چوب صندل آکنه را درمان می کند

  • احتمالا رایج‌ترین کاربرد پودر چوب صندل، قدرت آن در پاک کردن کثیفی‌ها و مواد زائد از منافذ پوست است. این خاصیت سبب می‌شود تا پوست بتواند نفسی کشیده و نقاط مختلف پوست از عفونت‌های باکتریایی در امان باشند.

 

آکنه یا جوش مشکلی است که هر کسی تا به حال آن را تجربه کرده است و کسی که گرفتار این مشکل است هر روشی را امتحان می کند تا از دست آن ها خلاصی یابد. در این مقاله به معرفی چوب صندل و خواص آن برای سلامت پوست پرداخته شده است.
چوب صندل چیست؟

صندل، یکی از درختان خوشبوی جنس صندل می‌باشد. گونه‌های این درخت در نپال، جنوب هند، سریلانکا، هاوایی، جزایر اقیانوس آرام جنوبی و استرالیا یافت می‌شود. از چوب صندل هم به‌عنوان ماده خوشبوکننده و هم در نجاری استفاده می‌شود.

در هند معابدی از چوب صندل ساخته شده که بعد از گذشت قرنها عطروبوی خود را حفظ کرده‌اند. جعبه‌های جواهرات، بادبزن‌های دستی و چوب بری‌های زیبا هنوز در قسمت‌هایی از آسیا بخصوص در هند از چوب صندل ساخته می‌شوند.

ضد پیری

در بالا گفتیم که یکی از فواید چوب صندل قرمز خواص ضد پیری آن است. این به سفت شدن پوست و جوانی و شادابی کمک میکند به شرط اینکه هر روز از آن استفاده کنیم. می توانید یک ماسک صورت ضد پیری با چوب صندل قرمز درست کنید به این شیوه که چهار قاشق چای خوری پودر چوب صندل قرمز و دو قاشق چای خوری چای بابونه را با هم مخلوط کنید تا یک خمیر نرم و صافی شود. بر روی صورت بمالید ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بعد با اب سرد بشوئید. چای بابونه خواص قابض طبیعی دارد که به کوچک شدن منافذ پوست کمک کرده و رنگ پوست را روشن می کند.هر روز از این ماسک استفاده کنید
برای آکنه

چوب صندل قرمز برای از بین بردن آکنه و کاهش تورم ناشی از آن کمک زیادی میکند. برای تهیه این ماسک چوب صندل نیاز به یک قاشق چای خوری پودر چوب صندل قرمز، نصف قاشق چای خوری گلاب، نصف قاشق چای خوری عسل و کمی پودر زردچوبه نیاز داریم. همه مواد را به خوبی با هم ترکیب کنید. آن را در منطقه آسیب دیده مالیده و نیم ساعت بماند سپس با آب سرد بشوئید. این درمان برای تسکین آکنه و کاهش آن بسیار موثر است بشرطی که هر روز استفاده کنید
پوست های چرب

پوست چرب نیاز به یک ماسک خاص دارد مراقبت نامناسب می تواند به مسدود شدن منافذ پوست و در نتیجه بوجود امدن جوش منجر شود برای مراقبت از پوست چرب می توانید چوب صندل قرمز را به طور منظم استفاده کنید برای این کار از یک قاشق غذاخوری پودر چوب صندل قرمز و یک قاشق چای خوری آب لیمو تازه را با هم مخلوط بر روی صورت بمالید به مدت ۱۵ دقیقه بماند سپس با آب گرم بشوئید. استفاده منظم از این ماسک به کوچک شدن منافذ بزرگ پوست و کنترل ترشح چربی اضافی کمک میکند
لایه‌بردار

احتمالا رایج‌ترین کاربرد پودر چوب صندل، قدرت آن در پاک کردن کثیفی‌ها و مواد زائد از منافذ پوست است. این خاصیت سبب می‌شود تا پوست بتواند نفسی کشیده و نقاط مختلف پوست از عفونت‌های باکتریایی در امان باشند.
چوب صندل سفید:
طبیعت صندل سفید : سرد و خشک است.
ترکیب شیمیایى صندل سفید: 96- 89 درصد ماده سانتالول- سانتالون- سانتن- اسانس روغنى فرّار.
خواص درمانى صندل سفید:
1- صندل سفید را به صورت غبار نرم بسایید و مصرف کنید. گرم‏کننده داخلى است، درد را کاهش مى‏دهد، تهوع و استفراغ و سکسکه را قطع مى‏کند، درد کمر را تسکین مى‏دهد، بادشکن است، براى وبا نافع است، فرح‏آور است، مقوى معده و قابض مى‏باشد، براى تحلیل ورمهاى گرم مفید است، خفقان گرم و تبهاى تند صفراوى و ضعف قوه حافظه و ذهن و معده و کبد گرم‏مزاجان را برطرف مى‏سازد.
2- پودر صندل سفید با آب عنب الثعلب و یا با آب حى العالم یا با آب برگ خرفه براى رفع نقرس گرم مصرف مى‏شود.
3- آب جوشانده صندل سفید را بنوشید. مدرّ و ضدّ تب است، اسهال ساده و اسهال خونى را متوقف مى‏سازد.
4- پانزده تا چهل قطره از اسانس صندل سفید را با 3 گرم الکل حل کنید و سه قسمت نمایید و هر سه قسمت را سه بار در روز بخورید. سوزاک را درمان مى‏کند.
5- صندل سفید را به صورت پودر درآورید و با کمى آب خمیر نموده ضماد اندازید. بسیار خنک‏کننده است و سردردهایى که از گرما ایجاد شده باشد را تسکین مى‏دهد، تب را قطع مى‏کند، حرارت و خارش و التهاب پوستى را برطرف مى‏سازد.
6- پودر صندل سفید را با گلاب و کافور مخلوط کنید و بمالید. سردرد گرم را تسکین مى‏دهد.

 

درمان و پیشگیری از بیماری ها با زعفران

 

  • هرچند اغلب فکر می‌کنیم ادویه‌ها، فواید خاصی ندارند و صرفا ابزاری برای مزه دادن به غذا هستند، اما واقعیت این است که ادویه‌ها، حاوی مقادیر زیادی از مواد مغذی خاص مانند ویتامین ث می‌باشند. زعفران دارای مقدار زیادی منگنز، ویتامین C، آهن ، پتاسیم و ویتامین B6است.

زعفران، گیاهی است چند ساله که دارای پیاز است و علاوه بر استفاده در پخت و پز، دارای مصارف درمانی بسیاری نیز هست. این پیاز غلاف قهوه‌ای رنگی دارد و دارای ساقه و شش گلبرگ بنفش رنگ و 3 رشته کلاله قرمز رنگ است.

فواید زعفران در طب سنتی

قسمت مورد استفاده گیاه زعفران، کلاله نارنجی رنگ گل آن است. زعفران ماده غذایی با ارزشی است که به مقدار کم از گیاه زعفران به دست می‌آید در واقع از هر 100 تا 200 هزار گیاه زعفران، حدود 5 کیلوگرم گل زعفران به دست می‌آید که وزن 5 کیلوگرم زعفران تازه بعد از خشک شدن به یک کیلوگرم می‌رسد.

متخصصین طب گیاهی نیز از دیرباز با خواص زعفران آشنا بوده و آن را برای درمان انواع بیماری‌ها مانند خستگی‌های مفرط درد لثه، بیماری‌های قلبی، افسردگی، آسم، بی‌خوابی، سیاه سرفه، درد شکم و سنگ‌های کلیه توصیه می‌کردند.

مصرف زعفران باعث کاهش سطح کلسترول بد و نیز بهبود جریان خون در بدن می‌شود. برخی از متخصصین طب گیاهی بر این باورند که استفاده از زعفران باعث تقویت حافظه می‌شود.

مبارزه با سرطان كبد با زعفران

 

زعفران مى تواند باعث كند شدن پيشرفت بيمارى شود و يك راه طبيعى براى بدن به منظور رها شدن از رشد سلول هاى غير ضروريست كه از تكثير بى رويه سلولهاى سرطانى جلوگيرى مى كند.

ترکیبات مهم زعفران

 

زعفران گیاهی است از تیره‌ی زنبقیان، سردهٔ زعفران که ویژگی سرخوشی داشته و امروزه برخی شرکت‌های دارویی اروپایی از آن بعنوان اینتگراتور ضد افسردگی استفاده می‌کنند ترکیبات زرد رنگ و محلول در آب که از مشتقات کروستین به شمار می روند، ترکیبات تلخ آن پیکروکروسین و ترکیب معطر آن سافرانال می باشد. حدود ده درصد روغن ثابت دارد که شامل اسید اولئانولیک می باشد، ریبوفلاوین از دیگر ترکیبات موجود در زعفران است.

اثرات مهم

در طب عوام به عنوان آرام بخش، مسکن، ضداسپاسم و مقوی معده مصرف می شود. در تغذیه به عنوان معطر کننده، طعم دهنده و رنگ کننده (زعفران باعث ایجاد رنگ زرد طلایی خوش رنگ، بوی مطبوع و مزه ای خوب، در غذاها می شود) به کار می رود. با توجه به رنگ بسیار غلیظی که از آن تولید می شود در صنایع آرایشی، داروسازی، قنادی، و تهیه لیکورها از آن استفاده می شود. رایج ‌ترین شکل زعفران، مدل خشک شده یا پودری آن است، اما شما می‌توانید مکمل‌های زعفران را هم از برخی از فروشگاه‌های خوراک گیاهی تهیه کنید. تنها مقدار کمی از این چاشنی کافیست تا از فوایدش بهره‌مند شوید، و بیشترین میزانی که باید روزانه مصرف نمایید، بین نیم تا یک گرم از این ادویه با ارزش است. از زعفران می‌توان برای ماساژ، انواع سوپ، نوشیدنی‌های گرم یا داروهای تلخ استفاده کرد. می‌توانید زعفران را در بیشتر فروشگاه‌های غذایی ارگانیک و خواروبارفروشی‌ها پیدا کنید، و قرص‌های مکمل آن هم در عطاری‌ها موجود است. حالا نگاهی دقیق‌تربه این گیاه جادویی می‌اندازیم تا پرده از فواید بیشمارش برداریم.

سلامت سیستم ایمنی

 

هرچند اغلب فکر می‌کنیم ادویه‌ها، فواید خاصی ندارند و صرفا ابزاری برای مزه دادن به غذا هستند، اما واقعیت این است که ادویه‌ها، حاوی مقادیر زیادی از مواد مغذی خاص مانند ویتامین ث می‌باشند. زعفران دارای مقدار زیادی منگنز، ویتامین C، آهن ، پتاسیم و ویتامین B6است. منگنز کمک میکند تا قند خون تنظیم شود و همچنین به بهبود سوخت ساز بدن و جذب کلسیم هم کمک میکند. اسید اسکوربیک یا همان ویتامین ث، برای سلامت انسان فوق‌العاده ضروری است، چون باعث تحریک سیستم ایمنی بدن برای تولید گلبول‌های سفید می‌شود که خط مقدم دفاعی بدن در برابر بیماری‌ها بوده و همچنین برای تولید کلاژن، ضروری است، کلاژن هم برای تولید سلولی در بدن جهت ترمیم زخم و جراحت، رشد عضله، ترمیم رگ‌های خونی و تولید بافت، لازم است.

عصاره زعفران موثر در درمان آلزایمر

پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی تهران طی تحقیقی برای نخستین بار تأثیر مثبت عصاره گیاه زعفران را در درمان آلزایمر اثبات کردند.

دکتر شاهین آخوندزاده، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و همکارانش در این تحقیق، طی مطالعه‌ای 22 هفته‌ای با بررسی 54 بیمار مبتلا به آلزایمر خفیف تا متوسط تأثیر زعفران را بر روی بیماران مشاهده کردند. در این مطالعه افراد را به 2 گروه تقسیم کردیم و در شرایط یکسان به یک گروه از بیماران عصاره زعفران به صورت کپسول و گروه دیگر داروی Donepezil داده شد که نتیجه روند درمان در هر دو گروه یکسان بود.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با ارائه نتایج این تحقیق در همایش بین‌المللی «زعفران، داروی گیاهی هزاره سوم» خاطرنشان کرد: نتیجه این مطالعه نشان داد که عصاره زعفران می‌تواند داروی بیماری آلزایمر باشد. وی با اشاره به این که قدمت زعفران به قدمت تاریخ ایران است، اظهار کرد: 85 درصد زعفران دنیا در استان خراسان تولید می‌شود و به همین نسبت 85 درصد تحقیقات دنیا در خصوص زعفران نیز در دانشگاه‌های ما صورت گرفته است.

دمنوش گیاهی که سرخجه را درمان می کند

  • عرق کاسنی طبع سردی دارد و تقویت‌کننده کبد و کلیه و پاک‌کننده مجرای ادراری است. مصرف عرق کاسنی سبب کاهش حرارت و عطش نیز می‌شود. اگر کودک شما مبتلا به سرخک شده و درجه حرارت بدنش افزایش یافته است، روزانه یک تا ۲ لیوان عرق کاسنی به او بدهید.

 

 

مقابله با سرخجه با یک دمنوش گیاهی
سرخجه یک بیماری ویروسی است که سرخک آلمانی یا سرخک سه روزه هم نام دارد، زیرا تب بیمار پس از سه روز قطع می‌شود. در این مطلب گیاهان دارویی را معرفی می‌کنیم که تاثیر بسزایی در کاهش سوزش، خارش و التهاب ناشی از این بیماری دارند.

سرخجه یک بیماری ویروسی است که سرخک آلمانی یا سرخک سه روزه نیز نام دارد، زیرا تب بیمار پس از سه روز قطع می‌شود. دانه‌های پوستی در سرخجه معمولاً در پشت گوش ظاهر می‌شوند سپس به صورت، گردن و بقیه قسمت‌های بدن گسترش پیدا می‌کنند؛ از نشانه‌های بالینی مشخص سرخجه التهاب غدد لنفاوی واقع در پشت گوش یا ناحیه پشت گردن است.

گل گاو زبان
سه قاشق چای‌خوری گل گاو زبان را در سه استکان آب جوش دَم و پس از غذا با کمی نبات میل کنید؛ همچنین می‌توانید این گیاه را همراه با مقداری ریشه سنبل الطیب دَم و میل کنید. (برای کودکان کمتر از پنج سال یک قاشق چای خوری از مخلوط گل گاو زبان و سنبل الطیب را در یک استکان آب دَم کنید.)

شربت خاکشیر
یکی از بهترین روش‌ها برای کاهش حرارت درونی و خارش برون‌ریزی‌های پوستی بیماری سرخک، نوشیدن شربت خاکشیر است. برای این منظور، روزانه چهار لیوان شربت خاکشیر بنوشید. همچنین می‌توانید بدن کودک مبتلا به سرخک را با کمک دانه‌های سرخ‌رنگ خاکشیر بخور دهید؛ برای این منظور، از یک منقل کوچک یا اسپند دودکن استفاده کنید سپس خاکشیر را روی حرارت قرار دهید و با دود حاصل از آن بدن کودک را بخور دهید. این کار به کاهش سوزش، خارش و التهاب ناشی از این بیماری کمک شایانی می‌کند.

عرق کاسنی
عرق کاسنی طبع سردی دارد و تقویت‌کننده کبد و کلیه و پاک‌کننده مجرای ادراری است. مصرف عرق کاسنی سبب کاهش حرارت و عطش نیز می‌شود. اگر کودک شما مبتلا به سرخک شده و درجه حرارت بدنش افزایش یافته است، روزانه یک تا ۲ لیوان عرق کاسنی به او بدهید.

ترنجبین
یک گرم از هر یک ترکیبات تخم کاسنی، تخم گشنیز، تخم خرفه، تخم کاهو، تخم خیار سبز و تخم خیار چنبر را با یکدیگر مخلوط و در هاون نیم‌کوب کنید؛ سپس آن را بجوشانید. این محلول را صاف، حدود شش مثقال ترنجبین به آن اضافه و میل کنید.

نسخه‌های دیگر
مصرف نوشیدنی‌های خنک مانند آب هندوانه، مغز خیار، آب لیموترش، لعاب اسفرزه، عرق بیدمشک، جوشانده عناب و شیر کم‌چرب نیز در درمان سرخک موثر است. هر شب موقع خواب، ۲ تا سه قاشق مرباخوری آب شیر خشت به بیمار بدهید. مصرف ماءالشعیر طبی نیز برای مبتلایان به سرخک بسیار مفید است.
افراد دچار سرخک باید از استفاده از غذا‌های بودار، پرچرب و روغن بادام پرهیز کنند.

گیاهان دارویی خانگی بسازیم

  •  گزنه دوپایه: این گیاه یکی از گیاهان رایج در درمان آلرژی، حساسیت پوستی، عفونت کلیه و عفونت دستگاه ادراری است؛ فقط مراقب باشید هنگام چیدن آن حتما از دستکش استفاده کنید چرا که  این گیاه خاردار است.

 

داشتن باند و آسپرین یک طرف قضیه داروخانه شخصی است اما آیا تا به حال به اهمیت وجود عصاره‌های گیاهی برای سلامت خود و خانواده‌تان در تحولات اجتماعی فکر کرده‌اید؟
آگاهی از چگونگی پرورش و رشد گیاهان دارویی در منزل و همچنین آشنایی با قدرت شفابخش آنان از مهم‌ترین مهارت‌هایی است که شما باید با آن آشنا شوید.

تبدیل شدن به یک داروساز گیاهی ممکن است در ابتدا کمی ترسناک به نظر برسد اما پس از آشنایی با اصول اولیه متوجه آسان بودن این فرایند خواهید شد.

اولین چیزی که باید بدانید این است که رشد گیاهان، ادویه‌ها، ریشه‌ها و سایر گیاهان دارویی به فضای بسیار کم نیاز دارد همچنین انجام این کار به هزینه گزافی احتیاج ندارد و هر کسی با هر بودجه‌ای می‌تواند این کار را انجام دهد.

آسان‌ترین راه برای اکثریت مردم، آغاز به کاشت گیاهان مورد علاقه خود در گلدان‌های اطراف خانه و حیاط‌شان است همچنین ممکن است بخواهید در زمینه تنظیمات اقلیمی گیاهان اطلاعات کسب کنید. برای مثال شاید بخواهید بدانید ترکیب کدام گیاهان با یکدیگر به رشد بهتر یا برعکس آن منجر می‌شود.

 

گیاهان دارویی خود را در دسترس قرار ندهید؛ سعی کنید آن‌ها دور از چشم باشند تا از تهدیدات محافظت کنید.

پرورش کدام گیاهان ارزشمندتر است؟

آلوئه‌ورا:  پرورش و نگهداری این گیاه شاداب و آبدار بسیار آسان است همچنین به سادگی با شکستن برگ و استخراج ژل می‌توان از مزایای آن بهره‌مند شد.

ژل آلوئه‌ورا در بهبود سوختگی و زخم موثر است ومی‌تواند با ویروس‌های مضر، باکتری‌ها و قارچ‌ها مبارزه کند.

پونه کوهی: داشتن این گیاه به دلیل داشتن خاصیت ضدمیکروبی ضروری و  پرورش آن آسان است؛ شاید نام روغن پونه کوهی را پیش از این شنیده باشید؛ هم نوع تازه و هم نوع خشک شده پونه کوهی سرشار از مواد معدنی ، مواد آنتی باکتریال و آنتی اکسیدان است.

این گیاه خاصیت ضدمیکروبی نیز دارد همچنین بلغم‌آور و ادرارآور است.

زنجبیل:  زنجبیل را می‌توان به راحتی پنهان کرد؛ این گیاه  زنجبیل در زیر خاک رشد می‌کند همچنین حاوی ترکیباتی نظیر لوکوترین و پروستوگلاندین است؛ این مواد از زنجبیل یک آرام‌بخش بسیار قوی مانند ایبوپروفن ساخته‌اند.

این گیاه خاصیت ضدالتهابی نیز دارد و  این خاصیت زنجبیل سبب شده است تا در درمان درد معده، حالت تهوع و بیماری‌های حرکتی بسیار مفید باشد.

قاصدک‌ها:  قاصدک‌ها معمولا در بسیاری از نقاط جهان به صورت خودرو رشد می‌کنند؛ بنابراین شما حتی ممکن است نیازی به تلاش برای پرورش آن‌ها نداشته باشید.

از نظر بسیاری از مردم آن‌ها علف هرز هستند با این حال فریب حرف مردم را نخورید؛ قاصدک‌ها خاصیت درمانی فوق‌العاده‌ای دارند و دم کردن آن‌ها به همراه چای خواص مفید بسیاری دارد.

 

گزنه دوپایه: این گیاه یکی از گیاهان رایج در درمان آلرژی، حساسیت پوستی، عفونت کلیه و عفونت دستگاه ادراری است؛ فقط مراقب باشید هنگام چیدن آن حتما از دستکش استفاده کنید چرا که  این گیاه خاردار است.

عسل:  آموزش یادگیری پرورش زنبور عسل در منزل مهارتی بسیار ارزشمند است. عسل، موم زنبور عسل و شاه انگبین از مواد خوراکی ارزشمند و حیاتی انسان هستند.

آن‌ها تاثیرات شگرفی  از بهبود زخم  تا حفاظت از سیستم ایمنی بدن داد همچنین  این مواد عاری از هرگونه مواد پروبیوتیک هستند که  می‌توانند به افزایش باروری کمک کنند.

 

طب سنتی معده و روده را پاکسازی می کند

  • خوراکی‌های حاوی مخمر، این خوراکی‌ها یکی از برترین مواد برای حفظ سلامت بدن و به ویژه روده‌ها هستند. آن‌ها می‌توانند باکتری‌های مضر و مواد زائد را از بدن حذف کنند و به این ترتیب به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کنند.

 

اولین ماده برای پاکسازی روده‌ها، نوشیدن ۸ لیوان آب به طور روزانه است، درکنار آب می‌توانید از سایر خوراکی از جمله انواع کلم‌ها استفاده کنید.

کلم‌ها حاوی مقادیر بالای فیبر هستند و به دلیل وجود ترکیبات سولفور و گوگرد در آن‌ها می‌تواند بسیاری از عوامل بیماری‌زا، میکروب‌ها و باکتری‌های مضر موجود در روده را نابود کرده به این ترتیب به سلامت این عضو مهم بدن کمک کند.

سیر دومین ماده مفید برای سم زدایی و حفظ سلامت روده‌ها است، این ادویه ارزشمند فواید سلامتی زیادی برای اعضای مختلف بدن از جمله قلب و گردش خون دارد، همچنین اثرات ضد باکتریایی و ضد ویروسی آن می‌تواند به سلامت روده‌ها کمک کند.

سیر یک آنتی اکسیدان بسیار قوی است و می‌تواند باعث کاهش التهاب در دیواره روده‌ها شود، همچنین مصرف این ماده غذایی باعث بهبود هضم غذا و ازبین بردن مواد زائد و سموم می‌شود.

آووکادو ماده دیگری است که برای سلامت، سم زدایی و پاکسازی روده‌ها بسیار مفید است.

این خوراکی حاوی مقادیر بالای فیبر است و باعث دفع سریعتر سموم از بدن می‌شود. فیبر موجود در روده همچنین باعث کاهش ابتلا به سرطان روده بزرگ می‌شود.

سبزیجات دارای برگ‌های سبز تیره هم جزو خوراکی‌های مفید برای پاکسازی روده بزرگ و محافظت از دستگاه گوارش است.

کلم، اسفناج، زیتون، سبز، خربزه، نخود فرنگی، برگ چغندر و کرفس از جمله سبزیجات دارای برگ سبز تیره است. کلروفیل موجود در این سبزی‌ها به چربی‌های ناشی از خوردن مواد غذایی در دیواره روده بزرگ وصل و به این ترتیب مانع از رشد باکتری‌ها می‌شوند.

همچنین این خوراکی‌ها باعث بهبود پوشش مخاط درونی اندام‌های دستگاه گوارش می‌شوند و به این ترتیب از بروز بیماری هایی، چون خونریزی از معده و روده، زخم و ایجاد تومور جلوگیری می‌کنند.

خوراکی‌های حاوی مخمر، این خوراکی‌ها یکی از برترین مواد برای حفظ سلامت بدن و به ویژه روده‌ها هستند. آن‌ها می‌توانند باکتری‌های مضر و مواد زائد را از بدن حذف کنند و به این ترتیب به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کنند.

از جمله خوراکی‌های حاوی مخمر یا مواد پروبیوتیک می‌توان برخی انواع پنیر، شکلات، ترشی، کلم ترش، تمپه و کیمچی را نام برد.

یکی از دلایل بروز مشکلات گوارشی درروده‌ها مشکل یبوست است، مزاج سالم و روان می‌تواند به دفع مواد سمی از بدن کمک کند و به این ترتیب باعث پاکسازی روده‌ها شود.

یکی از مواد خوراکی بسیار مفید برای درمان مشکل یبوست آلوئه‌ورا است، این ماده خوراکی خواص ضد التهابی و ضد عفونی کنندگی دارد و به دلیل بالا بودن درصد آب میان بافتی آن می‌تواند به جذب آب توسط روده‌ها کمک کند.

با مصرف مداوم آلوئه ورا سیستم ایمنی بدن تقویت شده فرد از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها ایمن می‌ماند.

تخم شربتی و تخم کتان، این دو خوراکی خوشمزه و مغذی نیز حاوی اسیدهای چرب امگا سه هستند که به هضم سریع مواد غذایی کمک کرده، باعث پاکسازی روده‌ها می‌شود.

ترکیبات این دو ماده خاصیت ضد التهابی دارند و به غشای روده‌ها متصل می‌شوند و به این ترتیب مانع از بروز بیماری‌های مرتبط با روده می‌شوند.

در نهایت حبوبات به ویژه لوبیا و عدس نیز به دلیل دارا بودن آهن، روی، پتاسیم، کلسیم، ویتامین‌های گروه B و پروتئین برای پاکسازی روده‌ها می‌توانند مورد استفاده قرار گیرند.

کارشناسان توصیه می‌کنند افراد از این مواد غذایی به میزان استاندارد مصرف کنند، زیرا استفاده بیش از حد خود می‌تواند باعث بروز مشکلات گوارشی، دل درد و سوء هاضمه شود.

در کنار تنظیم رژیم غذایی، ورزش کردن و داشتن تحرک نیز برای پاکسازی روده‌ها بسیار مفید است و به دفع سریعتر مواد سمی از بدن کمک می‌کنند.

درمان و پیشگیری از بیماری ها با گیاه دارویی قاصدک

  • کلسیم فراوان ترین ماده‌ی معدنی موجود در بدن است و گیاه قاصدک ها حاوی ۱۰ درصد از نیاز به این ماده غذایی با ارزش می باشد. کلسیم در ساختار استخوان و دندان ذخیره می شود و در بدن برای انتقال های عصبی، لخته شدن خون، ترشح هورمون و انقباض ماهیچه ای مورد استفاده قرار می گیرد.

 

اکثر صاحبخانه ها از این موضوع بی اطلاع هستند که علف های هرز زرد رنگی که در هر بهار در حیات جلوی منزلشان می رویند و ماه ها باید به هرس آن ها بپردازند در واقع گیاهانی هستند که دارای مزایای بسیار فوق العاده ای برای سلامت انسان می باشند. قاصدک یکی از همین گیاهان است.

چای قاصدک برای درمان درد های عضلانی، از دست دادن اشتها، سوء هاضمه، نفخ روده، سنگ های صفراوی، درد مفاصل، اگزما و کوفتگی مفید می باشد. همچنین این گیاه ادرار را افزایش می دهد و به عنوان یک ملین برای افزایش حرکات رودوی عمل می کند.

یک فنجان چای قاصدک حاوی مواد زیر است:

۲۵ کالری

۴۲ میلی گرم سدیم

۲۱۸ میلی گرم پتاسیم

۵ گرم کربوهیدرات

۷ درصد فیبر رژیمی

۵۳۵ درصد ویتامین K

۱۱۱ درصد ویتامین A

۳۲ درصد ویتامین C

۵ درصد ویتامین B۶

۱۰ درصد کلسیم

۹ درصد آهن

۵ درصد منیزیم

۱۰ خاصیت قاصدک

محافظت از استخوان ها

کلسیم فراوان ترین ماده‌ی معدنی موجود در بدن است و گیاه قاصدک ها حاوی ۱۰ درصد از نیاز به این ماده غذایی با ارزش می باشد. کلسیم در ساختار استخوان و دندان ذخیره می شود و در بدن برای انتقال های عصبی، لخته شدن خون، ترشح هورمون و انقباض ماهیچه ای مورد استفاده قرار می گیرد.

با نوشیدن چای قاصدک یا خوردن گیاه آن، به راحتی می توانید از پوسیدگی دندان، تنش عضلانی و فشار خون بالا و کمبود کلسیم جلوگیری کنید.

ویتامین K بالا

ویتامین K یک ویتامین مهم محلول در چربی است که نقش مهمی را در سلامت استخوان و قلب ایفا می کند؛ می توانید باور داشته باشید که گیاه قاصدک حاوی بیش از ۵۰۰ برابر ارزش روزانه مورد نیاز شماست.

خوردن این گیاه باعث جلوگیری از کمبود ویتامین K می شود.

ویتامین K ویتامین اصلی لازم برای استخراج مواد معدنی و لخته شدن خون است. در واقع، ویتامین K، برای استخوان حتی از کلسیم نیز ضروری تر است! و علاوه بر این به حفظ عملکرد مغز و سوخت و ساز بدن نیز کمک می کند.

پاکسازی کبد

نقش کبد ما تولید صفرایی است که به آنزیم های موجود در بدن برای شکستن چربی ها و تبدیل آن ها به اسیدهای چرب کمک می کند و علاوه بر این نقش حیاتی را نیز در فیلتر کردن و سم زدایی خونمان بر عهده دارد. همچنین کبد ما دارای توانایی شگفت انگیز تجزیه و ذخیره سازی اسیدهای آمینه، ترکیب و متابولیسم چربی ها و کلسترول، ذخیره گلوکز و تنظیم عملکردهایی است که هر روز در داخلی بدن انجام می شوند.

ویتامین ها و مواد مغذی موجود در گیاهان قاصدکی به پاکسازی کبد کمک می کنند و مصرف آن ها سبب می شود که کبد ما به درستی کار کند. گیاه قاصدک با حفظ جریان مناسب صفراوی به سیستم گوارش کمک می کند. چای قاصدک یا ساقه‌ی آن نیز سرشار از ویتامین C است که به جذب مواد معدنی کمک می کند، و باعث کاهش التهاب شده و از ابتلا به بسیاری از بیماری ها جلوگیری می نماید.

مبارزه با دیابت

چای گیاه قاصدگ با تحریک تولید انسولین از پانکراس و حفظ سطح قند خون در سطح مناسب به بیماران مبتلا به بیماری دیابت کمک می کند.

مبارزه با عفونت های پوستی

ماده سفید شیری رنگی که شما با شکستن ساقه ی یک گیاه قاصدک در نوک انگشتان خود احساس می کنید، واقعا برای پوست شما عالی است! ساقه گیاه قاصدک فوق العاده قلیایی است و دارای خواص ضد میکروبی، حشره کش و قارچ کش می باشد. علاوه بر این شما می توانید از گیاه قاصدک برای از بین بردن خارش یا تحریک ناشی از اگزما، عفونت های قارچی، پسوریازیس و دیگر عفونت های پوستی استفاده کنید.

غنی از آنتی اکسیدان ها

یکی دیگر از مزایای مهم گیاه قاصدک، خاصیت آنتی اکسیدانی بسیار بالای آن است. آنتی اکسیدان ها موادی هستند که به جلوگیری از انواع خاصی از آسیب های سلولی، به ویژه اثر اکسیداسیون کمک می کند. بدن از آنتی اکسیدان ها برای مبارزه با آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد ، که برای بافت های بدن بسیار خطرناک هستند و به سرطان و پیری زودرس منجر می گردند استفاده می کند.

غنی از فیبر

چای قاصدک ، چایی گیاهی و سرشار از فیبر است و فیبر نیز ماده ایست که به هضم غذا و سلامت روده کمک می کند. فیبر مسئول انتقال سریع مواد غذایی در پیچ و تاب های دستگاه گوارش است و به آن کمک می کند تا به بهترین شکل عمل نماید. فیبر با جذب مایعات بدن باعث اضافه شدن حجم مدفوع می شود.

منبع خوبی از ویتامین A

ویتامین A در داشتن چشمانی سالم و قوی، عملکرد عصبی، پوست سالم و بسیاری از چیزهای دیگر نقش مهمی را ایفا می کند. ویتامین A یک آنتی اکسیدان است، بنابراین به وسیله ی مبارزه با رادیکال های آزاد به کاهش التهاب بدن کمک می کند. فقط یک فنجان از چای گیاه قاصدک دارای ۱۰۰ برابر ویتامین A مورد نیاز روزانه‌ی بدن شماست، بنابراین شما می توانید تنها با خوردین یک قاشق چای قاصدک با رادیکال های آزاد مبارزه کنید و از پیری زودرس، عفونت تنفسی و اختلال بینایی جلوگیری نمایید.

به عنوان یک دیورتیک عمل می کند

ریشه قاصدک دارای یک اثر طبیعی دیورتیک است ، که اجازه می دهد کبد شما سریع تر سموم موجود در بدن را دفع نماید. همچنین این اثر سیستم ایمنی بدن انسان را تقویت می کند، سطح قند خون را کاهش می دهد، سوزش سر دل را تسکین می دهد و مسائل گوارشی را بهبود می بخشد.

از عفونت های دستگاه ادراری جلوگیری می کند

چای قاصدک می تواند به جلوگیری از عفونت های دستگاه ادراری، و همچنین اختلالات مثانه، مشکلات کلیوی و کیست های احتمالی در اندام های تولید مثل کمک کند.

ترکیب خاص عصاره ی ریشه ی گیاه قاصدک و عصاره برگ یک گیاه دیگر که به نام uva ursi مشهور است به کاهش و التیام عفونت های ادراری زنان کمک می کند. از انجا که ترکیب uva ursi باکتری ها را می کشد و به دلیل توانایی آن در افزایش جریان ادرار و مبارزه با عفونت، می تواند برای بدن بسیار مفید باشد.

تاریخچه چای قاصدک و حقایق جالبی در مورد آن

گیاه قاصدک انواع مختلفی دارد، اما گیاه قاصدک معمولی از لحاظ علمی به عنوان Taraxacum Officinale شناخته می شود. با توجه به تاریخچه ی کشف شده در مورد این گیاه، قاصدک در حدود ۳۰ میلیون سال پیش در اوراسیا تکامل یافته است.

بسیاری از مردم سعی می کنند تا از شر گیاهان قاصدکی که هر ساله در حیاط منزلشان رشد می کند خلاص شوند، اما گیاه قاصدک واقعا یک علف هرز سودمند است. هنگامی که به باغبانی در حیاطتتان می پردازید، باید بدانید که وجود این علف در حیاطتان بسیار مفید است زیرا مواد مغذی را به بالای خاک می کشاند و، به گیاهانی با ریشه های کم عمق در جذب مواد مغذی کمک نموده و مواد معدنی و نیتروژن اضافی را به خاک وارد می کند. همچنین حشرات گرده افشان را جذب نموده و گاز اتیلن را که به رسیدن میوه کمک می کند، آزاد می نماید.

یکی دیگر از واقعیت جالب در مورد این گیاه این است که ۴ گل قاصدک نشان مخصوص شهر White Sulphur Springs در غرب ویرجینیا می باشد. شهروندان حتی جشن سالانه قاصدک را نیز در فصل بهار برگزار می کنند و من مطمئن هستم که این مردم در مورد مزایای سلامتی گیاه قاصدک چیزهای زیادی می دانند.

چگونگی انتخاب و استفاده از گل قاصدک

اگر می خواهید گیاه قاصدک را بچینید حتما از مناطقی که ممکن است در آن ها از اسپری مخصوص علف های هرز استفاده شده باشد اجتناب کنید. چرا که قطعا شما نمی خواهید مواد شیمیایی مضر موجود در این گیاه را به درون بدنتان راه دهید!

سعی کنید این کار را در مناطقی انجام دهید که نه تنها در آن ها از سموم آفت کش استفاده نشده بلکه هوای پاک و تمیزی نیز دارد. زیرا تلخی آن ها در چنین محیط هایی کمتر است. علاوه بر این، شما می توانید گیاهان قاصدک را از فروشگاه های محلی نیز خریداری کنید.

اگر می خواهید از ریشه های این گیاه استفاده کنید، آن را به سمت بیرون بکشید تا کل گیاه کنده شود و سپس تمام خاک آن را زدوده و آن را خوب با آب بشویید تا هیچ گونه گل و لایی نداشته باشد. شما می توانید از ریشه خام گیاه قاصدک برای درست کردن چای قاصدک استفاده کنید یا ریشه ی قاصدک بو داده را به قهوه ی خود اضافه نمایید.

هنگامی که می خواهید گیاه قاصدک را به صورت خام مصرف کنید مطمئن شوید که آن را به خوبی با آب شسته اید. این گیاه می تواند تا یک هفته در یخچال نگهداری شود – با نگهداری این سبزی ها در یک حوله کاغذی مرطوب می توانید به تازه ماندن هر چه بیشتر گیاه کمک کنید.

گیاه قاصدک را می توانید به صورت خام، با غذا و یا به صورت جوشانده مصرف کنید. علاوه بر این می توانید چای قاصدک مورد علاقه ی خود را به جایگزین سالمی برای قهوه تبدیل نمایید.

دستور استفاده از گیاه قاصدک

راه های زیادی برای ترکیب گیاه قاصدک با وعده های غذایی هر روز وجود دارد. یکی از بهترین راه ها برای تجربه ی تمام مزایای قاصدک، درست کردن چای قاصدک است.

اگر دوست دارید دیگر چای های گیاهی مانند چای بابونه یا گزنه را نیز بنوشید، ممکن است از نوشیدن چای قاصدک نیز لذت ببرید و بالعکس.

شما می توانید چای را از ریشه های گیاه قاصدک یا گل آن تهیه نمایید. این کار بسیار آسان است تنها کافی است ریشه یا گل را برای ۳۰ دقیقه در آب بجوشانید.

شما می توانید ریشه ها و گل ها را پس از جوشیدن از درون چای بیرون آورید و یا چای خود را به همراه آن ها بنوشید. اگر می خواهید مزایای بیشتری را عاید خود کنید، می توانید از چای های کیسه ای که دارای محتوای گیاه قاصدک و زردچوبه هستند استفاده نمایید.

اگر می خواهید این چای مزایای بیشتری را برای سلامتی شما به همراه داشته باشد، می توانید از چای های کیسه ای که از مواد ارگانیک درست شده اند استفاده نمایید. شما می توانید ریشه گیاه قاصدک خود را برشته کنید و آن را مانند یک پودر به نوشیدنی قهوه ی خود اضافه نمایید.

پس از تمیز کردن ریشه، آن را در یک غذاساز کاملا خرد کنید، قاصدک ها را در سینی فر ریخته و در دمای ۳۰۰ درجه فارنهایت بپزید تا برشته شوند. سپس ۱۰ دقیقه قبل از نوشیدن، آن ها را در آب جوش بگذارید. مصرف ریشه ی قاصدک باعث بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن و سم زدایی کامل بدن می شود.

گیاهان قاصدک می توانند به عنوان یک افزودنی عالی برای سس استفاده شوند یا می توانند به صورت پودر طعم دهنده مورد استفاده قرار گیرند. به عنوان مثال، سعی کنید یک دوم فنجان قهوه را با یک قاشق پودر قاصدک خود ترکیب نمایید.

شما می توانید ساقه ی قاصدک را به بسیاری از دستور العمل های سالادهای خود اضافه کنید. این گیاه می تواند طعم گزنده ای به سالاد شما ببخشد؛ حتی ممکن است سالاد شما بعد از افزودن این گیاه طعم تلخی به خود بگیرد بنابراین در افزودن مقدار مناسب دقت کنید.

دستور العمل سالاد بروکلی برای افزودن گیاه قاصدک مناسب است. کلم بروکلی و قاصدک ها دارای مقدار زیادی فیبر و ویتامین C هستند و این مواد سبب می شوند که بدن شما در طول روز به درستی عمل کند.

علاوه بر این افزودن این گیاه به غذاهای دریایی و ماکارونی بسیار عالی خواهد بود. گل قاصدک می تواند به عنوان یک گیاه با بسیاری از غذاها سرو شود. سعی کنید یک قاشق غذاخوری از گیاه قاصدک قاشق خرد شده را به دستور تهیه ماهی سلمون خود اضافه کنید. این دستور غذایی سالم باعث می شود که ماهی به یکی از غذاهای مورد علاقه ی شما تبدیل شود، زیرا این گیاه همراه با چربی سالم امگا ۳ طعم لذیذی را به ماهی شما می بخشد! به دلیل داشتن مزایای بسیار توصیه می شود که حتما این گیاه را به آشپزی خود اضافه نمایید.

اثرات جانبی و عوارض احتمالی گیاه قاصدک

در صورت داشتن آلرژی به گیاه قاصدک ، این گیاه باعث التهاب دهان یا پوست بدن افراد حساس شود. اگر به گیاهان آلرژی زا و نظیر (خرما، گل داودی، گلبرگ ها) حساسیت دارید، احتمالا به گیاه قاصدک نیز حساسیت خواهید داشت. اگر آلرژی دارید، قبل از مصرف قاصدک، حتما با پزشک خود مشورت کنید.

گیاه قاصدک ممکن است میزان آنتی بیوتیکی را که بدن می تواند جذب کند کاهش دهد. مصرف گیاه قاصدک همراه با آنتی بیوتیک ها ممکن است اثر بخشی برخی از آنتی بیوتیک ها را کاهش دهد. برخی از آنتی بیوتیک هایی که ممکن است مصرف آنها با گیاه قاصدک خوب نباشد عبارتند از: سیپروفلوکساسین، انوکساسین، نورفلوکساسین، اسپارفلوکساسین، تروافلوکساسین و گرپافلوکساسین.

مصرف گیاه قاصدک ممکن است به دلیل برخورداری از خواص دیورتیک میزان دفع لیتیوم را کاهش دهد. این امر می تواند میزان لیتیوم موجود در بدن را افزایش دهد و به عوارض جانبی جدی ای را برای فرد به همراه داشته باشد. همچنین پتاسیم موجود در برخی از قرص های دیورتیک بسیار زیاد است، بنابراین هنگام مصرف این قرص ها با آب، مراقب باشید زیرا شما نمی خواهید که لیتیوم یا پتاسیم بدنتان افزایش یابد.

گیاه قاصدک ممکن است سرعت تجزیه ی برخی داروها را در کبد کاهش دهد. بنابراین قبل از مصرف گیاه قاصدک، اگر احتمال می دهید که مصرف این گیاه با داروهایی که مصرف می کنید تداخل داشته باشد، با پزشک خود مشورت کنید. بعضی از این داروها عبارتند از: آمیتریپتیلین، هالوپریدول، اوندسترون، پروپرانولول، تئوفیلین و وراپامیل.

درمان بیماری ها با هل

  • هل یکی از درمان های خانگی موثر برای بهبود بوی بد دهان است. جویدن دانه های هل می تواند هرگونه بوی بدی که از دهان بیرون می اید را نابود کند. حتی بعضی از آدامس ها از هل برای بهبود بوی بد دهان استفاده می کنند.

 

تا به حال از هل در مواد غذایی خود استفاده کرده اید؟ اصلا می دانید هل چه طعمی دارد؟ شاید با خود بگویید هل چیست؟ هل که در اغلب موارد به آن ملکه ادویه ها نیز گفته می شود یکی از رایج ترین ادویه هایی است که در خانه هندی ها یافت می شود اما این ادویه در سایر کشورهای جهان نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

دانه های هل طعم گرم و بسیار خوشبویی دارند و همین امر باعث می شود استفاده از آن ها طعم مطبوع، منحصر به فرد و شیرینی را به مواد غذایی یا نوشیدنی ها ببخشد.

این ادویه به طور گسترده ای برای تسکین مشکلات گوارشی و کمک به هضم و بهبود بوی دهان مورد استفاده قرار می گیرد. بیشتر زنان و مردان هندی برای حفظ تازگی بوی دهان خود از هل به جای نعناع استفاده می کنند.

خوب همانطور که می دانید سه نوع هل در بازار به فروش می رسد: هل سبز، هل سیاه و هل ماداگاسکار.

بیشتر دستورات تهیه مواد غذایی از هل سبز استفاده می کنند. به طور کلی این گزینه گران تر از سایر ادویه هاست اما زیاد نگران نباشید شما می توانید از آن به خوبی استفاده کنید. هل یکی از موادی است که مواد شیمیایی گیاهی بسیار قدرتمندی در خود دارد و سرشار از منگنز است. منگنز یکی از مواد معدنی است که به بدن کمک می کند بافت های همبند، استخوان ها و هورمون های جنسی را تشکیل دهد.

این ماده همچنین برای عملکرد طبیعی اعصاب و مغز ضروری است و نقش مهمی در متابولیسم کربوهیدرات ها، متابولیسم چربی، جذب کلسیم و تنظیم سطح قند خون بازی می کند. تنها یک قاشق غذاخوری از هل می توانید ۸۰ درصد از نیاز روزانه بدن به منگنز را تامین نماید.

هل واقعا یکی از ادویه های شگفت انگیز پزشکی است و حتی می تواند درمان طبیعی برای سرطان و دیابت باشد. شرط می بندم بعد از خواندن این مقاله هل را برای همیشه در سبد غذایی خود قرار خواهید داد.

۷ مورد از خواص هل برای بدن:

هل می تواند به درمان شرایط معمولی و نیز بیماری های حاد و جدی کمک کند. این موارد عبارت است از:

بوی بد دهان:

هل یکی از درمان های خانگی موثر برای بهبود بوی بد دهان است. جویدن دانه های هل می تواند هرگونه بوی بدی که از دهان بیرون می اید را نابود کند. حتی بعضی از آدامس ها از هل برای بهبود بوی بد دهان استفاده می کنند.

کرم خوردگی دندان ها:

هل نه تنها می تواند باکتری هایی که باعث ایجاد بوی بد در دهان شده اند را نابود سازد بلکه قادر است از توسعه کرم خوردگی دندان پیشگیری کند و حتی کرم خوردگی و تخریب دندان ها را معکوس نماید. این ماده همه مزایای پاک کنندگی آدامس را دارد و معایب آن همچون چسبندگی را در خود ندارد.

سرطان:

تحقیقات نشان می دهد زمانی که صحبت از سرطان به میان می آید هل پتانسل مبارزه با آن را دارد.

مطالعات حیوانی نشان می دهد هل به عنوان عامل پیشگیری عمل می کند یا اینکه می تواند برای به تاخیر انداختن، مهار کردن یا برعکس نمودن تشکیل سرطان عمل کند.

به طور کلی مواد شیمیایی گیاهی موجود در هل همچون cineole و لیمونن می تواند نقش محافظتی در برابر پیشرفت سرطان داشته باشد.

فشار خون:

هل می تواند به کاهش فشار خون در افراد که یک نکته کلیدی برای حفظ سلامت قلب و کلیه هاست کمک کند. یکی از مطالعات انجام شده حدود ۲۰ نفر از افرادی که به تازگی با پرفشاری خون مرحله اول شناسایی شده بودند را مورد بررسی قرار داد. در این مطالعه سه گرم از پودر هل هر روز در دوز تقسیم بندی شده برای ۱۲ هفته مورد استفاده قرار گرفت. نتایج حاصل از آن عالی بود. هل نه تنها به افراد کمک کرده بود فشار خون سیستولیک و دیاستولیک و فشار خون میانگین خود را کاهش دهند بلکه وضعیت آنتی اکسیدان ها را تا ۹۰ درصد بیشتر کرده بود.

دیابت:

همانطور که در قسمت های قبلی مقاله نیز ذکر کردیم هل سرشار از منگنز است و همین امر باعث می شود این ماده یک انتخاب عالی برای افراد دیابتی و افرادی که با مشکلات مرتبط با قند خون دست و پنجه نرم می کنند باشد.

تحقیقات انجام شده نشان می دهد افرادی که با دیابت شناسایی می شوند معمولا سطح منگنز اندکی دارند. هنوز معلوم نیست وجود دیابت باعث کاهش سطح منگنز می شود یا اینکه سطح پایین منگنز در چنین شرایطی دخیل است یا خیر. به هر حال، اضافه کرد منگنز به رژیم غذایی ایده هوشمندانه ای برای دیابتی هاست به همین خاطر است که شما باید از این ادویه به عنوان بخشی از رژیم غذایی دیابتی خود استفاده کنید.

سیستم گوارش:

هل یک درمان سنتی در طب چینی و آئوردایی است که می توان از آن برای بهبود مشکلات گوارش همچون درد شکم استفاده کرد اما علم نیز از این موضوع پشتیبانی می کند.

مطالعات نشان می دهد هل زمانی که صحبت از کمک به حل مشکلات گوارشی به میان می آید رتبه بالاتری نسبت به سایر ادویه ها خواهد داشت.

عصاره متانولی از ادویه ها یکی از مواردی است که می تواند در کنترل اختلالات معدی روده ای همچون اسیدیته، گاز، گرفتگی شکمی و نفخ مفید باشد.

مطالعات نشان می دهد هل خاصیت محافظت کنندگی از معده را دارد و به بهبود زخم معده کمک می کند.

آسم:

هل می تواند افرادی که با مشکلات تنفسی همچون آسم روبرو هستند را هم بهبود ببخشد.

یکی از مطالعات انجام شده بر روی مدل های حیوانی نشان می دهد ادویه ها مانع از اثرات برونشیتی می شوند. این موضوع بدین معنی است که چنین موادی می تواند مقاومت مسیرهای هوایی را کاهش دهد و جریان هوا در ریه ها را بیشتر نماید. اساسا، هل می تواند نفس کشیدن را راحت تر کند. این موضوع برای افرادی که از آسم و سایر مشکلات تنفسی همچون تنگی نفس رنج می برند بسیار مهم است.

ارزش تغذیه ای هل:

هل متعلق به خانواده زنجبیل هاست.یک قاشق غذاخوری از آن در برگیرنده موارد زیر خواهد بود:

۱۸ کالری

۴ گرم کربوهیدرات

۶ گرم پروتئین

۴ گرم چربی

۶ گرم فیبر

۶ میلی گرم منگنز

۸ میلی گرم آهن

۱۳ میلی گرم منیزیم(۳.۳ درصد از نیاز روزانه بدن)

۴ میلی گرم روی(۲.۷ درصد از نیاز روزانه بدن)

۲۲ میلی گرم کلسیم( ۲.۲ درصد از نیاز روزانه بدن)

۶۵ میلی گرم پتاسیم(۱.۹ درصد از نیاز روزانه بدن)

۱۰ میلی گرم فسفر( ۱ درصد از نیاز روزانه بدن)

عوارض احتمالی و هشدارهایی در مورد هل:

هل زمانی که از طریق دهان در مقادیر معمول مصرف می شود می تواند برای بیشتر افراد امن باشد.

عوارض جانبی رایج و خاصی برای این ادویه زمانی که به طور طبیعی مصرف می شود گزارش نشده است. اگر سنگ کیسه صفرا دارید، نباید از هل به عنوان دارو استفاده کنید. دانه های آن ممکن است درد را در این شرایط بدتر کند. امنیت دارویی این ادویه برای زنان باردار و شیرده هنوز مشخص نیست. اگر باردار هستید یا به کودک خود شیر می دهید بهتر است از مقادیر کم هل در مواد غذایی استفاده کنید.

20 راز سلامتی با عسل و دارچین

  • به مدت ٣ روز از مخلوط یک قاشق غذاخوری عسل با یک چهارم قاشق چای خوری پودر دارچین استفاده کنید. این روش برای درمان سرفه مزمن و سرماخوردگی و سینوزیت به کار می‌رود.

 

در این مقاله با عسل و دارچین، درمان کننده بسیاری از بیماری‌ها آشنا می‌شویم.

١. درمان بیماری قلبی:
مخلوطی از عسل و پودر دارچین را تهیه کنید و به جای مربا روی نان قرار دهید و به طور منظم در وعده صبحانه صرف کنید. این روش در کاهش کلسترول، جلوگیری از بروز حمله قلبی، تنفس راحت و تقویت ضربان قلب موثر است. بیماران مبتلا به حمله قلبی نیز با مصرف روزانه این مخلوط از حمله قلبی بعدی درامان خواهند بود. بررسی روی سالمندان در آمریکا و کانادا نشان داده است، با بالا رفتن سن شاهرگ‌های حیاتی و سیاهرگ‌ها خاصیت انعطاف پذیری خود را از دست می‌دهد. عسل و دارچین به شاهرگ‌ها و سیاهرگ‌ها قدرتی تازه میبخشد.

٢. از بین بردن اثر خارش نیش‌های حشرات:
مخلوطی از یک سهم عسل، ٢ سهم آب ولرم و یک قاشق چای خوری پودر دارچین را روی قسمتی از بدن که احساس خارش می‌کنید، قرار دهید خارش و درد در عرض یک یا ٢ دقیقه فروکش خواهد کرد.

٣. درمان التهاب مفصل (آرتریت):
روزانه، یک وعده صبح و یک وعده شب، مخلوطی از یک فنجان آب گرم، ٢ قاشق چای خوری عسل و یک قاشق چای خوری پودر دارچین مصرف شود. این مخلوط معجزه گر در صورت مصرف به طور منظم آرتریت‌های مزمن را نیز درمان می‌کند. بررسی‌های اخیر روی ٢٠٠ بیماری که قبل از صرف صبحانه از این مخلوط استفاده کردند نشان داد، ٧٣ نفر از آنان در عرض یک هفته کاملا از درد رهایی پیدا کردند و پس از یک ماه بیشتر افرادی که قادر به راه رفتن یا حرکت نبودند، بدون احساس هیچ دردی توانایی راه رفتن و تحرک خود را به دست آوردند.

٤. جلوگیری از ریزش مو:
قبل از دوش گرفتن مخلوطی از مقداری روغن زیتون داغ، یک قاشق چای خوری عسل و یک قاشق پودر دارچین را به مدت ٥ تا ١٥ دقیقه روی سر قرار دهید و سپس آن را بشویید.

٥. از بین بردن عفونت مثانه:
٢ قاشق غذاخوری عسل به همراه یک قاشق چای خوری پودر دارچین را با مقداری آب ولرم حل کنید و آن را بنوشید. این روش باعث می‌شود که میکروب‌های مثانه از بین برود.

٦. درمان درد دندان:
مخلوطی از یک قاشق چای خوری پودر دارچین و ٥ قاشق چای خوری عسل تهیه کنید و روی دندان خراب بمالید. این عمل را ٣ بار در روز تکرار کنید تا درد تسکین یابد.

٧. کاهش کلسترول:
٢ قاشق غذاخوری عسل را با ٣ قاشق چای خوری پودر دارچین در یک لیوان چای حل کنید و بنوشید. این کار میزان کلسترول خون را طی ٢ ساعت به ١٠ درصد کاهش می‌دهد.

٨. درمان سرماخوردگی:
به مدت ٣ روز از مخلوط یک قاشق غذاخوری عسل با یک چهارم قاشق چای خوری پودر دارچین استفاده کنید. این روش برای درمان سرفه مزمن و سرماخوردگی و سینوزیت به کار می‌رود.

٩. درمان ناباروری:
برای برطرف کردن این مشکل، به مردان توصیه می‌شود ٢ قاشق غذاخوری عسل را قبل از خواب میل کنند. در کشور‌های چین، ژاپن و خاوردور که با مشکل ناباروری مواجه اند، در طول روز مخلوطی از مقداری پودر دارچین و یک دوم قاشق چای خوری عسل را به طور مرتب روی لثه و داخل دهان خود قرار می‌دهند تا مخلوط حاصل از طریق بزاق وارد بدن شود. زوجی که مدت ١٤ سال بچه دار نمی‌شدند با شروع مصرف عسل و دارچین پس از مدت کوتاهی صاحب دوقلو شدند.

١٠. درد معده:
مصرف عسل و پودر دارچین علاوه بر درمان درد و نفخ معده، زخم معده را نیز درمان می‌کند.

١١. تقویت سیستم ایمنی:
استفاده روزانه از عسل و پودر دارچین سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و بدن را از حمله باکتری و ویروس محافظت می‌کند. دانشمندان دریافتند که عسل دارای مقدار زیادی ویتامین و آهن است. مصرف مداوم عسل گلبول‌های سفید خون را تقویت می‌کند تا بتواند با باکتری‌ها و بیماری‌های ویروسی مقابله کند.

١٢. برطرف کردن سوء هاضمه:
قبل از هر وعده غذا، پودر دارچین را روی ٢ قاشق غذاخوری عسل بریزید و میل کنید تا از ترشح اضافی اسید معده رهایی پیدا کنید، زیرا این مخلوط غذا‌های سنگین را به راحتی هضم میکند.

١٣. جلوگیری از آنفلوآنزا:
دانشمندی در اسپانیا ثابت کرده که مخلوط عسل و دارچین دارای مواد مفید طبیعی است که از میکروب‌های آنفلوآنزا و سرماخوردگی جلوگیری به عمل می‌آورد.

١٤. افزایش طول عمر:
مصرف دائم و مرتب عسل و پودر دارچین مانع پیری زودرس می‌شود. مخلوطی از ٤ قاشق چای خوری عسل، یک قاشق چای خوری پودر دارچین و ٣ فنجان آب گرم را با هم بجوشانید. سپس مخلوط به دست آمده را ٣ الی ٤ بار در روز به مقدار یک چهارم فنجان میل کنید. این مخلوط علاوه بر طراوت بخشیدن و نرم نگه داشتن پوست از پیری زودرس نیز جلوگیری می‌کند.

١٥. برطرف کردن جوش صورت:
قبل از خواب مخلوط ٣ قاشق غذاخوری عسل و ١ قاشق چای خوری دارچین را روی جوش‌ها قرار دهید و روز بعد با آب ولرم بشویید. تکرار روزانه این کار به مدت ٢ هفته، جوش‌ها را از بین می‌برد.

١٦. درمان عفونت‌های پوستی:
قرار دادن مخلوطی به مقدار مساوی از عسل و پودر دارچین روی قسمت‌های مختلف پوست، عفونت‌های پوستی و اگزما را نیز درمان می‌کند.

١٧. درمان سرطان:
تحقیقات جدید انجام گرفته در ژاپن و استرالیا نشان داده، سرطان‌های پیشرفته معده و استخوان به طور موفقیت آمیزی درمان شده است. بیماران مبتلا به این سرطان‌ها ٣ بار در روز و به مدت ٣ ماه یک قاشق غذاخوری عسل و یک قاشق چای خوری دارچین را مخلوط و مصرف می‌کنند.

١٨. از بین بردن خستگی مفرط:
مصرف نصف قاشق غذاخوری عسل و مقداری پودر دارچین در یک لیوان آب اول صبح و بعد از ظهر که بدن با افت نشاط روبه رو است طی یک هفته نیروی حیاتی بدن را افزایش می‌دهد.

١٩. از بین بردن بوی بد دهان:
شما می‌توانید پس از بیدار شدن از خواب با محلولی از یک قاشق چای خوری عسل، مقداری پودر دارچین و آب گرم غرغره کنید تا در طول روز مشکل بوی بد دهان را نداشته باشید.

٢٠. مشکل شنوایی:
مصرف روزانه مقدار مساوی از عسل و پودر دارچین در صبح و شب مشکل شنوایی را برطرف می‌کند.
شایان ذکر است، عسل مورد مصرف باید خام و پاستوریزه نشده باشد. زیرا که آنزیم‌های لازم به هنگام عمل پاستوریزه به علت حرارت دیدن از بین می‌رود.

حنا چیست و چه کاربردی دارد

  • گیاهی است به صورت درختچه یا درختی، که در حالت جوانی عاری از خار، ولی گیاه مسن خاردار می‌باشد. ساقه پوشیده از پوست خاکستری مایل به سفید است. شاخه‌های جوان این گیاه همواره چهار گوش، برگ‌ها ساده، متقابل، انگشتی یا تخم مرغی یا کشیده و اندکی مشبک هستند.

 

گیاهی است به صورت درختچه یا درختی، که در حالت جوانی عاری از خار، ولی گیاه مسن خاردار می‌باشد. ساقه پوشیده از پوست خاکستری مایل به سفید است. شاخه‌های جوان این گیاه همواره چهار گوش، برگ‌ها ساده، متقابل، انگشتی یا تخم مرغی یا کشیده و اندکی مشبک هستند.

مشخصات

نام فارسی حنا
نام علمی Lawsonia inermis
نام عمومی Henna
تیره گیاهی Lythraceae
نام تجاری Henna
Lawsonia_inermis_ (Mehndi) _in_Hyderabad,_AP_W ۲_IMG_۰۵۲۴

گیاهشناسی:

گیاهی است به صورت درختچه یا درختی، که در حالت جوانی عاری از خار، ولی گیاه مسن خاردار می‌باشد. ساقه پوشیده از پوست خاکستری مایل به سفید است. شاخه‌های جوان این گیاه همواره چهار گوش، برگ‌ها ساده، متقابل، انگشتی یا تخم مرغی یا کشیده و اندکی مشبک هستند. پهنک برگ آن پیچ خوردگی به سمت پایین دارد. گل‌های آن سفید رنگ یا گلی، مجتمع به صورت خوشه‌های متعدد و زیبا است.

بخش مورد استفاده:

گل، برگ و ریشه گیاه

کاربرد غیر رسمی:

مصرف موضعی گیاه جهت درمان اگزما، جرب، عفونت‌های قارچی و زخم رایج است. این گیاه در لوسیون‌های پوست و مو استفاده می‌شود و جهت درمان شوره به کار می‌رود. در طب سنتی هند فرآورده‌های تهیه شده از ریشه حنا جهت درمان جذام، بیماری هاس پوستی، آمنوره و دیسمنوره کاربرد دارد. برگ حنا جهت درمان زخم‌ها، زخم معده، سوزش مجاری ادراری، سرفه، برونشیت، سر درد‌های یک طرفه، روماتیسم و کم خونی استفاده می‌شود. گل‌ها جهت سر درد، تب و جنون حاد استفاده دارد. دانه‌های حنا جهت درمان تب‌های نوبه‌ای، اسهال آبکی و اسهال خونی به کار می‌رود.

نحوه آماده سازی برای مصرف:

حنا به ندرت جهت مصرف خوراکی، به شکل خرد شده و یا جوشانده به کار می‌رود. برای تهیه ضماد آن را در مقداری آب می‌ریزند.

مقدار و مدت مصرف:

به منظور مصرف خوراکی، روزانه ۳ گرم از پودر برگ برای درمان آمیب و زخم معده استفاده شود.

تداخلات دارویی:

مطالعه‌ای در این زمینه وجود ندارد با این حال با توجه به وجود تانن در گیاه می‌تواند سبب تغییر جذب سایر دارو‌ها شود.

مصرف در دوران بارداری و شیر دهی:

به دلیل کمبود مطالعات در این زمینه توصیه نمی‌شود.

فارماکولوژی:

به دلیل داشتن تانن قابض است و اثر مدر و ضد باکتری و ضد قارچ نیز دارد. اثرات ضد میکروبی به ترکیب رنگی حنا نسبت داده می‌شود.

عرق بهارنارنج جایگزین قرص خواب

عرق بهارنارنج جایگزین قرص خواب

عرق بهارنارنج جایگزین قرص خواب
عرق بهارنارنج جایگزین قرص خواب

یکی از خاصیت های عرق بهارنارنج این است که آرامبخش است در این جا محققان بیان می کنندعرق بهارنارنج جایگزین قرص خواب کنید .

 

دکتر فرهاد صبری متخصص طب سوزنی از چین و عضو هیئت مدیره انجمن علمی طب سوزنی و استادیار دانشگاه علوم پزشکی  در خصوص تاثیر عرق بهارنارنج در بی‌خوابی اذعان داشت: عرق بهارنارنج یک داروی گیاهی با طبیعت گرم است که دارای خواص بیشماری همچون آرام بخشی، کاهش دردهای عصبی و تنظیم ضربان قلب است.

وی با اشاره به اینکه مهمترین خواص دارویی بهارنارنج تاثیر آن روی سیستم عصبی است، تصریح کرد: عرق بهارنارنج جزء عرقیجاتی است که باعث آرامش سیستم اعصاب بدن می‌شود.این متخصص توصیه کرد: اگر مشکل کم خوابی دارید حتما نیم ساعت تا 1 ساعت قبل از خواب یک لیوان عرق بهارنارنج را بنوشید.

وی در همین خصوص اظهار داشت: عرق بهارنارنج علاوه بر تاثیر در آرامش اعصاب در کاهش استرس و دلشوره، شاداب شدن پوست، کاهش افسردگی و کاهش ضربان قلب نیز موثر است.

دکتر صبری در پایان گفت: عرق گیاه شادونه نیر دارای خواص دارویی بهارنارنج است و باید توجه داشت که عرق بهارنارنج را از گل آن استفاده کنند.