چرا به خوردن نمک علاقه داریم

 

  • بیماری آدیسون: غده فوق کلیه مسئول تولید هورمون هایی است که برای ادامه حیات ضروری هستند. بیماری آدیسون یک اختلال نادر است که منجر به کاهش میزان هورمون های تولید شده توسط عدد آدرنال می شود.

 

انجمن قلب آمریکا توصیه می کند بزرگسالان باید روزانه ۱۵۰۰ تا ۲۴۰۰ میلی گرم نمک مصرف می کنند. این میزان یعنی یک قاشق چای خوری نمک در روز. نمک برای بسیاری از فرایندهای بدن از جمله عملکرد عضلات، و حفظ تعادل مایعات ضروری است ولی ولع مصرف نمک ممکن است نشانه ای از یک بیماری باشد:
بارداری: مادران باردار اغلب اسهال و استفراغ را به عنوان علائم اولیه بارداری تجربه می کنند. هر دوی این شرایط می توانند منجر به کم آبی بدن و هوس نمک شوند.

سندرم پیش از قاعدگی: چند روز قبل از شروع دوره قاعدگی طیف وسیعی از علائم از جمله نوسانات خلقی، از دست دادن خواب، و حتی میل شدید به غذا تجربه می شود. برای برخی از زنان هوس شدید به مصرف نمک نیز یک علامت دیگر است.

کم شدن آب بدن: بدن شما به حفظ سطح معینی از مایعات برای عملکرد درست نیازمند است. کاهش سطح مایعات بدن منجر به ولع مصرف نمک می شود. نشانه های دیگر از دست دادن آب بدن عبارتند از سرد شدن پوست و رنگ پریدگی، سرگیجه، احساس تشنگی، سردرد، کاهش ادرار، تغییرات خلق و خوی و تحریک پذیری، سریع شدن ضربان قلب، اسپاسم های عضلانی یا درد.

عدم تعادل الکترولیت: مایعات در بدن شما به حمل مواد معدنی حیاتی کمک می کنند و برای عملکرد درست اندام ها ضروری هستند. سدیم موجود در نمک یک ماده معدنی است. مواد معدنی که به نام الکترولیت ها شناخته می شوند، در صورت نامتعادل بودن منجر هوس نمک و به بروز علائمی از قبیل سردرد، تهوع و استفراغ، خستگی یا از دست دادن انرژی، گیجی، تحریک پذیری و تغییرات خلق و خوی، سردرد، تشنج و … می شود.

بیماری آدیسون: غده فوق کلیه مسئول تولید هورمون هایی است که برای ادامه حیات ضروری هستند. بیماری آدیسون یک اختلال نادر است که منجر به کاهش میزان هورمون های تولید شده توسط عدد آدرنال می شود. افراد مبتلا به این بیماری تجره هوس نمک و سایر علائم از قبیل خستگی شدید و یا کمبود انرژی، پریدگی رنگ پوست، فشار خون پایین، از دست دادن اشتها، کاهش وزن بدون علت، اسهال بلند مدت، لکه های تیره روی پوست بخصوص پوست صورت را دارند.

استرس: غدد آدرنال مسئول ترشح و انتشار کورتیزول هستند. این هورمون به تنظیم فشار خون و پاسخ بدن به استرس کمک می کند. تحقیقات نشان می دهد که بدن افراد با سطوح بالاتر سدیم، سطوح پایین تری از کورتیزول را در طول دوره های استرس آزاد می کند. ولع مصرف نمک یکی از راه های بدن برای مقابله با استرس غیر معمول است.
سندرم بارتر: در افراد مبتلا به این سندرم سدیم جذب نمی شود و هرچه نمک مصرف می کنند، سدیم آن از طریق ادرار از دست می رود. علائم اولیه این سندرم عبارتند از وزن کم، فشار خون پایین، ضعف عضلانی یا درد، احساس نیاز به ادرار مکرر، سنگ کلیه و یبوست.

چرا خوردن نوتلا ضرر دارد

  • به علاوه، کالری نوتلا نیز بسیار زیاد است. دو قاشق غذاخوری از آن، ۲۰۰ کالری، ۱۱ گرم چربی و ۲۱ گرم شکر درون خود دارد؛ معادل با نصف یک بطری نوشابه. این آمار مربوط به تنها دو قاشق است و تصور کنید شما در یک وعده چه مقدار نوتلا میل می کنید.

 

نوتلا را می توان تمام خوشبختی در یک شیشه نامید. تقریبا هیچ کس در دنیا وجود ندارد که شکلات خوشمزه ایتالیایی ها را دوست نداشته باشد. بعضی ها به قدری عاشقش هستند که نمی توانند از آن دست بکشند و به همین خاطر مرتب اضافه وزن پیدا می کنند. تصور کنید اکنون نوتلا را بر روی نان تست مالیده اید و می خواهید این وعده خوشمزه را نوش جان کنید، اما ما در این مقاله الودکتر قصد داریم دلایلی را برای شما بیان کنیم که شاید بتواند شما را از انجام چنین کاری منصرف کند.

اوایل سال جاری میلادی بود که داعش در تبلیغات خود از شیشه های خالی نوتلا استفاده کرد تا بدین شکل بتواند جوانان را فریب دهد. همه ما می دانیم که این نوع شکلات احتمالا مغذی نیست، اما به نظر شما ترکیب فندق، وانیل، شیر و شکلات تا چه اندازه می تواند مضر باشد؟

باید بگوییم که ضرر ناشی از خوردن آن تقریبا زیاد است. اما کمپانی «فِرِرو» که تولید نوتلا را بر عهده دارد، خلاف این مسئله را تبلیغ می کند و حتی از آن شکایت نیز صورت گرفته است.
مواد تشکیل دهنده نوتلا

بهتر است اول نگاهی به ترکیباتی که بر روی شیشه نوتلا درج شده بیاندازیم:

 

شکر
روغن پالم
فندق
کاکائو
شیر
سویا لِسیتین
وانیلین

در وهله نخست، متخصصان درباره سلامت بودن سویا لسیتین تردید دارند.

سویای مورد استفاده در کشورهای آسیایی به طور طبیعی تخمیر می شود و طول عمر را به همراه دارد، اما ماده ای که در نوتلا به کار رفته به صورت غیر طبیعی تخمیر شده و بدن برای هضم آن با مشکل مواجه می شود. سویا لسیتین می تواند بر روی برخی هورمون های بدن تاثیر گذار باشد. متخصصان توصیه می کنند که خانم های باردار، نوزادان و افرادی که سرطان سینه را پشت سر گذاشته اند، این شکلات را مصرف نکنند.

در ادامه قصد داریم نگاهی به وانیلین داشته باشیم.

 

نکته این جاست که ماده مذکور با وانیل تفاوت دارد. این گیاه قوای جنسی را تقویت می کند، اظطراب و نگرانی را برطرف نموده و خلق و خو را بهبود می بخشد. وانیلین نسخه ارزان و شیمیایی گیاه اصلی است و همان طعم و بوی وانیل را دارد. برخی گزارش ها نشان می دهند که در ساخت آن، سمی ضعیف به نام «MSG» یا «Monosodium glutamate» به کار رفته است.

وانیلین هیچ نوع خاصیتی ندارد و می تواند با رهاسازی مواد شیمیایی احساس اعتیاد را در فرد ایجاد کند. برخی افراد با مصرف آن به سردرد و حساسیت نیز مبتلا می شوند.

حالا نوبت به روغن پالم می رسد که چند وقت پیش در کشور ما نیز جنجال به پا کرده بود. این روغن پر از چربی های اشباع شده است که می تواند سطح کلسترول خون را بالا ببرد و سلامت قلب را به خطر اندازد. دیر هضم بودن و ایجاد مشکل برای کبد، ریه و کلیه، از دیگر مضرات روغن پالم هستند.

این روغن پر استفاده به عنوان یکی از اصلی ترین عوامل تخریب جنگل های بارانی نیز شناخته می شود و سلامت گونه های جانوری از جمله اورانگوتان ها را به شدت تهدید می کند.

 

به علاوه، کالری نوتلا نیز بسیار زیاد است. دو قاشق غذاخوری از آن، ۲۰۰ کالری، ۱۱ گرم چربی و ۲۱ گرم شکر درون خود دارد؛ معادل با نصف یک بطری نوشابه. این آمار مربوط به تنها دو قاشق است و تصور کنید شما در یک وعده چه مقدار نوتلا میل می کنید.

در آخر باید بگوییم که بهتر است این شکلات خوشمزه را از صبحانه خود حذف کنید و کودکان نیز باید از خوردن آن پرهیز کنند. نوتلا هیچ گونه ماده مغذی ندارد و تنها سطح قند خون را بالا خواهد برد که نتیجه آن، کاهش دقت و بیش فعالی خواهد بود. اگر شما به خوردن شکلات علاقه دارید، می توانید خودتان دست به کار شوید و با استفاده از فندق، کاکائو و روغن فندق، شکلات صبحانه درست کنید.

این 7 نوشیدنی را مصرف نکنیم

 

  • شیر گاو در حال حاضر سالم به نظر نمی رسد و بنابراین شما می توانید احساس خوبی داشته باشید وقتی سفارش صبحانه شیربادام می دهید. خب، ما خبر بدی داریم به استثنای چای نعناع (و این در مورد بسیاری از قهوه ها هم نمی تواند وجود داشته باشد)، آنچه شما واقعا از این محصولات دریافت می کنید،

 

1-آب میوه های آماده
به دلیل بسته بندی بودن آب میوه ممکن است شما خرید و مصرف آن را روشی آسان و راحت برای دریافت ویتامین و میوه های روزانه تان بدانید اما باید در نظر داشته باشید بیشتر میوه های استفاده شده برای این محصولات پاستوریزه شده اند (اساسا جوشانده شده اند)، در نتیجه بسیاری از مواد مغذی ارزشمند خود را از دست داده اند در حالی که غنی از قند هستند. آب میوه از کل میوه نیز استخراج می شود و چون پشت برگ فیبرین میوه است، کمک می کند تا جذب قلیایی خون را کاهش دهد.

۲- نوشیدنی های گاز دار
این یکی از واضحات است ، آیا می دانستید که فقط یک بطری کوچک از این نوشیدنی ها دارای معادل هشت قاشق چای خوری شکر است؟این بیش از مجموع مقدار مصرف روزانه است که تازه فقط از یک نوشیدنی تامین شود.
آیا اشتهای شما را تحریک می کند؟ خیر.
آیا شما را از مصرف سایر مواد غذایی باز می دارد؟ بله

۳-نسخه های رژیمی نوشابه ها (نوشابه رژیمی)
نوشیدنی های “رژیمی” ممکن است بدون قند باشند، اما حاوی شیرین کننده های مصنوعی هستند و تحقیقات نشان می دهد افرادی که به طور منظم این شیرین کننده ها را مصرف می کنند، بیشتر اضافه وزن پیدا می کنند این شیرین کننده ها می توانند تا ۱۳،۰۰۰ بار شیرین تر از شکر باشد و این باعث می شود که میل به مصرف آن ها داشته باشید که عملا باعث می شود شما بیشتر بخورید.

۴-اسموتی های آماده
فکر نکنید فقط به این دلیل که یک نوشیدنی سبز است، باید سالم باشد. بعضی از مکمل ها در واقع حاوی قند بیشتری از نوشیدنی های معمولی هستند. به عنوان یک قاعده کلی، از مخلوط هایی که در محیط بیرون یخچال نگهداری می شوند اجتناب کنید آن ها که به شدت پاستوریزه شده اند احتمالا حاوی مواد نگهدارنده اضافی نیز هستنداما حتی آن هایی که در یخچال نگهداری می شوند هم ادعا می کنند “تازه” هستند، همیشه برچسب مواد غذایی را چک کنید!

۵-آب های ویتامینه
آیا اگر یک نوشیدنی با ویتامین ها غنی شده باشد، باید برای شما خوب باشد، درست است؟ اشتباه است.
اما دقیقا همان چیزی است که سازندگان می خواهند شما فکر کنید .این نوشیدنی ها ممکن است ویتامین ها ی اضافه داشته باشند، اما شکر و طعم دهنده هایی که به آنها اضافه می شود، نیز زیاد است .در واقع یک بطری معمولی از آب ویتامینه حاوی ۳۱ گرم قند است .این تقریبا هشت قاشق چای خوری است. به جای آن می توانید ویتامین های خود را از میوه ها و سبزیجات تازه تامین کنید.

۶-شیر گرفته شده از مغز ها یا چای های گیاهی شیرین شده
شیر گاو در حال حاضر سالم به نظر نمی رسد و بنابراین شما می توانید احساس خوبی داشته باشید وقتی سفارش صبحانه شیربادام می دهید. خب، ما خبر بدی داریم به استثنای چای نعناع (و این در مورد بسیاری از قهوه ها هم نمی تواند وجود داشته باشد)، آنچه شما واقعا از این محصولات دریافت می کنید، چند قاشق اضافی شکر است همیشه در صورت وجود داشتن گزینه های غیر شیرین را انتخاب کنید و مراقب باشید که شیرین کننده های مورد استفاده در این نوشیدنی ها مانند “شربت روز” و “شربت برنج” تنها شکل های مختلف شکر هستند.

۷-آب های طعم دار
اینها ممکن است به عنوان گزینه سالم باشند، اما این طور نیست.با وجود نمایش تصاویر گمراه کننده از میوه در برچسب هایی که احساس خوبی به خریدار نشان می دهند، برخی از آب های طعم دار با قند حتی بیشتر از نوشابه های گازدار تهیه می شود و بقیه با شیرینی های مصنوعی بسته بندی می شوندو بدتر شدن آن زمانی است که شما معمولا دو برابر قیمت یک بطری معمولی آب برای آن ها می پردازید پس اشتباه نکنید.

 

درمان و پیشگیری از بیماری ها با آناناس

 

  • حفظ بهداشت دهان و دندان: این میوه گرمسیری یکی از بهترین راه حل ها برای تقویت بهداشت دهان و دندان است. خواص قابض آناناس به تقویت لثه ها کمک کرده و همچنین از ابتلا به سرطان دهان جلوگیری می کند.

 

کمتر کسی از مزایای سلامتی این میوه که شامل بهبود سلامت تنفس، درمان سرفه و سرماخوردگی، بهبود هضم، کاهش وزن، تقویت استخوان ها، افزایش سلامت چشم و … است، خبر دارد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از آوای سلامت، آناناس منبع غنی از مواد مغذی، ویتامین ها، مواد معدنی از جمله پتاسیم، منگنز، مس، کلسیم، منیزیم، ویتامین ث، بتاکاروتن، تیامین، ویتامین ب 6، فولات و فیبر و بروملائین است. در اینجا 10 مشکل سلامتی که با مصرف منظم این میوه برطرف می شود، بیشتر معرفی شده است:

بهبود مشکلات گوارشی: آناناس منبع غنی از فیبرهای محلول و نامحلول برای درمان مشکلاتی از جمله یبوست، اسهال، سندرم روده تحریک پذیر است. مصرف آناناس منجر به بهبود فرایند هضم می شود.

حفظ سلامت استخوان ها: اگرچه آناناس حاوی مقادیر بالای کلسیم نیست اما منبع غنی از منگنز محسوب می شود؛ ماده معدنی که برای حفظ سلامت استخوان ها ضروری است. مصرف یک وعده آناناس بیش از 70 درصد نیاز روزانه شما به منگنز را تامین می کند.

مدیریت آرتریت: یکی از معروف ترین موارد استفاده از آناناس توانایی این میوه در کاهش التهاب مفاصل و عضلات به ویژه در کسانی است که از آرتروز رنج می برند. آناناس حاوی آنزیم پروتئولیتیک است که خواص ضد التهابی جدی دارد.

تقویت سیستم ایمنی بدن: تنها یک وعده آناناس بیش از 130 درصد از میزان نیاز روزانه به ویتامین ث را تامین می کند؛ ویتامینی که با کاهش خطر ابتلا به بیماری ها و تقویت سیستم ایمنی بدن مرتبط است و آنهم با تحریک فعالیت گلبولهای سفید خون و خنثی کردن اثرات رادیکال های آزاد در بدن.

حفظ سلامت بافت و سلول: یکی از مزایای پنهان ویتامین ث، نقش اساسی آن در ایجاد کلاژن است و مصرف آن به بهبود سلامت پوست کمک میکند. محتوای ویتامین ث به بهبود سریع زخم ها، صدمات، عفونت ها و بیماری ها کمک می کند.

پیشگیری از سرطان: علاوه بر پتانسیل آنتی اکسیدانی ویتامین ث در مبارزه با سرطان، آناناس حاوی ویتامین های آ، بتاکاروتن، بروملائین و ترکیبات مختلف فلاونوئیدها و سطوح بالای منگنز برای جلوگیری از سرطان های دهان، گلو و سینه است.

حفظ بهداشت دهان و دندان: این میوه گرمسیری یکی از بهترین راه حل ها برای تقویت بهداشت دهان و دندان است. خواص قابض آناناس به تقویت لثه ها کمک کرده و همچنین از ابتلا به سرطان دهان جلوگیری می کند.

کاهش فشار خون: آناناس منبع ارزشمندی از مواد معدنی از جمله پتاسیم است. کمبود پتاسیم منجر به طیف گسترده ای از خطرات سلامتی از جمله افزایش فشار خون و استرس عروق خونی می شود. مبتلایان به فشار خون بالا می‌ توانند در یک روز و در دو نوبت صبح و شب، دو تا سه اسلایس آناناس میل کنند. خطر بالا رفتن فشار خون در افرادی که هر روز آناناس مصرف می‌کنند، تا 20 درصد کاهش می ‌یابد.

بهبود گردش خون: یکی دیگر از مزایای آناناس برای سلامتی بدن، بهبود گردش خون و کاهش فشار خون است. آناناس سرشار از مس است که برای تشکیل سلول های قرمز خون بسیار لازم است. خوردن روزانه آناناس معمولا برای کسانی که عمل جراحی انجام داده و طی عمل، خون از دست داده‌اند، تجویز می‌شود.

بادمجان لاغر می کند

  • پوست و دانه هایش ،حاوی فیبر هستند و محتوی مواد مغذی هستند. خوردن منظم آن به اعضا و ارگانهای شما کمک می کند تا کار خود را به خوبی انجام دهند، به ویژه کبد و کیسه صفرا، تا کار خود را که مربوط به سم زدایی بدن است، به خوبی انجام دهند.

 

روش های مختلفی برای لاغر شدن وجود دارد که یکی از روش ها استفاده از رژیم غذایی مناسب برای این کار است. از مواد غذایی که می توان لاغر شد بادمجان است. حتما می پرسید چگونه بادمجان را مصرف کنیم تا لاغر شویم؟  با ما همراه باشید. اگر قصد دارید که با استفاده از بادمجان لاغر شوید به شما توصیه می کنیم این مقاله را بخوانید.

بادمجان یک خوراکی مورد علاقه در آشپزخانه است، اما تعداد کمی مردم میدانند که استفاده از بادمجان برای از دست دادن وزن ،مفید است چربی کمی دارد، و دارای آب زیادی است، بادمجان برای سلامتی بسیار عالی هستند.

سم زدایی بدن و لاغری از خواص بی نظیر بادمجان

پوست و دانه هایش ،حاوی فیبر هستند و محتوی مواد مغذی هستند. خوردن منظم آن به اعضا و ارگانهای شما کمک می کند تا کار خود را به خوبی انجام دهند، به ویژه کبد و کیسه صفرا، تا کار خود را که مربوط به سم زدایی بدن است، به خوبی انجام دهند.

بادمجان سیستم گوارش شما را تحریک می کنند و به طور مستقیم چربی احشایی و چربی بدن را کاهش می دهند. می توانید از بادمجان برای از دست دادن وزن استفاده کنید و همچنین کلسترول و تری گلیسیرید خود را در همان زمان کاهش دهید! اضافه کردن آن به رژیم غذاییتان همچنین می تواند به بیماری های مزمنی مانند آترواسکلروز و مشکلات قلبی عروقی کمک کند.بدن شما فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی را در بادمجان دوست دارد.

فواید بادمجان برای کاهش وزن

بادمجان به گردش خون کمک می کند و به دلیل ویتامین و آنتوسیانین، آنتی اکسیدان که از بیماری های قلبی جلوگیری می کند.
بسیار خوب است اگر دیورتیک را در رژیم غذایی خود داشته باشید. بادمجان بدن را از حفظ مایعات اضافی نگهداری خواهد کرد. بادمجان دارای کالری کمی است و درصد زیادی از وزنش از آب است.
بادمجان شامل مقدار بالایی از سدیم و پتاسیم است که سیستم عصبی و قلب و عروق شما به آن نیاز دارند تا عملکرد خوبی داشته باشند.
از آنجایی که بادمجان چربی یا قند زیادی ندارد، برای افراد مبتلا به دیابت نیز توصیه می شوند.
بادمجان به کاهش کلسترول کمک می کنند زیرا چربی موجود در غذایی که میخورید را جذب می کنند. آنها سموم را حذف می کنند و مراحل هضم را تنظیم می کنند.
با توجه به فیبر در آن، بادمجان مانع از یبوست می شود.
بادمجان از آنمی جلوگیری می کند و به دلیل منیزیم و آهن موجود در آن، از سیستم ایمنی بدن شما حمایت می کند.

آب بادمجان برای لاغری و کاهش وزن

رژیم کاهش وزن خود را با آب بادمجان شروع کنید. به آسانی میتوانید آن را تهیه کنید، تمام چیزی که نیاز دارید و مهم است ثبات داشتن روی نوشیدنش است شما می توانید این عصاره را در هر زمان از روز بخورید.

طرز تهیه بادمجان برای لاغری

مواد لازم:

2 فنجان سرکه سیب (400 میلی لیتر)
1 قاشق غذاخوری جوش شیرین(9 گرم)
1 عدد بادمجان
آب لیمو، خیلی رسیده نباشد.
4 فنجان آب (1 لیتر)

روش تهیه

1.بادمجان را با جوش شیرین و سرکه سیب بشویید تا سمومش از بین برود.

2.با آب به خوبی شستشو دهید.

3.بادمجان را به ورقه های نازک (حداقل یک سانتی متر ضخامت) را بدون کندن پوست ببرید.

4.ورقه ها را در ظرفی همراه با آب و آب لیمو بگذارید.

5.با یک قاشق بلند مخلوط کنید.

نکات مهم

حداقل به مدت یک شب قبل از مصرف، در یخچال نگهداری کنید.
با این کار، بادمجان زمان خوبی را برای انتشار مواد مغذی خود به آب دارد.
آب لیمو مهم است، زیرا قدرت بادمجان را تقویت می کند و طعم آن را بهتر می کند.
در وعده های غذایی خود بادمجان را جای دهید.
رژیم غذایی آب بادمجان برای لاغری در یک روز
در اینجا یک منوی ساده برای شما آورده ایم تا بتوانید به راحتی بادمجان را در غذاهای خود اضافه کنید.

صبحانه:
آب بادمجان با لیمو و بلغور جو دوسر.
یک تکه میوه، یا سیب یا موز.

ناهار:
یک فنجان آب با بادمجان و لیموترش، همیشه قبل از هر وعده غذایی.
با سینه مرغ کبابی با سبزیجات پخته شده.
سالاد با اسفناج، گوجه فرنگی، آجیل های درختی و پنیر کم چرب.
آب بادمجان برای لاغری

میان وعده:
یک فنجان آب بادمجان با لیمو. تعداد انگشت شماری از آجیل های درختی

 

پیشگیری و درمان بیماری ها با خوردن طالبی

  • طالبی و کرفس را داخل اسموتی ساز یا مخلوط کن بریزید و یک نوشیدنی سالم پرخاصیت تهیه کنید. نوشیدنی به دست آمده را در یخچال قرار دهید تا خنک شود. در طول روز (خارج از وعده‌های غذایی) میل کنید.

میزان بالای ویتامین‌ها، مواد معدنی، آنتی‌اکسیدان‌ها و فیبرهای موجود در طالبی باعث می‌شود تا این میوه بتواند به عنوان درمان جایگزین ضداسیدهای صنعتی برای درمان مشکلات گوارشی، کاهش ورم بدن یا احتباس آب، یبوست، سوزش معده و پیری زودهنگام استفاده شود.

طالبی یا ملون یک میوه پرآب، کم کالری و مغذی است. میوه‌ای که به عنوان میان وعده فوق‌العاده است و از پرخوری یا میل به خوردن شیرینی‌جات جلوگیری می‌کند. علاوه بر این میزان بالای ویتامین‌ها، مواد معدنی، آنتی‌اکسیدان‌ها و فیبرهای موجود در این میوه شرایط لازم را فراهم می‌کند تا طالبی خواص درمانی نیز داشته باشد. به این ترتیب که می‌توانید از طالبی به عنوان درمان جایگزین ضداسیدهای صنعتی برای درمان مشکلات گوارشی استفاده کرد.

خواص قلیایی طالبی باعث می‌شود که تعادل اسیدی بازی بدن بهتر شود. اگر به دنبال روش‌هایی برای کاهش ورم بدن یا احتباس آب، یبوست، سوزش معده و پیری زودهنگام هستید طالبی را دریابید.

  • ادرارآور طبیعی با طالبی و کرفس

طالبی قدرت ادرارآوری بالایی دارد چون از 90 درصد آب تشکیل شده است و میزان زیادی پتاسیم دارد. بنابراین یک درمان مؤثر برای کاهش ورم بدن، ادم و احتباس آب محسوب می‌شود. اگر این میوه را با کرفس ترکیب کنید خواص تصفیه کنندگی و پاک کنندگی آن به مراتب بیشتر می‌شود.

مواد لازم:
طالبی 2 برش
کرفس تازه 1 ساقه

روش تهیه:

طالبی و کرفس را داخل اسموتی ساز یا مخلوط کن بریزید و یک نوشیدنی سالم پرخاصیت تهیه کنید. نوشیدنی به دست آمده را در یخچال قرار دهید تا خنک شود. در طول روز (خارج از وعده‌های غذایی) میل کنید.

ملین طبیعی با طالبی، آلو و تخم شربتی

برای پیشگیری و مقابله با یبوست باید مواد غذایی سرشار از فیبر مصرف کرد. طالبی مانند یک ملین ملایم عمل می‌کند چون حاوی میزان قابل توجهی فیبر و سلولز است. با این حال می‌توانید اثرات درمانی طالبی را با دو ماده غذایی دیگر مانند آلو و تخم شربتی که سرشار از فیبر هستند افزایش دهید. عملکرد درست روده‌ها کیفیت زندگی را بهتر کرده و از بروز بیماری‌های مزمن پیشگیری می‌کند. بنابراین داشتن رژیم غذایی متعادل و سرشار از فیبر الزامی است. متأسفانه مصرف طولانی مدت ملین‌های شیمیایی نیز آسیب رسان است و بهتر است با مصرف چنین درمان‌های طبیعی مشکل را برطرف کنید.

مواد لازم:
طالبی 2 برش
آلوی تازه 2 عدد (یا آلوی خشک 3 عدد)
تخم شربتی 1 قاشق معادل 15 گرم
آب 1 استکان معادل 100 میلی‌لیتر

روش تهیه:
تخم شربتی را به مدت یک شب با نصف لیوان آب خیس کنید. اگر از آلوی خشک استفاده می‌کنید آن‌ها را نیز خیس کنید. صبح روز بعد تخم شربتی، آلوی بدون هسته و طالبی را با هم میکس کنید. اگر لازم بود اندکی آب نیز اضافه کنید. این نوشیدنی را به صورت ناشتا نیم ساعت قبل از صبحانه میل کنید.

  • داروی ضداسید طبیعی با طالبی، زنجبیل، فلفل کائن و استویا

افرادی که از اسید بالای معده رنج می‌برند بی‌وقفه داروی ضداسید مصرف می‌کنند. این مشکل افراد زیادی را درگیر کرده و روی زندگی آن‌ها تأثیر منفی دارد. باید بدانید که تغذیه نامناسب باعث می‌شود که سوزش معده به سختی درمان شود. با این حال می‌توانید به کمک مواد غذایی قلیایی در یک دوره 15 روزه گام مؤثری در برطرف کردن سوزش معده بردارید. مواد غذایی قلیایی برخلاف داروهای ضداسید تغییر زیادی روی حالت اسیدی بدن ایجاد نمی‌کنند و در طولانی مدت وضعیت معده را بهبود می‌دهند. بدون شک طالبی، زنجبیل، فلفل کائن و استویا خواص درمانی دارند که بدن را قلیایی کرده و برای بهبود وضعیت معده مؤثر هستند.

مواد لازم:
طالبی 2 برش
پودر زنجبیل نصف قاشق چای‌خوری (معادل 2 گرم)
فلفل کائن 1 نوک انگشت
عصاره استویا به مقدار لازم برای شیرین کردن

روش تهیه:
طالبی را با زنجبیل و فلفل کائن و استویا میکس کنید. نوشیدنی حاصل را به دو قسمت تقسیم کنید. یک قسمت را وسط روز و دیگری را بعدازظهر میل کنید.

  • اکسیر جوانی با طالبی، چای سبز و لیموترش

طالبی به دلیل دارا بودن ویتامین‌های A،C و E قدرت آنتی‌اکسیدانی بالایی دارد؛ در نتیجه از آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد که عامل اصلی پیری است جلوگیری می‌کند. ترکیب این میوه با چای سبز و لیموترش اکسیری به دست می‌دهد که برای مقابله با عوامل بیماری‌زا ایده آل است و پیری را از بدن دور می‌کند.

مواد لازم:
طالبی 2 برش
چای سبز 1 ساشه
آب لیموترش نصف یک عدد
آب 1 استکان معادل 100 میلی‌لیتر

روش تهیه:
ابتدا چای سبز را با یک استکان آب دم داده و بگذارید خنک شود. طالبی را با چای سبز و آب لیموترش میکس کنید. برای شیرین کردن نوشیدنی، اندکی عسل به آن اضافه کنید. می‌توانید علاوه بر مصرف این نوشیدنی مقداری از آن را به پوست صورت خود نیز بمالید.

حرف آخر
طالبی میوه‌ای آبدار و مفید است و تا می‌توانید آن را در برنامه غذایی خود جا دهید. چون حاوی ترکیبات مفیدی است که سلامتی را ارتقا می‌دهد و شما را از بسیاری از ناخوشی‌های روزمره خلاص می‌کند.

 

درمان و پیشگیری از بیماری ها با خوردن خرما

  • خرما علاوه بر کاهش سطح کلسترول، توانایی پایین آوردن نوعی دیگر از چربی موجود در خون به نام تری گلیسیرید را نیز دارد. بر اساس مجله کشاورزی و شیمی مواد غذایی در آمریکا، مصرف خرما باعث کاهش ۸ تا ۱۵ درصدی سطح تری گلیسیرید میشود.

 

یکی از دلایلی که افراد از خوردن خرما اجتناب می کنند این است که تصور می کنند خرما باعث افزایش قند خون میشود، اما با توجه به مطالعات انجام شده این فرضیه صحت ندارد. اگرچه خرما حاوی مقدار زیادی قند طبیعی است اما این ماده غذایی نمایه گلیسمی پایینی داشته و بعد از مصرف آن، قند خون به طور قابل ملاحظهای افزایش نمییابد. لازم به ذکر است در صورت ابتلا به دیابت، قبل از اضافه کردن خرما به رژیم غذایی با پزشک خود مشورت کنید.

افزایش فیبر دریافتی
یک عدد خرمای بدون هسته حاوی ۱.۶ گرم فیبر معادل ۶ درصد از میزان مصرف توصیه شده روزانه است. فیبر به بدن برای کاهش کلسترول کمک کرده و مانع از چاقی، بیماری قلبی و سرطانروده میشود. این میوه گرمسیری حاوی فیبر نامحلول بوده که با چسبیدن به چربی و کلسترول موجود در بدن به دفع آنها کمک میکند.

کاهش تری گلیسیرید
خرما علاوه بر کاهش سطح کلسترول، توانایی پایین آوردن نوعی دیگر از چربی موجود در خون به نام تری گلیسیرید را نیز دارد. بر اساس مجله کشاورزی و شیمی مواد غذایی در آمریکا، مصرف خرما باعث کاهش ۸ تا ۱۵ درصدی سطح تری گلیسیرید میشود. بر اساس موسسه ملی سلامت آمریکا، کاهش سطح تری گلیسیرید به کاهش خطر ابتلا به سخت شدن سرخرگها، حمله قلبی و سکته کمک میکند.

افزایش دریافت ویتامینها و مواد معدنی
اضافه کردن خرما به رژیم غذایی باعث رسیدن ویتامینها و مواد معدنی ضروری به بدن میشود. اصلیترین ویتامینهای موجود در خرما از خانواده گروه B به ویژه ویتامین B6 است. ویتامینهای B به سوخت و ساز غذا و تشکیل سلولهای جدید خون کمک میکند. ویتامین K و ویتامین A از دیگر ویتامینهای موجود در آن محسوب میشود. همچنین خرما مواد معدنی بسیاری مانند پتاسیم، مس، منگنز، منیزیم، کلسیم، فسفر، آهن و روی دارد.

در تابستان نوشیدنی لیمو و چیا بنوشیم

  • برای تهیه این نوشیدنی مفید به دانه‌های چیا و لیمو ترش نیاز دارید. مصرف این نوشیدنی می‌تواند به پیشگیری از سرماخوردگی، چربی‌سوزی و پاکسازی بدن از سموم و مواد زائد کمک کند. بر همین اساس افراد بسیاری این نوشیدنی را هر روز مصرف می‌کنند.

 

انسان در طول تاریخ همواره از طبیعت به عنوان منبع اصلی برای درمان بسیاری از بیماری‌ها استفاده کرده است. تفاوت بین داروهای رایج و داروهای طبیعی این است که آنها به ما  آسیبی نمی‌رسانند. در همین راستا، از یک نوشیدنی طبیعی می‌توانید برای کمک به درمان بسیاری از مشکلات سلامت استفاده کنید.

برای تهیه این نوشیدنی مفید به دانه‌های چیا و لیمو ترش نیاز دارید. مصرف این نوشیدنی می‌تواند به پیشگیری از سرماخوردگی، چربی‌سوزی و پاکسازی بدن از سموم و مواد زائد کمک کند. بر همین اساس افراد بسیاری این نوشیدنی را هر روز مصرف می‌کنند.

نوشیدنی لیمو و چیا

مواد تشکیل دهنده این نوشیدنی، نتیجه‌ای شگفت‌انگیز را به واسطه ویژگی‌های طبیعی قدرتمند خود به همراه خواهند داشت.

مواد تشکیل دهنده:
یک قاشق غذاخوری از دانه‌های چیا
آب یک لیموی تازه
یک یا یک و نیم لیوان آب
یک قاشق غذاخوری عسل
روش تهیه:
ابتدا، دانه‌های چیا را به مدت یک ساعت در آب خیس کنید. پس از یک ساعت، پوششی ژله‌ای اطراف دانه‌ها را فرا می‌گیرد که از محتوای فیبر آنها ناشی می‌شود. سپس، دانه‌‎ها را با استفاده از یک صافی جدا کرده و به آب و آب لیمو ترش اضافه کنید که مقدار آنها در بالا ذکر شد. برای ایجاد مزه‌ای بهتر و افزایش فواید این نوشیدنی می‌توانید مقداری عسل نیز به آن اضافه کنید.

سالم ترین غذای دنیا تخم مرغ است

  • کبد شما هر روز کلسترول تولید می‌کند و میزان تولید آن کاملاً بستگی به مقدار غذایی که می‌خورید، دارد. اگر کلسترول به دست آمده از غذا زیاد باشد، کبد کلسترول کم‌تری تولید می‌کند. برعکس، اگر کلسترول مصرف نکنید، کبد کلسترول بیش‌تری می‌سازد.

 

تخم‌مرغ چنان مغذی است که غالب اوقات از آن به «مولتی‌ویتامین طبیعی» یاد می‌شود. تخم‌مرغ حاوی آنتی‌اکسیدا‌ن‌های خاص و موادمغذی بسیار مؤثر برای مغز است ولی متاسفانه بسیاری از افراد دچار کمبود همین مواد هستند.

تخم‌مرغ به شش دلیل جزء سالم‌ترین مواد‌غذایی روی زمین قرار گرفته است:

1. تخم‌ مرغ کامل یکی از مغذی‌ترین غذاهای روی زمین است
یک تخم‌مرغ کامل در واقع مجموعه‌ی شگفت‌انگیزی از مواد‌مغذی است. در حقیقت، موادمغذی موجود در تخم‌مرغ برای تبدیل یک سلول بارور شده به یک جوجه‌ی کامل، کفایت می‌کند.
تخم‌مرغ حاوی ویتامین‌ها، موادمعدنی، پروتئین عالی، چربی‌های خوب و سایر مواد‌مغذی کم‌ترشناخته‌شده است.

یک تخم‌مرغ بزرگ دارای موادمغذی زیر می‌باشد:
• ویتامین ب12 (کوبالامین): 9% نیاز روزانه
• ویتامین ب2 (ریبوفلاوین): 15% نیاز روزانه
• ویتامین آ: 6% نیاز روزانه
• ویتامین ب5 (پانتوتنیک اسید): 7% نیاز روزانه
• سلنیوم: 22درصد نیاز روزانه
• مقدار ناچیزی از همه‌ی ویتامین‌ها و مواد‌معدنی موردنیاز بدن شامل کلسیم، آهن، پتاسیم، روی، منگنز، ویتامین ای، فولات و غیره.
یک تخم‌مرغ بزرگ 77 کالری، 6 گرم پروتئین، 5 گرم چربی و مقدار کمی کربوهیدرات دارد.

توجه به این نکته بسیار مهم است که تقریباً تمام موادمغذی در زرده‌ی تخم‌مرغ جمع شده‌اند و سفیده فقط پروتئین دارد.

تخم‌مرغ میزان کلسترول خون را بهبود می‌بخشد و خطر ابتلا به بیماری قلبی را بالا نمی‌برد. اصلی‌ترین دلیل پرهیز داده شدن افراد از تخم‌مرغ، بالا بودن میزان کلسترول آن است. یک تخم‌مرغ بزرگ دارای 212 میلی‌گرم کلسترول می‌باشد که در مقایسه با سایر غذاها، مقدار زیادی است. ولی باید به این نکته توجه داشت که منابع تغذیه‌ای کلسترول نقش اندکی در میزان کلسترول خون دارند.

کبد شما هر روز کلسترول تولید می‌کند و میزان تولید آن کاملاً بستگی به مقدار غذایی که می‌خورید، دارد. اگر کلسترول به دست آمده از غذا زیاد باشد، کبد کلسترول کم‌تری تولید می‌کند. برعکس، اگر کلسترول مصرف نکنید، کبد کلسترول بیش‌تری می‌سازد.

بسیاری از پژوهش‌ها نشان می‌دهند تخم‌مرغ طرح کلسترولی بدن را بهبود می‌بخشد. تخم‌مرغ میزان کلسترول خوب را افزایش می‌دهد و کلسترول بد را به نوعی تغییر می‌دهد که باعث بروز بیماری قلبی نشود. چندین پژوهش ارتباط میان خوردن تخم‌مرغ و بیماری قلبی را بررسی کرده‌اند و متوجه شده‌اند خوردن تخم‌مرغ تأثیری بر بروز بیماری قلبی ندارد.

برعکس، اثبات شده است که تخم‌مرغ تأثیرات خوبی بر سلامتی افراد دارد. یک مطالعه نشان داد خوردن سه تخم‌مرغ بزرگ در روز باعث کم‌شدن حساسیت انسولینی، افزایش کلسترول خوب و بزرگ شدن اندازه‌ی ذرات کلسترول بد در خون افرادی که دچار سندروم متابولیکی هستند، می‌شود.

البته چندین مطالعه نشان داده‌اند احتمال بروز بیماری قلبی در افراد دیابتی بیش‌تر است. هنوز باید تحقیقات زیادی در این زمینه صورت بگیرد و در مورد رژیم غذایی دارای کربوهیدرات کم که در بسیاری موارد، احتمال بروز دیابت نوع 2 را پایین می‌آورد، مصداق پیدا نمی‌کند.

2. تخم‌مرغ سرشار از کولین است؛ کولین ماده‌ای مغذی و مهم برای مغز به شمار می‌آید
کولین یک ماده‌ی مغذی کم‌تر شناخته‌‌شده است که غالباً در گروه ویتامین‌های ب‌ـ کمپلکس قرار می‌گیرد. این ماده‌ی غذایی برای سلامتی مفید و برای بدن ضروری است. این ماده برای سنتز «استیل‌کولین» که یک نوع انتقال‌دهنده‌ی عصبی است و نیز بخشی از غشای سلول‌ها را تشکیل می‌دهد، مورد نیاز می‌باشد.

مصرف اندک کولین باعث بروز بیماری‌های کبدی، بیماری قلبی و اختلالات عصبی می‌شود. این ماده‌ی غذایی برای زنان باردار نیز ضروری است. مطالعات نشان می‌دهند مصرف کم کولین می‌تواند خطر نقص لوله‌ی عصبی را در جنین بالا ببرد که در نهایت به کم‌شدن عملکردهای شناختی در کودک پس از تولد منجر خواهد شد.بسیاری از افراد به اندازه‌ی کافی، کولین مصرف نمی‌کنند. برای مثال، مطالعه‌ای که روی زنان باردار در کانادا انجام شده بود نشان داد فقط 23% از آن‌ها به اندازه‌ی کافی کولین مصرف می‌کردند.

بهترین منبع دریافت کولین از رژیم غذایی، زرده‌ی تخم‌مرغ و جگر گاو است. یک تخم‌مرغ حاوی 113 میلی‌گرم کولین است.

3. تخم‌مرغ حاوی پروتئین‌ها خوب و طرح اسیدآمینه‌ای کامل است
پروتئین‌ها واحدهای اصلی سازنده‌ی بدن هستند و هم نقش ساختاری و هم نقش عملکردی دارند. پروتئین‌ها از اسید‌های آمینه‌ای ساخته ‌شده‌اند که مانند اجزای یک زنجیر به هم پیوند خورده‌اند و صورت‌های پیچیده‌ای را به وجود آورده‌ا‌‌‌‌ند.
بدن ما از 21 اسیدآمینه برای ساختن پروتئین‌ها استفاده می‌کند که از این میان، نه پروتئین در بدن ساخته نمی‌شوند و باید از طریق غذا وارد بدن شوند. این نه اسید آمینه به اسیدهای آمینه‌ی ضروری موسوم هستند.

کیفیت یک منبع پروتئینی توسط میزان اسید‌های آمینه‌ی ضروری موجود در آن، تعیین می‌شود. منبع پروتئینی که حاوی همه‌ی آن‌ها (با نسبتی مناسب) باشد، یک منبع پروتئینی با کیفیت است. تخم‌مرغ جزء بهترین منابع پروتئینی در رژیم‌غذایی است. در حقیقت، ارزش زیست‌شناختی که برای سنجش میزان کیفیت پروتئین به کار می‌رود، غالب اوقات از طریق مقایسه با تخم‌مرغ (که دارای نمره‌ی 100 است)، تعیین می‌شود.

4. تخم‌مرغ حاوی لوتئین و زیگزانتین است که سلامتی چشم ها را تأمین می‌کنند
لوتئین و زیگزانتین، دو آنتی‌اکسیدانی که در زرده‌ی تخم‌مرغ یافت می‌شوند، تأثیر بسیار زیادی در سلامتی چشم‌ها دارند. این دو آنتی‌اکسیدان‌ در شبکیه‌ که بخش گیرنده‌ی چشم به شمار می‌آید و چشم‌ را از اشعات مضر آفتاب محافظت می‌کند، تجمع پیدا کرده‌اند.

این آنتی‌اکسیدان‌ها خطرابتلا به دژنراسیون ماکولا (تباهی لکه‌ی زرد) و آب‌مروارید را که از دلایل اصلی اختلال بینایی و نابینایی در افراد سالمند است، کاهش می‌دهد.

یک مطالعه نشان داد، خوردن 3/1 زرده‌ی تخم‌مرغ به صورت روزانه به مدت 5/4 هفته میزان زیگزانتین را بین 114 تا 142درصد و میزان لوتئین را بین 28 تا 50درصد در خون افزایش می‌دهد.
خوردن تخم‌مرغ به عنوان صبحانه باعث چربی‌سوزی می‌شود.

تخم‌مرغ دارای مقدار ناچیزی کربوهیدرات می‌باشد ولی میزان پروتئین و چربی آن بالا است. در «شاخص سیری» که معیاری برای قابلیت سیرکنندگی غذاها می‌باشد، تخم‌مرغ در بالاترین جایگاه قرار می‌گیرد. به همین دلیل، تعجبی ندارد که مطالعات نشان می‌دهند خوردن تخم‌مرغ به عنوان صبحانه می‌تواند باعث کاهش چربی بدن شود.

در یک مطالعه که روی 30 زن دارای اضافه وزن یا چاق صورت گرفت، شرکت‌کنندگان در دو گروه مختلف به عنوان صبحانه تخم‌مرغ و نوعی شیرینی خوردند (کالری صبحانه در هر دو گروه مشابه بود). زنانی که تخم‌مرغ مصرف کردند، احساس سیری بیش‌تری می‌کردند و در همان روز و 36 ساعت بعد، کالری کم‌تری دریافت نمودند.

در مطالعه‌ای دیگر که در مدت 8 هفته صورت گرفت، خوردن تخم‌مرغ به عنوان صبحانه در مقایسه با خوردن شیرینی به عنوان صبحانه، موجب کاهش وزن بیش‌تری شد.
نتایج گروه تخم‌مرغ به شرح زیر بود:
• آن‌ها 65% کاهش وزن بیش‌تری داشتند.
• کاهش چربی بدنی 16% بیش‌تر بود.
• شاخص توده‌ی بدنی آن‌ها 61% بیش‌تر کاهش یافته بود.
• دور کمر (که شاخص خوبی برای چربی خطرناک شکمی است) 34% بیش‌تر کاهش پیدا کرده بود.

‌همه‌ی تخم‌مرغ‌ها مشابه‌ یک‌دیگر نیستند. باید به خاطر داشته باشید که همه‌ی تخم‌مرغ‌ها به صورت یکسان به وجود نمی‌آیند.

مرغ‌ها در مرغداری‌ها نگه‌داری می‌شوند و غذایی که به آن‌ها داده می‌شود، کیفیت نهایی تغذیه‌ای تخم‌ آن را تعیین می‌کند. بهتر است تخم‌مرغ‌هایی بخرید که با امگا3 غنی شده باشند. ولی اگر به لحاظ مالی نمی‌توانید چنین تخم‌مرغ‌هایی تهیه کنید و یا به آن‌ها دسترسی ندارید، می‌توانید از تخم‌مرغ‌های معمولی استفاده نمایید.

نکته‌ی پایانی
تخم‌مرغ مغذی‌ترین خوراکی‌ موجود است و می‌تواند تمام ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز شما را تأمین نماید. از همه‌ مهم‌تر اینست که تخم‌مرغ ارزان است، طعم خوبی دارد و می‌توان در اغلب غذاها از آن استفاده کرد.

تخم‌مرغ واقعاً یک ابرغذای شگفت‌انگیز است.

مراقب رفتار خود بعد از شام خوردن باشیم

  • افراد سیگاری معمولا به سیگار پس از شام علاقه خاصی دارند، اما مقاومت کردن در مقابل این وسوسه برای حفظ سلامتی ضرورت دارد. سیگار کشیدن به‌طور کلی عادت نامناسبی است، اما سیگار کشیدن پس از شام یا وعده‌های غذایی دیگر، اسفنکتر پایین مری را شُل می‌کند و در نتیجه شانس شکل‌گیری سوزش سر معده را افزایش می‌دهد.

 

شام، مواد مغذی مورد نیاز بدن را فراهم می‌کند تا بدن بتواند در ساعات خواب به خوبی عملکرد‌های خودش را به انجام برساند. به علاوه، یک شام سبک و سالم واقعا خواب را راحت‌تر و خوشایندتر می‌کند. با این حال، باید‌ها و نباید‌های خاصی وجود دارند که باید قبل و بعد از شام رعایت شوند، وگرنه شما را با مشکل مواجه خواهند کرد.

۱. بلافاصله پس از شام نخوابید

پس از خوردن یک شام گرم، بسیاری از افراد وسوسه می‌شوند که سریع‌تر بخوابند. با این حال، انجام دادن چنین کاری می‌تواند پیامد‌های مخربی برای بدن داشته باشد. درواقع، دراز کشیدن پس از خوردن غذا می‌تواند فرآیند هضم را کُند و ضعیف کند. همچنین، شانس شکل‌گیری نفخ و حتی سوزش سر معده نیز در این حالت افزایش می‌یابد.

بنابراین، حداقل ۲ ساعت بین شام و خواب شبانه فاصله بگذارید. در طول این مدت هم می‌توانید کمی راه بروید، ظرف‌ها را بشویید، مقدمات کار‌های فردا را آماده کنید یا وقت خودتان را با فرزندان بگذرانید. درواقع، نکته اصلی این است که بعد از شام اصلا نباید روی مبل یا تخت دراز بکشید.

۲. پس از شام سیگار نکشید

افراد سیگاری معمولا به سیگار پس از شام علاقه خاصی دارند، اما مقاومت کردن در مقابل این وسوسه برای حفظ سلامتی ضرورت دارد. سیگار کشیدن به‌طور کلی عادت نامناسبی است، اما سیگار کشیدن پس از شام یا وعده‌های غذایی دیگر، اسفنکتر پایین مری را شُل می‌کند و در نتیجه شانس شکل‌گیری سوزش سر معده را افزایش می‌دهد.

علاوه بر این‌ها، سیگار کشیدن با تشدید علائم سندرم روده تحریک‌پذیر همراه است و علائم کولیت اولسراتیو را هم بدتر می‌کند. عضله‌های کولون نیز تحت تاثیر سیگار کشیدن قرار می‌گیرند و آسیب می‌بینند. سیگار حاوی بیش از ۶۰ نوع ترکیب سرطان‌زا است که علاوه بر بالا بردن خطر ابتلا به سرطان، می‌تواند چرخه خواب طبیعی را هم مختل کند.

۳. پس از شام به حمام نروید

حمام کردن یا دوش گرفتن پس از شام می‌تواند در فرآیند‌های هضم تداخل ایجاد کند. فرآیند‌های هضم به مقدار زیادی انرژی و همچنین گردش خون مطلوب در معده نیاز دارند. وقتی که پس از شام سریعا به حمام می‌روید، دمای بدن را کاهش می‌دهید و گردش خون در معده را ضعیف می‌کنید.

به همین دلیل توصیه می‌شود که حداقل ۳۰ تا ۴۵ دقیقه پس از شام یا هر وعده غذایی دیگر صبر کنید و بعد به حمام بروید. در ضمن، بهتر است که دوش گرفتن یا حمام کردن را به پیش از شام یا خوردن وعده‌های غذایی اختصاص بدهید.

۴. پس از شام میوه نخورید

میوه‌ها یکی از بهترین و سالم‌ترین مواد غذایی برای انسان‌ها هستند،، اما خوردن میوه بلافاصله پس از شام اصلا کار درستی نیست. درواقع، هضم کردن میوه‌ها هم‌زمان با غذا‌ها واقعا برای دستگاه گوارش سخت و طاقت‌فرسا می‌شود و شما را با مشکل مواجه می‌کند. به علاوه، قند موجود در میوه‌ها نیز شما را بیشتر نگه می‌دارد و هضم را مختل می‌کند.

با توجه به این توضیحات، بهتر است که حداقل ۳۰ دقیقه پس از شام تا خوردن میوه صبر کنید. افراد مبتلا به بیماری دیابت نیز باید میوه‌های مصرفی را با دقت انتخاب کنند تا باعث افزایش سطح قند خون و مواجهه با پیامد‌های ناشی از آن نشوند.