سبوس یکی از غنیترین منابع غذایی فیبر و الیاف گیاهی است. به همین دلیل با افزایش حجم مدفوع با یبوست و بیماریهای کولون به مبارزه برمیخیزد. فیبر گیاهی به دو نوع محلول و نامحلول تقسیم میشود که سبوس گندم جز فیبرهای نامحلول است که برای جلوگیری از یبوست و سایر بیماریهای روده بزرگ از آن استفاده میشود ادامه خواندن خواص نان جو سبوس دار
دسته: مواد غذایی و تغذیه
میوه هایی که فیبر دارند را بشناسید
در هر یک عدد انبه تقریبا ۵.۴ گرم فیبر وجود دارد به همین دلیل این میوه به عنوان یکی از منابع خوب تامین این ماده شناخته شده است. به طور کلی هر چه میوهای خوش آب و رنگتر باشد فیبر بیشتری در دل خود جا داده است.در ادامه بقیه میوه های دارای فیبر را بشناسید ادامه خواندن میوه هایی که فیبر دارند را بشناسید
در مورد تغذیه دانش آموزان بدانید
معمولا بچههایی که سخت از خواب بیدار میشوند، راحت صبحانه نمیخورند. اما فراموش نکنید که صبحانه وعدهای است که به هیچ وجه نباید حذف شود. والدین باید تا میتوانند دانش آموزان را به صبحانه خوردن تشویق کنند چون وقتی دانش آموز بدون خوردن صبحانه، سر کلاس میرود، نه تنها بیحال و کسل است بلکه وضعیت درسی او هم تحت تاثیر قرار میگیرد. ادامه خواندن در مورد تغذیه دانش آموزان بدانید
دمنوش مخصوص سرماخوردگی
با شروع شدن فصل سرما معمولا همیشه در حال سرما خوردگی هستید.امروز تصمیم داریم یک دمنوش عالی را آموزش دهیم. ادامه خواندن دمنوش مخصوص سرماخوردگی
چهار ماده غذایی برای افزایش ویتامین D بدن
در این پست ما ۴ ماده غذایی برتر که دارای میزان قابل توجهی ویتامین D هستند را به شما معرفی میکنیم و به ترتیب توانایی آنها را رده بندی کردیم. ادامه خواندن چهار ماده غذایی برای افزایش ویتامین D بدن
همه چیز در مورد جعفری
جعفری حاوی لوتئولین، فلاونوئید و ویتامین C است که هر دو ضد التهاب قویای هستند. این مواد از آرتروز هم جلوگیری میکنند.در ادامه اطلاعاتی در مورد جعفری کسب کنید ادامه خواندن همه چیز در مورد جعفری
همه چیز در مورد هلو
از مهمترین خواص هلو، پیشگیری از سرطان و تومور است. سرطان یکی از شایعترین بیماریها است که تقریبا هیچ درمان خانگی برای آن به طور موثر وجود ندارد. هلو غنی از آنتیاکسیدانهایی است که میتواند از ابتلا به سرطان جلوگیری کند. اسید فنولیک موجود در هلو برای درمان سرطان پستان مفید است چون از رشد تومور جلوگیری میکند. ادامه خواندن همه چیز در مورد هلو
خواص حبوبات را بدانید
حبوبات منبع کلسیم هستند. مصرف حبوبات برای بانوانی که از درد مفاصل رنج میبرند یا مبتلا به پوکی استخوان هستند، توصیه میشود. حبوبات همچنین به پیشگیری از بیماری آرتریت در زنان کمک میکند. لوبیا سبز یکی از حبوباتی است که به خاطر مقادیر بسیار بالای کلسیم برای درد مفاصل خوب است. ادامه خواندن خواص حبوبات را بدانید
فواید چای سبز
چای سبز در طب سنتی چین و هند برای کنترل خونریزی و زخمهای التهابی استفاده میشود، همچنین از این چای برای هضم، بهبود قلب، سلامت روان و تنظیم دمای بدن کمک میگیرند.در ادامه فواید چای سبز را بدانید ادامه خواندن فواید چای سبز
شیر سویا برای سلامتی و بیماری ها
-
این شیر برخلاف شیر گاو لاکتوز ندارد و برای افرادی که دچار عدم تحمل لاکتوز هستند مناسب است. البته بد نیست بدانید که وجود برخی قندها در سویا موجب میشود این شیر کمی نفاخ باشد.
آیا تابحال شیرسویا میل کرده اید و از خواص و مزایای این نوشیدنی پرخاصیت بهره مند شده اید ؟می خواهیم در این بخش به بررسی ویژگی های موثر این نوشیدنی اشاره کنیم خواص درمانی شیرسویا در این بخش بررسی خواهند شد سعی کنید برای فرزندانتان از این نوشیدنی بیشتر استفاده کنید .و از خاصیت های درمانی آن بهره مند شوید .
شیرسویا محلولی پروتئینی<Protein solution> و حاوی چربی، کربوهیدرات و ویتامینهایی چون B1 ،B6 ،E و همچنین لسیتین و فیبر است.
این شیر حدودا” یک چهارم کلسیم شیرگاو را دارد و معمولا تولیدکنندگان به آن کلسیم میافزایند.
شیرسویا اگر چه در مقایسه با شیر گاو کلسیم پایینتری دارد، ولی حاوی فاکتورهایی است که به جذب کلسیم در بدن کمک میکند. بنابراین بهتر است افراد خصوصا” خانمها از قبل دوران یائسگی برای پیشگیری از پوکی استخوان، هم از مواد کلسیمدار مثل شیر و هم از مواد جاذب کلسیم چون شیرسویا استفاده کنند.
شیرسویا به جهت پروتئین بالا، پروتئینی شبیه گوشت دارد و حاوی تعدادی از اسید آمینههای ضروری است، اما در مقایسه، شیرگاو پروتئین با کیفیتتری داشته و نباید شیرسویا را جایگزین آن کرد.
چربی این نوشیدنی در مقایسه با شیرمعمولی به جهت اسیدهای چرب غیراشباع از افزایش کلسترول جلوگیری و از ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی میکاهد.
این شیر برخلاف شیر گاو لاکتوز ندارد و برای افرادی که دچار عدم تحمل لاکتوز هستند مناسب است. البته بد نیست بدانید که وجود برخی قندها در سویا موجب میشود این شیر کمی نفاخ باشد.
خواص اصلی شیر سویا مربوط به گروهی از ایزوفلاونوییدها و فیتواستروژنهایی است که خاصیت آنتیاکسیدانی و شبه هورمونی دارند. این دو ترکیب میتوانند در پیشگیری از بیماریهای مزمن چون سرطان پستان و پروستات و همچنین کاهش عوارض یائسگی چون گرگرفتگی، تعریق شبانه، بیخوابی و سردرد موثر باشند. اما اگر از سویا و فرآوردههای آن به مقدار خیلی زیاد استفاده کنید خود میتوانند عامل بروز سرطان شوند. در واقع مقدار مازاد فیتواستروژنها در بدن میتوانند رشد سرطان های مرتبط با هورمون را تحریک کنند به همین دلیل متخصصان تغذیه مصرف زیاد سویا خصوصا مکمل آن را بدون مشورت با پزشک مربوطه توصیه نمیکنند.
♦ حساسیت به شیر سویا
عدم تحمل سویا حالتی است که در آن دستگاه گوارش فرد نمیتواند پروتئین شیر سویا یا غذاهایی که در تهیه آنها از سویا استفاده شده را هضم کند. این مشکل در کودکان و نوزادان بسیار شایع است و نشانههای آن در نوزادان مبتلا که مادرانشان از غذاهای حاوی سویا استفاده کرده باشند، پدید میآید. شایعترین علائم در نوزادان و کودکان، استفراغ، گریه مکرر و اسهال آبکی و در بزرگسالان سردرد، گیجی، منگی، تعرق زیاد، تحریک پذیری، تپش قلب و گاهی تنگی نفس است. خطرناکترین علامت این بیماری شوک حساسیتی آنافیلاکسی است که با افت فشارخون، ضربان سریع قلب ،تب و از دستدادن هوشیاری بروز میکند. این اختلال، درمان دارویی و قطعی ندارد و فقط باید از غذاهای حاوی سویا پرهیز کرد.