مضرات و عوارض مصرف زیاد روغن زیتون را بشناسیم

 

  • نتایج بررسی نشان می دهد، مصرف زیاد روغن‌ زیتون می‌تواند به افت فشارخون منجر شود. اگر چه افت فشار برای بیماران مبتلا به فشار خون بالا مفید است، اما برای افراد عادی دردسر ساز خواهدشد.

 

همه ما دیدگاه مثبتی نسبت به مصرف زیتون و روغن آن داریم. اما طبق بررسی ها زیاده روی در مصرف روغن زیتون مضرات خودش را به همراه دارد که به شرح آن پرداخته ایم.

حساسیت

در افرادی که به حساسیت مستعد هستند، مصرف زیاد روغن‌زیتون می‌تواند حساسیت پوستی، تنفسی و … ایجاد کند.

برای پوست مفید نیست

مصرف بیش‌ازحد روغن‌ زیتون می‌تواند برای بعضی از پوست ها مشکل ایجاد کند، ازجمله ایجاد آکنه، جوش‌های ریز پوستی و … .

چربی‌های اشباع‌شده

روغن‌زیتون دارای میزان تک چربی اشباع‌ شده است. مصرف۲ قاشق مرباخوری روغن‌زیتون در یک وعده غذایی به افزایش اسیدهای چرب منجر می‌شود و این می‌تواند احتمال بیماری‌هایی مانند چاقی مفرط، حمله قلبی، سرطان و … را بالا ببرد. بنابراین در مصرف این محصول سلامت بخش هم رعایت اعتدال ضروری است.

التهاب

میزان چربی این روغن احتمال التهاب را بالا می‌برد. میزان اسید در این روغن مقداری لیپوپلیسکاریدز در خون رها می‌کند و هر چه میزان آن بیشتر باشد احتمال التهاب نیز افزایش پیدا می‌کند.

اسهال

افراط در مصرف روغن‌ زیتون به دلیل بالا بودن میزان چربی می‌تواند باعث اسهال شود.

افت فشارخون

نتایج بررسی نشان می دهد، مصرف زیاد روغن‌ زیتون می‌تواند به افت فشارخون منجر شود. اگر چه افت فشار برای بیماران مبتلا به فشار خون بالا مفید است، اما برای افراد عادی دردسر ساز خواهدشد.

مصرف زیاد روغن زیتون به افراد چاق توصیه نمی‌شود

مصرف زیاد روغن‌ زیتون می‌تواند باعث انسداد در کیسه صفرا و بروز سنگ صفرا شود. علاوه بر آن باعث بالا رفتن وزن نیز می‌شود.

موز 13 خواص و فواید برای درمان بیماری ها دارد

  • هنگامی که موز انتخاب می کنید باید پوست آن زرد و سفت و روی آن لکه های سیاه وجود داشته باشد. این لکه‌ها نشانه رسیده بودن موز است . موز نارس به دلیل داشتن نشاسته زیاد هضمش سنگین است اما برای نگهداری در زمان بیشتر مناسبتر است.

در سال 1482 پرتغالیها موز را در سواحل گینه پیدا کردند و به جزائر قناری بردند اما اکنون موز در تمام مناطق گرمسیر دنیا کشت میشود. موز را هنگامی که هنوز سبز است از درخت میچینند و به مناطق مختلف میفرستند و در آنجا بوسیله گرما دادن آن را میرسانند.موز انواع مختلفی دارد. یک نوع آن بسیار درشت و نوعی از آن هم خیلی ریز است که مزه شیرینی دارد. در کشورهای استوایی معمولا موز را میپزند و همراه با برنج و لوبیا میخورند. در کشورهای آمریکای لاتین موز را ورقه ورقه کرده و در آفتاب خشک میکنند.

هنگامی که موز انتخاب می کنید باید پوست آن زرد و سفت و روی آن لکه های سیاه وجود داشته باشد. این لکه‌ها نشانه رسیده بودن موز است . موز نارس به دلیل داشتن نشاسته زیاد هضمش سنگین است اما برای نگهداری در زمان بیشتر مناسبتر است.

ترکیبات شیمیایی
قندی که در موز وجود دارد بسرعت قابل جذب است.

در صد گرم موز مواد زیر موجود است:

انرژی: 100 کالری

آب: 70 گرم

پروتئین: 0,8 گرم

چربی: 0,2 گرم

قند: 6,5 گرم

کلسیم: 8 میلی گرم

فسفر: 25 میلی گرم

آهن: 0,7 میلی گرم

سدیم: 1 میلی گرم

پتاسیم: 370 میلی گرم

ویتامین آ: 190 واحد

ویتامین ب 1 : 1,05 میلی گرم

ویتامین ب 0 : 06/2 میلی گرم

ویتامین ث: 10 میلی گرم.

در موز چند ماده شیمیایی بسیار مهم مانند سروتونین، نوراپی نفرین، دوپامین و کاته چولامین وجود دارد.

خواص داروئی

موز از نظر طب قدیم ایران معتدل و تر است و خون را غلیظ میکند؛ انرژی زیادی دارد و چون نرم است غذای خوبی برای کودکان و اشخاص مسن به شمار میرود اما غیر از آن این مزایا را نیز دارد:

1 به دلیل داشتن پتاسیم زیاد ضد سرطان بوده و غذای خوبی برای ماهیچه‌هاست.
2 موز ملین بوده و همچنین درمان خوبی برای اسهال و اسهال خونی است.
3 خونساز است. بنابراین اشخاص لاغر و کمخون حتما باید موز بخورند.
4 موز تقویت کننده معده و نیروی جنسی است.
5 برای درمان زخم معده و روده مفید است.
6 گرد موز داروی خوبی برای پائین آوردن کلسترول است.
7 شیره گلهای موز درمان کننده اسهال خونی است.
8 ضماد برگ درخت موز برای درمان و سوختگی مفید است.
9 ریشه موز دفع کننده کرم معده است.
10 موز نفاخ است و زیاد خوردن آن خصوصا در سردمزاجان تولید گاز معده میکند (برای رفع این عارضه باید پس از موز کمی نمک خورد).
11 اثر خوبی در تامین رشد و تعادل سیستم اعصاب دارد.
12 برای درمان ضعف بدن موز را با عسل بخورید.
13 به دلیل دارا بودن قند زیاد، برای مبتلایان به مرض قند مضر است و این افراد نباید در خوردن آن افراط کنند.

برای درمان اسهال انار بخوریم

o_a700046f

  •  از ديدگاه درمانگران چيني، انار يكي از ميوه‌هاي اسيدي با طبيعت رو به گرمي است كه زياده روي در مصرف آن عوارض جانبي متنوعي را به همراه دارد. بنابراين اين ميوه اگر چه خواص درماني بسيار مفيدي دارد اما بايد به اندازه و به موقع مصرف شود.

انار يكي از ميوه‌هاي خوش آب و رنگ فصل پاييز و زمستان است كه در مقايسه با ساير ميوه‌هاي اين فصل، آنتي‌اكسيدان بيشتري براي افزايش ايمني، مقاومت و حفاظت از بدن در مقابل بيماري‌ها، ميكروب‌ها و ويروس‌ها دارد. درمانگران مكاتب طب سنتي در جهان از خواص دارويي اين ميوه و دانه‌هاي آن براي درمان بيماري‌هاي مختلفي از قبيل بيماري‌هاي قلبي، عفوني، دندان درد و گوش درد استفاده مي‌كنند. دكتر رضا حشمت، درمانگر طب سنتي چين درباره خواص درماني انار از ديدگاه طب سنتي چين مطالبي را با ما درميان مي‌گذارد.


 

  درمان اسهال با انار

درمانگران چيني براي درمان اسهال از ميوه خشك شده يا پودر انار استفاده مي‌كنند. آن‌ها معتقدند، مصرف ميوه خشك شده انار با پوست براي درمان اسهال در بيماران بسيار مفيد است.  اين درمانگران براي ساده‌تر شدن مصرف ميوه خشك شده انار، پودر اين ميوه را تهيه كرده و آن را به بيماران‌شان تجويز مي‌كنند. بيماران مي‌توانند اين پودر را به‌صورت تنها يا در كنار وعده غذايي خود ميل كنند.


 

   افزايش اشتها با پودر انار

دانه‌هاي تازه و خشك شده ميوه انار در ميان درمانگران طب سنتي چين به دانه‌هاي اشتهاآور معروف است. اين درمانگران درصورتي كه بخواهند ميزان اشتهاي بيمار خود را افزايش داده و به اين ترتيب موجب تقويت نيروي دفاعي او شوند، به او توصيه مي‌كنند پودر دانه‌هاي خشك شده انار را روي غذاي خود بپاشد. استفاده از اين پودر در وعده‌هاي غذايي علاوه‌بر آن‌كه موجب افزايش اشتها و متعاقب آن افزايش وزن در بيماران مي‌شود به كنترل غرغرهاي شكم كه يكي از علائم نفخ شكم است نيز مي‌پردازد و از بروز نفخ شكم پيشگيري مي‌كند.


 

  چرا نبايد در خوردن انار زياده‌روي كرد

از ديدگاه درمانگران چيني، انار يكي از ميوه‌هاي اسيدي با طبيعت رو به گرمي است كه زياده روي در مصرف آن عوارض جانبي متنوعي را به همراه دارد. بنابراين اين ميوه اگر چه خواص درماني بسيار مفيدي دارد اما بايد به اندازه و به موقع مصرف شود.

  •    خوردن بيش از حد انار يا آب آن به‌دليل خاصيت اسيدي اين ميوه موجب از بين رفتن ميناي دندان و در نهايت موجب پوسيدگي دندان مي‌شود.
  •   به توصيه درمانگران طب سنتي بهتر است از ميوه انار در دوراني كه به سرماخوردگي  يا عفونت‌هاي ادراري مبتلا هستيد مصرف نكنيد.
  •   افرادي كه به آسم، برونشيت و سل و بيماري‌هايي از اين دست كه دستگاه تنفس را مورد حمله قرار مي‌دهند، مبتلا هستند نبايد از انار استفاده كنند. انار تازه، خشك شده يا پودر اين ميوه براي اين گروه نامناسب است و موجب تشديد حملات تنفسي آن‌ها مي‌شود.

 


 

  چگونه خشكي دهان را برطرف كنيد

نوشيدن آب انار تازه يكي از بهترين درمان‌ها براي افرادي است كه مبتلا به خشكي دهان، زبان و گلو هستند. برخي از مردم پس از آن‌كه مدت كوتاهي صحبت يا پياده روي مي‌كنند با مشكل خشكي دهان و زبان روبه‌رو مي‌شوند و اين مسئله موجب نگراني آن‌ها مي‌شود. نوشيدن آب انار به اين افراد كمك مي‌كند تا بر اين مشكل غلبه كرده و با خشكي دهان و گلو خداحافظي كنند.

چرا بی حال و خسته هستم ؟

9aa1db1f2e86f6e2e26a8ea15497be41

  • در سال 2007 تحقيقاتي انجام شد كه نشان ‌داد، نزديك به سه چهارم از كودكاني كه به‌دليل ابتلا به حساسيت‌هاي فصلي از داروهايي مانند آنتي‌هيستامين استفاده مي‌كنند بايد منتظر كاهش نمرات امتحاني خود باشند.

اگرچه احساس خستگي در بعضي مواقع به‌دليل كار زياد يا كم‌خوابي در انسان بروز پيدا مي‌كند اما گاهي هم يكي از مهم‌ترين علائم ابتلا به بعضي از بيماري‌هاي خطرناك است.
البته بايد توجه داشت كه احساس خستگي به‌خودي خود يك بيماري نيست ولي مي‌تواند يكي از علائم مهم ابتلا به بيماري باشد. ما سعي مي‌كنيم در ادامه با استفاده از تجربيات بهترين كارشناسان و پزشكان، مهم‌ترين بيماري‌هايي را كه عامل به‌وجود آمدن خستگي هستند به شما معرفي كنيم.


 

اگر خستگي همراه با ضعف و تنگي نفس است

علائم ديگر: ورم كردن قوزك پا، شكم و رگ گردن، درد سينه بعد از خوردن غذاي سنگين يا ورزش كردن.

اين علائم در كنار يكديگر نشانه آن است كه عملكرد عضلات قلب دچار اختلال شده است كه در اصطلاح پزشكي آن را «كارديوميوپاتي» مي‌نامند. در اين بيماري ديواره‌هاي قلب به‌خصوص در سمت چپ كه مسئوليت اصلي پمپاژ خون را به‌عهده دارد ضخيم مي‌شود و در نتيجه قلب نمي‌تواند مانند گذشته خون را به داخل بدن بفرستد. به اين ترتيب اكسيژن كمتري به بافت‌هاي بدن مي‌رسد كه اين موضوع خود را با خستگي و درد در ناحيه قفسه سينه نشان مي‌دهد.

درمان: استفاده از داروهايي كه از آن‌ها با عنوان بازدارنده ياد مي‌شود مي‌تواند علائم اين بيماري را بهبود دهد. اين داروها باعث گشادتر شدن رگ‌هاي خوني شده و به اين ترتيب جريان خون راحت‌تر از قبل به ديگر اعضاي بدن فرستاده مي‌شود.


 

اگر گيج هستيد و چشمان‌تان تار مي‌بيند

علائم ديگر: خشك شدن دهان، اسهال يا يبوست.

بسياري از مردم تصور مي‌كنند آلرژي‌ها مانند حساسيت‌هاي فصلي عامل اصلي خستگي‌ها هستند اما در اصل عامل اصلي بروز اين حالت در بيماران مصرف داروهاي آنتي‌هيستامين است. اين داروها تاثير زيادي روي گيرنده‌هاي مغز دارند و مي‌توانند مدت زيادي شما را در حالت خواب‌آلودگي قرار دهند.

دقيقا به همين دليل است كه دانش‌آموزان در روزهايي كه امتحان دارند نبايد از اين داروها استفاده كنند، زيرا سطح هوشياري آن‌ها بسيار پايين مي‌آيد.

در سال 2007 تحقيقاتي انجام شد كه نشان ‌داد، نزديك به سه چهارم از كودكاني كه به‌دليل ابتلا به حساسيت‌هاي فصلي از داروهايي مانند آنتي‌هيستامين استفاده مي‌كنند بايد منتظر كاهش نمرات امتحاني خود باشند.

درمان: نمونه‌هاي قديمي‌تر آنتي‌هيستامين مانند پيريتون، كه در درمان آلرژي‌ها تاثير زيادي هم دارند، بيشتر از انواع ديگر باعث بروز احساس خستگي در بيماران مي‌شوند. اگر شما هم مجبور به استفاده از اين داروها هستيد، شايد بتوانيد از انواع جديد‌تر با نام‌هاي زيرتك يا كلاريتين استفاده كنيد.


 

اگر خستگي با درد مفاصل همراه است

علائم ديگر: ريزش موي سر و بدن، كاهش تراكم استخواني، كاهش ميل جنسي و ‌توانايي نداشتن در تمركز كردن.

در مردان اين حالت ممكن است در اثر كاهش ميزان هورمون تستوسترون به‌وجود بيايد. در اين مواقع نه تنها بعد از انجام هر گونه فعاليت فيزيكي احساس خستگي مي‌كنند بلكه بعد از مدتي حجم عضلاني بدن آنها نيز كاهش پيدا مي‌كند.

تقريبا نيم درصد مردان جهان به اين حالت دچار مي‌شود اما هنوز دليل اصلي آن كشف نشده است. شايد عوامل ژنتيك در اين ميان نقش داشته باشند.

درمان: اگرچه درمان علت اصلي اين حالت تقريبا غيرممكن است اما شايد بتوان با هورمون‌درماني و استفاده از تستوسترون علائم اين بيماري را كاهش داده و قدرت از دست رفته عضلات را برگرداند.


اگر بعد از انجام ساده‌ترين كارها هم خسته مي‌شويد

علائم ديگر: افزايش احساس ضعف بعد از گذشت زمان، تشنگي و ادرار بيش‌ازحد، ديرتر خوب شدن زخم‌ها و جراحات، بي‌حسي و سوزن‌سوزن‌شدن در دست‌ها و پاها. اگر شما هم اين علائم را در بدن خود داريد، با احتمال بسيار بالا مبتلا به بيماري ديابت هستيد. مهم‌ترين علت دچار شدن به ديابت، چاقي است و افزايش تعداد افراد چاق در سراسر جهان خطر ابتلا به ديابت را نيز به‌طور وحشتناكي افزايش داده است. افرادي كه غذاهاي چرب مي‌خورند و به اندازه كافي ورزش نمي‌كنند پس از مدتي تناسب اندام خود را از دست مي‌دهند. همين عامل سبب مي‌شود آن‌ها براي انجام هر كاري بيش‌ازحد لازم تلاش كنند و زودتر احساس خستگي به سراغ آن‌ها بيايد. زماني كه بدن نتواند به اندازه كافي هورمون انسولين توليد كند يا به درستي از انسولين توليد شده استفاده نكند بيماري ديابت نوع 2 ظاهر مي‌شود. متاسفانه ماه‌ها و حتي سال‌ها طول مي‌كشد تا علائم اين بيماري ظاهر شوند و به همين دليل درصد زيادي از مبتلايان به ديابت از بيماري خود اطلاعي ندارند.

درمان: هدف اصلي در درمان بيماري ديابت ثابت نگهداشتن قند خون در حد طبيعي و متعادل است تا فرد بيمار از عوارضي مانند كوري، آسيب رسيدن به سيستم عصبي، قطع عضو و مانند آن در امان بماند. درمان اين بيماري شامل ورزش كردن، داشتن رژيم غذايي مناسب و در برخي موارد استفاده از داروها براي پيشگيري از بالا رفتن قند خون است.


 

خستگي زنانه

علائم ديگر: تقريبا انجام هرگونه فعاليت بدني براي شما غيرممكن است. در زنان اين حالت با دوره‌هاي سيكل قاعدگي دشوارتر، تعريق شبانه، سوزش و درد در سينه، كاهش ميل جنسي و تغييرات خلق و خو همراه است.

مهم‌ترين عاملي كه ممكن است اين علائم را در فردي به‌وجود بياورد فرا رسيدن دوره قبل از يائسگي است. اين دوره معمولا تا 5 سال قبل از رسيدن يك زن به يائسگي آغاز مي‌شود و بايد انتظار آن را در سال‌هاي اوليه بعد از 50 سالگي داشت. در اين دوره تخمدان كمتر از حد معمول هورمون استروژن توليد مي‌كند. استروژن ميزان هورمون‌هايي مانند آدرنالين را در خون كنترل مي‌كند. زماني كه توليد اين هورمون‌ها به درستي كنترل نشود، خستگي، نااميدي و تنش‌هاي روحي در زنان ظاهر مي‌شود. در دوره قبل از يائسگي علائم دوره‌هاي سيكل قاعدگي هم سخت‌تر مي‌شوند. دليل اصلي اين موضوع كاهش ميزان گلبول‌هاي قرمز در خون است كه به نوبه‌خود منجر به كم‌خوني و در نهايت خستگي مفرط مي‌شود. تعريق شبانه در طول شب هم يكي ديگر از علائمي است كه معمولا در اين دوره به سراغ زنان مي‌آيد و با ايجاد اختلال در خواب آن‌ها، به اين خستگي در روز آينده دامن مي‌زند.

درمان: ورزش كردن نخستين قدم‌در بهبود علائم اين بيماري است. سعي كنيد هر شب در يك ساعت مشخص به تختخواب برويد و صبح روز بعد هم در يك زمان مشخص از خواب بيدار شويد. با اين كار ساعت بيولوژيك بدن تنظيم مي‌شود و بعد از مدتي خواب شما منظم‌تر مي‌شود. مشورت با پزشك متخصص زنان كمك زيادي به زنان براي پشت سر گذاشتن راحت‌تر اين دوره مي‌كند.


وقتي خستگي با تشنگي شديد همراه است

علائم ديگر: همواره دهان، چشم‌ها و لب‌هاي‌تان خشك است. رنگ ادرار به‌صورت تيره در مي‌آيد و در هر بار تخليه فقط مقدار كمي آب از راه ادرار دفع مي‌شود. اين علائم گاهي اوقات با سردردهاي نامنظم هم همراه مي‌شود.

در اين مواقع در نخستين قدم به فكر تعريق بيش از حد و از دست رفتن آب بدن بيفتيد. بيش از 70 درصد از حجم بدن ما را آب تشكيل داده است. زماني كه آب بدن به كمتر از حد معيني مي‌رسد، سلول‌هاي ما به سرعت آب خود را از دست مي‌دهند و عملكردشان ضعيف‌تر مي‌شود. در اين مواقع حجم خون بدن هم كمتر مي‌شود و قلب بايد با شدت بيشتري كار كند تا بتواند اين خون را در بدن پمپاژ كند. نخستين علائم كاهش حجم آب بدن ضعف و خستگي است. در مرحله بعد تشنگي شديد به سراغ فرد مي‌آيد و او تمايل دارد تا حد ممكن آب بخورد.

درمان: بدن ما هر روز به 3 ليتر آب نياز دارد. اين آب به راحتي با مصرف ميوه‌ها، آبميوه، چاي، سوپ، غذا و سبزي‌هاي مختلف تامين مي‌شود. سعي كنيد هر روز اين نياز طبيعي بدن را تامين كنيد تا به عوارض جانبي كمبود آب دچار نشويد.


 

خسته‌ايد و سردتان است

علائم ديگر: با اين‌كه احساس خستگي مي‌كنيد اما شدت آن به حدي نيست كه نتوانيد كار يا ورزش كنيد. رنگ پريدگي پوست، احساس سرما، نازك شدن مو و شكنندگي ناخن‌ها از ديگر علائم هشدار‌دهنده هستند.

درصورتي كه تمام يا بخشي از اين علائم را داريد احتمالا دچار كم‌كاري غده تيروئيد هستيد. اين غده كه درست روبه‌روي گلوي شما قرار گرفته هورمون‌هاي تيروكسين و تري‌يدوتيرونين را توليد مي‌كند. در مجموع اين 2 هورمون سرعت رشد و سوخت و ساز بدن را تنظيم مي‌كنند.

زماني كه مقدار هورمون‌هاي توليد شده توسط غده تيروئيد در بدن كاهش پيدا كند، سوخت و ساز بدن شما كمتر مي‌شود و به همين دليل ممكن است شما احساس خستگي كنيد. اين بيماري تقريبا يك پنجم مردم را تحت‌تاثير قرار مي‌دهد كه اكثريت آن‌ها را هم خانم‌ها تشكيل مي‌دهند. پزشكان معتقدند، كم‌كاري تيروئيد به‌خصوص هنگام يائسگي بسيار بيشتر به چشم مي‌خورد.

درمان: تشخيص بيماري تيروئيد در درجه اول با استفاده از آزمايش خون و بررسي ميزان هورمون‌هاي بدن انجام مي‌شود. در بسياري از موارد مي‌توان با درمان‌هاي دارويي، كمبود هورمون‌هاي بدن را به آساني تامين كرد.


 

اگر در آخر شب خستگي به سراغ شما مي‌آيد

علائم ديگر: معمولا افرادي كه به اين حالت دچار هستند بعد از پشت سر گذاشتن يك روز كاري، ديگر انرژي براي انجام هيچ كار ديگري را ندارند. در بعضي موارد علائم ديگري مانند اسهال، استفراغ، حالت تهوع و دردهاي شكمي هم همراه اين حالت هستند. صدها هزار نفر مبتلا به يك بيماري به نام «سلياك» هستند اما از آن اطلاعي ندارند. اين بيماري در اثر مصرف يك نوع پروتئين به نام گلوتن به‌وجود مي‌آيد كه در گندم وجود دارد و به اين ترتيب بعد از خوردن غذاهايي مانند نان، پاستا، پيتزا، كيك و كلوچه اين نوع خستگي در آن‌ها ظاهر مي‌شود. در افراد مبتلا، اين بيماري سبب مي‌شود تا سيستم ايمني بدن انسان به بافت‌هاي معده حمله كند. به اين ترتيب مواد مغذي جذب بدن نمي‌شوند و بعد از مدتي فرد دچار خستگي، كم‌خوني و پوكي استخوان مي‌شود.

درمان: با مراجعه به يك پزشك متخصص تغذيه مي‌توان رژيم خاصي را دريافت كرد كه تا حد امكان از وارد شدن گلوتن به بدن جلوگيري‌كند. در عين حال مواد مغذي و مورد نياز بدن  هم تامين شده تا  از ظاهر شدن احساس ضعف و خستگي پيشگيري ‌شود.


وقتي هنگام مطالعه يا تماشاي تلويزيون خواب‌تان مي‌برد

علائم ديگر: در طول روز حس مي‌كنيد بدن‌تان به‌تدريج در حال تحليل رفتن است و نمي‌توانيد روي ساده‌ترين كارها تمركز كنيد. هر زمان كه فعاليت بدني نداريد، براي مثال تلويزيون تماشا مي‌كنيد يا كتاب مي‌خوانيد به خواب مي‌رويد. بعد از بيدار شدن هم احساس خشكي يا گلودرد و سردرد مي‌كنيد.

تمام اين علائم نشان‌دهنده اين است كه شما مبتلا به وقفه‌هاي تنفسي در هنگام خواب هستيد. در اين حالت عضلات و بافت‌هاي نرم گلو راه تنفسي شما را مي‌بندند و براي مدت چند ثانيه تنفس شما به‌طور كامل قطع مي‌شود. در بعضي از انسان‌ها اين حالت ممكن است تا ده‌ها بار در طول شب اتفاق بيفتد اما خود بيمار در بسياري از موارد متوجه آن نمي‌شود. تقريبا 4 درصد از مردان و 2 درصد از زنان ميانسال به اين بيماري دچار هستند. وقفه‌هاي تنفسي به‌شدت روي كيفيت خواب تاثير مي‌گذارند و مانع از تجديد قوا هنگام خواب مي‌شوند. اگر اين بيماري درمان نشود، در دراز مدت خطر ابتلا به فشار خون بالا و افسردگي هم به وجود مي‌آيد.

درمان: با كاهش وزن و ترك كردن سيگار مي‌توان به باز نگهداشتن مسير تنفسي هنگام خواب كمك كرد. درصورتي كه علائم اين بيماري شديد باشد حتما بايد با يك پزشك متخصص مشورت كرد. در بعضي موارد فرد مبتلا بايد هنگام خواب ماسك اكسيژن استفاده كند. در بيماران ديگر هم با انجام جراحي مي‌توان براي هميشه از وقفه‌هاي تنفسي هنگام خواب رهايي پيدا كرد.