپرین با دوز منظم نه تنها موجب کاهش التهاب می شود بلکه یک بازدارنده خفیف آروماتاز است. داروهای بازدارنده آروماتاز برای درمان سرطان سینه گیرنده هورمون مثبت در زنان استفاده می شوند چراکه موجب کاهش جریان استروژن در خون می شود. استروژن همچون سوختی برای رشد تومور عمل می کند.

برای پیشگیری از سرطان سینه توت فرنگی بخوریم

  • برای دستیابی به تأثیر مصرف توت فرنگی در سرطان سینه، به موش‌های ماده یک ماهه، رژیم غذایی استاندارد یا رژیم غذایی همراه با عصاره توت فرنگی داده شد. حدود یک ماه بعد به موش‌ها، سلول‌های سرطان سینه به شدت تهاجمی تزریق شد.

مصرف روزانه توت فرنگی به مدت 5 هفته، در صورتی که همراه با دیگر میوه‌ها و سبزیجات باشد می‌تواند در پیشگیری و درمان سرطان سینه کمک کند.

به گزارش فارس، نتایج مطالعات نشان داده است مصرف توت فرنگی در هر روز و به مدت 5 هفته، در صورتی که همراه با دیگر میوه‌ها و سبزیجات باشد می‌تواند در پیشگیری و درمان سرطان سینه کمک کند.

نتایج تحقیقات پژوهشگران که در مجله “Scientific Reports”  نیز منتشر شده، نشان داده است استفاده از مکمل رژیم غذایی همراه با عصاره توت فرنگی برای جلوگیری از انتشار سلول‌های سرطانی به بافت‌های سالم مجاور کمک مؤثری می‌کند.

برای دستیابی به تأثیر مصرف توت فرنگی در سرطان سینه، به موش‌های ماده یک ماهه، رژیم غذایی استاندارد یا رژیم غذایی همراه با عصاره توت فرنگی داده شد. حدود یک ماه بعد به موش‌ها، سلول‌های سرطان سینه به شدت تهاجمی تزریق شد.

در نهایت پنج هفته بعد، محققان تومورها را از موش‌ها خارج کرده و دریافتند رژیم غذایی غنی از توت فرنگی موجب توقف گسترش سلول‌های سرطانی به بافت سالم جانبی شد.

باتینو، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه پلی تکنیک در ایتالیا گفت: این آزمایشات و تحقیقات برای پی بردن به تأثیر توت فرنگی بر سلول‌های سرطانی سینه است و نیاز است که تحقیقات کلینیکی و اپیدمیولوژیکی به طور کامل انجام شود تا تأثیر توت فرنگی بر روی انسان‌ها نیز تأیید شود. گرچه اگر غیر از این بود، باید نتیجه قابل قبولی در هنگام آزمایش موش‌ها هم نمی‌گرفتیم.

غذاهای خوشمزه برای پیشگیری از سرطان سینه

 

  • غلات و حبوبات: این خوراکی‌ها نیز دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند که به پیشگیری از بسیاری از بیماری‌ها کمک می کنند. مصرف حبوبات سرشار از فیبر با کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان مرتبط است.

 

اگرچه یک نوع ماده خوراکی یا رژیم غذایی مشخص که عامل پیشگیری‌کننده یا بروز سرطان پستان باشد وجود ندارد اما در مجموع رژیم غذایی موضوعی است که انتخاب‌های افراد در آن می‌تواند تعیین کننده باشد.

به گزارش ایسنا، سرطان پستان بیماری پیچیده‌ای است که فاکتورهای متعددی در بروز آن نقش دارند. برخی از این عوامل همچون سن، سابقه خانوادگی و ژنتیک و همچنین جنسیت غیرقابل کنترل هستند.

با این حال عوامل دیگری هستند که افراد می‌توانند آنها را کنترل کنند و این عوامل موثر در بروز این بیماری شامل استعمال سیگار، بی تحرکی و ورزش نکردن، اضافه وزن و رژیم غذایی نامناسب می‌شوند. برخی از محققان معتقدند رژیم غذایی علت ۳۰ تا ۴۰ درصد بروز تمامی سرطان‌هاست.

سرطان پستان به شیوه‌های مختلفی رشد می کند و به انواع متفاوتی از درمان نیاز دارد. همان طور که برخی سرطان ها به درمان‌های خاصی بهتر واکنش نشان می‌دهند، برخی سرطان‌ها نیز به غذاهای مشخصی واکنش بهتری نشان می‌دهند.

از جمله خوراکی‌های مفید جهت پیشگیری از ابتلا به سرطان پستان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

میوه‌ها و سبزیجات: میوه‌ها و سبزیجات از جمله خوراکی‌های سالمی هستند که می‌توانند به پیشگیری از سرطان پستان کمک کنند یا روند پیشرفت بیماری را کندتر سازند. مطالعه انجام گرفته روی بیش از ۹۱ هزار زن نشان داد داشتن رژیم غذایی سرشار از خوراکی‌های گیاهی می‌تواند خطر ابتلا به سرطان پستان را تا ۱۵ درصد کاهش دهد.

به گفته محققان میوه‌ها و سبزیجاتی همچون گیاهانی با برگ‌های تیره، فلفل، گوجه فرنگی، هویج، مرکبات، کلم بروکلی، پیاز، سیب، گلابی و هلو در پیشگیری از ابتلا به این سرطان نقش دارند.

فیبرهای خوراکی: اگرچه تحقیقات در مورد فیبرهای غذایی و تاثیر آن بر سرطان پستان در حال حاضر قطعی نیست، نتایج برخی مطالعات حاکی از آن است که این مواد غذایی می‌توانند به حفاظت در برابر این سرطان کمک کنند زیرا فیبرها از سیستم گوارشی حمایت کرده و دفع مواد زائد را تنظیم می کنند. همچنین به بدن کمک می‌کنند که مواد سمی را دفع کرده و آسیب‌های ناشی از آن را محدود کند.

غلات و حبوبات: این خوراکی‌ها نیز دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند که به پیشگیری از بسیاری از بیماری‌ها کمک می کنند. مصرف حبوبات سرشار از فیبر با کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان مرتبط است.

چربی‌های مفید: به نظر چربی‌ها گزینه مناسبی در فهرست خوراکی‌های مفید برای جلوگیری از ابتلا به سرطان پستان به حساب نمی‌آیند اما چربی‌های اشباع نشده چند زنجیره‌ای و تک‌زنجیره‌ای یا همان چربی‌های مفید شامل این موضوع نمی‌شوند. این نوع چربی‌ها در روغن زیتون، آووکادو و خشکبار وجود دارند.

در کنار این خوراکی‌های مفید برخی مواد هم هستند که مصرف آن‌ها می تواند به خطر ابتلا به سرطان پستان منجر شود. از جمله این مواد خوراکی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

مواد الکلی: نتایج مطالعات انجام گرفته حاکی از ارتباط بین مصرف مواد الکلی و خطر فزاینده ابتلا به سرطان پستان است.

مواد قندی: محققان دانشگاه تگزاس دریافتند زمانی که موش‌ها از رژیم غذایی سرشار از مواد قندی پیروی می‌کنند بیشتر در معرض ابتلا به تومورهای پستان که مشابه سرطان پستان در انسان است، قرار دارند.

چربیهای ترانس: چربیهای ترانس موجود در خوراکی های فرآوری شده و سرخ شده با خطر ابتلا به سرطان پستان مرتبط است به همین دلیل مصرف آن‌ها توصیه نمی‌شود.

گوشت قرمز: اگرچه مطالعات در مورد ارتباط بین گوشت قرمز و افزایش احتمال ابتلا به سرطان پستان در حال انجام است، نتایج برخی بررسی ها از وجود این ارتباط حکایت دارد.

به گزارش مدیکال نیوز تودی، علاوه بر تغذیه، برخورداری از میزان فعالیت جسمی کافی در پیشگیری از سرطان پستان موثر است. مطالعه موسسه ملی سرطان آمریکا حاکی از آن است زنانی که هر هفته چهار ساعت یا بیشتر ورزش می‌کنند کمتر در معرض ابتلا به سرطان پستان قرار دارند.

داروی دیابت برای درمان سرطان سینه مفید است

  • به گفته دانگ، «این دارو به طور مشابه می‌تواند از رشد و متاستاز سلولهای سرطان سینه جلوگیری کند، از آنجائیکه داروی epalrestat در حال حاضر در بازار دارویی موجود است و هیچ عارضه جانبی مهمی از مصرف آن گزارش نشده است،

 

 

دانگ چنفانگ، استاد دانشگاه ژجیانگ چین، در این باره می گوید: «سرطان سینه سه گانه منفی یک نوع سرطان تهاجمی در بین چهار نوع سرطان سینه است.»

«سرطان سینه سه گانه منفی» به سرعت تا مغز و ریه ها گسترش می یابد. به گفته دانگ، درحال حاضر هیچ درمان موثری برای این نوع سرطان سینه وجود ندارد، از اینرو این سرطان کُشنده است.

دانگ و همکارانش دریافتند میزان آنزیم متابولیک موسوم به AKR۱B۱ به شکل قابل توجهی در سلول های سرطان سینه سه گانه منفی افزایش می یابد و با افزایش نرخ تکثیر و عمر کوتاه تر همراه است.

حال محققان دریافتند «اپالریستت» دارویی است که از فعالیت AKR۱B۱ جلوگیری می‌کند و در ژاپن برای درمان نوروپاتی محیطی مرتبط با دیابت تایید شده است.

به گفته دانگ، «این دارو به طور مشابه می‌تواند از رشد و متاستاز سلولهای سرطان سینه جلوگیری کند، از آنجائیکه داروی epalrestat در حال حاضر در بازار دارویی موجود است و هیچ عارضه جانبی مهمی از مصرف آن گزارش نشده است، مطالعه‌ ما اثبات می‌کند که این داروی هدفمند و ارزشمند برای درمان های بالینی این نوع سرطان سینه مناسب ‌باشد.»

محققان چینی دریافته اند داروی مورداستفاده برای درمان دیابت می تواند برای نوعی از سرطان سینه هم تاثیرگذار باشد.

بهترین راه برای پیشگیری از سرطان پستان ( سینه ) کدام است

 

  • «آن ماریامای»، متخصص ارشد این مطالعه گفت: ورزش کردن و داشتن رژیم غذایی مناسب از خطر ابتلا به سرطان پستان با کاهش چربی بدن و پایین آوردن سطح هورمون‌های جنسی مرتبط با این سرطان می‌کاهد.

پزشکان هلندی تاکید کردند کاهش وزن از راه ورزش بیش از کاهش وزن از راه رژیم گرفتن در پیشگیری از سرطان پستان موثر است.

این متخصصان در یک مطالعه جدید دریافتند زنانی که برای کاهش وزن به طور منظم ورزش می‌کنند و در عین حال برنامه غذایی سالم و مناسبی نیز دارند به مراتب کمتر از زنانی که صرفا از راه رژیم گرفتن وزن خود را کم می‌کنند به سرطان پستان مبتلا می‌شوند. به بیان دیگر زنانی که برای کاهش وزن هم از مواد خوراکی مناسب استفاده می‌کنند و هم فعالیت بدنی دارند در مقایسه با زنانی که تنها به رژیم گرفتن روی می‌آورند، کمتر در معرض ابتلا به این سرطان هستند.

بهترین روش مقابله با سرطان پستان

«آن ماریامای»، متخصص ارشد این مطالعه گفت: ورزش کردن و داشتن رژیم غذایی مناسب از خطر ابتلا به سرطان پستان با کاهش چربی بدن و پایین آوردن سطح هورمون‌های جنسی مرتبط با این سرطان می‌کاهد.

به گفته وی، ورزش کردن تاثیر قوی‌تری بر پیشگیری از سرطان پستان ناشی از هورمون‌ها دارد. همچنین ورزش کردن راهکار مناسب برای کاهش وزن با هدف کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان است.

در این بررسی حدود 240 زن 50 تا 69 ساله که مبتلا به اضافه وزن بودند شرکت کردند و قرار بود پنج تا شش کیلوگرم از وزن خود بکاهند. یک سوم از این زنان تنها رژیم غذایی گرفتند، یک سوم دیگر در برنامه‌های شدید ورزشی شرکت کرده و یک رژیم غذایی سالم پیش گرفتند و مابقی آنان عادات خود را تغییر ندادند.

در پایان مطالعه مشخص شد زنان شرکت کننده در دو گروه به وزن طبیعی مورد نظر خود رسیدند. اما از طرفی نمونه‌های خونی گرفته شده از گروه دوم حاکی از کاهش بیشتر سطح هورمون استروژن نسبت به گروه اول و در نتیجه کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان بود چرا که بسیاری از انواع سرطان‌های پستان برای رشد و پیشرفت در بدن به هورمون استروژن نیاز دارند.

پیشگیری از سرطان سینه با خوردن غذاهای مفید

he4194

  • در مطالعات اخیر مشخص شده است، خانم‌هایی كه به طور ثابت از لوبیا و عدس در رژیم غذایی خود استفاده می‌كنند در مقایسه با زنانی كه از این خوراكی‌ها استفاده نمی‌كنند به احتمال كمتری به سرطان سینه مبتلا می‌شوند.

سرطان سینه تقریبا كابوس همه خانم‌هاست. تمام زنان میانسال و حتی دختران جوان می‌ترسند از این‌كه با این بیماری خطرناك روبه‌رو شوند. خب، نگرانی در این‌باره طبیعی است‌ اما می‌توان با چند راهكار ساده كاری كرد كه از این بیماری خطرناك دور بمانید. داشتن یك رژیم غذایی هوشمندانه یكی از كارهایی است كه می‌تواند خانم‌‌های بسیاری را از خطرات این بیماری دور نگه دارد. تنها با خوردن این خوراكی‌های لذیذ می‌توانید با سرطان سینه مبارزه كنید.


حبوبات نجات‌بخش

حبوبات

در مطالعات اخیر مشخص شده است، خانم‌هایی كه به طور ثابت از لوبیا و عدس در رژیم غذایی خود استفاده می‌كنند در مقایسه با زنانی كه از این خوراكی‌ها استفاده نمی‌كنند به احتمال كمتری به سرطان سینه مبتلا می‌شوند. رژیم غذایی پرچرب و كم‌فیبر باعث افزایش احتمال بروز سرطان‌ها می‌شوند اما رژیم غذایی غنی از حبوبات ضدسرطان هستند. حبوبات حاوی پروتئین زیاد، انواع آنتی‌اكسیدان‌ها و مقدار زیادی فیبرند.


صبح را با نوشیدن یك ضدسرطان شروع كنید

چای سبز

خیلی خوب است كه از فردا صبح یك فنجان چای سبز را با صبحانه‌تان میل كنید. این چای منبع بسیار خوبی از انواع آنتی‌اكسیدان‌هاست. نوشیدن 4-3 فنجان چای سبز به طور روزانه موجب كاهش احتمال بروز سرطان سینه، به‌خصوص در دوران یائسگی می‌شود. چای سبز احتمال ابتلا به انواع دیگری از سرطان‌ها به خصوص سرطان تخمدان را هم كاهش می‌دهد.


دریا به شما كمك می‌كند، سرطان نگیرید

ماهی‌های چرب

نتایج مطالعات متعدد نشان داده، ماهی‌هایی كه حاوی مقدار زیادی امگا3 هستند در بالا بردن عملكرد سیستم ایمنی بدن نقش بسزایی دارند و در نهایت منجر به كاهش رشد غده‌های سرطانی می‌شوند. ماهی‌های چرب از جمله سالمون، ‌تن و خال مخال منبع مهمی از ویتامین D نیز هستند. ویتامین D كه آن را به نام ویتامین «آفتاب» هم می‌شناسند به طور طبیعی با قرار گرفتن در معرض نور آفتاب در بدن تولید می‌شود. این ویتامین نه تنها برای سلامت استخوان‌ها بسیار مفید است بلكه مشخص شده تا 50درصد احتمال ابتلا به سرطان سینه را نیز كاهش داده، همچنین این ویتامین ریسك بازگشت دوباره سرطان سینه در زنان مبتلا را هم كاهش می‌دهد.


سالاد خام مفید

بـروكلی

اگر كلم بروكلی و دیگر اعضای خانواده كلم‌ها (مثل گل‌كلم، كلم‌پیچ و…) در رژیم غذایی شما جای بگیرند،  به راحتی می‌توانید به جنگ سرطان سینه بروید. تحقیقات نشان داده، تركیباتی كه در بروكلی وجود دارد، رشد سلول‌های سرطانی را كاهش می‌دهد و همچنین تاثیر داروهای سرطانی را برای از بین بردن این سلول‌ها تقویت می‌كند. برای این‌كه بیشترین منفعت را از خوردن بروكلی ببرید یا آن را به صورت خام بخورید یا این‌كه آن را بسیار كم بپزید، زیرا تركیبات مفید آن بر اثر حرارت از بین می‌روند.


رنگ‌هایی كه به شما كمك می‌كنند

انواع میوه و سبزی

بر اساس پژوهش‌های موسسه مطالعات سرطانی در ایالات‌متحده، میوه‌ها وسبزی‌ها غنی از آنتی‌اكسیدان‌ها و تركیباتی هستند كه سطح سلامت بدن را ارتقا می‌دهند و همین‌طور از بروز برخی بیماری‌های خطرناك جلوگیری می‌كنند. انواع میوه‌ها و سبزی‌‌های زرد، قرمز تیره و سبز در مبارزه با سرطا‌ن‌ها بسیار مفید هستند پس با توقف در سوپرماركت‌ها یا از طریق خرید آن‌ها از مزارع، سفره‌ای رنگارنگ داشته باشید تا سلامت خود را تامین كنید.

انواع آزمایش چکاپ ، برای اطمینان از سلامتی چه آزمایشی بدهیم

2

  • به طور کلی همه خانم‌هایی که ازدواج کرده‌اند باید سالی یک‌بار برای تست پاپ‌اسمیر مراجعه کنند. البته خانم‌هایی که سه سال مداوم نتیجه آزمایش‌شان منفی باشد می‌توانند با نظر پزشکشان آن را هر سه‌سال یک‌بار انجام دهند.  تست‌پاپ‌اسمیر نمونه‌برداری از دهانه رحم است.

آخرین باری که به دندانپزشکی، چشم پزشکی، متخصص زنان یا اورولوژیست مراجعه کرده‌اید، چه زمانی بود؟ یادتان نمی‌آید! پارسال! دو سال پیش! چند سال پیش!

اصلا اجازه بدهید پرسش را به گونه دیگری مطرح کنیم؛ آخرین باری که برای چکاپ یا به عبارت دیگر مطمئن شدن از وضعیت سلامتی‌تان نزد پزشک رفته‌اید، چه زمانی بود؟ اصلا شما تا زمانی که بیمار نشوید برای بررسی وضعیت سلامتتان به پزشک مراجعه می‌کنید؟

اگر جوابتان منفی است باید بدانید که سخت در اشتباهید چرا که بسیاری از بیماری‌ها را با یک بررسی ساده می‌توان در مراحل اولیه تشخیص دادو درمان کرد.  در این شرایط نه‌‌تنها هزینه کمتری را متقبل می‌شوید بلکه روند درمان هم سریع‌تر و رضایت بخش‌تر خواهد بود.

مراجعه سالانه به چشم‌پزشک

افراد باید در سنین مختلف به چشم‌پزشک مراجعه کنند تا بتوانند جلوی آسیب‌های جدی چشم را بگیرند. مهم‌ترین سنین مراجعه به چشم پزشک در دوران نوزادی، شش ماهگی،سه سالگی و پنج سالگی است و بعد از آن هر پنج‌سال یک بار تا 40‌سالگی باید به چشم‌پزشک مراجعه کرد. بعد از 40سالگی هم باید افراد سالی یک بار به چشم پزشک مراجعه کنند؛ البته افراد در صورتی که با مشکلاتی چون احساس شن رفتگی در چشم و حالت‌های غیر عادی دیگر مواجه شدند باید سریع به چشم‌پزشک مراجعه کنند.

تشخیص به موقع بیماری‌های چشم می‌تواند جلوی آسیب‌های جدی آن را بگیرد ودر صورت تشخیص به موقع هزینه کمتری برای درمان در برخواهد داشت.

آزمایش پاپ اسمیر

به طور کلی همه خانم‌هایی که ازدواج کرده‌اند باید سالی یک‌بار برای تست پاپ‌اسمیر مراجعه کنند. البته خانم‌هایی که سه سال مداوم نتیجه آزمایش‌شان منفی باشد می‌توانند با نظر پزشکشان آن را هر سه‌سال یک‌بار انجام دهند.  تست‌پاپ‌اسمیر نمونه‌برداری از دهانه رحم است.

این آزمایش باعث می‌شود در صورت ابتلا به سرطان دهانه رحم این بیماری زود تشخیص داده شود و بیمار به موقع درمان شود. علاوه بر تست پاپ‌اسمیر از تست دیگری به اسم«کول پس کوپی» هم کمک گرفته می‌شود. افرادی که به زگیل و عفونت مبتلا شده‌اند بیش از بقیه مستعد ابتلا به سرطان دهانه رحم هستند و باید با فاصله زمانی کمتری تست پاپ اسمیر انجام بدهند. همچنین بعد از 35سالگی ‌اندازه تخمدان‌ها در خانم‌ها کوچک‌تر می‌شود و بعد از این سن زنان باید بیشتر به پزشک خود مراجعه کنند‌.

سرطان پستان

اگرچه در گذشته سن ابتلا به سرطان پستان حدود یائسگی و بعد از آن بوده است اما در سال‌های اخیر سن ابتلا به این بیماری در جهان پایین آمده است.  به همین دلیل خانم‌ها باید نسبت به معاینه‌های دوره‌ای و سایر بررسی‌های لازم حساس‌تر باشند. همه خانم‌ها باید از متخصصان زنان شیوه معاینه پستان را یاد بگیرند و هر ماه بعد از قاعدگی این معاینه را خودشان انجام بدهند.

افرادی که خاله‌، عمه‌، خواهر، مادر و… آنها به سرطان پستان مبتلا شده‌اند‌، سیگار می‌کشند‌، ازدواج بالای 35سال داشته  یا به نوزاد خود شیر نداده‌اند احتمال بیشتری دارد که به سرطان پستان مبتلا شوند. افرادی که سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان پستان دارند باید زودتر از بقیه تحت نظر پزشک زنان قرار بگیرند؛ مثلا فردی که یکی از اقوام نزدیکش در 50سالگی به سرطان مبتلا شده است باید 10سال زودتر تحت نظر پزشک زنان قرار بگیرد‌. توصیه می‌شود خانم‌ها بعد از 40سالگی ماموگرافی انجام دهند.

بررسی دندان‌ها هر شش‌ماه یک‌بار

سازمان جهانی بهداشت معاینات دوره‌ای دندان را هر شش ماه یک بار مطلوب می‌داند. ولی با توجه به بیماری‌های خاص لثه لازم است افرادی که بیشتر از بقیه در معرض بیماری‌های لثه قرار دارند و یا مستعد ابتلا به بیماری‌های لثه هستند این معاینات دوره ای را با فاصله زمانی کوتاه‌تری انجام دهند و هر سه ماه یک بار به دندانپزشک مراجعه کنند. اگر این افراد به دندانپزشک دیر مراجعه کنند میزان بیشتری استخوان و لثه از دست می‌دهند که این مساله باعث از بین رفتن نسوج نگهدارنده ریشه دندان شده و در نهایت باعث لق شدن و از دست رفتن دندان‌ها خواهد شد.

گروه‌های سنی پایین‌تر به‌خصوص اطفال بیش از بقیه مستعد ابتلا به پوسیدگی دندان هستند؛ به همین دلیل باید این گروه سنی هر دو ماه یک بار به دندانپزشک مراجعه کنند تا کارهای پیشگیری و درمانی لازم برای آنها انجام شود. دندانپزشک برای کودکان زیر 12سال بررسی‌های لازم را از نظر کمبود فضا برای رویش دندان دائمی ‌انجام می‌دهد و در صورت لزوم برای حفظ فضا برای رشد دندان‌ها اقدام به کشیدن دندان‌ها می‌کند.

برای داشتن دندان‌های دائمی ‌و مرتب باید دندان‌های شیری مرتب داشت و این مساله تنها زمانی محقق می‌شود که مراجعات مرتب دوره‌ای وجود داشته باشد. بهتر است والدین پیش از رویش دندان‌ها‌،فرزندشان را نزد دندانپزشک ببرند و از شش ماهگی یا یک سالگی که شروع رویش دندان‌های شیری است این مراجعات به شکل مستمر وجود داشته باشد.

آزمایش پروستات

آقایان باید از سنین 45 تا 50 سالگی و بالاتر سالی یک بار از نظر پروستات بررسی شوند و تست مخصوصی را انجام دهند.  افرادی که مشکلات پروستات دارند بهتر است این تست را با فاصله زمانی کوتاه‌تری انجام دهند.

بیماری قلبی و معاینه‌های دوره‌ای

با افزایش سن و مبتلا شدن به برخی از بیماری‌ها احتمال ابتلا به بیماری قلبی بالا خواهد رفت؛ بنابراین افرادی که سابقه بیماری قلبی در خانواده‌هایشان وجود دارد بنا بر تشخیص پزشک باید هر سه تا پنج سال یک‌بار برای اطمینان از وضعیت سلامتشان معاینه شوند. این در حالی است که در افراد جوان یا کسانی که عوامل خطرساز یا سابقه ابتلای خانوادگی به بیماری‌های قلبی در آنها وجود ندارد نیازی به بررسی سالانه نیست.

در وهله اول برای تشخیص بیماری‌های قلبی‌عروقی آزمایشات خاصی لازم نیست و تشخیص اولیه به وسیله شرح حال و معاینه فیزیکی توسط پزشک انجام می‌شود اما از تست‌های اولیه‌ای  که در کنار علائم و شرح حال می‌توان برای تشخیص به آن اشاره کرد نوار قلب است که به بررسی ناهمگونی در ریتم قلب می‌پردازد. بعد از نوار قلب تست تشخیصی دیگری وجود دارد که به وسیله آن عملکرد، ابعاد و بررسی حفره‌های قلب انجام می‌شود و به آن اکوکاردیوگرافی قلب می‌گویند که همان سونوگرافی قلب است.

معاینات دوره ای اطفال

والدین باید نوزادان سالم را در شش ماه اول تولد ماهی یک بار نزد متخصص اطفال ببرند و اگر نوزاد سالم باشد باید هر سه‌‌ماه یک بار تا دوسالگی این کار انجام شود. مراجعه به متخصص اطفال از شش‌ماهگی تا سه‌ سالگی خیلی مهم است چرا که در این دوران کودک در حال رشد و تکامل است و با مراجعه به پزشک می‌توان از مطلوب بودن روند رشد کودک مطمئن شد. همچنین بیشتر بیماری‌ها تا سن سه‌سالگی کودکان را تهدید می‌کنند؛ بنابراین تشخیص ودرمان به موقع آنها بسیار حائز اهمیت است.  اینکه کودکی بیمار نیست دلیل نمی‌شود که والدین ارتباطی با پزشک متخصص نداشته‌باشند.

واکسیناسیون نوزادان و کودکان یکی از کارهای مهمی‌است که از زمان بدو تولد باید به آن توجه کرد. والدین باید فرزندان خود را برای ادامه واکسیناسیون‌ها به شکل دوره ای به مراکز بهداشتی درمانی ببرند. این واکسیناسیون‌ها در زمان تولد، یک و نیم ماهگی‌، سه‌ماهگی، شش‌ماهگی، نه‌ماهگی و حدود 12ماهگی انجام می‌شود. واکسیناسیون‌ها شامل هپاتیت، ب.‌س.‌ژ‌، واکسن سه‌گانه (دیفتری، سیاه سرفه، کزاز) فلج اطفال، ام.‌ام.‌آر (اریون، سرخک، سرخچه) است و به شکل دوره‌ای انجام می‌شود.

آزمایش دیابت

براساس برنامه کشوری دیابت، همه افراد بالای 30 سال که در معرض خطر ابتلا به دیابت هستند باید سالانه یک‌بار برای بررسی به پزشک یا مراکز تشخیص دیابت مراجعه کنند تا در‌صورت مبتلا بودن به این بیماری یا در معرض خطر بودن، به موقع اقدامات درمانی برای آنها انجام شود.

گفتنی است کسانی که سابقه ابتلا یه دیابت در خانواده آنها وجود دارد، افراد سیگاری‌، افراد چاق و افراد با فشارخون بالا و در معرض استرس زیاد بیش ازدیگران در معرض ابتلا به دیابت هستند. قند‌خون به شکل ناشتا باید زیر 110 و دو ساعت بعد از خوردن صبحانه باید زیر140 تا 150 باشد؛ در غیر این صورت فرد در معرض ابتلا به دیابت است‌.

اگر قند‌خون ناشتا بالای 200 تا 250 باشد و علائمی‌ چون پر‌ادراری، پرنوشی و پرخوری وجود داشته باشد یا فرد به شکل مکرر دچار عفونت ادراری شود احتمال ابتلا به دیابت وجود دارد. قند‌خون و تشخیص دیابت از طریق آزمایش خون امکان‌پذیر است و دستگاه‌های تست قند‌خون فقط برای بررسی وضعیت قند‌خون افراد دیابتی کاربرد دارد و چندان برای تشخیص بیماری دقیق نیست.

آزمایش چربی

به طور کلی تمام افرادی که در سنین بالای 40 سال قرار دارند باید سالی یک بار آزمایش خون انجام بدهند و از نظر چربی‌خون بررسی شوند.  مواردی چون رسوب سلولی، تعداد پلاکت،گلبول قرمز و گلبول سفید در آزمایش خون این افراد مورد بررسی قرار می‌گیرد. افرادی که با مشکل تغییرات فشارخون مواجه هستند باید هفته‌ای یک بار آن‌را  اندازه‌گیری کنند.

معاینات بعد از 50 سالگی در زنان

بعد از سن 50 سالگی ضخامت ‌اندومتر رحم و تخمدان‌ها باید مورد بررسی قرار گیرد که این کار از طریق سونوگرافی انجام می‌شود. سنجش تراکم استخوان از دیگر کارهایی است که خانم‌های 50 سال به بالا باید انجام دهند چرا که در این سن خانم‌ها مستعد ابتلا به پوکی استخوان هستند. همچنین این خانم‌ها باید از نظر هورمون‌های تیروئید هم بررسی شوند.

بزرگترین ترس و نگرانی دختران و زنان چیست

703488_647

  • در خلال دوران بارداري و شيردهي سينه‌هاي زنان تغييراتي پيدا مي‌كند و بزرگ‌تر مي‌شود. طي اين دوران داكت‌ها و لوبول‌هاي بيشتري در سينه شكل مي‌گيرند و جريان خون در كل سينه نسبت به دوران قبل از بارداري 250‌درصد افزايش مي‌يابد.

   مشكلي كه بيماري نيست

اكثر گره‌ها يا توده‌هاي (LUMP) سينه در دختران و زنان جوان خوش‌خيم است. اگر متوجه يكي از آن‌ها شديد نترسيد و فقط به پزشك خودتان مراجعه كنيد اما بد نيست اطلاعاتي در مورد انواع بيماري‌هاي خوش‌خيم سينه در زنان داشته باشيم. حالت فيبروكيستيك حالتي است كه در آن بافت ريه بيشتر حالت كيستي دارد. اين حالت را در گذشته بيماري مي‌دانستند اما در حال حاضر آن را يك حالت طبيعي مي‌دانند كه اين حالت احتمال ابتلا به سرطان را بيشتر نمي‌كند اما در زناني كه اين حالت را دارند به‌دليل شكل خاص ريه تشخيص سرطان احتمالي سخت‌تر است. زناني كه اين حالت را دارند در نيمه دوم دوره ماهانه خود برخي علائم را تجربه مي‌كنند. مطالعات نشان داده در زناني كه داروهاي پيشگيري از بارداري مصرف مي‌كنند اين حالت كمتر است.


 

   خانم‌هاي جوان‌ نبايد بترسند

كيست‌هاي سينه عبارتند از كيسه‌هاي حاوي مايع در داخل سينه، اين كيست‌ها خوش‌خيم بوده و در زنان جوان شايع هستند، بيشتر اين كيست‌ها در نيمه دوم دوره‌‌ ماهانه ديده مي‌شوند. پزشكان معمولا با انجام سونوگرافي به تشخيص قطعي كيست سينه مي‌رسند. اگر در سينه شما مشكل وجود داشته باشد كه بافت آن حاوي مايع نباشد (يعني كيست نباشد) باز هم نبايد نگران شويد. در بيشتر زنان جوان توده‌هاي سفت هم نشانه سرطان نيستند. به‌طور معمول اين حالت ناشي از فيبرو آدنوماست. اين حالت به توده‌‌اي نسبتا نرم از بافت فيبروتيك كه غالبا بدون درد است و حاشيه مشخص و گرد دارد، گفته مي‌شود. تشخيص اين حالت با معاينه توسط پزشك و نمونه برداري به وسيله سرنگ انجام مي‌شود. اگر فيبرآدنوما بزرگ، دردناك يا در حال رشد باشد يا در صورتي كه باعث اضطراب فرد شود. با يك جراحي كوچك برداشته مي‌شود. يادتان باشد كه برداشتن اين فيبرآدنوما به اين دليل نيست كه آن‌ها قابليت تبديل‌شدن به سرطان را دارند، نه، اينگونه نيست و نبايد نگران بروز بدخيمي در سينه‌تان باشيد.


 

   اگر در سن بالا باردار مي‌شويد

در خلال دوران بارداري و شيردهي سينه‌هاي زنان تغييراتي پيدا مي‌كند و بزرگ‌تر مي‌شود. طي اين دوران داكت‌ها و لوبول‌هاي بيشتري در سينه شكل مي‌گيرند و جريان خون در كل سينه نسبت به دوران قبل از بارداري 250‌درصد افزايش مي‌يابد.

پس از پايان دوران شيردهي، شكل سينه‌ها تغيير مي‌كند. ممكن است ترك خوردگي و چين و شكن‌هايي در بافت سينه ايجاد شود كه حتي در زناني كه به فرزندان خود شير نمي‌دهند هم ايجاد مي‌شود. جدا از اين در حدود 40 سالگي، تغييرات مرتبط با سن در سينه‌هاي زنان ايجاد مي‌شود. زناني كه در بالاي 35 سالگي باردار مي‌شوند ممكن است تغييرات ناشي از هر دو حالت را تجربه كنند.


   مسئله مهم رضايت شماست

حالا جراحي‌هاي زيبايي سينه به عمل جراحي شايعي بدل شده‌اند كه بسياري از زنان و دختران جوان به آن اقدام مي‌كنند. عمل‌‌هاي معمول جراحي پلاستيك در سينه عبارتند‌از جاگذاري پروتزها، بلندكردن، قرينه‌كردن يا كوچك‌كردن سينه‌ها كه ‌هر كدام از اين جراحي‌ها مي‌تواند روي توانايي شيردادن زنان در آينده تاثير بگذارد. شايع‌‌ترين عمل جراحي زيبايي سينه، جاگذاشتن پروتز است كه باعث بزرگ‌تر شدن بافت سينه مي‌شود. اين پروتزها زير لايه چربي عضلاني گذاشته مي‌شود اما مسئله مهم اين است كه زنان و دختران بايد جوان بدانند كه بسياري از شكل‌هاي سينه طبيعي ارزيابي شده و مشكلي ندارند اما مسئله‌اي كه من مي‌خواهم توصيه كنم اين است كه به‌خوبي‌ها و ضررها و خطرات احتمالي اين عمل‌ها فكر كنيد و آنگاه تصميم بگيريد و اگر اين جراحي واقعا اعتمادبه‌نفس شما را تا حد زيادي بالا مي‌برد آن وقت آن را انجام دهيد.


 

   پروتزها خطرناك هستند؟

به‌طور معمول 2 نوع پروتز سينه وجود دارد: نوعي كه حاوي سالين «آب‌نمك» است و نوعي كه از سيليكون درست‌شده‌ است. اكثر پروتزهاي جديد از سالين پر مي‌شوند. در سال 1992 استفاده از پروتزهاي حاوي سيليكون به‌دليل مشخص‌نبودن وضعيت سلامت فرد در درازمدت، در آمريكا ممنوع شد اما در برخي از كشورهاي جهان هنوز از اين پروتزها استفاده مي‌شود. در ضمن بيماري‌هاي بافت همبند، سرطان‌ها و بيماري‌هاي رشته اعصاب در موارد سيليكون بيشتر رخ مي‌دهد.

در كل، مطالعات طولاني‌مدت هيچ عارضه خطرناكي در زناني كه عمل جراحي پروتز سينه انجام داده‌اند را نشان نداده‌اند. تنها خطرات اين قبيل عمل‌هاي جراحي خطرات معمول انجام هر عمل جراحي مثل عوارض بيهوشي، خونريزي يا عفونت است. در اكثر مطالعات انجام شده، هيچ افزايش احتمال ابتلا به سرطان در زناني كه پروتز سينه دارند ديده نشده است اما برخي گزارش‌ها هم در مورد افزايش نسبي برخي بيماري‌ها در افراد داراي پروتز وجود دارد.


اگر مي‌خواهيد بعدا صاحب فرزند شويد

به‌طور كلي 3 برش براي انجام عمل جراحي پروتز سينه انجام مي‌شود كه برش‌‌هايي كه در قسمت زيرين سينه ايجاد مي‌شوند براي شيردهي در سال‌هاي بعد مناسب‌تر هستند زيرا در اين حالت داكت‌ها (لوله‌هاي) انتقال‌دهنده شير به نوك سينه آسيب نمي‌بينند. اگر برش‌ در ناحيه نوك سينه انجام گيرد باعث كاهش توليد و انتقال شير مي‌شود و روي روند شيردادن، تاثير مي‌گذارد. براي همين اگر قصد داريد در آينده صاحب فرزند شويد حتما اين موضوع را به جراح خود اطلاع دهيد.


 

اين جراحي فقط بايد درماني باشد

جراحي كوچك‌كردن سينه، از عمل‌هاي جراحي است كه در سال‌هاي اخير رواج يافته است. برخي به اين عمل جراحي به‌عنوان يك جراحي زيبايي نگاه مي‌كنند اما واقعيت اين است كه متخصصان مي‌گويند، اين جراحي نبايد به‌عنوان يك جراحي زيبايي در نظر گرفته شود و فقط بايد يك جراحي درماني باشد يعني در صورتي‌كه اين حالت باعث ايجاد درد در ناحيه گردن و پشت شود يا ايجاد حالت ناراحتي بكند بايد نسبت به انجام آن اقدام كرد. در كل 2 نوع عمل جراحي كوچك كردن وجود دارد كه در هر 2 نوع ممكن است اختلال در شيردادن پيش بيايد. پس اگر خواستيد بعدا صاحب فرزند شويد در اين مورد دقت كرده و با پزشك معالج خود مشورت كنيد. به هر‌ صورت فقط بهتر است اين جراحي محدود به كساني شود كه دچار مشكل هستند.

سرطان سینه نمی گیرم چون پیشگیری می کنم

images

  • صولات لبني غني از کلسيم و ويتامين D، از بدن در مقابل ابتلا به سرطانها محافظت ميکند، به شرطي که از محصولات کم چرب و يا بدون چربي استفاده کنيد. مصرف ماست و شيرهاي کم چرب و بدون چربي يا پنيرهاي بدون چربي را حتما در برنامه غذايي خود بگنجانيد.

سرطان سينه يکي از خطرناکترين سرطان‌ها است که بيشتر در خانم‌ها بروز ميکند. در صورتی که این سرطان زود تشخیص داده شود و درمان آن سریع و به موقع آغاز شود، بهبودی بیمار تا حدودی قطعی است.


 

این کارها را وارد زندگی روزمره خود کنید

 

  • چکاپ کنيد: زنان بايد بعد از سنين 50سالگي براي  چکاپ به پزشک متخصص مراجعه کنند، اما اگر سابقه سرطان سينه در خانواده وجود دارد، بايد اين سن را به 40سالگي کاهش دهيد. بهتر است هر 3سال يکبار يکسري آزمايشات کامل انجام دهيد. اگر سرطان سينه زود شناسايي شود، درمان موفقتر خواهد بود.
  • درمانهاي هورموني بعد از يائسگي: اکثر سرطانهاي سينه ارتباطي با استروژن دارند. درمانهاي هورموني بعد از يائسگي بعد از 2سال خطر ابتلا به سرطان سينه را افزايش ميدهد. اگر از ترکيب اين داروها 10سال استفاده کنيد، خطر ابتلا 2برابر ميشود. سعي کنيد زمان مصرف اين داروها و دوره زمان را کوتاه کنيد و از راههاي ديگر کنترل علائم يائسگي استفاده کنيد. اگر شيوههاي درماني را متوقف کنيد، طي 5سال خطر ابتلا به سرطان سينه کاهش پيدا ميکند.
  • خودتان را معاينه کنيد: اکثر اوقات مشکلات سينه توسط خود فرد شناسايي ميشود. بنابراين هر چند وقت يکبار خودتان را معاينه کنيد و از تغييرات ايجاد شده، اطلاع حاصل کنيد. غدد لنفاوي را بررسي کنيد و هرگونه تغيير در پوست را جدي بگيريد. حداقل ماهي يکبار وقتي حمام ميرويد،  خود را معاينه کنيد و روش معاينه را از پزشک خود سوال کنيد.
  • تحرک داشته باشيد: ورزش و تحرک باعث تعادل هورمونها در بدن ميشود و باعث کاهش ميزان هورمونهاي بدي ميشود که ميتواند عامل ابتلا به سرطان باشند. حداقل هفتهاي 5مرتبه و هر مرتبه 35تا 45دقيقه از وقت خود را به ورزش اختصاص دهيد.
  • مراقب وزن خود باشيد: اضافه وزن در دوران بزرگسالي خطر ابتلا به سرطان سينه را تا 60درصد افزايش ميدهد. سعي کنيد وزن خود را کنترل کنيد. مطالعات نشان ميدهد زناني که لاغر هستند و يا وزن خود را کم ميکنند، کمتر به سرطان سينه مبتلا ميشوند. يک بدن سالم و متناسب بايد BMI (توده بدني) بين 19 تا 25 داشته باشد.
  • سراغ موادغذايي کمچربي برويد: محصولات لبني غني از کلسيم و ويتامين D، از بدن در مقابل ابتلا به سرطانها محافظت ميکند، به شرطي که از محصولات کم چرب و يا بدون چربي استفاده کنيد. مصرف ماست و شيرهاي کم چرب و بدون چربي يا پنيرهاي بدون چربي را حتما در برنامه غذايي خود بگنجانيد.

 


 

پیشگیری های خوراکی

 

  • از مصرف چربيهاي اشباعي و ترانس پرهيز کنيد:

همه چربيها براي بدن مضر هستند. ماهيهاي چرب، آووکادو، روغن هسته انگور، گردو و روغن زيتون از آن دسته چربيهاي سالمي هستند که خاصيت ضدسرطان دارند. از مصرف گوشتهاي چرب، پنيرهاي پرچربي، خامه، کره، کيک‌ها، بيسکوييتها، چيپس و مارگارينها تا حد امکان پرهيز کنيد.

  • غلات بخوريد:

مصرف غذاهاي غني به کنترل ميزان هورمونهاي محرک سرطان کمک ميکند. مصرف موادغذايي حاوي ويتامين E و سلنيوم را افزايش دهيد. زيرا اين موادمغذي به جنگ سرطان ميروند. غذاهاي غني از غلات، نان‌هاي جو، غذاهاي غني از فيبر، برشتوک و برنج و پاستاي قهوه‌اي را براي وعده‌هاي غذايي خود انتخاب کنيد.

  • ميوههاي رنگارنگ بخوريد:

مصرف ميوهها و سبزيجات رنگارنگ يک راه مطمئن براي مبارزه با سرطان است، زيرا آنها غني از موادمغذي ضدسرطان هستند. آنها داراي موادشيميايي گياهي هستند که همانند آنتياکسيدانها عمل ميکنند و خاصيت ضدسرطان دارند. در روز حداقل 5 وعده از ميوهها و سبزيجات قرمز، زرد، نارنجي و سبز استفاده کنيد.

آیا مردها هم به بیماری سرطان سینه مبتلا می شوند ؟

cancer-mama

  •  برخي اختلالات مثل بيضه نزول‌نكرده يا ابتلاي آن‌ها به اوريون در دوران كودكي، ممكن است خطر ابتلا به سرطان سينه را در مردان بالا ببرد. تحقيقات براي تاييد اين عامل ادامه دارد.

مردان هم ممكن است دچار سرطان سينه شوند. البته نوع توده سرطاني در آن‌ها به‌دليل نوع بافت سينه مردان، متفاوت است و احتمال خطر ايجاد آن هم به‌مراتب كمتر از خانم‌هاست، با اين حال بهتر است مردان هم عوامل خطر ايجاد سرطان سينه  و راه‌هاي پيشگيري از آن را بدانند. به‌طور كلي ساز و كار اصلي ايجاد سرطان سينه در مردان، كم شدن سطح هورمون‌هاي مردانه، يا افزايش ميزان هورمون‌هاي زنانه است.


 

سن خطرناک مردان

بالا رفتن سن عامل بسيار مهمي در ايجاد سرطان سينه در مردان است. مطابق بررسي‌ها، ميانگين سن مرداني كه سرطان سينه براي آن‌ها تشخيص داده شده، حدود 68 سال است.


 

 اگر در خانواده تان سابقه دارد…

اين عامل براي مردان هم مثل زنان مطرح است. از هر 5 مرد مبتلا به سرطان سينه، يك نفر فاميل زن يا مرد داشته كه به اين بيماري مبتلا بوده است.


جهش‌هاي ژنتيك

جهش در ژن موسوم به BRCA2، يك زمينه مهم ژنتيك براي ابتلا به سرطان سينه را در زنان مي‌سازد. بررسي‌ها نشان داده كه از هر 10 مرد مبتلا به سرطان سينه، يك نفر اين جهش ژنتيك را داشته است. نكته مهم اين‌كه سن ابتلا به بيماري در افراد با زمينه ژنتيك مثبت، پايين‌تر از ساير افراد جامعه، يعني زير 60 سال است.


 

  • بزرگي اندازه سينه در مردان به معناي افزايش خطر ابتلاي آنان به سرطان سينه نيست؛ گرچه همان طور كه اشاره شد، در مردان مبتلا به سندرم كلاين فلتر كه بزرگي سينه‌ها وجود دارد، احتمال ابتلا به سرطان سينه هم بيشتر هست.

 


 

اختلالات در بيضه‌ها را جدی بگیرید

برخي اختلالات مثل بيضه نزول‌نكرده يا ابتلاي آن‌ها به اوريون در دوران كودكي، ممكن است خطر ابتلا به سرطان سينه را در مردان بالا ببرد. تحقيقات براي تاييد اين عامل ادامه دارد.


 

سندرم كلاين‌فلتر چیست؟

اين سندرم مادرزادي نادر، از هر هزار مرد، در يكي رخ مي‌دهد. به‌طور معمول هر مردي يك كروموزوم جنسي مردانه و يك كروموزوم جنسي زنانه دارد. در اين افراد 2 كروموزوم زنانه به همراه يك كروموزوم مردانه وجود دارد. اين افراد بيضه‌هاي كوچك‌تر داشته و سطح هورمون‌هاي مردانه پايين‌تر و هورمون‌هاي زنانه بالاتر دارند و به همين دليل قدرت اسپرم‌سازي ندارند و در عوض اندازه سينه‌هاي آن‌ها قدري از مردان ديگر بزرگ‌تر است. به دلايل نامعلومي خطر ايجاد سرطان سينه در اين افراد، حدود يك درصد بالاتر از بقيه مردان است.


 

کار چه تاثیری دارد؟

زندگي و كار در محيط‌هاي بسيار گرم، از آن‌جا كه مي‌تواند روي بيضه‌ها تاثير منفي بگذارد، سطح هورمون‌هاي مردانه را كم مي‌كند و از همين طريق ممكن است سبب افزايش احتمال ابتلا به سرطان سينه در مردان نيز شود. همچنين برخي مطالعات از احتمال دخالت بخار گازوئيل در سرطان سينه در مردان خبر مي‌دهند.


 

مشکلات کبدی

كبد نقش بسيار مهمي را در سوخت و ساز هورمون‌هاي جنسي ايفا مي‌كند؛. بنابراين مردان مبتلا به بيماري پيشرفته كبدي، ميزان هورمون جنسي مردانه كمتر و هورمون جنسي زنانه بالاتري دارند كه اين امر مي‌تواند زمينه را براي ابتلا به سرطان سينه در مردان فراهم كند.


 

تاثیرات مصرف استروژن

گاهي در مردان مبتلا به سرطان پروستات، از استروژن براي كوچك كردن اندازه تومور استفاده مي‌شود كه اين درمان ممكن است احتمال ابتلا به سرطان سينه را در اين مردان اندكي افزايش دهد. البته اين ميزان افزايش، بسيار كم است و به فوايد آن مي‌ارزد.


اگر اضافه وزن دارید، نگران باشید

در مردان هنوز ميزان تاثير اين عامل مورد بحث است. مي‌دانيم كه سلول‌هاي چربي موجود در بافت چربي مردان چاق، مي‌توانند سبب تبديل هورمون‌هاي مردانه به زنانه شوند. بنابراين مي‌توان انتظار داشت كه مردان چاق، سطح هورمون زنانه بالاتري نسبت به ساير مردان داشته باشند. (برخي از آنان كم شدن رشد موهاي صورت و اختلال در بچه‌دار شدن را نيز به همين دليل تجربه مي‌كنند.)


 

با دارو پيشگيري کنید

داروهاي مختلفي كه در افراد بي‌علامت ولي با زمينه قوي براي ابتلا به سرطان سينه استفاده مي‌شود:

  •  تاموكسيفن و رالوكسيفن: از آن‌جا كه هورمون جنسي زنانه، موسوم به استروژن، نقش بسيار مهمي در شكل‌گيري بيشتر سرطان‌هاي سينه دارد، داروهاي ضداستروژن هم به‌عنوان پيشگيري‌كننده از آن، مطرح و به كار گرفته شده‌اند. البته مصرف اين داروها به‌طور معمول و براي همه زنان انجام نمي‌شود و تنها در آن‌ها كه زمينه قوي ابتلا دارند، توصيه مي‌شود. عوارض اين داروها، يك دليل مهم براي اين توصيه است. عوارضي همچون افزايش خطر تشكيل لخته و ابتلا به سرطان تخمدان.
  • آرومانسين: اين داروي جديد هم در واقع يك ضداستروژن، يعني كم‌كننده اثر هورمون زنانه است و به تازگي به‌عنوان داروي پيشگيري‌كننده از سرطان سينه معرفي شده است؛ گرچه هنوز با تاييد نهايي آن براي اين منظور، فاصله داريم اما بررسي‌ها نشان مي‌دهد كه استفاده از اين دارو مي‌تواند خطر ابتلا به سرطان سينه را در زنان پرخطر بعد از سن يائسگي، تا 65 درصد كاهش دهد كه عدد قابل ملاحظه‌اي است. نكته مثبت اين دارو اين است كه عوارض تاموكسيفن و رالوكسيفن، در آن ديده نشده است.
  • ضدفشار خون از نوع ACE-I: آن‌هايي كه فشار خون بالا دارند و از داروهاي موسوم به مثل كاپتوپريل استفاده مي‌كنند، از شنيدن اين خبر خوشحال خواهند شد كه تحقيقات جديد نشان داده است اين داروها ممكن است ريسك ايجاد بيماري را در افرادي كه سابقه فاميلي مثبت دارند، كاهش دهد. اين مطالعه جديد كه نتايج آن در آخرين شماره نشريه پژوهش و درمان سرطان سينه منتشر شده، ميزان تاثير اين داروها را در محافظت از بيماري در زنان پرخطر، حدود 53 درصد اعلام كرده است كه عدد قابل توجهي است. محققان اميدوارند در پژوهش‌هاي بعدي بتوانند شواهد كافي براي مفيد بودن اين دارو در پيشگيري از سرطان سينه بيابند.
  • پروپرانولول: مطالعات زيادي روي تاثير اين دارو بر سرطان سينه انجام شده است؛ هم روي موش‌هاي آزمايشگاهي و هم روي انسان‌ها. نتيجه اين شده كه اين دارو كه از دسته بتابلوكرهاست، احتمالا با تاثير روي سلول‌هاي سرطاني‌شده، مي‌تواند سبب پسرفت بيماري شود. البته مطالعات بيشتري براي استفاده باليني از اين دارو مورد نياز است.