نکاتی درباره مصرف چای نعناع با رزماری

بسیاری از افراد برایشان سوال می باشد که چای نعناع با رزماری به چه دردی می خورد و مصرف آن نیز چگونه میباشد.درباره تاثیرات و فایده های بی نظیر چای نعنا و رزماری چه میزان اطلاع دارید از فایده های بی نظیر استفاده از چای نعنا چه میدانید ؟

وقتی این چای با رزماری همراه می شود اثرات درمانی آن بیشتر و پرخاصیت تر خواهند شد و می توانند باعث بهبود فعالیت مغزتان شوند در ادامه از ویژگی های این دمنوش خواهیم گفت چای نعنایی باعث بهبود عملکرد حافظه ی طولانی مدت و قدرت تمرکز می شود

نتایج پژوهشی که در British Psychological Society به چاپ رسیده است نشان می دهد که چای نعنا و رزماری برای بهبود حافظه مفید است.رابطه تان با انواع چای ها و دمنوش ها چگونه است؟ آیا خودتان را فقط به نوشیدن چای و قهوه محدود کرده اید؟ اگر جوابتان مثبت است باید بدانید

که چای ها و دمنوش های دیگر نیز برای سلامتی تان مفید هستند، به خصوص اگر به بهبود عملکرد حافظه تان فکر می کنید. برای تقویت حافظه تان چای نعنایی درست کنید و به آن رزماری بزنید.نتایج پژوهشی که در British Psychological Society به چاپ رسیده است نشان می دهد که چای نعنا و رزماری برای بهبود حافظه مفید است.

محققان دانشگاه نورتومبریای انگلیس روی ۱۸۰ شرکت کننده، بررسی هایی انجام دادند. آن ها به گروهی از شرکت کننده ها، چای نعنایی به گروهی دیگر چای بابونه و به گروه آخر آب گرم دادند.شرکت کننده های این پژوهش قبل از مصرف نوشیدنی ها به پرسشنامه هایی جواب دادند. بعد از ۲۰ دقیقه از مصرف نوشیدنی ها حافظه ی افراد و عملکرد ذهنی آن ها مورد بررسی قرار گفت.

• حافظه با مصرف چای نعنا و عطر رزماری تحریک می شود

√محققان متوجه شدند که چای نعنایی به طور چشمگیری باعث بهبود عملکرد حافظه ی طولانی مدت و قدرت تمرکز می شود. حال این که این اتفاق در افرادی که چای بابونه یا آب خورده بودند مشاهده نشد.
چای بابونه در مقایسه با چای نعنایی و آب باعث کند شدن حافظه و کاهش سرعت عمل آن می شود.

√در واقع محققان به طور علمی تأثیر محرکی نعنا فلفلی و اثرات آرامش بخشی بابونه را به اثبات رساندند.

√محققان همچنین اثرات روغن رزماری را روی حافظه ی افراد بالای ۶۵ سال مورد بررسی قرار داده و مشاهده کردند که عطر رزماری باعث بهبود حافظه این افراد می شود. به طوری که بهتر می توانند کارهای روزمره را به خاطر داشته و در ذهنشان مرور کنند.

√در واقع نتایج این بررسی نشان داد که عطر عصاره ی روغنی رزماری می تواند باعث بهبود عملکرد ذهنی افراد بزرگسالی که از وضعیت سلامت خوبی برخوردار هستند شود.برای نخستین بار هست که تأثیر این گیاهان در سلامت افراد بالای ۶۵ سال اثبات شد است.

برای پیشگیری از نفخ کردن پوست حبوبات را جدا کنید

  • پوست حبوبات را جدا کنید: حبوبات یکی از نفاخ‌ترین خوراکی‌ها هستند؛ بنابراین باید آن‌ها را حدود 24 تا 48 ساعت قبل از مصرف با آب ولرم خیس کنید. حتی بهتر است هر 12 ساعت یکبار، آب ظرف حاوی حبوبات را دور بریزید.

 

 

فخ کردن یکی از شایع‌ترین مشکلات گوارشی است که برای خیلی از افراد بعد از خوردن غذاهای مختلف ایجاد می‌شود. رعایت 10 توصیه زیر، احتمال بروز این مشکل گوارشی را به حداقل می‌رساند.
1.از دم نوش‌ها و عرقیات ضدنفخ کمک بگیرید: اگر پس از خوردن هر وعده غذایی احساس می‌کنید نفخ کرده‌اید، معده یا روده‌هایتان می‌پیچد، می‌توانید از مصرف دم‌نوش‌ها یا عرقیات گیاهی که خاصیت ضدنفخ دارند و به اصطلاح عامه، بادشکن هستند، استفاده کنید. دمنوش‌های زیره و نعناع، موثرترین دمنوش‌های بادشکن هستند. مصرف عرق نعناع و عرق بادرنجبویه هم برای درمان نفخ بسیار مفید و موثر است.
2. ریحان و نعناع را در سبد سبزی خود داشته باشید: اگر به مصرف سبزی خوردن علاقه دارید و با خوردن تربچه یا حتی تره و شاهی دچار نفخ و گاهی دل‌پیچه می‌شوید، سبزی‌های بادشکن و ضدنفخ مانند ریحان یا نعناع را در سبزی خوردن خود جای دهید.
3. آویشن را فراموش نکنید: آویشن یکی از بهترین و پرخاصیت‌ترین سبزی‌های دنیاست که نوشیدن دمنوش آن در فصل سرد سال علاوه بر از بین بردن نفخ، باعث آرامش اعصاب و بهبود گلودرد ناشی از سرماخوردگی می‌شود. این گیاه، خلط‌آور است و به همین دلیل مصرف آن به افراد سرماخورده توصیه می‌شود. گیاه‌خواران می‌توانند مقداری پودر آویشن را برای از بین بردن نفخ سبزی‌هایی مانند نخودفرنگی یا کاهو به سس سالادشان اضافه کنند.
4. زردچوبه را از فهرست ادویه‌های خود حذف نکنید: زردچوبه یکی از پرخاصیت‌ترین ادویه‌هاست که هم می‌تواند باعث سم‌زدایی از کبد شود و هم نفخ مواد اولیه موجود در غذاها را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. بهتر است برای بهره بردن هرچه بیشتر از خاصیت‌های زردچوبه، این ادویه را حدود 15 دقیقه مانده به پایان زمان پخت به غذا اضافه کنید.
5. پوست حبوبات را جدا کنید: حبوبات یکی از نفاخ‌ترین خوراکی‌ها هستند؛ بنابراین باید آن‌ها را حدود 24 تا 48 ساعت قبل از مصرف با آب ولرم خیس کنید. حتی بهتر است هر 12 ساعت یکبار، آب ظرف حاوی حبوبات را دور بریزید. برای بهتر از بین بردن نفخ حبوبات خیس‌خورده می‌توانید پیش از پختن، آن‌ها را در دستمالی نخی و نازک به آرامی ماساژ دهید تا پوستشان جدا شود.
6. مخلوط کدو سبز و ماست را امتحان کنید: خیلی از افراد به دلیل احساس نفخ و دل‌پیچه پس از خوردن ماست، ترجیح می‌دهند دور مصرف این محصول لبنی پرخاصیت را خط بکشند؛ در صورتی که اگر یک کدو سبز متوسط رنده شده را با چند برگ نعناع تازه و خردشده به ماست اضافه کنند، این مشکل تا حد زیادی حل خواهد شد. به جای نعناع می‌توان از پونه هم استفاده کرد.
7. میوه‌هایی که قند کمتری دارند انتخاب کنید: بعضی‌ها به عنوان دسر میوه می‌خورند اما قند فروکتوز موجود در میوه‌ها می‌تواند باعث ایجاد نفخ شود. اگر شما هم جزو این گروه هستید و از نفخ بعد از غذا رنج می‌برید، خوردن میوه‌هایی با قند کمتر را به شما توصیه می‌کنیم. میوه‌هایی مانند سیب، هلو، لیموشیرین و کیوی.
8. به توت‌فرنگی و گریپ‌فروت نقش‌های تازه بدهید: توت‌فرنگی و گریپ‌فروت قند فروکتوز پایین‌تری نسبت به سایر میوه‌ها دارند و می‌توانید با اضافه کردن توت‌فرنگی به ماست یا سالاد و آب گریپ‌فروت به غذاهای گوشتی، کمی نفخ موجود در مواد اولیه سالاد یا گوشت‌ها را بگیرید.
9. گوشت‌های کم‌چرب بخورید: معمولاً مصرف مواد غذایی مختلفی که ترکیبی از پروتئین و چربی هستند، می‌تواند باعث ایجاد نفخ شود. به افرادی که زیاد نفخ می‌کنند، توصیه می‌شود گوشت گوساله بدون چربی، سینه مرغ، ماهی، تخم‌مرغ، کره بادام‌زمینی، گوشت بوقلمون و پنیر کم‌چرب را به جای گوشت گوسفندی یا سایر منابع پروتئینی پرچرب مصرف کنند.
10. معجون زنجبیل را از یاد نبرید: اگر زیاد نفخ می‌کنید، یک تکه زنجبیل، کمی نمک و مقداری آب لیموترش را با هم مخلوط کنید. این معجون را داخل یخچال بگذارید و پس از هر وعده غذایی حدود 1 تا 2 قاشق غذاخوری از آن را میل کنید. معجون زنجبیل طعم خوبی ندارد اما در درمان نفخ، معجزه می‌کند! 4 گیاه موثر برای درمان نفخ
برای درمان نفخ، ابتدا باید علت ابتلا به آن تشخیص داده شود. اگر بیماری یا دلیل پزشکی نگران‌کننده‌ای برای نفخ‌کردن شما وجود نداشت و نفخ‌هایتان ناشی از سوء‌هاضمه، هضم نکردن قند موجود در برخی از خوراکی‌ها یا مصرف خوراکی‌های نفاخ باشد، می‌توانید از برخی داروهای حاوی ترکیب‌های گیاهی برای درمان نفخ و دل‌دردتان استفاده کنید.
معمولا مصرف داروهای گیاهی که حاوی ترکیب‌هایی مانند زیره سبز، زیره سیاه، نعناع و رازیانه هستند، می‌توانند برای درمان نفخ شما موثر باشند. البته اگر علاقه‌ای به مصرف دارو ندارید و می‌خواهید کمی سنتی‌تر مشکل گوارشی‌تان را برطرف کنید، می‌توانید این 4 گیاهی که نام بردیم را به‌صورت پودر دربیاورید و هر بار مقداری از آنها را روی غذایی که سرو کرده‌اید، بپاشید. اگر هر روز و به‌صورت دوره‌ای از پودر یکی از این گیاهان ضدنفخ به‌عنوان چاشنی غذا نیز استفاده بکنید، غذای شما هم تنوع طعم خواهد داشت و هم مصرف مداوم یکی از این ادویه‌ها‌ دلتان را نخواهد زد. در ضمن، شما می‌توانید برگ‌های تازه نعناع را هم همراه غذای خود میل کنید و از خاصیت ضدنفخی آن بهره‌مند شوید. ضمن اینکه شربت نعناع یا شربت‌های کم‌شیرین خانگی که عصاره نعناع، پودر زیره یا عرق رازیانه در آنها ریخته شده باشد هم می‌توانند نوشیدنی خوبی در کنار غذای افرادی باشند که از مشکل نفخ، رنج می‌برند.
شما می‌توانید گاهی از دمنوش نعناع، زیره یا رازیانه هم به‌جای استفاده از پودر و شربت این گیاهان برای کاهش علایم نفخ، کمک بگیرید. یعنی افرادی که زیاد نفخ می‌کنند، می‌توانند یک لیوان از این دمنوش‌ها را به‌جای یک وعده از چای روزانه یا در کنار یکی از میان‌وعده‌هایشان مصرف كنند.

تامین انرژی بدن با انواع دمنوش

  • تجویز دمنوشی سنتی مانند گل گاوزبان می تواند مرهمی قوی برای سرفه های فصل سرما باشد. این دمنوش، آرامبخش و نشاط آور است، رنگ رخساره را باز می کند، تنگی نفس، گلودرد، دلهره و وحشت را از بین می برد و از غم و غصه می کاهد.

 

با توجه به این که این روزها هوا سرد است، بد نیست چند نوشیدنی گرم کننده و نیروبخش را به شما معرفی کنیم.

نوشیدن این دمنوش ها بی تردید روزهای لذت بخشی را برای شما رقم می زنند.

دمنوش سیب
یکی از ذخایر خوب برای دمنوش های زمستانی پوست میوه ها است. پوست سیب و دارچین و زنجبیل دمنوش مناسبی است که اگر آن را مثل چای دم کنید و مدت نیم ساعت بگذارید دم بکشد، دمنوشی مناسب و انرژی بخش و سرشار از ویتامین برای زمستان خواهید داشت.

دمنوش مرکبات
نسبت مساوی از پوست لیمو، پرتقال، چای سبز و آویشن خشک را در یک قوری آب جوش 10 دقیقه دم کنید و در آخر کمی آب لیمو در آن بچکانید.

از خواص این دمنوش می توان به خاصیت ضدسرماخوردگی، کم کردن فشار و غلظت خون، کمک به عملکرد مطلوب کبد، انرژی زایی و برطرف کنندگی خستگی اشاره کرد ضمن این که دمنوش میوه ای در مقایسه با دمنوش گیاهی ویتامین بیشتری دارد، غنی از آنتی اکسیدان است و به افزایش سطح ایمنی بدن کمک می کند و مقوی اعصاب است.

 چای دارچین
این نوشیدنی را می توانید با سه قطعه دارچین چوبی در یک قوری به مدت طولانی دم کنید. می توانید نیم ساعت یا 45 دقیقه منتظر باشید و سپس به این نوشیدنی بسیار گرم و نیروبخش و ضد سرماخوردگی که کمی هم طعم تندی دارد، مقداری لیموی تازه اضافه کنید و با اندکی عسل آن را بنوشید.

چون این ادویه چاشنی غذاهای خانگی است، در دسترس ترین دمنوش محسوب می شود. دارچین، درد کمر، پا و مفاصل را کاهش می دهد و از دلهره و بوی بد دهان می کاهد و موجب افزایش فشارخون شده و رفع کننده سردمزاجی است. این دمنوش محرک اعصاب است و به دلیل طبیعت گرم و خشکی که دارد، قوای جسمانی را افزایش می دهد. البته انواع دمنوش زیره سیاه، گزنه، سنبل الطیب، نعنا، زنجبیل و هل نیز این خواص را دارند.

دمنوش برگ و میوه به
می توان گفت دمنوش برگ و میوه ی به خوشرنگ تر و دلچسب تر از چای و نسبت به سایر دمنوش ها معطرتر و بهترین نوع آن است. این دمنوش، سرفه خشک را درمان می کند، آرامبخش، باعث تقویت قوای مغزی و نیز مقوی قلب و کاهش دهنده استرس و نشاط آور است. از خواص دیگر آن تقویت قلب، کبد، معده، اعصاب، رفع کننده بوی بد دهان، ضدسرماخوردگی و التیام دهنده سردردهای مزمن است و به هضم غذا کمک می کند.

دمنوش گل گاوزبان
تجویز دمنوشی سنتی مانند گل گاوزبان می تواند مرهمی قوی برای سرفه های فصل سرما باشد. این دمنوش، آرامبخش و نشاط آور است، رنگ رخساره را باز می کند، تنگی نفس، گلودرد، دلهره و وحشت را از بین می برد و از غم و غصه می کاهد.

مصرف گل گاوزبان با عسل برای رفع تنگی نفس تجویز می شود و چون گفته شده حاوی منیزیم است از سرطان پیشگیری می کند. از دیگر خواص گل گاوزبان، تقویت قلب و اعصاب و جلوگیری از تپش قلب است. همچنین تقویت کننده کلیه و پیشگیری کننده از ورم و عفونت است و به دفع سنگ کلیه کمک می کند. مصرف این دمنوش برای زنان باردار و کودکان توصیه نمی شود.

دمنوش مخلوط انرژی زا

این دمنوش می تواند حاوی گشنیز، هل، دارچین، زنجبیل، میخک و جینسینگ باشد. جنسینگ نیروزا و مقوی است و به عنوان گیاه جوانی در جهان شهرت دارد و در بهبود حافظه و نشاط و تقویت قوای ذهنی و جسمی مؤثر است. میخک مقوی مغز است و از سرطان جلوگیری می کند. زنجبیل نیروبخش و مقوی معده و هل، معطر و مقوی بدن و دارچین نیز شادی آور است.