قرص ها و داروهای مسکن را بدون هدف نخوریم

77928_774

 

  • ایجاد حالت خواب آلودگی از خصوصیات برخی قرص های مسکن است. با وجود این همانطور که ذکر شد بدن افراد مختلف واکنش های متفاوتی نسبت به داروها دارد و مصرف یک داروی مسکن می تواند حالات مختلفی از بی حالی و خواب آلودگی را در افراد مختلف ایجاد کند.

 

درد، همان چیزی است که بروز آن در بخش های مختلف از بدن، گاه ذهن ما را به سمت مصرف قرص های مسکن سوق می دهد. پزشکان نسبت به این موضوع هشدار داده اند که خوردن قرص های مسکن با اسم ها و رنگ های مختلف برای برخی از مردم به عادتی تبدیل شده و متاسفانه برخی اشتباهات رایج در این زمینه به روش های درمانی غلط و تهدید سلامتی منجر می شوند.

با هم نخورید

مصرف همزمان مسکن با سایر داروها یکی از این مواد است. زیرا تاثیر متقابل داروها باعث می شود عملکرد قرص های مسکن تحت تاثیر برخی داروها یا مکمل های غذایی قرار بگیرد و به طرز خطرناکی اثرات داروها را تشدید کند. بهتر است با پزشک خود درباره همه بیماری های تان و داروهای تجویزشده قبلی صحبت کنید. هنگام خرید قرص مسکن از داروخانه هم این موضوع را با دکتر داروساز درمیان بگذارید. فراموش نکنید بیماری های روحی یا جسمی شما و حتی مصرف داروهای گیاه یا مکمل های غذایی می تواند یک پزشک متخصص را در تجویز داروی مناسب یاری دهد. بد نیست بدانید تاثیر داروها بر هم کم خطر نیست، به عنوان نمونه آسپرین فعالیت برخی داروهای دیابتی و کدئین و نیز عملکرد داروهای ضدافسردگی را تحت تاثیر قرار می دهد.


زیاد نخورید

چند برابر کردن مقدار مناسب مسکن را که پزشک تجویز کرده اشتباه بزرگ دیگری است که برخی افراد مرتکب می شوند. با این کار غلط نه سرعت بهبود افزایش می یابد و نه روند بیماری کند می شود. پزشکان معتقدند مصرف چند قرص مسکن برای تاثیر بیشتر اثرات جانبی داروها را چند برابر و حال شما را بدتر می کند. گاهی هم میزان تاثیرگذاری مسکن به طور قابل توجهی کاهش می یابد. حتی ممکن است کارتان به بخش اورژانس بیمارستان بکشد.


متنوع نخورید

نکته دیگر اینکه نباید چند نوع مسکن مختلف را پشت سر هم بخورید زیرا به بدترشدن اوضاع دامن می زند. اگر مسکن تجویز شده واقعا نمی تواند درد جسمانی شما را تسکین دهد، به پزشک مراجعه و خوددرمانی نکنید. ناگفته پیداست که خواندن بروشور داخل جعبه قرص های مسکن به شما در زمینه مصرف صحیح کمک می کند. می توانید میزان مصرف و اثرات جانبی را از دکتر داروساز داروخانه هم بپرسید. نکته بسیار مهم اینکه به هیچ وجه از نسخه دیگران استفاده نکنید. ممکن است مشاهده برخی از علایم مشترک بیماری بین شما با یکی از فامیل یا دوستان شما را به این کار تشویق کند. اما بدن هر فرد شرایط خاصی دارد و شاید به قرص مسکن که دیگران برایتان تجویز کرده اند حساسیت داشته باشید.


قدیمی ها را هم نخورید

از مسکن های تاریخ مصرف گذشته هم نباید استفاده کنید. انبار کردن مقدار زیادی قرص در خانه به یکی از عادات بد ما ایرانی ها تبدیل شده است. قرار گرفتن در محیط های گرم و مرطوب نیز آنها را غیرقابل مصرف می کند. می توانید ترک این عادت بد را با دور ریختن قرص هایی که تاریخ مصرف شان گذشته شروع کنید. زیرا ممکن است در مواقع درد یادتان برود که به تاریخ انقضای قرص ها نگاهی بیندازید. اشتباه دیگر در این زمینه، شکستن قرص هاست. شیار بخش میانی در برخی قرص ها به این منظور طراحی شده اما گروهی از قرص ها و مسکن ها فاقد این شیار هستند و بعد از شکستن قرص های بدون شیار، بخشی از پوشش آنها نابود می شود. به این ترتیب طعم قرص در دهان شما تغییر می کند و عملکرد آن در بدن با اختلال مواجه می شود.


بعد از مصرف قرص مسکن رانندگی نکنید

ایجاد حالت خواب آلودگی از خصوصیات برخی قرص های مسکن است. با وجود این همانطور که ذکر شد بدن افراد مختلف واکنش های متفاوتی نسبت به داروها دارد و مصرف یک داروی مسکن می تواند حالات مختلفی از بی حالی و خواب آلودگی را در افراد مختلف ایجاد کند. توصیه پزشکان این است که بعد از مصرف قرص مسکن در خانه استراحت کنید و به هیچ وجه پشت فرمان ننشینید زیرا خواب آلودگی هنگام رانندگی ممکن است به قیمت جان شما تمام شود.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *