همه چیز در مورد افزایش شیر مادر

به عنوان یک مادر بعد از تولد نوزادتان تمام فکر و ذهنتان داشتن رژیم غذایی مناسب به منظور افزایش کیفیت و مقدار شیرتان است. در این مقاله به نکاتی درباره افزایش شیر مادر خواهیم پرداخت. ادامه خواندن همه چیز در مورد افزایش شیر مادر

زن حامله می تواند هندوانه بخورد ؟

  • کم شدن آب بدن زنان در طی دوران بارداری منجر به بروز انقباضات شدید درون رحمی در بدن این افراد شده و زایمان زودرس و تولد نوزاد نارس را به دنبال خواهد داشت. برای همین، زنان باردار باید سعی کنند تا روزانه، با نوشیدن مقدار زیادی آب از کم آبی بدن خود جلوگیری کنند

 

هندوانه دارای اسید آمین های بنام سیترولین است. بتاکاروتن موجود در این میوه می‏تواند ۱۱ درصد از نیاز روزانه بدن را به این ماده مغذی فراهم آورد. هندوانه دارای موادی بنام کاروتن، لیکوپن و نوعی قند به نام مانیتول می‏ باشد.

فواید خوردن هندوانه در دوران بارداری:
بیشتر پزشکان متخصص زنان و زایمان عقیده دارند که مصرف هندوانه در دوران بارداری، برای سلامتی همه زنان حامله و جنین داخل رحم این افراد مناسب است، چون این میوه سرشار از مواد مغذی ضروری برای بدن زنان می باشد. در ادامه این مقاله، برخی از فواید شگفت انگیز خوردن هندوانه در دوران بارداری زنان بیان شده است، که عبارتند از:
1. تسکین سوزش معده با خوردن هندوانه در دوران بارداری :
معمولا، زنان باردار در طی کل دوران حاملگی خود از مسائل گوارشی مانند سوزش سر دل و اسیدیته شدن معده رنج می برند. مصرف هندوانه می تواند این مشکلات زنان باردار را با بهبود عملکرد لوله های عبور غذا و معده از بین ببرد. به همین دلیل، این ماده غذایی بلافاصله بعد از مصرف، سوزش معده زنان باردار را کاهش خواهد داد.
2. کاهش تورم بدن زنان باردار با خوردن هندوانه:
در دوران بارداری همه زنان، تورم دست ها و پاها و یا ادم مشکل بسیار شایعی به شمار می رود. در واقع، می-توان ادعا کرد که همه زنان حامله از این مشکل رنج می برند. میوه هندوانه دارای آب زیادی است، که مصرف آن انسداد رگ ها و عضلات زنان حامله را کاهش داده و در نتیجه، مشکل ادم را در بدن این افراد درمان خواهد نمود.
3. کاهش علائم ویار صبحگاهی با خوردن هندوانه در دوران بارداری:
نوشیدن یک لیوان آب هندوانه تازه در طی دوران بارداری ( ترجیحا به هنگام صبح) یک ایده فوق العاده برای از بین بردن ویار صبحگاهی در بدن زنان است. همچنین، مصرف هندوانه می تواند برای هر مادر بارداری آرامش بخش بوده و طراوت و شادابی را برای او و فرزند داخل رحمش به ارمغان آورد. علاوه بر این موارد، این میوه دارای خواص انرژی زایی بوده و ارزش تغذیه ای بالایی هم برای زنان باردار دارد.
4. درمان کم شدن آب بدن زنان باردار با خوردن هندوانه:
کم شدن آب بدن زنان در طی دوران بارداری منجر به بروز انقباضات شدید درون رحمی در بدن این افراد شده و زایمان زودرس و تولد نوزاد نارس را به دنبال خواهد داشت. برای همین، زنان باردار باید سعی کنند تا روزانه، با نوشیدن مقدار زیادی آب از کم آبی بدن خود جلوگیری کنند. از آن جایی هم که میوه هندوانه حاوی حدود 90٪ آب است، پس خوردن آن می تواندیک راه عالی برای تامین آب مورد نیاز بدن در دوران بارداری باشد.
5. تسکین یافتن گرفتگی عضلات بدن زنان باردار با هندوانه:
بدن هر زن حامله ای با پیشرفت دوران بارداری تغییرات بسیاری را تجربه می کند. افزایش وزن و نوسانات هورمونی تغییراتی هستند که می توانند به درد عضلات و استخوان های این افراد منجر شوند. جالب است بدانید که مصرف هندوانه در هر شکلی می تواند بدن زنان باردار را برای مقابله با این وضعیت آماده کرده و گرفتگی عضلانی این افراد را به آسانی از بین ببرد.
6. جلوگیری از تجمع رنگدانه ها بر روی سطح پوست بدن زنان باردار با هندوانه:
تجمع رنگدانه ها در زیر پوست بدن یک مشکل شایع در دوران بارداری به شمار می رود، که اکثر زنان حامله از آن رنج می برند. بروز این مشکل، شادی دوران بارداری را را از مادر حامله دور می کند. اما، مصرف میوه هندوانه نقش کلیدی در پیشگیری از تجمع رنگدانه ها در زیر پوست بدن زنان در دوران بارداری ایفا می کند. در واقع، می توان ادعا کرد که مصرف هندوانه در طی دوران بارداری می تواند روند هضم غذا را آسان کرده و حرکات روده را در مادران باردار افزایش دهد، که این حالت هم به نوبه خود بر بافت پوست بدن زنان باردار تاثیر گذاشته و آن را درخشان و زیبا خواهد کرد.
7. اثر مدر و سمم زدایی هندوانه در دوران بارداری:
به دلیل این که میوه هندوانه دارای خواص ادرارآوری است، می تواند به دفع سموم مضر از بدن زنان باردار کمک کرده و با این کار عملکرد کلیه، تصفیه کبد و کاهش سطح اسید اوریک در خون این افراد را تنظیم کند.
8. افزایش سطح انرژی بدن زنان باردار با خوردن هندوانه:
همانطور که می دانید میوه هندوانه حاوی مقدار زیادی مواد معدنی مانند پتاسیم، منیزیم، ویتامین های A، B1 و B6 است. این ماده مغذی به صورت طبیعی در بدن زنان باردار تولید انرژی کرده و در نتیجه، انرژی زیادی برای انجام فعالیت های روزانه به بدن این افراد ارائه می کند. همچنین، مصرف این میوه برای افزایش قدرت بینایی، سیتم ایمنی و سیستم عصبی خود مادر باردار و جنین داخل رحم او بسیار مفید است.
9. جلوگیری از ابتلا به پره اکلامپسی با خوردن هندوانه در دوران بارداری:
به دلیل این که میوه هندوانه حاوی سطح بالایی از لیکوپن است، مصرف این ماده توسط زنان باردار باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری پره اکلامپسی خواهد شد.
به خاطر داشته باشید که بیماری پره اکلامپسی یک بیماری جدی است که می تواند اثرات خطرناکی در بدن زن حامله و کودک متولد نشده او بگذارد. در نهایت، یادتان باشد که خوردن مقدار زیادی میوه هندوانه در اشکال مختلف، شانس به دنیا آمدن نوزادانی با مشکل عقب ماندگی ذهنی را به میزان قابل توجهی کاهش خواهد داد.

عوارض مصرف بیش از حد هندوانه در بارداری
بروز دیابت بارداری با خوردن بیش از حد هندوانه در دوران بارداری:
خوردن بیش از حد میوه هندوانه در دوران بارداری می تواند قند خون شما را افزایش داده و در نتیجه باعث مبتلا شدن شما به بیماری دیابت بارداری شود.اگر نگران این هستید که آیا در معرض ابتلا به دیابت بارداری هستید یا نه حتما کدام مادران دچار دیابت بارداری میشوند؟ را بخوانید.
دفع مواد مغذی موجود در بدن ، با خوردن بیش از حد هندوانه در بارداری:
ار آن جایی که مصرف میوه هندوانه تمام ارگان های داخلی بدن را از شر سموم پاک می کند، بنابراین در دوران بارداری هم این فرایند ممکن است برخی از مواد مغذی ضروری بدن زنان باردار و جنین داخل رحم این افراد را همراه با سموم دفع کرده و اختلالاتی در عملکرد برخی ارگان ها ایجاد کند. پس، زنان باید برای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی، از خوردن بیش از حد هندوانه در دوران بارداری خود جدا خودداری کنند.
بروز مشکلاتی در معده، با خوردن بیش از حد هندوانه در دوران بارداری:
زنان باید در دوران بارداری خود از خوردن بیش از حد هندوانه برای مدت طولانی اجتناب کنند، چون افراط در مصرف این میوه می تواند باعث بروز حالت تهوع، استفراغ و مسائل و مشکلات گوارشی در بدن زنان باردار شود. در واقع، این افراد باید سعی کنند تا همیشه، برش تازه و کوچکی از میوه هندوانه و یا آب تازه آن را برای مصرف روزانه خود انتخاب نمایند.
در نهایت، یادتان باشد همان طور که برای مصرف هر ماده غذایی در دوران بارداری باید با پزشک معالج خود مشورت نمود، مهم است که قبل از خوردن هندوانه هم با دکتر خود مشورت نموده و جوانب کار را در مراحل اولیه این دوران حساس بررسی کنید.
تا اینجا به فواید و مضرات هندوانه اشاره شد ولی توجه داشته باشید:
– هندوانه را بلافاصله بعد از غذا میل نکنید، زیرا در هضم غذا اختلال ایجاد می‏ شود. هندوانه را باید تقریبا ۳ ساعت بعد از غذا و یا یک ساعت قبل از غذا میل کرد.
– مصرف زیاد هندوانه در افراد سرد مزاج، سبب درد مفاصل و ضعف قوای جنسی می‏ شود.
– افرادی که سرد مزاج هستند، در خوردن هندوانه افراط نکنند، زیادخوردن آن در بعضی از افراد ایجاد نفخ می‏ کند مخصوصا اگر همراه با میوه‏ های دیگر خورده شود.
– توصیه می‏ شود هندوانه‏ هایی که سفیدرنگ و نارس هستند را میل نکنید، زیرا به شدت اسیدی بوده و می‏ تواند زیان‏ بار باشد.
– هندوانه دارای ترکیبات گواتروژن است و افرادی که دارای کمبود ید هستند، باید کمتر این میوه را مصرف کنید.
– هندوانه دارای اگزالات و پورین بالایی است، به این دلیل افرادی که مستعد ابتلا به سنگ کلیه و اوره بالا هستند، باید کمتر از این میوه استفاده نمایند تا این عوارض در آن ها تشدید نشود.
– افراد مبتلا به دیابت باید با دقت فراوان این میوه را مصرف کنند زیرا هندوانه اندیس گلایسمی بالایی دارد و قندخون را به سرعت بالا می‏ برد و کنترل این قند برای دیابتی‏ ها بسیار مشکل است.

زن حامله چه ورزشی انجام دهد

  • ورزش در سه ماه سوم بارداری از همیشه سخت‌تر است. امنیت بسیار مهم است. از ورزش‌هایی که خطرناک هستند در این زمان خودداری کنید. ورزش‌هایی که بر انعطاف پذیری تمرکز دارند انجام دهید. ورزش‌هایی همچون یوگا و پیلاتس در این زمان مفید هستند. حرکات ورزشی سبک همچون اسکات، پلانک و شنای سوئدی مناسب هستند.

 

ورزش کردن در دوران بارداری می‌تواند باعث افزایش سلامت مادر و جنین شود. در صورتی که ورزش در دوران بارداری متوقف شود تاثیرات منفی همچون افزایش وزن و کاهش قدرت و استقامت مشاهده خواهد شد.

به‌ گزارش ‌ایسنا و به نقل از ‌ سایت MNT، ورزش در هر سه ماه از بارداری الگوی متفاوتی دارد.

در سه ماه اول بارداری باید با پزشک خود مشورت کنید و سپس ورزش را آغاز کنید. البته بیشتر زنان در سه ماه اول بارداری می‌توانند برنامه عادی ورزشی خود را ادامه‌ دهند. بهتر است که بیشتر ورزش شما ورزش قلبی – عروقی باشد. ورزش‌هایی همچون شنا، یوگا و وزنه زدن سبک مناسب هستند.

در سه ماه دوم بارداری بیشتر زنان احساس پر انرژی بودن می‌کنند اما در این ماه ریسک ورزش بیشتر می‌شود. در این زمان بهتر است ورزش‌هایی که شدید و پر خطر هستند همچون دوچرخه‌سواری انجام نشود. عضله سازی در این میان مهم است. ورزشی همچون یوگا برای این زمان مناسب است.

ورزش در سه ماه سوم بارداری از همیشه سخت‌تر است. امنیت بسیار مهم است. از ورزش‌هایی که خطرناک هستند در این زمان خودداری کنید. ورزش‌هایی که بر انعطاف پذیری تمرکز دارند انجام دهید. ورزش‌هایی همچون یوگا و پیلاتس در این زمان مفید هستند. حرکات ورزشی سبک همچون اسکات، پلانک و شنای سوئدی مناسب هستند.

زنان باردار نباید در هوای گرم ورزش کنند. نباید ورزش‌هایی که خطرناک هستند و احتمال افتادن و زمین خوردن در آنها است، انجام شود.

تهوع حاملگی را کم کنیم

 

  • وقتی متوجه شدید که علائم ناخوشی بارداری در حال اثرگذاری بر زندگی روزمره شما هستند، سریعا این موضوع را به پزشک اطلاع بدهید. اگر ناخوشی بارداری برای مدت زیادی ادامه پیدا کند و نادیده گرفته شود، درمان‌های لازم دیگر نمی‌توانند اثربخشی بالایی داشته باشند.

احساس مریضی و ناخوشی در اولین روز‌های بارداری بسیار شایع است و کاملا هم طبیعی. حتی اولین چیزی که زنان باردار در ساعات صبح تجربه می‌کنند، تا چندین هفته یا ماه می‌تواند احساس ناخوشی و مریضی باشد.
ناخوشی بارداری می‌تواند هم از نظر بدنی و هم از نظر عاطفی، پیامد‌هایی داشته باشد. پس براساس شدت این ناخوشی، زندگی عادی شما می‌تواند طبق روال همیشگی پیش برود یا موقتا مختل شود. درواقع، ممکن است که نتوانید به کار‌های شغلی‌تان بپردازید، دوستان خودتان را ببینید یا به دیگر فرزندان‌تان رسیدگی کنید. در این شرایط، باید با اعضای خانواده خودتان صحبت کنید و از آنان برای کار‌هایی مانند خرید، آشپزی و… کمک بگیرید.
ناخوشی بارداری می‌تواند به اندازه‌ای شدید و اثرگذار باشد که استراحت مطلق و حداقل مرخصی شغلی موقت را ضروری کند. بنابراین، بهتر است که پیش از شروع دوره بارداری، درباره این موضوع و شرایط خودتان با کارفرما صحبت کنید.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنم؟

وقتی متوجه شدید که علائم ناخوشی بارداری در حال اثرگذاری بر زندگی روزمره شما هستند، سریعا این موضوع را به پزشک اطلاع بدهید. اگر ناخوشی بارداری برای مدت زیادی ادامه پیدا کند و نادیده گرفته شود، درمان‌های لازم دیگر نمی‌توانند اثربخشی بالایی داشته باشند.
توجه داشته باشید که پزشک می‌تواند استفراغ شدید ناشی از ناخوشی بارداری را درمان کند و زنان باردار نباید این مساله را بی‌اهمیت تلقی کنند. حالت تهوع و استفراغ اساسا از علائم ناخوشی بارداری هستند، اما باید نسبتا خفیف باشند. بنابراین، اگر استفراغ شما به حدی است که خوردن و آشامیدن را غیرممکن می‌کند، یا باعث کاهش وزن‌تان می‌شود، حتما باید در اسرع وقت نزد پزشک بروید.
استفراغ شدید در این دوران با اصطلاح استفراغ شدید بارداری (hyperemesis gravidarum) شناخته می‌شود که می‌تواند بدن را کم‌آب کند و حتی مانع از جذب مواد مغذی در بدن شود. اگر این مشکل به‌موقع تحت درمان قرار بگیرد، ناخوشی بارداری به وضعیت وخیم نمی‌رسد و شانس بستری شدن در بیمارستان هم کمتر می‌شود.
اگر قصد دارید بارداری تازه‌ای را تجربه کنید و در بارداری قبلی از این مشکل رنج برده‌اید، باید این مساله را به اطلاع پزشک برسانید تا درمان زودهنگام را برای شما شروع کند. این درمان‌ها می‌توانند علائم ناخوشی بارداری را تسکین بدهند و از ابتلا به استفراغ شدید بارداری جلوگیری کنند.

برای بهتر شدن چه کار‌هایی می‌توانم انجام بدهم؟

در این شرایط، دوری کردن از غذا‌ها و بو‌هایی که حال شما را بد می‌کنند، ضرورت دارد. راه‌های زیادی هم برای پیشگیری از ناخوشی بارداری یا حداقل تسکین علائم آن وجود دارند:
داشتن خواب و استراحت کافی: استرس و خستگی می‌توانند ناخوشی بارداری را تشدید کنند. پس استراحت و خواب کافی، دو کاری هستند که برای تسکین این مشکل ضرورت دارند.
نوشیدن مایعات به‌طور منظم برای پیشگیری از کم‌آب شدن بدن: زنان باردار باید به‌طور منظم و به مقدار کنترل‌شده آب بنوشند. اگر آب مصرفی آنان کمتر یا بیشتر از حد مطلوب باشد، شانس استفراغ در آنان بیشتر می‌شود. در ضمن، خودداری از مصرف نوشیدنی‌های سرد و شیرین نیز توسط زنان باردار ضروری است.
اگر بوی پخت‌وپز باعث تشدید حالت تهوع می‌شود، غذا‌ها را سرد بخورید: صبح‌ها نیز بعد از بیدار شدن بلافاصل بلند نشوید و حداقل ۲۰ دقیقه صبر کنید. بهتر است از همسرتان بخواهید که صبح‌ها مقداری بیسکویت یا نان تست به شما بدهد تا در رخت‌خواب بخورید.

با تغذیه خوب رحم را تقویت کنیم

  • پیش از این بررسی‌ ها نشان داده بود چاقی یا لاغری مفرط تاثیری منفی بر باروری و تخمک ‌گذاری دارند و حتی می ‌توانند در صورت بارداری خانم، سبب سقط جنین شوند. این موضوع به ویژه زمانی که اندیس توده بدنی پایین ‌تر از 5/18 یا بالاتر از 30 باشد بیشتر می ‌شود.

پرسش: من 2 تا سقط پشت سر هم داشتم میخواهم بدانم اولا این درسته که سقطهای مکرر رحم را لیز میکنند و امکان نگهداری جنین وجود ندارد و چه غذائی باعث تقویت رحم و جلوگیری از سقط میشوند من شنیده ام باید خیلی از غذاهای گرم استفاده کرد.

پاسخ: در مورد قسمت اول سوال تان باید با متخصص زنان مشورت نمایید. اما به طور کلی سقط گر چه سبب بروز یک تحول روانی در زن می ‌شود اما خوشبختانه در 95 درصد موارد، بارداری بعدی بدون هیچ مشکلی به اتمام می ‌رسد.

در مقابل این موضوع که گفته می شود یک سقط اهمیت چندانی ندارد سقط بیش از 2 بار یا سقط های مکرر می ‌تواند مشکلات بسیاری پیش آورد.

بین 0/5 تا 3 درصد زنان حداقل 3 سقط را در زندگی خود تجربه می ‌کنند. موضوعی که سبب بروز حالات منفی احساسی در والدین و سوالات بسیار برای پزشکان می‌ شود.

در حقیقت در نیمی از موارد پزشک نمی ‌تواند دلیل سقط را مشخص کند. دلایل سقط مکرر جنین بسیار زیاد است و نیاز به آزمایشات فراوانی دارد. زیر نظر گرفتن مشکلات پزشکی یک خانواده، تحلیل کروموزوم‌ های زن و مرد برای یافتن این موضوع که آیا ناهنجاری وجود دارد یا خیر، بررسی بیماری‌ های ایمیونی مثل لوپوس، مشکلات انعقاد خون، مشکلات هورمونی، مشکلات رحمی و … از این جمله هستند.
امروزه محققان غیر از این موارد روی یکی دیگر از دلایل ناشناخته سقط مکرر یعنی تغذیه تمرکز کرده ‌اند.
پیش از این بررسی‌ ها نشان داده بود چاقی یا لاغری مفرط تاثیری منفی بر باروری و تخمک ‌گذاری دارند و حتی می ‌توانند در صورت بارداری خانم، سبب سقط جنین شوند. این موضوع به ویژه زمانی که اندیس توده بدنی پایین ‌تر از 5/18 یا بالاتر از 30 باشد بیشتر می ‌شود.

اما بیش از وزن، آن چه اهمیت می ‌یابد چربی‌ های دور شکم است و از آن جا که کنترل قند خون را تحت تاثیر قرار می ‌دهد می ‌تواند سبب سقط جنین شود.
جالب است بدانید داشتن وزن بالا، بر تخمدان، آندومتر و رحم هم تاثیر می‌ گذارد و هر میزان اضافه‌ وزن بالاتر برود کیفیت تخمک پایین ‌تر آمده و رشد جنین را تحت تاثیر قرار می ‌دهد. سقط جنین در این خانم‌ ها بسیار دیده می ‌شود و فرقی نمی ‌کند که این خانم‌ ها طبیعی باردار شده باشند یا به روش مصنوعی. به همین دلیل است که طبق قوانین، چنین خانم‌ هایی که مایل به بارداری با روش مصنوعی ‌هستند ابتدا باید وزن خود را، در صورت داشتن اضافه ‌وزن، کاهش دهند.
سقط مکرر می‌ تواند بر بارداری‌ های بعدی هم تاثیر منفی بگذارد. به عنوان مثال تحقیقات نشان داده زنانی که دچار سقط مکرر می ‌شوند کمبود ویتامین B9 یا اسید فولیک دارند. حتی برخی از آن ها حاصل پلی‌ مورفیسم ژنتیکی هستند که از جذب ویتامین B9 جلوگیری کرده و اگر موادغذایی آن ها حاوی مقدار کمی اسید فولیک باشد، کمبود آن می ‌تواند اثر مُضری بر جنین بگذارد. همین دسته از زنان در صورتی که به طور مرتب ویتامین‌ های گروه B را مصرف کنند از سقط پیشگیری خواهند کرد و در صورتی که طی دوران بارداری و قبل از آن اسید فولیک مصرف کنند، سقط جنین 57 درصد کاهش خواهد یافت.

برخی مواد غذایی زیر سوال‌ هستند!
* برخی بیماری‌ هایی نظیر بیماری سلیاک یا عدم تحمل گلوتن می ‌تواند یکی از دلایل سقط جنین باشد. این بیماری گرچه شایع است اما در برخی موارد تشخیص داده نمی ‌شود و در نتیجه بدون درمان باقی می ‌ماند. از جمله نشانه‌ های ابتلا به این بیماری اسهال شدید و لاغری است. این ناراحتی می‌ تواند بر تخمک ‌گذاری نیز تاثیر گذاشته و عامل ناباروری یا سقط جنین باشد. خانم ‌هایی که مبتلا به این ناراحتی هستند با دریافت رژیم بدون گلوتن می‌ توانند از بروز سقط پیشگیری کنند.
* از جمله مواد غذایی دیگری که گاهی احتمال سقط را افزایش می ‌دهد مصرف قهوه است. جالب است بدانید احتمال سقط در صورتی که میزان مصرف کافئین در روز از 250 میلی ‌گرم یا دو فنجان قهوه بالاتر برود به شدت افزایش می ‌یابد. نکته دیگر این که باید متوجه مصرف کافئین پنهان هم بود. این کافئین در چای، برخی نوشابه ها و شکلات وجود دارد.
* لازم به ذکر نیست که بگوییم مصرف نوشیدنی‌ های الکلی تا چه حد مُضر است زیرا این موضوعی است که به اثبات رسیده و تاکنون در مورد آن بسیار بحث شده است.

آیا رژیم غذایی ضد سقط وجود دارد؟
این سوالی است که محققان بسیاری در پی یافتن آن هستند. بررسی ‌ها نشان داده افزایش مصرف سبزیجات برگ سبز، میوه‌‌ های تازه، امگا 3 و امگا 6، تخم‌ مرغ، ماهی و مواد لبنی و به طور کل، داشتن یک رژیم غذایی متعادل می ‌تواند احتمال سقط را کاهش دهد.

 

راحت زایمان کنیم

  • احتمالا در خصوص درد زایمان و زمان آن با پزشک خود صحبت کرده اید. اما بهتر است هر زمانی که درد داشتید با پزشک تماس بگیرید. این یکی از وظایف پزشک است که در هنگام درد پاسخ گوی شما باشد.

 

زایمان خانم ها با یکدیگر فرق دارد. بنابراین به طور قطع فهمیدن آن امکان پذیر نیست. اما تغییرات خاصی پیش از زایمان، در زایمان زودرس و هنگام زایمان اتفاق می افتد که می توان با استفاده از آن ها زمان زایمان را تعیین کرد.
پیش از زایمان یا در هنگام زایمان زودرس علائم زیر دیده می شود:
-درد مداوم در قسمت پایین پشت یا در شکم همراه با گرفتگی عضلات و درد پیش از پریودی.
-انقباضات دردناک که به طور مرتب اتفاق می افتد و فاصله آن ها زیاد شده و شدت آن ها بیشتر می شود.
-پاره شدن کیسه آب؛ کیسه آب پاره می شود و مایع آمونیاک خارج می شود. در این صورت با پزشک تماس بگیرید.
-ترشحات قهوه ای یا خونی، اگر مخاطی که دهانه رحم را پوشانده است خارج شود زایمان چند روز دیگر انجام می شود.
-درد در قسمت بالای شکم.
-احساساتی شدن.
-به هم خوردن نظم خواب.

آن چه در هنگام زایمان زودرس تجربه می کنید به عوامل زیر بستگی دارد:
-این که قبلا بچه دار شده اید یا خیر.
-چطور نسبت به درد واکنش نشان می دهید.
-چطور خود را برای زایمان آماده کرده اید.

چه زمانی باید با پزشک تماس بگیرم؟
احتمالا در خصوص درد زایمان و زمان آن با پزشک خود صحبت کرده اید. اما بهتر است هر زمانی که درد داشتید با پزشک تماس بگیرید. این یکی از وظایف پزشک است که در هنگام درد پاسخ گوی شما باشد.
پزشک با استفاده از صدای شما می تواند مشکلتان را درک کند بنابراین سعی کنید زیاد صحبت کنید. او می خواهد تعداد و فاصله انقباض های شما و علائم دیگر شما را بداند.
اگر پزشک حس کند زمان زایمان شما نزدیک است از شما می خواهد بلافاصله به بیمارستان مراجعه کنید.
پزشک از شما می خواهد آرام باشید. اگر دردی که تجربه کردید درد زایمان نباشد پزشک شما را مرخص می کند.
در صورت مشاهده موارد زیر با پزشک تماس بگیرید:
-پاره شده کیسه آب یا شک داشتن به چکه کردن مایع آمونیاک.
-حرکت کمتر جنین نسبت به قبل.
-خونریزی از واژن.
-تب، سردرد شدید، تغییر در بینایی همراه با درد شکم.

در هنگام درد زودرس زایمان چه کاری باید انجام دهم؟
آن چه شما در هنگام درد زودرس انجام می دهید به زمان روز، کاری که شما را آرام می کند و احساس شما بستگی دارد.
آرام باشید؛ آرامش شما به آزاد شدن هورمون اکزیتوکین که برای فرایند زایمان مورد نیاز است کمک می کند. همچنین می توانید با انقباضات کنار بیایید. هر کاری می توانید انجام دهید تا آرام بمانید.
سعی کنید فیلم مورد علاقتان را ببینید، پیاده روی کنید یا با یکی از دوستان یا اعضای خانواده همراه باشید. می توانید بین پیاده روی  ها استراحت کنید. حمام کنید تا درد کم شود. همچنین می توانید از یک شیشه آب گرم استفاده کنید. اگر می توانید کمی استراحت کنید.
در طول درد زایمان احتمالا احساس گرسنگی می کنید بنابراین چیزی بخورید. این کار باعث می شود درد شما کاهش یابد.
در هنگام درد زایمان می توانید از حالت های مختلف روش های مختلف برای نفس کشیدن استفاده کنید. این کار به شما کمک می کند با انقباضات کنار بیایید.

آیا امکان دارد انقباض داشته باشم اما درد ناشی از زایمان نباشد؟
بله، شما پیش از زایمان انقباضاتی را تجربه می کنید. این انقباضات به گشاد شدن دهانه رحم کمک می کند. در طول گشاد شدن، دهانه رحم از عقب به جلو حرکت می کند. همچنین نازک تر و کوچک تر نیز می شود.
در بیشتر موارد این تغییرات در هفته های آخر بارداری بدون جلب توجه اتفاق می افتد. اما گاهی نیز انقباضات و گرفتگی عضلات را تجربه می کنید. این مسئله به خاطر تغییرات اتفاق افتاده در دهانه رحم می باشد اما هنوز گشاد شدن دهانه رحم اتفاق نیفتاده است.
پزشک می تواند زمان تغییرات دهانه رحم را تعیین کنید. در هفته 40 بارداری، دهانه رحم سفت است اما در ملاقات بعدی شما با پزشک دهانه رحم شل شده است و در حال باز شدن می باشد.
اگر سر جنین رو به پایین باشد اما پشت او به پشت شما باشد زمان بیشتری برای شروع درد زایمان نیاز است. در این حالت شدت انقباضات شما کم خواهد بود ولی پشت درد شدیدی خواهید داشت.
پزشک درباره کنار آمدن با درد زایمان در منزل توصیه هایی می کند تا قوی تر عمل کنید. می توانید مقداری پاراستومال مصرف کنید یا برای کاهش درد از حمام گرم یا ماساژ استفاده کنید. اگر جنین پشت به پشت باشد قرار گرفتن شما روی دست ها و زانوها به کاهش پشت درد کمک می کند. این کار باعث می شود وزن جنین از روی ستون فقرات برداشته شود. می توانید این حرکت را نیم ساعت ادامه دهید.
آیا می توانم بگویم زایمان به زودی اتفاق می افتد؟
ممکن است. علائم نزدیک شدن زمان زایمان عبارتند از:
کم وزنی؛ زمانی که سر جنین به موقعیت زایمان منتقل شده است. در این حالت می توانید نفس عمیق بکشید و بیشتر غذا بخورید. اما در این حالت بیشتر نیاز به ادرار کردن دارید و راه رفتن شما دشوارتر می شود.
-ترشحات غلیظ واژن.
-افزایش انقباضات براکستون هیکس.
-تغییر حالت روحی و نوسان انرژی.
-نیاز ناگهانی به تمیز کردن منزل.
در هنگام انتظار برای شروع زایمان چه کاری می توانم انجام دهم؟
هنگامی که نزدیک به زمان زایمان می شوید بزرگترها نکاتی برای زایمان راحت تر به شما می گویند. این نکات عبارتند از خوردن شیر همراه با روغن یا خوردن غذاهای گرم برای شروع درد زایمان می باشد.
اگر می خواهید از این روش ها استفاده کنید حتما اعتدال را رعایت فرمایید. خود را در شرایطی قرار ندهید که زایمان زودتر اتفاق بیفتد. اگر واقعا بی صبرانه منتطر فرزند خود هستید می توانید از روش های طبیعی برای شروع درد زایمان استفاده کنید.
سعی کنید آماده زایمان باشید:
-با همسر و خانواده خود صحبت کنید و برنامه ریزی های لازم را انجام دهید.
-از روشی مطمئن برای رسیدن به بیمارستان استفاده کنید.
-برنامه جایگزین داشته باشید. محاسبه کنید چقدر زمان می برد به بیمارستان برسید بنابراین می توانید در زمان مناسب خود را به بیمارستان برسانید.
-به ترافیک و شرایط خیابان و شرایط آب و هوایی توجه کنید.
-اگر فستیوال یا جشنی در راه است در جریان باشید تا به درستی برنامه ریزی کنید.
-سعی کنید تمام مراحل زایمان را تصور کنید تا در هنگام زایمان راحت تر باشید.
-از همسرتان بخواهید برنامه هایش را تنظیم کند و در هنگام زایمان کنار شما باشد. همچنین اگر می توانید مادر یا یکی از نزدیکان را نیز دعوت کنید همراهتان باشد.
-کیف خود را آماده کنید. لباس های خود، فرزند و همسرتان را در کیف قرار دهید.
هنگامی که تمام این کارها انجام شد آرام باشید، استراحت کنید و از روزهای پیش از زایمان لذت ببرید.

اطلاعات کامل درباره زایمان طبیعی در آب

  • زمانی که شما در موقعیت تحمل درد زایمان هستید، سخت است که تشخیص دهید چه چیز‌هایی می‌تواند برای کاهش انقباضات کمک کند. با این حال، بسیاری از زنان که در حال برنامه ریزی برای زایمان طبیعی در آب هستند باید از گزینه‌ی مناسب و موثر بودن آن برای خود مطمئن شوند.

 

ایمان یک فرآیند فیزیولوژی طبیعی است و بسیاری از مادران احساس می‌کنند که زایمان طبیعی در آب باعث می‌شود که زایمان طبیعی بر طبق غریزه، بهتر انجام شود.

در آب بودن، برای مادران حریم خصوصی و استقلال فراهم می‌کند و به آن‌ها کمک می‌کند تا با انقباضات کنار بیایند. همان طور که زمانی که احساس ناراحتی یا درد یا خستگی می‌کردیم، دوش یا حمام آب گرم به آرامش ما کمک می‌کرد و ناراحتی‌ها را از بین می‌برد. زایمان طبیعی در آب

آب به سادگی باعث می‌شود که ما احساس خوبی داشته باشیم و به ما انرژی می‌دهد و این حقیقت دارد که زایمان طبیعی در آب مزایای مشابهی دارد.

زایمان طبیعی در آب دقیقا به سادگی گفتن آن است. در یک وان پر از آب گرم درد زایمان تحمل شده و سر انجام زایمان انجام می‌شود. برخی از مادران ترجیح می‌دهند که در آب درد انقباضات را تحمل کنند، ولی در بیرون از آب زایمان کنند. تحمل درد زایمان طبیعی در آب همان مزایای زایمان را دارد، و یا حتی بیشتر.

زمانی که شما در آب برای زایمان تلاش می‌کنید و درد آن را تحمل می‌کنید، به طور نسبی بیشتر آرامش دارید و از مزایای جریانی از هورمون‌های درد زایمان بهره‌مند هستید.

در حالی که تحقیقات هنوز در این زمینه در حال ادامه است، تحقیقات و تجربیات گزارش شده در حال حاضر به ما می‌گویند که تولد در آب مزایای فراوانی دارد، از جمله:

تسکین درد
ایجاد آرامش
نیروی شناوری کمک می‌کند که احساس سبک‌تر داشته باشید
می‌توانید به راحتی پوزیشن خود را تغییر دهید.
به کاهش هورمون‌های استرس که موجب درد می‌شود کمک می‌کند.
غوطه وری در آب می‌تواند به افت فشار خون مرتبط با اضطراب کمک کند.
کاهش خطر اپیزیتومی و پاره شدن ناحیه تناسلیمی تواند عمل خروج جنین را بدون دخالت در آن تسهیل کند.
حس آرامش در کف لگن را بیشتر می‌کند.
اضطراب را با ایجاد یک حریم خصوصی کاهش می‌دهد و به مادر اجازه می‌دهد به غرایز طبیعی بدن خود بهتر گوش فرا دهد و با بدن خود کار کند.
ورود و انتقال موثر‌تر کودک
تسهیل حرکات، حریم خصوصی و آرامش جسمی و روحی می‌تواند مدت زمان تحمل درد برای زایمان را با ترشح هورمون‌های درد کاهش دهد.
خطر مداخلات مانند اکسی توسین مصنوعی و اپیدورال را کاهش می‌دهد.

 

آیا من برای زایمان طبیعی در آب مورد مناسبی هستم؟

زمانی که شما در موقعیت تحمل درد زایمان هستید، سخت است که تشخیص دهید چه چیز‌هایی می‌تواند برای کاهش انقباضات کمک کند. با این حال، بسیاری از زنان که در حال برنامه ریزی برای زایمان طبیعی در آب هستند باید از گزینه‌ی مناسب و موثر بودن آن برای خود مطمئن شوند. اگر شما می‌خواهید زایمان طبیعی در آب را انتخاب کنید، انتخاب یک مراقب یا دکتر و مامای مناسب بسیار مهم است.

چگونه زایمان طبیعی در آب، درد را کاهش می‌دهد؟

زمان زایمان توسط تغییرات هورمونی و تغییرات فیزیکی و انقباضات عضلانی شدید آشکار می‌شود. متغیر‌های زیادی وجود دارد که بر میزان ناراحتی، درد و احساسات شدید تاثیر می‌گذارد. یک تعریف علمی از درد عبارت است از:

در ارتباط با زایمان، این درد ۲ بعد دارد. یکی از نظر انتقال واقعی اطلاعات به مغز که محرک درد است و دیگری اینکه چگونه این محرک‌ها که می‌تواند تحت تاثیر متغیر‌های عاطفی، شناختی، اجتماعی و فرهنگی منحصر به فرد هر زنی باشد، تفسیر شوند.

به تعبیر ساده، در حالی که درد زایمان یک درد فیزیکی است، اما این درد فیزیکی تحت تاثیر عوامل محیطی، اطرافیان حامی و تجربیات گذشته است. زایمان در آب فقط بر جنبه‌ی فیزیکی زایمان موثر نیست بلکه بر جنبه‌های عاطفی نیز تاثیر می‌گذارد و این یک رویکرد یکپارچه برای مقابله با درد زایمان است.

آب درمانی، همان آب گرم، گاهی اوقات به همراه حباب‌های تسکین دهنده است تا به آرامش عضلات دردناک کمک کند.

تمامی این‌ها چیز‌هایی هستند که می‌توانند کمک کنند تا با درد انقباضات کنار بیایید. آب موجب شناوری می‌شود و باعث می‌شود شما احساس سبک تری داشته باشید و کمتر احساس فشار کنید. همچنین حرکت را آسان می‌کند و اجازه می‌دهد تا بتوانید بهترین پوزیشن را برای بدن خود پیدا کنید.

شاید یکی از بهترین مزایای زایمان در آب این است که به دلیل داشتن حریم خصوصی، به جریان یافتن هورمون درد کمک می‌کند. اکسی توسین، یک هورمون مهم درد است که زمانی که یک زن احساس آرامش و راحتی و عشق داشته باشد ترشح شده و در بدن جریان می‌یابد.

با ترشح اکسی توسین که موجب تحریک انقباضات می‌شود، بدن نیز بتا-اندورفین ترشح می‌کند که هورمونی است که با درد مقابله می‌کند و حتی می‌تواند باعث بوجود آمدن احساس رضایت و خوشحالی شود! زایمان در آب می‌تواند به بدن کمک کند تا از روش‌های طبیعی خود برای کاهش درد استفاده کند.

 

ای وی اف چیست و چگونه انجام می شود

  • – قبل از شروع آی وی اف، خانم ها برای اولین بار آزمایش تخمدان را انجام می دهند. این آزمایش شامل گرفتن نمونه خون و آزمایش آن برای سطح هورمون تحریک کننده فولیکول است. نتایج این آزمایش اطلاعات مربوط به اندازه و کیفیت تخمک شما را به پزشک می دهد.

 

یکی از مشکلات مامان و باباها در این روزها باردار شدن است. ممکنه زوجی بعد از یکسال تلاش برای باردار شدن موفق نشوند و سرانجام به مراکز ناباروری مراجعه کنند. شاید اولین واژه ای که در این مراکز به گوششان میخورد، ای وی اف (IVF)  است.

ای وی اف چیست؟
آی وی اف (لقاح آزمایشگاهی) نوعی تکنولوژی تولید مثل است. این تکنولوژی شامل بازیابی تخمک ها از تخمدان های زن و پرورش آنها با اسپرم است. این تخمک بارور به عنوان نطفه شناخته می شود. نطفه پس از آن برای ذخیره سازی فریز می شود و به رحم زن منتقل می شود. بسته به موقعیت شما، IVF می تواند از موارد زیر استفاده کند:
-تخمک شما و اسپرم همسر شما
-تخمک شما و اسپرم اهدا شده
-تخمک های اهدا شده و اسپرم همسر شما
-تخمک های اهدا شده و اسپرم اهدا شده
-نطفه های اهدا شده
پزشک همچنین می تواند نطفه را داخل یک حامل جایگزین یا حامل حاملگی بارور کند. به عنوان مثال خانمی دیگر که فرزند شما را حمل می کند

چرا آی وی اف انجام می شود؟
IVF به افرادی که دارای ناباروری هستند و می خواهند نوزاد داشته باشند کمک می کند. IVF گران و تهاجمی است، بنابراین زوج ها اغلب دیگر روش های باروری را امتحان می کنند. روش های دیگر شامل مصرف داروهای باروری یا تلقیح داخل رحمی می باشد. در طی این مراحل، پزشک اسپرم را مستقیما به رحم زن انتقال می دهد. مشکلات نازایی که منجر به استفاده از آی وی اف می شود عبارتند از:
کاهش باروری در زنان بالای 40 سال
لوله های فالوپی مسدود یا آسیب دیده
کاهش عملکرد تخمدان
آندومتریوز
فیبروئید رحم
ناباروری مردان (بخوانید: راه های درمان ناباروری مردان)، مانند تعداد کم اسپرم و یا اختلالات در شکل اسپرم
ناباروری بدون دلیل
افراد مبتلا به اختلال ژنتیکی
ناباروری غیرقابل توصیف
همچنین در صورتی که احتمال انتقال بیماری های ژنتیکی به فرزندان وجود داشته باشد، والدین از روش آی وی اف استفاده می کنند. آزمایشگاه پزشکی می تواند نطفه ها را برای ناهنجاری های ژنتیکی آزمایش کند. سپس یک پزشک فقط نطفه بدون نقص ژنتیکی را استفاده می کند.

چگونه می توانم برای آی وی اف آماده شوم؟
– قبل از شروع آی وی اف، خانم ها برای اولین بار آزمایش تخمدان را انجام می دهند. این آزمایش شامل گرفتن نمونه خون و آزمایش آن برای سطح هورمون تحریک کننده فولیکول است. نتایج این آزمایش اطلاعات مربوط به اندازه و کیفیت تخمک شما را به پزشک می دهد.
– دکتر همچنین رحم شما را بررسی خواهد کرد. این بررسی شامل انجام سونوگرافی می باشد، که از امواج صوتی با فرکانس بالا برای ایجاد تصویر رحم استفاده می کند. پزشک همچنین می تواند از طریق مهبل و رحم یک نشانگر را وارد کند. این آزمایش ها می تواند سلامت رحم شما را نشان دهد و به پزشک کمک کند که بهترین راه برای لقاح انتخاب کند.
– مردان نیاز به آزمایش اسپرم دارند. این آزمایش شامل استفاده از نمونه منی است که آزمایشگاه برای تعداد، اندازه و شکل اسپرم تجزیه و تحلیل خواهد کرد. اگر اسپرم ضعیف یا آسیب دیده باشد، یک عملیات به نام Intracytoplasmic sperm injection )ICSI)  ممکن است ضروری باشد. در ICSI، تکنسین اسپرم را به طور مستقیم به تخمک تزریق می کند. ICSI ( بارداری با روش میکرواینجکشن (ICSI)) می تواند بخشی از روند IVF باشد.
– انتخاب IVF یک تصمیم شخصی است. اما باید به عوامل مختلف توجه داشت.

آی وی اف چگونه انجام می شود؟
پنج مرحله IVF عبارتند از:
-تحریک تخمک گذاری
-بازیابی تخمک
-تلقیح و باروری
-کاشت نطفه
-انتقال جنین
مرحله اول: تحریک تخمک گذاری
– یک زن به طور معمول در طی هر دوره قاعدگی یک تخمک تولید می کند. با این حال، IVF نیاز به چند تخمک دارد. استفاده از تخمک های متعدد، شانس لقاح را افزایش می دهد. داروهای باروری برای افزایش تولید تخمک ها استفاده می شود (کلومیفن : داروی رایج داروی تحریک کننده تخمک گذاری). در طی این مدت، پزشک آزمایش خون و سونوگرافی را به طور منظم برای نظارت بر تولید تخمک انجام می دهد.
–  در طی این مرحله، خانم سونوگرافی واژینال انجام می دهد تا تخمدان ها و آزمایش خون برای بررسی سطح هورمون استفاده شود.
مرحله دوم: بازیابی تخمک
جراحی کوچک، به نام آسپیراسیون فولیکول، برای برداشتن تخمک از بدن زن انجام می شود.
جراحی اغلب به عنوان یک روش سرپایی در مطب دکتر انجام می شود. به مادر دارو داده می شود تا در طول درمان احساس درد نکند. با استفاده از تصاویر سونوگرافی به عنوان راهنما، پزشک یک سوزن نازک را از طریق مهبل و داخل تخمدان و کیسه های (فولیکول ها) حاوی تخمک قرار می دهد. سوزن به یک دستگاه مکش متصل شده است، که تخمک و مایع هر فولیکول را بیرون می کشد.
این روش برای تخمدان دیگر نیز تکرار می شود. ممکن است بعضی از این کار گرفتگی هایی وجود داشته باشد، اما در عرض یک روز از بین می رود.
در موارد نادر، ممکن است لازم باشد که لاپاروسکوپی لگن برای برداشتن تخمک مورد نیاز باشد. اگر یک زن نتواند تخمک تولید کند، ممکن است تخمک اهدایی استفاده شود.
مرحله سوم: تلقیح و بارور شدن
مرد نیز باید یک نمونه اسپرم به پزشک بدهد. تکنسین اسپرم را با تخمک در ظرف مخلوط می کند. اگر نطفه تولید نشود، ممکن است پزشک از ICSI استفاده کند.
اسپرم مرد در کنار با کیفیت ترین تخمک ها قرار می گیرد. مخلوط کردن اسپرم و تخمک تلقیح نامیده می شود.
سپس تخمک و اسپرم در محفظه با محیط کنترل شده ذخیره می شود. اسپرم اغلب چند ساعت پس از تلقیح وارد تخمک می شود.
اگر پزشک فکر کند احتمال لقاح پایین است، اسپرم ممکن است به طور مستقیم به داخل تخمک تزریق شود. این تزریق اسپرم درون سیتوپلاسمیک (ICSI) نامیده می شود.
بسیاری از برنامه های باروری به طور معمول بر روی برخی از تخمک ها ICSI را انجام می دهند، حتی اگر موارد ظاهری طبیعی باشند.
مرحله چهارم: کشت نطفه یا جنین
– پزشک تخمک های بارور را کنترل می کند تا اطمینان حاصل شود که آنها تقسیم و توسعه می یابند. نطفه ها در این زمان ممکن است برای شرایط ژنتیکی آزمایش شوند.
– هنگامی که تخمک تخمگذاری شده تقسیم می شود، نطفه تشکیل می شود. کارکنان آزمایشگاه به طور مرتب جنین را بررسی می کنند تا مطمئن شود که در حال رشد است. در حدود 5 روز، یک نطفه طبیعی دارای چندین سلول است که به طور فعال تقسیم می شوند.
– زوجهایی که خطر ابتلا به اختلال ژنتیکی (ارثی) انتقالی به جنین دارند ممکن است تشخیص ژنتیکی قبل از لقاح را انجام دهند. این عمل حدود 3 تا 4 روز پس از لقاح انجام می شود. دانشمندان آزمایشگاه یک سلول تک سلولی را از هر جنین برداشته و مواد را برای اختلالات ژنتیکی خاص بررسی میکنند.
–  طبق گزارش انجمن آمریکایی پزشکی باروری، PGD (روش PGD چیست+چگونگی انجام) می تواند به والدین کمک کند تا تصمیم بگیرند که کدام جنین برای ایمپلنت استفاده شود. این کار احتمال انتقال اختلال به کودک را کاهش می دهد. این تکنیک بحث برانگیز است و در همه مراکز ارائه نمی شود.
مرحله پنجم: انتقال جنین
نطفه ها 3 تا 5 روز پس از بازیابی و باروری تخمک به بدن مادر منتقل می شوند.
این کار در مطب دکتر انجام می شود و مادر کاملا هوشیار است. دکتر یک لوله نازک (کاتتر) حاوی نطفه را به واژن زن، از طریق دهانه رحم و رحم وارد می کند. اگر نطفه در پوشش رحم قرار گیرد(رشد می کند) و رشد کند، حاملگی اتفاق می افتد.
ممکن است بیش از یک نطفه به صورت همان زمان وارد رحم شود، که می تواند به دوقلو، سه قلو یا بیشتر منجر شود. تعداد دقیق انتقال جنین یک مسئله پیچیده است که به عوامل بسیاری، به ویژه سن زن بستگی دارد.
جنین های غیر استفاده شده ممکن است یخ زده و بعدا اهدا شوند.
بارداری زمانی اتفاق می افتد که نطفه به دیواره رحم بچسبد و کاشت انجام شود. این عمل 6 تا 10 روز طول می کشد. اگر حامله باشید، در آزمایش خون مشخص خواهد شد (خونریزی پس از انتقال جنین ( IVF))

بعد از عمل ای وی اف
پس از انتقال نطفه، می توانید فعالیت های روزمره خود را انجام دهید. با این حال، تخمدانها ممکن است هنوز بزرگ شوند. بهتر است از فعالیت شدید بپرهیزید. عوارض جانبی معمول عبارتند از:
ترشحات مایع روشن یا خونریزی پس از عمل – با توجه به سواب دهانه رحم قبل از انتقال نطفه
حساسیت پستان به علت سطوح استروژن بالا
نفخ خفیف
گرفتگی ملایم
یبوست (برای درمان یبوست چه بخوریم)
اگر پس از انتقال جنین درد متوسط ​​یا شدید داشتید، با پزشک خود مشورت کنید. او شما را برای عوارضی مانند عفونت، پیچیدن تخمدان (پیچش تخمدان) و سندرم هیپرزیمولاسیون شدید تخمدان بررسی خواهد کرد.

نتایج عمل آی وی اف:
حدود 12 روز تا دو هفته پس از بازیابی تخمک، پزشک نمونه ای از خون را برای تشخیص اینکه آیا شما حامله هستید، آزمایش می کند:
اگر باردار باشید، پزشک شما را به متخصص زنان و زایمان یا سایر متخصصان بارداری معرفی خواهد کرد.
اگر باردار نباشید، مصرف پروژسترون را متوقف خواهید کرد و احتمالا یک هفته بعد پریود می شوید. اگر پریودی نشوید یا خونریزی غیرعادی داشته باشید، باید به پزشک مراجعه کنید. اگر می خواهید یک بار دیگر لقاح زمایشگاهی (IVF) انجام دهید، پزشک ممکن است اقداماتی را که می توانید برای بهبود شانس ابتلا به بارداری از طریق IVF انجام دهید، پیشنهاد کند.
احتمال بارداری یک جنین سالم پس از استفاده از IVF بستگی به عوامل مختلف دارد از جمله:
1-  سن مادر:
هر چقدر مادر جوانتر باشد، احتمال بارداری و زایمان جنین سالم با استفاده از تخمک در طول IVF بیشتر می باشد. زنانی که سن 41 سال و بالاتر دارند اغلب توصیه می شود از تخمک های اهدا کننده در IVF برای افزایش شانس موفقیت استفاده کنند.
2-  وضعیت نطفه:
انتقال نطفه هایی که بیشتر رشد کرده اند احتمال بارداری را افزایش میدهد. البته تمام نطفه ها به خوبی رشد نمی کنند. با پزشک یا سایر متخصصان صحبت کنید.
3-  سابقه باروری:
در زنانی که قبلا باردار شده اند احتمال بارداری با استفاده از IVF بیشتر است. میزان موفقیت برای زنانی که قبلا IVF را چندین بار استفاده کرده اند، اما باردار نشده اند کمتر است.
4-  علت ناباروری:
داشتن تخمک نرمال، شانس بارداری با استفاده از IVF را افزایش می دهد. زنان مبتلا به آندومتریوز شدید کمتر از زنان مبتلا به ناباروری غیرقابل توصیف قادر به باردار شدن با IVF هستند.
5-  عوامل شیوه زندگی:
زنانی که سیگار می کشند معمولا تخمک های کمتری را در طول IVF بازیابی می کنند و ممکن است سقط داشته باشند. سیگار کشیدن می تواند احتمال موفقیت زن را با استفاده از IVF 50 درصد کاهش دهد. چاقی می تواند شانس بارداری و داشتن یک نوزاد را کاهش دهد. استفاده از الکل، داروهای تفریحی، کافئین بیش از حد و داروهای خاص نیز می تواند مضر باشد.

ای وی اف چقدر موفق است؟
میزان موفقیت درمانگاه های IVF بستگی به عوامل متعددی از قبیل تاریخ باروری، سن مادر، علت ناباروری و عوامل سبک زندگی است. در ایالات متحده، نرخ تولد برای هر دوره چرخه IVF تقریبا:
– 41-43٪ برای زنان زیر 35 سال
– 33-36٪ برای زنان بین 35 تا 37 سال
– 23-27٪ برای زنان بین 38 تا 40 سال
– 13-18٪ برای زنان بالای 40 سال

عوارض جانبی مرتبط با آی وی اف چیست؟
حاملگی چندقلو، که خطر زایمان زودرس و کاهش وزن جنین را افزایش می دهد.
سقط جنین (از دست دادن حاملگی) (بخوانید: راه های جلوگیری از سقط جنین، 8 روش)
حاملگی خارج از رحم (زمانی که تخمک خارج از رحم وارد می شود)
سندرم Hyperstimulation تخمدان، یک بیماری نادر که مایع زیادی در شکم و قفسه سینه جمع می شود.
خونریزی، عفونت، یا آسیب به روده یا مثانه (نادر)
همانند بسیاری از روش های پزشکی، خطرات احتمالی وجود دارد. علائم شدیدتر، معمولا از OHSS، عبارتند از:
تهوع یا استفراغ
کاهش فرکانس ادرار
تنگی نفس
سرگیجه
درد شدید معده و نفخ
افزایش وزن ده پوندی در عرض سه تا پنج روز

اگر هر کدام از این علائم بالا را تجربه کردید، بلافاصله با پزشک خود مشورت کنید. خطرات اضافی IVF عبارتند از:
1- تولد چندقلو:
اگر بیشتر از یک نطفه در رحم شما تخمک گذاری شود، IVF خطر باداری را افزایش می دهد. بارداری با جنین های متعدد خطر ابتلا به زایمان زودرس و وزن کم جنین را افزایش میدهد.
2-  زایمان زودرس و وزن کم هنگام تولد:
تحقیقات نشان می دهد استفاده از IVF خطر زایمان زودرس یا تولد نوزاد با وزن کم را افزایش میدهد.
3-  سندرم هیپرسترومایی تخمدان:
استفاده از داروهای باروری تزریقی، مانند گنادوتروپین کوریونیک انسانی (HCG) برای ایجاد تخمک گذاری، می تواند سبب ایجاد سندرم هیپرسترومایی تخمدانی شود که در آن تخمدان ها متورم و دردناک می شوند.
نشانه ها و علائم معمولا یک هفته طول می کشد و شامل درد خفیف شکم، التهاب، تهوع، استفراغ و اسهال می باشد. اگر باردار شدید، علائم شما ممکن است چند هفته طول بکشد. به ندرت، ممکن است یک فرم شدیدتر از سندرم هیپرکرمی شدن تخمدان ایجاد شود که همچنین می تواند باعث افزایش سریع وزن و تنگی نفس شود.
4-  سقط جنین:
میزان سقط جنین برای زنانی که با استفاده از ای وی اف با جنین تازه باردار شده اند شبیه به زنانی است که به طور طبیعی باردار شده اند – حدود 15 تا 25 درصد – اما با افزایش سن مادر، میزان آن افزایش می یابد. با این وجود، استفاده از جنین های یخ زده در IVF، ممکن است کمی خطر سقط جنین را افزایش دهد.
5-عوارض روش بازیابی تخمک:
استفاده از سوزن آسپیریت برای جمع آوری تخمک ممکن است سبب خونریزی، عفونت یا آسیب به روده، مثانه یا رگ های خونی شود.
6-  حاملگی خارج رحمی:
حدود 2 تا 5 درصد از زنانی که با IVF درمان می شوند احتمال حاملگی خارج از رحم دارند – زمانی که تخمک خارج از رحم، معمولا در لوله فالوپی تخمک گذاری می شود. تخمک تخمگذاری شده نمی تواند در خارج از رحم زنده بماند و هیچ راهی برای ادامه حاملگی وجود ندارد.
7-  نقائص هنگام تولد:
سن مادر یکی از عوامل خطر اولیه در توسعه نقایص زایمان است، مهم نیست که چگونه باردار شده اید. تحقیقات بیشتری برای تعیین اینکه آیا نوزادان ممکن است در معرض خطر افزایش نقایص خاصی باشند، مورد نیاز است. برخی از کارشناسان معتقدند که استفاده از IVF خطر ابتلا به نقص های زایمان را افزایش نمی دهد.
8- سرطان تخمدان:
اگر چه برخی مطالعات اولیه نشان می دهد که بین داروهای خاصی که برای تحریک رشد تخمک و رشد نوع خاصی از تومور تخمدان(سرطان تخمدان | علت، علائم و درمان سرطان تخمدان) استفاده می شوند ارتباطی وجود دارد، اما مطالعات اخیر این یافته ها را پشتیبانی نمی کند.
9- استرس:
استفاده از IVF می تواند از نظر مالی، جسمی و احساسی شما را تخلیه کند. کمک و حمایت مشاوران، خانواده و دوستان می تواند به شما و شریک زندگیتان کمک کند در این مرحله پیش بروید.
سوالات رایج شما درباره عمل آی وی اف (ivf):
1- چند جنین باید ایجاد یا انتقال داده شود؟
تعداد انتقال جنین معمولا به تعداد تخمک های جمع آوری شده و سن مادر بستگی دارد. همانطور که میزان لانه گزینی با افزایش سن کاهش می یابد، تخمک های بیشتر بسته به سن، تخمک گذاری می شوند تا امکان لانه گزینی را افزایش دهند. با این حال، تعداد بیشتری از تخمک های منتقل شده، احتمال بارداری چندقلو را افزایش می دهد.
2-  چه تعداد نطفه باید منتقل شود؟
تعداد نطفه منتقل شده معمولا بر اساس سن و تعداد تخمک بازیابی شده می باشد. از آنجا که میزان لانه گزینی (چند روز بعد از لانه گزینی تست بارداری مثبت میشود) برای زنان مسن پایین تر است، معمولا بیشتر نطفه ها منتقل می شوند – به جز زنانی که از تخمک های اهدا کننده استفاده می کنند. اکثر پزشکان از دستورالعمل های خاص برای جلوگیری از حاملگی چندقلو بالاتر از سه قلو استفاده می کنند.
3- با نطفه های اضافی چه کار میکنید؟
نطفه های اضافی می توانند چندین سال یخ زده و ذخیره شوند. همه جنین ها در فرآیند انجماد نجات نمی یابند اما اکثر آنها زنده می مانند. فریز کردن می تواند باعث شود چرخه های آینده IVF ارزان تر و کمتر تهاجمی باشد. با این حال، میزان تولد نطفه های یخ زده کمی کمتر از نطفه های تازه است. ممکن است بخواهید نطفه های یخ زده استفاده نشده را به یک زن و شوهر دیگر یا یک مرکز تحقیقاتی بفروشید. همچنین می توانید نطفه های استفاده نشده را از بین ببرید.
4-  چگونه یک حاملگی چندقلو را انجام می دهید؟
گر بیش از یک نطفه به رحم منتقل شود، ای وی اف می تواند منجر به حاملگی چندقلو شود – که برای شما و نوزادان شما خطرناک است.
5- آیا‌ آی وی اف به تخمدان‌ صدمه نخواهد زد؟
شواهدی مبنی بر تخریب تخمدان به دنبال لاپاروسکپی یا خارج کردن تخمک از تخمدان همراه با سونوگرافی در دست نیست. در عوض گزارش‌هایی نشان داده است، که به دنبال بیوپسی تخمدان، در زوج‌هایی که مدت طولانی نازا بوده‌اند، حاملگی رخ داده است.
6- آیا وجود بافت اسکار اطراف تخمدان‌ها باعث می‌شود که نتوان تخمک را از تخمدان خارج کرد؟
نه، به‌طور معمول. اما جراح باید بتواند برای ورود سوزن در محل مناسب برای خروج تخمک، به‌وسیله سونوگرافی یا روش‌های جراحی، فولیکول را ببیند.
7- اگر قبل از خارج کردن تخمک، تخمک‌گذاری در تخمدان‌ رخ دهد چه می‌شود؟
در این صورت امکان خارج کردن تخمک از تخمدان وجود نخواهد داشت و به همین علت است که در طول دوره ‌آی.وی.اف تیم پزشکی با بررسی سطح خونی هورمون‌ها، به طور دقیق از تخمک گذاری زودرس جلوگیری می‌کنند.
8- آیا لکه بینی بعد از خارج کردن تخمک از تخمدان طبیعی است؟
بله، معمولا به‌دلیل زخمی که در نتیجه سوراخ کردن دیواره مهبل توسط سوزنی که فولیکول را خارج می‌کند، ایجاد می‌شود؛ لکه‌بینی بعد از خروج تخمک رخ می‌دهد. لکه‌بینی به‌صورت خون روشن از مهبل ۴۲تا ۸۴ ساعت پس از خروج تخمک رخ می‌دهد. اگر خونریزی به حدی باشد که بتواند نوار بهداشتی را آغشته به خون کند، باید فورا به پزشک مراجعه شود.
9- اگر‌ آی وی اف ناموفق انجام گرفت با چه فاصله زمانی برای بار دوم قابل تکرار است؟‌
این امر به شخص بستگی دارد. اولین دلیل برای به تاخیر انداختن آن، ارائه فرصتی به بیمار برای بازگشت دوره ماهانه طبیعی است که حدود ۲ تا ۳ دوره ماهانه طول می‌کشد.
10- تا چندبار امکان تکرار‌ آی وی اف ivf برای هر زوج وجود دارد؟
تعداد مشخص و محدودیت خاصی وجود ندارد. این مسئله به تصمیم زوج و پزشک آنها بستگی دارد.
11- آیا در فاصله دو هفته‌ای که از شروع ‌آی.وی.اف تا خارج کردن تخمک از تخمدان باقی است نزدیکی (مقاربت) اشکال دارد؟
پیشنهاد ما این است که مرد حداقل ۸۴ ساعت قبل از زمان خارج کردن سلول‌های، جنسی از انزال خودداری کند (اما نه بیش از ۵ تا ۶ روز)! این احتیاط سبب می‌شود که نمونه مایع منی گرفته شده برایآی.وی.اف، بیشترین تعداد اسپرم سالم و متحرک را داشته باشد.
12- چه مدت بعد از انجام‌ آی وی اف می‌توان مقاربت جنسی داشت؟
با وجود اینکه زمان پرهیز از مقاربت جنسی برای پیشگیری از تخریب سلول جنینی تعیین نشده اغلب پزشکان حداقل ۲ تا ۳ هفته پرهیز از مقاربت را پیشنهاد می‌کنند. از نظر تئوریک، انقباضات رحم که به دنبال اوج لذت جنسی (ارگاسم) رخ می‌دهد، می‌تواند برای مراحل اول لانه‌گزینی جنین در رحم مزاحمت ایجاد کند. با این وجود نزدیکی در شب قبل از انتقال جنین توصیه می‌شود چرا که بعضی پزشکان معتقدند این‌کار شانس حاملگی را افزایش می‌دهد.
13- آیا لکه‌بینی بعد از انتقال جنین ( ivf ) و قبل از تست حاملگی طبیعی است؟
در ۲ هفته‌ای که بعد از انتقال جنین، مادر در انتظار رسیدن وقت تثبیت حاملگی است، لکه‌بینی می‌تواند به چند معنی باشد: اول اینکه جنین لانه‌گزینی کرده است. دوم اینکه یکی از جنین‌ها لانه‌گزینی کرده در حالی‌که دیگری جدا شده است. سوم اینکه زمان خونریزی ماهانه رسیده و مادر حامله نیست. همیشه و در هر سه حالت در هنگام لکه‌بینی باید به پزشک اطلاع داد. حتی زمانی‌که لکه‌بینی شدید است، لازم است تست حاملگی انجام شود.
14- بعد از ivf چه زمانی فرد متوجه می شود که باردار است؟
حاملگی با هیچ‌گونه علامت خاصی از جمله تهوع، علایم مشابه عادت ماهانه و… ثابت نمی‌شود. بلکه باید تست حاملگی انجام گیرد. تست خون حدود ۳۱ روز بعد از آسپیراسیون و انتقال جنین و سونوگرافی ۰۳ تا ۰۴ روز بعد از آسپراسیون، حاملگی را اثبات می‌کند.
15- آیا احتمال چند قلویی در‌ آی وی اف وجود دارد؟
بله، ۵۲ درصد حاملگی‌ها به‌دنبال‌آی.وی.اف دوقلو هستند (به‌طور طبیعی در جامعه این مقدار یک هشتادم است) در مورد سه‌قلوها احتمال ۲تا۳درصد است.
16- در آی وی اف چه تعداد جنین به رحم انتقال داده می‌شود؟
این سوِال سختی است که تصمیم‌ گیری راجع به آن به مسایل زیادی بستگی دارد از جمله: سن، تعداد آی.وی.اف‌های انجام شده، درصد چندقلویی در مرکز پزشکی مورد نظر، … و در نهایت احساس فرد راجع به این تعداد. در بعضی کلینیک‌ها اجازه انتقال بیش از ۳ جنین را نمی‌دهند چرا که در این صورت عوارض حاملگی زیاد و احتمال حاملگی سالم و تولد نوزاد کامل کمتر خواهد شد. ‌اما بعضی‌ها در مورد زنان بالای ۵۳ سال و آنهایی که آی.وی.اف‌های ناموفق زیادی داشته‌اند؛ انتقال بیش از ۳ جنین را توصیه می‌کنند.
17- برای جنین‌های اضافی چه اتفاقی می‌افتد؟
جنین‌های اضافی در صورت لزوم قابل فریز شدن هستند تا در دوره‌های بعدی ‌آی وی اف (بعد از‌آی.وی.اف ناموفق) مورد استفاده قرار گیرند. البته سرنوشت بقیه جنین‌های اضافی مسایل و مشکلات اخلاقی زیادی را در بین جامعه پزشکی برانگیخته است که در این مبحث نمی‌گنجد.
18- چه زمانی بعد از انتقال جنین می‌توان بقیه فعالیت‌های روزانه را انجام داد؟‌
توصیه می شود حدود ۴۲ ساعت بعد از انتقال جنین به رحم، زن کاملا بی‌حرکت باقی بماند. از ورزش‌های شدید مانند دویدن، اسب سواری و شناو … تا زمان تثبیت حاملگی باید خودداری کرد. اما انجام سایر فعالیت‌های روزانه منعی ندارد.

 

ناباروری ارمغان فست فود برای زنان است

  • این تحقیق  روی 5600 زن در سنین 18043 سال در استرالیا، نیوزلند، انگلیس و ایرلند  که همه می خواستند برای اولین بار باردار شوند، انجام شد. شرکت کنندگان یک ماه بعد از مصاحبه ای که در مورد رژیم غذایی خود با ماما انجام دادند، شروع به تلاش برای بارداری نموده و نتیجه آن را به محققین گزارش دادند.

 

مطالعه ای که در استرالیا انجام شد نشان داد غذاهایی که زنان می خورند با خطر ناباروری در آن ها مرتبط است.

محققان متوجه شدند که مصرف منظم فست فود ها، خطر ناباروری در زنان را دو برابر افزایش می دهد. به علاوه مصرف کم میوه ها هم 50 درصد میزان ناباروری را افزایش می دهد. جالب است بدانید که مصرف چند وعده میوه در طول روز مشکلات بارداری را تا حدود زیادی کاهش می دهد.

این مطالعه تنها ارتباط بین رژیم غذایی و ناباروری را نشان می دهد. تحقیقات بیشتری لازم است تا تاثیر مستقیم خوراکی های خاص را بر روی ناباروری مشخص کند.

به گفته دکتر راج ماتور، دبیر انجمن باروری در انگلستان، مطالعه جدید برای پزشکان و زنانی که می خواهند اقدام به بارداری نمایند بسیار مفید است. پیام این مطالعه این است که مصرف غذاهای فراروی شده برای باروری مضر بوده و در عوض مصرف میوه ها و سبزیجات تازه برای باروری مفید است.

این تحقیق  روی 5600 زن در سنین 18043 سال در استرالیا، نیوزلند، انگلیس و ایرلند  که همه می خواستند برای اولین بار باردار شوند، انجام شد. شرکت کنندگان یک ماه بعد از مصاحبه ای که در مورد رژیم غذایی خود با ماما انجام دادند، شروع به تلاش برای بارداری نموده و نتیجه آن را به محققین گزارش دادند.

 

به طور معمول زوجهایی که بعد از یک سال تلاش نتوانند باردار شوند در دسته زوج های نابارور قرار می گیرند. بنابراین با وجودی که تمام زنان شرکت کننده در مطالعه باردار شدند ولی 8 درصد از آن ها در دسته بندی زوج های نابارور قرار گرفتند چون بیشتر از 1 سال باردار شدنشان طول کشید.

خطر ناباروری در طنانی که هفته 4 وعده یا بیشتر فست فود می خورند 8-16 درصد افزایش پیدا کرد بود.

غذاهایی که مصرف می کنیم هم ارتباط مستقیمی با مدت زمانی که طول می کشد باردار شویم، دارد. زنانی که روزانه 3 یا 4  بار میوه مصرف می کردند، 15 روز بیشتر زنانی که فقط چند بار در ماه میوه می خوردند، باردار شدند.

همچنین زنانی که 4 بار یا بیشتر در هفته فست فودهایی از قبیل برگر، پیتزا، کنتاکی و چیپس مصرف می کردند، به طور متوسط یک ماه بعد از افرادی که هرگز فست فود مصرف نمی کردند، باردار شدند.

 

دانستنی های تغذیه سه ماه اول حاملگی

دانستنی های تغذیه سه ماه اول حاملگی

دانستنی های تغذیه سه ماه اول حاملگی
دانستنی های تغذیه سه ماه اول حاملگی

دوران حاملگی یکی از حساس ترین دوران زندگی خانم ها می باشد که همه طوره باید مراقب خود و جنین باشند در این مطلب به بیان دانستنی های تغذیه سه ماه اول حاملگی .

 

بیشتر خانم‌ها تا هفته دوم یا سوم بارداری چندان متوجه باردار شدن خود نیستند تا اینکه با انجام تست حاملگی متوجه باردار شدن خود می‌شوند.

از دیدگاه متخصصان تغذیه به محض آن که خانم باردار متوجه بارداری خود می‌شود باید به یکسری نکات تغذیه‌ای مهم توجه نماید.

تغذیه مناسب در ماه اول بارداری

یکی از مواد مغذی که می‌تواند در رشد طبیعی جنین موثر باشد و باعث تکامل مطلوب سیستم‌های عصبی در ماه‌های اول بارداری شود، فولات یا اسید فولیک است.

به همین دلیل متخصصان تغذیه معتقدند که از چندین ماه قبل از باردار شدن، خانم‌ها باید مکمل اسید فولیک (فولات) را مصرف نمایند.

به علاوه این که خانم‌ها در ماه اول بارداری و به محض این که متوجه بارداری خود شدند، باید در رژیم غذایی خود مصرف منابع غذایی فولات را افزایش دهند.

فولات در بسیاری از میوه‌ها و سبزی‌ها مانند مرکبات، سیب زمینی، کلم بروکلی و سبزیجات سبز وجود دارد. به علاوه این که اکثر حبوبات و تخم مرغ هم از منابع غنی فولات هستند.

به همین دلیل توصیه می‌شود که در رژیم غذایی روزانه خانم باردار این مواد غذایی حتما مصرف گردند.

از آنجایی که احساس تهوع و استفراغ و نشانه‌های ویار از ماه اول بارداری ممکن است در برخی از خانم‌ها رایج باشد، مطالعات علمی نشان داده که مصرف مقادیر کافی ویتامینB6  می‌تواند این عارضه را بهبود دهد.

از منابع غذایی غنی ویتامین B6 می‌توان به غلات کامل، ماهی سالمون، کره بادام زمینی، انواع آجیل و خشکبار و موز اشاره کرد.

البته در مورد خانم‌های بارداری که از ماه اول بارداری مبتلا به ویارهای حاملگی شدید می‌باشند، مصرف مکمل ویتامین B6 می‌تواند نقش موثری در سلامت آنها داشته باشد.

میوه‌ها به عنوان مواد غذایی مطلوبی برای ماه اول بارداری می‌توانند مورد مصرف واقع شوند.

به خاطر این که غنی از ویتامین‌ها، آب، آنتی اکسیدان‌ها و فیبر مورد نیاز برای بدن خانم‌های باردار می‌باشند. به همین دلیل توصیه می‌شود که روزانه حداقل 3 نوع میوه استفاده شود.

در صورتی که خانم باردار در ماه اول بارداری مشکل گوارشی نداشته باشد، یکی از توصیه‌های تغذیه ای مفید برای او مصرف شیر و لبنیات می‌باشد.

چون که لبنیات، غنی از پروتئین، ویتامین‌ها، کلسیم، آب، چربی‌های سالم، اسید فولیک و ویتامین D می‌باشد. یک خانم باردار باید ماست، پنیر و یک لیوان شیر را روزانه استفاده نماید.

توصیه می‌شود که از ماه اول بارداری، خانم باردار از منابع غذایی آهن دار به مقدار کفایت استفاده نماید.

منابع گوشتی از جمله منابع غنی از آهن می‌باشند، که با توجه به تحمل بدنی، خانم باردار می‌تواند از ماه اول بارداری این مواد گوشتی را به طور متنوع در رژیم غذایی خود استفاده نماید.

تقریبا خانم‌های باردار همه انواع گوشت‌ها را در ماه اول بارداری می‌توانند استفاده نمایند.

اما در مورد مصرف ماهی به خصوص ماهی دریاهای آزاد و یا انواع ماهی‌هایی که تاکنون استفاده نکرده‌اند باید محتاط باشند، چون که این ماهی‌ها می‌توانند باعث بروز واکنش‌های آلرژیک و مشکلات گوارشی شوند.

از آنجایی که خانم باردار بلافاصله در ماه اول بارداری شروع به گرفتن وزن نمی‌کند، به همین دلیل لازم نیست که زیاد غذا بخورد و یا این که به سمت مصرف مواد غذایی شیرین و کربوهیدراته سوق پیدا نماید.

چون که این مواد غذایی می‌توانند باعث چاقی مضاعف در او شوند.

بنابراین متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند که از ماه اول بارداری خانم‌ها می‌توانند از طریق مصرف میوه‌های تازه و یا آب میوه‌های تازه به همراه پنکیک و شیرینی‌های تازه میزان 200 تا 300 کالری مازاد بر نیاز بدنشان را تامین نمایند.

تغذیه مناسب در ماه دوم بارداری

ماه دوم بارداری از جمله ماه‌هایی است که همه افراد خانواده از باردار شدن یک خانم اطلاع می‌یابند.

مساله مهم در این ماه، شروع شدن ویار به صورت تهوع‌های صبحگاهی می‌باشد که ممکن است در برخی از خانم‌ها در پایان سه ماهه اول بارداری بهبود یابد و در برخی این حالت تا نزدیکی ماه‌های آخر ادامه می‌یابد.

ممکن است خانم باردار به دلیل تهوع‌های صبحگاهی که از ماه دوم بارداری شروع می‌شود، نتواند مواد غذایی را به مقدار کفایت مصرف نماید.

به همین دلیل توجه به دریافت مواد غذایی مکفی در این ماه از اهمیت بالایی برخوردار است.

در ضمن ماه دوم بارداری مقارن با شروع تکامل سیستم‌های عصبی در جنین می‌باشد که در این زمینه دریافت برخی مواد غذایی که منبع غنی از مواد مغذی مانند اسیدفولیک باشند از اهمیت بالایی برخوردار خواهد بود.

متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند که خانم باردار در ماه دوم بارداری باید سعی کند میوه‌ها و سبزی‌های تازه بیشتری مصرف نماید. به علاوه این که در مصرف مواد غذایی منجمد باید محتاط بوده و این مواد غذایی را کمتر مصرف کند.

در رژیم غذایی خانم باردار از ماه دوم بارداری مصرف مواد پروتئینی (مانند مواد گوشتی) باید بیشتر باشد تا به این صورت عضلات جنین قوی‌تر شود.

در ضمن مصرف مواد غذایی نشاسته ای به جای مواد قندی باید در ماه دوم بارداری بیشتر باشد تا به این وسیله انرژی مازاد بر نیاز برای رشد و نمو جنین تامین گردد.

تغذیه مناسب در ماه سوم بارداری

برخی مشکلات موجود در مادر باردار مانند تهوع، بی خوابی یا گرسنگی می‌توانند در این ماه همچنان موجود باشند یا این که در برخی از مادران این مشکلات تا حد زیادی مرتفع می‌شوند.

البته با توجه به رشد و تکامل سریع جنین در این ماه و افزایش تدریجی وزن مادر از یک سو و مشکلات خاص دیگری که در این ماه برای مادر به وجود می‌آیند مانند کج خلقی، عدم تمایل به مصرف برخی مواد غذایی، ضروری است که به برخی توصیه‌ها و نکات تغذیه ای توجه بیشتری شود.

ممکن است در این ماه حس خستگی و بی حالی در مادر باردار بروز نماید. به همین دلیل برخی متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند که ویتامین B6 برای کاهش این عوارض و بهبود خلق و خو در مادر استفاده شود.

از منابع غنی از ویتامین B6 می‌توان به مرکبات، تخم مرغ و سبزیجات با برگ سبز اشاره کرد. در طی ماه سوم بارداری، ضروری است که انواع میوه‌های رنگی برای تامین آب، فیبر،  ویتامین‌ها و آنتی اکسیدان‌های مورد نیاز برای بدن استفاده شود.

افراط در مصرف کربوهیدرات‌های ساده و مواد قندی و شیرین در این ماه برای مادران باردار به هیچ عنوان توصیه نمی شود.

البته از آنجایی که ممکن است برخی از مادران باردار به خاطر ویار حاملگی به سمت مواد غذایی شیرین سوق پیدا کنند، توصیه می‌شود که سعی نمایند در وعده‌های غذایی اصلی و میان‌وعده‌های خود به سمت مواد غذایی کربوهیدراته کمپلکس با طعم شیرین مانند نان‌های سبوس دار، برنج قهوه ای و سیب زمینی سوق پیدا نمایند.

در ماه سوم بارداری باید به مصرف مواد غذایی مانند مواد گوشتی، چغندر، جوی دوسر، ماهی تن وحبوبات برای تامین آهن و مرکبات، سیب زمینی، کلم بروکلی، تخم مرغ و سبزیجات برای تامین فولات مورد نیاز بدن توجه ویژه ای شود.

به علاوه این که در ماه سوم بارداری باید روزانه مادر باردار دو تا سه لیوان شیر و لبنیات پاستوریزه استفاده نماید.