روزانه 5 کیلومتر پیاده روی برای افراد دیابتی لازم است

  • کارشناسان انجمن دیابت آمریکا اعلام می‌کنند به 6 دلیل، پیاده روی عمده‌ترین راه مدیریت دیابت نوع 2 محسوب می‌شود: کنترل بهتر قند خون، کنترل وزن، بهبود سلامت قلب، رهایی از استرس، خواب بهتر، عوارض کمتر بیماری.

این در حالی است که انجمن دیابت آمریکا نیز اعلام کرده که در کنار رژیم غذایی مفید، مصرف به موقع داروها و … یکی از مهمترین راه‌های مدیریت دیابت نوع 2، ورزش است.
در برنامه‌های پیشگیری از دیابت نیز تاکید شده که انجام 150 دقیقه ورزش در هفته و از دست دادن 7 درصد از وزن بدن، به طور قابل توجهی شانس ابتلا به این بیماری را کاهش می‌دهد.
اما در صورت ابتلا به دیابت نوع 2، یکی از بهترین کارهایی که می‌توانید انجام دهید، راه رفتن است و آن هم تقریباً برابر با 5 کیلومتر در روز.
کارشناسان انجمن دیابت آمریکا اعلام می‌کنند به 6 دلیل، پیاده روی عمده‌ترین راه مدیریت دیابت نوع 2 محسوب می‌شود: کنترل بهتر قند خون، کنترل وزن، بهبود سلامت قلب، رهایی از استرس، خواب بهتر، عوارض کمتر بیماری.

چرا پاهایم سرد می شود / دلیل سردی پا

 

  • در این بیماری علاوه بر سرد شدن پاها معمولا پوست تغییر رنگ می‌دهد. بخش‌های آسیب دیده ابتدا سفید رنگ شده، بعد رنگ آبی گرفته و پس از گرم شدن به رنگ قرمز در می‌آیند. همچنین با گرم شدن پوست، فرد احساس درد و سوزش خواهد داشت.

گاهی اوقات پوشیدن چند جفت جوراب هم موجب نمی‌شود تا سردی پاها از بین برود که این حالت می‌تواند نشانه‌ای از وجود بیماری‌های جدی در بدن باشد. در صورتی که از وضعیت سلامت جسم خود مطمئن هستید، سرد بودن پاها و حس سرما در آن‌ها نگران کننده نیست اما در برخی موارد وجود مشکلات جسمی، علت سرد بودن همیشگی پاهاست.

ساده ترین دلیل سرد بودن پاها از وضعیت هوا ناشی می‌شود. همچنین علت رایج دیگر آن وجود مشکل در سیستم گردش خون است به گونه‌ای که خون کافی برای گرم نگه داشتن پاها در آن جریان ندارد. این وضعیت از سبک زندگی کم تحرک و نشستن‌های طولانی مدت پشت میز به وجود می‌آید که می‌توان با افزایش تحرک و جابه‌جایی در طول روز آن را برطرف کرد. هرچند باید توجه کرد مشکلات مربوط به گردش خون می‌تواند نشانه‌ای از یک عارضه جسمی نهفته باشد.

در این مطلب به برخی از دلایل جدی سرد بودن همیشگی پاها پرداخته‌ایم که به شرح زیر است:

بیماری رینود: این بیماری به طور معمول موجب می‌شود انگشت‌ها و پاها احساس سردی و بی‌حسی داشته باشند. این وضعیت زمانی رخ می‌دهد که فرد در معرض سرما قرار دارد یا تحت استرس است. این بیماری باعث می‌شود رگ‌های کوچک که خون را به پوست می‌رسانند باریک شده و در نتیجه گردش خون در برخی بخش‌ها محدود شود. بیماری رینود بیشتر در زنان و افراد ساکن در مناطق سرد شایع است.

در این بیماری علاوه بر سرد شدن پاها معمولا پوست تغییر رنگ می‌دهد. بخش‌های آسیب دیده ابتدا سفید رنگ شده، بعد رنگ آبی گرفته و پس از گرم شدن به رنگ قرمز در می‌آیند. همچنین با گرم شدن پوست، فرد احساس درد و سوزش خواهد داشت. در موارد خفیف‌تر بیماری می‌توان با گرم نگه داشتن پاها این عارضه را برطرف کرد. در برخی موارد پزشک داروهایی را تجویز می‌کند تا به گردش خون کمک کند.

کم کاری تیروئید: در این بیماری غده تیروئید میزان کافی هورمون ترشح نمی‌کند و در نتیجه بسیاری از سیستم‌های بدن عملکرد طبیعی خود را از دست می‌دهند. علائم این بیماری خفیف هستند و به آهستگی ظاهر می‌شوند و در نتیجه احتمال دارد با استرس یا فرآیند افزایش سن اشتباه گرفته شود. از جمله علائم کم کاری تیروئید احساس سرما، خستگی، بالا رفتن وزن و مشکلات حافظه است. همچنین فرد در پوست خود احساس سرما، خشکی و حساسیت دارد. پزشکان این بیماری را با انجام تست خون تشخیص می‌دهند و با مصرف روزانه هورمون مصنوعی تیروئید درمان می‌شود.

کم خونی (آنمی): این بیماری زمانی در بدن ظاهر می‌شود که میزان کافی گلبول قرمز سالم در خون برای رساندن اکسیژن به تمام نقاط بدن وجود ندارد. شایع‌ترین نشانه کم خونی احساس خستگی و ضعف در بدن است اما علائم دیگر آن شامل سردی پاها و دست‌ها، احساس گیجی، تنگی نفس، سردرد و رنگ پریدگی پوست هستند.

درمان این بیماری به نوع آن، علت و شدت کم خونی بستگی دارد اما در اغلب موارد می‌توان با تغییر در رژیم غذایی و مصرف مکمل‌هایی همچون آهن، اسیدفولیک، ویتامین C و ویتامین B12 آن را برطرف کرد.

بیماری عروق محیطی: سفت شدن رگ‌ها یا بیماری عروق محیطی زمانی اتفاق می‌افتد که کلسترول، چربی یا مواد دیگر در جداره رگ‌ها انباشته می‌شوند. وجود این پلاک‌ها در جداره رگ‌ها به باریک شدن آن‌ها می‌انجامد. چندین سال طول می‌کشد تا جداره رگ‌ها سفت شوند و بروز علائم آن نیز زمان‌بر است. معمولا اولین علائم آن شامل احساس ناراحتی در پاها، درد و گرفتگی می‌شود. علائم دیگر آن سردی پوست در پاها، درد و قرمز شدن آن‌هاست. درمان این بیماری به میزان پیشرفت بیماری بستگی دارد و می‌تواند تغییر در سبک زندگی و مصرف دارو را شامل شود.

هیپرهیدروز: این بیماری با عنوان تعرق غیر طبیعی شناخته می‌شود که به طور معمول در دست‌ها و پاها اتفاق می‌افتد. به نظر تعرق زیاد نمی‌تواند با سرد شدن پاها ارتباط داشته باشد اما هیپرهیدروز فعالیت بیش از حد دستگاه عصبی سمپاتیک است. این عارضه تنگ شدن رگ‌ها را به همراه دارد بنابراین در حالیکه دست‌ها و پاها عرق می‌کنند خون در آنها کمتر جریان دارد و موجب سرد شدن آنها می‌شود. اغلب برای درمان این عارضه دارو تجویز می‌شود.

آسیب عصب دیابتی: نوروپاتی محیطی دیابتی نوعی از آسیب دیدگی عصب است که در افراد مبتلا به بیماری دیابت بروز می‌یابد. علائم این بیماری شامل بی‌حسی، گزگز شدن، سوزش، درد و احساس سرما در پاها و دست‌ها می‌شود. همچنین شدت این نشانه‌ها در شب بیشتر است. پزشکان به افراد توصیه می‌کنند از قرار دادن پاهای خود در آب داغ برای گرم کردن آن‌ها خودداری کنند. به جای این کار استفاده از پتوهای برقی یا پوشیدن جوراب‌های گرم توصیه می‌شود. همچنین انجام مرتب حرکات بدنی و تکان دادن انگشت‌ها و پاها برای کمک به گردش خون ضروری است.

دیگر آسیب‌های عصبی: علاوه بر آسیب‌های عصبی ناشی از دیابت، صدمه دیدن یا دیگر مشکلات پزشکی نهفته نیز می‌تواند نوروپاتی محیطی را به دنبال داشته باشد. این درد عصبی که احساس سردی در پاها را به دنبال دارد، می‌تواند در نتیجه کمبود ویتامین، بیماری‌های کبدی یا کلیوی، عفونت، مشکلات متابولیک یا قرار گرفتن در معرض برخی انواع مواد سمی به وجود آید. همچنین عامل ژنتیکی در این زمینه موثر است و در برخی موارد دلیل بروز آن هیچ‌گاه مشخص نمی‌شود.

استعمال سیگار: مشکلات گردش خون که از استعمال سیگار به وجود می‌آید سردی پاها را به همراه دارد. در یک مورد نادر اما جدی که بیماری بورگر یا ترومبوآنژئیت انسدادی نام دارد، رگ‌های خون در دست‌ها و پاها تحت تاثیر قرار می‌گیرند. رگ‌های خون متورم می‌شود در نتیجه جریان خون مسدود شده و به لختگی خون منجر می‌شود. نشانه‌های اولیه شامل سرد شدن دست‌ها و پاها می‌شود اما می‌تواند به آسیب‌دیدگی بافت، درد و زخم نیز منجر شود.

داروی دیابت برای درمان سرطان سینه مفید است

  • به گفته دانگ، «این دارو به طور مشابه می‌تواند از رشد و متاستاز سلولهای سرطان سینه جلوگیری کند، از آنجائیکه داروی epalrestat در حال حاضر در بازار دارویی موجود است و هیچ عارضه جانبی مهمی از مصرف آن گزارش نشده است،

 

 

دانگ چنفانگ، استاد دانشگاه ژجیانگ چین، در این باره می گوید: «سرطان سینه سه گانه منفی یک نوع سرطان تهاجمی در بین چهار نوع سرطان سینه است.»

«سرطان سینه سه گانه منفی» به سرعت تا مغز و ریه ها گسترش می یابد. به گفته دانگ، درحال حاضر هیچ درمان موثری برای این نوع سرطان سینه وجود ندارد، از اینرو این سرطان کُشنده است.

دانگ و همکارانش دریافتند میزان آنزیم متابولیک موسوم به AKR۱B۱ به شکل قابل توجهی در سلول های سرطان سینه سه گانه منفی افزایش می یابد و با افزایش نرخ تکثیر و عمر کوتاه تر همراه است.

حال محققان دریافتند «اپالریستت» دارویی است که از فعالیت AKR۱B۱ جلوگیری می‌کند و در ژاپن برای درمان نوروپاتی محیطی مرتبط با دیابت تایید شده است.

به گفته دانگ، «این دارو به طور مشابه می‌تواند از رشد و متاستاز سلولهای سرطان سینه جلوگیری کند، از آنجائیکه داروی epalrestat در حال حاضر در بازار دارویی موجود است و هیچ عارضه جانبی مهمی از مصرف آن گزارش نشده است، مطالعه‌ ما اثبات می‌کند که این داروی هدفمند و ارزشمند برای درمان های بالینی این نوع سرطان سینه مناسب ‌باشد.»

محققان چینی دریافته اند داروی مورداستفاده برای درمان دیابت می تواند برای نوعی از سرطان سینه هم تاثیرگذار باشد.

بیماری دیابت ثانوی چیست و عوارض آن

  • کلیه ها حاوی میلیون ها خوشه عروقی بسیار کوچک هستندکه مسئول تصفیه خون می باشند. دیابت می تواند به این سیستم تصفیه ای آسیب وارد کند و و کلیه توانایی خود برای فیلتر کردن مواد زاید را کم کم از دست بدهدو نهایتا منجر به بیماری کلیه گردد(اطبا به آن نفروپاتی میگویند).

 

دیابت  ثانوی چیست؟
این بیماری هنگامی بوجود می آید که انسان داروهایی مصرف کرده باشد که آن داروها باعث کند شدن کار لوزالمعده شوند و یا حتی باعث از کار افتادن موقتی لوزالمعده(پانکراس) بشوند.این بیماری با قطع داروی مصرفی و یا کم کردن موقتی مصرف مواد قندی و نشاسته ای و غذاهای مصرفی درمان میشود لیکن قطع داروی مصرفی (به هر منظوری که شخص مصرف می کرده است حتما باید با نظر پزشک معالج باشد…) زیرا ممکن است برای پیشگیری از مضرات این کار پزشک دستورات دیگری بدهد و  یا داروی دیگری جایگزین نماید.
عوارض کلیوی دیابت:
کلیه ها حاوی میلیون ها خوشه عروقی بسیار کوچک هستندکه مسئول تصفیه خون می باشند. دیابت می تواند به این سیستم تصفیه ای آسیب وارد کند و و کلیه توانایی خود برای فیلتر کردن مواد زاید را کم کم از دست بدهدو نهایتا منجر به بیماری کلیه گردد(اطبا به آن نفروپاتی میگویند).بیماری های کلیوی معمولا خیلی نشانه ندارند تا اینکه تقریبا تمام عملکرد کلیه از بین رفته باشد.بعضی از علایم بیماری های کلیوی (اختصاصی نیستند)عبارتند از: تجمع مایع در بدن – بیخوابی – بی اشتهایی – ناراحتی معده – ضعف – مشکل در تمرکز حواس.که عرض کردم این ها علامت های اختصاصی نیستند یعنی ممکن است مربوط به بیماری های دیگر هم باشند و لذا باز هم تشخیص پزشک ملاک است.اگر خدای ناکرده این حالات برای فرد دیابتی پیش آید و تشخیص پزشکی هم گویای بروز مشکل در کلیه ها بوده باشد معمولا نیاز به دیالیز پیدا می شود. متخصصین توصیه می کنند که افراد دیابتی علاوه بر سایر چکهای لازمه حداقل سالی یک بار هم از لحاظ کلیه چک پزشکی حتما داشته باشند.
دیابت و دندان:
ممکن است دیابتی ها در برابر ابتلابه عفونت های شدید آسیب پذیر شوند.یکی از این عفونت ها عبارت است از مشکلات دندان ها و لثه ها. پزشکان معتقدند که لازم است حداقل روزی دو بار مسواک بزنند و روزی یک بار از نخ دندان استفاده کنند و سالانه دو بار به دندانپزشک مراجعه  و چک آپ شوند.دیابتی ها در موقعی که مشکلات دهان و دندان دارند نمی توانند خود سرانه هر دارویی را بخورند (تنها با تجویز پزشک مجازند.)بعضی از چرک خشککن ها  مثل آنتی بیوتیک آموکسی سیلین که معمولا برای عفونت های دندان هم تجویز میشوند ممکن است پزشک یا دندانپزشک مصرف آنرا برای فرد دیابتی (که مخصوصا مشکلات قلبی عروقی هم داشته باشد) صلاح نداند و برایش از داروی جایگزین استفاده نماید.

اگر دیابت دارید بادام هندی بخورید

 

 

  • بادام هندی خام، عطر و طعم ضعیف‌تری نسبت به انواع بوداده آن دارد. درنتیجه می‌توانید این مغز خام را به وعده‌های غذایی خودتان اضافه کنید و بافت خامه‌ای غذاها را بیشتر کنید.

 

 

بخشی از فواید بادام هندی خام به منگنز موجود در آن ارتباط دارد و هر وعده ۳۰ گرمی از بادام هندی خام، ۴۶۳ میلی‌گرم منگنز برای بدن فراهم می‌کند. این مقدار مساوی است با یک‌پنجم نیاز روزانه مردان به منگنز و ۲۶ درصد از نیاز روزانه زنان به این املاح مهم. منگنز، نقش مهمی در تقویت متابولیسم بر عهده دارد و به بدن کمک می‌کند تا در پردازش کلسترول، پروتئین‌ها و چربی‌ها، عملکرد بهتری داشته باشد. نکته مهم دیگر این‌که پایین بودن سطح منگنز در بدن، توانایی بدن برای کنترل قند خون را کاهش می‌دهد. بنابراین، افراد مبتلا به بیماری دیابت بیشتر از دیگران به مصرف منگنز به‌اندازه کافی نیاز دارند. بادام هندی خام، عطر و طعم ضعیف‌تری نسبت به انواع بوداده آن دارد. درنتیجه می‌توانید این مغز خام را به وعده‌های غذایی خودتان اضافه کنید و بافت خامه‌ای غذاها را بیشتر کنید. برای استفاده از بادام هندی خام در پوره‌ها و سوپ‌ها باید این مغزها را به‌مدت یک شب در آب خیس کرده باشید. به‌علاوه، بادام هندی خام می‌تواند یکی از بهترین میان‌وعده‌های سالم برای استفاده در فاصله صبحانه تا ناهار، یا ناهار تا شام باشند.

 

 

حامله هستم / در دوران بارداری کشمش بخوریم ؟

  • بیشتر خانم ها در بارداری از مشکلات گوارشی و یبوست رنج می برند. این مشکلات به خاطر تغییرات هورمونی است. اما مقدار کمی کشمش این مشکلات را حل می کند. کشمش حاوی فیبر است و باعث راحت تر شدن حرکات روده می شود. در مقاله ای دیگر چند راهکار برای رفع یبوست در بارداری ذکر شده است.

هنگامی که فهمیدید باردار هستید زندگی شما تغییر می کند. برخی از این تغییرات مثبت هستند و برخی دیگر نیستند. یکی از بزرگترین تغییرات نگرانی درباره مواد غذایی است.کشمش در بارداری

کشمش در بارداری

قدیم هر چیزی می خوردید و الان باید مراقب آن چه می خورید و می آشامید باشید. در واقع تغذیه مناسب برای سلامتی جنین لازم است.پس چه غذاهایی در بارداری مناسب هستند؟ غذاهای سالم زیادی وجود دارد که کشمش یکی از این مواد غذایی است.

مزایای خوردن کشمش در بارداری

کشمش مزایای زیادی دارد که در ادامه ذکر شده است:

جلوگیری از کم خونی

معمولا در بارداری بخاطر کمبود آهن، مادر دچار کم خونی می شود. در این حالت به منابع آهن برای رشد جنین نیاز دارید. می توانید از مکمل ها استفاده کنید اما بهتر نیست از مواد غذایی طبیعی استفاده کنید؟ کشمش غنی از آهن و ویتامین ب است. اگر کشمش بخورید می توانید از کم خونی در بارداری جلوگیری کنید و خستگی و علائم مربوط به آن را از بین ببرید.

کاهش یبوست

بیشتر خانم ها در بارداری از مشکلات گوارشی و یبوست رنج می برند. این مشکلات به خاطر تغییرات هورمونی است. اما مقدار کمی کشمش این مشکلات را حل می کند. کشمش حاوی فیبر است و باعث راحت تر شدن حرکات روده می شود. در مقاله ای دیگر چند راهکار برای رفع یبوست در بارداری ذکر شده است.

کشمش به خاطر قند و گلوکزی که دارد باعث تامین انرژی در بارداری می شود

افزایش اشتها

کاهش اشتها در خانم باردار به خصوص در سه ماهه اول و سوم بارداری اتفاق می افتد. در سه ماهه اول بارداری حالت تهوع مانع از غذا خوردن می شود. در سه ماهه سوم بارداری، رشد رحم مانع از غذا خوردن می شود. کشمش حاوی فیبر، منیزیم و پتاسیم است که باعث افزایش اشتها می شود.

سلامت دندان

لثه متورم در بارداری مشکلی رایج است. خوردن کشمش به خاطر اسید اولانیک باعث سلامتی دندان و لثه می شود.

جلوگیری از سرطان و بیماری های قلبی عروقی

در بارداری بدن تغییرات زیادی می کند. تمام این تغییرات باعث استرس می شود که می تواند منجر به سرطان یا بیماری های قلبی عروقی شود. کشمش به خاطر خواص آنتی اکسیدان مانع از این بیماری ها می شود.

تامین انرژی

در بارداری، خستگی یکی از مشکلات رایج است. کشمش به خاطر قند و گلوکزی که دارد باعث تامین انرژی می شود.

کمک به رشد استخوان ها و بینایی جنین

خوردن کشمش در بارداری به جنین نیز کمک می کند. ویتامین آ موجود در کشمش برای بینایی جنین مفید است. همچنین کلسیم موجود در آن باعث قوی شدن استخوان های جنین می شود.

مشکلات ناشی از خوردن بیش از حد کشمش در بارداری

کشمش همان طور که سالم است خوشمزه نیز است. به همین دلیل در هنگام خوردن به مقدار آن توجه نمی شود.

مقدار زیاد کشمش باعث افزایش قند خون می شود. این مسئله می تواند باعث دیابت بارداری شود. یکی از مشکلات دیابت بارداری بزرگ شدن بیش از حد جنین و دشواری زایمان طبیعی است. بنابراین نیاز به سزارین می شود. همچنین دیابت بارداری باعث می شود فرزند شما چاق شود. در صورت وجود دیابت بارداری، احتمال دیابت نوع دو در مادر و جنین افزایش می یابد.
بنابراین سعی کنید در بارداری به مقدار مناسب کشمش مصرف کنید.

چرا باید قهوه بنوشیم

  • مصرف قهوه ۵۰ درصد از ابتلا به سرطان می کاهد. نوشیدن قهوه به طور قابل توجهی خطر ابتلا به سرطان کبد را مخصوصاً در آقایان کاهش می دهد. همچنین با کاهش نرخ سرطان سینه، روده بزرگ و راست روده در ارتباط است.

قهوه دارای مزایای ارزشمندی است فراتر از عطر خوشبوی آن. یک انتخاب دلپذیر برای صبحی بانشاط است. عادت کردن به قهوه واقعاً در سلامت ما تأثیر می گذارد. در این مقاله به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت که واقعا چرا قهوه برای ما مفید است؟

فواید قهوه برای بدن

افزایش خلق و خو:

یک فنجان قهوه ی لب دوز می تواند یک اخم صبحگاهی را به یک لبخند زیبا تبدیل کند. طبق شواهد قهوه، دوپامین را در مغز افزایش می دهد. خانم هایی که ۴ فنجان قهوه در روز می خورند ۲۰درصد کمتر احتمال ابتلا به افسردگی را دارند. مصرف کنندگان قهوه دست به خود کشی نمی زنند.

2- کمک به دفع دیابت:

افرادی که مقدار زیادی قهوه می نوشند کمتر به دیابت نوع ۲ مبتلا می شوند، زیرا قهوه حاوی موادی است که قند خون را کاهش می دهد. اثرات قوی تر آن با قهوه بدون کافئین است. روش دم قهوه هم نقش عمده ای در موثر بودن آن دارد.

محافظت از قلب:

دو یا چند لیوان قهوه در هر روزمی تواند در برابر نارسایی قلبی از شما محافظت کند. افرادی که چهار فنجان قهوه در روز می نوشند از هر خطری 11 درصد می کاهند. مصرف مقدار زیادی قهوه و چای سبز خوش عطر، خطر ابتلا به سکته ی مغزی و قلبی عروقی را کاهش می دهد.

4- برای بیماری پارکینسون عالی است:

مطالعات نشان دادند که کافئین موجود در قهوه بیماری پارکینسون را مدیریت و جنبش های آن را کنترل می کند. داشتن یک مصرف بالاتر از قهوه با کاهش خطر ابتلا به پارکینسون در ارتباط است. البته ممکن است این منافع در آقایان بیشتر باشد.

جلوگیری از سنگ صفرا:

داشتن سنگ در کیسه صفرا بسیار دردناک است اما با نوشیدن قهوه می توان درد آن را مقداری تسکین داد. افرادی که به طور منظم قهوه، ماهی و نان گندم کامل می خورند کمتر به سنگ کیسه صفرا دچار می شوند.

6- دوست دار کبد شما:

مصرف قهوه با سلامت کبد در ارتباط است در عین حال به نوع قهوه ای که می نوشید بستگی دارد. مثلاً ساکاروز اسپرسو می تواند شدت بیماری کبد چرب را افزایش دهد.

محافظت از سرطان:

مصرف قهوه ۵۰ درصد از ابتلا به سرطان می کاهد. نوشیدن قهوه به طور قابل توجهی خطر ابتلا به سرطان کبد را مخصوصاً در آقایان کاهش می دهد. همچنین با کاهش نرخ سرطان سینه، روده بزرگ و راست روده در ارتباط است.

8- زندگی طولانی تر:

یک فنجان قهوه در روز مرگ ناشی از مشکلات بهداشتی با شیوه زندگی را کاهش می دهد.

*عوارض مصرف برخی از قهوه ها:

قهوه به خوبی می تواند مزایایی داشته باشد اما نوشیدن مقدار زیادی از قهوه های فیلتر نشده مانند اسپرسو باعث افزایش سطح کلسترول می شود. همچنین اگر به کافئین حساس هستید برخی از قهوه ها می تواند باعث عوارض جانبی ناخوشایندی مانند اضطراب، تهوع و سر درد شود.

دیابت دوران بارداری چه خطری برای مادر و کودک دارد

 

  • این مطالعه همچنین دریافت که ریسک مرگ در نوزادان متولدشده از مادران مبتلا به دیابت بارداری که با رژیم غذایی تحت درمان بودند ۳۰ درصد بیشتر است. اما هیچ افزایش خطر مرگی برای نوزادانی که مادرشان تحت درمان با انسولین بود، مشاهده نشد.

 

تحقیق جدید اثبات می کند دیابت دوره بارداری هم برای مادر و هم برای نوزاد خطراتی را به همراه دارد.

 تیمی از محققان فرانسوی داده های بیش از ۷۰۰ هزار تولد را در فرانسه که بعد از هفته ۲۸ بارداری در سال ۲۰۱۲ اتفاق افتاده بود بررسی کردند.

محققان دریافتند در مقایسه با سایر زنان باردار، زنان مبتلا به دیابت بارداری ۳۰ درصد بیشتر در معرض زایمان زودهنگام، ۴۰ درصد بیشتر در معرض زایمان سزارین و ۷۰ درصد بیشتر با ریسک افزایش خطرناک فشارخون مواجه بودند

با این حال این ریسک فقط به مادر ختم نمی شود. نوزادان متولدشده از زنان مبتلا به دیابت بارداری هم ۸۰ درصد بیشتر با اندازه بیش از حد بزرگ تر از حد نرمال به هنگام تولد مواجهند؛ ۱۰ درصد بیشتر از مشکلات تنفسی رنج می برند؛ ۳۰ درصد بیشتر تولد همراه با آسیب و صدمه را تجربه می کنند و ۳۰ درصد بیشتر دچار نقایص قلبی می شوند.

همچنین محققان دریافتند نوزادان متولدشده بعد از هفته ۳۷ بارداری از زنان مبتلا به دیابت بارداری در مقایسه با سایر نوزادان با افزایش ریسک مرگ مواجه هستند.

دکتر سوفی ژاکومینت، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «این مطالعه به وضوح نشان می دهد که دیابت بارداری با بروز مشکلات زایمان مرتبط است.»

این مطالعه همچنین دریافت که ریسک مرگ در نوزادان متولدشده از مادران مبتلا به دیابت بارداری که با رژیم غذایی تحت درمان بودند ۳۰ درصد بیشتر است. اما هیچ افزایش خطر مرگی برای نوزادانی که مادرشان تحت درمان با انسولین بود، مشاهده نشد.

همه خواص و فواید و عوارض خوردن انبه

  • انبه حاوی فیبرهایی است که حرکات روده‌ها را تنظیم کرده و از یبوست پیشگیری می‌کند. این میوه برای کاهش التهاب مخاط معده فوق‌العاده است. به عقیده‌ی مادربزرگ‌ها خوردن دو برش کوچک انبه نرم با عسل و نمک، درمان اسهال تابستانی و مشکلات دیگر مربوط به معده است.

 

انبه یک میوه‌ی استوایی است که به دلیل دارا بودن مواد مغذی بی‌شمار برای سلامتی فوق‌العاده است. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در این میوه برای پیشگیری از سرطان، ارتقای سلامت چشم‌ها و پوست، افزایش میل جنسی، هضم راحت غذا، مقابله با کم خونی و غیره مفید است. در این مطلب گوشه‌ای‌ از خواص انبه را بررسی می‌کنیم.

انبه: سلاحی برای مقابله با سرطان

انبه سرشار از فنول‌هایی مانند کرستین، ایزوکرسیترین، استراگالین، فیستین، اسید گالیک و گالات متیل و همچنین آنزیم‌های فراوان است. این فنول‌ها و آنزیم‌ها باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان می‌شود. این میوه حاوی میزان زیادی فیبر پکتین است که خطر تشکیل سلول‌های سرطانی در دستگاه گوارش را کاهش می‌دهد.

100 گرم از این میوه 46 درصد نیاز روزانه‌ی ما به ویتامین C را تامین می‌کند. این ویتامین یک آنتی‌اکسیدان قوی است که سلول‌های بدن را از آسیب‌های رادیکال‌های آزاد حفظ می‌کند و خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد. از این گذشته انبه حاوی ترکیب دیگری به نام لوپئول می‌باشد که مانع از رشد سلول‌های سرطانی پروستات می‌شود. این ترکیب همچنین رشد تومورهای سرطانی در سر و گردن را کاهش می‌دهد.

انبه: دوست چشم‌ها

100 گرم انبه 15 درصد نیاز روزانه‌ی بدن به ویتامین A را تامین می‌کند که برای تضمین سلامت چشم‌ها و تقویت قوه‌ی بینایی لازم است. افرادی که می‌توانند روزانه از این میوه مصرف کنند کمتر در معرض مشکلات بینایی مانند کاهش دید شبانه، خشکی چشم، سوزش چشم و غیره قرار می‌گیرند.

انبه برای خانم‌های باردار و افرادی که از کم‌خونی رنج می‌برند بسیار مفید است. به خاطر اینکه سرشار از آهن است. از این گذشته میزان بالای ویتامین C موجود در آن باعث جذب حداکثری آهن می‌شود

انبه برای هضم غذا

انبه سرشار از آنزیم‌های گوارشی است که به هضم غذا و به تجزیه‌ی پروتئین‌ها کمك می‌کند. به همین دلیل است که برای مقابله با حالت اسیدی معده مفید بوده و به هضم راحت غذا کمک می‌کند.

انبه حاوی فیبرهای غذایی

انبه حاوی فیبرهایی است که حرکات روده‌ها را تنظیم کرده و از یبوست پیشگیری می‌کند. این میوه برای کاهش التهاب مخاط معده فوق‌العاده است. به عقیده‌ی مادربزرگ‌ها خوردن دو برش کوچک انبه نرم با عسل و نمک، درمان اسهال تابستانی و مشکلات دیگر مربوط به معده است.

انبه و سلامت پوست

انبه منافذ بسته‌ی پوست را باز می‌کند. احتمالاً می‌دانید که آکنه‌ها در نتیجه‌ی بسته شدن منافذ پوست ظاهر می‌شوند. برای تمیزی و مقابله با جوش‌ها گوشت این میوه را به صورت ماسک روی پوست صورت بگذارید و بعد از 10 دقیقه با آب خنک شستشو دهید. مصرف روزانه‌ی این میوه نیز باعث نرمی و خوش آب و رنگ شدن پوست می‌شود.

انبه برای مقابله با دیابت

برگ‌های درخت انبه برای کنترل میزان انسولین استفاده می‌شود. به این منظور باید مقداری برگ انبه را با آب بجوشانید و بگذارید یک شب تمام خنک شود. سپس محلول را صاف کرده و میل کنید. توجه داشته باشید که میوه‌ی انبه نیز شاخص گلیسمی پایینی دارد به همین دلیل تأثیر زیادی در تغییر میزان قند خون ندارد.

انبه و افزایش میل جنسی

انبه سرشار از ویتامین E است که برای بهبود عملکرد هورمون‌های جنسی و افزایش میل جنسی بسیار موثر است. اگر مدتی است که دچار بی‌میلی شده‌اید بهتر است کمی انبه میل کنید. انبه حاوی فیبرهایی است که حرکات روده‌ها را تنظیم کرده و از یبوست پیشگیری می‌کند. این میوه برای کاهش التهاب مخاط معده فوق‌العاده است.

انبه برای بهبود حافظه

این میوه یکی از میوه‌های فوق‌العاده برای مغز کودکان است. نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهند که این میوه حاوی اسید گلوتامیک می‌باشد و برای بچه‌هایی که مشکل تمرکز دارند فوق‌العاده است. این ترکیب به بهبود حافظه و تحریک سلول‌های مغز کمک می‌کند.

انبه برای مقابله با کم‌خونی

انبه برای خانم‌های باردار و افرادی که از کم‌خونی رنج می‌برند بسیار مفید است. به خاطر اینکه سرشار از آهن است. از این گذشته میزان بالای ویتامین C موجود در آن باعث جذب حداکثری آهن می‌شود. توجه داشته باشید خانم‌هایی که در دوره‌ی پیش از یائسگی قرار دارند نیز در معرض کم‌خونی هستند. به همین دلیل مصرف این میوه را به خانم‌ها توصیه می‌کنیم.

توجه توجه

انبه و واکنش‌های آلرژیک

پوست این میوه حاوی اروشیول است و به همین دلیل هم امکان دارد باعث بروز واکنش‌های حساسیتی در پوست شود. در نتیجه اگر پوست حساسی دارید از تماس این میوه با پوستتان بپرهیزید.

سندروم آلرژی دهانی یا سندرم میوه‌ای لاتکس

افرادی که به لاتکس حساسیت دارد نسبت به این میوه به خصوص نارس آن نیز حساسیت زیادی از خود نشان می‌دهند. به این ترتیب که بعد از مصرف با واکنش‌هایی مانند خارش گوشه‌ی دهان، لب‌ها و روی زبان مواجه می‌شوند. البته در برخی افراد امکان دارد که این واکنش‌ها جدی‌تر باشد مانند متورم شدن لب‌ها، ایجاد زخم در دهان، مشکلات تنفسی، استفراغ و اسهال. این واکنش‌های آلرژیک که به سندرم میوه‌ای لاتکس نیز معروف است به دلیل وجود اناکاردیک اسید موجود در انبه‌ی نارس بروز می‌کند.

توجه داشته باشید که این واکنش‌های آلرژیک با میوه‌های دیگری مانند کیوی نیز ایجاد می‌شوند. توجه داشته باشید که میوه‌های رسیده چنین واکنش‌هایی بروز نمی‌دهند اما با این حال توصیه می‌کنیم افرادی که به انبه حساسیت دارند ترجیحاً از مصرف میوه‌ی کاملا رسیده نیز پرهیز کنند.

انبه با وارفارین: احتیاط

امکان دارد که انبه در تأثیر قرص‌های وارفارین که یک داروی رقیق‌کننده‌ی خون است اختلال ایجاد کند. اگر در حال مصرف این دارو هستید در مصرف این میوه احتیاط کنید و قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید. بهتر است در مورد دیگر می

انواع آزمایش چکاپ ، برای اطمینان از سلامتی چه آزمایشی بدهیم

2

  • به طور کلی همه خانم‌هایی که ازدواج کرده‌اند باید سالی یک‌بار برای تست پاپ‌اسمیر مراجعه کنند. البته خانم‌هایی که سه سال مداوم نتیجه آزمایش‌شان منفی باشد می‌توانند با نظر پزشکشان آن را هر سه‌سال یک‌بار انجام دهند.  تست‌پاپ‌اسمیر نمونه‌برداری از دهانه رحم است.

آخرین باری که به دندانپزشکی، چشم پزشکی، متخصص زنان یا اورولوژیست مراجعه کرده‌اید، چه زمانی بود؟ یادتان نمی‌آید! پارسال! دو سال پیش! چند سال پیش!

اصلا اجازه بدهید پرسش را به گونه دیگری مطرح کنیم؛ آخرین باری که برای چکاپ یا به عبارت دیگر مطمئن شدن از وضعیت سلامتی‌تان نزد پزشک رفته‌اید، چه زمانی بود؟ اصلا شما تا زمانی که بیمار نشوید برای بررسی وضعیت سلامتتان به پزشک مراجعه می‌کنید؟

اگر جوابتان منفی است باید بدانید که سخت در اشتباهید چرا که بسیاری از بیماری‌ها را با یک بررسی ساده می‌توان در مراحل اولیه تشخیص دادو درمان کرد.  در این شرایط نه‌‌تنها هزینه کمتری را متقبل می‌شوید بلکه روند درمان هم سریع‌تر و رضایت بخش‌تر خواهد بود.

مراجعه سالانه به چشم‌پزشک

افراد باید در سنین مختلف به چشم‌پزشک مراجعه کنند تا بتوانند جلوی آسیب‌های جدی چشم را بگیرند. مهم‌ترین سنین مراجعه به چشم پزشک در دوران نوزادی، شش ماهگی،سه سالگی و پنج سالگی است و بعد از آن هر پنج‌سال یک بار تا 40‌سالگی باید به چشم‌پزشک مراجعه کرد. بعد از 40سالگی هم باید افراد سالی یک بار به چشم پزشک مراجعه کنند؛ البته افراد در صورتی که با مشکلاتی چون احساس شن رفتگی در چشم و حالت‌های غیر عادی دیگر مواجه شدند باید سریع به چشم‌پزشک مراجعه کنند.

تشخیص به موقع بیماری‌های چشم می‌تواند جلوی آسیب‌های جدی آن را بگیرد ودر صورت تشخیص به موقع هزینه کمتری برای درمان در برخواهد داشت.

آزمایش پاپ اسمیر

به طور کلی همه خانم‌هایی که ازدواج کرده‌اند باید سالی یک‌بار برای تست پاپ‌اسمیر مراجعه کنند. البته خانم‌هایی که سه سال مداوم نتیجه آزمایش‌شان منفی باشد می‌توانند با نظر پزشکشان آن را هر سه‌سال یک‌بار انجام دهند.  تست‌پاپ‌اسمیر نمونه‌برداری از دهانه رحم است.

این آزمایش باعث می‌شود در صورت ابتلا به سرطان دهانه رحم این بیماری زود تشخیص داده شود و بیمار به موقع درمان شود. علاوه بر تست پاپ‌اسمیر از تست دیگری به اسم«کول پس کوپی» هم کمک گرفته می‌شود. افرادی که به زگیل و عفونت مبتلا شده‌اند بیش از بقیه مستعد ابتلا به سرطان دهانه رحم هستند و باید با فاصله زمانی کمتری تست پاپ اسمیر انجام بدهند. همچنین بعد از 35سالگی ‌اندازه تخمدان‌ها در خانم‌ها کوچک‌تر می‌شود و بعد از این سن زنان باید بیشتر به پزشک خود مراجعه کنند‌.

سرطان پستان

اگرچه در گذشته سن ابتلا به سرطان پستان حدود یائسگی و بعد از آن بوده است اما در سال‌های اخیر سن ابتلا به این بیماری در جهان پایین آمده است.  به همین دلیل خانم‌ها باید نسبت به معاینه‌های دوره‌ای و سایر بررسی‌های لازم حساس‌تر باشند. همه خانم‌ها باید از متخصصان زنان شیوه معاینه پستان را یاد بگیرند و هر ماه بعد از قاعدگی این معاینه را خودشان انجام بدهند.

افرادی که خاله‌، عمه‌، خواهر، مادر و… آنها به سرطان پستان مبتلا شده‌اند‌، سیگار می‌کشند‌، ازدواج بالای 35سال داشته  یا به نوزاد خود شیر نداده‌اند احتمال بیشتری دارد که به سرطان پستان مبتلا شوند. افرادی که سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان پستان دارند باید زودتر از بقیه تحت نظر پزشک زنان قرار بگیرند؛ مثلا فردی که یکی از اقوام نزدیکش در 50سالگی به سرطان مبتلا شده است باید 10سال زودتر تحت نظر پزشک زنان قرار بگیرد‌. توصیه می‌شود خانم‌ها بعد از 40سالگی ماموگرافی انجام دهند.

بررسی دندان‌ها هر شش‌ماه یک‌بار

سازمان جهانی بهداشت معاینات دوره‌ای دندان را هر شش ماه یک بار مطلوب می‌داند. ولی با توجه به بیماری‌های خاص لثه لازم است افرادی که بیشتر از بقیه در معرض بیماری‌های لثه قرار دارند و یا مستعد ابتلا به بیماری‌های لثه هستند این معاینات دوره ای را با فاصله زمانی کوتاه‌تری انجام دهند و هر سه ماه یک بار به دندانپزشک مراجعه کنند. اگر این افراد به دندانپزشک دیر مراجعه کنند میزان بیشتری استخوان و لثه از دست می‌دهند که این مساله باعث از بین رفتن نسوج نگهدارنده ریشه دندان شده و در نهایت باعث لق شدن و از دست رفتن دندان‌ها خواهد شد.

گروه‌های سنی پایین‌تر به‌خصوص اطفال بیش از بقیه مستعد ابتلا به پوسیدگی دندان هستند؛ به همین دلیل باید این گروه سنی هر دو ماه یک بار به دندانپزشک مراجعه کنند تا کارهای پیشگیری و درمانی لازم برای آنها انجام شود. دندانپزشک برای کودکان زیر 12سال بررسی‌های لازم را از نظر کمبود فضا برای رویش دندان دائمی ‌انجام می‌دهد و در صورت لزوم برای حفظ فضا برای رشد دندان‌ها اقدام به کشیدن دندان‌ها می‌کند.

برای داشتن دندان‌های دائمی ‌و مرتب باید دندان‌های شیری مرتب داشت و این مساله تنها زمانی محقق می‌شود که مراجعات مرتب دوره‌ای وجود داشته باشد. بهتر است والدین پیش از رویش دندان‌ها‌،فرزندشان را نزد دندانپزشک ببرند و از شش ماهگی یا یک سالگی که شروع رویش دندان‌های شیری است این مراجعات به شکل مستمر وجود داشته باشد.

آزمایش پروستات

آقایان باید از سنین 45 تا 50 سالگی و بالاتر سالی یک بار از نظر پروستات بررسی شوند و تست مخصوصی را انجام دهند.  افرادی که مشکلات پروستات دارند بهتر است این تست را با فاصله زمانی کوتاه‌تری انجام دهند.

بیماری قلبی و معاینه‌های دوره‌ای

با افزایش سن و مبتلا شدن به برخی از بیماری‌ها احتمال ابتلا به بیماری قلبی بالا خواهد رفت؛ بنابراین افرادی که سابقه بیماری قلبی در خانواده‌هایشان وجود دارد بنا بر تشخیص پزشک باید هر سه تا پنج سال یک‌بار برای اطمینان از وضعیت سلامتشان معاینه شوند. این در حالی است که در افراد جوان یا کسانی که عوامل خطرساز یا سابقه ابتلای خانوادگی به بیماری‌های قلبی در آنها وجود ندارد نیازی به بررسی سالانه نیست.

در وهله اول برای تشخیص بیماری‌های قلبی‌عروقی آزمایشات خاصی لازم نیست و تشخیص اولیه به وسیله شرح حال و معاینه فیزیکی توسط پزشک انجام می‌شود اما از تست‌های اولیه‌ای  که در کنار علائم و شرح حال می‌توان برای تشخیص به آن اشاره کرد نوار قلب است که به بررسی ناهمگونی در ریتم قلب می‌پردازد. بعد از نوار قلب تست تشخیصی دیگری وجود دارد که به وسیله آن عملکرد، ابعاد و بررسی حفره‌های قلب انجام می‌شود و به آن اکوکاردیوگرافی قلب می‌گویند که همان سونوگرافی قلب است.

معاینات دوره ای اطفال

والدین باید نوزادان سالم را در شش ماه اول تولد ماهی یک بار نزد متخصص اطفال ببرند و اگر نوزاد سالم باشد باید هر سه‌‌ماه یک بار تا دوسالگی این کار انجام شود. مراجعه به متخصص اطفال از شش‌ماهگی تا سه‌ سالگی خیلی مهم است چرا که در این دوران کودک در حال رشد و تکامل است و با مراجعه به پزشک می‌توان از مطلوب بودن روند رشد کودک مطمئن شد. همچنین بیشتر بیماری‌ها تا سن سه‌سالگی کودکان را تهدید می‌کنند؛ بنابراین تشخیص ودرمان به موقع آنها بسیار حائز اهمیت است.  اینکه کودکی بیمار نیست دلیل نمی‌شود که والدین ارتباطی با پزشک متخصص نداشته‌باشند.

واکسیناسیون نوزادان و کودکان یکی از کارهای مهمی‌است که از زمان بدو تولد باید به آن توجه کرد. والدین باید فرزندان خود را برای ادامه واکسیناسیون‌ها به شکل دوره ای به مراکز بهداشتی درمانی ببرند. این واکسیناسیون‌ها در زمان تولد، یک و نیم ماهگی‌، سه‌ماهگی، شش‌ماهگی، نه‌ماهگی و حدود 12ماهگی انجام می‌شود. واکسیناسیون‌ها شامل هپاتیت، ب.‌س.‌ژ‌، واکسن سه‌گانه (دیفتری، سیاه سرفه، کزاز) فلج اطفال، ام.‌ام.‌آر (اریون، سرخک، سرخچه) است و به شکل دوره‌ای انجام می‌شود.

آزمایش دیابت

براساس برنامه کشوری دیابت، همه افراد بالای 30 سال که در معرض خطر ابتلا به دیابت هستند باید سالانه یک‌بار برای بررسی به پزشک یا مراکز تشخیص دیابت مراجعه کنند تا در‌صورت مبتلا بودن به این بیماری یا در معرض خطر بودن، به موقع اقدامات درمانی برای آنها انجام شود.

گفتنی است کسانی که سابقه ابتلا یه دیابت در خانواده آنها وجود دارد، افراد سیگاری‌، افراد چاق و افراد با فشارخون بالا و در معرض استرس زیاد بیش ازدیگران در معرض ابتلا به دیابت هستند. قند‌خون به شکل ناشتا باید زیر 110 و دو ساعت بعد از خوردن صبحانه باید زیر140 تا 150 باشد؛ در غیر این صورت فرد در معرض ابتلا به دیابت است‌.

اگر قند‌خون ناشتا بالای 200 تا 250 باشد و علائمی‌ چون پر‌ادراری، پرنوشی و پرخوری وجود داشته باشد یا فرد به شکل مکرر دچار عفونت ادراری شود احتمال ابتلا به دیابت وجود دارد. قند‌خون و تشخیص دیابت از طریق آزمایش خون امکان‌پذیر است و دستگاه‌های تست قند‌خون فقط برای بررسی وضعیت قند‌خون افراد دیابتی کاربرد دارد و چندان برای تشخیص بیماری دقیق نیست.

آزمایش چربی

به طور کلی تمام افرادی که در سنین بالای 40 سال قرار دارند باید سالی یک بار آزمایش خون انجام بدهند و از نظر چربی‌خون بررسی شوند.  مواردی چون رسوب سلولی، تعداد پلاکت،گلبول قرمز و گلبول سفید در آزمایش خون این افراد مورد بررسی قرار می‌گیرد. افرادی که با مشکل تغییرات فشارخون مواجه هستند باید هفته‌ای یک بار آن‌را  اندازه‌گیری کنند.

معاینات بعد از 50 سالگی در زنان

بعد از سن 50 سالگی ضخامت ‌اندومتر رحم و تخمدان‌ها باید مورد بررسی قرار گیرد که این کار از طریق سونوگرافی انجام می‌شود. سنجش تراکم استخوان از دیگر کارهایی است که خانم‌های 50 سال به بالا باید انجام دهند چرا که در این سن خانم‌ها مستعد ابتلا به پوکی استخوان هستند. همچنین این خانم‌ها باید از نظر هورمون‌های تیروئید هم بررسی شوند.