اعتیاد به مواد مخدر از قلیان شروع می شود

  • هوشمند در ادامه در رابطه با علل گرایش بیشتر خانواده‌ها و فرزندانشان به قلیان اظهار کرد: استفاده از قلیان نیز همچون سایر آسیب‌های اجتماعی با عوامل مختلفی رابطه داشته و عوامل گوناگون اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و روانی در افزایش آن بین نوجوانان، جوانان و خانواده‌ها تأثیر دارد.

یک پژوهشگر مسائل اجتماعی در نهاوند گفت: متأسفانه در سال‌های اخیر گرایش به مصرف موادمخدر و قلیان در بین نوجوانان، جوانان و خانواده‌ها افزایش چشمگیری داشته که این امر نگرانی‌هایی برای صاحب‌نظران و کارشناسان فرهنگی و اجتماعی و والدین ایجاد کرده است که باید در این زمینه برنامه‌ریزی‌های اساسی و اقدامات جدی برای کنترل و کاهش آن صورت گیرد.

مهرداد هوشمند در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: مصرف سیگار و قلیان مقدمه و زمینه گرایش نوجوانان و جوانان به سوی مصرف مخدرهای دیگر است و بی‌دلیل نیست که از آن به عنوان دروازه ورود به اعتیاد و ناهنجاری‌های دیگر یاد می‌شود بنابراین قلیان پدیده شومی است که با گرایش به اعتیاد رابطه نزدیکی دارد پس باید برای آن چاره‌اندیشی صورت گیرد و مسئولان و سازمان‌ها و نهادهای فرهنگی و والدین حساسیت و نظارت بیشتری در این زمینه داشته باشند.

این مدرس دانشگاه با بیان اینکه باید جوان، نوجوان و خانواده‌های آنها را از عوارض و آسیب‌های سوءمصرف مواد دخانی و قلیان آگاه سازیم، افزود: در این زمینه والدین و سازمان‌ها و نهادهای فرهنگی و تربیتی نظیر دانشگاه‌ها، آموزش و پرورش، صداوسیما و حوزه‌های علمیه نقش مهم و تعیین‌کننده‌ای دارند بنابراین اگر در این راستا از نظر فرهنگی و آموزشی غفلت و سهل‌انگاری کنیم به طور قطع آسیب‌ها و عوارض آن نسل جوان و نوجوان در جامعه و خانواده‌ها را تهدید خواهد کرد و سلامت جسمی، روحی و روانی آنها را به مخاطره خواهد انداخت.

هوشمند تصریح کرد: افزایش آگاهی و شناخت والدین نسبت به عوارض و پیامدهای مصرف قلیان نقش مهم و تأثیرگذاری در پیشگیری و کاهش مصرف آن دارد و در حال حاضر متأسفانه این باور و اندیشه غلط در بین خانواده‌ها شکل گرفته و رواج یافته که مصرف قلیان توسط فرزندان اعتیادآور نیست و نسبت به مصرف آن توسط فرزندان خود نگران نیستند و بر این باورند که مصرف قلیان عوارض خاصی ندارد بنابراین همین باور و فکر در بین والدین زمینه را برای شیوع و گسترش بیشتر مصرف این مواد به دنبال دارد که باید در این حوزه فرهنگ‌سازی و آگاه‌سازی صورت گیرد تا والدین با خطرات و عوارض سوء این مواد آشنایی بیشتری داشته باشند.

وی با بیان اینکه خانواده‌ها باید نسبت به گرایش و استفاده از قلیان توسط فرزندان در روابط خانوادگی و دوستانه توجه و نظارت بیشتری داشته باشند، عنوان کرد: قلیان زمینه و بستر ورود به سایر موادمخدر بوده و اعتیادآور است بنابراین باید تلاش کرد به راحتی در روابط خانوادگی جای پیدا نکند و نظارت بیشتری در خانواده‌ها صورت گیرد.

این پژوهشگر مسائل اجتماعی اظهار کرد: متأسفانه در حال حاضر مشکل ایجاد شده در خانواده‌ها این است که استفاده از قلیان جنبه خانوادگی پیدا کرده به عبارتی همه اعضای خانواده در کنار یکدیگر به راحتی از قلیان استفاده کرده و والدین علاوه بر تعارف قلیان به یکدیگر، به فرزندانشان هم می‌دهند که این امر نگرانی‌ها را در این زمینه بیشتر می‌کند در حالیکه طبق نظر صاحب‌نظران پزشکی و بهداشتی عوارض و خطرات قلیان بیشتر از سیگار است به طوریکه زیان هر وعده مصرف قلیان معادل 50 تا 100 نخ سیگار بوده و ناراحتی‌های قلبی و عروقی و عفونت‌های تنفسی و اختلالات عروقی را در پی خواهد داشت.

وی ادامه داد: در حال حاضر والدین نسبت به کشیدن سیگار توسط فرزندان خود نگرانی داشته و در این زمینه حساسیت نشان می‌دهند و یا اگر خانم‌ها سیگار بکشند والدین ناراحت می‌شوند اما متأسفانه نسبت به مصرف قلیان توسط فرزندان و خانم‌ها قبحی وجود ندارد و اعضای خانواده به راحتی در کنار یکدیگر در خانواده و یا اماکن عمومی و تفریحی و پارک‌ها قلیان مصرف کرده و به یکدیگر تعارف می‌کنند و نسبت به مصرف قلیان نگرش بدی ندارند و استفاده از آن را نابهنجار نمی‌دانند که باید در این زمینه آگاهی و شناخت والدین، نوجوانان و جوانان را افزایش داد.

هوشمند در ادامه در رابطه با علل گرایش بیشتر خانواده‌ها و فرزندانشان به قلیان اظهار کرد: استفاده از قلیان نیز همچون سایر آسیب‌های اجتماعی با عوامل مختلفی رابطه داشته و عوامل گوناگون اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و روانی در افزایش آن بین نوجوانان، جوانان و خانواده‌ها تأثیر دارد.

وی یادآور شد: به طور کلی عواملی نظیر عدم کنترل و نظارت جدی والدین، کمبود امکانات فرهنگی و تفریحی سالم، تقلید از بزرگ‌ترها یا همسالان، بیکاری و عدم اشتغال، احساس بزرگی در بین نوجوانان و جوانان، کاهش مهارت‌های اجتماعی، حضور در جمع دوستان و همسالان، دسترسی آسان به مواد قلیانی، ارزان بودن، نداشتن آگاهی لازم والدین و جوانان از مضرات و زیان‌های قلیان، عدم نظارت جدی بر مراکز عرضه مواد قلیانی و دخانی، کمبود سرگرمی‌های مناسب فرهنگی، ورزشی و تربیتی برای گذراندن اوقات‌فراغت و … در گرایش و ترغیب نوجوانان و جوانان به مصرف قلیان تأثیرگذار است.

وی خاطرنشان کرد: در این زمینه رسانه‌های جمعی، شبکه‌های اجتماعی و نهادهای آموزشی، فرهنگی و تربیتی می‌توانند با اطلاع‌رسانی مناسب و افزایش آگاهی و اطاعت والدین و جوانان نقش مهم و تأثیرگذاری در کاهش و عدم استفاده از قلیان داشته باشند.

علائم اعتیاد و معتاد بودن نوجوان را بشناسیم

  • به گزارش ایسنا به نقل از هلث دی نیوز، کارشناسان به والدین توصیه می‌کنند درصورتی که احساس می‌کنند فرزندشان مواد مخدر مصرف می‌کند، موارد زیر را رعایت کنند:

تغییرات ناگهانی رفتاری می‌تواند بخش طبیعی فرآیند رشد باشد، اما گاهی اوقات نشانه مصرف مواد مخدر در نوجوانان است.

به گزارش ایسنا، به گفته کارشناسان، تغییرات ناگهانی و نوسانات رفتاری از جمله نشانه‌هایی هستند که والدین باید به آن‌ها دقت لازم را داشته و در صورت مشاهده، نسبت به احتمال مصرف مواد مخدر فرزندشان احساس نگرانی کنند.

همچنین از دیگر نشانه‌های مصرف مواد مخدر در نوجوانان تغییرات ناگهانی آنان در روابط‌شان با دوستان و اعضای خانواده است. علاوه بر این، والدین باید به تغییراتی که در عادات شخصی فرزندشان بوجود می‌آید، توجه داشته باشند. همچنین ممکن است نوجوان در وضعیت تحصیلی‌اش با مشکل روبرو شود.

مصرف مواد مخدر همچنین با نشانه‌هایی در وضعیت جسمی نوجوان همراه است که می‌توان به تغییر در وزن و افسردگی اشاره کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از هلث دی نیوز، کارشناسان به والدین توصیه می‌کنند درصورتی که احساس می‌کنند فرزندشان مواد مخدر مصرف می‌کند، موارد زیر را رعایت کنند:

رفتار و فعالیت فرزندشان را به دقت تحت کنترل داشته باشند،

محدودیت‌های جدی‌تری را برای فرزندشان اعمال کرده و به آنان گوشزد کنند در صورت نقض آن‌ها پیامدهایی متوجه‌شان خواهد بود،

با فرزندشان به آرامی صحبت کرده و به حرف‌هایشان گوش کنند.

5 روش و پیشنهاد مفید برای ترک سیگار

  • فقط کافیست ۳۰ دقیقه در روز فعالیت‌های ملایم بدنی از قبیل پیاده‌روی تند یا یک سری حرکات اسکات انجام دهید تا میل به تنباکو را کاهش دهید. تحقیقات حاکی از آن است که انجام حرکات ورزشی، فعالیت‌ مغز را تحت تاثیر قرار داده و میل به نیکوتین را کاهش می‌دهد.

ضروری‌ترین امر در ترک سیگار دلسرد نشدن و بی‌وقفه تلاش کردن است. خبر خوب آن است که، هزار و یک راه برای دستیابی به این امر مهم و درمان‌های فراوانی که جایگزین نیکوتین شوند، از قبیل آدامس و چشم‌بند تا داروهای تجویزی از قبیل قرص و کپسول وجود دارد. اما نکته اینجاست که همه افراد به درمان‌های دارویی علاقه ندارند.

اگر شما از آن دسته افرادی هستید که ترجیح می‌دهید بدون دارو سیگار را ترک کنید یا می‌خواهید شانس خود را برای ترک سیگار، با ترکیبی از دارو و مواد طبیعی امتحان کنید، در اینجا چند راهکار طبیعی و البته اثبات شده را برایتان ذکر می‌کنیم:

مکمل‌های روغن‌ماهی

محققان ثابت کرده‌اند که اسیدهای چرب امگا ۳ میل شدید به سیگار را کاهش می‌دهد و همین امر منجر به مصرف کمتر سیگار در روز می‌شود.

اگر به افراد سیگاری در طی یک ماه، هر روز روغن ماهی داده شود، به طور میانگین روزانه دو نخ سیگار کمتر مصرف می‌کنند و گزارش شده که میزان تمایل آنها به تنباکو به طور قابل توجهی کاهش می‌یابد. علاوه بر این، حتی یک ماه پس از قطع مصرف روغن ماهی نیز، میل به مصرف سیگار پیدا نمی‌کنند. از مزایای روغن ماهی: امگا ۳ میزان التهاباتی که منجر به بیماری‌های قلبی، سرطان و چین و چروک‌های پوستی می‌شود را کاهش می‌دهد.

عرق بریزید

فقط کافیست ۳۰ دقیقه در روز فعالیت‌های ملایم بدنی از قبیل پیاده‌روی تند یا یک سری حرکات اسکات انجام دهید تا میل به تنباکو را کاهش دهید. تحقیقات حاکی از آن است که انجام حرکات ورزشی، فعالیت‌ مغز را تحت تاثیر قرار داده و میل به نیکوتین را کاهش می‌دهد. بعلاوه، تمرینات ورزشی با اضافه وزن ناشی از ترک سیگار مبارزه می‌کند.

استرس را از خود دور کنید

در طب سوزنی و طب فشاری، فشار و ضربات آهسته از جمله روش‌های بهره‌برداری کامل از انرژی‌های بدن هستند. در این روش‌ها با فشار نقاط خاصی از بدن می‌توانید از میزان استرس خود بکاهید، بدین منظور روزانه نقاط خاصی از بدن را با انگشت فشار یا ماساژ می‌دهیم تا از میزان استرس کاسته شود. به اعتقاد جسیکا اورتنر نویسنده کتاب کاهش وزن و اعتماد به نفس با طب فشاری می‌گوید: “سیگار و استرس با هم گره خورده‌اند. ما برای رفع استرس به سیگار پناه می‌بریم. هنگامی که با استرسمان مبارزه کنیم، میل ما به سیگار نیز کم می‌شود.”

روش‌های متفاوتی را امتحان کنید

اگرچه تحقیق در زمینه ترک سیگار با استفاده از روش‌ هیپنوتیزم و طب سوزنی گاهی با شکست و گاهی با موفقیت همراه است اما حکایت همه این موفقیت‌ها و شکست‌ها منوط به انگیزه فرد در ترک سیگار است. در یکی از این تحقیقات نشان داده شد که با استفاده از طب سوزنی میل به سیگار کم می‌شود. بعلاوه اینکه استفاده از این روش کاملا ایمن و بی‌خطر است.

دهانتان را مشغول کنید

هنگامی که استرس دارید به جای کشیدن سیگار، دهان را با یک آدامس بدون شکر قانع کنید. یا اسنک‌ها و میان‌وعده‌های کم‌چرب از قبیل پاپ‌کورن‌‌های بدون کره یا کرفس و هویج بخورید تا دهانتان مشغول باشد اما نه با سیگار.

چرا ترک سیگار برای زنان مشکل تر است

  • دانشمندانی که به تحقیق و رفتار کلی اعتیاد پرداخته‌اند نیز به این باور رسیده‌اند که شرایط ترک در زنان دشوارتر از مردان است. محققان دریافته‌اند که دو هورمون پروژسترون و استروژن، عوامل کلیدی نوسانات چرخه قاعدگی هستند که بر شرایط ترک تاثیر می‌گذارند.

 

همه ما از مضرات و کشنده بودن سیگار آگاه هستیم، اما آن چه کمتر در این ارتباط شناخته شده این است که در مقایسه با مردان، زنان سریع‌تر به سیگار اعتیاد پیدا می‌کنند و ترک کردن برای آن‌ها دشوارتر است. همچنین علائم ترک بدتری را تجربه خواهند کرد.

چرا زنان در ترک سیگار در مقایسه با مردان با مشکلات بیشتری روبرو هستند؟ با توجه به مطالعات اخیر ممکن است دلیل این تفاوت، زمانی باشد که زنان اقدام به پروسه ترک سیگار می‌کنند.

مطالعات نشان داده است در زمان‌های خاصی از ماه به دلیل چرخه قاعدگی و نوسانات هورمونی که به همراه دارد از نظر فیزیولوژیکی فرایند ترک سخت‌تر است. و این بدان معناست که زنان درگیر یک نبرد بیولوژیکی می‌شوند که مردان آن را تجربه نمی‌کنند. اما نکته و خبر مثبت این است که زنان هم می‌توانند با هدف قراردادن بازه خاصی در طول چرخه قاعدگی که در آن زمان کارها را بهتر و آسان‌تر انجام می‌دهند و یا حتی استفاده از قرص‌های ضدبارداری، برای شکستن عادت‌ها اقدام کنند.

از دیدگاه علمی

دانشمندانی که به تحقیق و رفتار کلی اعتیاد پرداخته‌اند نیز به این باور رسیده‌اند که شرایط ترک در زنان دشوارتر از مردان است. محققان دریافته‌اند که دو هورمون پروژسترون و استروژن، عوامل کلیدی نوسانات چرخه قاعدگی هستند که بر شرایط ترک تاثیر می‌گذارند.

سه فاز اصلی در چرخه قاعدگی وجود دارد: قاعدگی که آغاز چرخه است. فاز فولیکولی (follicular phase) که در طول این فاز هورمون استروژن باعث تکثیر و رشد پوشش داخلی رحم می شود. این ضخیم شدن آندومتر زمینه را جهت دریافت تخمک بارور برای بارداری مهیا می‌کند. و فاز لوتئال (Luteal phase) این مرحله از نظر زمانی، از هنگام تخمک گذاری (حدودا روز ۱۴) آغاز شده و تا اولین روز قاعدگی ادامه دارد و گاهی از اوقات فاز پیش از قاعدگی نامیده می‌شود. و مجدد این چرخه از نو تکرار می‌شود. سطح هورمون‌های کلیدی زنانه یعنی پروژسترون و استروژن در مرحله فولیکولی پایین می‌‌آید و در طول فاز لوتئال به اوج خود می‌رسد.

در یک مطالعه، که به زودی در مجله تحقیقاتی نیکوتین و تنباکو منتشر خواهد شد، محققان دانشگاه کارولینای جنوبی، از میان زنان سیگاری که حداقل در طول روز ۱۰ نخ سیگار می‌کشیدند تعدادی افراد علاقه‌مند به ترک را انتخاب کردند که حاضر بودند برای کمک به پروسه ترک از دارو هم استفاده کنند. هم چنین آنها چرخه آزاد قاعدگی داشتند بدین معنی که از قرص‌های هورومونی و یا ضدبارداری به هر شکلی استفاده نمی‌کردند. شرکت‌کنندگان دوره قاعدگی خود را بر اساس کیت تخمک‌گذاری مشخص کردند و محققان دریافتد در زمانی که سطح هورمون پروژسترون بالاست موفقیت بیشتری در ترک سیگار حاصل می‌شود.

مردان سیگاری نیز در تحقیق دیگری شرکت داده شدند که هدف آن بررسی این موضوع بود که زنان چگونه و در چه زمانی به دو عامل مهمی که باعث بازگشت به عادت سیگار کشیدن می‌شوند پاسخ می‌دهند. این دو عامل عبارتند از نخست احساسات منفی عاطفی و دوم محرک‌های محیطی (مثلا تبلیغات سیگار) و محیط‌های اجتماعی که در آن مردم سیگار می‌کشند. دانشمندان دریافتند که زنان در یک فاز بیشتر به عوامل خارجی کشیدن سیگار مثل محیط و تبلیغات پاسخ می‌دهند و در فاز دیگر استرس و احساسات عاطفی منفی می تواند آن‌ها را [دوباره] به سیگار جذب کند.

این برای زنان به چه معناست

اول آن که احتمالا بهترین زمان برای ترک مصرف سیگار یا اجتناب از عود مصرف سیگار در فاز لوتئال در چرخه قاعدگی ست که در این فاز پروژسترون در بالاترین سطح است.اما استفاده از این یافته در آینده نیاز به آزمایشات بالینی بر روی قرص‌های ضد بارداری به روش کنترل سطح پروژسترون دارد.محققان بر این باور هستند که احتمالا قرص‌های کنترل بارداری بتوانند به جلوگیری از عود مصرف سیگار در زنان کمک کنند.

کوین گری، روانپزشک تیم تحقیقاتی می‌گوید: «ما تا کنون هیچ مطالعات آزمایشگاهی یا بالینی در خصوص کنترل هورمون پروژسترون انجام نداده‌ایم، اما من آن را به عنوان جایی می‌بینم که در آن می‌توان با یک تیر دو نشان را هدف قرار داد.»

درثانی ممکن است بین سطح این هورمون و نوع عاملی که باعث بازگشت زنان به سیگار کسیدن می‌شود رابطه مستقیمی وجود داشته باشد. در طول یک فاز از چرخه قاعدگی، زنان به شدت درگیر احساسات شده و سریع‌تر تسلیم وسوسه می‌شوند. در طول مرحله دیگری از چرخه قاعدگی زنان در برابر استرس مقاوم‌تر می‌شوند اما در این :.۸(مان هم مقاومت آن‌ها با تبلیغات مصرف سیگار و یا از طریق افرادی که لذت سیگار کشیدن را یادآوری می‌کنند، شکسته می‌شود.

خبرنگاری به نام ادوارد مورو به مارلین مونرو (با آن عادت سیگار کشیدن مشهورش) سیگار تعارف می‌کند

گری می‌گوید: «ما سعی کردیم از میان دلایل مصرف سیگار استرس را حل کنیم و یافته‌ی جالب ما این بود که قرار داشتن در هر یک از دو انتهای چرخه قاعدگی، مستقیما با نوع دلیلی که باعث برگشت به مصرف سیگار می‌شود، ارتباط دارد. بنابراین زمانی که ما از این موضوع صحبت می‌کنیم که در طی چرخه قاعدگی در چه زمانی وسوسه‌ها بهتر قابل مدیریت هستند، شاید مساله اصلی این باشد که در مورد کدام نوع از دلایل و وسوسه‌های بازگشت به سیگار حرف می‌زنیم.

هنوز موارد بیشتری برای کشف و یادگیری وجود دارد

دانشمندان علوم اعصاب نیز در دانشگاه مونترال به طور مشابه بررسی‌های خود را بر روی تمایل و هوس سیگار بین دو جنس و در طول چرخه قاعدگی آغاز کردند. اما علاوه بر نقش نوسانات هورمونی به مطالعه فعالیت مغز هم پرداختند. در نتیجه مطالعات اخیر یک تیم تحقیقاتی که اخیرا در مجله روانشناسی منتشر شده است، تمایل به مصرف و فعالیت عصبی مردان و زنان سیگاری در دو فاز چرخه قاعدگی مقایسه شده است.

آدریانا مندرک (Adrianna Mendrek) می‌گوید که بر اساس fMRI (سرنام functional magnetic resonance imaging) تفاوت قابل توجهی بین فعالیت مناطق مختلف مغز زنان و مردان وجود ندارد. اما در مرحله فولیکولی از دوران قاعدگی، فعالیت عصبی مناطقی از مغز زنان شرکت کننده قوی‌تر و شدیدتر است.

گروه مندرک به نتایجی مشابه با تیم تحقیقاتی محققان کارولینای جنوبی رسید که نشان می‌داد ممکن است فاز لوئتال زمان آسان‌تر و مناسب‌تری برای ترک سیگار باشد. اما بر خلاف تیم کارولینای جنوبی، مندرک معتقد است که ممکن است استروژن نقش مهم‌تری از پروژسترون را در این زمینه ایفا کند. بنابراین با این که هر دو تیم به نتیجه مشابهی رسیده‌اند اما ظاهرا برای شناسایی علت دقیق به کار بیشتری در این زمینه احتیاج است.

بخش بیولوژیک سیگار کشیدن در واقع یک قطعه از پازلی است که بواسطه عوامل دیگری بسیار پیچیده می‌شود. از میان این عوامل می‌توان به فاکتورهای محیطی (مانند استرس و فشار اطرافیان) و همینطور واکنش‌های متفاوت هر یک از زنان به نوسانات سطح هورمون‌ها اشاره کرد. در حالی که محققان هنوز در حال تلاش برای تعیین دقیق سازوکار بیولوژیک سیگار کشیدن هستند، اما از یک چیز اطمینان دارند: زمانی که صحبت از اعتیاد به سیگار باشد، جنسیت عامل مهمی است!

گری که پیش‌تر توضیح داده است که غالب سیگاری‌های ترک کرده، در درازمدت دوباره به مصرف سیگار روی می‌آورند می‌گوید:

«من این را یک تفاوت [میان زن و مرد] در زمینه سلامت می‌بینم که پرداختن به آن مهم است. حداقل می‌خواهم زمانی را ببینم که در آن اگر یک زن سیگاری تصمیم بگیرد که سیگار را ترک کند، شانس موفقیتی به اندازه یک مرد داشته باشد.»

برای ترک مواد مخدر و اعتیاد عرق شاه تره بخوریم

shatare

 

  • عرق شاه‌تره يكي از موثرترين داروهاي گياهي است كه در پاكسازي بدن از سموم و اخلاط موذي ناشي از استعمال سيگار بسيار موثر است. براي استفاده از فوايد اين عرق گياهي كافي است هر روز 2 ليوان از آن را بنوشيد تا به مرور شاهد دفع سموم و اخلاط ناسالم از بدن‌تان باشيد.

امروزه در جهان تكنيك‌هاي مختلفي براي ترك سيگار مورد استفاده متخصصان و درمانگران قرار مي‌گيرد كه هر كدام از آنها به فراخور خدمات درماني كه ارائه مي‌دهند هزينه‌هاي قابل ملاحظه‌اي را به افراد سيگاري تحميل مي‌كنند.

به همين دليل امروزه شيوه‌هاي طبيعي ترك سيگار در جهان با استقبال بي‌نظيري از سوي افراد سيگاري روبه‌رو شده است؛ شيوه‌هايي كه بدون شك ساده‌ترين و قابل دسترس‌ترين روش‌ها براي عموم مردم محسوب مي‌شوند. اين تكنيك‌ها شامل اصلاح رژيم غذايي، مصرف داروهاي گياهي و پاكسازي بدن است كه استفاده از برخي از آنها براي افرادي كه قصد كم كردن تعداد سيگار خود در طول روز را دارند بسيار كاربردي و مفيد است.

عرق شاه‌تره يكي از موثرترين داروهاي گياهي است كه در پاكسازي بدن از سموم و اخلاط موذي ناشي از استعمال سيگار بسيار موثر است. براي استفاده از فوايد اين عرق گياهي كافي است هر روز 2 ليوان از آن را بنوشيد تا به مرور شاهد دفع سموم و اخلاط ناسالم از بدن‌تان باشيد. اين عرق به‌دليل خاصيت تصفيه‌كنندگي كه دارد به مرور به بدن كمك مي‌كند تا از طريق جريان گردش خون و سيستم گوارش و تعريق به دفع مواد سمي موجود در بدن كمك كند. علاوه بر اين نوشيدن اين عرق گياهي جذب ويتامين C را در بدن افزايش مي‌دهد و به مرور موجب افزايش وزن و بازگشت افراد سيگاري به وزن طبيعي مي‌شود. در عين حال فرد سيگاري با توجه به برنامه‌اي كه در پيش گرفته است ميل كمتري به كشيدن سيگار از خود نشان مي‌دهد.

درمانگران طب سنتي و مكمل همواره توصيه مي‌كنند براي دريافت بهتر اثرات شيوه‌هاي ترك اعتياد در طب مدرن استفاده از متدهاي درماني طب‌هاي سنتي و مكمل موثر است. گاهي استفاده از گياه درماني يا يكي از شيوه‌هاي درماني سنتي‌مي‌تواند به عنوان درماني كمكي روند ترك دخانيات و سيگار را تسريع كند و بيمار را در شرايط جسمي و روحي مساعدتري قرار دهد.