کدام یک عوارض دارد بالا رفتن از پله ها یا پایین آمدن

 

 

  • درباره نقش کفش در سلامت مفاصل به ویژه هنگام استفاده از پلکان بادی گفت، نباید کفش‌های تخت یا پاشنه بلند پوشیده شود، بلکه کفش باید 2 تا 3 سانتیمتر پاشنه داشته باشد و وزن نیز در فشار به مفاصل به شدت موثر است، به خصوص در هنگام پایین آمدن از پله.

برای کاهش آثار مضر پایین آمدن از پله، باید زاویه 15 تا 25 درجه در مفصل زانو ایجاد شود تا ماهیچه‌ها نیز در تقسیم و تحمل وزن نقش داشته باشند و فشار وارده بر مفصل زانو را کاهش دهند.

دکتر فرهنگ غنی پور، متخصص ارتوپدی درباره تأثیر تردد از پله‌ها بر مفصل زانو تأکید کرد:

«پایین رفتن از پله بر خلاف بالا رفتن برای مفصل زانو خطرناک است، زیرا هنگام پایین رفتن از پله فشار به اضافه وزن بدن بر مفصل وارد می‌شود، ولی هنگام بالارفتن از پله ماهیچه درگیر می‌شود و وزن بدن را تحمل می‌کند، بنابراین در پایین آمدن از پلکان باید احتیاط کرد.

بالارفتن از پله نه تنها آسیبی به مفصل زانو نمی رساند، بلکه با تقویت عضلات مفصل زانو باعث کاهش فشار بر این مفصل شود.

در سنین بالا حتی اگر تلاش شود تا بیشتر ماهیچه درگیر فشار بالا یا پایین رفتن از پله شود، با این وجود به علت ضعف عضلانی افراد مسن تا حدی به مفصل فشار خواهد آمد، ولی در سنین پایین تر به تقویت عضله منجر می‌شود.

برای کاهش آثار مضر پایین آمدن از پله باید زاویه 15 تا 25 درجه در مفصل زانو ایجاد شود تا ماهیچه‌ها نیز در تقسیم و تحمل وزن نقش داشته باشند و فشار وارده بر مفصل زانو را کاهش دهند.

درباره نقش کفش در سلامت مفاصل به ویژه هنگام استفاده از پلکان بادی گفت، نباید کفش‌های تخت یا پاشنه بلند پوشیده شود، بلکه کفش باید 2 تا 3 سانتیمتر پاشنه داشته باشد و وزن نیز در فشار به مفاصل به شدت موثر است، به خصوص در هنگام پایین آمدن از پله.

درباره حالت بدن در هنگام راه رفتن به طور کل و استفاده از پلکان باید گفت: توصیه ما این است که همواره به صورت صاف حرکت کنند و شکم را به جلو ندهند یا ستون فقرات را به جلو و عقب ندهند.

هر چه وزن فرد کمتر باشد فشار بر ستون فقرات نیز کاهش می‌یابد.

اگر شما تندتند پله‌ها را بالا بروید در واقع ناخواسته باعث سایش زانو به سطح مفصلی زیرین آن خواهید شد و سطح مفصلی را تخریب می‌کنید. برای همین باید در پاگرد استراحت کنید و دوباره پله‌ها را یکی‌یکی بالا بروید

به کسانی که از درد ستون فقرات شکایت دارند نیز توصیه می‌کنیم که آب‌ درمانی کنند، چرا که آب باعث بی‌وزنی و کاهش فشار بر ستون فقرات می‌شود. بنابراین هر چه فشار بر روی ستون فقرات به واسطه کاهش وزن کمتر باشد، مفیدتر است.

درباره نحوه صحیح راه رفتن نیز باید گفت: باید تمام پا بر روی زمین قرار داده شود و تنها پاشنه یا پنجه را روی زمین قرار نداد تا تمام کف پا فشار را تحمل کرده و به بدن منتقل کند.

برای راه رفتن بهتر است ابتدا بخش بیرونی پا را بر زمین گذاشت تا ماهیچه‌های بیرونی که بسیار قوی هستند وزن را تحمل کرده و سپس ماهیچه‌های درون پا، وزن را تقسیم کنند.»

دکتر فرزاد کارگرزاده ، متخصص ارتوپد نیز در مورد استفاده صحیح از پله ها می گوید:

«اگر مجبور باشید از پله‌ استفاده نمایید باید به چند نکته توجه کنید. دقت کنید آیا پله‌ها استاندارد هستند یعنی ارتفاع پله‌ها 20 تا 30 سانتی‌متر است؟

اگر ارتفاع پله‌ها از حالت استاندارد بیشتر باشد، ضرر بیشتری به شما در هنگام بالا و پایین رفتن، خصوصا پایین آمدن از پله‌ها وارد می‌کند.

اگر تعداد پله‌ها زیاد باشد نیز ضرر زیادی به مفصل زانو خواهد رسید، مثلا اگر کسی در طبقه چهارم خانه‌ای زندگی می‌کند، مجبور است روزانه حدود 100 پله را بالا و پایین برود.
بالا رفتن از پله

حتی اگر پله‌ها استاندارد باشند، توصیه می‌شود پله‌ها را یکی‌یکی بالا برود، یعنی پای راست روی پله دوم و سپس پای چپ روی پله دوم و به همین ترتیب پله‌ها را بالا برود. تا طبقه دوم که هنوز خستگی عضلانی به شما فشار نیاورده است، می‌توانید به همین روال پله‌ها را بالا بروید.

اگر شما تندتند پله‌ها را بالا بروید در واقع ناخواسته باعث سایش زانو به سطح مفصلی زیرین آن خواهید شد و سطح مفصلی را تخریب می‌کنید. برای همین باید در پاگرد استراحت کنید و دوباره پله‌ها را یکی‌یکی بالا بروید.

اگر شما به مشکل قلبی دچارید بهتر است در هر پاگرد، یعنی بعد از بالا رفتن از هفت تا هشت پله، استراحت کوتاهی داشته باشید.

اگر هم به مشکلات و دردهای کمری و زانودرد مبتلا هستید، بهتر است در فقدان آسانسور و اگر مجبورید از پله‌ها استفاده کنید، آنها را از پهلو بالا بروید، یعنی به دیوار تکیه داده و به همین شیوه یکی‌یکی پله‌ها را بالا بروید. این حالت باید خصوصا در موقع پایین آمدن از پله‌ها رعایت شود.

شما باید به دیوار تکیه کرده، ابتدا یک پا و سپس پای دیگر را روی پله پایین‌تر قرار دهید. این مساله مهم را باید در هنگام پایین آمدن از سطح شیب‌دار نیز مدنظر قرار بدهید.

کسانی که در مناطق کوهستانی زندگی می‌کنند و خانه‌هایشان در سطح شیب‌دار تندی واقع است، باید در هنگام پایین آمدن، همانند اسکی‌بازان عمل کرده و به حالت زیگزاک یا مارپیچی و عمود بر سطح شیب‌دار پایین بیایند تا کمترین فشار به زانوها وارد شود.

مبادا به حالت مستقیم و پیاده‌روی عادی پایین بیایید، چون بیشترین فشار را وارد کرده و به کشکک زانو آسیب می‌زنید.

این نکات را با تاکید بیشتری به خانم‌ها یا آقایانی توصیه می‌کنم که بار دستشان است و خرید کرده‌اند و این فشار مضاعف را به زانوها می‌آورند. اگر کشکک زانو آسیب ببیند، درد شدید و آب آوردن زانو در انتظارتان است.

با رعایت‌نکردن این نکات به مرور زمان آسیب جبران‌ناپذیری به سلامت خود وارد می‌کنید.»

7 تا از بهترین روش ها برای پیشگیری از چین و چروک پوست

ar4-3327

  • برای شروع این ماساژ پیش از هر چیز لازم است صورت خود را از هرگونه مواد آرایشی و بهداشتی پاك كنید و سپس صورت‌تان را شسته و آن را با حوله‌ای نرم خوب خشك كنید. سپس مقداری روغن زیتون یا بادام آماده كرده و در اتاقی مناسب و آرام آماده ارائه ماساژ به عضلات صورت‌تان شوید.

یكی از پركاربردترین فواید ماساژ، پیشگیری از پیری پوست و حفظ جوانی و شادابی آن است. امروزه افراد زیادی در سراسر جهان از افراد سرشناس و مطرح مانند بازیگران و هنرمندها گرفته تا عموم مردم از تكنیك‌های مختلف ماساژدرمانی برای حفظ زیبایی و نشاط خود بهره برده و به این ترتیب با كمك این تكنیك‌ها به جنگ چین و چروك‌های دوران میانسالی می‌روند. پیش از این در شماره‌های مختلف سیب سبز ماساژهایی را به شما ارائه كردیم كه باید با همكاری یكی از دوستان یا اعضای خانواده به مرحله اجرا می‌رسید اما در این شماره ماساژی را به شما معرفی خواهیم كرد تا بدون نیاز به فرد دیگری خودتان این تكنیك‌ها را روی عضلات و پوست صورت‌تان پیاده كنید و از اثرات مفید و شفابخش آن برای جوان‌سازی و نشاط پوست خود كمك بگیرید.


 

روغن زیتون را فراموش نكنید

برای شروع این ماساژ پیش از هر چیز لازم است صورت خود را از هرگونه مواد آرایشی و بهداشتی پاك كنید و سپس صورت‌تان را شسته و آن را با حوله‌ای نرم خوب خشك كنید. سپس مقداری روغن زیتون یا بادام آماده كرده و در اتاقی مناسب و آرام آماده ارائه ماساژ به عضلات صورت‌تان شوید. در این مرحله لازم است یك صندلی و میز را كنار هم قرار دهید و ظرف روغن را روی میز و در دسترس خود بگذارید تا بتوانید هنگام نیاز سرانگشتان خود را به روغن آغشته كنید.


از پیشانی شروع كنید

بهترین حالت برای ارائه این ماساژ آن است كه مقابل‌تان آینه‌ای قرار داده و مستقیم در آینه به چشمان خود نگاه كنید. سپس سرانگشتان خود را به روغن آغشته كرده و آن‌ها را از خط عمودی كه وسط 2 ابرو روی پیشانی قرار دارد، قرار دهید و به آرامی سرانگشتان هر 2 دست را به سمت بیرون پیشانی و شقیقه‌ها هدایت كنید. این كار را باید به آرامی انجام دهید و هر بار كه آن را تكرار می‌كنید اندكی بر فشار سرانگشتان‌تان بیفزاید. این ماساژ موجب تقویت عضلات و پوست ناحیه پیشانی شده و برای افرادی كه هنگام صحبت كردن زیاد از عضلات پیشانی خود استفاده می‌كنند و روی پیشانی‌شان چین‌های افقی و عمودی زیاد است، بسیار مناسب است. این بخش را 2 تا 3 دقیقه ماساژ دهید.


چین ابرو را مهار كنید

حتما برای‌تان پیش آمده در گفت‌وگو با یكی از دوستان یا آشنایان متوجه شوید كه او یكی از ابروهایش را بالا می‌اندازد. این كار موجب می‌شود تا به مرور زمان چین عمیقی بالای ابروی او دیده شود. این ماساژ برای پیشگیری از بروز چین ابرو در افرادی كه عادت دارند ابروی خود را بالا بیندازند بسیار مفید است. این گروه كافی است با سرانگشتان دست خود ابروها را ماساژ دهند به‌گونه‌ای كه انگشت وسط آن‌ها كه بلندترین انگشت محسوب می‌شود روی ابروها حركت كرده و مابقی عضلات بالا و پایین ابرو را لمس كنند. به این ترتیب وقتی به پایان ابرو نزدیك می‌شوید با چرخشی به سمت پایین روی شقیقه‌ها را نیز لمس كرده و این كار را چند بار تكرار كنید. تكرار این ماساژ درست در جهت خواب ابرو از داخل به سمت شقیقه‌ها و در مدت زمانی 3 تا 5 دقیقه‌ای بسیار مناسب است.


پشت لب‌ها را ماساژ دهید

یكی دیگر از مناطقی كه ممكن است بعد از 45 سالگی با چین و چروك‌هایی همراه شود فاصله میان لب بالایی و بینی است. این منطقه نیز از جمله مناطقی است كه ممكن است در سنین كهنسالی مملو از چروك‌های عمیق و عمودی شود. برای پیشگیری از بروز چین‌های عمیق در این ناحیه بهترین روش استفاده از ماساژ فشار در این ناحیه است. برای شروع سرانگشت هر 2 انگشت سبابه را روی گودی بالای لب قرار داده و آن را به‌مدت 30 ثانیه به‌صورت ملایم فشار دهید. سپس سرانگشتان هر 2 دست را به آرامی به سمت گوشه‌های لب بكشید و آن را تا نزدیكی لاله گوشتان امتداد دهید. پیش از هر چیز فراموش نكنید كه سرانگشتان‌تان را با مقدار اندكی روغن آغشته كنید.


از افتادگی عضلات لب پیشگیری كنید

افتادگی عضلات لب نیز یكی دیگر از مشكلاتی است كه اغلب خانم‌ها در سنین بالای 40 سالگی با آن روبه‌رو می‌شوند. این مسئله در برخی افراد به‌صورت سطحی و در برخی دیگر به‌دلیل ‌مراقبت نكردن به‌صورت خطوط عمیق مایل به پایین دیده می‌شود. برای پیشگیری از بروز این افتادگی و خطوط زیر لب و در اطراف چانه بهترین روش استفاده از ماساژ عضلات این ناحیه است. برای ماساژ كافی است با سرانگشت هر 2انگشت سبابه نقطه گودی را كه روی چانه قرار دارد به‌مدت 30 ثانیه فشار دهید و پس از آن با فشار اندكی هر 2انگشت سبابه را به سمت گوشه‌های خارجی لب پایینی هدایت كرده و عضلات این ناحیه را تقویت كنید.


تقویت عضلات گونه با كف دست

برای تقویت عضلات گونه نیز راه‌حل‌های متعددی وجود دارد كه یكی از آن‌ها ارائه ماساژ به عضلات این ناحیه است. برای شروع ماساژ ابتدا كف هر 2 دست را به مقدار اندكی روغن آغشته كرده و سپس آن‌ها را روی دو طرف صورت‌تان قرار دهید به‌گونه‌ای كه كف هر 2 دست‌تان روی عضلات گونه قرار بگیرد. سپس كف دست‌ها از پایین گونه به سمت بالا حرکت دهید. تنها مراقب باشید كه هنگام پایین آوردن كف هر 2 دست آن‌ها را از روی صورت‌تان بردارید و دوباره روی گونه‌ها قرار داده و عضلات را به سمت بالا هدایت كنید. با تكرار این ماساژ به‌مدت 3 تا 5 دقیقه می‌توانید عضلات گونه خود را تقویت كنید تا فرم و ظاهر بهتری داشته باشند.


این نقطه را 3 دقیقه فشار دهید

روی هر 2 گونه نقطه‌ای وجود دارد كه ماساژ دادن آن موجب افزایش میزان نشاط و شادابی پوست بدن می‌شود. این نقطه از جمله نقاطی است كه در طب سنتی چین، طب سوزنی و طب فشاری نیز از آن برای افزایش میزان نشاط و شادابی پوست استفاده می‌شود. این نقطه درست روی گونه‌ها و به موازات لاله گوش افراد به‌صورت قرینه وجود دارد. برای ماساژ این 2‌نقطه كافی است از 2 انگشت سبابه ‌خود كمك گرفته و این نقطه را برای 3 دقیقه فشاردهید. فشار دست‌تان نباید به حدی باشد كه در گونه خود درد یا تغییر رنگ احساس كنید.


نکته

امروزه استفاده از متدها و تكنیك‌های ماساژ درمانی برای حفظ جوانی و شادابی پوست در كشورهای مختلف و توسط متخصصان و كارشناسان پوست و مو اثبات شده است. این شیوه شاید كم‌خطرترین و كم‌هزینه‌ترین روش برای حفظ جوانی و نشاط در خانم‌های جوان محسوب ‌شود كه امروزه در میان خانم‌های میانسال نیز طرفداران زیادی پیدا كرده است، زیرا اجرای آن دردسرهای دیگر تكنیك‌ها و شیوه‌های مبارزه و مقابله با چین و چروك پوست را ندارد، عوارض داروهای شیمیایی و انواع كرم‌ها و لوسیون‌ها را به افراد تحمیل نمی‌كند و از طرفی خرج چندانی ندارد زیرا فرد می‌تواند با یادگیری برخی از ساده‌ترین اصول ماساژدرمانی به اعضای خانواده خود ماساژ ارائه دهد و این ماساژ را نیز از یكی از اعضای خانواده خود دریافت كند. این تكنیك‌ها به راحتی می‌تواند شما را از شر چین و چروك‌های سطحی و حتی برخی از چین و چروك‌های عمیقی كه گذر عمر به شما تحمیل می‌كند رهایی بخشد. این تكنیك‌ها را 2 تا 3 بار در هفته تكرار كرده و در اجرای آن‌ها مداومت داشته باشید.