فشار روانی محیط کار فشار خون را بالا می برد

  • زارع اضافه کرد: نخستین موضوعی که در محیط‌های شغلی باید به آن توجه کنیم، این است که سازمان‌ها در بررسی‌ها و معاینات ادواری، افراد مبتلا به مشکلات روحی و روانی و فشار خون بالا را شناسایی کنند و به متخصصان مربوطه ارجاع دهند.

 

به نقل از روابط عمومی علوم پزشکی شیراز، کارشناس ارشد گروه بهداشت حرفه‌ای دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در خصوص تاثیر استرس محیط کار بر افراد، گفت: از خطراتی که در محیط کار شاغلان شامل کارمند، کارگر و به صورت کلی افرادی که به نوعی اشتغال دارند را تهدید می کند، خطرهای روانی یا psychologic hazards است که به این دسته مهم از خطرهای محیط کار، توجه کافی نمی‌شود.

فروغ زارع‌دریسی افزود: مهمترین شکل این خطرها در محیط کار(خطرات روانی)، استرس ناشی از کار یا Occupational stress است که به آن استرس شغلی نیز گفته می‌شود.

او اضافه کرد: نتایج حاصل از مطالعات مختلف داخل و خارج از کشور نشان می‌دهد کارمندانی که در محیط‌های کاری با فشار روانی اشتغال دارند، در مدت کار با فشارخون بالا روبرو هستند.

این کارشناس تصریح کرد: فشار شغلی می‌تواند بر فشارخون سیستولیک افراد در نوبت کاری نیز تاثیر داشته باشد؛ حال آنکه فشارخون بالا از مهمترین عوامل ابتلا به بیماری‌های قلب و عروق در مدت زمان‌ طولانی است.

او ادامه داد: اشتغال در نوبت شب و کار در ساعت‌های نامناسب مانند نوبت‌های طولانی و بدون استراحت، کار در روزهای تعطیل و بیدار ماندن‌های شبانه، از عوامل ایجاد کننده استرس‌های شغلی است.

زارع اضافه کرد: نخستین موضوعی که در محیط‌های شغلی باید به آن توجه کنیم، این است که سازمان‌ها در بررسی‌ها و معاینات ادواری، افراد مبتلا به مشکلات روحی و روانی و فشار خون بالا را شناسایی کنند و به متخصصان مربوطه ارجاع دهند.

این کارشناس‌ارشد بهداشت حرفه‌ای گفت: باید عوامل استرس‌زا شناسایی شوند و با مداخله سازمانی، افرادی که احساس می‌کنند دچار استرس هستند را با بالا بردن فعالیت‌های بدنی مانند ورزش، تغییر در رژیم غذایی و ایجاد محیط های شاد در محل کار، در مسیر بهبودی قرار داد

 

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *