انواع چای و دمنوش گیاهی با خواص و فواید آنها

  • این کارشناس کشاورزی خاطرنشان کرد: هیچ چیز مانند چای بابونه نمی‌تواند خوابی آرام و دلچسب را برایتان محقق سازد. این چای ضد استرس و اضطراب است و با توجه به یافته‌های دانشگاه پنسیلوانیا، کاهنده استرس و افسردگی و افزاینده خلق و خوی نیکو به شمار می‌رود و از بی‌خوابی جلوگیری می‌کند.

محمود محبی، با بیان اینکه چای‌های گیاهی روی سلامت روان افراد تاثیرگذار بوده و افسردگی و اضطراب را به کلی از انسان دور می‌کند، اظهار کرد: چای سبز یکی از پرطرف‌دارترین نوشیدنی‌ها در جهان محسوب می‌شود؛ در واقع دانشمندان دانشگاه مریلند این چای را سرشار از آنتی اکسیدان و پلی‌فنول می‌دانند و معتقدند که این دو ماده از مبارزان اصلی با رادیکال‌های آزاد هستند. همچنین ضدپیری و ضدسرطان شناخته شده و از آسیب رسیدن به DNA و ابتلا به بیماری‌های قلبی جلوگیری می‌کند.
این مدرس دانشگاه ادامه داد: چای اولانگ یکی از محبوب‌ترین و قدیمی‌ترین نوع چای در چین و تایوان است که مصرف منظم آن فواید بسیاری را برای سلامتی به ارمغان می‌آورد. افزایش متابولیسم، کاهش دهنده کلسترول بد، بهبود عملکرد دستگاه گوارش، سلامت موها، کنترل فشارخون، جلوگیری از پوسیدگی دندان‌ها و استخوان‌ها از فواید بی‌نظیر این چای گیاهی پرطرفدار محسوب می‌شود.
وی افزود: چای سیاه نیز به‌طور کلی دارای کافئین است و آنتی اکسیدان فراوان دارد. از این رو مصرف آن تاثیر مثبتی روی قلب و رگ‌های خونی دارد و چندین مطالعه نشان داده که چای سیاه برای هوشیاری ذهنی، تقویت حافظه و تسکین دهنده سردرد بسیار مناسب است.
محبی با تاکید بر اینکه مصرف مسکن‌هایی چون آسپرین و استامینوفن با چای سیاه، کارایی آن را 40 درصد افزایش می‌دهد، افزود: طی تحقیقاتی که در مرکز سرطان مموریال اسلون کترینگ صورت گرفته، چای رویبوس ضد التهاب است و یکی از منابع ضد سرطان نیز محسوب می‌شود. این چای از نظر تکنیکی واقعاً چای نیست بلکه از یک بوته قرمز رنگ حاصل شده که خاصیت آنتی اکسیدانی فوق العاده ای دارد. به همین خاطر می‌تواند استرس را کاهش داده و مانند یک ضدسرطان قوی عمل کند.
این کارشناس کشاورزی خاطرنشان کرد: هیچ چیز مانند چای بابونه نمی‌تواند خوابی آرام و دلچسب را برایتان محقق سازد. این چای ضد استرس و اضطراب است و با توجه به یافته‌های دانشگاه پنسیلوانیا، کاهنده استرس و افسردگی و افزاینده خلق و خوی نیکو به شمار می‌رود و از بی‌خوابی جلوگیری می‌کند.
وی تصریح کرد: اگر از خطر ابتلا به دیابت هراس داریم باید جهت کاهش کلسترول بد از چای سفید استفاده کنیم. همچنین چای سفید برای افزایش تحمل گلوکز بسیار مناسب است. علاوه بر این، طی تحقیقات دانشگاهی در سیاتل، چای ترش نیز برای بیمارانی که از فشارخون بالا رنج می‌برند معجزه می‌کند و از ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی و کلیوی جلوگیری می کند.
محبی یادآور شد: چای ترش باعث کاهش کلسترول بد، هضم و جذب بهتر می‌شود و التهام دهنده عفونت‌ها است. این چای بی‌نظیر ضدسرطان، ضدعفونت، ضدباکتری، ضد درد و ضد افسردگی است و از خاصیت چربی سوزی بالا برخوردار است.

 

چای سفید چیست و چه خواص و فوایدی دارد ؟

  • چای سفید ، یک آرام بخش قوی و موثر برای اعصاب (به ویژه در موارد پرخاشگری) می‌باشد. همچنین تا حدودی قابض بوده و به كودكان، می‌تواند علاوه بر جبران كم‌آبی بدن نقش درمانی را نیز ایفا كند

دمنوش‌های گیاهی مدت‌هاست که حسن نیت خود را به بشریت ثابت کرده‌اند. در حال حاضر تقریبا در آشپزخانه همه خانه‌ها انواع چای ترش ، چای سبز و… پیدا می‌شود که هر کدام خواص درمانی بسیاری دارند و قطعا نوشیدن آن‌ها در برنامه روزانه خالی از لطف نیست. چای سفید یکی از انواع چای است که به گفته متخصصین حوزه طب سنتی از مرغوب‌ترین نوع چای است و نوشیدن آن به مراتب فواید بیشتری نسبت به چای‌های دیگر دارد. با “ستاره” همراه باشید.

چای سفید چیست؟

چای سفید لطیف‌ترین چای‌هاست. تلخ نیست، طعم ملایم و شیرین دارد. بیشتر در استان فوجیان چین تولید می‌شود و محصول بهاره و چین اول است. این نمونه چای صرفا از گلبرگ‌های تازه‌ای درست می‌شود که هنوز پرز خود را از دست نداده‌اند. در آغاز بهار غنچه چای را پیش از آنکه باز شود می‌چینند و در حرارت زیاد خشک می‌کنند. این نوع چای از گونه‌های گیاهی مخصوصی که غنچه آن پوشیده از کرک‌های سفید و نقره‌ای است تولید و جزو گران‌ترین و مرغوب‌ترین انواع فرآورده‌های چای محسوب می‌شود.

بر خلاف نام آن، چاي سفيد خشک به رنگ سبز تيره (متمايل به سياه) است و بوی نسبتا تندی دارد. مقدار کافئین این چای بسیار پایین است و طعم میوه‌ای مطلوب و عطر خاص خود را دارد. همچنین دم کرده این چای دارای رنگ سفید مایل به صورتی است و مزه آن بخاطر دارا بودن کافئین کمی گس و تلخ مزه است.

چای سفید با چای سبز چه تفاوتی دارد؟

یکی از تفاوت‌های اصلی چای سبز و سفید، چگونگی فرآوری آن‌هاست. برای تولید چای سبز، برگ‌های چای را در معرض حرارت قرار می‌دهند تا رطوبت خود را از دست دهند و خشک شوند. در حالی که چای سفید را با استفاده از نور طبیعی خورشید یا در دمای پایین اتاق خشک می‌کنند. بدین ترتیب، “پلی فنل‌های” چای از بین نمی‌روند. درواقع می‌توان گفت چای سفید تمامی خواص چای سبز را دارد با این تفاوت که تاثیرگذاری و خاصیت این چای در مقایسه با چای سبز چند برابر است تا حایی که برخی از مشهورترین متخصصان چای جهان، چای سفید را حتی بهتر از چای سبز می‌دانند.

خواص چای سفید

چای سفید ، یک آرام بخش قوی و موثر برای اعصاب (به ویژه در موارد پرخاشگری) می‌باشد. همچنین تا حدودی قابض بوده و به كودكان، می‌تواند علاوه بر جبران كم‌آبی بدن نقش درمانی را نیز ایفا كند. دیگر خواص این چای عبارتند از:

  • یک ضد سرطان طبیعی: به باور اکثر دانشمندان و محققین جهان مواد دارویی شگرف‌انگیز موجود در چای سیاه، سفید و سبز می‌تواند در پیشگیری اکثر بیماری‌های مهلک هزاره سوم، نظیر انواع سرطان، بیماری قلبی عروقی، دیابت و پارکینسون مفید و موثر واقع گردد.
  • کاهش وزن و تناسب اندام: یکی دیگر از فواید چای‌های سفید این است که بطور موثری به افزایش متابولیسم بدن و در نتیجه به سوزاندن کالری‌های اضافه در طول روز کمک می‌کند. این چای به کاهش وزن از طریق کاهش چربی‌ها کمک می‌کند.
  • خاصیت آنتی اکسیدانی: بدن انسان دائما در معرض شرایطی است که اکسیداسیون نامیده می‌شود و کاملا طبیعی است ما در معرض آن قرار بگیریم. با این وجود این فرآیندها هنگامی که ما مواد غذایی ناسالم می‌خوریم و یا هنگامی که در هوای آلوده تنفس می‌کنیم و یا زمانی که آب آلوده را می‌نوشیم تسریع می‌شوند. در نتیجه فرآیند اکسیداسیون ، رادیکال‌های آزادی در بدن تولید می‌شود که به بدن ما در سطح سلولی آسیب‌هایی وارد می‌کند. این نوع چای با خاصیت آنتی‌ اکسیدانی خود با این رادیکال‌ها مبارزه می‌کند.
  • پیشگیری از پیری پوست: تحقیقات علمی، حاکی از تاثیر صد در صدی این ماده در پاک کردن بدن از رادیکال‌های آزادی است که باعث آویزان شدن پوست در اثر افزایش سن می‌شوند.

روش مصرف

چای سفید می‌تواند جانشین چای روزانه شود. طرز تهیه این چای مشابه چای سبز می‌باشد. ابتدا آب را جوشانده، سپس ده دقیقه صبر کرده تا دمای آب به هشتاد درجه سانتی‌گراد برسد (آنتی اکسیدان‌های موجود در چای سفید و چای سبز به دمای بالاتر از هشتاد درجه حساس بوده و از بین می‌روند) سپس یک قاشق چایخوری از چای داخل فنجان ریخته و آب هشتاد درجه را به‌ آن اضافه کرده و یک درپوش بر روی آن قرار می‌دهیم. بعد از ۵ تا ۸ دقیقه چای دم کشیده و آماده مصرف می‌باشد.

با خواص جنجالی چای سبز آشنا شوید!!

چای سبز از جمله نوشیدنی هایی می باشد که بسیار خوش طعم و از خواص بسیار زیادی از جمله لاغری نیز برخوردار می باشد.چای سبز یک نوشیدنی فوق العاده است. با وجود اینکه تمام خواص این چای مورد بررسی علمی قرار نگرفته است اما همه محققان بر این عقیده اند که این چای بسیار مفید است. چای سبز حاوی میزان زیادی آنتی اکسیدان بوده و خواص دیورتیک (ادرارآور) و چربی سوزی دارد. در این مطلب در خصوص نحوه صحیح دم کردن و مصرف آن صحبت خواهیم کرد. لطفاً با ما همراه باشید.

چای سبز را مطابق با میلتان آماده کنید

طعم چای سبز بستگی به روشی دارد که شما در تهیه آن به کار می بندید. باید بدانید که دمای آب و مدت زمان دم کشیدن آن جزو عواملی هستند که طعم چای را متفاوت می کنند. چایی سبزخورهای قهار معتقدند که چای سبز خوب، طعم قوی دارد اما تلخ نیست. اگر آب بیش از اندازه داغ باشد یا برگ های چای سبز بیش از اندازه دم بکشند ممکن است که نوشیدنی تان طعم تلخ و نامطلوبی بگیرد. برعکس استفاده از آبی که به اندازه کافی داغ نیست نیز اجازه نمی دهد برگ ها به خوبی خیس شده و طعم خود را آزاد کنند. بادتان باشد که زمان دم کشیدن ایده آل به اندازه برگ های چای سبز نیز بستگی دارد. این چای باید با دمای بین 60 تا 85 درجه سانتی گراد مصرف شود. بهترین زمان برای دم کشیدن چای سبز نیز بین 1 تا 3 دقیقه است.

پژوهش ها چه می گویند؟

* نتایج پژوهش های متعدد نشان می دهد که شیوه آماده کردن چای سبز تأثیر زیادی روی میزان آنتی اکسیدان های آن دارد. در نتیجه باید به موارد زیر دقت بیشتری داشته باشید: اندازه و شکل برگ های چای سبز از اهمیت بالایی برخوردار است. برگ های ریز و کوچک به سرعت دم می کشند و برگ های بزرگ نیاز به زمان بیشتری دارند تا تمام خواص خود را آزاد کنند.افرادی که به طور منظم چای سبز می نوشند لثه های سالمتری نسبت به افرادی که به ندرت از این چای استفاده می کنند و یا لب آن نمی زنند دارند

* معمولاً چای سبز به صورت کیسه ای و همچنین انواع فله ای آن موجود است. در حالت کلی چای سبزی فله ای طرفدار بیشتری دارد و از ارزش بالاتری نیز برخوردار است. چون در تهیه چای فله ای از برگ های جوان، تکه های از ساقه گیاه و کمابیش تمام قسمت های چای دیده می شود. اما چای سبز کیسه ای فقط حاوی برگ های خرد شده چای است. بنابراین بهتر است انواع فله ای چای سبز را انتخاب کنید.

* دمای آب برای دم کردن چای سبز نیز اهمیت بالایی دارد. زمانی که آب جوش می آید باعث می شود تمام کاتچین های چای در حداقل زمان ممکن خارج شود. با این حال یادتان باشد هر چه آب داغ تر باشد میزان خواص چای که برای بدن لازم است کاهش پیدا می کند. بنابراین لازم است که بعد از جوش آمدن آب بلافاصله از آن برای دم کردن چای سبز استفاده نکنید. آب داغی که از حالت جوش افتاده و اندکی خنک شده است کمتر باعث تجزیه شدن ترکیبات چای مانند اسید گالیک در حین دم کشیدن شده و به این ترتیب خواص آن بهتر حفظ می شود.

خطرات مربوط به مصرف چای سبز کدام است؟

به طور کلی چای سبز نوشیدنی سالمی محسوب می شود. یادتان باشد اگر مدت زمان دم کشیدن چای سبز طولانی شود، طعم آن تلخ شده و میزان کافئین آن بیش از میزان لازم خواهد شد. علاوه بر این، طولانی شدن مدت زمان دم کشیدن خطر آزاد شدن ترکیبات خطرناکی مانند آفت کش ها یا فلزات سنگین را نیز افزایش می دهد. بنابراین بهتر است مدت زمان دم کشیدن چای را کوتاه تر کنید.

چگونه می توان چای سبز را به شیوه ای دیگر مصرف کرد؟

اگر می خواهید از حداکثر میزان قدرت آنتی اکسیدانی فنجان چای سبزتان استفاده کنید می توانید به مدت 2 ساعت برگ های چای را در آب سرد خیس کنید. در این صورت طعم فوق العاده ای خواهید چشید. در این صورت نیز از خواص ضروری این نوشیدنی طبیعی بهره ببرید.

سه خاصیت ناشناخته چای سبز

نتایج برخی پژوهش ها نشان می دهد که این چای خواص ناشناخته و فوق العاده ای دارد. این نوشیدنی خواص ضدسرطانی دارد و کاهش دهنده استرس و بیماری های قلبی است. علاوه بر این 3 خاصیت ویژه دیگری نیز به این چای نسبت می دهند:

چای سبز برای داشتن دندان ها و لثه های سالمتر

محققان در سال 2009 روی وضعیت سلامت دهان و دندان 940 نفر تحقیقاتی انجام دادند. آن ها مشاهده کردند افرادی که به طور منظم چای سبز می نوشند لثه های سالمتری نسبت به افرادی که به ندرت از این چای استفاده می کنند و یا لب آن نمی زنند دارند. هر فنجان چای سبز باعث کاهش عوامل ایجاد کننده بیماری های دهان و دندان مانند خونریزی لثه و تخریب مینای دندان می شود. پس برای داشتن دهانی سالمتر حتماً چای سبز میل کنید.

چای سبز برای پیشگیری از سکته مغزی

لازم است که بعد از جوش آمدن آب بلافاصله از آن برای دم کردن چای سبز استفاده نکنید. آب داغی که از حالت جوش افتاده و اندکی خنک شده است کمتر باعث تجزیه شدن ترکیبات چای مانند اسید گالیک در حین دم کشیدن شده و به این ترتیب خواص آن بهتر حفظ می شود

در همان سال 2009، پژوهش دیگری ارتباط بین مصرف چای سبز و تأثیر آن در کاهش چشمگیر سکته مغزی را به اثبات رساند.نتایج این پژوهش که روی 195 هزار نفر انجام شده بود نشان می دهد که نوشیدن روزانه 3 فنجان چای سبز خطر بروز سکته مغزی را به میزان 21 درصد کاهش می دهد.

چای سبز برای بهبود عملکرد مغز

به عقیده متخصصان نوشیدن چای سبز باعث محافظت مغز در برابر اثرات مخرب پیری می شود. در سال 2006، محققان تأثیر چای سبز را روی 1000 ژاپنی بیش از 70 سال بررسی کردند. آن ها مشاهده کردند افرادی که در طول زندگی خود چای سبز مصرف کرده اند کمتر دچار مشکلات حافظه و ضعف عمومی عملکرد حافظه خود شده اند. محققان مشاهده کردند افرادی که در طول زندگی خود

هر هفته بین 4 تا 6 بار چای سبز مصرف کرده اند به میزان 38 درصد کمتر در معرض مشکلات دژنراتیو مغزی قرار گرفته اند. در واقع این افراد کمتر دچار زوال قدرت عقل شده اند. البته با وجود این نتایج، به نظر می رسد که نمی توان به طور قطع در خصوص تأثیر درمانی چای سبز روی بیماری ها نظر داد. با این حال متخصصان بر این عقیده اند که این چای اثرات پیشگیرانه فوق العاده ای دارد.